The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2010, 13:00
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Witam, zamierzam sobie kupić wędke ale nie za bardzo sie znam na wędkach. Łowić będe raczej amatorsko i zastanawiam się narazie nad tymi dwiema wędkami:

http://www.allegro.pl/item1022974641...k_gratisy.html
http://www.allegro.pl/item1023251365...oria_tani.html

przeznaczyć na to zamierzam nie więcej niż 60 zł, jakieś rady?

pozdrawiam
za tą cene to bierz co popadnie
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.05.2010, 16:28
Będę miał auto do sprzedania i żeby np. pojechać na giełdę samochodową to muszę opłacić tam miejsce, gdzie będę stał? I jeśli tak jaka jest cena?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.05.2010, 18:26
Yo! Mam problem z kamerką na budowę trybuny wschodniej. Mianowicie, za cholerę nie widzę co się tam dzieje. Instalowałem już milion różnych wersji QT i jeden wielki c**j z tego. Wie ktoś może jak z tym ustrojstwem sobie poradzić? Bo mnie za chwile krew zaleje, no i ucierpi na tym komputer.

Dzięki za pomoc
Pozdro!
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Ploughmanson
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 13.05.2010, 18:35
Wystawiłem na allegro dwie rzeczy i o dziwo minęły już ponad dwie godziny, a ja ciągle nie mam ich w "Sprzedaję". Informacja o tym, że wystawiłem przedmioty doszła mi już na maila, jednak obydwie aukcje nie posiadają swojego numeru i nie ma ich w "systemie" do kupienia. Kasę za wystawienie pobrało. Czekać cierpliwie czy działać coś
"Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
Odpowiedz cytując
PawełABG
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.05.2010, 10:07
Czy wiecie o której jutro zaczyna się pedalska parada i może wiecie gdzie ludzie się zbieraja w anty paradzie
"Taka już nasza polska natura. Byle raz na koń siąść. Niemiec, Francuz, Angielczyk albo smagły Hiszpan od razu do oczu skoczy, a Polak pacjencję wrodzoną mając siła zniesie, długo się choćby takiemu Szwedzi- nie szarpać pozwoli, ale gdy się miara przebierze, jak huknie w pysk, to ci się taki Szwedzina trzy razy nogami nakryje... Bo fantazja jeszcze jest, a póki fantazja nie zginie, póty i Rzeczpospolita trwać będzie." - Pan Zagłoba BronoWice !!
Odpowiedz cytując
LeszekABG
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.05.2010, 10:08
Zbiórka MW o 13 na rynku.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 14.05.2010, 13:15
Od ok. godziny mam problem z netem, mianowicie forum, wp i inne portale wchodzą bez problemu natomiast nie mogę wejść na google.pl eSKaWuKa ani na oficjalną stronę czy ktoś wie co może byc przyczyną takiego stanu rzeczy bo trochę mnie to denerwuje.
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 14.05.2010, 14:03
Witam, zamierzam sobie kupić wędke ale nie za bardzo sie znam na wędkach. Łowić będe raczej amatorsko i zastanawiam się narazie nad tymi dwiema wędkami:

http://www.allegro.pl/item1022974641...k_gratisy.html
http://www.allegro.pl/item1023251365...oria_tani.html

przeznaczyć na to zamierzam nie więcej niż 60 zł, jakieś rady?

pozdrawiam
Pytanie moje brzmi co Ty tym chcesz złowić jesli Twoje dzieci nie maja się czym bawić i potrzeba ci uklejek i płotek to ok . Do łowienia się to raczej nie nadaje ale do siedzenia nad wodą a i owszem
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Stary 14.05.2010, 14:06
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Bardzo bym prosil osoby ktore znaja sie na tym o odpowiedz
Czego oczekujesz od takiego kredytu szybkości decyzji kredytowej , kosztów kredytu
Jeśli masz stałe dochody to w Twoim banku "macierzystym" dostaniesz limit odnawialny w koncie z oprocentowaniem okolo 11% nikogo się nie prosisz wystarczy że Twoja pensja spływa na Twoje konto
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.05.2010, 14:24
Kibic z Grodu Kraka napisał(a):Wyświetl post
Czego oczekujesz od takiego kredytu szybkości decyzji kredytowej , kosztów kredytu
Jeśli masz stałe dochody to w Twoim banku "macierzystym" dostaniesz limit odnawialny w koncie z oprocentowaniem okolo 11% nikogo się nie prosisz wystarczy że Twoja pensja spływa na Twoje konto
Pieniązki dostaje do reki niestety. A jesli chodzi mi o kredycik to o szybkosc mi nie chodzi, raczej o koszty kredytu
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Stary 14.05.2010, 16:06
eryk_cartman napisał(a):Wyświetl post
Pieniązki dostaje do reki niestety. A jesli chodzi mi o kredycik to o szybkosc mi nie chodzi, raczej o koszty kredytu
Zakładam że kredyt w kwocie 2500 będziesz chciał zaciagnąć na 12 m-cy ( średnia to 10,5 m-c)
1. Getin bank rata 222zl
2. Volksvagen Bank Direct 224 zł
3. Polbank EFG 229 zł
Oczywiście moje porównanie może się rożnić o wyliczeń doradcow kredytowych owych banków
Najdrożej wyszło w banku pocztowym , Alior Banku, Lukas, BPH, Eurobank rata po 243 zł
Przy tak niskich kwotach kredytu różnice w koszcie brutto kredytu nie sa specjalnie powalające na kolana
Milego spłacania
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.05.2010, 16:20
Zakładam że kredyt w kwocie 2500 będziesz chciał zaciagnąć na 12 m-cy ( średnia to 10,5 m-c)
1. Getin bank rata 222zl
2. Volksvagen Bank Direct 224 zł
3. Polbank EFG 229 zł
Oczywiście moje porównanie może się rożnić o wyliczeń doradcow kredytowych owych banków
Najdrożej wyszło w banku pocztowym , Alior Banku, Lukas, BPH, Eurobank rata po 243 zł
Przy tak niskich kwotach kredytu różnice w koszcie brutto kredytu nie sa specjalnie powalające na kolana
Milego spłacania
No mile to nie bedzie zapewne kurcze przykozaczylem do psów i teraz mam ale dzieki wielkie za pomoc.
Powód: pamięc
Ostatnio edytowane przez eryk_cartman : 14.05.2010 o godz. 16:20.
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.05.2010, 16:34
Gdzie w Krakowie można kupić markery z szeroką końcówką?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 14.05.2010, 17:13
Pytanie moje brzmi co Ty tym chcesz złowić jesli Twoje dzieci nie maja się czym bawić i potrzeba ci uklejek i płotek to ok . Do łowienia się to raczej nie nadaje ale do siedzenia nad wodą a i owszem
przesadzasz. jesli jest poczatkujacy po co mu jakis zajebisty sprzet?
kilka lat wstecz na taki sprzet spokojnie wylawialem 60cm brzany...
niech tylko patrzy co by był duzy ciezar wyrzutu
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.05.2010, 17:29
Jak można na szybkości rozpompować piłkę?
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.05.2010, 17:33
Zamierzam łowić pare razy na pol roku, rekreacyjnie, mogą być i płotki ale jeśli uważasz że to gowno warte to moge dołożyć stowe, za miesiąc bo teraz nie mam i kupić coś lepszego, tylko zaproponuj jakis sprzet
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 14.05.2010, 17:33
rafil napisał(a):Wyświetl post
Jak można na szybkości rozpompować piłkę?
Wbić igłę od pompki i gnieść piłke szybszego chyba nie ma, przynajmniej nie znam.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 14.05.2010, 17:36
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Wbić igłę od pompki i gnieść piłke szybszego chyba nie ma, przynajmniej nie znam.

dzięki, rzeczywiście szybki sposób, już powietrze uszło
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Stary 14.05.2010, 18:08
Zamierzam łowić pare razy na pol roku, rekreacyjnie, mogą być i płotki ale jeśli uważasz że to gowno warte to moge dołożyć stowe, za miesiąc bo teraz nie mam i kupić coś lepszego, tylko zaproponuj jakis sprzet
http://www.allegro.pl/item1023251365...oria_tani.html jak dla mnie tym zestawem nie pobawisz sie tzn nie wyrzucisz zbyt daleko jesli myslisz perspektywicznie o lowieniu to stanowczo odradzam
http://www.allegro.pl/item1022974641...k_gratisy.html o ile wedzisko wydaje się ok tak kołowrotek jak dla mnie oczywiście słabiutki
http://www.allegro.pl/item1027440342...as_szpula.html tu masz tani sprawdzony golden podobny mam od 6 lat miałem go tylko kupic na chwile
a bawię się nim bez przegladów i serwisu do dziś
http://allegro.pl/item1026307391_wed...p_60_110g.html wytrzymałe miłe wędzisko rownież z serii tele-karp kupione 6 lat na jeden wyjazd a łowię nim do dziś
domyslam sie że kolega z Wrocka jeśli tak to podałeś link z allegro od tego samego sprzedającego MArkolas zapewne osobiście Ci doradzi. Jak kołowrotek Golden ok , tak wędka naprawde zalezy gdzie się łowi czy rzeka jezioro czy jest duzo drzew itp
Połamania kija
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 14.05.2010, 18:24
Panowie potrzebuje kupic maly telewizor LCD (max 26"). Jaki polecacie ? Raczej znanych firm

FullHD

podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Po co Ci Full HD przy tak małej przekątnej telewizora? ... jest jedynie wykorzystywalne przy podłączeniu Blu Ray lub konsoli do gier.
Ostatnio edytowane przez mic : 14.05.2010 o godz. 18:35.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2010, 18:32
mic napisał(a):Wyświetl post
Panowie potrzebuje kupic maly telewizor LCD (max 26"). Jaki polecacie ? Raczej znanych firm

FullHD
Po co Ci Full HD przy tak małej przekątnej telewizora? Robią takie wogóle? Po co przepłacać, lepiej wybrać HD Ready. Przy przekątnej telewizora poniżej 42" nie zauważysz różnicy pomiędzy Full HD a HD Ready. Poza tym Full HD (1920p) jest jedynie wykorzystywalne przy podłączeniu Blu Ray lub konsoli do gier. Wszyscy nadawcy telewizyjni nadają programy HD w rozdzielczości 1920i do którego wystarczy telewizor HD Ready. Ja polecam Sharpa, takiego używam. Wszystkie marki są porównywalne, właściwie jest na rynku dwóch producentów matryc, reszta to obudowa, trochę elektroniki i dobry marketing.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.05.2010, 18:38
mic napisał(a):Wyświetl post
Co chciałeś przez to powiedzieć? Masz inne zdanie, nie pomogłem Ci?
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 14.05.2010, 18:48
podszywacz napisał(a):Wyświetl post
Co chciałeś przez to powiedzieć? Masz inne zdanie, nie pomogłem Ci?
Odpowiedziales sobie sam na pytanie Dostalem zadanie znalezienia dobrego, taniego itd. dla Glownie ma byc pod konsole (ale i tez jako monitor - ale przy tej przekatnej to wiekszosc).

W kazdym razie dzieki
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 14.05.2010, 19:30
Tramwaj 15 jutro normalnie jedzie z ul. Lubicz na Stadion Hutnika? Pytam bo nie jestem z Krk, a nie wiem jak to z MPKami.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.05.2010, 19:41
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Tramwaj 15 jutro normalnie jedzie z ul. Lubicz na Stadion Hutnika? Pytam bo nie jestem z Krk, a nie wiem jak to z MPKami.
troche inaczej niż w pon-pt http://www.mpk.krakow.pl/ sprawdz sam
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2010, 19:43
mam kłopot! otóż czasami mi wyświetla obrazki na allegro a czasami nie! czym to jest spowodowane i jak to naprawic?
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.05.2010, 21:00
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
mam kłopot! otóż czasami mi wyświetla obrazki na allegro a czasami nie! czym to jest spowodowane i jak to naprawic?
odśwież strone
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 14.05.2010, 22:31
Gdzie wyrabia się książeczkę sanepidowską?
Jaka cena/ jak długo to trwa? Bo potrzebuje na już
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 14.05.2010, 22:50
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
odśwież strone

próbowałem kilka razy i nic! miniaturka zdjecia jest git ale jak dam powieksz albo zjezdzamna dol to nie wyswietla!
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.05.2010, 22:57
Arkas:

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3269204 Pierwsze 3 posty odpowiedzą Ci na wszystko.(jeśli będzie to uznane za reklamę proszę o skasowanie )
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów