The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 17:34
Moja propozycja dla wszystkich pewnych wygranej Lecha.
Weźcie wszystkie swoje oszczędności i postawcie na jego wygraną maksymalną ilość kuponów po 1000 zł (bo tyle chyba u buków można postawić najwięcej na pojedynczy zakład)

Przynajmniej będziecie mieli coś na otarcie łez

kurs 1.25 według bwin
Oress
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.05.2010, 17:36
Śląsk na pewno nie odpuści meczu z Arką, tego jestem pewien na 100%, Piast może spokojnie wygrac z Cracovią, więc całkiem prawdopodobne jest, że spadnie Arka z Odrą Wodzisław.
Co do Lecha to sprawa raczej przesądzona i tyle ode mnie w tym temacie.
MateuszABG
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2010, 17:42
A ja wam powiem tak Zagłębie zremisuje z amicą a Wisła wygra z Odrą
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
To są derby, mecz ważniejszy od wszystkich lig, eurolig i pucharów. Nieważne czy to piłka nożna, koszykówka, podwodne szachy czy k...a zapasy wielbłądów. Derby to derby. Dlatego obowiązek jest stawić się na tym meczu.
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 17:42
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Weźcie wszystkie swoje oszczędności i postawcie na jego wygraną maksymalną ilość kuponów po 1000 zł (bo tyle chyba u buków można postawić najwięcej na pojedynczy zakład)

kurs 1.25 według bwin
Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo i taki wynik jest bardzo prawdopodobny, mozna sledzic spadki kursow moze ktos postawi duza kase na remis. W internecie mozesz grac za kilkadziesiat tysiecy bez rozbijania kuponu i nikt Ci nic nie zrobi.

Jezeli ktos chce grac na 1 to na ten moment najwyzszy kurs 1,28 w betclic. Na remis najwyzszy kurs 6,5 w bet365.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Plastman
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.05.2010, 17:45
MaG* napisał(a):Wyświetl post

kurs 1.25 według bwin
Pieniądze miałyby mi otrzeć łzy po utracie mistrzostwa przez Wisłę? W życiu!
Jestem pewny wygranej Lecha, ale to nie znaczy że polecę na tym zarobić.
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2010, 17:48
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo i taki wynik jest bardzo prawdopodobny, mozna sledzic spadki kursow moze ktos postawi duza kase na remis. W internecie mozesz grac za kilkadziesiat tysiecy bez rozbijania kuponu i nikt Ci nic nie zrobi.

Jezeli ktos chce grac na 1 to na ten moment najwyzszy kurs 1,28 w betclic. Na remis najwyzszy kurs 6,5 w bet365.
Remis nie daje mistrzostwa Lechowi w przypadku wygranej Wisły!
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2010, 17:48
Cytat:
Z tym ze i remis Lechowi daje mistrzostwo
jak remis?
Amika ma 62 pkt
Wisla 61
remis Amiki 63 pkt
Wisla po wygranej 64

juz sie tak nie boje o mecz Zaglebia.. boje sie o naszych.. bo dopiero bedzie cyrk jak Amika to zremisuje a my damy ciala

gdyby remis dawal im szanse to raczej po ptokach.. a tak.. na prawde wiele sie moze zdarzyc

tak wiec panowie pilkarzyki, walczyc... bo kto wie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.05.2010 o godz. 17:52.
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2010, 17:49
Amica nie wypuści okazji z rąk. Nie wiem co by się musiało stać żeby zremisowali, ale może Micanski ustrzeli.
Pewniakiem do spadku jest przede wszystkim Piast.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 17:50
Jop powinien oddać swoją pensję i premię piłkarzom Zagłębia, jeśli cokolwiek ugrają w Poznaniu.
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.05.2010, 17:58
wiadomo,że Lech punktów z Lubinem nie straci. Tacy frajerzy to oni chyba nie są. Ale mecz dopiero się odbędzie i wyniku jeszcze nie ma. I choć to trochę nieprawdopodobnie brzmi, jednak te punkty stracić mogą.

No to nie ma wyjścia, bo gdyby to nieprawdopodobne się jednak zdarzyło to jednak wygrać z Odrą nasi muszą.
Tak na wszelki wypadek, bo opinia megafrajerów , jaka by wtedy przykleiła się do naszych zostałaby na wieki wieków.
Po co to im

kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.05.2010, 18:12
Lech tak przegra z Zagłębiem w sobotę, jak my przegraliśmy ze Śląskiem rok temu...
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 18:40
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Lech tak przegra z Zagłębiem w sobotę, jak my przegraliśmy ze Śląskiem rok temu...
Ale zanim wpadło to Śląsk dwa razy obił słupki i poprzeczkę...
Ja też nie wierzę, że Lech straci punkty, nie z Zagłębiem. I nie chodzi o to, że jakieś zgody czy inne pierdoły. Zagłębie to po prostu klub gdzie grają ludzie bez większych ambicji. Ot, dzisiaj pokopiemy, czasem wygramy czasem przegramy a czasem sprzedamy. No i na koniec miesiąca do kasy. Nie będą umierać za Gdańsk... znaczy się - za Kraków
Odkąd pamiętam zawsze tak było w Zagłębiu i piłkarze tak mają tam ukształtowaną świadomość. Łobo jest tego przykładem.

Mnie dzisiaj bardziej martwi "co dalej z Wisłą"...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.05.2010, 19:16
Skoro Cracovia potrafiła z nami wygrać pomimo tego że przez cały mecz jedyne co im wyszło to ustrzelenie Jopa, to tym bardziej Zagłębie może zremisować z Lechem. Pyry będą przebierać nogami i kombinować kto koło kogo będzie siedział w odkrytym autobusie i to może się na nich zemścić. Wiele razy zdarzało się , że "medialny" mistrz po ostatniej kolejce przestawał być mistrzem (Bełchatów, Legia itd) więc dlaczego nie ma tak być i tym razem.
Żeby było jasne - daję nie więcej niż 30% szans na takie rozwiązanie, ale dopóki piłka w grze ...
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 22:15
Mnie poruszyło co innego:
Wszystko skończone, przegraliśmy, ta ostatnia kolejka już nic nie zmieni - to są głosy, które wygłaszać możemy my, kibice. Ewentualnie zapłakani, rozwścieczeni po meczu z Cracovią piłkarze. Ale nie trener na pomeczowej konferencji.
Musiek1906
Senior Member

Stary 12.05.2010, 23:32
Wywiad z Micanskim:

Cytat:
Spokoju nie będziesz miał przed samym meczem i wyjaśnię Tobie dlaczego. Możesz się spodziewać mnóstwa telefonów z Poznania.
- Masz rację. Już wczoraj wieczorem zaczęły się te telefony. Wiele osób dzwoni.

Kto był pierwszy?
- Marcin Kikut. Oni już myślą, że będą mistrzami Polski. Ja powiem w ten sposób: ja również chciałbym, żeby to Lech Poznań był mistrzem, ale naprawdę wierzę w siebie i w to, że Lech…tym mistrzem nie będzie.

Pytam o tego Lecha, ponieważ już dziś pojawiają się spekulacje, że Zagłębie, które właściwie o nic nie walczy, odpuści mecz w Poznaniu. Faktycznie tak będzie?
- Nic z tych rzeczy. Tak jak powiedziałem, życzę Lechowi tego, żeby był mistrzem, ale powtórzę. Chcę, ale wierzę w to, że Lech nie będzie mistrzem. Wierzę w to, że Zagłębie pokaże w Poznaniu naprawdę ciekawą piłkę. Czekam na ten mecz. Chcę pokazać niektórym ludziom, że Ilian teraz bawi się w Polsce, a jak byłem traktowany kiedyś.
źródło: www.zaglebie-lubin.pl

Mam nadzieję, że Zagłebie nie odpuści tego meczu i udowodnią, że "dopóki piłka w grze..". Nadzieja umiera ostatnia!
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 23:51
skoro mamy temat o scenariuszach, obawiam ze bedzie taki...

do 80 minuty przegrywamy z Odra0-1
doprowadzamy do remisu
potem 85 minuta 2-1 dla wisly, lech-zaglebie 0-0
potem wstasajace 3 minuty..

89 minuta 2-2!! i lech zaglebie wciaz 0-0

90+2 karny!! i strzelamy na 3-2!!

a pozniej minute 90+3 samobj zaglebia i lech wygrywa 1-0

czy ktos wytrzyma nerwowo? ;p
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.05.2010, 00:24
szorstki napisał(a):Wyświetl post
Ale zanim wpadło to Śląsk dwa razy obił słupki i poprzeczkę...
Ja też nie wierzę, że Lech straci punkty, nie z Zagłębiem. I nie chodzi o to, że jakieś zgody czy inne pierdoły. Zagłębie to po prostu klub gdzie grają ludzie bez większych ambicji. Ot, dzisiaj pokopiemy, czasem wygramy czasem przegramy a czasem sprzedamy. No i na koniec miesiąca do kasy. Nie będą umierać za Gdańsk... znaczy się - za Kraków
Odkąd pamiętam zawsze tak było w Zagłębiu i piłkarze tak mają tam ukształtowaną świadomość. Łobo jest tego przykładem.

Mnie dzisiaj bardziej martwi "co dalej z Wisłą"...

heh tez mi sie to od razu przypomnialo

najpierw wejscie smoka Lobo w Gdansku i zwyciestwo 4;2 , i zrobienie milowego kroku do MP tak jak w tym roku Amiki w Chorzowie

a potem wlasnie te 2 slupki Slaska,a Amika remisuje z Cracovia

dzis sytuacja jest dokladnie odwrotna, los daje ,los odbiera?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.05.2010, 08:45
W cuda nie wierzę ale kiedyś Wisła zepsuła gotową fetę Śląskowi. Też wydawało się że Śląsk (w końcu zgoda) ma pewien tytuł w kieszeni no i była senscja
kuba7k
Member

Od: 06.2004

Stary 13.05.2010, 08:46
A może jest jakaś dobra strona tego, że Lechowi się uda zdobyć mistrzostwo? No bo jest jakaś szansa, ze wyznaczą nowe standardy w przygotowaniach do Europejskich Pucharów, zrobią zakupy za te 5mln Euro o których mówią (tez w to nie wierze ale może chociaż 1-2mln?) zarąbią kasę, zaczną uciekać całej lidze... w Legi tez rewolucja się szykuje, a u nas? U nas zagralibyśmy kolejny sezon na przetrwanie (tak jak 5 ostatnich). Odpadlibyśmy z jakimiś łamagami i zabawa zaczęła by się od nowa. Jeśli im się uda to możliwe, że nasi zrozumieją, że już nie jesteśmy potęgą( co by potwierdziło to mistrzostwo) lecz kolosem na glinianych nogach i jak nie będzie zmian to przepadniemy. W latach gdy mieliśmy najmocniejszą pake w lidze problemem było to, że byliśmy My i potem przepaść. Teraz się "ciesze", w sensie ,że nasza porażka może rozpocznie wyścig zbrojeń i może będziemy świadkami skoku jakościowego w naszej Lidze
WISŁA KRAKOW........
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 13.05.2010, 08:59
A ja oczekuję, że historia zatoczy koło. Sezon 2006/07

Nazwa M. Pkt. Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki Z. R. P. Bramki M. Pkt. Z. R. P. Bramki
1. Zagłębie Lubin 30 62 18 8 4 57-29 10 5 0 33-13 8 3 4 24-16
2. GKS Bełchatów 30 61 19 4 7 63-32 11 2 2 34-14 8 2 5 29-18

Kolejka 29 - 22 maja
GKS Bełchatów 1-2 Wisła Kraków
Zagłębie Lubin 4-2 Widzew Łódź

Kolejka 30 - 26 maja
Pogoń Szczecin 0-2 GKS Bełchatów
Legia Warszawa 1-2 Zagłębie Lubin

W przyrodzie nic nie ginie - więc czekamy na rewanż ze strony Lubina.
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.05.2010, 09:08
Jeszcze jeden mały plus ,który daje nadzieje..
Ile razy Zagłębie przegrało w tej rundzie?
Tylko raz,z Polonia Bytom na wyjeździe..
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.05.2010, 09:25
Bartii napisał(a):Wyświetl post
skoro mamy temat o scenariuszach, obawiam ze bedzie taki...

do 80 minuty przegrywamy z Odra0-1
doprowadzamy do remisu
potem 85 minuta 2-1 dla wisly, lech-zaglebie 0-0
potem wstasajace 3 minuty..

89 minuta 2-2!! i lech zaglebie wciaz 0-0

90+2 karny!! i strzelamy na 3-2!!

a pozniej minute 90+3 samobj zaglebia i lech wygrywa 1-0

czy ktos wytrzyma nerwowo? ;p
Obawiam się, że po takim scenariuszu Cały Wiślacki Świat zachlałby się za całą miesięczną pensje xD!
Ale to jest niemożliwe... dwie niemożliwe rzeczy nie zdarzają się pod rząd (no chyba ze sędziowie wypatrzą meczu). Taki scenariusz wpisałby się w światową historię piłki nożnej ale prawdopodobieństwo jest takie jak to, że Kraków dostanie EURO 2012... czyli iluzoryczne.
Dla nas będzie trudnym wyzwaniem wygrać z Odrą, a co dopiero oni mieliby zremisować ze Śląskiem. Śląsk ma za słabą obronę niestety ...jeszcze w takiej sytuacji ;/ To jest tak jakby Robert Kubica jechał ostatnie okrążenie w F1 i zajmował 1 miejsce. To że przytrafi mu się awaria jest jakby mission impossible.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 13.05.2010 o godz. 09:27.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.05.2010, 09:25
Linia Poznań-Lubin rozgrzana do czerwoności, niestety ale juz po mistrzostwie. Bajor przypilnuje.
tomasz_19
Senior Member

Stary 13.05.2010, 09:27
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
W cuda nie wierzę ale kiedyś Wisła zepsuła gotową fetę Śląskowi. Też wydawało się że Śląsk (w końcu zgoda) ma pewien tytuł w kieszeni no i była senscja
to, że jest zgoda między kibicami, nie oznacza od razu, że piłkarze zaprzyjaźnionych klubów też siebie miłują
Dieter
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 13.05.2010, 10:58
Śląsk - Arka 2
Korona - Ruch 2
Piast - Cracovia 1
Niestety Lech wygra i to spokojnie 2-0 3-0. W każdym razie nie będzie nerwówki do 90 minuty.
Podejrzewam że do przerwy Lech będzie wygrywał 2 bramkami i w II połowie będą niestety świętować.

Spadają Piast i Odra.
Wszystko jest już pozamiatane....
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.05.2010, 15:13
Nic nie jest stracone... my wygramy z Odrą, bo chłopaki naprawdę sie zepną, a Odra wypalona się wydaje... nadrobili już tak dużą stratę i teraz znowu ostatnie miejsce.. Co do Lecha to naprawdę nie będzie mu tak łatwo, Zagłebie jest jedną z lepszych drużyn jeśli chodzi o mecze wyjazdowe, a po drugie oni wciąż walczą o jak najwyższe premie, tj. jak najwyższe miejsce w lidze... Jeśli wszystko będzie się w sobotę odbywać czysto ( nikt meczu nie sprzeda, Lechowi nie pomogą sędziowie) i będziemy mieli odrobinę szczęścia to w sobotę feta na ryku w Krakowie..
Groundhopper
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.05.2010, 15:19
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
to, że jest zgoda między kibicami, nie oznacza od razu, że piłkarze zaprzyjaźnionych klubów też siebie miłują
Być może jestem źle poinformowany, ale ZL i Amica Poznan nie mają już ze sobą zgody...
1Marek1
Member

Od: 06.2004

Stary 13.05.2010, 15:49
Niestety ale oceniam szanse Wisły na mistrzostwo na 10%.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 13.05.2010, 15:53
1Marek1 napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale oceniam szanse Wisły na mistrzostwo na 10%.
Szanse zostały już ocenione w 90minut.pl na ok 25%
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 13.05.2010, 15:57
Ludzie ocknijcie się jakie my mamy jeszcze szanse na MP?
NIE MAMY ŻADNYCH SZANS!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów