The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 10:29
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam zbyt dużej wiary w Zagłębie.

Ale wyobraźcie sobie te twarze na Bułgarskiej, gdyby końcowy wynik brzmiał np. 2:2.
a u nas ze zdeterminowaną Odrą np 0:1
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 10:30
gigant napisał(a):Wyświetl post
a u nas ze zdeterminowaną Odrą np 0:1
Odra nie będzie zdeterminowana, bo już spadła razem z Piastem.

Arka gra ze Śląskiem i na 100% wygra.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.05.2010, 10:33
No ja myślę, że Lech pojedzie Zagłębie ze 4:0. Jest po ptokach a Ci, którzy się jeszcze łudzą są bardzo młodzi albo bardzo naiwni...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.05.2010, 10:35
thechris napisał(a):Wyświetl post
a Ci, którzy się jeszcze łudzą są bardzo młodzi albo bardzo naiwni...
Albo idealiści,romantycy. Nie wolno im tego odbierac,w sumie co poza wiarą zostało.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2010, 10:38
ech ma mistrza na 90%
Bardziej by mnie bolało, gdyby jeszcze Lech zremisował, przegrał, a my z Odrą nie wygrali.
Wiecie, jak my mozemy stracic bramkę w 94 minucie, a oni strzelic w tym samym momencie praktycznie to czemu nie Zaglebie mialoby urwac punkt.

Oczywiscie, szanse sa iluzoryczne, ale zawsze póki szanse są to trzeba wierzyc. Lech będzie mial dużą presję, juz pewnie pija szampana, oby to im na zle wyszlo.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2010, 10:38
thechris napisał(a):Wyświetl post
No ja myślę, że Lech pojedzie Zagłębie ze 4:0. Jest po ptokach a Ci, którzy się jeszcze łudzą są bardzo młodzi albo bardzo naiwni...
A wierzyłeś, że z Legią możemy wygrać i to stosunkiem trzech bramek?
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 12.05.2010, 10:40
Zaglebie! Zaglebie!
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 12.05.2010, 10:41
Suma szczęscia i pecha równa się z reguły zero.Wielki fart w Warszawie -zdobyliśmy bramkę bez żadnego własnego udziału,gdyby nie to ,to wczorajszy remis w niczym by nam już nie zaszkodził.Wielki pech wczoraj - tym razem jak najbardziej z własnym udziałem.Lech miał wczoraj ogromne szczęscie+sędzia Gil , więc mam nadzieję , że z Zagłębiem przytrafiim się wielki niefart- bo przecież bilans musi wyjśc na zero.W każdym razie trzeba się spręzyć i wygrać z Odrą.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 12.05.2010, 10:42
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Faktycznie tak może się stać. Boję się, że jednak znowu się zacznie karuzela z trenerami. Jeśli Kasperczak miałby odejść, to za niego tylko dobry zagraniczny trener.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.05.2010, 10:43
Co do wygranej bądź remisu Zagłębia to już kiedyś powiedział taki jeden car "żadnych złudzeń panowie!"

Jedyną drużyna, która mogłaby dać ciała w takim meczu to....niestety Wisła z obecnego sezonu. Amika będzie grała na takiej ****ie, że Lubinki pewnie będą tylko statystami. Poza tym Bajor, nie wierze że będzie motywował jakoś szczególnie swoich podopiecznych.

Szkoda strasznie tego wczorajszego meczu, ale tak jak tu wielu już powiedziało, mistrzostwo straciliśmy z Arką, Koroną, kochanicami Cyrankiewicza ()....
the end
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 12.05.2010, 10:45
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Bierzcie przykład ze "szczęśliwego"! Mówię bardzo poważnie! Widzicie jak niewiele do szczęścia potrzeba? Jak widać sukces to pojęcie względne. Wam (co niektórym) woda sodowa do głowy uderzyła. Nie szanujecie piłkarzy, nie szanujecie klubu, nie szanujecie tradycji i historii wiślackiej! Mam wrażenie, że za sukces wielu z was dało by się sprzedać, tak jak to zrobił Lech sprzedając się Amice.
Przeżyłem z Wisłą kupe lat. Przeżywałem latami codzienny marazm pierwszoligowy oraz gorycz dwukrotnego spadku do II Ligi. Ale przeżywałem też sukcesy jakimi był dwukrotny powrót do ekstraklasy. Przeżyłem też podłożenie się Legii, i mimo, że rzesza "zagorzałych" fanów obraziła się na Wisłe i na jakiś czas od niej odeszła, ja i wielu mnie podobnych trwało przy niej cały czas.
Dlaczego?
Bo Wisła to poteżny i piękny kawałek historii, w który wpisują się też porażki i upadki.
Teraz osiagnęliśmy wielki sukces, puchary europejskie, ale wam i tak mało!
Czasem sobie myślę, że przydał by się nam kubeł zimnej wody w postaci kilkuletniego dołowania gdzieś w ogonie tabeli. Wtedy wykruszyło by się to nasze grono "pseudokibiców" tzn. kibiców sukcesu i podniosła by się jakość szeregów Armii Białej Gwiazdy. Tak, tak to właśnie ta "ekipa" ma najwięcej do powiedzenia jak przychodzą niepowodzenia. Wstyd mi za was.
Myślicie, że ja nie jestem rozczarowany i rozgoryczony? Jestem, ale wiem, że życie płata różne figle. Wylewacie pomyje na Jopa, nie tędy droga. Tak na prawdę Wisła przegrała Mistrza meczami z Arką, Koroną i Cracovią. Jeśli przegrywa się mecze z takimi drużynami to nie może być mowy o sukcesie jakim jest Mistrz Polski.
Przyjmijcie porażkę z podniesioną głową a nie z jazgotaniem i wylewaniem żali w miejscu publicznym. Wystawiacie świadectwo nam wszystkim w tym wielu moim kumplom dla których Wisła to nie tylko sukcesy ale kawał pięknej historii! Dla niej właśnie żyją, ją właśnie kochają i z nią zawsze będą! Bo to klub magiczny, był, jest i będzie!
Pokory ludziska, pokory!
Co nas nie zabije to nas wzmocni!
Święta prawda Rosomak, tylko... do cholery ile można spier.... meczy w jednym sezonie kopaczom wybaczyć A jeśli o Jopa chodzi, to ile do cholery może jeden człowiek ważnych meczy zapierd...ć Zajebiście ciężko przejść nad tym do porządku dziennego:/
Też to wszystko o czym wspominasz pamiętam, też cieszę się z obecnych sukcesów wiedząc, że może być znacznie gorzej, ale cholera mnie bierze, że nie bierze się nauk z przeszłości, że powiedzenie "Polak i przed szkodą i po szkodzie głupi" ożywa w tak istotnym momencie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 10:46
będzie dobrze Panowie, 15 maja cieszymy się z mistrza! Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.05.2010, 10:49
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
będzie dobrze Panowie, 15 maja cieszymy się z mistrza! Wspomnicie moje słowa
Jeśli tak będzie, masz u mnie browara po fecie na rynku
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2010, 10:50
Nad Jopem raczej nie ma co się pastwić. Trudno, tak miało być. Niewiadomo nawet czy gdyby sędzia uznał bramkę Głowackiego to wygralibyśmy na 100%. Najbardziej mnie irytowało na meczu te ich przyśpiewki. Ja rozmumuiem że nic sensownego nie są w stanie wymyślić, ale ileż można śpiewać jedno i to samo
Po takim zwariowanym sezonie drugie miejsce to w sumie spory sukces (kontuzje, cały czas gra na wyjeżdzie, zmiana trenera, słabe przygotowanie) ale patrząc na ten ogromny pech w ostatniej sekundzie to ciężko to zrozumieć i zaakceptować. Moim zdaniem Kasperczak powinien zostać. Teraz będzie miał cały okres przygotowawczy, może oczyści się trochę kadra i nowy sezon na Reymonta będzie dużo lepszy. W sumie teraz w LM nie mielibyśmy żadnych szans, a tak powinno się udać awansować do LE. Moze i mniejsze pieniądze, ale lepszy wróbel w garści niz gołąb na dachu.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 10:52
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli tak będzie, masz u mnie browara po fecie na rynku
strasznie w ogóle przeżyłem wczorajszy dzień... nie spałem całą noc... miałem sporo czasu na rozmyślenia... doszedłem do wniosku, że swoje już nacierpiałem i czas na radość, bardzo mocno wierze w końcowy sukces no bo tylko to pozostało... wierzę również, że nasi nie odpuszczą i będą walczyć do końca... powtórzę jeszcze raz, wiara czyni cuda!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2010, 10:54
Do Jopa nic nie mam bo po nim to wiadomo czego się spodziewać. Wystarczy wspomnieć te zajerbiste jego mecze w kadrze, czy np Levadię, albo Lazio gdzie jebnął samobójczego gola, który nota bene był równie kuriozalny co ten wczorajszy. Ale jaką martwicę mózgu trzeba mieć, żeby akurat w desperacji jego ściągać z piłkarskiej emerytury ? Przecież na dobrą sprawe Jop od roku powinien nie grać!
Ktokolwiek tylko nie on! Obrońcy to synonim naszych klęsk. Głowacki, Jop, Kłos. Walili te samobójcze gole w najważniejszych momentach i odpadaliśmy. Ja byłbym na miejscu Cupiała taki wyczulony teraz na obrońców, że nie ściągałbym żadnego poniżej miliona euro i badał dokładnie całą karierę czy przypadkiem nie zawalał ważnych goli
..
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.05.2010, 10:54
Wiślacy jeszcze nie wszystko stracone!!! Ja wierzę w Lubin i oni mogą sprawić niespodziankę. Najbardziej obawiam się, że Cupiał w furii wyprzeda drużynę itp.

Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2010, 10:55
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
strasznie w ogóle przeżyłem wczorajszy dzień... nie spałem całą noc... miałem sporo czasu na rozmyślenia... doszedłem do wniosku, że swoje już nacierpiałem i czas na radość, bardzo mocno wierze w końcowy sukces no bo tylko to pozostało... wierzę również, że nasi nie odpuszczą i będą walczyć do końca... powtórzę jeszcze raz, wiara czyni cuda!
Nie bądź naiwniakiem.

Nad Jopem nie ma co się rozwodzić, skiksował - trudno. Gdybyśmy wygrali mecze z Koroną i Arką dalej byłoby 1 miejsce. Taka piłka, jednakże mam nadzieje że będzie to pretekst do odpalenia paru pseudopiłkokopaczy niezasługujących na przywdzianie koszulki z Białą Gwiazdą na piersi.

Przyszły sezon jest nasz !
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.05.2010, 10:56
Ja bym tam nie chciał, żeby zwolniono Kaspra. Wisła po raz pierwszy od długiego czasu ma momenty w których prezentuje własny styl. Widać powoli rękę trenera. Bo za Skorży to była tragedia. Z resztą wyniki bronią Kaspra, bo nikt chyba nie wini go za ten remis z Cracovią.

Jedyną wpadką Kaspra była Korona, bilans : 5 wygranych (w tym z Legią na wyjeździe 3 : 0 !), 2 remisy, 1 porażka. Jeżeli stracimy mistrzostwo Polski (co jest bardzo prawdopodobne) to tylko dlatego, że Lech zdobył w ****u punktów na wiosnę (trzeba im oddać, że są w gazie).

Ja nadal wierzę w Zagłębie, jeśli nie oddadzą Lechowi 3 punktów już w szatni to może być ciekawe bo oni na wiosnę byli chyba właśnie drugą drużyną jeśli chodzi o zdobycz punktową.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 12.05.2010, 10:56
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Nie ma mistrza w tym roku. I tak jest spory sukces bo gralismy WSZYSTKIE mecze na wyjezdzie. Chujowo sie stalo i tyle. Wracamy do domu i tam pokazemy co to jest Wisla Krakow i Armia Bialej Gwiazdy.
Całkowicie się z Tobą zgadzam orzeu. Przed sezonem spędzonym na wyjeździe, wzięlibyśmy II m-ce z pocałowaniem ręki. Liga okazała się na tyle słaba, że nawet w takiej dyspozycji do przed ostatniej kolejki walczyliśmy o MP. Niestety frajersko polegliśmy i nie będzie kwalifikacji do LM w tym roku. Najbardziej boli to, że gdyby piłkarze mieli jeszcze trochę więcej zęba, agresywności i odrobinę! szczęścia to strzeliliby drugą bramkę pasom i byłoby po meczu. A tak narobili nam wszystkim smaka i skończyło się tak jak widzimy.

Osobiście wydaje mi się, że nie musimy być w cale w dupie. Można dobrze zaprezentować się w LE, zbudować mocny zespół na przyszły sezon na nowym stadionie, walczyć ostro od początku ze wsparciem kibiców. Bo tak na prawdę straciliśmy prestiż i możliwość walki o LM. Ale tak szczerze mówiąc to tyle już razy próbowaliśmy się tam dostać, a finalnie lądowaliśmy w LE, że sportowo też wiele najprawdopodobniej nie straciliśmy.

Wszystkie te założenie będą prawdziwe, jeśli Cupiał nie "oszaleje". Czyli jeśli nie zwolni Kasperczaka, zacznie poważnie myśleć o przyszłych latach, da szansę zadziałać ludziom z marketingu klubowego, choć trochę kasy przeznaczy na jakieś transfery, Cleber rozpocznie (na pół etatu) pracę scouta w Brazyli itd

A jak będzie - zobaczymy...

Co by jednak nie było jesteśmy ABG i nigdy nie poddamy się. Dzisiaj zakładam koszulkę i dumnie ją noszę bo jestem dumnym kibicem Wisły!

Nawet taką porażkę można przekuć w sukces Panowie!!
Odpowiedz cytując
Franek666
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 12.05.2010, 10:58
cóż nadziieja umiera ostatnia ale będzie ciężko z tą amica. sędzia zabrał nam mistrza taka jest prawda a pejsy i amica jak zwyle maja powod do napinki bo im ktos podarowal wyniki. jak zawsze. jak widze te mordy tifo poznanskich zwlaszcza w czoraj w centrum pozka to mnie krew zalewała. no ale trzeba pamietac ze tez byli juz mistrzami w tamtym sezonie a po meczu ze sląskiem to ja chodzilem tam dumny w tshircie Wisły

co do motywacji na Odre mysle ze Heniu powie kopaczom tylko tyle by rozjechali Odre reszta sie ulozy. i mysle ze nawet 6-0 wjedzie jak przygniota i sie wyzyja za zydkow. a amica moze 2-2 jest realne jesli mmicnski zagra moze traore cos sypnie. zobaczymy.
wlasnie wyleczylem kaca po zapijaniu smutku juz mi lepiej
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!

Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.05.2010, 11:02
Najgorsze jest to że stało się to przez takie drobnostki : np gdyby Piech leżał i sciemniał to by wybili piłkę. Gdyby Andraz inaczej ułozył reke nie bylo by wolnego, gdyby Jop sie odsunął albo by poszla na aut albo Głowa by wybił. Czyli gdybanie jest bardzo bolesne.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
ziooom
Member

Od: 07.2007

Stary 12.05.2010, 11:05
Trudno, stało się, taka jest piłka i tyle. Wszystkie mecze w tym sezonie graliśmy praktycznie NA WYJEŹDZIE, a zajmiemy w najgorszym razie bardzo dobre 2 miejsce, pozostaje liczyć na Zagłębie które na wiosnę jest bardzo solidne. W przyszłym sezonie będzie nowy stadion i wtedy liczę na mistrza i awans do grupy LE.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 12.05.2010, 11:05
Nie ma się co łudzić, ten gość: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=48 już zadba o to zeby Amica była w końcu mistrzem.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.05.2010, 11:06
Stavanger napisał(a):Wyświetl post
Wiślacy jeszcze nie wszystko stracone!!! Ja wierzę w Lubin i oni mogą sprawić niespodziankę. Najbardziej obawiam się, że Cupiał w furii wyprzeda drużynę itp.
Kaman, przyjaciele (Zagłębie Lubin i Kuchenki) mieliby się skrzywdzić? Poza tym ZL nie gra już o nic i nie mają motywacji. Pozamiatane koledzy, mistrz w tym roku wędruje do Wronek.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.05.2010, 11:06
Tak jeszcze na pocieszenie:
W 2002 roku nie zdobyliśmy mistrzostwa, a był to najlepszy sezon w pucharach, a trenerem był oczywiście Kasperczak. Historia lubi się powtarzać...
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 12.05.2010 o godz. 11:20.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.05.2010, 11:07
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Ja do Jopa nie mam pretensji , on chciał dobrze - czegoś brakło.............. Mistrzem tego sezonu zostanie Wisła!!!!!!
Chłopie powiedz skąd masz towar - bo jest niewątpliwie najwyzszej jakości.

K....a ja rozumiem samobój po rykoszecie ale *******nąc samobój z 12 metrów z główki pod poprzeczke to trzeba mieć w przypadku obrońcy jakiś j....ny kwadratowy łeb. Wziąśc obrońce z Płaszowianki,Pradniczanki czy innego klubu z niższej ligi i bedzie grał lepiej od tego kaleki.Kaleki któremu dają szanse 2 trenerzy a młody Burliga ( nie mówiąc o Singlarze i Cleberze) siedzi na ławie zamiast sie ogrywać.
Niech tu nikt nie pieprzy ze kazdemu się może zdarzyć.Bo obrońca ma wybijać do przodu, k....wa na boki , a nie strzelać na swoją bramkę z 12 metrów.To jest ekstraklasa i tfffu ex-reprezentant Polski. Ten gośc nie ma wstępu na Reymonta a Cupiał powinien go przed jego i tak ostatnim meczem wywalic na zbity pysk.Dla zasady. Nie ma jakiś debilnych usprawiedliwień
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2010, 11:09
niech nasi tak szybko nie skladaja broni i swoje grali z Odra... kij wi co sie moze stac, po wczorajszym juz nic mnie nie zdziwi )

jak jestem przeciwnym zeby Jop gral u nas tak szkoda chlopa.. nie chcialbym byc w jego skorze, trzeba bylo grac swoje caly sezon i tyle

Cytat:
Czy wygracie czy przegracie i tak wszystko w ci... macie!
http://szort.pl/trening1
http://szort.pl/trening2

Na porannym treningu zawodników Białej Gwiazdy przywitał transparent o dość wymownej treści.
Co ciekawe na boisku treningowym zbyt wielu piłkarzy nie dostrzegliśmy, cóż chyba są po wczorajszym meczu przemęczeni.
SKWK................

czas wrocic na swoje miejsce, Reymonta ..........
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.05.2010 o godz. 11:17.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 12.05.2010, 11:14
To my przegraliśmy mistrza, a nie Lech go wygrał.
Jak już ktoś mądrze wcześniej napisał to nie samobój Jopa nas pogrążył tylko porażki w żenującym stylu z Arką i Koroną.
Świat się nie zawali z powodu drugiego miejsca, wiele klubów może jedynie pomarzyć o takim wyniku. Inna sprawa, że pod Wawelem co roku powinno być mistrzostwo, bo Wisła to Wisła, ale jakoś trzeba się pocieszać.
Tak paskudne uczucie jak wczoraj miałem tylko po porażce z PAO i ostatnio Levadią.
Na analizę wkładu poszczególnych piłkarzy w taki wynik, a nie inny przyjdzie czas po ostatniej kolejce.
Pozostaje wierzyć do końca, szansa jest ale mała.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 12.05.2010, 11:15
Jopa wynić za utratę mistrza to tak jak Bąka za remis z Austrią, ujow sie stalo

tam Głowacki z kopytem startował, więc nie wiem co sie wydarzylo, czy MAriusz w ostatniej chwili chciał uniknac wybicia i zostawic Glowackiemu czy sie przestraszyl czy co, tak czy siak zawiodla komunikacja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów