The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 07:52
Żaden sędzia nam tego mistrzostwa nie zabrał. Przegraliśmy je na własne życzenie. Przypomnijcie sobie żenujące porażki z Arka i Koroną czy fartowne zwycięstwo z Polonią.

Nie staram się tu oczywiscie bronic Lecha, oni również nie zachwycili. Jednak w bezposredniej rywalizacji z Wisła okazali się lepsi- kolejno wygrali i zremisowali. Dzisiaj te 4 punkty zdobyte w starciach z Biała Gwiazdą dają Poznaniakom lidera. Nie sądze, żeby się to już zmieniło.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.05.2010, 07:54
ero781 napisał(a):Wyświetl post
zostawcie jopa, to mógł być Marcelo/Głowacki każdy ! Nie chciał tego to są szybkie decyzje trudno ja wierze że zagłębie będzie wpierdlało trawe i zremisuje z kolejorzem!
może w tym sezonie nie gramy super piłki ale to nam się należy mistrz za to że nie graliśmy żadnego meczu na własnym stadione a lech zapier*** każdy u siebie i ma przewage w kibicach ale zaufajcie wiara czyni cuda każdy wierzy i zapierdal* na mecz z odrą!
nie ma już wymówek !! KAŻDY NA MECZ KTO NIE NA MECZU u mnie ma w CHU* ZAJEBISTEGO MINUSA
bo przecierz poiwiniśmy być wierni po porażce i ambitnie do końca wierzyć !!
Raczej mała szansa bo to o wiele lepsi piłkarze. Wsadzić bez sensu łeb i odbić piłkę byle gdzie bez grama świadomości... ale zgadzam się żeby dać Mu spokój i bez tego na pewno czuje się podle.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.05.2010, 07:54
Koszmar , dramat.Ciągle nie mogę w to uwierzyć.
Dawno już tak nie bolało.Mega frajerstwo to mało powiedziane.
W zasadzie oddajemy Amice tytuł i to w najgorszych możliwych okolicznościach.W tej beznadziejnej lidze nie umiejętności a fart jest decydujący.
Ten sezon będzie bolał bardzo długo.
Odpowiedz cytując
MNM
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 12.05.2010, 07:55
Nie wiem co się dzieje z Patrykiem.. zarabiał mniej.. często go mijałem jak na rynku na kawie siedział z kolegami.. i grał jak marzenie.. a teraz..po tej podwyżce wygląda jakby gdzieś zostawił tą chęć do grania i zdrowie.. Pytanie tylko gdzie.. a Mariusz JOP z tego co Pamiętam to już nie pierwszy raz załatwił Wisłę w ważnym meczu...

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 07:56
Nie wiem co powiedzieć. Pierd*lę pracę, jednodniowa przerwa na poskładanie myśli. Dramat.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 07:58
nh80 napisał(a):Wyświetl post
Zakoncze tylko, CUPIAL pomysl o tym, kasa przemawia do wszystkich, mam tu na mysli dodatkowa motywacje dla Zaglebia w przypadku nieprzegrania meczu. Pozdrawiam.
co ty dajesz ? zagłębie - lech przyjazn, bracia... lechowi wystarcza remis... stracilismy mistrzostwo w najbardziej frajerski sposob z wszystkich mozlwiwych... Issa powinien strzelic... bramka byla czysta a wiec po meczu by bylo... poza tym bramka dla lecha na 2-1 padla po faulu na piechu...

ale nie szukajmy wymowke... tragedie gralismy cala runde...w warszawie legia sie polozyla a nie wisła grala cudownie
Odpowiedz cytując
nh80
Junior Member

Stary 12.05.2010, 08:00
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
co ty dajesz ? zagłębie - lech przyjazn, bracia... lechowi wystarcza remis... stracilismy mistrzostwo w najbardziej frajerski sposob z wszystkich mozlwiwych... Issa powinien strzelic... bramka byla czysta a wiec po meczu by bylo... poza tym bramka dla lecha na 2-1 padla po faulu na piechu...

ale nie szukajmy wymowke... tragedie gralismy cala runde...w warszawie legia sie polozyla a nie wisła grala cudownie
K... czlowieku ochlon. Zaglebie zgody z Lechem to juz nie ma i zaden remis im nie wystarcza..
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 08:00
zielak14 napisał(a):Wyświetl post
co ty dajesz ? zagłębie - lech przyjazn, bracia... lechowi wystarcza remis...
Lechowi nie wystaczy remis, oczywiscie przy naszej wygranej. Z tym ze nie ma sie co ludzic.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2010, 08:01
Cytat:
Wierzysz w to że bajor jako były pracownik Lecha na złość byłemu pracodawcy zremisuje z Lechem
Szczerze to w to wątpię ale nic mnie już nie zdziwi
-Trenerem Zaglębia jest Bajor, notabene były II trener Lecha.
Wierzycie w cuda ?

Napisałem tak wcześniej, ale jak taka tragedia jak wczoraj miala miejsce, moze i wydarzy sie drugi raz - ale Lech chyba juz nie popusci. Najbardziej frajersko przegrany tytul w historii Wisly.
Chelsea 1 punktem, Barcelona 1 punktem, Lech 1 punktem - przynajmniej ciekawie bylo
Odpowiedz cytując
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

Można taż zamknąć się w pokoju, napisać na drzwiach kartkę " Wisła wczoraj wygrała z ŁKS 2:1 " jak to zrobił mój kolo ale on jest w szoku.

LIST OTWARTY DO KIBICÓW WISŁY :

Bracia! w tej trudnej chwili życzę odwagi i siły aby przyjąć tą klęskę z godnością. Niech nas ona utwierdzi w wierze, niech nas wzmocni we wzajemnej życzliwości i wsparciu. Bądźmy jeszcze lepsi już od następnego meczu.
Trzymajcie się!
Najgorszy z nas jest lepszy od najlepszego od nich !!!

Ja Shinobi.

Do soboty.
Odpowiedz cytując
kozi-syku
Junior Member

Od: 10.2009

sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Nie narzekajcie, to nasi rywale mają większe problemy ze składem. U nas niemal optymalny skład, no panic

jeszcze Jop bramkę strzeli... i będziecie mówić... Jop Go Kochom xD

Jop Twoja Mać
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.05.2010, 08:04
Boli jak *uj ta porażka. I nie ma co winić tutaj Jopa, miał chłop pecha i tyle. Mieli wystarczająco okazji żeby podwyższyć rezultat. Boli też to, że nas w *uja zrobili sędziowie. I nie tylko na derbowym meczu ale też w Chorzowie. Można powiedzieć że wypatrzyli wyniki....
Kur*a nie da się tego opisać co się dziś czuje.Straszny żal, podobny jak po Levadii.
Ale jak pomyślę sobie co by się działo jakby Lech zremisował to szok. Choć Zagłębie musiałoby nie wiem co zrobić ale do końca trzeba wierzyć.
I warto sobie przypomnieć : Wierni po porażce, Dumni ze zwycięstwa.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 08:11
Cytat:
-Czemu zachowujecie się jak bydło na stadionie
Lol, jakby to powiedzial kibic innego klubu, to bym sie pewnie gleboko zastanowil, ale jak wyjezdza mi z takim tekstem kibic Cracovii, ktora ma najbardziej zenujaca publike w tej szerokosci geograficznej, gdzie 80% dopingu to bluzgi na Wisle (niezaleznie z kim gra), to ja juz nie wiem
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 12.05.2010, 08:12
do pasiastego przedmówcy:

tak to jest w waszym srodowisku ze potraficie jedynie cieszyc sie z cudzych porazek i modlic sie w szabacie o to co przyniesie los bo sami jestescie bezdradni i od was nic nie zalezy.

tak bylo rok temu,kiedy przy zielonym stoliku po solidnej oplacie profesora zostaliscie w lidze, tak jest i dzisiaj kiedy nie mogliscie nic zrobic to musial wydarzyć sie cud, czyli liczyliscie na nas jak na swoich nieudacznikow neimgliscie. Tak tez sie stalo Jop dopelnil formalnosci i po raz drugi z rzedu los zgotowal wam chwilowe przetrwanie.

ja tez chcialem cos dodac: ZAWSZE NAD WAMI- ZAWSZE! (zreszta historia to potwierdziła nawet wliczajac to wczorajsze harakiri jopa)
Odpowiedz cytując
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.05.2010, 08:15
Pan JełOP zafundował nam piękną końcówke, nigdy go nie lubiłem, a teraz ?
Odebrał nam ZWYCIĘSTWO w DERBACH no i kolejnego majstra...
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.05.2010, 08:16
MNM napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co się dzieje z Patrykiem.. zarabiał mniej.. często go mijałem jak na rynku na kawie siedział z kolegami.. i grał jak marzenie.. a teraz..po tej podwyżce wygląda jakby gdzieś zostawił tą chęć do grania i zdrowie.. \
Nie dość że strzela z każdej pozycji zamiast dogrywać do kolegów to jeszcze opierd*la wszystkich jak mu źle podadzą lub nie podadzą bo do niego przecież wszystko musi iść.
Sodóweczka.

Edit: KOMINEK bo dla niektórych każda porażka Wisły to będzie udowodnienie że nie mają ambicji i tylko dla kasy tu siedzą... Taką mamy grupę kibiców...
Ostatnio edytowane przez Arkas : 12.05.2010 o godz. 08:18.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.05.2010, 08:17
Życie potrafi nie raz zaboleć. Człowiek nie wierzy, że o czymś zdecydowały sekundy. Że Ba mógł dłużej poleżeć po wolnym i zejść na noszach, że piłkę można było na aut wybić że........................

Dziś nie chce mi się oceniać drużyny działaczy właściciela.
A tym, którzy piszą, że drużyna nie ma ambicji niech przypomną sobie Brożka płaczącego jak dziecko po skończeniu meczu.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2010, 08:17
Powiem tak sprowadzanie obecnej sytuacji do ostatniego spotkania, zwalanie winy na sędziego czy obrażanie Jopa nie ma sensu. Można powiedzieć że przez cały sezon zapracowaliśmy sobie na to. Mieliśmy osiem pkt. przewagi nad Lechem i roztrwoniliśmy to, dlatego ten ostatni mecz to co najwyżej podsumowanie całego sezonu.
Można jeszcze wierzyć ale co by nie mówić zawodnicy Lecha musieli by być niezłymi frajerami aby w tym momencie stracić mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2010, 08:18
Przeżyjemy, bo MY jesteśmy WISŁA i to MY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA i zawsze nią będziemy.
Martwi mnie jedno. Cupiał podobno powiedział, że jeśli wygramy derby i będziemy mistrzem to wkońcu wyłoży na transfery. Co teraz będzie? nie wiem... miejmy nadzieję, że poskładamy się do kupy i w następnym sezonie zgarniemy koronę.
A może Zagłębie nam pomoże...?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2010, 08:19
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Lechowi nie wystaczy remis, oczywiscie przy naszej wygranej.
gdyby to była jakaś inna liga a nie nasza to bym jeszcze wierzył ale po tym co pokazał wczoraj sędzia to nie mam złudzień.
Na obecną klęske miał tez wpływa przespane zimowe okienko transferowe.Jaki pożytek jest (był ?) z Hristova-żaden.Z Ba niewiele większy chociaż to typowy rekonwalescent, do tego wczoraj pokazał jak sie strzela z metra do pustej bramki.
Odpowiedz cytując
nh80
Junior Member

Stary 12.05.2010, 08:20
Ja sie upieram przy swoim, Zaglebie moze nam pomoc, bo szczescie moze nam pomoc, ale temu szczesciu trzeba pomoc. Dodatkowa nagroda dla Lubina za urwanie tam punktow to jedyne wyjscie na ta sytuacje, nieraz kluby stosowaly taka metode.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 12.05.2010, 08:22
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Nie dość że strzela z każdej pozycji zamiast dogrywać do kolegów to jeszcze opierd*la wszystkich jak mu źle podadzą lub nie podadzą bo do niego przecież wszystko musi iść.
Sodóweczka.
A chcecie opier... od 80 % tego forum,które jak Patryczek walnie ręką w herb dostaje orgazmu?
Ten człowiek walnie przyczynił się do klęsk jesienią a jego zachowanie (chamskie,prowokujące) jest na poziomie Pasów a nie Wisły.
Kiedy on wygrał ważny mecz dla Wisły? W kluczowych momentach nic nie potrafi zrobić.
I gdzie ten człowiek co to się śmiał z mentalności zwycięzców Szymka czy Żurawia?
Brożki, bramkarze, Jop, Małecki, Łobo, Kirm, Boguski - to są urodzenie zwycięzcy nie?
Przepłacani grajkowie bez ambicji.
I co z tego,że Brożek płakał? Powinien płakać też jesienią,po Koronie czy paru innych meczach kiedy przechodził obok meczu.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2010, 08:22
Tak sie zastanawiam, czy kiedykolwiek w przypadku jakiejs ligi miało miejsce tyle przypadkowych zagran w dwoch decydujacych meczach sezonu , ktore byly rozgrywane jednoczesnie. Nie wiem jakie jest prawdopodobienstwo, ze w jednym meczu wychodzi gosc sam na sam, zostaje sfaulowany, sedzia nie gwizdze, przeciwnik nie wybija pilki, strzela gola po rykoszecie, a w tym samym czasie u nas jeden zawodnik traci pilke, potem jest róg, potem ręka, potem samoboj i to jeszcze strzelony w tak przedziwny sposob. A wszystko to w doliczonym czasie gry i ostatnich akcjach obu spotkan. I wczesniej ewidentny karny dla Ruchu oraz prawidłowa nieuznana bramka Wisły, no i poprzeczka Ba z 2 metrów od bramki. Cos takiego sie juz nigdy nie powtórzy.

Ja jestem nadal w szoku, ale musze przyznac, ze Wisła przez ostatnie lata przyzwyczaila mnie to takich sytuacji. Mecze z Levadią, Valarengą czy Tbilisi troche, a mecz z PAO juz najbardziej, tamto spotkanie przyzyłem duzo mocniej nic wczorajsze.

Jedyny pozytywny aspekt, jaki mozna wyciagnac z tego meczu to to, ze moze wreszcie cos sie w tym klubie zmieni, bo wszyscy wiemy jak wyglada zarządzanie i te rozne kwestie u nas... a na Zagłębie nie ma co liczyc, bądzmy realistami, nic dwa razy sie nie zdarza, a wczoraj ilosc cudów została wyczerpana na kilkanascie kolejnych sezonow.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2010, 08:24
Co Tu dużo mówić lata osłabiania drużyny w końcu musiały przynieść efekty - z pustego i Salomon nie naleje - jeżeli ostatnio pojawiały się głosy, że Cupiał ma zainwestować w Wisłę dopiero gdy ta zdobędzie mistrzostwo w innym wypadku to nie wchodzi w grę - to ja i wielu innych podobnie myślących Dziękujemy Panu Bogusławowi, życząc zdrowia i szczęścia zarówno w życiu prywatnym jak i zawodowym - zmiana warty jest w tym momencie nieodzowna. Poza Marcelo żaden zawodnik w obecnej kadrze zespołu nie zbliżył się umiejętnościami do średniej europejskiej - żadne Sobole etc nie są warte zachodu, zwykli ligowcy, którym wyjdzie mecz raz na rok. Odpadamy notorycznie z pucharów jeszcze w lecie a my mamy czelność mówienia publicznie o awansie do LM -chyba ktoś (większość) ma nierówno pod sufitem. Wczorajszy mecz ukazał też całą prawdę o Kasperczaku - jego przywiązania do Czarnego Lądu jak można wystawiać do składu Ba, najsłabszego zawodnika meczu z Legią do tego nieprzygotowanego fizycznie i kondycyjnie. A Hristov przyjechał do Polski chyba na wakacje a nie grać - kto za ten stan odpowiada. Nie ma co się znęcać nad poszczególnymi graczami bo w końcu ktoś ich w tym klubie zatrudniał wcześniej.... Ten zespół w 80% nie nadaje się do czegokolwiek (w kontekście gry w europejskich pucharach) - idąc dalej nasza przygoda w lidze europejskiej zakończy się kwalifikacjach znów jeżeli dalej będziemy opowiadać jacy jesteśmy wielcy natomiast nic w tym kierunku robić nie będziemy. Mam dość rzucania hasłami zielone światło na transfery, jeżeli i tak wiadomo że przychodzi darmowa padlina - Padliną można nazwać grę Wisły w tym sezonie, możemy sobie pluć w brodę, tytuł frajerów roku należy się bezapelacyjnie nam. Nie wierzę że Cupiał wymyśli coś konstruktywnego po tym sezonie - tak jak pustymi słowami były zapowiedzi o zmianie w funkcjonowaniu klubu po porażce z Levadią.
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.05.2010, 08:25
Bierzcie przykład ze "szczęśliwego"! Mówię bardzo poważnie! Widzicie jak niewiele do szczęścia potrzeba? Jak widać sukces to pojęcie względne. Wam (co niektórym) woda sodowa do głowy uderzyła. Nie szanujecie piłkarzy, nie szanujecie klubu, nie szanujecie tradycji i historii wiślackiej! Mam wrażenie, że za sukces wielu z was dało by się sprzedać, tak jak to zrobił Lech sprzedając się Amice.
Przeżyłem z Wisłą kupe lat. Przeżywałem latami codzienny marazm pierwszoligowy oraz gorycz dwukrotnego spadku do II Ligi. Ale przeżywałem też sukcesy jakimi był dwukrotny powrót do ekstraklasy. Przeżyłem też podłożenie się Legii, i mimo, że rzesza "zagorzałych" fanów obraziła się na Wisłe i na jakiś czas od niej odeszła, ja i wielu mnie podobnych trwało przy niej cały czas.
Dlaczego?
Bo Wisła to poteżny i piękny kawałek historii, w który wpisują się też porażki i upadki.
Teraz osiagnęliśmy wielki sukces, puchary europejskie, ale wam i tak mało!
Czasem sobie myślę, że przydał by się nam kubeł zimnej wody w postaci kilkuletniego dołowania gdzieś w ogonie tabeli. Wtedy wykruszyło by się to nasze grono "pseudokibiców" tzn. kibiców sukcesu i podniosła by się jakość szeregów Armii Białej Gwiazdy. Tak, tak to właśnie ta "ekipa" ma najwięcej do powiedzenia jak przychodzą niepowodzenia. Wstyd mi za was.
Myślicie, że ja nie jestem rozczarowany i rozgoryczony? Jestem, ale wiem, że życie płata różne figle. Wylewacie pomyje na Jopa, nie tędy droga. Tak na prawdę Wisła przegrała Mistrza meczami z Arką, Koroną i Cracovią. Jeśli przegrywa się mecze z takimi drużynami to nie może być mowy o sukcesie jakim jest Mistrz Polski.
Przyjmijcie porażkę z podniesioną głową a nie z jazgotaniem i wylewaniem żali w miejscu publicznym. Wystawiacie świadectwo nam wszystkim w tym wielu moim kumplom dla których Wisła to nie tylko sukcesy ale kawał pięknej historii! Dla niej właśnie żyją, ją właśnie kochają i z nią zawsze będą! Bo to klub magiczny, był, jest i będzie!
Pokory ludziska, pokory!
Co nas nie zabije to nas wzmocni!
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.05.2010, 08:25
Wystarcza nam remis Lecha i nasze zwycięstwo ? Tak ?
Odpowiedz cytując
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 12.05.2010, 08:26
Piotrek Brożek! SZACUNEK !
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
Odpowiedz cytując
holender
Member

Od: 04.2003

Stary 12.05.2010, 08:27
a ja powiem krotko JOP sier da laj!!!!

ale prawda jest ze gdyby nie glupia strata pkt z drukarka to teraz bym nie plakal
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.05.2010, 08:27
Zbyt dużo już w tym klubie widziałem aby uwierzyć w jakieś mówienie, że drużyna zostanie zbudowana na nowo. Łatamy dziury w składzie półśrodkami, nie robimy żadnych sensownych transferów więc czego można się spodziewać? Frajerstwo niektórzy mają wypisane na czole wielkimi literami. Od działaczy po piłkarzy.
W tamtym sezonie wszyscy mówili, że to nie Wisła zdobyła tylko Lech je stracił, w tym sezonie sytuacja się odwróciła. I tak uważam, że zbyt dużo szczęścia mieliśmy a obecne miejsce w tabeli to nie efekt umiejętności tylko zajebistego farta naszych kopaczy.
Odpowiedz cytując
nh80
Junior Member

Stary 12.05.2010, 08:30
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Wystarcza nam remis Lecha i nasze zwycięstwo ? Tak ?
Dokladnie tak.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów