The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nh80
Junior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2010, 08:33
Onyszke trzeba kontraktowac juz teraz - bo jesli ta okazja przepadnie, to nie wiem.

Po drugie jak dla mnie Sobiech - to jest przyszlosc.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

wiem nie lubice steca, alr to co pisze o sytuacji jaka mamy to prawda i trzeba sie z tym zgodzic
http://rafalstec.blox.pl/2010/05/Idz...iec-epoki.html
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Od pierwszej minuty kiedy pojawił się JełOP na boisku pachniało dramatem. Jakby Legia grala lepiej to byłoby to samo w Warszawie - ale Legia stała to i on nie popełnił błędu. Nie wiem co podkusiło Kasperczaka to wystawienia 12 -zawodnika druzyny przeciwnej.Mial Singlara, Clebera.....czemu taki błąd- własnie teraz.Lepiej nawet było grać w 10. Jakby nie liczyc Jop zawalił w tym sezonie 8 pkt ( 2 mecze jesienią i remis w derbach ) .
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2010, 08:34
Wszyscy na Odrę i tyle.
Odpowiedz cytując
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.05.2010, 08:36
Co do meczu... Jeżeli w taki sposób nasi zawodnicy podchodzą do najważniejszego meczu w sezonie od każdej strony piłkarskiego abecadła to ja im serdecznie dziękuje - poziom meczu katastrofa....z obydwu stron...
Odpowiedz cytując
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 12.05.2010, 08:37
Ciężko to wszystko opisać co się stało wczoraj. Najpierw Lech przegrywał i mistrzostwo było na wyciągnięcie ręki a później takie frajerstwo z naszej strony. Sędzia zawalił z bramką Głowy i ten wolny po którym padła bramka to też wątpliwy ale mówi się że szczęście równa się zero a nam pomogło z Polonią i Piastem. Co do Lecha to teraz wszyscy eksperci będą zachwyceni jeśli wygra mistrza bo przecież oni są w ogóle super. Życzę im szybkiego odpadnięcia z tej Ligi Mistrzów jeśli w niej zagrają. Wiem również że to głupie i na zdrowy rozum niemożliwe ale jeszcze troszkę nadziei mam w końcu nie takie cuda się zdarzały.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 12.05.2010, 08:38
witam wszystkich, zapewne kazdy znas widzial co sie stalo i teraz wnioski same sie nasuwaja: 1)mimo iz zostal jeden mecz to raczej wiadomo ze zaglebie sie podlozy lechowi bo przecierz zaprzyjaznione kluby takze o mistrostwie mozna zapomniec....2)Cupiał na transfery miał rzucic kase ale tylko gdy zdobedziemy mistrzostwo, 3)Brożek i Marcelo napewno odejda,4)kto przyjdzie - nikt, podowy:a brak wsparcia właściciela, b, nowy prezes bedzie dopiero od czerwca a powinien juz byc, c) dzial marketingu nie istnieje, d) dział skautingu rozniez nie istnieje. Podsumowujac, nie mamy ludzi by sciagac nowych sponsorow jak to robi Lech, brak ludzi do szukania nowych piłkarzy, trener po zakonczeniu pewne tez poleci. A teraz pozycje na ktore potrzebujemy wzomcniej - bramkarz, srodek obrony - przy zalozeniu ze marcelo odchodzi, lewa obrona, prawa i lewa pomoc, i dwoch dobrych napastników..... czy takie transfery beda? niech kazdy sobie sam odpowie i zostalo nam sie juz chyba modlic......
Odpowiedz cytując
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.05.2010, 08:40
A ja się pytam co ten Jop miał właściwie zrobić?
Wisła go sama zatrudnia. Trener go sam wystawia. Chłop ma rodzinę , dzieci jakieś i potrzebuje pracy, to co miał iść do Cupiała i powiedzieć: Proszę, błagam, zwolnijcie mnie. jestem za słaby....

On robi robotę tak jak potrafi i takie są efekty ... było go nie wystawiać.
dajcie mu spokój już, cała drużyna zasrała sezon.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.05.2010, 08:42
Wy jesteście ślepi ? Zagłębie z Lechem zgody nie ma !! Po za tym skąd Wy macie takie informacje o tym, że podobno Cupiał miał dać kase jak Wisła będzie mistrzem ? Wiele razy tak miało, być i co było ? Wielkie NIC. Marcelo może odejdzie, Paweł Brożek odejdzie jeśli będą dobre oferty, a narazie takich nie ma . Gdyby strzelił 20 bramek było by inaczej, ale jest jak jest.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2010, 08:42
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
witam wszystkich, zapewne kazdy znas widzial co sie stalo i teraz wnioski same sie nasuwaja: 1)mimo iz zostal jeden mecz to raczej wiadomo ze zaglebie sie podlozy lechowi bo przecierz zaprzyjaznione kluby takze o mistrostwie mozna zapomniec....2)Cupiał na transfery miał rzucic kase ale tylko gdy zdobedziemy mistrzostwo, 3)Brożek i Marcelo napewno odejda,4)kto przyjdzie - nikt, podowy:a brak wsparcia właściciela, b, nowy prezes bedzie dopiero od czerwca a powinien juz byc, c) dzial marketingu nie istnieje, d) dział skautingu rozniez nie istnieje. Podsumowujac, nie mamy ludzi by sciagac nowych sponsorow jak to robi Lech, brak ludzi do szukania nowych piłkarzy, trener po zakonczeniu pewne tez poleci. A teraz pozycje na ktore potrzebujemy wzomcniej - bramkarz, srodek obrony - przy zalozeniu ze marcelo odchodzi, lewa obrona, prawa i lewa pomoc, i dwoch dobrych napastników..... czy takie transfery beda? niech kazdy sobie sam odpowie i zostalo nam sie juz chyba modlic......
wez nie panikuj. bedzie co bedzie.
nawet jakby sie mialo wszystko rozsypac, to nadal bedziemy (pewnie nie wszyscy) kibicowac Wisle.
bo to jest nasz klub i "jestesmy duma tego miasta.."
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
shinobi23
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 12.05.2010, 08:43
Cytat:
Przeżyłem z Wisłą kupe lat. Przeżywałem latami codzienny marazm pierwszoligowy oraz gorycz dwukrotnego spadku do II Ligi. Ale przeżywałem też sukcesy jakimi był dwukrotny powrót do ekstraklasy. Przeżyłem też podłożenie się Legii, i mimo, że rzesza "zagorzałych" fanów obraziła się na Wisłe i na jakiś czas od niej odeszła, ja i wielu mnie podobnych trwało przy niej cały czas.
Dlaczego?
Bo Wisła to poteżny i piękny kawałek historii, w który wpisują się też porażki i upadki.
I witam w klubie.
szacunek.
a młodzi słuchać człowieka bo dobrze mówi.
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Stary 12.05.2010, 08:44
Tak, Jop wszystko zawalił. Jop nie uznał bramki, Jop zdekoncentrował Ba swoją obecnością na boisku, wiec jak Ba miał strzelić pod poprzeczke ? Jop też nie zauważył spalonego dwóch parchów przy rzucie wolnym, ale tu miał szczeście bo bramka nie padła. I żeby było miło
Jop nie gwiżdże w Poznaniu
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.05.2010, 08:46
Jaki sezon taki koniec...

Spójrzmy prawdzie w oczy, cała runda to gra poniżej oczekiwań, potrafiliśmy wygrać z Legią, ale i potrafiliśmy przegrać z Arką, w poprzedniej rundzie porażki w najważniejszych meczach: z Lechem, Legią, Cracovią, w dodatku nie mamy prawdziwych snajperów, Brożek ledwo 10 bramek (i to z dużą pomocą Legii), Boguski to też nie jest typowy łowca bramek, a Marcelo to przecież stoper...

Po 2 latach tłustych, mogą przyjść kolejne lata posuchy...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.05.2010, 08:46. Dosyć
Dziękuję wam zasrana armio zaciężna za wyjątkowo udany sezon i ambitną postawę do końca.
Dziękuję Panu, Panie Jop za samobója. Udowodniłeś wszystkim, że ponowne ściągnięcie cię do klubu, to był najgorszy koszmar.
Albo się w ogóle w składzie nie pojawiałeś, a jak cię już wystawili, to
....szkoda słów.
Ty chyba czekałeś przez całą swoją zakichaną "karierę" piłkarską na taki
prezent dla pier..... Amicii i tej panienki z sąsiedztwa ?!
Skądinąd Kasperczak też "ma nosa". Zamiast wpuścić Burligę, który zanotował
bardzo przyzwoity mecz, to wpuszcza największy nieudany eksperyment piłkarski świata !!!
Może ci teraz Kulczyk & spółka w przypływie szczodrości zafunduje jakiś fajny
komplet do kuchni albo czosnkowy prezesik odpali ci za friko jakąś
aplikację rodem z comParchu !!!
Natomiast nigdy w życiu wam nie przebaczę takiego upokorzenia za dwumecz z
parchami, a tego dzisiejszego w szczególności !
Ponad 40 lat kibicowania i nigdy większego wstydu ze strony kopaczy nie zaznałem !
Wolałem tułać się z piłkarzami po drugiej lidze i tam znosić z godnością swoistego rodzaju miernotę, niźli patrzeć jak k**wa nie potraficie oklepać anty futbolistów z cracovii, korony czy arki !!!
Żenada, wstyd, kompromitacja !!!
Ściągnijcie w końcu koszulki z Białą Gwiazdą i wyp......z Reymonta !!!
Moje serce chyba tego nie przetrzyma - wy nowobogackie darmozjady !!!
Przypadkowa zgrajo dorobkiewiczów i zlewusów
Najpierw durnie zaserwowaliście nam Levadię, wyjątkowo słaby
Tottenham, potem przegrane wszystkie prestiżowe mecze a na koniec blamaże z parchami, arką, koroną itd.
ALE TEGO NAJWAŻNIEJSZEGO MECZU W CAŁYM ZASRANYM SEZONIE WAM NIE WYBACZĘ !!!
Niniejszym dziękuję za uwagę. Żegnam się nie tylko z forum ale w szczególności zawieszam kibicowskie korki na kołku. Szkoda zdrowia dla takich *&$#@$*&*** !!!
Wczoraj okryliście klub największą hańbą w jego historii !!!
p.s.
Panie Cupiał nie pozwól Pan sobie aby nadal Pana dymało kilkunastu cwaniaczków - nierobów.
Wyp.... ich na zbity pysk !!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.05.2010, 08:47
Powiedzmy sobie szczerze, że w tym sezonie Wisła nie zasłużyła na tytuł mistrzowski. Niestety sprowadzanie zawodników, którzy w ogóle nie decydują o sile drużyny tak się kończy. Na palcach jednej ręki można policzyć mecze w których Wisła pokazała styl gry podobny choćby gry z sezonu 2008-09. I odwalcie się w końcu od Jopa. Nie twierdzę, że jego powrót miał sens ale obwinianie tego zawodnika za to, że strzelił samobója i przez to przegraliśmy tytuł jest chore. Nikt nie kazał Wiśle tracić punktów z Arką, PGE GKS i innymi średniakami. Pokazujecie tylko w ten sposób brak szacunku do zawodników.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 12.05.2010 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 12.05.2010, 08:49
Najważniejsze, że chorągiewki uciekają z naszego forum do poznania.
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 12.05.2010, 08:49
Przegrywa drużyna, nie Jop. Padake grali cały sezon, bo o ile z czołówką mogli pogubić punkty( i pogubili) to z przeciętniakami typu Arka czy Korona powinni wygrać. Jedyny plus to taki, ze el. LM nie będzie sie smiała znów cała Polska jak dostaniemy z kelnerami. Może w LE coś ugramy.. Nie ma co załamywać rąk, trzeba jechać dalej!
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.05.2010, 08:50
ludzie ogarnijcie sie troche ,takie wyznania tu ida ze zal to czytac ,jeszcze pilka w grze .Nawet jak zajmiemy druga lokate to mamy puchary ,moze znowu kompromitacja miala byc a tak top sobie pociupiemy w PE na nowym stadionie
Przekrojowo Amica byla leopsza w tym sezonie wyminie nas na koncu (jesli wygra chyba tam z Zaglebiem) o jedno oczko ,biorac pod uwage ze gralismy w Sosnowcu mecze i to ze kopacze nie zasluzyli na 1/5 tego co zarobili w tym sezonie to i tak dobry wynik
bez napinki
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 12.05.2010 o godz. 08:52.
.....
Odpowiedz cytując
swój chłop
Member

Od: 08.2004

Stary 12.05.2010, 08:57
A ja napiszę sobie tak. Jeśli naprawdę zależy rządzącym naszym Klubem na mistrzostwie, to zrobić sobie bilans wpływów za mistrza i podzielić się nim z Zagłębiem. Nieważne, że Bajor to były pracownik Amici. Z cała pewnością sentyment do niej czuł spoglądając na wyciąg z konta jeśli wpłynęła tam kolejna pensja. Teraz pracuje w Zagłębiu i Amica lata mu koło ...
Niech zmotywowane finansowo Zagłębie powalczy z grającą pod presją Amicą. Uda się lubinianom wyciągnąć remis - jest pięknie. Nie uda się - mówi się trudno. Spróbować można, jeśli oczywiście zależy naszym zarządowcom na tym zależy.

A propos, jak to sprawdza się stara zasada, że mistrzostwo zdobywa się meczami z dziadami... doliczmy punkty stracone na swoim boisku z Arką, Korona czy parchami i wtedy śmiejemy się dzisiaj z błędu Jopa. Niestety, nie mamy co doliczać.:(
WISŁA ZAWSZE PANY
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2010, 08:57
Ja do Jopa nie mam pretensji , on chciał dobrze - czegoś brakło. Ale mam kaca moralnego, w tym sporcie pomyłki sędziowskie się zdarzają ale DLACZEGO w kolejce, w meczach które decydują o Mistrzostwie o które drużyny walczył cały sezon sędziowie w jednym meczu nie uznają prawidłowo zdobytej bramki a w drugim nie dyktują ewidentnego karnego a dodatkowo w końcówce nie gwiżdżą faulu po uderzeniu Arboledy i nie przerywają gry? Wszyscy eksperci zgadzają się do tego że to były błędy sędziowskie i niesłuszne decyzje. Bramka powinna być dla Wisły i karny również dla Ruchu. To były "błędy" być może świadome które decydują o Mistrzostwie i zabierają to Mistrzostwo Wiśle!!! Może teraz kibice Lecha mnie zjadą ale jeśli Lech zdobędzie w tym sezonie tytuł ( a pewnie Zagłębie wystawi drugą 11) to dla mnie i tak Mistrzem tego sezonu zostanie Wisła!!!!!!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 12.05.2010 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.05.2010, 08:58
Lata posuchy miały przyjść 3 lata temu Już nie przesadzajcie, cały sezon liderowaliśmy, zajmiemy 2 lub 1 miejsce, w przyszłym sezonie Amika robi wyprzedaż swoich lodówek, my wracamy na Reymonta.

http://demotywatory.pl/1567929/Boli
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
daeclan
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2010, 08:58
Osobiście nie wyżywałbym się na Jopie. Owszem namacalnie "załatwił" sprawę i nałatwiej go wskazać palcem, ale cała tragedia ma głębsze dno. Gdyby Wisła grała swoje kontrolując przebieg gry a nie cofając się pod własną bramkę, byli byśmy dzisiaj w innych nastrojach. Tego wymaga jednak odpowiednia taktyka, przekonanie o własnej wartości i determinacja. Tych elementów zabrakło, zawodnocy zafundowali nam horror, godząc się na wrzutki w pole karne, które w polskich realiach są loterią. A może się uda dowieśc wynik.....

Wisła nadzwyczajnie jes źle przygotowana do rundy co chyba widać po grze jaką obecnie prezentuje Biała Gwiazda. Przegrane wczesniej 3 mecze po 1:0 (GKS, Arka, Korona) pokazuje zanik charakteru, lub też nadzwyczajnie piłkarską niemoc. Gdyby Wisła była dobrze przygotowana, przynajmniej dwa z tych meczów powinna zremisować i być nadal liderem. Nic jednak z tego. Przypomnijmy sobie jaki prezent dostalismy od Polonii, a teraz tragizujemy po jednej nieszczęśliwej interwencji. Bo tak chyba najłatwiej.

Powtarzam - Wisła kiepsko jest przygotowana do sezonu, a to wina sztabu i przede wszystkim Macieja Skorży. Biała Gwiazda od momentu przejęcia jej steru przez Skorżę notowała systematyczny regres, którego finałem jest niestety ten sezon. I mistrzostwo za Skorży zdobyte w cuglach, II cudem, trzecie....poczekajmy do zakonczenia rundy. Mimo wszystko upadek jest widoczny.

Szkoda w tym wszystkim Kasperczaka, który po spuszczeniu Górnika, będzie w bardzo niezręcznej sytuacji w przypadku braku obrony mistrzostwa. Napoleon pytał swoich generałów nie o to czy są dobrzy, tylko czy mają szczęście.
Ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.05.2010, 08:59
Pierwsza sprawa: Patrzyć Lubinkom na ręce, oni jako najbardziej sprzedajny klub afery korupcyjnej, teraz walcza w "podejrzanych" meczach na odpowiednim poziomie zaangazowania, co pokazal mecz z Odra...
Dlatego licze ze powalcza z Lechem, i dadza jeszcze chociaz z 60 minut nadzieji .Poza tym graja o 6 miejsce w wypadku porazki moga poleciec na 11-12 miejsce a to dla klubu jakis milion zloty mniej

Druga sprawa: Pomijajac juz zajebiste przygotowanie do rundy ,podziekowania dla Skorży za Mariusza Jopa,zajebal nam Levadie,zajebal nam mistrza...Mam nadzieje ze juz nigdy nie ubierze koszulki z Biała Gwiazdą...

PS. Jopik ciesz sie ze nie kopiesz w Kolumbii...
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Co nas nie zabije to Nas wzmocni !Z taka gra jak nasza w tym sezonie 2 miejsce to prawie jak mistrzostwo.Tak wiem ta liga to......,ale nasza i ona nas najbardziej interesuje.Sezon sie jeszcze nie skonczyl i w sobote musimy pokazac swoja postawa klase.Bo Wisła To Droga Mojego Życia.
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Prawda jest taka że grali źle cały sezon i tylko nieudolności tej ligi i przeciwników zawdzięczamy, że szansa na mistrzostwo jest do ostatniej kolejki.
W każdej normalnej lidze Wisła z taką grą nie mogłaby mysleć o niczym lepszym jak środek tabeli. I odnieśmy to teraz do pucharów. Szanse na sukces równe zero.
Dlatego ja bym nie robił dramatu. Cóz, stało się to na co piłkarze i trenerzy solidnie zapracowali.
A ew. 2 miejsce to nie jest jakieś upokorzenie. Kiedyś Wisła nie mogła marzyć o takich wynikach, a teraz się wszystkim w dupkach pali bo nie będzie mistrza. Przyznam, że trochę to ****iozalne.
..
Odpowiedz cytując
nh80
Junior Member

Od: 05.2010

swój chłop napisał(a):Wyświetl post
A ja napiszę sobie tak. Jeśli naprawdę zależy rządzącym naszym Klubem na mistrzostwie, to zrobić sobie bilans wpływów za mistrza i podzielić się nim z Zagłębiem. Nieważne, że Bajor to były pracownik Amici. Z cała pewnością sentyment do niej czuł spoglądając na wyciąg z konta jeśli wpłynęła tam kolejna pensja. Teraz pracuje w Zagłębiu i Amica lata mu koło ...
Niech zmotywowane finansowo Zagłębie powalczy z grającą pod presją Amicą. Uda się lubinianom wyciągnąć remis - jest pięknie. Nie uda się - mówi się trudno. Spróbować można, jeśli oczywiście zależy naszym zarządowcom na tym zależy.

A propos, jak to sprawdza się stara zasada, że mistrzostwo zdobywa się meczami z dziadami... doliczmy punkty stracone na swoim boisku z Arką, Korona czy parchami i wtedy śmiejemy się dzisiaj z błędu Jopa. Niestety, nie mamy co doliczać.:(
dokladnie tak jest jak piszesz

zawodnicy Zaglebia juz za wygrana w tym meczu maja 1 mln zlotych, doszlaby dodatkowa motywacja od Wisly.. to po prostu trzeba zrobic.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 12.05.2010, 09:00
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Teraz osiagnęliśmy wielki sukces, puchary europejskie, ale wam i tak mało!

Co nas nie zabije to nas wzmocni!

Jeszcze przed sezonem było wiadomo że 30 spotkań zagramy na wyjeździe, mimo tego że wiosna była na Hutniku że było bliżej niż do Sosnowca, nic nie zmieni tego faktu że to nie to samo co Reymonta gdzie jest magia i ten stadion ma to coś.

Przed sezonem większość, pewnie liczyła na to żeby tylko załapać się na Puchary, bo przecież jeszcze nikt kto rozegrał cały sezon na wyjeździe nie zdobył Mistrzostwa Polski, ja osobiście liczyłem na to że skupimy się na Pucharze Polski, aby tam zapewnić sobie przepustkę do Europy. Stało się inaczej odpadliśmy w ćwierćfinale, ale za to lidze szło nam nadmiar dobrze, długo byliśmy liderem.
Może to i lepiej, zagramy w lidze europejskiej byc może tam więcej zdziałamy niz el.LM.

Cały sezon wyglądał bardzo dziwnie gra w kratkę, zmiana trenera, nowy impuls dużo szczęścia ale i niestety i pecha w ostatniej kolejce. Mistrza nie przegraliśmy wczoraj przegraliśmy go już przed rozpoczęciem sezonu, bo kto przypuszczał że drużyna grająca na wyjazdach jest w stanie zagwarantować sobie miejsce w pucharach, to jest nasz sukces.

Długo prowadziliśmy, uwierzyliśmy w to że musimy być mistrzem w pewnym momencie też w to uwierzyłem, ale pomyślałem że to szczęście które się do nas tak wiele razy uśmiechnęło kiedyś się skończy i skończyło właśnie wczoraj, boli bo w spotkaniu derbowym. Niestety nie nauczeni doświadczeniem już zaczęliśmy snuć plany an el. LM na kogo możemy trafić, ile zarobić, kogo kupić za te pieniądze - rzeczywistość okazała się jednak bardzo brutalna i smutna.
Teraz te balon pękł i jest wielkie rozczarowanie - bo sami sobie go tak nadmuchaliśmy, nie przyjmowaliśmy wiadomości, że może stać się zupełnie inaczej niż sobie to wyobrażamy.

Polska piłka jest dziwna, bardzo dziwna ale wierzę w to że sobie to odbijemy w najbliższym czasie.
Szczęście znowu do nas wróci i zasiądziemy na przeznaczonym dla nas miejscu.
W ostatniej kolejce nie dziwni mnie już naprawdę nic remis Lecha, to że Legia awansuje do pucharów to że niezatapialna Odra się utrzyma...

Nie musicie się zgadzać z tym co napisałem, każdy ma prawo wyrazić to co sądzi.
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 12.05.2010, 09:02
dokładnie trochę pokory i chociaż z częścią tego co napisał Denethor się zgadzam, to grubo przesadził,
"Żegnam się nie tylko z forum ale w szczególności zawieszam kibicowskie korki na kołku" Co teraz tekst "Dumni po zwycięstwie i Wierni po porażce" który zapewne mnóstwo razy powtarzałeś jest bezsensu? to były puste słowa? jak tak to dobrze że zawieszasz kibicowskie korki na kołku, Przez jednego kutasa (Jopek) chcesz po*******ić klub jak tak to proponuję od razu przejść na drugą stronę błoń, oni chętnie takich przyjmują. Przez jednego kutasa chcesz po*******ić klub
"Każdy ma w życiu swoje Westerplatte"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.05.2010, 09:03
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
ludzie ogarnijcie sie troche ,takie wyznania tu ida ze zal to czytac ,jeszcze pilka w grze .Nawet jak zajmiemy druga lokate to mamy puchary ,moze znowu kompromitacja miala byc a tak top sobie pociupiemy w PE na nowym stadionie
Przekrojowo Amica byla leopsza w tym sezonie wyminie nas na koncu (jesli wygra chyba tam z Zaglebiem) o jedno oczko ,biorac pod uwage ze gralismy w Sosnowcu mecze i to ze kopacze nie zasluzyli na 1/5 tego co zarobili w tym sezonie to i tak dobry wynik
bez napinki
Nie zgodzę się że Amika była lepsza w tym sezonie, była lepsza wiosną ale jesienią to Wisła była lepsza mimo porażki w kuchenkami ( W którym to meczu sędziowie też się popisali : pamiętacie jak Wojtkowiak staranował Małeckiego w polu karnym? Ja pamiętam , po tym Skorżę - spokojnego człowieka wywalono na trybuny.
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.05.2010, 09:07
Rosomak napisał(a):Wyświetl post
Bierzcie przykład ze "szczęśliwego"! Mówię bardzo poważnie! Widzicie jak niewiele do szczęścia potrzeba? Jak widać sukces to pojęcie względne. Wam (co niektórym) woda sodowa do głowy uderzyła. Nie szanujecie piłkarzy, nie szanujecie klubu, nie szanujecie tradycji i historii wiślackiej! Mam wrażenie, że za sukces wielu z was dało by się sprzedać, tak jak to zrobił Lech sprzedając się Amice. <... ciach...>
Co nas nie zabije to nas wzmocni!
Obawiam się Rosomak, że na darmo pisałeś. Primo, nikt (albo prawie nikt) tu nie czyta tego co ktoś napisał, tylko wali swoje teksty. Secundo - niezdobycie MP to najgorsza tragedia jaka zdaniem niektórych mogła spaść na nas. Prawdziwa plaga egipska i dopust boży

Jakby tak przyszło walczyć o utrzymanie to większa część by się powiesiła na pierwszej suchej gałęzi, albo wyskoczyła przez okno.

Pewnie, że przegrana boli. Ale ani to pierwsza nasza porażka, ani tym bardziej ostatnia. Show must go on. Rok temu sfrajerzyli się piłkarze z Poznania, teraz my. Kto wie co będzie za rok.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów