The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mrawczu
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2010, 23:21
na KIKS.tv też są jakieś krótkie wypowiedzi "Głowy i Polczaka plus trenerzy

http://kiks.tv/2010/05/polczak-nikt-nogi-nie-odstawi/
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.05.2010, 23:41
Jutro znowu stary repertuar wyzwisk tych zakompleksieńców i pierwszy raz od dawnien dawna wiecej niz 3 tys ludzi na Cracovii

My mamy wyjsc i zmieśc ich z powierzchni tej ziemi.Nic innego niz zwyciestwo nas nie interesuje,rozmiar oczywiscie jak najwyzszy ale bede sie cieszyl nawet i z 1;0.

nalezy im pokazac ze Sosnowiec to byla tylko wpadka i nic wiecej.

WISŁA PANY!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2010, 00:45
Lenczyk rzuca się ostatnio na tych konferencjach , tydzień temu wysyłał tych VIPów co to ich na tej dzisiejszej od kanalii wyzywał na nasz stadion bo wyzywanie swoich piłkarzy to styl kibiców Wisły którzy na mieście wołają za nim UBEK . Sędziowie mu fauli nie gwiżdżą a dziennikarze są nie obiektywni .
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.05.2010, 08:22
filip74 napisał(a):Wyświetl post
Lenczyk rzuca się ostatnio na tych konferencjach , tydzień temu wysyłał tych VIPów co to ich na tej dzisiejszej od kanalii wyzywał na nasz stadion bo wyzywanie swoich piłkarzy to styl kibiców Wisły którzy na mieście wołają za nim UBEK . Sędziowie mu fauli nie gwiżdżą a dziennikarze są nie obiektywni .
przeszedl do Cracovii i juz mu sie mozg zlasowal. przeciez wiadomo, ze zydki sa ucisnione i przynajmniej od 65 lat gnebione przez wszystkich.

co do meczy to jak juz pisalem wczesniej - tylko zwyciestwo Wisly. kazdy inny wynik jest nie do zaakceptowania i mam nadzieje, ze nasi pilkarze zdaja sobie z tego sprawe.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.05.2010, 08:27
Co za cioty... Nie mogą sprzedać 6 tys. biletów na mecz sezonu. Ja w ogóle nie wiem po co im ten stadion, chyba tylko po to żeby nie płakali, że Wisła ma a oni nie. Dno. Była moda na czapki z NBA, była moda na szerokie spodnie i była moda na cracovię.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 11.05.2010, 08:37
W tym meczu tylko zwycięstwo oczywiście.
Brożek przebudził się w najwazniejszym momencie i nie chodzi tylko tu o gole, wreszcie wychodził po piłki, a i sytuacji miał co nie miara. Dodajmy do tego Małeckiego na skrzydle i Sobolewskiego, ktory czyści wszystko w srodku to tego tak naprawde nie da się nie wygrać.
Gra cracovi sięga dna i trzeba to wykorzystać szansę, by ich pogrązyć.
Swoją drogą ciekawe te statystyki mówiące,że jak Wisła pierwsza strzeli gola to za każdym razem wygrywa.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 11.05.2010 o godz. 08:40.
Odpowiedz cytując
tas1905
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 11.05.2010, 09:57
mam nadzieje ze zniszycie tych pejsów .

pozdRRowienie z Rzeszowa
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 11.05.2010 o godz. 10:08.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.05.2010, 10:34
a sprzedali już te całe 6 tysięcy biletów ?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.05.2010, 10:49
Strasznie boję się tego meczu. **** wie co Cracovii odjebie. Jeżeli zagramy z jeszcze lepszą determinacją i wolą walki jak w meczu z Legią to powinniśmy spokojnie wygrać. Dobrze byłoby szybko strzelić bramkę wtedy z pewnością będzie grało się nam o wiele lepiej.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 11.05.2010, 11:01
Jestem optymistą. Myślę, że nasi wiedzą o co toczy się stawka i nie zagrają chodzonego jak w pierwszej połowie z Koroną. Cracovia gra taką kaszanę, że nic im nie pomoże jeśli odpowiednio podejdziemy do tego meczu. Wchodzimy w mecz na pełnej k***** i wygrywamy!

W związku z brakiem Diaza przesunąłbym na lewo Małego, a na prawą stronę Łobo może się znowu rozstrzela jak pod koniec zeszłego sezonu. Już i tak jest bardziej pożyteczny od Kirma.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.05.2010, 11:17
Jak na taką beznadziejną grę to Kirm i tak ma więcej goli i asyst od Łobo Więc sam nie wiem kto tu jest pożyteczniejszy. Prawdę mówiąc poza optyczną poprawą, zwiększeniem aktywności, to nic z gry WŁ nie wynika. Ani asyst ani bramek. Na tę chwilę ani jeden ani drugi nie reprezentuje poziomu by grać w pierwszym składzie.
..
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 11.05.2010, 11:33
donecki napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że słabsza Legła niż żydy obecnie przeszła obok meczu z nami.Zydy także w meczu przyjażni podłożyły się.Czeka nas cięzki mecz bo amica jeszcze na pewno podjechała z ekstra premią a my jesteśmy w słabej formie.Mi wystarczy 1-0.Jeszcze przypomniecie sobie moje słowa w 80 min jutrzejszego meczu.Ja kupię jutro szampana ale może się mrozić do soboty.Oby tylko do soboty

Kolego w jakiej my jesteśmy słabej formie?Bardzo cię proszę,już nie przesadzaj!
Jeśli my jesteśmy w "słabej formie",to w jakiej są piłkarze cracovii?
A co do dodatkowej motywacji to lokomotywa podobno w razie zwycięstwa przyjaciół wykłada im na stół 800 tys.zł.
Ten mecz trzeba wygrać.Koniec kropka.W myśl powiedzenia ...umiesz liczyć,licz na siebie.
Amika sie przeliczyła i teraz musi patrzeć na Nas.A że my limit frajerstwa w tym sezonie już mamy za sobą,także ...2 małe kroczki i w sobotę zabawa na Rynku...
Dziękuję i pozdrawiam!
Adrenalinka już jest,dobry znak.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.05.2010, 11:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak na taką beznadziejną grę to Kirm i tak ma więcej goli i asyst od Łobo Więc sam nie wiem kto tu jest pożyteczniejszy. Prawdę mówiąc poza optyczną poprawą, zwiększeniem aktywności, to nic z gry WŁ nie wynika. Ani asyst ani bramek. Na tę chwilę ani jeden ani drugi nie reprezentuje poziomu by grać w pierwszym składzie.
Tylko że postawa zawodnika na boisku nie może być oceniana binarnie - strzelil bramkę/asystę = 1 nie strzelił = 0. W.Ł. swoją postawą wkur...a obrońców, męczy ich, kartkuje, robi miejsce w środku, wywalcza rzuty wolne itp. Trzeba patrzeć przekrojowo, a nie w statystyki. Wg tych samych kryteriów Maciek Żurawski w kadrze Janasa grał ch... podczas gdy odwalał największą robotę na boisku i był dosłownie wszędzie.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 11.05.2010, 11:46
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
W.Ł. swoją postawą wkur...a obrońców.
zareczam Ci, ze nie tylko ich.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
jotbe1
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 11.05.2010, 11:58
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html .

Dziś tylko 3 punkty !!!!WISEŁKA
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 11.05.2010, 12:14
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
dj_ibutti napisał(a):
W.Ł. swoją postawą wkur...a obrońców.
zareczam Ci, ze nie tylko ich.

Ale jak tak powkur...a przez dłuższą chwilę, to kto wie, przy "pechu" parchów, któryś się potknie, piłka się gdzieś tam odbije, Cabajopulosa oślepi blask geniuszu W.Ł i bramka!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 11.05.2010, 12:18
Zdaje sie ze Cabajowski zmienil nazwisko na jeszcze lepsze. Włoskie
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 11.05.2010, 13:37
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Zdaje sie ze Cabajowski zmienil nazwisko na jeszcze lepsze. Włoskie
A nie na francuskie czasem? Ostatnio miałem ubaw jak oglądałem Lille z OM
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.05.2010, 13:54
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a sprzedali już te całe 6 tysięcy biletów ?

Nie

A jesli chodzi o mecz, jak zdobędziemy bramkę do 25 minuty to wygramy spokojnie z 4-0 .
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
sounds_good
Member

Od: 06.2009

Stary 11.05.2010, 13:59
Ja bym trochę stonował te huraoptymistyczne wypowiedzi.
Mecz z Legią, która nie przedłuży kontraktów z kilkoma podstawowymi zawodnikami był w naszym wykonaniu kiepski. Na tyle sytuacji ile stworzyliśmy powinno być minimum 5 bramek. Dodatkowo gracze Legii ułatwiali nam życie jak tylko umieli, w szczególności obrońcy, których prezenty należało wykorzystać z większą skutecznością.
Co do różnych głosów na tym forum i innych stronach chciałem zauważyć, że Sobolewski z Issą Ba zagrali bardzo dobre spotaknie w środku pola. Może nasz senegalski czarodziej nie był tak widowiskowy jak we wcześniejszych spotkaniach, ale widać było, że miał sporo zadań defensywnych. Dlatego w meczu z Cracovią właśnie ich widziałbym w środku pola, a nie Jirsaka. Na lewe skrzydło Małecki(tylko niech nie strzela z każdej pozycji jak tylko zobaczy bramkę), prawe Łobodziński, chociaż nie przepadam za nim jakoś szczególnie. Niestety, ale nie wykorzystujemy wszystkich możliwości i umiejętności jakie drzemią w Kirmie(wydaje mi się, że inni zawodnicy nie mają do niego zaufania, poza tym nie mamy play makera z prawdziwego zdarzenia, więc nie ma kto puścić go w bój do prostopadłej piłki). Dlatego w takie podawanie piłki przy linii bocznej pomiędzy prawym pomocnikiem i obrońcą lepszy jest Łobo, bo Kirm jednak jest zawodnikiem do bardziej kombinacyjnej gry(no tylko z kim? od razu przychodzi na myśl Alvarez, jednak on boi się zbytnio zapędzać pod pole karne przeciwnika). Jeżeli zaś chodzi o atak, to tutaj chyba nijak nie mamy zaskoczyć przeciwnika, bo Christov to jak widać niewypał, który w ME się nawet nie sprawdza. Liczyć kolejny raz na Brożka, czy może wkońcu się Boguski obudzi i trafi w bramkę? W obronie chyba nic nie trzeba zmieniać, no chyba, że Alvarez będzie wykluczony z gry, to jednak ale przekonywująca do dania mu szansy była dotychczasowa gra Burligi.
Co do naszych szans w meczu z Cracovią, to... ja nie widzę możliwości przegrania tego meczu.
Matusiak jakąś tam formę ma, nie taka bieda jak za czasów gry w Wiśle, ale jednak marnuje więcej 100% sytuacji niż nasz Boguski, Ślusarski po powrocie do Polski z podbojów plantacji pomarańczy to już raczej cień zawodnika z czasów Groclinu, jednak nie ma co obydwu napastników Cracovii lekceważyć, a jedynie kolejnymi, udanymi interwencjami naszych obrońców zniechęcać do gry. Środek pola w Cracovii to jakiś kompletny eksperyment Szeliga i Klich(młody, ambitny, ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim będzie stanowił o ich sile), który no nie ma wyjścia musi skończyć się źle w pojedynku z Sobolewskim, który nie powinien dać jakichkolwiek szans na pogranie tej formacji przeciwnika. Środek obrony Polczak z Wasilukiem, o ile ten 2 coś jeszcze potrafi, to powoływanie przez Stefana Majewskiego do reprezentacji Polski Polczaka to jakieś nieporozumienie. Piłkarz słynący z seryjnych samobójów w kolejnych meczach, w których występuje jest może i młody, dobrze zbudowany, zwinny, ale ma tak tragiczne rozeznanie w terenie i timing, że warto to wykorzystać. Na koniec skrzydłowi. Ktokolwiek by nie grał w obronie Cracovii, na uwagę pod względem umiejętności obronnych zasługuje Sasin, który pokazał, że potrafi dobrze grać w obronie, ale i oskrzydlać akcje. Reszta to jakieś wynalazki, typu pomocnik z konieczności. Jeżeli zaś chodzi o pomocników, na skrzydle najbardziej może nam zagrozić Sacha, który posiada dośc dobry i ciekawy oraz zróżnicowany drybling i potrafi dokładnie dośrodkować w pole karne, a do tego jest bardzo szybki.

Niemniej jednak nie widzę innego wyjścia jak wygrana Wisły.
Choćby 1:0, ale będzie do przodu!
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 11.05.2010, 14:31
Ale żeś sie kolego rozpisał.A ja powtórze,że jak tylko nasi nie zlekceważą to pojadą z nimi na maxa.Nie ma co raczej wymieniac cech in plus zawodników cracovii,bo takowych nie ma.
Gdyby były, to nie byli by w miejscu w którym są.Ale szczerze mnie to wali.Nie mój cyrk,nie moje małpy...
Także walka,walka i jeszcze raz walka!I o wynik jestem spokojny.0-3 lub 1-3 i tyle w temacie.
Po meczu pomachamy wronieckiej lokomotywie na pożegnanie...pa pa
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.05.2010, 14:55
oby dzisiaj Ruch wygrał na Cichej no i oczywiście my na Suchych Stawach.. Myślę tak jak paaladynTS, że jeśli nie zlekceważymy gospodarzy dzisiejszego spotkania to wygramy spokojnie wynikiem podobnym jak z ległą...
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.05.2010, 15:16
*Michael* napisał(a):Wyświetl post
oby dzisiaj Ruch wygrał na Cichej no i oczywiście my na Suchych Stawach.. Myślę tak jak paaladynTS, że jeśli nie zlekceważymy gospodarzy dzisiejszego spotkania to wygramy spokojnie wynikiem podobnym jak z ległą...
Zdecydowana większość nas tak myśli, tylko, że pozostaje to "jeśli"
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Lukas10
Junior Member

Od: 08.2007

Stary 11.05.2010, 15:32
Dzis wygrana w derbach w sobote z odrą i niedamy sobie juz zabrac Majstra. Amica poraz kolejny obejdzie sie smakiem
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.05.2010, 15:42
Lukas10 napisał(a):Wyświetl post
Dzis wygrana w derbach w sobote z odrą i niedamy sobie juz zabrac Majstra. Amica poraz kolejny obejdzie sie smakiem
Prosze was nie piszcie majstra
Bo majstra to co roku w Poznanu mają my mamy Mistrza !!
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.05.2010, 15:42
Koniec kalkulacji.Trzeba wygrac i tyle. ja nie widze innej mozliwosci niz wygrana minimum taka jak na Legii. Taki zespół jak Cracovia, Wisła powinna ograc 8-0 jak Chelsea-Wigan no ale liga polska to nie liga angielska...
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.05.2010, 15:44
Lukas10 napisał(a):Wyświetl post
Co to jest Majster?

Dzis tylko 3 punkty. Po katastrofie jesienią watpię, by wyszli bez motywacji.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 11.05.2010, 15:49
skowron napisał(a):Wyświetl post
Alvarez i Boguski nie ćwiczyli, Brożek i Garguła tak.
Garguly nie licze..
chodzi o wczorajszy trening... oby sie to dobrze skonczylo
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2010, 15:56
Jakoś mi się tak dzisiaj cały dzień myśli , co jak by nie to że mamy z Amiką która na Ruch dziś zremisuje gorszy bilans meczy bezpośrednich to już wieczorem gratulowalibyśmy sobie 13 Mistrza Polski.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 11.05.2010, 15:58
ja juz czekam na info kto wyleci z pierwszego składu przez wrośnięty paznokieć itp
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów