|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
na KIKS.tv też są jakieś krótkie wypowiedzi "Głowy i Polczaka plus trenerzy
http://kiks.tv/2010/05/polczak-nikt-nogi-nie-odstawi/ ![]()
Za mało jest cudownych chwil, by bać się tych pozornie złych!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jutro znowu stary repertuar wyzwisk tych zakompleksieńców i pierwszy raz od dawnien dawna wiecej niz 3 tys ludzi na Cracovii
My mamy wyjsc i zmieśc ich z powierzchni tej ziemi.Nic innego niz zwyciestwo nas nie interesuje,rozmiar oczywiscie jak najwyzszy ale bede sie cieszyl nawet i z 1;0. nalezy im pokazac ze Sosnowiec to byla tylko wpadka i nic wiecej. WISŁA PANY!! ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Lenczyk rzuca się ostatnio na tych konferencjach , tydzień temu wysyłał tych VIPów co to ich na tej dzisiejszej od kanalii wyzywał na nasz stadion bo wyzywanie swoich piłkarzy to styl kibiców Wisły którzy na mieście wołają za nim UBEK . Sędziowie mu fauli nie gwiżdżą a dziennikarze są nie obiektywni .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
co do meczy to jak juz pisalem wczesniej - tylko zwyciestwo Wisly. kazdy inny wynik jest nie do zaakceptowania i mam nadzieje, ze nasi pilkarze zdaja sobie z tego sprawe. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Co za cioty... Nie mogą sprzedać 6 tys. biletów na mecz sezonu. Ja w ogóle nie wiem po co im ten stadion, chyba tylko po to żeby nie płakali, że Wisła ma a oni nie. Dno. Była moda na czapki z NBA, była moda na szerokie spodnie i była moda na cracovię.
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
W tym meczu tylko zwycięstwo oczywiście.
Brożek przebudził się w najwazniejszym momencie i nie chodzi tylko tu o gole, wreszcie wychodził po piłki, a i sytuacji miał co nie miara. Dodajmy do tego Małeckiego na skrzydle i Sobolewskiego, ktory czyści wszystko w srodku to tego tak naprawde nie da się nie wygrać. Gra cracovi sięga dna i trzeba to wykorzystać szansę, by ich pogrązyć. Swoją drogą ciekawe te statystyki mówiące,że jak Wisła pierwsza strzeli gola to za każdym razem wygrywa.
Ostatnio edytowane przez grzesiek9000 : 11.05.2010 o godz. 08:40.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
mam nadzieje ze zniszycie tych pejsów .
pozdRRowienie z Rzeszowa
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 11.05.2010 o godz. 10:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
a sprzedali już te całe 6 tysięcy biletów ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Strasznie boję się tego meczu. **** wie co Cracovii odjebie. Jeżeli zagramy z jeszcze lepszą determinacją i wolą walki jak w meczu z Legią to powinniśmy spokojnie wygrać. Dobrze byłoby szybko strzelić bramkę wtedy z pewnością będzie grało się nam o wiele lepiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jestem optymistą. Myślę, że nasi wiedzą o co toczy się stawka i nie zagrają chodzonego jak w pierwszej połowie z Koroną. Cracovia gra taką kaszanę, że nic im nie pomoże jeśli odpowiednio podejdziemy do tego meczu. Wchodzimy w mecz na pełnej k***** i wygrywamy!
W związku z brakiem Diaza przesunąłbym na lewo Małego, a na prawą stronę Łobo może się znowu rozstrzela jak pod koniec zeszłego sezonu. Już i tak jest bardziej pożyteczny od Kirma. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak na taką beznadziejną grę to Kirm i tak ma więcej goli i asyst od Łobo
Więc sam nie wiem kto tu jest pożyteczniejszy. Prawdę mówiąc poza optyczną poprawą, zwiększeniem aktywności, to nic z gry WŁ nie wynika. Ani asyst ani bramek. Na tę chwilę ani jeden ani drugi nie reprezentuje poziomu by grać w pierwszym składzie.![]()
.
. |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Kolego w jakiej my jesteśmy słabej formie Jeśli my jesteśmy w "słabej formie",to w jakiej są piłkarze cracovii A co do dodatkowej motywacji to lokomotywa podobno w razie zwycięstwa przyjaciół wykłada im na stół 800 tys.zł. Ten mecz trzeba wygrać.Koniec kropka.W myśl powiedzenia ...umiesz liczyć,licz na siebie. Amika sie przeliczyła i teraz musi patrzeć na Nas.A że my limit frajerstwa w tym sezonie już mamy za sobą,także ...2 małe kroczki i w sobotę zabawa na Rynku... Dziękuję i pozdrawiam! Adrenalinka już jest,dobry znak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak tak powkur...a przez dłuższą chwilę, to kto wie, przy "pechu" parchów, któryś się potknie, piłka się gdzieś tam odbije, Cabajopulosa oślepi blask geniuszu W.Ł i bramka! ![]() ![]() Polerowanie lakieru samochodowego | Auto SPA Kraków | Auto Detailing Kraków Bo najlepsze rzeczy rodzą się z pasji! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zdaje sie ze Cabajowski zmienil nazwisko na jeszcze lepsze. Włoskie
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie A jesli chodzi o mecz, jak zdobędziemy bramkę do 25 minuty to wygramy spokojnie z 4-0 . ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ja bym trochę stonował te huraoptymistyczne wypowiedzi.
Mecz z Legią, która nie przedłuży kontraktów z kilkoma podstawowymi zawodnikami był w naszym wykonaniu kiepski. Na tyle sytuacji ile stworzyliśmy powinno być minimum 5 bramek. Dodatkowo gracze Legii ułatwiali nam życie jak tylko umieli, w szczególności obrońcy, których prezenty należało wykorzystać z większą skutecznością. Co do różnych głosów na tym forum i innych stronach chciałem zauważyć, że Sobolewski z Issą Ba zagrali bardzo dobre spotaknie w środku pola. Może nasz senegalski czarodziej nie był tak widowiskowy jak we wcześniejszych spotkaniach, ale widać było, że miał sporo zadań defensywnych. Dlatego w meczu z Cracovią właśnie ich widziałbym w środku pola, a nie Jirsaka. Na lewe skrzydło Małecki(tylko niech nie strzela z każdej pozycji jak tylko zobaczy bramkę), prawe Łobodziński, chociaż nie przepadam za nim jakoś szczególnie. Niestety, ale nie wykorzystujemy wszystkich możliwości i umiejętności jakie drzemią w Kirmie(wydaje mi się, że inni zawodnicy nie mają do niego zaufania, poza tym nie mamy play makera z prawdziwego zdarzenia, więc nie ma kto puścić go w bój do prostopadłej piłki). Dlatego w takie podawanie piłki przy linii bocznej pomiędzy prawym pomocnikiem i obrońcą lepszy jest Łobo, bo Kirm jednak jest zawodnikiem do bardziej kombinacyjnej gry(no tylko z kim? od razu przychodzi na myśl Alvarez, jednak on boi się zbytnio zapędzać pod pole karne przeciwnika). Jeżeli zaś chodzi o atak, to tutaj chyba nijak nie mamy zaskoczyć przeciwnika, bo Christov to jak widać niewypał, który w ME się nawet nie sprawdza. Liczyć kolejny raz na Brożka, czy może wkońcu się Boguski obudzi i trafi w bramkę? W obronie chyba nic nie trzeba zmieniać, no chyba, że Alvarez będzie wykluczony z gry, to jednak ale przekonywująca do dania mu szansy była dotychczasowa gra Burligi. Co do naszych szans w meczu z Cracovią, to... ja nie widzę możliwości przegrania tego meczu. Matusiak jakąś tam formę ma, nie taka bieda jak za czasów gry w Wiśle, ale jednak marnuje więcej 100% sytuacji niż nasz Boguski, Ślusarski po powrocie do Polski z podbojów plantacji pomarańczy to już raczej cień zawodnika z czasów Groclinu, jednak nie ma co obydwu napastników Cracovii lekceważyć, a jedynie kolejnymi, udanymi interwencjami naszych obrońców zniechęcać do gry. Środek pola w Cracovii to jakiś kompletny eksperyment Szeliga i Klich(młody, ambitny, ale jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim będzie stanowił o ich sile), który no nie ma wyjścia musi skończyć się źle w pojedynku z Sobolewskim, który nie powinien dać jakichkolwiek szans na pogranie tej formacji przeciwnika. Środek obrony Polczak z Wasilukiem, o ile ten 2 coś jeszcze potrafi, to powoływanie przez Stefana Majewskiego do reprezentacji Polski Polczaka to jakieś nieporozumienie. Piłkarz słynący z seryjnych samobójów w kolejnych meczach, w których występuje jest może i młody, dobrze zbudowany, zwinny, ale ma tak tragiczne rozeznanie w terenie i timing, że warto to wykorzystać. Na koniec skrzydłowi. Ktokolwiek by nie grał w obronie Cracovii, na uwagę pod względem umiejętności obronnych zasługuje Sasin, który pokazał, że potrafi dobrze grać w obronie, ale i oskrzydlać akcje. Reszta to jakieś wynalazki, typu pomocnik z konieczności. Jeżeli zaś chodzi o pomocników, na skrzydle najbardziej może nam zagrozić Sacha, który posiada dośc dobry i ciekawy oraz zróżnicowany drybling i potrafi dokładnie dośrodkować w pole karne, a do tego jest bardzo szybki. Niemniej jednak nie widzę innego wyjścia jak wygrana Wisły. Choćby 1:0, ale będzie do przodu! |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ale żeś sie kolego rozpisał.A ja powtórze,że jak tylko nasi nie zlekceważą to pojadą z nimi na maxa.Nie ma co raczej wymieniac cech in plus zawodników cracovii,bo takowych nie ma.
Gdyby były, to nie byli by w miejscu w którym są.Ale szczerze mnie to wali.Nie mój cyrk,nie moje małpy... Także walka,walka i jeszcze raz walka!I o wynik jestem spokojny.0-3 lub 1-3 i tyle w temacie. Po meczu pomachamy wronieckiej lokomotywie na pożegnanie...pa pa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
oby dzisiaj Ruch wygrał na Cichej no i oczywiście my na Suchych Stawach.. Myślę tak jak paaladynTS, że jeśli nie zlekceważymy gospodarzy dzisiejszego spotkania to wygramy spokojnie wynikiem podobnym jak z ległą...
![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Dzis wygrana w derbach w sobote z odrą i niedamy sobie juz zabrac Majstra. Amica poraz kolejny obejdzie sie smakiem
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Koniec kalkulacji.Trzeba wygrac i tyle. ja nie widze innej mozliwosci niz wygrana minimum taka jak na Legii. Taki zespół jak Cracovia, Wisła powinna ograc 8-0 jak Chelsea-Wigan
no ale liga polska to nie liga angielska... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dzis tylko 3 punkty. Po katastrofie jesienią watpię, by wyszli bez motywacji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Garguly nie licze..
chodzi o wczorajszy trening... oby sie to dobrze skonczylo ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jakoś mi się tak dzisiaj cały dzień myśli , co jak by nie to że mamy z Amiką która na Ruch dziś zremisuje gorszy bilans meczy bezpośrednich to już wieczorem gratulowalibyśmy sobie 13 Mistrza Polski.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
ja juz czekam na info kto wyleci z pierwszego składu przez wrośnięty paznokieć itp
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|