|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
[29. kolejka] CRACOVIA Kraków - WISŁA Kraków, wtorek 11.05.2010 19.00
Cracovia Kraków? Panowie, zagramy tak jak z Legią i będzie 3:0. 1xBoguski, 1xMałecki, 1xBrożek ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Po pierwsze DERBY a potem cała reszta !!
WOJNA !!! ![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Grysc,szarpać ,targać
wszytskie chwyty dozwolone to ma byc agresja od pierwszej seukundy meczu do ostatniej i rewanz za Sosnowiec ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja myślę, że tu nie ma co się o tym meczu rozpisywać. Wygrac trzeba i tyle. Nie zniosę choćby remisu. Upokorzyć Cracovię - to mi się we wtorek marzy. Co prawda z Krakowa nie jestem, ale chcę chodzić tak czy siak z podniesioną głową. Kraków jest Wiślaków.
Szczerze? Ja już doliczam za ten mecz 3 punkty. "Tylko żebym się kur*a nie przeliczył." Jak napisał kolega wyżej. Agresja, walka, jedzenie trawy i zwycięstwo. Zmieść ich trzeba. KAŻDY TO POWIE, WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Nie ma czegoś takiego jak Cracovia Kraków ich nazwa to Cracovia!W ekstraklasie jest tylko jeden klub z Krakowa to WISŁA KRAKÓW!I tego się trzymajcie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ktoś wydaje mi się kiedyś pisał, że dostaliśmy 300 wejściówek na Cracovię, ale na mecz idą podobno sami tzw. "wybrańcy" . ![]() Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Billy : 10.05.2010 o godz. 06:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
no to niech zarząd przygotuje geld, bo na pewno po meczu piłkarze podejdą do sektora z naszymi i razem coś pośpiewają. A że dziadki z PZPN cierpią na polityczną poprawność szczególnie w stosunku do Wisełki to na pewno taryfikatora użyją. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie dajcie sie zwiesc sloganom ze "derby rzadza sie swoimi prawami". Kiedys sabszy w derbach ogral silniejszego i wymyslono ze "rzadza sie swoimi prawami i wszystko moze sie zdarzyc". Oczywiscie ze moze, Wisla moze wtopic z Korona a Legia z Odra Wodzislaw.
Zauwazcie ze o nieprzewidywalnych derbach zawsze mowia slabsi liczac na cud. Everton przed meczem z Liverpoolem, Atletico przed Realem, TSV przed Bayernem, Polonia przed Legia, Wodzislaw przed Ruchem i Cracovia przed meczem z Wisłą. Derby rzadza sie takimi samymi prawami jak inne mecze. Wisla jest lepsza wiec wygrywa ich wiecej ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla mnie najwazniejszy mecz w tej rundzie - nie zaden Lech, Legia czy ktos tam inny.
to sa derby i po ostatnim blamazu nie wyobrazam sobie innego wyniku niz wygrana Wisly. moga nawet zydkow grysc po kostkach byle by wygrali.mam nadzieje ze pilkarze beda odpowiednio zmotywowani do tego spotkania. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nawet w gazetce piszą prawdę o śmiesznym klubiku:
Cytat:
Jestem zdania żeby im udowodnić ze 1 liga też jest na wyrost ! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Co przemawia na korzyść Wisły? Wszystko! A tak bardziej realistycznie:
1) trener Wisły- swoją postawą już wzbudza przynajmniej malutki respekt, potrafi ustawić drużynę (co widać było w meczu z Lechem i Legią), potrafi zmotywować i to konkretnie (wystarczy spojrzeć jak rozpoczynają nasi drugą połowę a jak grali chociażby poprzednie derby). 2) trener craxy - mówi: "Po tym co zobaczyłem w szatni to my nie mamy już kłopotu z Polonią. Teraz mamy kłopot z Wisłą" te słowa nawet jeśli to gra na pewno trafią do niektórych piłkarzy i obniżą morale. Przecież nie wejdzie on do szatni przed meczem z Wisłą i powie: "Chłopaki co do tej wypowiedzi po meczy z Polonią to żartowałem". 3) Cel - mistrzostwo - musimy wygrać dwa mecze bo na Ruch nie ma co liczyć bo oni chyba bardziej liczą na kolejne potknięcie Legii niż swoje zwycięstwo. Grają u siebie ale bez Niedzielana, z fatalnymi nastrojami w ciągu kilku dni przejechali całą Polskę wzdłuż i wszerz (Chorzów-Szczecin-Białystok-Chorzów) i odpadli z PP oraz przegrali mecz, który mógł przesądzić o odpadnieciu z premiowanego miejsca do gry w Europie, do tego grają z nabuzowanym lechem... 4) Utrzymanie - tak, ale jeśli arka przegra bądź zremisuje a Odra przegra ze Śląskiem to niezależnie od tego ile przegrają z Wisłą i Piastem to mają utrzymanie... zatem aż tak napinać się nie muszą Plusem dla nas jest rozwaga trenera - co jak co, ale Skorża wystawiał Gargułę i Hristova licząc na to, że nazwisko to samograj i będzie zwycięstwo. Kasper tak nie robi - wystawia najlepszych i to skutkuje. Nie ma też zbędnych kalkulacji czy złapie ktoś kartkę czy nie - w tym meczy pewnie będzie dużo żółtek, czerwieni i kontuzji - ale jeśli będą 3 punkty to nie ma znacznia. Skład: Niepewne są trzy pozycje: prawa obrona, lewa obrona i środek: Juszczyk - Alvarez/Singlar/Burliga, Głowacki, Marcelo, Brożek/ Tak więc czy wygramy? Głupie pytanie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba będzie się powstrzymać od pewnych przyśpiewek, bo na Suchych Stawach dziadki z PZPN-u i "oficjalna grupa zwalczania antysemityzmu GW" będą wyczulone na naszych kibiców. Co do meczu. Niepokoją doniesienia o urazach, miejmy nadzieję, że uda je się wyeliminować i zawodnicy będą gotowi na mecz. Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo i tego żądam od piłkarzy. Może być nawet 1:0 byle 3 punkty nasze.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zaskoczony jestem, że jeszcze można dostać bilety? Myślałem, ze po drugiej stronie też będą mieli ciśnienie na ten mecz, a tu się okazuje, ze jeszcze bez stresu wejściówki można dostać. Chyba spory kryzys tam mają i pora dla nich się zastanawiać, w jaki sposób zapełnić nowy obiekt..?
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak sytuacja z kontuzjami i kartkami w Cracovii?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cos tam Lenczyk majaczyl o kontuzjach.. ale zapewne to tylko zagrywka przed meczem
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 14:43.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U nas też coś o pomeczowych urazach Alvareza, Boguskiego i Brożka Piotrka piszą, ale mam nadzieję że uda się ich wszystkich do gry doprowadzić do jutra.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
ten Owsiany to chyba Georgij Owsjannikow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 15:24.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
a gdzie ten cały Suruwkow?
a właśnie że nie. Mnie to 0-1 bolało i wyceniam je na conajmniej 3 bramkową różnicę ktora chciałbym zobaczyc na naszą korzyść
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.05.2010 o godz. 16:13.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zapis mp3 z całej konferencji przedmeczowej ! ! -> http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...sla-Krakow-mp3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
MA BYC WOJNA NA NOŻE!!! NIE WYBACZYMY JAK NIE WYGRACIE!!!
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.05.2010 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Popatrzcie na drużynę Cracovii, nie myslac ze to "derby".
Co widać? Bardzo średnią druzyne, w ktorej sam trener mowi, ze wiekszosc nie nadaje sie do biegania. Takich sie leje po 4-0 i jedzie dalej na przedzie stawki. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Cracovia strzela bramki jak dostanie karnego czyli wystarczy pilnowć się z faulami w polu karnym i nie będzie żadnych problemów
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
http://krak.tv/kategoria-9,film-1284.html
Orest uczy dziennikarzy i przy okazji Kasperczaka jak powinno się pisać o ich klubie. Nie mam słów, co za gość to chyba było na dzisiejszej konfie |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||
|
Cytat:
Już raz po efektownym (na papierze) zwycięstwie nad Piastem nasi pokazali jak potrafią utrzymać formę i nie lekceważą przeciwników. Przyjechała Korona i było w tył. Muszą wyjść skupieni i z planem, który wierzę, że Henry opracował. Gadanie piłkarzy, że nie trzeba ich motywować i znają stawkę meczu od kilku miesięcy puszczam mimo uszu, bo za często widziałem na co ich stać i modlę się, abym w końcu mógł zacząć wierzyć im na słowo. Cytat:
Jeden mecz z Legią, a Wy już zamiast tonować emocje, sami rozkręcacie karuzelę. Obyście nie musieli po derbach płakać. Cytat:
Po prostu- trzeba tonować nastroje, bo tak jak pewien mój kolega zauważył- "A pamiętasz w****ienie, jak jednak nie jechaliśmy na wyjazd na Debrecen?". Trzeba trzymać kciuki i wierzyć w zwycięstwo, ale na pewno nie można mówić, że wychodzimy, lejemy ich 4-0 i spokój, bo jak gracze wyjdą z takim nastawieniem, to będzie ciężko.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.05.2010 o godz. 17:04.
![]() |
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|