The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2010, 21:53
[29. kolejka] CRACOVIA Kraków - WISŁA Kraków, wtorek 11.05.2010 19.00

Cracovia Kraków?

Panowie, zagramy tak jak z Legią i będzie 3:0. 1xBoguski, 1xMałecki, 1xBrożek
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 09.05.2010, 22:09
Po pierwsze DERBY a potem cała reszta !!

WOJNA !!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 09.05.2010, 22:12
Kuba napisał(a):Wyświetl post
nie za duże litery w wypadku tej k**y w temacie ?
A musimy się zniżać do ich poziomu?
Odpowiedz cytując
ZoneNh
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.05.2010, 22:15
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
czy kibice Wisły będą obecni na meczu?

Podbijam...

morgenes napisał(a):Wyświetl post
A musimy się zniżać do ich poziomu?
Zdecydowanie o 8 wielkich liter za duzo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.05.2010, 22:15
Grysc,szarpać ,targać

wszytskie chwyty dozwolone

to ma byc agresja od pierwszej seukundy meczu do ostatniej i rewanz za Sosnowiec
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 09.05.2010, 22:43
Ja myślę, że tu nie ma co się o tym meczu rozpisywać. Wygrac trzeba i tyle. Nie zniosę choćby remisu. Upokorzyć Cracovię - to mi się we wtorek marzy. Co prawda z Krakowa nie jestem, ale chcę chodzić tak czy siak z podniesioną głową. Kraków jest Wiślaków.
Szczerze? Ja już doliczam za ten mecz 3 punkty. "Tylko żebym się kur*a nie przeliczył."
Jak napisał kolega wyżej. Agresja, walka, jedzenie trawy i zwycięstwo. Zmieść ich trzeba.
KAŻDY TO POWIE, WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE !
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.05.2010, 05:16
Nie ma czegoś takiego jak Cracovia Kraków ich nazwa to Cracovia!W ekstraklasie jest tylko jeden klub z Krakowa to WISŁA KRAKÓW!I tego się trzymajcie.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 10.05.2010, 06:01
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Nie ma czegoś takiego jak Cracovia Kraków ich nazwa to Cracovia!W ekstraklasie jest tylko jeden klub z Krakowa to WISŁA KRAKÓW!I tego się trzymajcie.
podbijam...
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
czy kibice Wisły będą obecni na meczu?
Ktoś wydaje mi się kiedyś pisał, że dostaliśmy 300 wejściówek na Cracovię, ale na mecz idą podobno sami tzw. "wybrańcy" .
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Billy : 10.05.2010 o godz. 06:08.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.05.2010, 07:18
Billy napisał(a):Wyświetl post
podbijam...

Ktoś wydaje mi się kiedyś pisał, że dostaliśmy 300 wejściówek na Cracovię, ale na mecz idą podobno sami tzw. "wybrańcy" .

no to niech zarząd przygotuje geld, bo na pewno po meczu piłkarze podejdą do sektora z naszymi i razem coś pośpiewają. A że dziadki z PZPN cierpią na polityczną poprawność szczególnie w stosunku do Wisełki to na pewno taryfikatora użyją.

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 10.05.2010, 07:42
Nie dajcie sie zwiesc sloganom ze "derby rzadza sie swoimi prawami". Kiedys sabszy w derbach ogral silniejszego i wymyslono ze "rzadza sie swoimi prawami i wszystko moze sie zdarzyc". Oczywiscie ze moze, Wisla moze wtopic z Korona a Legia z Odra Wodzislaw.
Zauwazcie ze o nieprzewidywalnych derbach zawsze mowia slabsi liczac na cud. Everton przed meczem z Liverpoolem, Atletico przed Realem, TSV przed Bayernem, Polonia przed Legia, Wodzislaw przed Ruchem i Cracovia przed meczem z Wisłą.
Derby rzadza sie takimi samymi prawami jak inne mecze. Wisla jest lepsza wiec wygrywa ich wiecej
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 10.05.2010, 07:52
dla mnie najwazniejszy mecz w tej rundzie - nie zaden Lech, Legia czy ktos tam inny.
to sa derby i po ostatnim blamazu nie wyobrazam sobie innego wyniku niz wygrana Wisly.
moga nawet zydkow grysc po kostkach byle by wygrali.
mam nadzieje ze pilkarze beda odpowiednio zmotywowani do tego spotkania.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.05.2010, 07:53
Nawet w gazetce piszą prawdę o śmiesznym klubiku:

Cytat:
Piłkarze Cracovii mają zaledwie tydzień na udowodnienie kibicom i rywalom, że utrzymanie w ekstraklasie zdobyte przy zielonym stoliku nie było na wyrost i przez 12 miesięcy zanotowali choćby minimalny postęp

Jestem zdania żeby im udowodnić ze 1 liga też jest na wyrost !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.05.2010, 09:11
Co przemawia na korzyść Wisły? Wszystko! A tak bardziej realistycznie:
1) trener Wisły- swoją postawą już wzbudza przynajmniej malutki respekt, potrafi ustawić drużynę (co widać było w meczu z Lechem i Legią), potrafi zmotywować i to konkretnie (wystarczy spojrzeć jak rozpoczynają nasi drugą połowę a jak grali chociażby poprzednie derby).
2) trener craxy - mówi: "Po tym co zobaczyłem w szatni to my nie mamy już kłopotu z Polonią. Teraz mamy kłopot z Wisłą" te słowa nawet jeśli to gra na pewno trafią do niektórych piłkarzy i obniżą morale. Przecież nie wejdzie on do szatni przed meczem z Wisłą i powie: "Chłopaki co do tej wypowiedzi po meczy z Polonią to żartowałem".

3) Cel - mistrzostwo - musimy wygrać dwa mecze bo na Ruch nie ma co liczyć bo oni chyba bardziej liczą na kolejne potknięcie Legii niż swoje zwycięstwo. Grają u siebie ale bez Niedzielana, z fatalnymi nastrojami w ciągu kilku dni przejechali całą Polskę wzdłuż i wszerz (Chorzów-Szczecin-Białystok-Chorzów) i odpadli z PP oraz przegrali mecz, który mógł przesądzić o odpadnieciu z premiowanego miejsca do gry w Europie, do tego grają z nabuzowanym lechem...
4) Utrzymanie - tak, ale jeśli arka przegra bądź zremisuje a Odra przegra ze Śląskiem to niezależnie od tego ile przegrają z Wisłą i Piastem to mają utrzymanie... zatem aż tak napinać się nie muszą

Plusem dla nas jest rozwaga trenera - co jak co, ale Skorża wystawiał Gargułę i Hristova licząc na to, że nazwisko to samograj i będzie zwycięstwo. Kasper tak nie robi - wystawia najlepszych i to skutkuje. Nie ma też zbędnych kalkulacji czy złapie ktoś kartkę czy nie - w tym meczy pewnie będzie dużo żółtek, czerwieni i kontuzji - ale jeśli będą 3 punkty to nie ma znacznia.

Skład:
Niepewne są trzy pozycje: prawa obrona, lewa obrona i środek:

Juszczyk - Alvarez/Singlar/Burliga, Głowacki, Marcelo, Brożek/ - Łobodziński/Kirm, Sobolewski, Mączyński/Jirsak, Małecki - Boguski, Brożek

Tak więc czy wygramy? Głupie pytanie!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.05.2010, 09:42
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
[29. kolejka]

Panowie, zagramy tak jak z Legią i będzie 3:0. 1xBoguski, 1xMałecki, 1xBrożek
A kto nastrzeli tak mocno Bogusia zeby pilka odbila sie od niego i wpadla do bramki ?
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 10.05.2010, 12:29
Trzeba będzie się powstrzymać od pewnych przyśpiewek, bo na Suchych Stawach dziadki z PZPN-u i "oficjalna grupa zwalczania antysemityzmu GW" będą wyczulone na naszych kibiców. Co do meczu. Niepokoją doniesienia o urazach, miejmy nadzieję, że uda je się wyeliminować i zawodnicy będą gotowi na mecz. Nie wyobrażam sobie innego wyniku jak zwycięstwo i tego żądam od piłkarzy. Może być nawet 1:0 byle 3 punkty nasze.

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 10.05.2010, 13:37
Zaskoczony jestem, że jeszcze można dostać bilety? Myślałem, ze po drugiej stronie też będą mieli ciśnienie na ten mecz, a tu się okazuje, ze jeszcze bez stresu wejściówki można dostać. Chyba spory kryzys tam mają i pora dla nich się zastanawiać, w jaki sposób zapełnić nowy obiekt..?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.05.2010, 13:53
Cytat:
Zaskoczony jestem, że jeszcze można dostać bilety? Myślałem, ze po drugiej stronie też będą mieli ciśnienie na ten mecz, a tu się okazuje, ze jeszcze bez stresu wejściówki można dostać. Chyba spory kryzys tam mają i pora dla nich się zastanawiać, w jaki sposób zapełnić nowy obiekt..?
Co sie dziwic, kto by chciał na I lige chodzic
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.05.2010, 14:29
Jak sytuacja z kontuzjami i kartkami w Cracovii?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.05.2010, 14:40
Cos tam Lenczyk majaczyl o kontuzjach.. ale zapewne to tylko zagrywka przed meczem
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 14:43.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 10.05.2010, 14:43
U nas też coś o pomeczowych urazach Alvareza, Boguskiego i Brożka Piotrka piszą, ale mam nadzieję że uda się ich wszystkich do gry doprowadzić do jutra.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 10.05.2010, 15:22
Cytat:
uwaga byłem właśnie na przeszpiegach na Wielickiej

prawdopodobnie zagramy jutro :

Merda- Sasin, Wasiluk, Polczak, Baliga !!- Plastik, Seliga, Klich, Łuczak !!, Owsiany- Ślusarski

tak przynajmniej wynika z gierki dzisiejszej .
z forum ickow

ten Owsiany to chyba Georgij Owsjannikow
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 10.05.2010 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2010, 15:54
a gdzie ten cały Suruwkow?

skeba napisał(a):Wyświetl post
- Wystarczy odpukać 1-0, zapomniec i szykowac sie na Odre.
a właśnie że nie. Mnie to 0-1 bolało i wyceniam je na conajmniej 3 bramkową różnicę ktora chciałbym zobaczyc na naszą korzyść
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.05.2010 o godz. 16:13.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.05.2010, 15:55
Cytat:
Cracovia 0-5 Wisła Kraków tak typuje
- Wystarczy odpukać 1-0, zapomniec i szykowac sie na Odre.
Odpowiedz cytując
Salamanca
Member

Od: 08.2008

Stary 10.05.2010, 16:07
Zapis mp3 z całej konferencji przedmeczowej ! ! -> http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...sla-Krakow-mp3
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.05.2010, 16:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a gdzie ten cały Suruwkow?

a właśnie że nie. Mnie to 0-1 bolało i wyceniam je na conajmniej 3 bramkową różnicę ktora chciałbym zobaczyc na naszą korzyść
To wyceniaj dalej, my mamy zdobyć 3 pkt i mistrzostwo, choćby mieli bramke dupą strzelić...

MA BYC WOJNA NA NOŻE!!! NIE WYBACZYMY JAK NIE WYGRACIE!!!
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.05.2010 o godz. 16:19.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.05.2010, 16:29
Popatrzcie na drużynę Cracovii, nie myslac ze to "derby".
Co widać? Bardzo średnią druzyne, w ktorej sam trener mowi, ze wiekszosc nie nadaje sie do biegania.
Takich sie leje po 4-0 i jedzie dalej na przedzie stawki.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.05.2010, 16:30
Cracovia strzela bramki jak dostanie karnego czyli wystarczy pilnowć się z faulami w polu karnym i nie będzie żadnych problemów
Odpowiedz cytując
kolumb
Member

Od: 08.2009

Stary 10.05.2010, 16:41
http://krak.tv/kategoria-9,film-1284.html
Orest uczy dziennikarzy i przy okazji Kasperczaka jak powinno się pisać o ich klubie. Nie mam słów, co za gość to chyba było na dzisiejszej konfie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 10.05.2010, 16:41
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Popatrzcie na drużynę Cracovii, nie myslac ze to "derby".
Co widać? Bardzo średnią druzyne, w ktorej sam trener mowi, ze wiekszosc nie nadaje sie do biegania.
Bardoz srednia to w tej chwili jest Polonia Warszawa, Cracovia Jest słaba, nawet b. słaba
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.05.2010, 16:45
Cytat:
Cracovia strzela bramki jak dostanie karnego czyli wystarczy pilnowć się z faulami w polu karnym i nie będzie żadnych problemów
Nam w poprzednich derbach strzelili z akcji, więc ostrożnie z tym lekceważeniem. Wiadomo, że jakby na to nie spojrzeć jesteśmy faworytem tego meczu, ale nie wolno dzielić skóry na niedźwiedziu.

Już raz po efektownym (na papierze) zwycięstwie nad Piastem nasi pokazali jak potrafią utrzymać formę i nie lekceważą przeciwników. Przyjechała Korona i było w tył.

Muszą wyjść skupieni i z planem, który wierzę, że Henry opracował. Gadanie piłkarzy, że nie trzeba ich motywować i znają stawkę meczu od kilku miesięcy puszczam mimo uszu, bo za często widziałem na co ich stać i modlę się, abym w końcu mógł zacząć wierzyć im na słowo.

Cytat:
Genialne podejście. Arkę też się leje po 4-0? Powinieneś być trenerem Barcelony i spuścić ich do drugiej ligi. Każdy mecz, zwłaszcza w naszej bananowej lidze (o której poziomie świadczą umiejętności nie tylko pierdół z Cracovii, ale i naszych mega- gwiazdorów), musi być traktowany maksymalnie serio. Szczególnie, kiedy o mistrzostwie może zadecydować 1 punkt.

Jeden mecz z Legią, a Wy już zamiast tonować emocje, sami rozkręcacie karuzelę. Obyście nie musieli po derbach płakać.

Cytat:
tak. Arkę też powinniśmy zlać 4-0.
A zlaliśmy?

Po prostu- trzeba tonować nastroje, bo tak jak pewien mój kolega zauważył- "A pamiętasz w****ienie, jak jednak nie jechaliśmy na wyjazd na Debrecen?". Trzeba trzymać kciuki i wierzyć w zwycięstwo, ale na pewno nie można mówić, że wychodzimy, lejemy ich 4-0 i spokój, bo jak gracze wyjdą z takim nastawieniem, to będzie ciężko.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.05.2010 o godz. 17:04.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów