The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.05.2010, 17:19
Autentyczny szacunek dla Białasa za to, co zrobił. Pokazał klasę.

Pytanie do Legionistów - znowu była łapanka na trybunach?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.05.2010, 17:22
nie łudziłbym sie za bardzo że Lech dzis straci punkty, mimo iż pewnie znają wynik z Ł3. Co jak co ale to jest mecz z Bytomiem, który na dodatek gra jakims eksperymentalnym składem
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.05.2010, 17:25
Swietny wynik. 3-0 z Legia na Łazienkowskiej trzeba nazwac pogromem. Słaby mecz Legii a my to wykorzystalismy. Mogło byc wiecej ale jest swietnie. Dalej wszystko w naszych rekach
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.05.2010, 17:26
Legia siegnela dna. Przykre ale prawdziwe. Wietrzenie szatni na cale szczescie bedzie, zmiana trenera KONIECZNA.
Jesli ITI ma jaja to wywala na zbity pysk drewno typu Kumbev i Szala. Nie przedluza kontraktu z Grzelakiem,Jarzebowskim,Smolinskim,Radovicem i reszta tych patalachow. Sprowadza trenera, ktory wezmie za ryj te imitacje pilkarzy. Nie zaden Skorza ktory motywowac potrafi co najwyzej wlasna zone do gotowania obiadow.

Zrobia cos albo bedzie totalny wstyd. Nie za klub, ale za tych ktorzy tym klubem kieruja, i za tych ktorzy w tym klubie graja. Legi to nie jakas Odra Wodzislaw czy twor z Konwiktorskiej albo Bulgarskiej.

ITI placze ze ciagle musi dokladac...No coz, wychodzi na to ze dolozyc musza konkretnie bo w przeciwnym przypadku uciekna w chwili, w ktorej nie bedzie juz co zbierac. W tej chwili nie maja ani zespolu, ani kibicow, ani zadnego konkretnego planu. Maja tylko stadion i doping z plyty CD. Smiem twierdzic ze ta plyta CD ma wieksza wartosc niz caly ten cyrk.
Pierwszy raz od 15 lat olewam karnety,promocje i inne szczytne cele. Nie bede chodzic na stadion, po ktorym biega banda cieniasow bez ambicji,honoru i umiejetnosci, banda frajerow, ktorym kasa w dupach poprzewracala.

Wisla wygrala zasluzenie, ba - powinna wygrac 5-7 do 0. Nie znaczy to jednak ze Wisla grala porywajaca pilke. Grala po prostu poprawniej,szybciej,lepiej.Od Legii dzisiejszej lepszy bylby KAZDY...KAZDY zespol z Polski. Takiej padaki nie widzialem od lat.
W pucharach bedzie standardowy oklep i nie wazne czy zagra w nich Ruch,Lech,Wisla,Izolator. Nasza liga jest do dupy i chcac nie chcac lepsze zespoly rownaja do dna z kazdym rokiem coraz bardziej.
Macie prawo cieszyc sie ze jestescie najlepsi w tej bananowej lidze. Ja tez bym sie cieszyl gdyby Legia byla. My za to jestesmy frajerami sezonu, banda nic nie znaczacych statystow. Statystow na tle cienkiej ale lepszej reszty.

Nie mamy pilkarzy, mamy kopaczy. Nie mamy trenerow, mamy pseudospecjalistow, nie mamy szkolenia mlodzierzy...Jestesmy w czarnej dupie i bedziemy tam tak dlugo siedziec jak dlugo polska pilka beda sterowac ludzie , ktorzy z braku laku zabrali sie za football.

To jest moje podsumowanie calego sezonu...Do zobaczenia w trakcie karuzeli transferowej

Gratuluje Mistrzostwa Polski 2009/2010. Postarajcie sie nie odpasc juz po 2 pierwszych meczach. Mowie bez zlosliwosci

PS: Tak nie bylem na meczu bo ja kocham Legie a nie bande frajerow ktorzy teraz graja w tym klubie i nie bede ani ich oklaskiwal, ani placil ITI za ogladanie tego kopania sie po czolach i k*** mojego ukochanego klubu.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 08.05.2010 o godz. 17:29.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.05.2010, 17:26
Vice Mistrz już pewny. Teraz może być już tylko lepiej. Dziś Lech raczej nie straci punktów.
Trzeba wygrywać do końca i nie patrzeć na Lecha
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2010, 17:28
Ok jest 3:0 jest zajebiscie, takiego wyniku nikt by sie nie spodziewał, przyjelibysmy 1:0 z pocalowaniem w dupe ale... ta liga jest naprawde z kosmosu. Niby Legia walczy(ła) o 3 miejsce, niby o puchary i wychodzi na mecz z nami tak jakbysmy grali 11 na 5. Boze to jest jakas masakra, chyba nie da sie zagrac gorszego meczu niz dzisiaj zagrała Legia a to niby był mecz 2 dobrych druzyn, wyrownanych? Mogło byc 10:0. Zeby ogarnac ta lige to chyba trzeba sobie ostro w zyle dawac. Czlowiek sie cieszy z tego mistrza ale jak przychodzi glebsza refleksja to ten mistrz moze jedynie wywolac usmiech i wyraz zalu na twarzy ;/

Cytat:
Jesli ITI ma jaja..
a ja na Twoim miejscu zastanawiałbym sie czy ITI wie co to jest honor. I jesli by wiedzieli i go mieli to by dali juz spokoj z tym wychowywaniem "kiboli" i odeszli nie psujac klubu z tradycjami. Rozumiem, chieli ich zdaniem zrobic dobra druzyne z super kibicami, ok ale jak widac w tym kraju a przynajmniej w Warszawie nikt nie bedzie wychowywal kibicow i im mowil jacy maja byc wiec teraz z honorem pasowaloby sie wycofac z tego biznesu i spowrotem dac ludziom cieszyc sie z pilki. Chociaz poziom tej pilki nie zachwycał to teraz nawet mnie jako Wislaka martwi (mowie o poziomie pilki na Legii). Bez dopingu, bez ambicji, bez niczego. Nic tylko njszczac na taki mecz i takich wlascicieli klubu ktorzy do tego doprowadzili
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 08.05.2010 o godz. 17:34.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.05.2010, 17:32
Zagralismy elegancko pod mobilizację Ruchu we wtorek.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.05.2010, 17:40
Wiecie jak ten nieszczęsny klub z Lubina strzelił drugą bramkę? Ogląda ktoś ?
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.05.2010, 17:41
Wisła od 2-0 już tylko na stojąco, Legia od 50 minuty pogodzona z porażką. Mogli podać sobie ręce i zejść do szatni. Hit ligi polskiej Pewnie rzuci się na mnie chmara osób z tekstami typu "kolejny malkontent co płacze po zwycięstwie 3-0 na Łazienkowskiej"ale taki minimalizm się później mści jak trafiamy na drużynę bardziej ambitną niż Warszawiacy. Trzeba było im wrzucić 7 bo taka okazja może się już nie powtórzyć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.05.2010 o godz. 17:44.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:44
No nie, Amica już prowadzi...... :(
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.05.2010, 17:45
Przecież wiadomo że wygrają z Polonią walczącą o NIC. Tylko w Chorzowie mogą zgubić punkty.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.05.2010, 17:49
No i co z tego, ze prowadzi? Jestesmy liderami, mamy 2 mecze do rozegrania i 2 mecze musimy wygrac...sytuacja jest bardzo prosta. Gramy poza tym z druzynami, ktore zagrozone sa spadkiem i ktore nie reprezentuja jakiegos oszalamiajacego futbolu...

Wszystko w nogach naszych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:49
No tak, ale jednak rozmarzyłem się remisem
Zobaczymy..
Powód: w Poznaniu remis, my chcemy w Poznaniu remis :)
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 08.05.2010 o godz. 17:50.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2010, 17:51
Apropos tego 7-0 co pisze AWE. Pełna zgoda, jakby Wisła była poważną drużyna to powinna Legie zmasakrować do końca. Wybić tym pedałom piłkę nożną z głowy.

I teraz kontrowersyjna refleksja:

Pamietacie 1993 rok? Pamietacie.

Oczywiście nie twierdze, że Legia ten mecz sprzedała, bo pewnie tego nie zrobiła. Jest po prostu taka beznadziejna i wreszcie ktoś potrafił to wykorzystać. Tragiczne Piasty i Korony za bardzo się bały. Ale o co mi chodzi. A no o to, że równie dobrze jak o meczu 93 można o tym powiedzieć, że Legia go sprzedała. Wisła miała multum sytuacji. Wrecz mógłbym cytować zarzut do tamtego meczu jak ulał pasujace tu. "fatalne zachowania obrońców, którzy nie przeszkadzali Wiśle w niczym". Jakby w Wiśle grało nieco wiecej piłkarzy, a nie skórokopów, powiedzmy ze 3 Brożków to 6 by była. Boguski powinien do pustej trafić, Brożek miał jeszcze sam na sam, Kirm. A Legia nic. Czym to się rożni od 93? Niczym.

I teraz najlepsze. Wisła wtedy wywaliła pół kadry. Legia pewnie zrobi to samo. Legia wtedy grała o mistrza i bardzo potrzebowała punktów, Wisła dziś tez. Legia nie grała o nic, bo teksty o pucharach nalezy włożyć miedzy bajki - po co zaczynac sezon 20 czerwca jak mozna w połowie lipca? Myslmy jak piłkarze, a nie normalni ludzie.

Jestem absolutnie pewny, ze gdyby ten mecz byl w 93 to by został uznany za sprzedany ze wszystkimi konsekwencjami. Wygladało to tak jakby jeden Kosecki nie był wtajemniczony i grał normalnie. A reszta pozwalała Wiśle na wszystko.

Po co to pisze? Nie stawiam tezy, że mecz sprzedany, dla mnie był czysty, bo Legia jest żałosna. Najgorsza od x lat. Po prostu znalazlem kolejny przykład na to, że z 93 to nie jest do końca wszystko jasne, czarno - białe.

Dzisiaj Wisła mogła spokojnie pojechać Legię 6 do 0 i można by stawiać znaki równości miedzy zachowaniem Wiślaków w 93, a Szali czy Rzeźniczaka dzisiaj.

Iti spierdalaj.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.05.2010, 17:55
My, prawdziwi Krakowianie, jesteśmy wdzięczni Wam- Legionistom- za to, że potraficie się odwdzięczyć (w tym wypadku za '93).

Dziękujemy i pozdrawiamy, z wyrazami szacunku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.05.2010, 17:56
michu-k napisał(a):Wyświetl post
My, prawdziwi Krakowianie, jesteśmy wdzięczni Wam- Legionistom- za to, że potraficie się odwdzięczyć (w tym wypadku za '93).

10 znaków poparcia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.05.2010, 17:58
jurukuru napisał(a):Wyświetl post
Wiecie jak ten nieszczęsny klub z Lubina strzelił drugą bramkę? Ogląda ktoś ?
Najpierw Onyszko obronił sam na sam a poźniej drugi mu dobił pod poprzeczkę ładnym strzałem.Odra jeszcze w 90 minucie trafiła w poprzeczkę a szkoda bo remis nie byłby zły.
Na plus tej kolejki ilość bramek jak na razie
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.05.2010, 17:58
Witam. Antykwariat przy ulicy Łazienkowskiej? Tak, tak. Ja w sprawie jubilerskiej. Taaak. Jedno berło i jedna korona. Macie państwo na stanie? Okej. W porządku. Ile muszę czekać na dostawę? Dwie kolejki... jakoś wytrzymam. Dziękuję, do widzenia!
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:59
No to po remisie w Poznaniu. A michu-k do*ebał do pieca...
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.05.2010, 18:02
Umiesz liczyć, licz na siebie. trzeba wygrać 2 mecze.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.05.2010, 18:03
Peszko powinien dostać kartkę za symulację ( wtedy nie grałby w dwóch ostatnich meczach ) i moim zdaniem też pierwsza bramka jest dyskusyjna ( uważam, że faulował Arboleda ).
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.05.2010, 18:03
Lechowi zazdroszcze jedynie przygotowania fizycznego i kondycyjnego pilkarzy ,jakby Wisla byla tak przygotowana to juz dawno bysmy byli Mistrzem a nie przegrywali z Arka i Korona u siebie
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 08.05.2010, 18:04
A tak w ogóle, to pięknie byłoby, gdybyśmy na spółkę ze Śląskiem spuścili Odrę do I ligi.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.05.2010, 18:06
Odra przegrała i będzie do końca walczyć o utrzymanie. Mamy 2 ciężkie mecze.
Podejrzewam że wtorkowa kolejka może wyjaśnić sprawę. Lech gra z Ruchem, my derby.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.05.2010, 18:12
michu-k napisał(a):Wyświetl post

też się do podziękowań przyłączam.

co takiego siedzi we łbach warszawian, że nie przechodzi im przez gardło, że białe jest białe tylko kocopoły wypisują?

Aleś 0-22 karkołomną paralelę skonstruował, dejże spokój chłopie, my wiemy, że wtedy niektóre nasze grajki ten mecz Wam sprzedał

edytka:, sorry, przypisałem kreseqowi słowa innego dyskutanta.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 08.05.2010 o godz. 18:16.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2010, 18:13
harthausen napisał(a):Wyświetl post
co takiego siedzi we łbach warszawian, że nie przechodzi im przez gardło, że białe jest białe tylko kocopoły wypisują?.
Nie jest to co prawda do mnie, ale..

Ale o co chodzi? Przegrałi, bo są chujowi, a Wiśle zależało. Szkoda, że nie było szóstki jeszcze lepiej by wyszło.

EDIT Harthausen - ah, jak wiecie to sorry
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 08.05.2010 o godz. 18:18.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.05.2010, 18:15
Nigdzie w moim tekscie nie wspominalem o sprzedawaniu meczy czy podkladaniu sie. Musiales Harthausen pomylic osoby.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.05.2010, 18:19
Przepraszam ale jak czytam że mamy dwa ciężkie mecze do końca z CRACOVIĄ i ODRĄ to ja się pytam czy my jesteśmy WISŁA KRAKÓW kandydat do gry w lidze mistrzów ,czy może Piast Gliwice którego głównym celem jest i będzie zawsze utrzymanie w elicie.W meczach z takimi rywalami powinno być pytanie ile wygramy a nie, czy wygramy.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.05.2010, 18:22
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam ale jak czytam że mamy dwa ciężkie mecze do końca z CRACOVIĄ i ODRĄ to ja się pytam czy my jesteśmy WISŁA KRAKÓW kandydat do gry w lidze mistrzów ,czy może Piast Gliwice którego głównym celem jest i będzie zawsze utrzymanie w elicie.W meczach z takimi rywalami powinno być pytanie ile wygramy a nie, czy wygramy.
pompuj balonik dalej , potem bedziesz plakal po przegraniu z Arka u siebie nic mnie w tym sezonie juz nie zdziwi
Odpowiedz cytując
rutek
Member

Od: 04.2004

Stary 08.05.2010, 18:27
Nie wiem czy mi sie zdawało czy w przerwie meczu Lecha w trakcie wywiadu z Wojtkowiakiem puszczali sobie na stadionie hymn Ligi Mistrzów?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów