The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 21:34
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę że jednak Legia patrzy na Ruch. Jakby niebiescy dziś wygrali to mogli by Legii spaść morale a że grają bez kibiców to mogło by jednak być dla Was podświadomie łatwiej.
o ile pamiętam to na Legia-Lech (2:0 25wrz2009) wrócił doping kibiców Legii... i wydaje mi się że na Legia-Wisła też wróci...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 07.05.2010, 21:40
sq napisał(a):Wyświetl post
o ile pamiętam to na Legia-Lech (2:0 25wrz2009) wrócił doping kibiców Legii... i wydaje mi się że na Legia-Wisła też wróci...
Eee... taki doping. Jak była Żyleta, można się było obawiać o psychikę piłkarzy przyjezdnych, teraz to raczej Grzelaki i Iwańskie mają gorzej.
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 07.05.2010, 21:49
Jeszcze a pro po Iwana:
- W Krakowie Pawełek ma spaloną ziemię. Sprowadzenie Juszczyka jako jego zastępcy, też było dziwnym ruchem. Nie ma pewności, że w meczu z Legią bramkarz nie zawiedzie. Ponadto Wisła nie ma w tej chwili środkowego napastnika. Dużo do udowodnienia mają bracia Brożkowie. Wszyscy od lat na nich liczymy, Paweł miał dwa dobre sezony, ale jednak to ostatnie wrażenie jest bardzo ważne. Myślę, że kibice pogodziliby się z odejściem obu. Jeśli przyjdzie oferta - niech idą. Tak będzie lepiej dla nich i dla klubu. Uważam, że mają destrukcyjny wpływ na drużynę - powiedział Andrzej Iwan, były piłkarz Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.05.2010, 21:53
W sumie to cieszę się ze Iwan nie ma wstępu na Wisłę.
Kolejny co to przed meczem rundy dla nas produkuje swoje destrukcyjne teksty. Niech pisze po rundzie takie mądrości a nie teraz bo jeszcze któryś z Brożków to przeczyta czy inny Łobo i jeszcze się ich gra pogorszy. W****ia mnie takie sranie do własnego gniazda.

PS
Niech coś o parchatych i Filipiaku napisze przed derbami.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.05.2010, 22:04
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Eee... taki doping. Jak była Żyleta, można się było obawiać o psychikę piłkarzy przyjezdnych, teraz to raczej Grzelaki i Iwańskie mają gorzej.
w sumie masz rację... nic dodać nic ująć

Cytat:
Rywal Lecha Poznań w eksperymentalnym składzie

Dobrze znany w Wielkopolsce trener Polonii Bytom Jurij Szatałow ma zamiar przywieźć do Poznania zespół w dość zaskakującym składzie. Bytomska drużyna jest już niemalże utrzymana, więc może sobie pozwolić na sprawdzenie piłkarzy, którzy do tej pory nie dostawali zbyt wielu szans.
Mowa zwłaszcza o niektórych obcokrajowcach Polonii Bytom, których dalsze losy ważą się w Bytomiu. Do takich graczy należą napastnicy z Bałkanów - Bośniak Vladimir Karalić oraz Serb Vladimir Milenković. Pierwszy grał tylko w Młodej Ekstraklasie i jego los w Polonii jest niemal przesądzony. Milenković zagrał w końcówkach czterech meczów ekstraklasy i starcie z Lechem może być dla niego największą szansą. Podobnie rzecz ma się z kilkoma innymi piłkarzami, choćby z młodym Polakiem Wojciechem Reimanem, który jest uważany za wielki talent piłkarski, ale dotąd nie zagrał w Polonii ani minuty. Oni wszyscy mogą dostać szansę w starciu właśnie z Lechem. Z jednej strony zatem - będą walczyć ze wszystkich sił o swą przyszłość, z drugiej - fakt, że dotąd nie grali, nie jest zbiegiem okoliczności. Po prostu przegrywali rywalizację na treningach, a mecz na Bułgarskiej to jednak rzucenie na głęboką wodę. Polonia o tym wie i zabiera do Poznania choćby matuzalema zespołu, Jacka Trzeciaka, który ma już powoli kończyć karierę.

Osłabienia Polonii to brak Błażeja Telichowskiego i Słowaka Petera Hricko.
i tu, zdaje się, ten "eksperymentalny skład" ... może sporo namieszać
Odpowiedz cytując
Donson
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.05.2010, 22:09
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kolejny co to przed meczem rundy dla nas produkuje swoje destrukcyjne teksty. Niech pisze po rundzie takie mądrości a nie teraz bo jeszcze któryś z Brożków to przeczyta czy inny Łobo i jeszcze się ich gra pogorszy. W****ia mnie takie sranie do własnego gniazda.

PS
No z Iwana się duuużo żółci wylewa - szczególnie widać to na Orange Sport w programie Ekstraklasa Raport w poniedziałki po kolejce. Ale tam szybko Zarzeczny łapie go za rączkę i kontruje.
JESTEM LAMUSEM
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.05.2010, 22:24
Iwan ma chyba jakies kompleksy na punkcie Wisly...
zawodnik Polonii strzela fantastyczna bramke Cracovii z rzutu wolnego i cos ta mruknal.. zaraz potem zaczelo sie cos o Wisle i taki byl podekscytowany ze mu sie buzia nie zamykala

dobrze ze ma zakaz bo koles zaczyna byc irytujacy.. ciagle musi dokladac 3 grosze jesli chodzi o Wisle, a z tymi Brozkami to juz w ogole dojebal do pieca
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.05.2010, 22:27
Tak sobie przeanalizowałem co musi się stać by parchy poleciały(zakładając że nie powtórzy się wariant z ubiegłego roku)

a) musimy ich ograć w derbach
b)Odra musi zdobyć przynajmniej 4 punkty
c)Śląsk potrzebuje tylko jednego punktu
d) Korona potrzebuje 1 punktu
e)Piast potrzebuje 1 punktu + wygranej z parchami - najlepiej 2 bramkami.

Jak dla mnie b,c,d jak najbardziej do wykonania - a zależy od nas - d od Piasta

ps oczywiście to wariant minimum co muszą zrobić dane zespoły by wyprzedzić parchów, co nie oznacza że któryś z nich nie spadnie razem z nimi(w przypadku zrywu Arki)
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.05.2010 o godz. 22:45.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.05.2010, 22:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

PS
To samo chcialem napisac. Iwan niech juz lepiej odstawi kieliszek.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.05.2010, 22:34
i przyszła porazka Ruchu. Studzilem zapal niektorych i uwazałem ze Ruch moze pasc w meczu z Leche a padl juz w Białymstoku. Meczunie ogladalem ale pewnie juz kondycyjnie nie wyrabiaja (ktos tu pisal ze slabo wygladali pod tym wzgledem). Teraz musza z Lechem wygrac, zremisowac (?) zeby miec to 3 miejsce na wyciagniecie reki ale wiemy tyle co wczoraj. Albo ten mecz im wyjdzie albo znow zmeczenie da znac o sobie i nie podołaja
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.05.2010, 22:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
i przyszła porazka Ruchu. Studzilem zapal niektorych i uwazałem ze Ruch moze pasc w meczu z Leche a padl juz w Białymstoku.
I to może nawet dobrze ,bo teraz przy jakimkolwiek naszym wyniku ,innym niż zwycięstwo, muszą walczyc z Lechem o zwycięstwo,żeby myslec o Pucharach
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.05.2010, 23:43
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
szkoda Ruchu bo wyglada, ze zabraknie im sil na postawienie kropki nad "i"
i skoncza ten sezon poza pucharami

no niby racja,ale mecz u siebie ,itd ,inna mobilizacjia....moze byc ciekawie.

Ciekawe jak tym razem pejsy beda sie tłumaczyc z 1500 ludzi w Hucie ,gdzie przeciez "rządzą" skoro ciagle wieszaja na plocie swoja flage.

a)za zimno

b) za deszczowo

c)na majowke trzeba pojsc

d)Pudzian walczył
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.05.2010, 23:56
Cytat:
Ciekawe jak tym razem pejsy beda sie tłumaczyc z 1500 ludzi w Hucie ,gdzie przeciez "rządzą" skoro ciagle wieszaja na plocie swoja flage.

a)za zimno

b) za deszczowo

c)na majowke trzeba pojsc

d)Pudzian walczył
ja mysle ze e
e) było ich 4 tys tylko w tv wygladalo na mniej
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.05.2010, 00:24
A u nas jutro ponoć klub własną oprawe na krytej robi, sektorówka z transem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.05.2010, 00:54
A ja jednak przewiduje, ze Slask przegra wszystko do konca. Ta druzyna ostatni raz wygrala chyba w grudniu? Tarasiewiczowi pali sie dupka ...
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.05.2010, 01:31
Cytat:
e)Piast potrzebuje 1 punktu + wygranej z parchami - najlepiej 2 bramkami.
Nie najlepiej , tylko wręcz musi

Cytat:
O ile nie jest to jakiś spóźniony dowcip prima aprilisowy , to może być to mocny akcent jutrzejszego spotkania

Cytat:
A ja jednak przewiduje, ze Slask przegra wszystko do konca
A ja wierze mocno , że Śląsk się utrzyma .
Biorąc pod uwagę , to że grają ostatni mecz u siebie z Arką , jestem tego niemal pewien
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.05.2010, 09:56
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jak oni o Was rozpieszczają, ach
Śmiesznie to wygląda, jak na Waszym forum (mówię o tym na legialive.pl) Legioniści kibicują w jutrzejszym meczu Wiśle, a jednocześnie nabijają się z forum Lecha, gdzie drżą o zdrowie Choto (i podobno u Pyr został przytoczony argument, że Legia będzie chciała oddać Wiśle dług za 1993 ).
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.05.2010, 09:57
Mareq napisał(a):Wyświetl post
O ile nie jest to jakiś spóźniony dowcip prima aprilisowy , to może być to mocny akcent jutrzejszego spotkania
Stadionowym wichrzycielom klub kibica Legii Warszawa mówi: NIE.

Czy ktos moglby napisac jakie warunki musza byc spelnione (oprocz dwoch w*******i) aby kochankowie cyrankiewicza zagoscili w nizszej lidze ?
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 08.05.2010 o godz. 13:49.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2010, 13:50
Szalikowym raco-żercom, tortom, widelcom,
mówimy stanowcze : NIE

Walterowska Brygada
Legii Warszawa
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.05.2010, 13:53
Usmiech pilkarza nagrodą za trud kibica.

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2010, 14:01
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Stadionowym wichrzycielom klub kibica Legii Warszawa mówi: NIE.

Czy ktos moglby napisac jakie warunki musza byc spelnione (oprocz dwoch w*******i) aby kochankowie cyrankiewicza zagoscili w nizszej lidze ?
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7476
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.05.2010, 14:55
Piast - Śląsk 1-1 po niecałych 50 minutach gry. Tam nawet remis byłby dla Śląska dobry, chociaż prowadzili, i trochę tego prowadzenia szkoda. Byłby spokój.

edit: szajs, Piast już wygrywa i zaczyna się robić ciasno.
Ostatnio edytowane przez harthausen : 08.05.2010 o godz. 14:58.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.05.2010, 14:55
Dziekuje.
Czyli - metroseksy mog jesczze pobic rekord w ilosciach spadkow pod rzad, z tej samej ligi. Czego im zyczmy i trzymajmy kciuki, bo nic tak nie cieszy jak zdrowa rywalizacja i kolejne rekordy teczowych sąsiadów.

harthausen napisał(a):Wyświetl post
Piast - Śląsk 1-1 po niecałych 50 minutach gry. Tam nawet remis byłby dla Śląska dobry, chociaż prowadzili, i trochę tego prowadzenia szkoda. Byłby spokój.
Remis spelnia czesc warunkow niezbednych do relegacji nierogacizny.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 08.05.2010, 14:57
Już 2:1 i Śląskowi się pali grunt pod nogami...

Ostatni mecz z Arką będzie chyba o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Stary 08.05.2010, 14:57
I Piast już prowadzi, ponownie trafia Sebastian Olszar.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.05.2010, 15:36
Śląsk ciuła i dowozi 30 punkt. Nad Gliwicami i Gdynią chmury coraz bardziej ołowiany kolor mają.

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 08.05.2010, 15:47
Pytanie do legionistow:
czy Szala tak posiwial czy se pasemka zrobił ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 08.05.2010, 16:03
No powiem Wam, że pisałem tutaj, że remisu jestem pewny, a moze nawet wygranej. Tymczasem nie wzialem pod uwage (ja, a przeciez wiecie jaki mam stosunek do tych pedałów), że oni sa jeszcze gorsi. Nie pamietam, zeby bylo az tak zle
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 08.05.2010, 16:11
A tymczasem Zagleie z Odra 1:0 w pierwszej minucie :O Micanski.
Odra tez musi jakies pkt zaczac zdobywac bo inaczej jeszcze ich ten Piast przescignie. Ja tam licze ze spadnie Cracovia i Arka chociaz jeszcze ze 2 kolejki temu bylem pewien ze spadnie Piast i Arka.
drozd:
Odpowiedz cytując
Tom'ash
Senior Member

Stary 08.05.2010, 17:10
Ja tam bym chciał, żeby przed ostatnią kolejką Odra była pewna, nie ważne czy spadku czy utrzymania
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów