The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 09:36
Osobiście rozważałem Jurka tylko w przypadku gdy nie wystartuje Korwin-Mikke bo istniało takie ryzyko. W takim wypadku raczej zagłosuje na Janusza.

Proszę więc z krytyką odwołujcie się do konkretnych przypadków. Korwin przecież nigdy nie był zwolennikiem demokracji.
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 07.05.2010, 09:46
Mikke swoje racje ma W sumie to tez nie jestem za demokracja...Tyle ze nikt niczego lepszego jeszcze podobno nie wymyslil

Z braku kandydatow i w poczuciu obywatelskiego obowiazku zaglosuje na Korwina. Nastepna tura to juz jak wybor miedzy strzalem w tyl glowy a strzalem miedzy oczy

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.05.2010, 09:55
Cytat:
W sumie to tez nie jestem za demokracja...Tyle ze nikt niczego lepszego jeszcze podobno nie wymyslil
Chciałeś powiedzieć gorszego? Do demokracji Polacy są za głupi... Mamy społeczeństwo, które żyje ideałami socjalistycznymi, ale w 80% uważa komunę za coś strasznego. Społeczeństwo, któremu się "należy", ale jest za wolnym rynkiem i mieni się liberałami. Wreszcie mamy uważających się za skrajną prawicę PiSowców, którzy śmiało mogliby się nazwać gospodarczymi spadkobiercami Marksa.

Ja, jak zwykle, głosuję na Korwina. Ale nie dlatego, żeby wygrał (bo na Prezydenta się moim zdaniem nie nadaje), tylko dlatego żeby WiP czy UPR w jakiś sposób zaistniały.

Jeżeli w drugiej turze będzie Jurek, to na niego. Jak do drugiej tury przejdzie Komorowski z Kaczyńskim, to dorysuję kratkę i zagłosuję na Pinocheta.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 09:56
mam tylko nadzieje że Korwin się ogarnie na ten miesiąc i da sobie spokój ze swoimi niektórymi poglądami które w dużej mierze mają wiele wspólnego z prawdą ale elektoratu mu nie zwiększają. Powinien się skupić na gospodarce.
kreseq
Warszawiak

Stary 07.05.2010, 10:01
Zgadzam sie ze ludzie sa za glupi do demokracji... W sumie to nie dorosli do niej bo wpadli z tej wlasnie wspomnianej przez Ciebie komuny wprost w wolny rynek i prawo glosu Nasz narod ogolnie jest jakis po***... wystarczy posluchac ludzi, zobaczyc co jest hitem w radio i tv...Nie wspomne juz o tym, ze wiekszosc przyjmuje wiadomosci jako prawdy absolutne bo myslec im sie juz nie chce...albo nie potrafia

Zyje w demokracji i mam swiadomosc ze 2 pedofili/zuli/etc ma wiecej do powiedzenia niz nawet najmadrzejszy czlowiek na swieci Cholera, trudno sie z ta swiadomosci zyje...ale jakos trzeba.

Wracajac jednak do samych wyborow : PO musi miec jako taki niesmak patrzac na wypowiedzi ludzi odnosnie wybrania prezydenta.... Powracaja duchy wyborow parlamentarnych " Glosuje nie za PO ale przeciw PiS". Cholera, jaka ta nasza polityka jest do d****

koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.05.2010, 10:10
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Żadnej parodii w tym nie dostrzegam.
Piszę całkiem poważnie.
Piszę tylko prawdę.

P.S.
Ban? A niby za co? za prawdę, która boli?
Ale jaka prawde? Twoja prawde, Kamyku moj drogi? Nikogo twoja prawda nie boli bo kazdy ma swoja prawde. Ja uwazam ze jedyne co nas moze uratowac to zwyciestwo w wyborach prezydenckich J. Kaczynskiego, bo jesli ktorykolwiek z PO`wcow zostanie prezydentem to czeka nas prawdziwa utopia. A nie normalnosc...
kreseq
Warszawiak

Stary 07.05.2010, 10:13
Prawie post pod postem... Jednak cos chcialem jeszcze napisac.

Wybory prawdopodobnie wygra Pan Komorowski. PO bedzie mialo pelnie wladzy. Nie bedzie mialo juz zadnego usprawiedliwienia jesli chodzi o ustawy i zmiany " na lepsze ". Zadnych usprawiedliwien dla nierobstwa swego.
Jesli narod ich nie rozliczy w nastepnych wyborach bo... Bedzie znowu PiS startowac to bedziemy miec dowod i to bezsprzeczny ze jednak wiekszosc naszego narodu.... nie dokoncze

Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 07.05.2010, 10:32
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Bartoszewski w swojej zapalczywosci i porownywaniu kandydatow PiS, SLD, PO i PSL gubi dwie istotne rzeczy.
1. Czlowiek z PiS byl PREZYDENTEM i prowadzil swoja polityke, Szmajdzinski byl kandydatem a ludzie z PO i PSL byli poslami. Ktos kto chce byc jego nastepca w naturalny sposob moze nazwac sie kontynuatorem tego co zaczal. Zwlaszcza ze:
2. obecny kandydat PiS jest bratem zmarlego prezydenta.

Bartoszewski coraz bardziej zaczyna byc smieszny. Trafia do dzikiego elektoratu brutalnym jezykiem, przy ktorym PiSowe buldogi wymiekaja. Rozni sie on od Palikota tylko tym ze gdy ten po prostacku mowi o "alkoholizmie" czy "chorobie psychicznej", Bartoszewski uzywa slow ktore najwyrazniej dla niektorych ludzi sa wystarczajace by uznac go za inteligenta. "Dyplomatołki, dewiant psychiczny, nekrofil" itp. Niewiele dzis potrzeba zeby zostac autorytetem.
Dodam jeszcze, że rzeczony "pan profesor" kłamie w żywe oczy twierdząc, iż"nie prowadzi kampanii żadnej partii" podczas gdy jest w komitecie honorowym marszałka Komorowskiego.

Poza tym jak jego słowa o "pedofilii" i "nekrofilii" mają się do wcześniejszych nawoływań do wyciszonej i nieagresywnej kampanii ?
I jeszcze ma czelność mówić o moralności.

p.s.

Ostatnio edytowane przez Ela : 07.05.2010 o godz. 10:43.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.05.2010, 11:29
Cytat:
Uśpiony elektorat i tyle.
Jeżeli jeden ośrodek robi jakieś badania systematycznie co pewien okres czasu , dotyczące tego samego przedmiotu , to chyba stosuje mniej więcej taką samą próbę. Jeżeli w marcowym badaniu dokonanym przez ten ośrodek badań , Prezydenta negatywnie oceniało 66 % ankietowanych a w kwietniowym ponad 30 % , to chyba , to chyba nie chodzi wyłącznie o uśpiony elektorat

Cytat:
Kontrast - olewanie przestępstw/ wykroczeń komunistów (popełnianych rokrocznie w miejscach publicznych przy udziale mediów) oraz złapanie przy udziale mediów trójki pijanych gówniarzy, który założyli pomnikowi kosz na głowę i nabazgrali na nim "Śmierć Ruskim". Nierówne traktowanie ekscesów obu skrajnych skrzydeł. Prościej chyba nie można.
Podsumowując krótko i treściwie. Dobrze , że ich złapali i postawili zarzuty , czy źle ?
Bo wedle Ciebie , wydarzenie polegające na złapaniu przez policję 3 potencjalnych przestępców , którzy zdewastowali pomnik , pisząc na nim ,,śmierć Ruskim'' , to są dopiero jaja

Cytat:
Próby robienia ze mnie oszołoma węszącego spisek władzy nie skomentuję, bo to poniżej mojej godności. Znów wkładasz mi w usta nie moje słowa*. Tak, jakby pochody pierwszomajowe zaczęto obchodzić od zwycięstwa PO w wyborach...
Napisałeś , że brak reakcji bierze się z góry.
Brak rozwinięcia wypowiedzi tego typu prowadzi tylko i wyłącznie do różnorakiej interpretacji.
Nie zamydlaj sprawy jakimiś oszołomami , tylko pisz wprost co masz na myśli a nie używaj zdań z tajemniczymi niedookreślonymi przekazami.
Mogę Ci pomóc.
Jaką górę masz na myśli ?
Czy jej wpływ na brak reakcji jest bezpośredni , czy pośredni?
Być może jest tak , że rzucasz sobie jakieś fajne hasełko sam nie bardzo wiedząc , co faktycznie chcesz przez nie przekazać

Cytat:
Obawiam się, że na obśmianie mnie jako oszołoma i spiskowca jesteś o wiele za słaby
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 11:34.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.05.2010, 13:13
http://wiadomosci.onet.pl/2166570,11...iego,item.html

Jaruzelski napisał(a):
Jednak - zaznaczył - jest nieprzypadkowo w Sejmie i "chce podkreślić swój bliski związek z lewicą i z SLD".
mówienie postkomuchy ... uzasadnione
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.05.2010, 13:48
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując krótko i treściwie. Dobrze , że ich złapali i postawili zarzuty , czy źle ?
Już napisałem co sądzę na ten temat i nie mam zamiaru bawić się z Tobą w przepychanki. Myślę, ze każdy rozgarnięty człowiek jest w stanie wywnioskować to z moich postów, szczególnie po fragmentach na temat szacunku dla prawa jako podstawy budowy normalnego państwa.

Jesteś nie tyle nawet irytujący, co męczący.

Nie, nie napiszę wprost - mierzę jak widać w nieco ambitniejszych odbiorców, którzy potrafią dodać dwa do dwóch i otrzymać właściwy wynik.

Czy jej wpływ na brak reakcji jest bezpośredni , czy pośredni?
Być może jest tak , że rzucasz sobie jakieś fajne hasełko sam nie bardzo wiedząc , co faktycznie chcesz przez nie przekazać
Jaka góra? Możesz nazwać ją elitami tego kraju. O ile się orientuję takie wykroczenia powinny być ścigane z urzędu. Nikt tego nie robi, nikt o tym nie wspomina. Problemy pojawiają się tylko na drugim biegunie.

Sugerowanie, że jestem wtórnym analfabetą i nie rozumiem tego, co sam napisałem sobie daruj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 13:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.05.2010, 13:55
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/2166570,11...iego,item.html

mówienie postkomuchy ... uzasadnione
Temu człowiekowi powinno się wsadzić knebel w ryj aż do śmierci. Cytując Pulp Fiction, "właśnie takie pierdy mogą zaognić sytuację" i dopóki największy przedstawiciel rozdrobnionej lewicy będzie kojarzony z ludźmi pokroju Jaruzelskiego lub innymi reliktami poprzedniego ustroju, lewa strona nie ma co liczyć na cuda.

Aczkolwiek nadal w pale mi się nie mieści, że przykładowo w takich Czechach partia komunistyczna (z prawdziwego zdarzenia) ma ~10 procent poparcia, a w PE siedzi czterech jej przedstawicieli.
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 14:26
Cytat:
Nie, nie napiszę wprost - mierzę jak widać w nieco ambitniejszych odbiorców, którzy potrafią dodać dwa do dwóch i otrzymać właściwy wynik.
Skromności więcej , bo obraz swój jaki kreujesz jest daleki od poziomu w jakim wyrażasz swoje myśli , więc daruj sobie

Cytat:
fragmentach na temat szacunku dla prawa jako podstawy budowy normalnego państwa.
W tym przypadku , który określiłeś jako ,,to są dopiero jaja'' , prawo zostało poszanowane(a tym samym budowa normalnego państwa nie została naruszona) , czy nie ?

Cytat:
Jaka góra? Możesz nazwać ją elitami tego kraju. O ile się orientuję takie wykroczenia powinny być ścigane z urzędu. Nikt tego nie robi, nikt o tym nie wspomina. Problemy pojawiają się tylko na drugim biegunie.
Zakładając iż faktycznie to jest biegun przeciwny do propagowania komunizmu(a tak nie jest ) i zakładając iż faktycznie powodem takiej a nie innej działalności organów ścigania było stanowisko elit(w tym przypadku raczej tylko mediów , bo z wypowiedziami ludzi polityki odnośnie tej kwestii się nie spotkałem) , to jak rozumiem w imię równości prawa powinniśmy inaczej traktować tą sytuację , mimo iż wzbudza ona w nas uzasadnione przekonanie iż zostały naruszone jakieś normy chronione prawnie i organy odpowiedzialne powinny działać ?
Skoroście komuchów i Walensy nie ścigali za sierpa , młota i durnia (chociaż to zupełnie dwa róże przypadki jeżeli chodzi o szerszy kontekst - aczkolwiek Walensa juz bardziej pasuje- , ale skoro ich usilnie używasz , to ok) , to zostawcie tych 3 pijanych gówniarzy , bo tego wymaga równość wobec prawa. Od takie równanie w kierunku bezprawia , dla zasady

Dlatego ponawiam pytanie istotne w kwestii . Czy Twoim zdaniem ta trójka (zakładając iż to oni to zrobili) naruszyła (oczywiscie na pierwszy rzut oka , bo sadem to Ty nie jesteś ) jakieś normy prawne chronione przez kodeks karny , czy nie ?
Jeżeli napiszesz , że tak ale że zachowanie sierpów i młotów też a ich się nie ścigało , to odpowiedź taka będzie mało satysfakcjonująca

Jakbyś podał linka do wiadomości o tym , że paradowali sobie kolesie z sierpem i młotem i nawiązując do założeń programowych partii komunistycznych propagowali ideologię totalitarną a odpowiednie organy nie zrobiły niczego , to opis linka który zastosowałeś byłby jak najbardziej na miejscu . Nawet bym mu przyklasnął .

Ty natomiast stwierdziłeś , że to są dopiero jaja w sytuacji takiej a nie innej i stąd cały problem
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 14:31.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.05.2010, 14:36
Korwin jest juz od dawna politycznym trupem,chociaż pewnie sam o tym nie wie lub nie przyjmuje do wiadomości.Klasyczny marzyciel-utopista zafascynowany odkurzeniem pism XIX -wiecznych klasyków wolnego rynku nie mających kompletnie racji bytu w spółczesności.Nie ma czegoś takiego obecnie jak krystalicznie czysty wolny rynek.Jest to polityka skierowana do 1% elektoratu finansjery która nie chce płacić większych podatków.Nie ma perpetum mobile.Gdyby to było dobre to już dawno by skrajny liberalizm wprowadzono ala UPR ale taka polityka chociaż z ekonomicznego punktu widzenia może i dobra lecz powoduje nierówności społeczne,podział na milionerów i biedaków.Chociaż teoretycznie jest to możliwe ale w praktyce doszłoby do rewolucji społecznej gdyby coś takiego uskancjonować.Dlatego jest to utopia.Korwin dlatego jest przeciwko demokracji bo dobrze wie że większość ludzi nie poprzez jego polityki i jedyna szansa to wprowadzić dykture aby spełnić te wizje.
JKM śmieje się z Tuska że to "pseudoliberał" a prawda jest odwrotna - to Korwin jest PSEUDOLIBERAŁEM.Dlatego że propagując liberalizm w skrajnej postaci tylko zniechęca ludzi do tego kierunku.Ta "socjalistyczna" PO o wiele więcej praktycznie zrobiła dla prywatyzacji niz setki tysięcy artykułów Korwina w swoim bligu,Najwyższym Czasie i innych tego typu publikacjach
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 14:50
Cytat:
Korwin jest juz od dawna politycznym trupem
Ale żondzi w internecie

Nawet jeżeli jego poglądy były by jakieś niezwykle funkcjonalne w obecnym świecie , to wystarczy jedna wypowiedź tego typu

,,
- Zawsze dostawał Pan śladowe poparcie, więc skąd pomysł na kolejny start w wyborach?

- Chodzi o to, żeby ludzie mieli wybór, bo przecież to nie jest dla mnie, tylko dla ludzi. Prezydenta wybierają ludzie, więc dlaczego mają wybierać między samymi komunistami.''

Żeby nie przekroczył progu 2,5 %
Mówi się , że to Jarosław Kaczyński występując w mediach często działa na niekorzyść własnego poparcia , ale prawdziwym i niekwestionowanym królem antywizerunku jest właśnie Janusz Mikke .

http://dziennik.pl/wydarzenia/articl...Ukraincy_.html

Prapraprapraprpapraprapra szczur ukraińskich nacjonalistów Krakawczenko założył Kraków
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 14:54.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 15:20
Zbychu miłych wyborów życzę

Moim zdaniem błąd polega tylko na tym że źle wyraża swoje poglądy ale w 90% ma rację. Niestety nie wielu ludzi potrafi cokolwiek z tego zrozumieć. Demokracja jest za****** i już bo wszyscy są równi. A od kiedy to ludzie rodzą się tacy sami? Zresztą pan Korwin-Mikke zapraszany jest do TV tylko wtedy jak jest temat taki że można zmanipulować i pogrążyć czyli feminizm, ocieplenie klimatu, homoseksualizm.

I jeszcze jedno. Wśród kibiców Korwin ma ogromne poparcie w granicach 20-50% a czasem więcej. Różnie to bywa. W każdym razie dążę do tego że musiał byś stwierdzić iż kibice w Polsce są idiotami podobnie jak dla wielu Korwin.
Powód: KIBICE
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.05.2010 o godz. 15:28.
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 15:46
Jeszcze tak a propo tego wywiadu

Cytat:
- Jest Pan za karą śmieci?

- Oczywiście, w końcu jestem katolikiem, to jak mogę być przeciwko karze śmierci.
Po pierwsze gdzieś mi się obiło , że Mikke ateistą jest , ale mniejsza z tym.
Co ważniejsze , czy będąc katolikiem mam prawo być przeciwko karze śmierci , czy jest to wykluczone ?
Bo z tego co ten wybitny teolog twierdzi , to chyba czeka mnie ekskomunika
Pytanie oczywiście retoryczne , bo katechizm kościoła katolickiego w tej kwestii znam , ale to tylko pokazuje przykład jak ten człowiek często papla trzy po trzy .
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2010, 15:56
Korwin bardzo dba o to, by poglądy mu bliskie nie trafiły do szerszej grupy wyborców.

Trzeba mieć kiepską percepcję rzeczywistości, by nie móc zrozumieć, że każdy ma swoje poglądy i to co się dzieje w polityce jest jakąś sumą wszystkich poglądów. I ta suma, która tworzy rzeczywistość polityczną, nie zmienia się gwałtownie. Politykę robi się, co do zasady, bardzo małymi kroczkami, o ile nie ma jakiegoś przełomowego wydarzenia w historii czy anormalnych warunków politycznych.

Np. Jeśli chodzi o obniżkę podatków, to Korwin-Mikke mówi o ich radykalnym obniżeniu. A Kaczyński z Gilowską zrobili rzeczywiste obniżenie podatków.

Nie muszę chyba tłumaczyć, że Korwin-Mikke w obniżaniu podatków przez całe życie nie osiągnął tyle, co Kaczyński w ciągu dwóch lat rządzenia. Pewnie, że JK nie zrobił podatku pogłównego 10%. Tyle że Korwin też tego nie zrobił, i nigdy tego nie zrobi. To jest zresztą typowe zajęcie polityków prawicy (bez wchodzenia w detale kto jest prawicą a kto nie) - lubią zajmować pozycję wszystkowiedzącego mentora, z którą to pozycją w istocie nie wiąże się jakakolwiek odpowiedzialność za słowa - bo przecież nikt nie da mu szansy na realizację tego co mówi

ps. piszę to jako były wyborca Korwin-Mikke.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.05.2010 o godz. 16:00.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
trombczanin
Junior Member

Od: 10.2006

Mnie też Korwin niesamowicie denerwuje, nie wiem czy on nie rozumie czy nie chce zrozumieć że ośmiesza ideę liberalną. Przez niego ludzie wyobrażają sobie liberała jako jakiegoś nawiedzonego faceta z bródką chcącego powrotu monarchii, izolacji niepełnosprawnych dzieci itp. Czemu nie wystartuje np. Robert Gwiazdowski z centrum Adama Smitha
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

,,
- Zawsze dostawał Pan śladowe poparcie, więc skąd pomysł na kolejny start w wyborach?

- Chodzi o to, żeby ludzie mieli wybór, bo przecież to nie jest dla mnie, tylko dla ludzi. Prezydenta wybierają ludzie, więc dlaczego mają wybierać między samymi komunistami.''

ale kłamie czy po prostu tak nie powinno sie publicznie mówić
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 15:57
Pan Korwin Mikke jest katolikiem.

Pozwól że odpowiem cytatem:

"A gdyby ktoś bliźniego swego umyślnie zasadziwszy się podstępem zabił, i od ołtarza Mego weźmiesz go - i zabijesz!". (ks.Wyjścia, XXI, 14).
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 07.05.2010, 15:57
Jeszcze tak a propo tego wywiadu

Po pierwsze gdzieś mi się obiło , że Mikke ateistą jest , ale mniejsza z tym.
Co ważniejsze , czy będąc katolikiem mam prawo być przeciwko karze śmierci , czy jest to wykluczone ?
Bo z tego co ten wybitny teolog twierdzi , to chyba czeka mnie ekskomunika
Pytanie oczywiście retoryczne , bo katechizm kościoła katolickiego w tej kwestii znam , ale to tylko pokazuje przykład jak ten człowiek często papla trzy po trzy .
Kiedyś - jakieś 15 lat temu W. Łysiak w Tysolu napisał dlaczego jest za karą śmierci i wyjaśnił również motywy religijne - Pisma Św. Jak znajdę to Ci podeśle, jeśli nie czytałeś. Wg mnie warto zerknąć na te argumenty - zupełnie odmienne od współczesnej nauki KRK
pozdrawiam
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:04
Rozumiem że wszyscy z was chodzili do klas integracyjnych i wiedzą jak tam są dzieci traktowane? Ja jestem zdecydowanie bliższy poglądom Korwina. O ile do 1/2 klasy podstawówki jakoś tam integracja postępuje to później bardzo często takie dzieci są po prostu wyśmiewane. I nie mówicie mi że nauczyciele czuwają... To jest bardzo złożony problem i nie da się go tak łatwo rozwiązać. Powiem wam też że te dzieci pełnosprawne też nie mają często lekko. Znajomy o mało nie został kaleką zaatakowany na WF przez dziecko z ADHD.

Pan Korwin Mikke ma zbyt wiele poglądów które się kłócą z dzisiejszymi ale proszę was piszcie MERYTORYCZNIE tak jak kilka osób to uczyniło bo nic mnie tak nie wk***** jak pisanie "Korwin to debil"
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:05
Cytat:
ale kłamie czy po prostu tak nie powinno sie publicznie mówić
Mija się z prawdą
Czy celowo , czy w on w to faktycznie wierzy , to ja już nie wnikam

Cytat:
Pan Korwin Mikke jest katolikiem.

Pozwól że odpowiem cytatem:

"A gdyby ktoś bliźniego swego umyślnie zasadziwszy się podstępem zabił, i od ołtarza Mego weźmiesz go - i zabijesz!". (ks.Wyjścia, XXI, 14).
Problem polega tylko na tym , że kwestiami doktrynalnymi kościoła katolickiego nie zajmuje się pan Mikke i nie ma on żadnego prawa by sugerować iż każdy katolik musi być zwolennikiem kary śmierci.

Cytat:
Kiedyś - jakieś 15 lat temu W. Łysiak w Tysolu napisał dlaczego jest za karą śmierci i wyjaśnił również motywy religijne - Pisma Św. Jak znajdę to Ci podeśle, jeśli nie czytałeś. Wg mnie warto zerknąć na te argumenty - zupełnie odmienne od współczesnej nauki KRK
pozdrawiam
Być może Łysiak faktycznie znalazł ciekawe argumenty (o które nie trudno - jak chociażby podany przed chwilą cytat z Księgi Wyjścia) co jednak w żadnej mierze nie uprawnia także jego do tworzenia i interpretacji doktryny .

Jestem katolikiem , jestem przeciwnikiem kary śmierci i doktryny mojej wiary nie narzucają mi abym był jej zwolennikiem , co sugeruje Mikke.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:18.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2010, 16:11
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że wszyscy z was chodzili do klas integracyjnych i wiedzą jak tam są dzieci traktowane? Ja jestem zdecydowanie bliższy poglądom Korwina. O ile do 1/2 klasy podstawówki jakoś tam integracja postępuje to później bardzo często takie dzieci są po prostu wyśmiewane. I nie mówicie mi że nauczyciele czuwają... To jest bardzo złożony problem i nie da się go tak łatwo rozwiązać. Powiem wam też że te dzieci pełnosprawne też nie mają często lekko. Znajomy o mało nie został kaleką zaatakowany na WF przez dziecko z ADHD.

Pan Korwin Mikke ma zbyt wiele poglądów które się kłócą z dzisiejszymi ale proszę was piszcie MERYTORYCZNIE tak jak kilka osób to uczyniło bo nic mnie tak nie wk***** jak pisanie "Korwin to debil"
Ale jakie to ma znaczenie? Nawet jeśli Korwin miewa rację to potrafi do niej przekonać tylko przekonanych.

A prawda jest taka, że znacznie lepszy jest polityk głoszący hasła socjalne, a w rzeczywistości realizujący przynajmniej fragmentarycznie inne poglądy, niż polityk głoszący najbardziej zdrowe hasła i poglądy, ale nie mogący ich w ogóle realizować.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:20
No i to jest wada Korwina-Mikke. Przecież ja nie twierdzę że jest zajebisty bo on chyba faktycznie nie chce mieć poparcia ale ja 90% jego poglądów POPIERAM i nie uważam się za idiotę a tym bardziej za idiotę nie uważam pana Korwina.

A co do doktryny kościoła to z tego się orientuje to Jezus takiej nie zostawił. GŁÓWNĄ DOKTRYNĄ JEST PISMO ŚWIĘTO a to że kościół je interpretuje tak a nie inaczej to nie moja wina.

Podałem cytat z PŚ który rozwiązuje sprawę jasno.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.05.2010, 16:21
Mija się z prawdą
Czy celowo , czy w on w to faktycznie wierzy , to ja już nie wnikam
Raczej sie nie mija sie, przy liberalnej wizji gospodarki Mikke to Oni sa faktycznie komunistami i jak tak ktos to czyta i rozumuje to Mikke nie pisze nic szokującego

Nie ukrywam że lubię JKM za większość poglądów poza kilkoma np. kara śmierci i zapewne na Niego zagłosuje nie dlatego że ma szanse wygrać ale ma szanse trochę inna wizje świata przedstawić no i jak widzę go w TV czy czytam to z chęcią a nie kolejne bla bla bla wcześniej skonsultowane czy to chcą ludzie usłyszeć
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:23
Cytat:
A co do doktryny kościoła to z tego się orientuje to Jezus takiej nie zostawił. GŁÓWNĄ DOKTRYNĄ JEST PISMO ŚWIĘTO a to że kościół je interpretuje tak a nie inaczej to nie moja wina.
Moja wina tym bardziej
Ale jako katolika(takiego słowa użył Mikke) , czyli wiernego kościoła katolickiego , obowiązuje mnie interpretacja dokonana właśnie przez Kościół.

Cytat:
Raczej sie nie mija sie, przy liberalnej wizji gospodarki Mikke to Oni sa faktycznie komunistami i jak tak ktos to czyta i rozumuje to Mikke nie pisze nic szokującego
Ale jak ktoś kieruje słowa do powszechnej opinii publicznej , to raczej powinien mieć świadomość , że słowa przez niego wypowiedziane powinny być interpretowane pod kątem definicji słownikowych a nie jego własnych
Akceptując tą zasadę dopuszczamy takie stosowanie języka , że każdy kto np. jest przeciwny aborcji jest fanatykiem religijnym , każdy kto nie uznaje iż własność powinna być w 100% prywatna jest komunistą , kto sprzeciwia się legalizacji związków homoseksualnych jest faszystą itp itd
To takie ostre biegunowanie świata to założenie , że jeden z biegunów zajmuje 1 % a pozostała powierzchnia to 99 % drugiego bieguna
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:35.
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:27
Masz rację.

Ja jednak nie widzę w tym wypadku nic złego. Poparł swoje stanowisku argumentami i cytatem z Pisma Świętego a kler niech się burzy;] Kara śmierci powinna być.

Zresztą najlepszym argumentem są sondaże. 77% chce kary śmierci to dlaczego w PAŃSTWIE DEMOKRATYCZNYM jej nie ma?

Religia nie powinna mieć wpływu na państwo.
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 16:35
Tylko że mi nie chodzi o pogląd sam w sobie , tylko o sposób w jaki go argumentował.
Przecież gdyby odpowiedział ,,tak jestem za karą śmierci'' , to nie było by się do czego przyczepić a przez to , że dodał iż bycie katolikiem implikuje mu tego typu poglądy(co jest sprzeczne z doktryną k.k) sam wystawił tyłek na ostrzał
I tego typu wypowiedziami(nikomu do niczego niepotrzebnymi) się pogrąża .

Cytat:
77% chce kary śmierci
Cóż to za sondaż ?

Po przeliczeniu głosów z 648 na 650 okręgów wyborczych można stwierdzić iż to co było do przewidzenia stało się faktem
Torysi zdobyli 305 mandatów , Laburzyści 258 a Liberałowie 57 , co prawda do rozdania pozostały jeszcze 2 mandaty , ale układu sił to raczej nie zmieni.
Co warto wspomnieć procentowy rozkład głosów wyglądał nieco inaczej niż wskazywały by na to wyniki uzyskanych mandatów i wynosił odpowiednio 36 % , 29 % i 23 % , dla Torysów , Laburzystów i Liberałów . Takie uroki systemu większościowego .
Wygląda więc na to , że będziemy mieli koalicję Torysów i Liberałów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:47.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów