|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Osobiście rozważałem Jurka tylko w przypadku gdy nie wystartuje Korwin-Mikke bo istniało takie ryzyko. W takim wypadku raczej zagłosuje na Janusza.
Proszę więc z krytyką odwołujcie się do konkretnych przypadków. Korwin przecież nigdy nie był zwolennikiem demokracji. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Mikke swoje racje ma
W sumie to tez nie jestem za demokracja...Tyle ze nikt niczego lepszego jeszcze podobno nie wymyslil ![]() Z braku kandydatow i w poczuciu obywatelskiego obowiazku zaglosuje na Korwina. Nastepna tura to juz jak wybor miedzy strzalem w tyl glowy a strzalem miedzy oczy ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
Ja, jak zwykle, głosuję na Korwina. Ale nie dlatego, żeby wygrał (bo na Prezydenta się moim zdaniem nie nadaje), tylko dlatego żeby WiP czy UPR w jakiś sposób zaistniały. Jeżeli w drugiej turze będzie Jurek, to na niego. Jak do drugiej tury przejdzie Komorowski z Kaczyńskim, to dorysuję kratkę i zagłosuję na Pinocheta. ![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mam tylko nadzieje że Korwin się ogarnie na ten miesiąc i da sobie spokój ze swoimi niektórymi poglądami które w dużej mierze mają wiele wspólnego z prawdą ale elektoratu mu nie zwiększają. Powinien się skupić na gospodarce.
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Zgadzam sie ze ludzie sa za glupi do demokracji... W sumie to nie dorosli do niej bo wpadli z tej wlasnie wspomnianej przez Ciebie komuny wprost w wolny rynek i prawo glosu
Nasz narod ogolnie jest jakis po***... wystarczy posluchac ludzi, zobaczyc co jest hitem w radio i tv...Nie wspomne juz o tym, ze wiekszosc przyjmuje wiadomosci jako prawdy absolutne bo myslec im sie juz nie chce...albo nie potrafia ![]() Zyje w demokracji i mam swiadomosc ze 2 pedofili/zuli/etc ma wiecej do powiedzenia niz nawet najmadrzejszy czlowiek na swieci Wracajac jednak do samych wyborow : PO musi miec jako taki niesmak patrzac na wypowiedzi ludzi odnosnie wybrania prezydenta.... Powracaja duchy wyborow parlamentarnych " Glosuje nie za PO ale przeciw PiS". Cholera, jaka ta nasza polityka jest do d****![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ale jaka prawde? Twoja prawde, Kamyku moj drogi? Nikogo twoja prawda nie boli bo kazdy ma swoja prawde. Ja uwazam ze jedyne co nas moze uratowac to zwyciestwo w wyborach prezydenckich J. Kaczynskiego, bo jesli ktorykolwiek z PO`wcow zostanie prezydentem to czeka nas prawdziwa utopia. A nie normalnosc...
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Prawie post pod postem... Jednak cos chcialem jeszcze napisac.
Wybory prawdopodobnie wygra Pan Komorowski. PO bedzie mialo pelnie wladzy. Nie bedzie mialo juz zadnego usprawiedliwienia jesli chodzi o ustawy i zmiany " na lepsze ". Zadnych usprawiedliwien dla nierobstwa swego. Jesli narod ich nie rozliczy w nastepnych wyborach bo... Bedzie znowu PiS startowac to bedziemy miec dowod i to bezsprzeczny ze jednak wiekszosc naszego narodu.... nie dokoncze ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Poza tym jak jego słowa o "pedofilii" i "nekrofilii" mają się do wcześniejszych nawoływań do wyciszonej i nieagresywnej kampanii ? I jeszcze ma czelność mówić o moralności. p.s. ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Ela : 07.05.2010 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
? Bo wedle Ciebie , wydarzenie polegające na złapaniu przez policję 3 potencjalnych przestępców , którzy zdewastowali pomnik , pisząc na nim ,,śmierć Ruskim'' , to są dopiero jaja Cytat:
Brak rozwinięcia wypowiedzi tego typu prowadzi tylko i wyłącznie do różnorakiej interpretacji. Nie zamydlaj sprawy jakimiś oszołomami , tylko pisz wprost co masz na myśli a nie używaj zdań z tajemniczymi niedookreślonymi przekazami. Mogę Ci pomóc. Jaką górę masz na myśli ? Czy jej wpływ na brak reakcji jest bezpośredni , czy pośredni? Być może jest tak , że rzucasz sobie jakieś fajne hasełko sam nie bardzo wiedząc , co faktycznie chcesz przez nie przekazać Cytat:
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 11:34.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2166570,11...iego,item.html
Jaruzelski napisał(a):
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jesteś nie tyle nawet irytujący, co męczący. Nie, nie napiszę wprost - mierzę jak widać w nieco ambitniejszych odbiorców, którzy potrafią dodać dwa do dwóch i otrzymać właściwy wynik.
Sugerowanie, że jestem wtórnym analfabetą i nie rozumiem tego, co sam napisałem sobie daruj.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 13:51.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Aczkolwiek nadal w pale mi się nie mieści, że przykładowo w takich Czechach partia komunistyczna (z prawdziwego zdarzenia) ma ~10 procent poparcia, a w PE siedzi czterech jej przedstawicieli. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i zakładając iż faktycznie powodem takiej a nie innej działalności organów ścigania było stanowisko elit(w tym przypadku raczej tylko mediów , bo z wypowiedziami ludzi polityki odnośnie tej kwestii się nie spotkałem) , to jak rozumiem w imię równości prawa powinniśmy inaczej traktować tą sytuację , mimo iż wzbudza ona w nas uzasadnione przekonanie iż zostały naruszone jakieś normy chronione prawnie i organy odpowiedzialne powinny działać ?Skoroście komuchów i Walensy nie ścigali za sierpa , młota i durnia (chociaż to zupełnie dwa róże przypadki jeżeli chodzi o szerszy kontekst - aczkolwiek Walensa juz bardziej pasuje- , ale skoro ich usilnie używasz , to ok) , to zostawcie tych 3 pijanych gówniarzy , bo tego wymaga równość wobec prawa. Od takie równanie w kierunku bezprawia , dla zasady ![]() Dlatego ponawiam pytanie istotne w kwestii . Czy Twoim zdaniem ta trójka (zakładając iż to oni to zrobili) naruszyła (oczywiscie na pierwszy rzut oka , bo sadem to Ty nie jesteś ) jakieś normy prawne chronione przez kodeks karny , czy nie ? Jeżeli napiszesz , że tak ale że zachowanie sierpów i młotów też a ich się nie ścigało , to odpowiedź taka będzie mało satysfakcjonująca ![]() Jakbyś podał linka do wiadomości o tym , że paradowali sobie kolesie z sierpem i młotem i nawiązując do założeń programowych partii komunistycznych propagowali ideologię totalitarną a odpowiednie organy nie zrobiły niczego , to opis linka który zastosowałeś byłby jak najbardziej na miejscu . Nawet bym mu przyklasnął . Ty natomiast stwierdziłeś , że to są dopiero jaja w sytuacji takiej a nie innej i stąd cały problem ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 14:31.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Korwin jest juz od dawna politycznym trupem,chociaż pewnie sam o tym nie wie lub nie przyjmuje do wiadomości.Klasyczny marzyciel-utopista zafascynowany odkurzeniem pism XIX -wiecznych klasyków wolnego rynku nie mających kompletnie racji bytu w spółczesności.Nie ma czegoś takiego obecnie jak krystalicznie czysty wolny rynek.Jest to polityka skierowana do 1% elektoratu finansjery która nie chce płacić większych podatków.Nie ma perpetum mobile.Gdyby to było dobre to już dawno by skrajny liberalizm wprowadzono ala UPR ale taka polityka chociaż z ekonomicznego punktu widzenia może i dobra lecz powoduje nierówności społeczne,podział na milionerów i biedaków.Chociaż teoretycznie jest to możliwe ale w praktyce doszłoby do rewolucji społecznej gdyby coś takiego uskancjonować.Dlatego jest to utopia.Korwin dlatego jest przeciwko demokracji bo dobrze wie że większość ludzi nie poprzez jego polityki i jedyna szansa to wprowadzić dykture aby spełnić te wizje.
JKM śmieje się z Tuska że to "pseudoliberał" a prawda jest odwrotna - to Korwin jest PSEUDOLIBERAŁEM.Dlatego że propagując liberalizm w skrajnej postaci tylko zniechęca ludzi do tego kierunku.Ta "socjalistyczna" PO o wiele więcej praktycznie zrobiła dla prywatyzacji niz setki tysięcy artykułów Korwina w swoim bligu,Najwyższym Czasie i innych tego typu publikacjach ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Nawet jeżeli jego poglądy były by jakieś niezwykle funkcjonalne w obecnym świecie , to wystarczy jedna wypowiedź tego typu ,, - Zawsze dostawał Pan śladowe poparcie, więc skąd pomysł na kolejny start w wyborach? - Chodzi o to, żeby ludzie mieli wybór, bo przecież to nie jest dla mnie, tylko dla ludzi. Prezydenta wybierają ludzie, więc dlaczego mają wybierać między samymi komunistami.'' Żeby nie przekroczył progu 2,5 % Mówi się , że to Jarosław Kaczyński występując w mediach często działa na niekorzyść własnego poparcia , ale prawdziwym i niekwestionowanym królem antywizerunku jest właśnie Janusz Mikke . http://dziennik.pl/wydarzenia/articl...Ukraincy_.html Prapraprapraprpapraprapra szczur ukraińskich nacjonalistów Krakawczenko założył Kraków ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbychu miłych wyborów życzę
![]() Moim zdaniem błąd polega tylko na tym że źle wyraża swoje poglądy ale w 90% ma rację. Niestety nie wielu ludzi potrafi cokolwiek z tego zrozumieć. Demokracja jest za****** i już bo wszyscy są równi. A od kiedy to ludzie rodzą się tacy sami? Zresztą pan Korwin-Mikke zapraszany jest do TV tylko wtedy jak jest temat taki że można zmanipulować i pogrążyć czyli feminizm, ocieplenie klimatu, homoseksualizm. I jeszcze jedno. Wśród kibiców Korwin ma ogromne poparcie w granicach 20-50% a czasem więcej. Różnie to bywa. W każdym razie dążę do tego że musiał byś stwierdzić iż kibice w Polsce są idiotami podobnie jak dla wielu Korwin. Powód: KIBICE
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 07.05.2010 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze tak a propo tego wywiadu
Cytat:
Co ważniejsze , czy będąc katolikiem mam prawo być przeciwko karze śmierci , czy jest to wykluczone ? Bo z tego co ten wybitny teolog twierdzi , to chyba czeka mnie ekskomunika Pytanie oczywiście retoryczne , bo katechizm kościoła katolickiego w tej kwestii znam , ale to tylko pokazuje przykład jak ten człowiek często papla trzy po trzy . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Korwin bardzo dba o to, by poglądy mu bliskie nie trafiły do szerszej grupy wyborców.
Trzeba mieć kiepską percepcję rzeczywistości, by nie móc zrozumieć, że każdy ma swoje poglądy i to co się dzieje w polityce jest jakąś sumą wszystkich poglądów. I ta suma, która tworzy rzeczywistość polityczną, nie zmienia się gwałtownie. Politykę robi się, co do zasady, bardzo małymi kroczkami, o ile nie ma jakiegoś przełomowego wydarzenia w historii czy anormalnych warunków politycznych. Np. Jeśli chodzi o obniżkę podatków, to Korwin-Mikke mówi o ich radykalnym obniżeniu. A Kaczyński z Gilowską zrobili rzeczywiste obniżenie podatków. Nie muszę chyba tłumaczyć, że Korwin-Mikke w obniżaniu podatków przez całe życie nie osiągnął tyle, co Kaczyński w ciągu dwóch lat rządzenia. Pewnie, że JK nie zrobił podatku pogłównego 10%. Tyle że Korwin też tego nie zrobił, i nigdy tego nie zrobi. To jest zresztą typowe zajęcie polityków prawicy (bez wchodzenia w detale kto jest prawicą a kto nie) - lubią zajmować pozycję wszystkowiedzącego mentora, z którą to pozycją w istocie nie wiąże się jakakolwiek odpowiedzialność za słowa - bo przecież nikt nie da mu szansy na realizację tego co mówi ps. piszę to jako były wyborca Korwin-Mikke.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 07.05.2010 o godz. 16:00.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Mnie też Korwin niesamowicie denerwuje, nie wiem czy on nie rozumie czy nie chce zrozumieć że ośmiesza ideę liberalną. Przez niego ludzie wyobrażają sobie liberała jako jakiegoś nawiedzonego faceta z bródką chcącego powrotu monarchii, izolacji niepełnosprawnych dzieci itp. Czemu nie wystartuje np. Robert Gwiazdowski z centrum Adama Smitha
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ale kłamie czy po prostu tak nie powinno sie publicznie mówić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan Korwin Mikke jest katolikiem.
Pozwól że odpowiem cytatem: "A gdyby ktoś bliźniego swego umyślnie zasadziwszy się podstępem zabił, i od ołtarza Mego weźmiesz go - i zabijesz!". (ks.Wyjścia, XXI, 14). |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
pozdrawiam ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem że wszyscy z was chodzili do klas integracyjnych i wiedzą jak tam są dzieci traktowane? Ja jestem zdecydowanie bliższy poglądom Korwina. O ile do 1/2 klasy podstawówki jakoś tam integracja postępuje to później bardzo często takie dzieci są po prostu wyśmiewane. I nie mówicie mi że nauczyciele czuwają... To jest bardzo złożony problem i nie da się go tak łatwo rozwiązać. Powiem wam też że te dzieci pełnosprawne też nie mają często lekko. Znajomy o mało nie został kaleką zaatakowany na WF przez dziecko z ADHD.
Pan Korwin Mikke ma zbyt wiele poglądów które się kłócą z dzisiejszymi ale proszę was piszcie MERYTORYCZNIE tak jak kilka osób to uczyniło bo nic mnie tak nie wk***** jak pisanie "Korwin to debil" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
![]() Czy celowo , czy w on w to faktycznie wierzy , to ja już nie wnikam ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem katolikiem , jestem przeciwnikiem kary śmierci i doktryny mojej wiary nie narzucają mi abym był jej zwolennikiem , co sugeruje Mikke.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:18.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A prawda jest taka, że znacznie lepszy jest polityk głoszący hasła socjalne, a w rzeczywistości realizujący przynajmniej fragmentarycznie inne poglądy, niż polityk głoszący najbardziej zdrowe hasła i poglądy, ale nie mogący ich w ogóle realizować. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i to jest wada Korwina-Mikke. Przecież ja nie twierdzę że jest zajebisty bo on chyba faktycznie nie chce mieć poparcia ale ja 90% jego poglądów POPIERAM i nie uważam się za idiotę a tym bardziej za idiotę nie uważam pana Korwina.
A co do doktryny kościoła to z tego się orientuje to Jezus takiej nie zostawił. GŁÓWNĄ DOKTRYNĄ JEST PISMO ŚWIĘTO a to że kościół je interpretuje tak a nie inaczej to nie moja wina. Podałem cytat z PŚ który rozwiązuje sprawę jasno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
Nie ukrywam że lubię JKM za większość poglądów poza kilkoma np. kara śmierci i zapewne na Niego zagłosuje nie dlatego że ma szanse wygrać ale ma szanse trochę inna wizje świata przedstawić no i jak widzę go w TV czy czytam to z chęcią a nie kolejne bla bla bla wcześniej skonsultowane czy to chcą ludzie usłyszeć ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Ale jako katolika(takiego słowa użył Mikke) , czyli wiernego kościoła katolickiego , obowiązuje mnie interpretacja dokonana właśnie przez Kościół. Cytat:
![]() Akceptując tą zasadę dopuszczamy takie stosowanie języka , że każdy kto np. jest przeciwny aborcji jest fanatykiem religijnym , każdy kto nie uznaje iż własność powinna być w 100% prywatna jest komunistą , kto sprzeciwia się legalizacji związków homoseksualnych jest faszystą itp itd To takie ostre biegunowanie świata to założenie , że jeden z biegunów zajmuje 1 % a pozostała powierzchnia to 99 % drugiego bieguna ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Masz rację.
Ja jednak nie widzę w tym wypadku nic złego. Poparł swoje stanowisku argumentami i cytatem z Pisma Świętego a kler niech się burzy;] Kara śmierci powinna być. Zresztą najlepszym argumentem są sondaże. 77% chce kary śmierci to dlaczego w PAŃSTWIE DEMOKRATYCZNYM jej nie ma? Religia nie powinna mieć wpływu na państwo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko że mi nie chodzi o pogląd sam w sobie , tylko o sposób w jaki go argumentował.
Przecież gdyby odpowiedział ,,tak jestem za karą śmierci'' , to nie było by się do czego przyczepić a przez to , że dodał iż bycie katolikiem implikuje mu tego typu poglądy(co jest sprzeczne z doktryną k.k) sam wystawił tyłek na ostrzał I tego typu wypowiedziami(nikomu do niczego niepotrzebnymi) się pogrąża . Cytat:
?Po przeliczeniu głosów z 648 na 650 okręgów wyborczych można stwierdzić iż to co było do przewidzenia stało się faktem Torysi zdobyli 305 mandatów , Laburzyści 258 a Liberałowie 57 , co prawda do rozdania pozostały jeszcze 2 mandaty , ale układu sił to raczej nie zmieni. Co warto wspomnieć procentowy rozkład głosów wyglądał nieco inaczej niż wskazywały by na to wyniki uzyskanych mandatów i wynosił odpowiednio 36 % , 29 % i 23 % , dla Torysów , Laburzystów i Liberałów . Takie uroki systemu większościowego . Wygląda więc na to , że będziemy mieli koalicję Torysów i Liberałów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 16:47.
|
|
|