|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie muszę. Kolega 0 22 mnie wyręczył.
Kamyk - ty tak na serio, czy parodię uprawiasz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 01:04.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
?Dla mnie Bartoszewski w teorii ma rację bo zbijanie kapitału na śmierci jest zboczeniem, z drugiej strony nie da się uciec od powodów dlaczego te wybory są. Nie ma partii(pewnie na świecie) która by w jakimś tam stopniu nie próbowała tego wykorzystać. A tak na marginesie - Ja jako osoba w opozycji do Pisu, uważam że wygrana Jarka w wyborach jest korzystna do uzyskania długofalowej korzyści czyli nie dopuszczenia ich do realnej władzy. Jarek to dla mnie zdecydowanie bardziej mroczna wersja Lecha i wyjdzie to z niego po zaprzysiężeniu a przecież kluczem do władzy będą parlamentarne wybory 2011. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No nic, ja już się mentalnie przygotowuję na pełną chamówę, Wy jak widać nie musicie. W końcu z tego publicystycznego szamba zawsze jakiś pożytek wyciągniecie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Żadnej parodii w tym nie dostrzegam.
Piszę całkiem poważnie. Piszę tylko prawdę. P.S. Ban? A niby za co? za prawdę, która boli? ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla mnie co najważniejsze jest osobą słabo uprawnioną do takich słów , bo jest zaangażowany w to wszystko i wiadomo po czyjej stronie stoi
Gdzie ja na dziś dzień Pisu o nekrofilię nie oskarżam.Były za grube słowa ale nie sądzę by były one pod wybory a wynikające z traumy. Zobaczymy jak będzie dalej gdzie myślę że nekrofilii nie będzie - natomiast napierdalanka - oczywiście że takJak byś poczytał trochę wstecz to byś wiedział o co mi chodzi ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.05.2010 o godz. 01:21.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Objawioną?
Pytanie całkiem serio i IMHO na miejscu. Spójrz na to tak: pocierpisz tydzień - dwa, ale sławę forumowego męczennika masz już dożywotnio. Później będziesz mógł sobie walnąć jakiś zarąbisty podpis i licytować się z innymi poszkodowanymi przez modów który to bardziej cierpiał za wolność i demokrację. Naprawdę nie chcesz? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
.....masz jeszcze jakieś ślepaki w swoim magazynku ?![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Więc jako ,,jajcarską'' sytuację powinniśmy określać te zdarzenia , które mimo iż na pierwszy rzut oka ewidentnie podpadają pod łamanie przepisów kodeksu karnego , nie wywołują reakcji odpowiednich ku temu służb i organów. Natomiast nie rozumiem , co ,,jajcarskiego'' jest w sytuacji gdy mamy również na pierwszy rzut oka ewidentne naruszenie przepisów k.k i odpowiednie służby oraz organy działają. Chyba , że uznajemy iż pisanie po pomniku rosyjskiego/radzieckiego żołnierza hasła ,,śmierć Ruskim'' jest ok. Tak też zrozumiałem słowa wolfyego odnośnie tego zdarzenia dając mu jednocześnie możliwość rozwinięcia(bom mógł źle zrozumieć) myśli.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 01:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby ślepaki, a jednak bolą.
To świadczy tylko i wyłącznie o klasie strzelca. Nie robiłbym sobie z Was jaj, gdybyście nie wyjechali ze sztuczną martyrologią. Sami się ośmieszyliście, ja was tylko wypunktowałem. Wracając do spraw niepoważnych na o wiele większą skalę - ciekawe, czy pierwszego września też nam każą palić znicze na grobach żołnierzy Wermachtu? Czy to tylko Ci "młodzi chłopcy" co byli po stronie zwycięzców, a na przegranych pies lał? To by tłumaczyło stosunek "GW" do powstańców warszawskich.
Bez równości wobec prawa, bez szacunku dla jego ducha i litery - nie można mówić o wolności. Trzech młodych ludzi pod wpływem zdewastowało pomnik - reakcja władz i mediów natychmiastowa. Wspomniane przez 0 22 ekscesy - reakcji brak. Pewien poseł PO jawnie kpi sobie z "Ustawy o wychowaniu w trzeźwości", robi to w miejscu publicznym nagrywany kamerami mediów. Co robi Policja? Nic. Spróbuj kulturalnie wypić sobie piwo w parku. Będzie to najprawdopodobniej najdroższy alkohol w Twoim życiu. Coś takiego nie możliwe byłoby w państwie prawa. Nie musisz rozumieć tego żartu. To jest dowcip polityczny, a jego sens mógłby Ci się bardzo nie spodobać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:09.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Bene meritus
Offline |
|
Pozdrawiam. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Kamyk, zawsze możesz wstąpić do ZBoWiDu nadal przyjmują. ![]() ps: myślę nad podpisem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To jest prawda sprawdzalna jakoś empirycznie, czy wymaga wiary? Jeżeli to drugie to wybacz, do żadnych sekt się nie zapisuję. Nawet tych fajnych - z latającymi talerzami i cycastymi kosmitkami po śmierci, a co dopiero z Niesiołowskim, Palikotem czy Komorowskim. Co oni mi mogą za moją wiarę zaoferować - drugą Irlandię?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 01:55.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Cytat:
?Cytat:
Cytat:
Pisanie po pomniku radzieckiego żołnierza haseł odwetowych sugerujących jakoby winę Rosjan w sytuacji kiedy z jednej strony huczy od teorii spiskowych a z drugiej strony mamy ,,wielkie pojednanie narodów'' , musi wzbudzić takie zainteresowanie a nie inne. W przeciwieństwie do dorocznej parady grupki fanatyków spod znaku sierpa i młota. Cytat:
Masz moze na mysli to ,,Nic'' , czy jakies inne nic ? Cytat:
![]() |
|||||
|
|
Bene meritus
Offline |
|
Komorowski jedynie z przymusu, bo kto? Kaczor one more time? Dajmy sobie może spokój z wzajemnymi awersjami.
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 07.05.2010 o godz. 02:15.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I walić jakieś tam ofiary komunizmu, olać prawo - no chyba, że by to miało obrazić naszych wielkich odwiecznych przyjaciół. Jakoś tego nie kupuję.
Tyle, że problem leży gdzie indziej - poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur. Ale co ja tam wiem. Dobrze, że przynajmniej mandat zapłacił. Oczywiście takie kwiatki, o których wspominałem już wcześniej, można liczyć w dziesiątki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Wyjaśniałem Ci dlaczego uwaga mediów i rządu była skoncentrowana w takim stopniu akurat na tym wydarzeniu. Sugerujesz , że brak działania organów państwa w stosunku do spędu komunistów , jest spowodowany kurtuazją w stosunkach Polsko- Rosyjskich ? Bardzo a to bardzo ciekawe założenie ![]() Cytat:
Skakanie z kwiatka na kwiatek. Być może jest to działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur a jaki to ma związek z początkowym tematem dyskusji ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:24.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stwierdzam też - wracając do punktu wyjścia - że biorąc to pod uwagę opisane powyżej zdarzenie nabiera nowego znaczenia. I cała ta woltyżerka słowna niczego w tej kwestii nie zmienia.
Może jestem dziwny, ale nadal widzę związek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podobnie śmieszny jest Twój sprzeciw wobec braku poszanowania prawa, jego litery i ducha ![]() Tak właśnie to jest zajebista litera - ścigajmy Palikota za małpkę, Juzkowi z Pcimia roz*******my życie bo zamiast małpki palił jakiś chwast itp. Ważne że w krajach islamskich litera prawa jest ściśle szanowana. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
To że prawo nie jest stosowane idealnie , chyba nikomu tłumaczyć nie musisz. Nigdzie nie jest stosowane idealnie i nigdzie nie ma idealnej równości wobec prawa. Tylko (jak już zresztą wcześniej wspomniałem) nie bardzo rozumiem dlaczego sytuację w której jak się wydaje mamy wyczerpane znamiona przestępstwa i mamy reakcję organów ścigania , nazwałeś ,,jajcarską''? Nie ślizgaj się , tylko napisz , że według Ciebie nie doszło w tym przypadku do popełnienia przestępstwa , że napisanie na pomniku radzieckiego żołnierza ,,śmierć Ruskim'' było do przyjęcia i że cała afera wynikła z tego , iż poszły naciski z ,,góry'' aby zrobić dobrze naszym nowym przyjaciołom. Zresztą z tego co mi wiadomo , o winie(i karze ) orzeka sąd a nie policja , czy prokuratura , więc może będziesz miał rację.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 02:40.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawo jest tylko abstrakcyjną umową mającą za zadanie porządkować życie w społeczeństwie. Nie będę się tutaj wdawał w jakieś anarchistyczne dywagacje - niczego lepszego dotąd nie wynaleziono. Ustawa o wychowaniu w trzeźwości jest idiotyczna, ale w takim wypadku zadaniem Palikota (o ironio - przewodniczącego komisji mającej z absurdami prawnymi walczyć!) było ją zmienić.
Kontrast - olewanie przestępstw/ wykroczeń komunistów (popełnianych rokrocznie w miejscach publicznych przy udziale mediów) oraz złapanie przy udziale mediów trójki pijanych gówniarzy, który założyli pomnikowi kosz na głowę i nabazgrali na nim "Śmierć Ruskim". Nierówne traktowanie ekscesów obu skrajnych skrzydeł. Prościej chyba nie można. Próby robienia ze mnie oszołoma węszącego spisek władzy nie skomentuję, bo to poniżej mojej godności. Znów wkładasz mi w usta nie moje słowa*. Tak, jakby pochody pierwszomajowe zaczęto obchodzić od zwycięstwa PO w wyborach... Obawiam się, że na obśmianie mnie jako oszołoma i spiskowca jesteś o wiele za słaby. Chcesz to dalej ciągnąć w tym stylu? Masz zamiar szukać jakichś absurdalnych znaczeń, jakie można by według Ciebie z moich postów wyczytać? __________________________________________________ ______________ * Wyjątkowo prymitywna taktyka. Nikt normalny nie będzie tłumaczył się z tego, czego nie napisał/powiedział, po prostu takie insynuacje zignoruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Odwrócę pytanie: a inni oni to choć pierwszą Polskę nam zaproponowali ? Na co komu III czy też IV RP ? Polski nam trzeba po prostu, a nie miejsca na mapie, które ktoś prześmiewczo choć chyba nie bez zdania racji nazwać może Polą Laską i jeszcze do nagrody za to kandydować... PS na literaturze mogę się nie znać ![]() ![]()
...nieczytelny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
![]() co to za program było, z chęcią obejrzę powtórkę ![]() na www cnbc tvn ostatni filmik z Rybińskim jest z 17.04.2010 trochę inny wpis z bloga tego pana, a dokładnie Polska już nie zielona a czerwona http://www.rybinski.eu/?p=1237&lang=pl fragment: Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 07.05.2010 o godz. 07:09.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Skoro uwazasz ze inni tez zasluguja na bany to prosze, znajdz takie wypowiedzi i pomoz je napietnowac. Bartoszewski w swojej zapalczywosci i porownywaniu kandydatow PiS, SLD, PO i PSL gubi dwie istotne rzeczy. 1. Czlowiek z PiS byl PREZYDENTEM i prowadzil swoja polityke, Szmajdzinski byl kandydatem a ludzie z PO i PSL byli poslami. Ktos kto chce byc jego nastepca w naturalny sposob moze nazwac sie kontynuatorem tego co zaczal. Zwlaszcza ze: 2. obecny kandydat PiS jest bratem zmarlego prezydenta. Bartoszewski coraz bardziej zaczyna byc smieszny. Trafia do dzikiego elektoratu brutalnym jezykiem, przy ktorym PiSowe buldogi wymiekaja. Rozni sie on od Palikota tylko tym ze gdy ten po prostacku mowi o "alkoholizmie" czy "chorobie psychicznej", Bartoszewski uzywa slow ktore najwyrazniej dla niektorych ludzi sa wystarczajace by uznac go za inteligenta. "Dyplomatołki, dewiant psychiczny, nekrofil" itp. Niewiele dzis potrzeba zeby zostac autorytetem. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Pewnie, że wygra. A Ty będziesz miał okazję drugiego Kaczora walnąć sobie do podpisu, tym razem może nawet z licznikiem
![]() Co zaś do Bartoszewskiego to widać, że na starość coraz więcej hipokryzji w tym człowieku. Zamiast samemu uderzyć się w piersi i rzeczywiście dążyć do zmiany retoryki w debacie politycznej zaognia jedynie atmosferę swoimi jednostronnymi komentarzami. I żebym nie został źle zrozumiany przez typki a'la AS któryś tam z rzędu, bzdury typu "szwagier esesman" i mnie zniesmaczają w przeciwieństwie do osób używających nieprzystających porównań, a później określających to mianem "skrótu myślowego" czy też "metafory". |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Nie kojarzę jakie są programy na CNBC - wczoraj była rozmowa na temat kryzysu w Grecji i co powinniśmy zrobić żeby tego uniknąć ponieważ u nas w budżetówce są podobne kosztowne przywileje co u Greków. No ale Rybiński strzelił z dużego kalibru bo mało kto się głośno na ten temat wypowiadał ostatnio. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Nie dawałbym linka tego pana,ale ze względu że jest kandydatem na prezydenta.
Zgadnijcie kto uważa że w wyborach(oprócz niego) startują sami komuniści? Odpowiedź. http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11...soba,item.html ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
spokojnie za jakiś czas powinno być w necie
http://www.tvncnbc.pl/szukaj.html?q=rybi%F1ski# Zbychu: śmieszny ten wywiad, ja się dziwię jak pt takim można jeszcze chcieć na niego głosować ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie przejrzałem całego tematu ale czy tu są tylko zwolennicy i przeciwnicy PO i PiSU?
Nikt nie głosuje na Janusza Korwina-Mikke czy Marka Jurka? Ja brałem tylko te 2 opcje pod uwagę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Na Marka Jurka nie zaglosowalbym nigdy w zyciu. Nie do zaakceptowania jest dla mnie jego ultrakonserwatyzm i ostentacyjna "koscielnosc" choc jest to polityk na pewno inteligentny, konsekwentny i wierny swoim pogladom. ![]()
DysoN
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Przeczytaj sobie ostatni wywiad z Mikke na temat monarchii i Jego kandydowania. Myślę, że zapętlił się już w swoje teorie.
Marek Jurek trochę mało wyraźisty...podobnie zresztą jak Komorowski. Ale Jurek to przynajmniej poważny człowiek, w porównaniu do Korwina- Mikke. |
|
|