The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2010, 01:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wolfy może rozwiniesz ,,jajcarskość'' wydarzenia opisanego w pierwszym linku ?
Nie muszę. Kolega 0 22 mnie wyręczył.

Kamyk - ty tak na serio, czy parodię uprawiasz?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 01:04.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.05.2010, 01:02
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to nie są jaja, tylko rzeczywiste awersje naszego(pfff) waszego byłego prezydenta.
A jeśli chodzi o Bartoszewskiego to miał 100% racji. Bo zaczyna się szopka związana z Kaczorkiem, który korzysta na śmierci brata.
Kolejny w kolejce po ba(na)na?
Dla mnie Bartoszewski w teorii ma rację bo zbijanie kapitału na śmierci jest zboczeniem, z drugiej strony nie da się uciec od powodów dlaczego te wybory są.
Nie ma partii(pewnie na świecie) która by w jakimś tam stopniu nie próbowała tego wykorzystać.
A tak na marginesie - Ja jako osoba w opozycji do Pisu, uważam że wygrana Jarka w wyborach jest korzystna do uzyskania długofalowej korzyści czyli nie dopuszczenia ich do realnej władzy.
Jarek to dla mnie zdecydowanie bardziej mroczna wersja Lecha i wyjdzie to z niego po zaprzysiężeniu a przecież kluczem do władzy będą parlamentarne wybory 2011.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 01:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Bartoszewski w teorii ma rację bo zbijanie kapitału na śmierci jest zboczeniem, z drugiej strony nie da się uciec od powodów dlaczego te wybory są.
Dla mnie Bartoszewski jest wulgarny i wyjątkowo nietaktowny, ale jak widać do elektoratu PO to trafia.
No nic, ja już się mentalnie przygotowuję na pełną chamówę, Wy jak widać nie musicie. W końcu z tego publicystycznego szamba zawsze jakiś pożytek wyciągniecie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 07.05.2010, 01:16
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kamyk - ty tak na serio, czy parodię uprawiasz?
Żadnej parodii w tym nie dostrzegam.
Piszę całkiem poważnie.
Piszę tylko prawdę.

P.S.
Ban? A niby za co? za prawdę, która boli?
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2010, 01:18
Dla mnie co najważniejsze jest osobą słabo uprawnioną do takich słów , bo jest zaangażowany w to wszystko i wiadomo po czyjej stronie stoi
Gdzie ja na dziś dzień Pisu o nekrofilię nie oskarżam.Były za grube słowa ale nie sądzę by były one pod wybory a wynikające z traumy.
Zobaczymy jak będzie dalej gdzie myślę że nekrofilii nie będzie - natomiast napierdalanka - oczywiście że tak

P.S.
Jak byś poczytał trochę wstecz to byś wiedział o co mi chodzi
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 07.05.2010 o godz. 01:21.
94 - Allah Akbar!!
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 01:25
Piszę tylko prawdę.
Objawioną?
Pytanie całkiem serio i IMHO na miejscu.

Spójrz na to tak: pocierpisz tydzień - dwa, ale sławę forumowego męczennika masz już dożywotnio. Później będziesz mógł sobie walnąć jakiś zarąbisty podpis i licytować się z innymi poszkodowanymi przez modów który to bardziej cierpiał za wolność i demokrację.
Naprawdę nie chcesz?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2010, 01:30
Objawioną?
Pytanie całkiem serio i IMHO na miejscu.

Później będziesz mógł sobie walnąć jakiś zarąbisty podpis
.....masz jeszcze jakieś ślepaki w swoim magazynku?
94 - Allah Akbar!!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.05.2010, 01:36
Cytat:
"Grozi im do 3 lat wiezienia" w sytuacji, gdy ulicami Warszawy 1 maja jak zwykle przeszła Nowa Lewica z sierpami i młotami naruszajac kodeks karny i.... nic. Ani od mediów, ani od... policji. Nie mówiąc o corocznej dewastacji pomnika Dmowskiego.
Tak jest.
Więc jako ,,jajcarską'' sytuację powinniśmy określać te zdarzenia , które mimo iż na pierwszy rzut oka ewidentnie podpadają pod łamanie przepisów kodeksu karnego , nie wywołują reakcji odpowiednich ku temu służb i organów.
Natomiast nie rozumiem , co ,,jajcarskiego'' jest w sytuacji gdy mamy również na pierwszy rzut oka ewidentne naruszenie przepisów k.k i odpowiednie służby oraz organy działają.

Chyba , że uznajemy iż pisanie po pomniku rosyjskiego/radzieckiego żołnierza hasła ,,śmierć Ruskim'' jest ok.
Tak też zrozumiałem słowa wolfyego odnośnie tego zdarzenia dając mu jednocześnie możliwość rozwinięcia(bom mógł źle zrozumieć) myśli.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 01:44.
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 01:37
.....masz jeszcze jakieś ślepaki w swoim magazynku?
Niby ślepaki, a jednak bolą.
To świadczy tylko i wyłącznie o klasie strzelca.

Nie robiłbym sobie z Was jaj, gdybyście nie wyjechali ze sztuczną martyrologią. Sami się ośmieszyliście, ja was tylko wypunktowałem.

Wracając do spraw niepoważnych na o wiele większą skalę - ciekawe, czy pierwszego września też nam każą palić znicze na grobach żołnierzy Wermachtu? Czy to tylko Ci "młodzi chłopcy" co byli po stronie zwycięzców, a na przegranych pies lał?
To by tłumaczyło stosunek "GW" do powstańców warszawskich.

Tak jest.
Więc jako ,,jajcarską'' sytuację powinniśmy określać te zdarzenia , które mimo iż na pierwszy rzut oka ewidentnie podpadają pod łamanie przepisów kodeksu karnego , nie wywołują reakcji odpowiednich ku temu służb i organów.
Natomiast nie rozumiem , co ,,jajcarskiego'' jest w sytuacji gdy mamy również na pierwszy rzut oka ewidentne naruszenie przepisów k.k i odpowiednie służby oraz organy działają.
Chyba , że uznajemy iż pisanie po pomniku rosyjskiego/radzieckiego żołnierza hasła ,,śmierć Ruskim'' jest ok .
Płakać nad tym, że prawo jest tylko pałką dla trzymających władzę nie zamierzam. Dla mnie ten kraj i jego struktury to tylko kiepski żart. Może i gorzki, ale wciąż bardzo niskiego lotu.
Bez równości wobec prawa, bez szacunku dla jego ducha i litery - nie można mówić o wolności.
Trzech młodych ludzi pod wpływem zdewastowało pomnik - reakcja władz i mediów natychmiastowa.
Wspomniane przez 0 22 ekscesy - reakcji brak.

Pewien poseł PO jawnie kpi sobie z "Ustawy o wychowaniu w trzeźwości", robi to w miejscu publicznym nagrywany kamerami mediów. Co robi Policja?
Nic.
Spróbuj kulturalnie wypić sobie piwo w parku. Będzie to najprawdopodobniej najdroższy alkohol w Twoim życiu.

Coś takiego nie możliwe byłoby w państwie prawa.

Nie musisz rozumieć tego żartu. To jest dowcip polityczny, a jego sens mógłby Ci się bardzo nie spodobać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kamyk
Bene meritus

Stary 07.05.2010, 01:46
Spójrz na to tak: pocierpisz tydzień - dwa, ale sławę forumowego męczennika masz już dożywotnio. Później będziesz mógł sobie walnąć jakiś zarąbisty podpis i licytować się z innymi poszkodowanymi przez modów który to bardziej cierpiał za wolność i demokrację.
Naprawdę nie chcesz?
Nie ważne. Forum jest dla rozrywki, a życie jest życiem. Jeśli ktoś nie lubi owoców to ich nie je. Jeśli ktoś nie lubi polityki - nie uprawia jej. I tak jest w moim przypadku, lecz czasem trzeba spojrzeć prawdzie w oczy drogi Wolfy.

Pozdrawiam.

Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.05.2010, 01:50

Naprawdę nie chcesz?

Kamyk, zawsze możesz wstąpić do ZBoWiDu nadal przyjmują.

ps: myślę nad podpisem
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 01:53
Nie ważne. Forum jest dla rozrywki, a życie jest życiem. Jeśli ktoś nie lubi owoców to ich nie je. Jeśli ktoś nie lubi polityki - nie uprawia jej. I tak jest w moim przypadku, lecz czasem trzeba spojrzeć prawdzie w oczy drogi Wolfy.

Pozdrawiam.
A ja ślepy, prawdy nie dojrzałem.
To jest prawda sprawdzalna jakoś empirycznie, czy wymaga wiary? Jeżeli to drugie to wybacz, do żadnych sekt się nie zapisuję. Nawet tych fajnych - z latającymi talerzami i cycastymi kosmitkami po śmierci, a co dopiero z Niesiołowskim, Palikotem czy Komorowskim. Co oni mi mogą za moją wiarę zaoferować - drugą Irlandię?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 01:55.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 01:55
Cytat:
Dla mnie ten kraj i jego struktury to tylko kiepski żart
dziki kraj ?

Cytat:
Bez równości wobec prawa, bez szacunku dla jego ducha i litery - nie można mówić o wolności
Czy działanie organów ścigania w sprawie tych trzech młodych ludzi pod wpływem jest okazaniem braku szacunku dla litery i ducha prawa ?

Cytat:
Trzech młodych ludzi pod wpływem zdewastowało pomnik - reakcja władz i mediów natychmiastowa.
Chyba nie ma się co dziwić reakcji władz i mediów , skoro kontekst jest jaki jest ?
Pisanie po pomniku radzieckiego żołnierza haseł odwetowych sugerujących jakoby winę Rosjan w sytuacji kiedy z jednej strony huczy od teorii spiskowych a z drugiej strony mamy ,,wielkie pojednanie narodów'' , musi wzbudzić takie zainteresowanie a nie inne.
W przeciwieństwie do dorocznej parady grupki fanatyków spod znaku sierpa i młota.

Cytat:
Pewien poseł PO jawnie kpi sobie z "Ustawy o wychowaniu w trzeźwości", robi to w miejscu publicznym nagrywany kamerami mediów. Co robi Policja?
Nic.
Spróbuj kulturalnie wypić sobie piwo w parku. Będzie to najprawdopodobniej najdroższy alkohol w Twoim życiu.
Coś takiego nie możliwe byłoby w państwie prawa.
,,Janusz Palikot został skazany za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, a także za uiszczenie mandatów za dwóch współtowarzyszy happeningu, którzy nie są członkami jego rodziny. Taką informację podaje RMF FM.''

Masz moze na mysli to ,,Nic'' , czy jakies inne nic ?
Cytat:
Sami się ośmieszyliście, ja was tylko wypunktowałem.
mistrz skromnosci
Kamyk
Bene meritus

Stary 07.05.2010, 02:02
A ja ślepy, prawdy nie dojrzałem.
To jest prawda sprawdzalna jakoś empirycznie, czy wymaga wiary? Jeżeli to drugie to wybacz, do żadnych sekt się nie zapisuję. Nawet tych fajnych - z latającymi talerzami i cycastymi kosmitkami po śmierci, a co dopiero z Niesiołowskim, Palikotem czy Komorowskim. Co oni mi mogą za moją wiarę zaoferować - drugą Irlandię?
Ironia ironią, ale fakt faktem ani Niesiołowskiego, ani Palikota nie trawię.
Komorowski jedynie z przymusu, bo kto? Kaczor one more time?
Dajmy sobie może spokój z wzajemnymi awersjami.
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 07.05.2010 o godz. 02:15.

wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 02:02
dziki kraj ?
Chyba nie ma się co dziwić reakcji władz i mediów , skoro kontekst jest jaki jest ?
Pisanie po pomniku radzieckiego żołnierza haseł odwetowych sugerujących jakoby winę Rosjan w sytuacji kiedy z jednej strony huczy od teorii spiskowych a z drugiej strony mamy ,,wielkie pojednanie narodów'' , musi wzbudzić takie zainteresowanie a nie inne.
W przeciwieństwie do dorocznej parady grupki fanatyków spod znaku sierpa i młota.
A, to dobre. Rozumiem, że spędy komunistów jako niegodzące w naszą nową/starą przyjaźń mam po prostu zlekceważyć. W końcu kontekst jest, jaki jest.
I walić jakieś tam ofiary komunizmu, olać prawo - no chyba, że by to miało obrazić naszych wielkich odwiecznych przyjaciół.

Jakoś tego nie kupuję.

,,Janusz Palikot został skazany za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym, a także za uiszczenie mandatów za dwóch współtowarzyszy happeningu, którzy nie są członkami jego rodziny. Taką informację podaje RMF FM.''
Mój błąd, myślałem że sprawa przyschła, a jednak nie. Sąd orzekł - i to już po roku od zdarzenia!

Tyle, że problem leży gdzie indziej - poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur.
Ale co ja tam wiem.
Dobrze, że przynajmniej mandat zapłacił.

Oczywiście takie kwiatki, o których wspominałem już wcześniej, można liczyć w dziesiątki.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 02:17
Cytat:
A, to dobre. Rozumiem, że spędy komunistów jako niegodzące w naszą nową/starą przyjaźń mam po prostu zlekceważyć. W końcu kontekst jest, jaki jest.
I walić jakieś tam ofiary komunizmu, olać prawo - no chyba, że by to miało obrazić naszych wielkich odwiecznych przyjaciół.
Nie wiem co Ty masz z tym zrobić .
Wyjaśniałem Ci dlaczego uwaga mediów i rządu była skoncentrowana w takim stopniu akurat na tym wydarzeniu.
Sugerujesz , że brak działania organów państwa w stosunku do spędu komunistów , jest spowodowany kurtuazją w stosunkach Polsko- Rosyjskich ?
Bardzo a to bardzo ciekawe założenie

Cytat:
poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur.
Ale co ja tam wiem.
uhm , dyskusja była o równości wobec prawa , jego literze i duchu a teraz nagle przechodzimy do postaw indywidualnych osób , wobec konkretnych przepisów prawa.
Skakanie z kwiatka na kwiatek.
Być może jest to działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur a jaki to ma związek z początkowym tematem dyskusji ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:24.
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 02:23
Nie wiem co Ty masz z tym zrobić .
Wyjaśniałem Ci dlaczego uwaga mediów i rządu była skoncentrowana w takim stopniu akurat na tym wydarzeniu.
Sugerujesz , że brak działania organów państwa w stosunku do spędu komunistów , jest spowodowany kurtuazją w stosunkach Polsko- Rosyjskich ?
Bardzo a to bardzo ciekawe założenie
Nie. Sugeruję, że brak reakcji bierze się z góry. I wydaje mi się, że można to spokojnie wyczytać z mojego posta.

Stwierdzam też - wracając do punktu wyjścia - że biorąc to pod uwagę opisane powyżej zdarzenie nabiera nowego znaczenia. I cała ta woltyżerka słowna niczego w tej kwestii nie zmienia.

Być może jest to działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur a jaki to ma związek z początkowym tematem dyskusji ?
Niech pomyślę - postawiłem tezę, że struktury naszego państwa to kiepski żart, po czym podałem przykład przedstawiciela władzy wykonawczej jawnie i publicznie olewającego prawo, podkopującej w ten sposób autorytet władzy sądowniczej. Rzecz w dojrzałych demokracjach jeżeli nawet spotykana, to będąca politycznym wyrokiem śmierci.
Może jestem dziwny, ale nadal widzę związek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.05.2010, 02:33
Niby ślepaki, a jednak bolą.
To świadczy tylko i wyłącznie o klasie strzelca.

Nie robiłbym sobie z Was jaj, gdybyście nie wyjechali ze sztuczną martyrologią. Sami się ośmieszyliście, ja was tylko wypunktowałem.
Bolą mnie różne rzeczy(fizycznie) i o to się martwię , natomiast Twoje podjazdy rzadziej dają mi do myślenia a częściej śmieszą.

Mój błąd, myślałem że sprawa przyschła, a jednak nie. Sąd orzekł - i to już po roku od zdarzenia!

Tyle, że problem leży gdzie indziej - poseł na Sejm okazał jawne lekceważenie prawa przed kamerami. Gest, za który nie spotkało go publiczne napiętnowanie - wręcz przeciwnie, medialna afirmacja. To jest działanie destrukcyjne dla powagi Państwa i jego struktur.
Ale co ja tam wiem.
Dobrze, że przynajmniej mandat zapłacił.

]
O i właśnie o to chodzi - kula w płot ale drugą też trzeba wystrzelić bo jak bym się mógł mylić, zawsze jest jakieś 'Tyle , że'
Podobnie śmieszny jest Twój sprzeciw wobec braku poszanowania prawa, jego litery i ducha

Tak właśnie to jest zajebista litera - ścigajmy Palikota za małpkę, Juzkowi z Pcimia roz*******my życie bo zamiast małpki palił jakiś chwast itp.
Ważne że w krajach islamskich litera prawa jest ściśle szanowana.
94 - Allah Akbar!!
Mareq
Senior Member

Stary 07.05.2010, 02:34
Cytat:
Nie. Sugeruję, że brak reakcji bierze się z góry. I wydaje mi się, że można to spokojnie wyczytać z mojego posta.
Wyjaśnij co oznacza , że brak reakcji bierze się z góry ? Bo można to rozumieć jako bezpośredni lub pośredni wpływ tzw ,,góry''

Cytat:
nabiera nowego znaczenia
jakiego ?

To że prawo nie jest stosowane idealnie , chyba nikomu tłumaczyć nie musisz. Nigdzie nie jest stosowane idealnie i nigdzie nie ma idealnej równości wobec prawa.
Tylko (jak już zresztą wcześniej wspomniałem) nie bardzo rozumiem dlaczego sytuację w której jak się wydaje mamy wyczerpane znamiona przestępstwa i mamy reakcję organów ścigania , nazwałeś ,,jajcarską''?

Nie ślizgaj się , tylko napisz , że według Ciebie nie doszło w tym przypadku do popełnienia przestępstwa , że napisanie na pomniku radzieckiego żołnierza ,,śmierć Ruskim'' było do przyjęcia i że cała afera wynikła z tego , iż poszły naciski z ,,góry'' aby zrobić dobrze naszym nowym przyjaciołom.
Zresztą z tego co mi wiadomo , o winie(i karze ) orzeka sąd a nie policja , czy prokuratura , więc może będziesz miał rację.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.05.2010 o godz. 02:40.
wolfy
Senior Member

Stary 07.05.2010, 02:38
Tak właśnie to jest zajebista litera - ścigajmy Palikota za małpkę, Juzkowi z Pcimia roz*******my życie bo zamiast małpki palił jakiś chwast itp.
Ważne że w krajach islamskich litera prawa jest ściśle szanowana.
W normalnych krajach litera prawa jest szanowana.
Prawo jest tylko abstrakcyjną umową mającą za zadanie porządkować życie w społeczeństwie. Nie będę się tutaj wdawał w jakieś anarchistyczne dywagacje - niczego lepszego dotąd nie wynaleziono.

Ustawa o wychowaniu w trzeźwości jest idiotyczna, ale w takim wypadku zadaniem Palikota (o ironio - przewodniczącego komisji mającej z absurdami prawnymi walczyć!) było ją zmienić.

Nie ślizgaj się , tylko napisz , że według Ciebie nie doszło w tym przypadku do popełnienia przestępstwa , że napisanie na pomniku radzieckiego żołnierza ,,śmierć Ruskim'' było do przyjęcia i że cała afera wynikła z tego , iż poszły naciski z ,,góry'' aby zrobić dobrze naszym nowym przyjaciołom.
Zresztą z tego co mi wiadomo o winie(i karze ) orzeka sąd a nie policja , czy prokuratura , więc może będziesz miał rację.
Napisałem to, co napisać zamierzałem. To, co Ty próbujesz mi wkładać w usta - cóż, trudno to nawet nazwać logicznym następstwem moich słów.

Kontrast - olewanie przestępstw/ wykroczeń komunistów (popełnianych rokrocznie w miejscach publicznych przy udziale mediów) oraz złapanie przy udziale mediów trójki pijanych gówniarzy, który założyli pomnikowi kosz na głowę i nabazgrali na nim "Śmierć Ruskim". Nierówne traktowanie ekscesów obu skrajnych skrzydeł. Prościej chyba nie można.

Próby robienia ze mnie oszołoma węszącego spisek władzy nie skomentuję, bo to poniżej mojej godności. Znów wkładasz mi w usta nie moje słowa*. Tak, jakby pochody pierwszomajowe zaczęto obchodzić od zwycięstwa PO w wyborach...

Obawiam się, że na obśmianie mnie jako oszołoma i spiskowca jesteś o wiele za słaby. Chcesz to dalej ciągnąć w tym stylu? Masz zamiar szukać jakichś absurdalnych znaczeń, jakie można by według Ciebie z moich postów wyczytać?

__________________________________________________ ______________
* Wyjątkowo prymitywna taktyka. Nikt normalny nie będzie tłumaczył się z tego, czego nie napisał/powiedział, po prostu takie insynuacje zignoruje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 02:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.05.2010, 03:29
Ponad połowa Polaków (52%) uważa, że Lech Kaczyński dobrze wypełniał obowiązki prezydenta; krytyczne zdanie o jego działalności ma 37% badanych - wynika z najnowszego, przeprowadzonego w kwietniu, sondażu TNS OBOP. Wyniki te są o tyle szczególne, że zawierają deklaracje ludzi z okresu przed, w trakcie i po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem. TNS OBOP podkreśla, że notowania na tak wysokim poziomie Lech Kaczyński miał jedynie na krótko po objęciu urzędu prezydenta w styczniu 2006 r.
Uśpiony elektorat i tyle.

Co oni mi mogą za moją wiarę zaoferować - drugą Irlandię?
Odwrócę pytanie: a inni oni to choć pierwszą Polskę nam zaproponowali ?

Na co komu III czy też IV RP ?

Polski nam trzeba po prostu, a nie miejsca na mapie, które ktoś prześmiewczo choć chyba nie bez zdania racji nazwać może Polą Laską i jeszcze do nagrody za to kandydować...

PS na literaturze mogę się nie znać
...nieczytelny...
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.05.2010, 06:51
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Słuchał ktoś przed sekundką TVN CNBC

ale beka zaprosili profesora z SGH - byłego wiceprezesa NBP Rybińskiego
i gość powiedział coś za to zaraz dostanie kulkę za rogiem

a mianowicie - na pytanie prowadzącego co powinna robić Polska odpowiedział:

- działać! zmarnowaliśmy dwa lata podczas gdy rząd Donalda Tuska tłumaczył się że prezydent wetuje wszystkie ustawy (pozdro dla bolca) - teraz gdy obecny p.o. prezydent wszystko podpisze chciałbym zobaczyć te stery ustaw w szufladach które były tak wetowane

a potem szybka zmiana tematu przez prowadzącego
dysonans
co to za program było, z chęcią obejrzę powtórkę
na www cnbc tvn ostatni filmik z Rybińskim jest z 17.04.2010

trochę inny wpis z bloga tego pana, a dokładnie Polska już nie zielona a czerwona
http://www.rybinski.eu/?p=1237&lang=pl
fragment:
Cytat:
Pamiętamy mapę z zieloną Polską na tle czerwonej Europy, którą kilkakrotnie z dumą prezentowali premier i minister finansów. Mniejsza z tym, że u nas wzrost był rok do roku, a w pozostałych krajach kwartał do kwartału, wyglądało pięknie.
Ja chciałbym przedstawić nieco inną mapę, z ostatniego World Economic Outlook Międzynarodowego Funduszu Walutowego, która pokazuje prognozy wzrostu dla krajów w latach 2010-2011, niebieskie rosną szybko, a czerwone wolno. Jak to możliwe, że pomimo miliardów środków unijnych Polska ma rosnąć wolno. Od dwóch lat ekonomiści w tym autor bloga ostrzegają, że bez reform nie będzie wzrostu. Jeszcze nie jest za późno, trzeba się wziąć do roboty, samo masowanie słupka popularności nie wystarczy.
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 07.05.2010 o godz. 07:09.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.05.2010, 07:45
Dla mnie co najważniejsze jest osobą słabo uprawnioną do takich słów , bo jest zaangażowany w to wszystko i wiadomo po czyjej stronie stoi
Gdzie ja na dziś dzień Pisu o nekrofilię nie oskarżam.Były za grube słowa ale nie sądzę by były one pod wybory a wynikające z traumy.
Zobaczymy jak będzie dalej gdzie myślę że nekrofilii nie będzie - natomiast napierdalanka - oczywiście że tak

Jak byś poczytał trochę wstecz to byś wiedział o co mi chodzi
Sugerujesz bany za poglady? Nikt banow nie daje. Najpierw byly apele o unikanie wzajemnych wyzwisk i glupich, niepotrzebnych zlosliwosci. Apele nie pomogly wiec postraszylem banem i teraz jest spokojniej.
Skoro uwazasz ze inni tez zasluguja na bany to prosze, znajdz takie wypowiedzi i pomoz je napietnowac.

Bartoszewski w swojej zapalczywosci i porownywaniu kandydatow PiS, SLD, PO i PSL gubi dwie istotne rzeczy.
1. Czlowiek z PiS byl PREZYDENTEM i prowadzil swoja polityke, Szmajdzinski byl kandydatem a ludzie z PO i PSL byli poslami. Ktos kto chce byc jego nastepca w naturalny sposob moze nazwac sie kontynuatorem tego co zaczal. Zwlaszcza ze:
2. obecny kandydat PiS jest bratem zmarlego prezydenta.

Bartoszewski coraz bardziej zaczyna byc smieszny. Trafia do dzikiego elektoratu brutalnym jezykiem, przy ktorym PiSowe buldogi wymiekaja. Rozni sie on od Palikota tylko tym ze gdy ten po prostacku mowi o "alkoholizmie" czy "chorobie psychicznej", Bartoszewski uzywa slow ktore najwyrazniej dla niektorych ludzi sa wystarczajace by uznac go za inteligenta. "Dyplomatołki, dewiant psychiczny, nekrofil" itp. Niewiele dzis potrzeba zeby zostac autorytetem.
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.05.2010, 08:02
I tak wygra Kaczyński. - tzw. krótka riposta.
Pewnie, że wygra. A Ty będziesz miał okazję drugiego Kaczora walnąć sobie do podpisu, tym razem może nawet z licznikiem
Co zaś do Bartoszewskiego to widać, że na starość coraz więcej hipokryzji w tym człowieku. Zamiast samemu uderzyć się w piersi i rzeczywiście dążyć do zmiany retoryki w debacie politycznej zaognia jedynie atmosferę swoimi jednostronnymi komentarzami. I żebym nie został źle zrozumiany przez typki a'la AS któryś tam z rzędu, bzdury typu "szwagier esesman" i mnie zniesmaczają w przeciwieństwie do osób używających nieprzystających porównań, a później określających to mianem "skrótu myślowego" czy też "metafory".
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.05.2010, 08:32
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
dysonans
co to za program było, z chęcią obejrzę powtórkę
na www cnbc tvn ostatni filmik z Rybińskim jest z 17.04.2010

trochę inny wpis z bloga tego pana, a dokładnie Polska już nie zielona a czerwona
http://www.rybinski.eu/?p=1237&lang=pl
fragment:

Nie kojarzę jakie są programy na CNBC - wczoraj była rozmowa na temat kryzysu w Grecji i co powinniśmy zrobić żeby tego uniknąć ponieważ u nas w budżetówce są podobne kosztowne przywileje co u Greków.

No ale Rybiński strzelił z dużego kalibru bo mało kto się głośno na ten temat wypowiadał ostatnio.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.05.2010, 08:35
Nie dawałbym linka tego pana,ale ze względu że jest kandydatem na prezydenta.

Zgadnijcie kto uważa że w wyborach(oprócz niego) startują sami komuniści?

Odpowiedź.
http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11...soba,item.html
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.05.2010, 08:37
spokojnie za jakiś czas powinno być w necie
http://www.tvncnbc.pl/szukaj.html?q=rybi%F1ski#

Zbychu:
śmieszny ten wywiad, ja się dziwię jak pt takim można jeszcze chcieć na niego głosować
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.05.2010, 08:46
Nie przejrzałem całego tematu ale czy tu są tylko zwolennicy i przeciwnicy PO i PiSU?

Nikt nie głosuje na Janusza Korwina-Mikke czy Marka Jurka?

Ja brałem tylko te 2 opcje pod uwagę.
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.05.2010, 09:15
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
Nie przejrzałem całego tematu ale czy tu są tylko zwolennicy i przeciwnicy PO i PiSU?
Trzeba by sonde zrobic, moze by odpowiedziala na pytanie.

UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post

Nikt nie głosuje na Janusza Korwina-Mikke czy Marka Jurka?

Ja brałem tylko te 2 opcje pod uwagę.
O ile glosowanie na Korwina jakis czas temu moglem jeszce rozwazac to po ostatnich wypowiedziach o potrzebie przywrocenia monarchii w Polsce ostatecznie stwierdzam ze palma mu odbila juz zupelnie i na zawsze pozostanie juz tylko folklorem politycznym w Polsce, od czasu do czasu prezentujacym ciekawe (moze nawet celne) komentarze. Jako polityk jest skonczony ale moze czeka go kariera felietonisty i pisarza.

Na Marka Jurka nie zaglosowalbym nigdy w zyciu. Nie do zaakceptowania jest dla mnie jego ultrakonserwatyzm i ostentacyjna "koscielnosc" choc jest to polityk na pewno inteligentny, konsekwentny i wierny swoim pogladom.
DysoN
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 07.05.2010, 09:15
Przeczytaj sobie ostatni wywiad z Mikke na temat monarchii i Jego kandydowania. Myślę, że zapętlił się już w swoje teorie.

Marek Jurek trochę mało wyraźisty...podobnie zresztą jak Komorowski. Ale Jurek to przynajmniej poważny człowiek, w porównaniu do Korwina- Mikke.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów