|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Napisalem wczesniej ze ze wzgledu na glupie wzajemne przytyki przygladne sie bacznie wszelkim "czytaniom ze zrozumieniem" i tym podobnym haselkom.
Watts roznica polega na tym ze cisnienie podniesione przez czyjes poglady czy opinie a cisnienie podnoszone przez obelgi (obojetne czy bezposrednie czy delikatnie zawoalowane) jest jednak spora. Proud pretensje zglos do tychze osob i do ich sposobu wypowiedzi. Zeby pojechac po skrajnosc, to najwyrazniej moherowe berety czytajace nasz dziennik maja w sobie wiecej kultury niz elitarne grono czytelnikow gw :]
Ostatnio edytowane przez orzeu : 06.05.2010 o godz. 15:41.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie przejmuj się, ZBoWiD jeszcze przyjmuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.05.2010 o godz. 14:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Wyborczej proponuję jeszcze uczczenie pamięci bohaterskich oficerów i żołnierzy NKWD poległych w walce z reakcyjnymi bandami oraz ich polskich sojuszników z UB. Wszystko w ramach przyjaźni polsko - rosyjskiej... chociaż nie, w sumie uczczenie UB to bardziej przyjaźń polsko - izraelska ![]() EDIT: rzuciłem okiem na listę osób, które topopierają: prof. Michał Bristiger muzykolog, prezes Stowarzyszenia De Musica Syn Brystygierowej, stalinowskiego oprawcy http://pl.wikipedia.org/wiki/Julia_Brystiger Nie ma się co dziwić, że akurat on chce oddawać hołd żołnierzom radzieckim...
Ostatnio edytowane przez ŁDB : 06.05.2010 o godz. 16:34.
![]()
"Cała gra polega na tem, iżby piłkę, bez dotykania się jej ręką, za pomocą zgrabnych kopnięć wpędzić w bramę nieprzyjacielską"
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Cytat:
To nie tylko Wrocław. Akcja już przecież trwa od jakiegoś czasu : http://wyborcza.pl/1,75478,7843408,P...la_Rosjan.html Na podobnej zasadzie na zachodzie wierzy się, że II wojnę światową i obozy koncentracyjne wywołali / zakładali nie Niemcy tylko bliżej nieokreślonej narodowości Naziści. A stąd już tylko krok do "polskich obozow koncentracyjnych". |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Przeciętny Rosjanin czy inny chłop radziecki za tekst, że w 1939 r. wspólnie z Niemacami napadli na Polskę gotowy ci napluć w twarz. Bo przecież ogólnie im wiadomo, że II wojna światowa zaczęła się 22 czerwca od ataku na ZSRR. Taka sama jest też wiedza człowieka postradzieckiego wychowanego przez GWnaine "autorytety". P.S Polecam czytelnikom myślącym niezależnie i nie idącym 9 maja zapalić lampkę czerwonoarmiejcom pamiątkowe wydanie "Nowego Państwa". Cena 12 zł. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O dobrze ze asosiemdziestatydrugi sie objawil bo jest koronnym dowodem na to ze za poglady i wypisywanie glupot nie banujemy
![]() ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Padł już argument, że on swojemu obozowi tylko porutę robi, więc to też może być część spisku. Po prostu jesteśmy bardziej przebiegli, niż nam się wydawało.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Lh2bW...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JMf_Zq3Os2s&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=4dPfW...layer_embedded polecam dla odprężenia, Kabaret Moralnego Niepokoju i Ani Mru Mru ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.9maja.pl/popieraja.php
Cała plejada wyborczych autorytetów. Od Wajdy, jego żony Zachwatowicz, co protestowała przeciw budowie pomnika ofiar Wołynia, po Szymborską, która wykorzystała swój talent do pisania o "Młodzieży budującej Nową Hutę" czy "Leninie". ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Jeszcze jakieś inne stereotypy do zweryfikowania?A co do osobistych wjazdów to nie żebym się czepiał, ale moderator Wolfy w którymś z postów napisał coś w rodzaju "to wy jesteście problemem" lub innej metafory mnie i innych jako zbędnego odpadu do usunięcia, zabrakło tylko szczegółowej instrukcji wyrwania chwasta Raczej nie mieści się to w granicach mojego racjonalnego myślenia, że zalecenie czytania ze zrozumieniem jest bardziej obraźliwe niż pisanie o kimś jak o zarazie do wyplenienia tylko dlatego że pełniona funkcja + odmienne poglądy = przyzwolenie na wszystko Naprawdę nie nudzi mi się i nie chcę się tego czepiać, ale już padają takie argumenty że Wolfy mógł poczuć się tak obrażony że chodził jak struty ostatni kilka dni, a ja zasługuję na bana, to nie sposób się jakkolwiek nie bronić ![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 06.05.2010 o godz. 20:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Bo na razie ma to wartosc pytania - czy prawdą jest, że Henryk Reyman kochał Cracovie? (Mało tego, zakładam ze z nielubianego przeze mnie 'GWna' takiego pytania nie uświadczysz.)
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 06.05.2010 o godz. 20:12.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak sobie deliberujemy nad ta katarstrofa w Smolensku. Jednak chcialbym spytac o cos co tylko pozornie nie jest zwiazane z polityka. Czy ktos moze pamieta jak nazywa sie amerykanski bank ktory wszedl na polski rynek a odpowiada za rozwalenie gospodarki Grecji(tzn. za spekulowanie tamtejsza waluta w stosunku do euro)?
Edit. Juz wiem. Goldman Sachs. Okazuje sie ze juz otworzyli tutaj siedzibę. Porownujac to ze teraz zloty gwaltownie traci na wartosci jest to dziwny zbieg okolicznosci. Dziwne troszke...
Ostatnio edytowane przez koyoot : 06.05.2010 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Która moja wypowiedź zawierała w sobie takie naruszenie zasad forumowej dyskusji , że zasłużyłem na wyróżnienie ponad hmm osoby stosujące mniejsze uszczypliwości ? Fajnie jest rzucać oskarżenia , ale bronić ich jak widać już nie jest tak fajnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czytając ten temat i wypowiedzi niektórych użytkowników to tak myślę sobie dobrze, że mamy tylu polskich patriotów o niezłomnych charakterach, wypróbowanych w sytuacjach krańcowych, gotowych poświęcić ojczyźnie wszystko, możemy spać spokojnie. Poluzujcie paski w spodniach, pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak z perspektywy już 2-dniowej,to myślę że ten piąty głos w kabinie pilotów to...głos powszechnego oczekiwania.Głos wymarzony i wytęskniony.Głos wywołujący euforię,a pewnie i czasem stany erekcyjne.Głos.../"Nigdy nie mogłem nic wymyślić.Ale przed rzeczywistością staję jak malarz,do którego model mówi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
sporo analiz w sieci tego filmu nakręconego telefonem zaraz po katastrofie samolotu w Smoleńsku.Niby jakieś osoby tam sie kręcą, jakieś strzały.....Jestem daleki od teori spiskowej.
http://www.youtube.com/watch?v=KGeHD...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Do tego ze dwa razy cos o przypadkach klinicznych czy psychologach, juz nie pamietam dokladnie. Skoro dostales odpowiedz na swoje pytanie to chetnie uslysze odpowiedz na moje skierowane do ciebie. Tym bardziej ze sam pisales o ludziach "nawroconych" co najmniej dwa razy. Znasz takich? Naprawde? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Słuchał ktoś przed sekundką TVN CNBC
ale beka ![]() ![]() zaprosili profesora z SGH - byłego wiceprezesa NBP Rybińskiegoi gość powiedział coś za to zaraz dostanie kulkę za rogiem ![]() ![]() a mianowicie - na pytanie prowadzącego co powinna robić Polska odpowiedział: - działać! zmarnowaliśmy dwa lata podczas gdy rząd Donalda Tuska tłumaczył się że prezydent wetuje wszystkie ustawy (pozdro dla bolca) - teraz gdy obecny p.o. prezydent wszystko podpisze chciałbym zobaczyć te stery ustaw w szufladach które były tak wetowane ![]() ![]() ![]() a potem szybka zmiana tematu przez prowadzącego ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do 9 maja...za chyba największy wkład w rozwalenie Hitlera to ja bym i 2 świeczki zapalił, tyle że jest mnóstwo okoliczności które powodują że powinni się cieszyć że ich groby nie są rok rocznie dewastowane. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Widocznie musiałem gdzieś w szeroko pojętym świecie medialno-wirtualnym natknac sie na takie przypadki , skoro zwróciłem na to szczególną uwagę Cytat:
|
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
http://fakty.interia.pl/polska/news/...-ale,1474799,3 Co jednocześnie ze stwierdzeniem, iż "zrobi wszystko, aby wygrał Komorowski" przy założeniu, iż śledztwo może potrwać wiele miesięcy daje pole do spekulacji podgrzewanych przez GieWu, a mających odpowiedzialność za katastrofę zrzucić na pilota naciskanego przez Prezydenta. Zapewne sprawa się wyjaśni po wyborach, stwierdzeniem, iż były to jedynie medialne dywagacje, piątego głosu w kokpicie nie było, bądź też była to stewardesa pytająca "co podać". A wracając do rzeczywistości, to Komorowski porusza się w delikatnej materii katastrofy, jak "słoń w składzie porcelany", a słowa "Sugerowałbym zachowanie umiaru w tworzeniu atmosfery, że oto gdzieś znaleziono kawałek ubrania. To nie jest wielki problem [...]" dla mnie osobiście są skandaliczne. Na nim jako p.o. Prezydenta jak i na jego pryncypale Premierze spoczywa obowiązek, aby wszelkie szczątki czy to ubrań czy dokumentów czy też wreszcie ofiar, zostały odpowiednio zabezpieczone przed możliwością penetracji osób postronnych, ale jak widać polskie władze totalnie do tej pory położyły na tym lagę wzajemnie się prześcigając w wychwalaniu jak to "wspaniale polskie struktury państwa sprawdziły się w obliczu tej tragedii". Panowie mniej teatru, więcej działania. |
||
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
I tak wygra Kaczyński. - tzw. krótka riposta.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To są dopiero jaja.
Zaczyna się na poważnie - dziadzio Bartoszewski znów daje popalić. Palikota pewnie szykują na finisz kampanii.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.05.2010 o godz. 00:32.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
A jeśli chodzi o Bartoszewskiego to miał 100% racji. Bo zaczyna się szopka związana z Kaczorkiem, który korzysta na śmierci brata.
Ostatnio edytowane przez Kamyk : 07.05.2010 o godz. 00:55.
![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolfy może rozwiniesz ,,jajcarskość'' wydarzenia opisanego w pierwszym linku ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
"Grozi im do 3 lat wiezienia" w sytuacji, gdy ulicami Warszawy 1 maja jak zwykle przeszła Nowa Lewica z sierpami i młotami naruszajac kodeks karny i.... nic. Ani od mediów, ani od... policji. Nie mówiąc o corocznej dewastacji pomnika Dmowskiego.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|