|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No to jak się sprawdzi to nasze gwiazdki będą miały od razu alibi na kogo zwalić
Teorie spiskowe fajna rzecz, ale może bez przesady - gramy kichę. Jakbyśmy grali jak mistrzowie to wygrywalibyśmy niezależnie od sędziów. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Dokładnie, wtedy nikt by się nie czepiał, że sędziuje Małek, wałek czy inny Rysiek z Klanu. Dyskusja skupiłaby się na tym ile bramek strzelimy, ile strzałów oddamy, kto wyjdzie w składzie. Ale, że gramy jak gramy przez większość sezonu to trzeba zmienić temat na sędziego, który na pewno pozbawi nas zwycięstwa. Nic bardziej mylnego jak naszym zawodnikom będzie się chciało zapierdzielać po boisku za każdą piłką, walczyć, grać a nie stać to nawet sędzia nam nie przeszkodzi i wygramy. A tak po za tym to 10 stron przed meczem oczom nie wierze
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 05.05.2010 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
od 2008 licz.. wczesniej chocby bylo 5 Malkow to nic by nie zmienili..
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No właśnie. Więc może jednak nie na Małka patrz tylko na Wisłę (coraz słabiej grającą?), jej skład (coraz słabszy?), jej przeciwników (coraz lepiej zorganizowanych?)...?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I co mam niby liczyć?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Umiesz liczyć, licz na siebie ![]() Dyskusja o sędziach bezsensu, jak nasi nie zaczną grać to żadni sędziowie im nie pomogą i na odwrót. Tyle w temacie. Dziękuję ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie chcę nic mówić ale licytowanie się kto jest mniej beznadziejny już wszystko mówi o poziomie zespołów. Co by nie mówić sportowo Wisła i Legia są słabe żeby nie powiedzieć tragiczne, zwłaszcza jeśli chodzi o poczynania w ofensywie.
Natomiast jedni i drudzy o coś grają i nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów. I albo ich to sparaliżuje i będą się tak panicznie bać przegrać że obejrzymy żenujące widowisko podsumowujące cały sezon bądź pokażą chodź trochę ambicji i zaangażowania i zobaczymy w miarę ciekawy mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Bump...
Odpowiedź chyba jeszcze nie padła... a ja też coś słyszałem na meczu z gnaizda że za halą na parkingu telebim.. ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
w sprawie telebimu
http://wislakrakow.com/forum/showpos...8&postcount=13 ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ostatnie doniesienia z Łazienkowskiej
"- Dickson był na badaniach, mięsień nie jest naderwany, a jedynie włókna są poszarpane. Czy zagra w sobotę? Mamy trzy dni, wszystko jest możliwe. Doktor Stanisław Machowski powiedział mi, że jest na to szansa - wyjaśnił trener legionistów Stefan Białas. Szkoleniowiec Legii ma tym większy problem ze środkiem obrony, bo na uraz narzeka także zawodnik, który mógłby zastąpić Choto, czyli Pancze Kumbev. - W jednym ze starć doznał stłuczenia, ale myślę, że do meczu z Wisłą wszystko będzie w porządku - dodał Białas." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
moja propozycja na skład Wiślaków na mecz z Legią...
Juszczyk(niestety :( ) Alvarez-Głowacki-Marcelo-Brożek P./Diaz- Łobodziński-Sobolewski-Jirsak-Małecki-Brożek-Boguski P.S Wolę Jirsaka w środku pola bardziej niż Diaza, bo ten ostatnimi czasy jest bez formy i do tego głupio traci piłki, jest bezproduktywny, a reszta to żelazny skład( nie licząc Juszczyka), do którego zdążyłem się już przyzwyczaić... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja bym zagrał 3 pomocnikami w środku, inaczej nas zdominują. Heniu zawsze chce ofensywną piłkę grać, ale na wyjeździe z Legią to się nigdy nie sprawdzało i dostawaliśmy w łeb ;/
Widziałbym tak: Diaz, Sobolewski - Małecki, Ba, Łobo - Brożek. Z takim warunkiem, że Diaz tylko jeździ sankami i wyma..... kulasami gdy w odbiorze, żadnego rozgrywania czy przyjmowania piłki przez tego zawodnika. On ma latać jak hart, a po odbiorze oddać do najbliższego partnera i nie przeszkadzać ![]() Niestety większość słaba lub bez formy, ale alternatywy żadnej. Ewentualnie gdyby Ba nie domagał to Mączyński. Gość ma chęć do gry, jest waleczny i ma uderzenie. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Z Brozkiem w ataku to nic nie zdziałamy,a ten mecz trzeba wygrać... Chciałbym, żeby Heniu przesunął Małego do ataku za którym grałby Ba, w środku def Sobol Diaz i skrzydła to Krim/Boguski i Łobo. Przynajmniej atak miałby szanse w końcu zaistnieć.
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Też mi się wydaję, że więcej pożytku mielibyśmy z Małego w ataku, on jest stworzony do kombinacyjnej gry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Małecki nie strzelił bramki chyba dłużej niż Brożek. I nigdy nie grał na szpicy więc by go zjedli. Gdzie on do gry kombinacyjnej, łeb w dół i jazda
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
zacznijmy od tego kto strzelił bramki piastowi...
a po drugie co macie do Patryka jak moim zdaniem on z Boguskim są najlepszymi graczami w wiślackim ataku no jeszcze jest głowa z Sobolewskim ale oni bardziej z tyłu ![]()
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Boguski najlepszym graczem w ataku...
Piłka odbija się od niego jak od murzyńskiego bębna, do tego zero warunków fizycznych by móc powalczyć z Choto czy Astizem. Głowa z Sobolem bardziej z tyłu? Mam rozumieć podwieszeni za szpicą... ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gil nam posędziuje meczyk w sobote. Wygląda na to że nie jest źle
http://www.sport.wp.pl/kat,1740,titl...wiadomosc.html |
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że przeciw sobie będzie miał jednego z niewielu prawdziwych profesjonalistów polskiej ligi.
Mucha niestety robi różnicę. Przewiduję podobny scenariusz do meczu z Lechem. Choć bardzo chciałabym się mylić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Iwan: Cupiał nie wybaczy braku tytułu
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tulu,id,t.html Trochę z innej beczki, ale ciekawe. Iwan nie boi się mówić prawdy - nawet dla nas nieprzyjemnej. To nie jest ple, ple. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ehhh
2 lata temu na bank by było : "Cupiał nigdy nie zatrudni juz Kasperczaka" Oczywiscie rozumiem pana Iwana. On wie ze Cupiał nie wybaczy braku tytułu, w koncu TERAZ z nim siedzi 24/h i rozmawiaja o lidze. Cytat:
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o mecz Wisły z Legią, to już tylko 2 dni dzielą nas od przekonania się, czy nasza drużyna będzie zdolna do wydarcia trzech punktów na Ł3. Ciekawa jest jedna rzecz (z oficjalnej): Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Zwracam honor.Tym razem cynk okazał się nietrafiony ws.Małka,jednakże kolego rozdawanie banów to jedno,a to kim jesteś... i jak sie zachowujesz... to drugie. W miejsca wielokropków wpisz sobie nazwy zwierząt domowych. Masakra. U nas na takich mówi się podpierdalacz?konfident?...wybierz sobie. Co do meczu. Największe obawy mam co do występu Juszczyka.Co prawda nie spodziewam się jakichś huraganowych ataków legionistów,ale faktycznie interwencje Mario w porównaniu do Juha są jak jazda beemką do podróży trabantem. Chciałbym żeby od początku zagrał Kirm,może w końcu by mu poszło tak jak tego oczekujemy. Jestem optymistą mimo wszystko.0-2 do przodu!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mimo problemów, słabej gry, braku charakteru, wierzę, że Wisła może wygrać na Łazienkowskiej. Problem polega jednak na tym, czy Kasperczak zdoła przekonać ten zmanierowany zespół minimalistów bez przywódcy, by też w to uwierzył i zawalczył ze wszystkich sił. Bo tu już nie będzie chodziło tylko o zablokowanie przeciwnika jak w meczu z Lechem. To musi chodzić o zwycięstwo.
Nie sposób w tym momencie nie wracać do osoby Kosowskiego, tego co dawał drużynie, a czego już nie ma - czy przykładowo ktoś z Was wyobraża sobie, że podrażniony ambicjonalnie, przyparty do muru i w...ny na przeciwników Kosa pozwoliłby Brożkowi stać spokojnie z podpartymi bokami? Zaraz pogoniłby go podaniami, a gdyby ów zaczął mu machać rękami i stroić swe miny, dostałby porządny opier...ol i został natychmiast ustawiony do pionu. Tak samo Małecki za niechluje "zawiesinki", Kirm za grę na alibi, Boguski za przyjęcie piłki z odskoczeniem jej na 10 metrów... itd. itp.A najważniejsze - że wszyscy posłuchaliby, to działało, Kosa miał tą siłę charyzmy i autorytetu. Tego właśnie strasznie w dzisiejszej Wiśle brakuje. Mentalnie i wolicjonalnie ta drużyna jest najsłabsza od lat. I nie ma gwiazd, które mogłyby umiejętnościami powyższy brak zniwelować.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.05.2010 o godz. 15:06.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
moze jest kolpakiem?;-) |
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Daję słowo, że....
jeśli wygramy mecz z Legią i zdobędziemy Mistrzostwo, to przyjdę boso na rynek je świętować albo na pierwszy mecz następnego sezonu przy Reymonta... ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
I tak przegramy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zarejestrowałeś się tylko po to, żeby to powiedzieć?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|