|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
nie napisalem ze to prowokacja, i **** wie czy to nie bedzie kardynalny błąd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
no te dwa ostatnie to do teraz nie mam pojęcia co tam trzeba było właściwie napisać.. ale trudno
![]() u nas nauczycielki przyniosły 3 wody mineralne i parę kubeczków, kto chciał mógł podejść i się napić - a i tak nikt nie skorzystał ![]() trzeba by coś się pouczyć przed jutrem ![]()
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
wodę można mieć jeśli przyniesiesz wcześniej do szkoły jakiś dokument od lekarza,że potrzebujesz..Przynajmniej nam tak mówili ;]
![]()
Impossible is nothing !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
A wrzucaliście do reklamówki komórki przed rozpoczęciem
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
U nas lepiej było. Kumplowi z drugiej klasy telefon zadzwonił w środku pisania (jakoś przed 11). Coś go wyłączyć nie mógł i w końcu wyciągnął baterię
Nauczyciel wziął mu pracę ten musiał wyjść i chyba dziękujemy.., bo potem już go nie widziałem. Ale egzaminu nie przerwali A wystarczy, że jedna osoba by wstała i powiedziała, że to jej zakłóciło pisanie i koniec pisania... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
). Piszę Ci, że jeśli o tym nie napisałeś to NIE JEST to błąd kardynalny. Po prostu nie dostaniesz punktów przewidzianych za napisanie tego. Błąd kardynalny byłby, gdybyś napisał coś, co byłoby totalną bzdurą.![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
JA napisałem, że to co co przygotowała ta laska to była mistyfikacja czyli w sumie na jedno wyszło
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mogą się czepiać w komisji jak napisałem parę razy o gettcie warszawskim "obóz" ? Jeszcze chyba głupotę palnąłem stwierdzając że członkostwo w ŻOB-ie uchroniło Edelmana przed śmiercią.
W sumie to tak średnio związane z tematem przedstaw przemyślenia Marka Edelmana o możliwościach godnego życia w czasach Zagłady i różnych poglądach na temat godnej śmierci takie coś znalazłem w necie Cytat:
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 04.05.2010 o godz. 14:48.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a wogle jest cos takiego jak ptk ujemne?
strasznie do dupy czytanie bylo w tym roku, zreszta to wypracowanie o cierpiacych żydkach tez strasznie ograniczajace bylo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
grzechu: Mówię Ci, nie bój nic. Naprawdę za byle co pracy nie unieważniają
![]() ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ok, dzieki;d
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Edelman miał za zadanie stać przy tej bramie i oceniać czy ktoś sie nadaje do roboty?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W teorii tak, w rzeczywistości wybierał tych, którzy mogli się przydać żydowskim bojówkom.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() mnie tematy zaskoczyly. pozytywnie oczywiscie czytanie ch*jowe jak barszcz. a co do wypracowanie to Świetoszka wzialem zajebiscie mi spasowalo bo ksiazke akurat pamietalem w 100% |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
A ja jestem w****iony tym co zobaczyłem rano. Przeczytałem wszystkie lektury ( opracowania, streszczenia ) oprócz literatury obozowej, potopu i....świętoszka. I weź się tu nie w**** .
Pisałem o dziele Moliera. Tekst o tym internecie też dosyć podchwytliwy i zdradziecki ;p Tu sa jakies odpowiedzi: http://fakty.interia.pl/raport/matur...o,1473545,6486 ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tez bylem troche posrany bo napisalem, ze Orgon to brat tego kolesia z tematu, ale zarowno ten blad jak i kolegi grzecha sa bledami rzeczowymi, za ktore po prostu nie odejma tylko nie przyznaja przewidzianych pktow. **** z polskim, najgorsze za mna
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam dla was niemiłą niespodziankę...
Ponoć Świętoszek nie jest głównym bohaterem. Nie jest to matematyka więc nie ma definicji głównego bohatera ale jeśli ustalą w kluczu że to Orgon to może się skończyć 0.... Widziałem że tu ****y muszą dać zaplątany i niejednoznaczny temat. Drugi mi kompletnie nie podchodził bo nie zdążyłem literatury współczesnej przerobić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Reasumując.
Matura w tym roku stała na średnim poziomie, chciało by się rzec, nie na słabym. Wydaje mi się jednak, że na maturze nawet podstawowej od ucznia powinno wymagać się czegoś więcej, niż znajomości 90 stronnicowej Komedii. Sam tekst o internecie średni. Pytania znośnie. Wydaje mi się, że w tym roku nie macie na co narzekać ![]() ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() Szczerze to podejrzewałem, że będzie Inny Świat coś z obozami, zagładą ale nie że akurat to. Trochę właśnie podchwytliwy ten tekst o Internecie, ale pierwsze co przeczytałem ten tekst myślę pierwsze pytanie będzie : Co to jest Internet W ogóle pomieszałem odpowiedzi w 13 i 14 nie wiem czemu. Ogólnie sprawdzając odpowiedzi powinno być dobrze, jeszcze takie małe pytanie jak myślcie zaliczą jak w 3 napisałem OSTROŻNOŚĆ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mógłby mi ktoś zapisać na dysku informator z matematyki i wstawić na sendspace bo moj internet + serwer CKE dzis nie wydoją....
będę wdzięczny http://www.cke.edu.pl/images/stories...ormator_10.pdf
Ostatnio edytowane przez Svartis : 04.05.2010 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Także załóżmy stracisz 5 pkt na charakterystyce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
matura jest po prostu PRYMITYWNA i moim zdaniem to jedynie określenie.
Nie prowadziłem zeszytu z Polskiego a 4 dni przed maturą przeczytałem streszczenia z opracowaniami wszystkich lektur czyli jakoś 6 dziennie. Napisałem wypracowanie na 5 stron i myślę że z drugim tematem bym się podobnie rozprawił jakbym dobił sie do literatury współczesnej no ale nie zdążyłem;] Jedyne co mnie martwi to dwuznaczność osoby bohatera. Orgon czy Świętoszek?;] Oczywiście nie robię z siebię alfy czy omegi ale nie ucząc się NIC przez lata licze na 50/60% czyli to świadczy o tej maturze. Z majcy podstawa to podobny prymityw z całą księgą zbiorów;] Powód: ....
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 04.05.2010 o godz. 15:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam to samo pytanie, bo napisałem dokładnie to samo: OSTROŻNOŚĆ
![]() Co do postaci głównej, przewidziałem że może być różnie, także scharakteryzowałem i Orgona i Tartuffa, no może wstep zrobiłem o Tartuffe, no ale przecież punktów mi za to nie obetną.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 04.05.2010 o godz. 15:26.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moglby ktos podac tego linka do matury z matmy w ktorej to niby maja byc tylko pozmieniane dane?
dziekuje Svartis
Ostatnio edytowane przez vabanq : 04.05.2010 o godz. 15:31.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie ma opcji, żeby to był Orgon, on nie był główną postacią, a wszystkie intrygi i wydarzenia kreowane byly przez Tartuffa
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Orgon był jedną z głównych postaci...
![]() Tak jak Marianna i Elmira, a także Świętoszek. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |