|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli 9 kwietnia , to był dla Ciebie średni/słaby mało reprezentacyjny Prezydent a 10 kwietnia stał się nagle dobrym prezydentem , wspaniałym patriotą , ojcem narodu , to znaczy że masz problem ze sobą. Być może problem polega na tym , że u pewnej grupy osób jedne mydliny zastąpiono innymi mydlinami.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.05.2010 o godz. 11:37.
|
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Watts też mi kogoś przypominasz. pewnego debila redaktora z Gazety Wybiórczej, też podobnie jak ty przeciwnika Kaczyńskich i PiSu, chodzącego do tego w pierwszym szeregu w gejowskich paradach. Ponoć w tej chwili umieścił na swoim profilu na facebooku zdjęcie w mundurze krasnoj armii (jakiś Wiślak linka umieścił na k.net, konta nie mam i nie zamierzam zakładać, więc sprawdzić nie mogę). Widocznie zarówno dla ciebie jak i dla niego lenin, stalin i czerwonoarmiści jakimiś wzorcami mogą być.
Dla osób, które jakiekolwiek pojęcie o historii a w szczególności Historii Polski mają to są po prostu mordercy i armia okupanta, dla was pewnie to są "wyzwoliciele". Cóż są ludzie, klamki też są... są też ludzie, którzy w pomieszczeniach bez klamek znaleźć się powinni. I tam widzę miejsce twoje, jak i w/w. W temacie zaś radni dzielnicy wbrew zaleceniom władz PiSu zadziałali http://dziennik.pl/polityka/article5...nia_ofiar.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Twój post może służyć potomnym za wzorowy przykład nadinterpretacji i braków w umiejętności czytania ze zrozumieniem, jak również czarno-białego postrzegania świata przez osoby pewnej kategorii. Fakt, że nie podoba mi się sztuczny patos i robienie z Lecha Kaczyńskiego narodowego bohatera, co objawia się między innymi w pomysłach a'la masowe nazywanie ulic, rond, skwerów itd. itp. jego imieniem, w Twoich oczach czyni mnie od razu pedałem z komuszymi ciągotami i przeciwnikiem PiSu i Kaczyńskich
Nic mnie nie obchodzi żaden redaktorzyna z GW, może se chodzić nawet na parady nekrofilskie i robić fotografie w mundurze mongolskich ułanów. Co zaś do nadinterpretacji i czytania ze zrozumieniem, to pisząc w jednej linijce o Kaczyńskim oraz o Stalinie i Leninie, miałem na myśli metodę, nie samych ludzi. Mylisz się pisząc, że ci ludzie to dla mnie wzorce, albowiem jak sam napisałeś, to zwykli mordercy i okupanci, na podobnej zasadzie jak Kaczyński nigdy nie był świetnym politykiem lub bohaterem narodowym, którym gdzieniegdzie na siłę się go próbuje robić. Tacy są właśnie ludzie Twojego pokroju, wszystko jest dla nich czarno-białe, jeśli nie są "po naszej stronie" to istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że to komuchy, pedały, żydzi, kosmici, chodzą po domu w mundurach Armii Czerwonej, modlą się do portretu Stalina i co jeszcze. Ostatniego zdania pozwolę sobie nie skomentować, ja w argumenty ad personam się bawię bardzo rzadko i nie w takiej formie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...az_rozmyta.htm Pani psor twierdzi, że pod kurią protestowało 750tys mieszkańców Krakowa, a mnie i wielu innych moich znajomych wcale nie było na pogrzebie... Na*rane do głowy pięknie, "dolała benzyny do ognia" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Według mnie przeciwnie, bardzo rozsądny tekst chociaż z wątkami subiektywnymi.
Poza tym nigdzie w artykule nie jest napisane, że pod kurią protestowało 750tys mieszkańców Krakowa. Protesty pod kurią i brak Krakowian na pogrzebie dowodzą, że ten mit nie pochłonął wszystkich i ludzie właściwie odczytują pola znaczeniowe słów. Nie napisała również, że Ciebie i Twoich znajomych nie było na pogrzebie, użyła skrótu myślowego (jak widać to błąd trzeba mówić jasno. ). Ja rozumiem, ze chodzi o to, że w uroczystościach pogrzebowych wzięło udział stosunkowo mało krakowian. Można to zresztą podliczyć. Skoro w pogrzebie w Krakowie brało udział ok. 150 tys. ludzi, to ilu było Krakowian? 100 tys.? Mniej? Co przy przywołanej przez Ciebie liczbie mieszkańców miasta jednak nie powala. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak piszecie jeszcze o tym pogrzebie ,to jeszcze to ,co przeszło jakoś bez echa:
Wielu Wielkopolan przecierało wczoraj oczy ze zdumienia na widok gości zgromadzonych tuż za trumnami prezydenckiej pary w krakowskiej bazylice Mariackiej. Obok biskupa Tadeusza Pieronka słowom kardynała Dziwisza przysłuchiwał się były metropolita poznański Juliusz Paetz. Nie bede tego komentowal ,bo nie trzeba ,pozatym niektorzy prawicowcy nazwa mnie komuchem itd itp.,wiec ci co używaja rozumu niech wyciagna wnioski sami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
RoMan na szczęście jasno się określa. Żałuję, że jako Wiślaka Ciebie to nie obchodzi. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Obecność Paetza ma się do tematu nijak, podobnie zresztą jak miałaby się jego ewentualna nieobecność. Pomijając już kwestię jego winy bądź niewinności (w świetle prawa jest niewinny, a to przecież ulubiony argument "GW") - odpowiedzialność karna jest czym innym, niż odpowiedzialność wobec Kościoła. W katolicyzmie nie istnieje status napiętnowanego, każdy grzech można odpokutować. Tym niemniej - nijak to się ma do tematu i dlatego zapewne przeszło bez echa. Chyba, że wiesz coś, o czym nikt inny nie wie... A tak przy okazji - Twoje trollowanie tutaj i w tematach piłkarskich zaczyna mnie irytować. Czuj się ostrzeżony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.05.2010 o godz. 20:44.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Jasne, bawisz się w nie gdy Ktoś już w grobie leży, reszty nie komentuję bo nie ma czego i nie ma z kim rozmawiać. Wchodzisz do tematu posługując się prowokacją i obraźliwymi sugestiami, więc nie licz, że ci ktoś drugi policzek nadstawi i zacznie cię traktować jak poważnego interlokutora. Z mojej strony masz ignora.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tego jeszcze tylko mi brakowało, oceniania poziomu mojej Wiślackości przez pryzmat poglądów. ![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 02.05.2010 o godz. 20:42.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Oświadczenia Mariusza Bulskiego i Ewy Stankiewicz.
http://arturbazak.salon24.pl/176473,...cz-30-kwietnia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
P.e.c.h.: Rozumiem ze przy przywołanej przeze mnie liczbie mieszkańców, liczba protestujących powala?
![]() Wskaż mi proszę miejsce w którym napisałem, że powala. Przekłamałeś tekst to Cię skorygowałem . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Akurat może nie jestem odpowiednią osobą do krytyki bo sam rzuciłem postać Leni Riefenstahl jako koleżankę 'po fachu' , Janka i Ewy - ale to był skrót myślowy i mam nadzieje że u Ciebie było podobnie. Gdzieś czytałem że Pis zakazał takich akcji wśród swoich ludzi i mam nadzieje że to po pierwsze prawda, a po drugie przyniesie efekty - nie żebym odmawiał zmarłym uczczenia ich jakąś ulicą itp ale niech to będzie robione z głową a nie na hurra jak to teraz ma miejsce. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Bardzo brakuje mi Palikota w mediach i w Sejmie. Proszę wszystkich wyborców PO o wpłynięcie na Tuska, aby tak brutalnie nie "likwidował" Palikota, gdyż wyraźnie widać, że to on niewdzięcznie usunął w cień Palikota i w postbiliźniaczej Polsce Tuska brakuje Palikota, co widać po prawie 60-cio letnim Kubusiu Wojewódzkim, udającym kumpla z klasy, że brakuje mu tego polotu Palikota, mimo podobnego wieku i koszernej jakości w podejściu do kaczyzmu, bo przecież młodzieży nie można pozostawić na pastwę, wciąż jeszcze aktywnego Kaczora bliźniaka a z tym Tusk chyba nadal się zgadza, a więc po co te zbędne demonstracje z Palikotem ?.
Ostatnio edytowane przez kot : 03.05.2010 o godz. 03:49.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Protesty pod kurią i brak Krakowian na pogrzebie" - miałoby to sens, gdyby protestowało 50 tysięcy, a na pogrzebie był tysiąc, w sytuacji kiedy proporcje są odwrotne, jest to ewidentne zakłamywanie rzeczywistosci Ale cóż, mamy "autorytety" na jakie zasługujemy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie przerysowałeś tylko napisałeś nieprawdę
. Jeśli chciałeś przerysować trzeba było jednak dodać w nawiasie coś w rodzaju "oczywiście przesadzam". Jak chcesz się na coś powoływać pisz precyzyjnie, wyjdzie Ci to na zdrowie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Ty drogi kolego dysponujesz czy pleciesz tylko to co jakiś najemnik napisał ? Gdybyś starał się choć trochę zauważyłbyś, że zacytowałem słowa prof. Flis wskazując je jako dowód, że nie napisała o 750 tys Krakowian obecnych pod Kurią, jak to napisał kolega P.e.c.h. To prosty tekst...
![]()
Ostatnio edytowane przez Kowalski : 03.05.2010 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Razem z kolegą Wattsem dopuściliście się podłej manipulacji, zrównując nielubianego polityka do pary najkrwawszych w historii dyktatorów. Z Wami dyskutować? Następnym razem zastanówcie się, czy faktycznie jesteście prześladowani za poglądy, czy może po prostu wzbudzacie w ludziach obrzydzenie tym, co za nie uważacie. Szukajcie sobie dalej podobieństw między PiS i NSDAP - na zdrowie. Złośliwie nie mam zamiaru w to ingerować, może niektórzy przejrzą na oczy i zrozumieją, z kim mają do czynienia. Niech Was zobaczą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 10:53.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wasze zacietrzewienie zniekształca wam wszystko co widzicie wokół siebie. ![]() Może teraz lepiej?
Ostatnio edytowane przez Watts : 03.05.2010 o godz. 11:08.
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobrze Ci radzę - spasuj z sugerowaniem mi wtórnego analfabetyzmu. Bo jeszcze dostaniesz za to blokadę od kolegi - z moim błogosławieństwem. Myślę, że za długo tolerowaliśmy to gówniarskie zachowania. Być może faktycznie pora wprowadzić nową jakość. EDIT: Nie, wcale nie lepiej. Widzę, że albo udajesz ignoranta, albo faktycznie nie widzisz problemu. Tym gorzej dla Ciebie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 11:11.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
sorry bo nie w dyskusji jestem, ale ty pomiędzy tymi stawiasz znak równości?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Zresztą jeśli masz mnie straszyć banami i totalitaryzmem uskutecznianym przez kabel sieciowy na internetowym forum, to chyba nie mamy o czym rozmawiać. * - którego notabene nigdy nie byłem żadnym antyfanem, żarty na temat jego wzrostu jak również piosenki Wojewódzkiego i Figurskiego budzą we mnie uczucia dalekie od rozbawienia, tak na przyszłość jakbyś chciał mi wypominać np. to, że na ścianie mam fotografię LK w którą rzucam nożami Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Luźno narzucające się skojarzenia". A za tymi skojarzeniami - konkretne symbole, wydarzenia, ikony śmierci i zniewolenia. I ta Twoja tabelka, świadectwo skrajnej ignorancji lub bezczelności. Swego czasu masowo nadawano ulicom imię Piłsudskiego. Był o tym nawet skecz "Kabaretu Moralnego Niepokoju". Tyle, że skojarzenie z Piłsudskim jest pozytywne, lepiej wyjechać ze Stalinem bądź Leninem. Lepiej opluć niezależną dziennikarkę przyrównaniem do nazistowskiej propagandzistki, niż bawić się a jakieś argumenty. Kto wie, może zostaniecie dla Marqa symbolami oporu, na równi z Wojewódzkim "et consortes". Chłopak już dostał wytyczne co ma myśleć. Ja - w odróżnieniu od Ciebie - widzę problem. Tyle, że wy jesteście jedynie symptomami, źródło, które mniej lub bardziej świadomie naśladujecie leży gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 19:14.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Palikot na swoim blogu twierdzi że dziś same studia nie wystarczą aby znaleźc dobrą prace,coś tam bredzi o inteligencji ,osobowośc której nie nauczysz sie na uczelni.Ja uważam że podstawa to są ...znajomości w dzisiejszych czasach żeby dostac dobrą posade.
http://palikot.blog.onet.pl/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2010 o godz. 11:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Kaczyńskiego nie można porównać ani do Stalina ani do Piłsudskiego, bo on w przeciwieństwie nich nie osiągnął
nic tak spektakularnego. Niestety wyolbrzymianie dokonań byłęgo prezydenta jest obecne wszędzie mimo że tak naprawdę nic wielkiego nie zrobił. Nawet trudno stwierdzić co takiego się stało że nagle ludzie zmienili swoje poglądy. Jest to bardzo niebezpieczne i tylko pokazuje jak bardzo media potrafią wpływać na opinię tylu milionów ludzi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
* - achtung! wnimanje! שימו לב! autor powyższego postu używa Josipa W. Stalina jako przykład, co nie oznacza, że nie uważa go za pospolitego mordercę i tyrana, co raczej nie podlega żadnej dyskusji. Cytat:
![]() ------------ Generalnie to ja bym sugerował skończyć tę mętną dyskusję, bo ona do niczego nie prowadzi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 03.05.2010 o godz. 12:21.
|
||||||||
|