The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2010, 11:32
Cytat:
czyli co - nowa doktryna jest taka - beczysz po Kartoflu - nie jesteś inteligentny? Sztab wprowadził nowy podział? Jestem w szoku - nie mu już bowiem moherów i wykształconych - lecz pojawia się inteligentny wykształcony i nieinteligentny wykształcony?
Dla psychologów społecznych byłbyś klasykiem.

Cytat:
Problem nie sprowadza się do przejrzenia na oczy w kwestii prezydentury - a raczej na przemysiu oczu z mydlin.
Widzisz , mnie nie przemyli , bo dla mnie ocena jego prezydentury wciąż jest mocno średnia.
Jeżeli 9 kwietnia , to był dla Ciebie średni/słaby mało reprezentacyjny Prezydent a 10 kwietnia stał się nagle dobrym prezydentem , wspaniałym patriotą , ojcem narodu , to znaczy że masz problem ze sobą.
Być może problem polega na tym , że u pewnej grupy osób jedne mydliny zastąpiono innymi mydlinami.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 02.05.2010 o godz. 11:37.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 02.05.2010, 16:24
Watts też mi kogoś przypominasz. pewnego debila redaktora z Gazety Wybiórczej, też podobnie jak ty przeciwnika Kaczyńskich i PiSu, chodzącego do tego w pierwszym szeregu w gejowskich paradach. Ponoć w tej chwili umieścił na swoim profilu na facebooku zdjęcie w mundurze krasnoj armii (jakiś Wiślak linka umieścił na k.net, konta nie mam i nie zamierzam zakładać, więc sprawdzić nie mogę). Widocznie zarówno dla ciebie jak i dla niego lenin, stalin i czerwonoarmiści jakimiś wzorcami mogą być.
Dla osób, które jakiekolwiek pojęcie o historii a w szczególności Historii Polski mają to są po prostu mordercy i armia okupanta, dla was pewnie to są "wyzwoliciele". Cóż są ludzie, klamki też są... są też ludzie, którzy w pomieszczeniach bez klamek znaleźć się powinni. I tam widzę miejsce twoje, jak i w/w.

W temacie zaś radni dzielnicy wbrew zaleceniom władz PiSu zadziałali
http://dziennik.pl/polityka/article5...nia_ofiar.html
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 02.05.2010, 16:38
Twój post może służyć potomnym za wzorowy przykład nadinterpretacji i braków w umiejętności czytania ze zrozumieniem, jak również czarno-białego postrzegania świata przez osoby pewnej kategorii. Fakt, że nie podoba mi się sztuczny patos i robienie z Lecha Kaczyńskiego narodowego bohatera, co objawia się między innymi w pomysłach a'la masowe nazywanie ulic, rond, skwerów itd. itp. jego imieniem, w Twoich oczach czyni mnie od razu pedałem z komuszymi ciągotami i przeciwnikiem PiSu i Kaczyńskich Brawo.

Nic mnie nie obchodzi żaden redaktorzyna z GW, może se chodzić nawet na parady nekrofilskie i robić fotografie w mundurze mongolskich ułanów. Co zaś do nadinterpretacji i czytania ze zrozumieniem, to pisząc w jednej linijce o Kaczyńskim oraz o Stalinie i Leninie, miałem na myśli metodę, nie samych ludzi. Mylisz się pisząc, że ci ludzie to dla mnie wzorce, albowiem jak sam napisałeś, to zwykli mordercy i okupanci, na podobnej zasadzie jak Kaczyński nigdy nie był świetnym politykiem lub bohaterem narodowym, którym gdzieniegdzie na siłę się go próbuje robić.

Tacy są właśnie ludzie Twojego pokroju, wszystko jest dla nich czarno-białe, jeśli nie są "po naszej stronie" to istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że to komuchy, pedały, żydzi, kosmici, chodzą po domu w mundurach Armii Czerwonej, modlą się do portretu Stalina i co jeszcze. Ostatniego zdania pozwolę sobie nie skomentować, ja w argumenty ad personam się bawię bardzo rzadko i nie w takiej formie.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 02.05.2010, 17:00
Watts napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się pisząc, że ci ludzie to dla mnie wzorce, albowiem jak sam napisałeś, to zwykli mordercy i okupanci, na podobnej zasadzie jak Kaczyński nigdy nie był świetnym politykiem lub bohaterem narodowym, którym gdzieniegdzie na siłę się go próbuje robić.
Oni są mordercami bezwzględnie, a o bohaterstwie i ocenie polityki Kaczyńskiego nie Ty będziesz decydował.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...az_rozmyta.htm

Pani psor twierdzi, że pod kurią protestowało 750tys mieszkańców Krakowa, a mnie i wielu innych moich znajomych wcale nie było na pogrzebie... Na*rane do głowy pięknie, "dolała benzyny do ognia"
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.05.2010, 19:08
Według mnie przeciwnie, bardzo rozsądny tekst chociaż z wątkami subiektywnymi.
Poza tym nigdzie w artykule nie jest napisane, że pod kurią protestowało 750tys mieszkańców Krakowa. Tekst dokładnie jest napisany tak:
Protesty pod kurią i brak Krakowian na pogrzebie dowodzą, że ten mit nie pochłonął wszystkich i ludzie właściwie odczytują pola znaczeniowe słów.
Nie napisała również, że Ciebie i Twoich znajomych nie było na pogrzebie, użyła skrótu myślowego (jak widać to błąd trzeba mówić jasno.). Ja rozumiem, ze chodzi o to, że w uroczystościach pogrzebowych wzięło udział stosunkowo mało krakowian. Można to zresztą podliczyć. Skoro w pogrzebie w Krakowie brało udział ok. 150 tys. ludzi, to ilu było Krakowian? 100 tys.? Mniej? Co przy przywołanej przez Ciebie liczbie mieszkańców miasta jednak nie powala.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 02.05.2010, 19:42
Jak piszecie jeszcze o tym pogrzebie ,to jeszcze to ,co przeszło jakoś bez echa:
Wielu Wielkopolan przecierało wczoraj oczy ze zdumienia na widok gości zgromadzonych tuż za trumnami prezydenckiej pary w krakowskiej bazylice Mariackiej. Obok biskupa Tadeusza Pieronka słowom kardynała Dziwisza przysłuchiwał się były metropolita poznański Juliusz Paetz.

Nie bede tego komentowal ,bo nie trzeba ,pozatym niektorzy prawicowcy nazwa mnie komuchem itd itp.,wiec ci co używaja rozumu niech wyciagna wnioski sami.
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2010, 20:25

Nic mnie nie obchodzi żaden redaktorzyna z GW, może se chodzić nawet na parady nekrofilskie i robić fotografie w mundurze mongolskich ułanów. Co zaś do nadinterpretacji i czytania ze zrozumieniem, to pisząc w jednej linijce o Kaczyńskim oraz o Stalinie
Ciebie nie obchodzi a szkoda. Bo paradowanie w mundurze Krasnoj Armiji albo koszulce z el Commandante Che jest tak samo mądre jak denuncjowanie Wisły w swojej gazecie, czy czynne popieranie marszy równości.
RoMan na szczęście jasno się określa. Żałuję, że jako Wiślaka Ciebie to nie obchodzi.
ANTY-RABBIN-FRONT
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.05.2010, 20:35
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie bede tego komentowal ,bo nie trzeba ,pozatym niektorzy prawicowcy nazwa mnie komuchem itd itp.,wiec ci co używaja rozumu niech wyciagna wnioski sami.
Zrób to za nas. Od chwili założenia konta dajesz doskonały przykład jak rozumu nie używać, na co wielokrotnie zwracałem Ci już uwagę.

Obecność Paetza ma się do tematu nijak, podobnie zresztą jak miałaby się jego ewentualna nieobecność. Pomijając już kwestię jego winy bądź niewinności (w świetle prawa jest niewinny, a to przecież ulubiony argument "GW") - odpowiedzialność karna jest czym innym, niż odpowiedzialność wobec Kościoła. W katolicyzmie nie istnieje status napiętnowanego, każdy grzech można odpokutować.

Tym niemniej - nijak to się ma do tematu i dlatego zapewne przeszło bez echa. Chyba, że wiesz coś, o czym nikt inny nie wie...

A tak przy okazji - Twoje trollowanie tutaj i w tematach piłkarskich zaczyna mnie irytować. Czuj się ostrzeżony.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.05.2010 o godz. 20:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
JEDREK76
konserwa

Stary 02.05.2010, 20:37
[...]ja w argumenty ad personam się bawię bardzo rzadko i nie w takiej formie.
Jasne, bawisz się w nie gdy Ktoś już w grobie leży, reszty nie komentuję bo nie ma czego i nie ma z kim rozmawiać. Wchodzisz do tematu posługując się prowokacją i obraźliwymi sugestiami, więc nie licz, że ci ktoś drugi policzek nadstawi i zacznie cię traktować jak poważnego interlokutora. Z mojej strony masz ignora.
Watts
Senior Member

Stary 02.05.2010, 20:40
spartan napisał(a):Wyświetl post
Ciebie nie obchodzi a szkoda. Bo paradowanie w mundurze Krasnoj Armiji albo koszulce z el Commandante Che jest tak samo mądre jak denuncjowanie Wisły w swojej gazecie, czy czynne popieranie marszy równości.
RoMan na szczęście jasno się określa. Żałuję, że jako Wiślaka Ciebie to nie obchodzi.
Panie kolego, nie czytam tej gazety (TVN też nie oglądam, sorry Winnetou), naprawdę niewiele obchodzą mnie poglądy ich dziennikarzy, dopóki nie piszą kłamstw o Wiśle.

Tego jeszcze tylko mi brakowało, oceniania poziomu mojej Wiślackości przez pryzmat poglądów.

Cytat:
Jasne, bawisz się w nie gdy Ktoś już w grobie leży, reszty nie komentuję bo nie ma czego i nie ma z kim rozmawiać. Wchodzisz do tematu posługując się prowokacją i obraźliwymi sugestiami, więc nie licz, że ci ktoś drugi policzek nadstawi i zacznie cię traktować jak poważnego interlokutora. Z mojej strony masz ignora.
Spodziewałem się merytorycznej riposty, niestety, zawiodłem się. Pa.
Ostatnio edytowane przez Watts : 02.05.2010 o godz. 20:42.
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.05.2010, 20:46
Panie kolego, nie czytam tej gazety, naprawdę niewiele obchodzą mnie poglądy ich dziennikarzy, dopóki nie piszą kłamstw o Wiśle.

Tego jeszcze tylko mi brakowało, oceniania poziomu mojej Wiślackości przez pryzmat poglądów.

Spodziewałem się merytorycznej riposty, niestety, zawiodłem się. Pa.
Właśnie się mylisz bo piszą o Wiśle i to podle i kłamliwie.(Chyba, że nie pamiętasz karpia po żydowsku, że przypomnę tylko rzecz jedną z wielu). I nie o Twojej Wiślackości tu mowa ani o jej stopniowaniu tylko o przyzwoleniu na działania takich szumowin. Ale przecież Ciebie to nie interesuje co kto sobą reprezentuje i jakie ma poglądy. Przecież każdemu wolno...(o marszach nekrofilii nawet mi się nie chce pisać...żart na nie moim poziomie)
ANTY-RABBIN-FRONT
P.e.c.h
Senior Member

Stary 02.05.2010, 21:39
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Według mnie przeciwnie, bardzo rozsądny tekst chociaż z wątkami subiektywnymi.
Poza tym nigdzie w artykule nie jest napisane, że pod kurią protestowało 750tys mieszkańców Krakowa. Tekst dokładnie jest napisany tak:
Protesty pod kurią i brak Krakowian na pogrzebie dowodzą, że ten mit nie pochłonął wszystkich i ludzie właściwie odczytują pola znaczeniowe słów.
Nie napisała również, że Ciebie i Twoich znajomych nie było na pogrzebie, użyła skrótu myślowego (jak widać to błąd trzeba mówić jasno.). Ja rozumiem, ze chodzi o to, że w uroczystościach pogrzebowych wzięło udział stosunkowo mało krakowian. Można to zresztą podliczyć. Skoro w pogrzebie w Krakowie brało udział ok. 150 tys. ludzi, to ilu było Krakowian? 100 tys.? Mniej? Co przy przywołanej przez Ciebie liczbie mieszkańców miasta jednak nie powala.
Rozumiem ze przy przywołanej przeze mnie liczbie mieszkańców, liczba protestujących powala?
JEDREK76
konserwa

Stary 02.05.2010, 22:08
Oświadczenia Mariusza Bulskiego i Ewy Stankiewicz.
http://arturbazak.salon24.pl/176473,...cz-30-kwietnia
Kowalski
Senior Member

Stary 02.05.2010, 22:20
P.e.c.h.: Rozumiem ze przy przywołanej przeze mnie liczbie mieszkańców, liczba protestujących powala?
Wskaż mi proszę miejsce w którym napisałem, że powala. Przekłamałeś tekst to Cię skorygowałem.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.05.2010, 00:06
Celny komentarz pod spodem, to się w tym momencie niczym nie różni od nazywania ulic imionami Lenina, Stalina itd.
O ile Cię rozumiem bo jest to straszna szopka(jeszcze większa była po Papieżu) i aż należało by sobie dać spokój na jakieś pół roku a nie odwalać cyrku na fali tragedii(to się nie tyczy tylko L.K ale i o stadionie 'Żelka' się mówi itp) - to jednak różni się to i dobrze wiesz czym.
Akurat może nie jestem odpowiednią osobą do krytyki bo sam rzuciłem postać Leni Riefenstahl jako koleżankę 'po fachu' , Janka i Ewy - ale to był skrót myślowy i mam nadzieje że u Ciebie było podobnie.

Gdzieś czytałem że Pis zakazał takich akcji wśród swoich ludzi i mam nadzieje że to po pierwsze prawda, a po drugie przyniesie efekty - nie żebym odmawiał zmarłym uczczenia ich jakąś ulicą itp ale niech to będzie robione z głową a nie na hurra jak to teraz ma miejsce.
94 - Allah Akbar!!
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.05.2010, 03:40
Bardzo brakuje mi Palikota w mediach i w Sejmie. Proszę wszystkich wyborców PO o wpłynięcie na Tuska, aby tak brutalnie nie "likwidował" Palikota, gdyż wyraźnie widać, że to on niewdzięcznie usunął w cień Palikota i w postbiliźniaczej Polsce Tuska brakuje Palikota, co widać po prawie 60-cio letnim Kubusiu Wojewódzkim, udającym kumpla z klasy, że brakuje mu tego polotu Palikota, mimo podobnego wieku i koszernej jakości w podejściu do kaczyzmu, bo przecież młodzieży nie można pozostawić na pastwę, wciąż jeszcze aktywnego Kaczora bliźniaka a z tym Tusk chyba nadal się zgadza, a więc po co te zbędne demonstracje z Palikotem ?.
Ostatnio edytowane przez kot : 03.05.2010 o godz. 03:49.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
P.e.c.h
Senior Member

Stary 03.05.2010, 07:18
P.e.c.h.: Rozumiem ze przy przywołanej przeze mnie liczbie mieszkańców, liczba protestujących powala?
Wskaż mi proszę miejsce w którym napisałem, że powala. Przekłamałeś tekst to Cię skorygowałem.
Ja przerysowałem jej tekst, a ona manipulowała faktami.

"Protesty pod kurią i brak Krakowian na pogrzebie" - miałoby to sens, gdyby protestowało 50 tysięcy, a na pogrzebie był tysiąc, w sytuacji kiedy proporcje są odwrotne, jest to ewidentne zakłamywanie rzeczywistosci

Ale cóż, mamy "autorytety" na jakie zasługujemy
Kowalski
Senior Member

Stary 03.05.2010, 07:22
Nie przerysowałeś tylko napisałeś nieprawdę. Jeśli chciałeś przerysować trzeba było jednak dodać w nawiasie coś w rodzaju "oczywiście przesadzam". Jak chcesz się na coś powoływać pisz precyzyjnie, wyjdzie Ci to na zdrowie.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.05.2010, 09:22
Dysponujesz jakąś listą obecności, z której to wynika, czy pleciesz tylko to co jakiś najemnik napisał ?
Kowalski
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:32
A Ty drogi kolego dysponujesz czy pleciesz tylko to co jakiś najemnik napisał ? Gdybyś starał się choć trochę zauważyłbyś, że zacytowałem słowa prof. Flis wskazując je jako dowód, że nie napisała o 750 tys Krakowian obecnych pod Kurią, jak to napisał kolega P.e.c.h. To prosty tekst...
Ostatnio edytowane przez Kowalski : 03.05.2010 o godz. 10:36.
Watts
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:36
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Akurat może nie jestem odpowiednią osobą do krytyki bo sam rzuciłem postać Leni Riefenstahl jako koleżankę 'po fachu' , Janka i Ewy - ale to był skrót myślowy i mam nadzieje że u Ciebie było podobnie.
Dokładnie na tej samej zasadzie, ale jak pewne osoby to sobie zinterpretowały to tylko o nich świadczy Pozdrawiam.
wolfy
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Weź się człowieku nie ośmieszaj. Ten Twój "skrót myślowy" to przykład kompletnego zbydlęcenia debaty publicznej - zaśpiewałeś w jednym chórze z Figurskim i Wojewódzkim. Załapałeś po niewczasie jak bardzo przegiąłeś, ale nie oszukujmy się - tu nie można mówić ani o uczciwości, ani nawet o przyzwoitości w dyskusji. Operujecie ohydnymi zbitkami doszukując się chorych analogii - znany w internecie "argument w postaci Hitlera".

Razem z kolegą Wattsem dopuściliście się podłej manipulacji, zrównując nielubianego polityka do pary najkrwawszych w historii dyktatorów.

Z Wami dyskutować?

Następnym razem zastanówcie się, czy faktycznie jesteście prześladowani za poglądy, czy może po prostu wzbudzacie w ludziach obrzydzenie tym, co za nie uważacie.

Szukajcie sobie dalej podobieństw między PiS i NSDAP - na zdrowie. Złośliwie nie mam zamiaru w to ingerować, może niektórzy przejrzą na oczy i zrozumieją, z kim mają do czynienia.
Niech Was zobaczą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 10:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Watts
Senior Member

Stary 03.05.2010, 10:55
Cytat:
Razem z kolegą Wattsem dopuściliście się podłej manipulacji, zrównując nielubianego polityka do pary najkrwawszych w historii dyktatorów.
Sugerujesz, że jestem na tyle niesprawny umysłowo żeby porównywać Kaczyńskiego do Stalina? Czy Ty w ogóle jesteś w stanie czytać ze zrozumieniem? Boże...

Cytat:
Następnym razem zastanówcie się, czy faktycznie jesteście prześladowani za poglądy, czy może po prostu wzbudzacie w ludziach obrzydzenie tym, co za nie uważacie.
Nigdzie nie napisałem że czuję się prześladowany. Czułbym się prześladowany gdyby np. spuszczono mi lanie na stadionie, gdybym dalej chodził na mecze w koszulce ze swoim nickiem na plecach

Cytat:
Szukajcie sobie dalej podobieństw między PiS i NSDAP - na zdrowie. Złośliwie nie mam zamiaru w to ingerować, może niektórzy przejrzą na oczy i zrozumieją, z kim mają do czynienia.
Niech Was zobaczą.
Co Ty pleciesz. Jakie NSDAP. Człowieku Kto tu szuka jakichś podobieństw do MORDERCÓW i propagatorów nazizmu, dlaczego wszyscy dookoła chcą mi (i 1q2) wcisnąć w usta jakieś kosmiczne poglądy, stalinizm, leninizm i jeden Bóg wie co jeszcze.

Wasze zacietrzewienie zniekształca wam wszystko co widzicie wokół siebie.

Może teraz lepiej?
Ostatnio edytowane przez Watts : 03.05.2010 o godz. 11:08.
wolfy
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:08
Co Ty pleciesz. Jakie NSDAP. Człowieku Kto tu szuka jakichś podobieństw do MORDERCÓW i propagatorów nazizmu, dlaczego wszyscy dookoła chcą mi (i 1q2) wcisnąć w usta jakieś kosmiczne poglądy, stalinizm, leninizm i jeden Bóg wie co jeszcze.
Stalin, Lenin, Leni Riefenstahl. Fakt, sam nie wiem skąd się te skojarzenia wzięły.

Dobrze Ci radzę - spasuj z sugerowaniem mi wtórnego analfabetyzmu. Bo jeszcze dostaniesz za to blokadę od kolegi - z moim błogosławieństwem. Myślę, że za długo tolerowaliśmy to gówniarskie zachowania. Być może faktycznie pora wprowadzić nową jakość.

EDIT: Nie, wcale nie lepiej. Widzę, że albo udajesz ignoranta, albo faktycznie nie widzisz problemu. Tym gorzej dla Ciebie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 11:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 03.05.2010, 11:17
Może teraz lepiej?
sorry bo nie w dyskusji jestem, ale ty pomiędzy tymi stawiasz znak równości?
Watts
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:20
Cytat:
EDIT: Nie, wcale nie lepiej. Widzę, że albo udajesz ignoranta, albo faktycznie nie widzisz problemu. Tym gorzej dla Ciebie.
Bo nie widzę. Jednoznacznie sugerujesz, że porównuję osoby Stalina i Riefenstahl do osoby Lecha Kaczyńskiego* - propagandzistkę i zbiorowego mordercę do głowy demokratycznego państwa. To co próbuję wytłumaczyć to nawet nie jest korelacja, to tylko luźno narzucające się skojarzenia.

Zresztą jeśli masz mnie straszyć banami i totalitaryzmem uskutecznianym przez kabel sieciowy na internetowym forum, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.

* - którego notabene nigdy nie byłem żadnym antyfanem, żarty na temat jego wzrostu jak również piosenki Wojewódzkiego i Figurskiego budzą we mnie uczucia dalekie od rozbawienia, tak na przyszłość jakbyś chciał mi wypominać np. to, że na ścianie mam fotografię LK w którą rzucam nożami

Cytat:
sorry bo nie w dyskusji jestem, ale ty pomiędzy tymi stawiasz znak równości?
Cytat:
to nawet nie jest korelacja, to tylko luźno narzucające się skojarzenia.
Nie, ale niektórzy sugerują że tak
wolfy
Senior Member

Stary 03.05.2010, 11:40
Bo nie widzę. Jednoznacznie sugerujesz, że porównuję osoby Stalina i Riefenstahl do osoby Lecha Kaczyńskiego* - propagandzistkę i zbiorowego mordercę do głowy demokratycznego państwa. To co próbuję wytłumaczyć to nawet nie jest korelacja, to tylko luźno narzucające się skojarzenia.
Skojarzenia z bardzo konkretnymi osobami, nośnikami określonych idei, niosącymi ze sobą jednoznaczny w naszym kraju ładunek emocjonalny. Żałosna sztuczka stosowana wielokrotnie, w netykiecie uważana za skrajny przykład trollowania.
"Luźno narzucające się skojarzenia". A za tymi skojarzeniami - konkretne symbole, wydarzenia, ikony śmierci i zniewolenia.

I ta Twoja tabelka, świadectwo skrajnej ignorancji lub bezczelności.

Swego czasu masowo nadawano ulicom imię Piłsudskiego. Był o tym nawet skecz "Kabaretu Moralnego Niepokoju". Tyle, że skojarzenie z Piłsudskim jest pozytywne, lepiej wyjechać ze Stalinem bądź Leninem.
Lepiej opluć niezależną dziennikarkę przyrównaniem do nazistowskiej propagandzistki, niż bawić się a jakieś argumenty.

Kto wie, może zostaniecie dla Marqa symbolami oporu, na równi z Wojewódzkim "et consortes". Chłopak już dostał wytyczne co ma myśleć.

Ja - w odróżnieniu od Ciebie - widzę problem. Tyle, że wy jesteście jedynie symptomami, źródło, które mniej lub bardziej świadomie naśladujecie leży gdzie indziej.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.05.2010 o godz. 19:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.05.2010, 11:50
Palikot na swoim blogu twierdzi że dziś same studia nie wystarczą aby znaleźc dobrą prace,coś tam bredzi o inteligencji ,osobowośc której nie nauczysz sie na uczelni.Ja uważam że podstawa to są ...znajomości w dzisiejszych czasach żeby dostac dobrą posade.
http://palikot.blog.onet.pl/
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.05.2010 o godz. 11:53.
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.05.2010, 12:03
Kaczyńskiego nie można porównać ani do Stalina ani do Piłsudskiego, bo on w przeciwieństwie nich nie osiągnął

nic tak spektakularnego. Niestety wyolbrzymianie dokonań byłęgo prezydenta jest obecne wszędzie mimo że

tak naprawdę nic wielkiego nie zrobił. Nawet trudno stwierdzić co takiego się stało że nagle ludzie zmienili swoje

poglądy. Jest to bardzo niebezpieczne i tylko pokazuje jak bardzo media potrafią wpływać na opinię tylu milionów ludzi
Watts
Senior Member

Stary 03.05.2010, 12:05
Cytat:
Skojarzenia z bardzo konkretnymi osobami, nośnikami określonych idei, niosącymi ze sobą jednoznaczny w naszym kraju ładunek emocjonalny. Żałosna sztuczka stosowana wielokrotnie, w netykiecie uważana za skrajny przykład trollowania.
Mój osobisty, prywatny pogląd i porównanie. Sztuczki, socjotechniki czy inne zarzuty manipulacji możesz sobie zachować w stosunku do ludzi, którzy mają w tym jakiś cel.

Cytat:
"Luźno narzucające się skojarzenia". A za tymi skojarzeniami - konkretne symbole, wydarzenia, ikony śmierci i zniewolenia.
Twój punkt widzenia, jak tam sobie uważasz i nie zamierzam się z tym kłócić. Najwyraźniej kiedy u Ciebie zapala się lampka "Stalin" to niezależnie od kontekstu wszystko przybiera jedną barwę.*

Cytat:
I ta Twoja tabelka, świadectwo skrajnej ignorancji lub bezczelności.
Wychodzę z założenia że mamy w swoich słownikach inne definicje na słowo "bezczelność", bo dla mnie bezczelnością jest manipulacja za pośrednictwem telewizji publicznej. I na tym może skończmy uczenie się nawzajem moralności.

Cytat:
Swego czasu masowo nadawano ulicom imię Piłsudzkiego. Był o tym nawet skecz "Kabaretu Moralnego Niepokoju". Tyle, że skojarzenie z Piłsudzkim jest pozytywne, lepiej wyjechać ze Stalinem bądź Leninem.
Wiesz co, powinienem teraz udawać śmiertelnie obrażonego, że porównujesz Piłsudskiego do Kaczyńskiego

Cytat:
Lepiej opluć niezależną dziennikarkę przyrównaniem do nazistowskiej propagandzistki, niż bawić się a jakieś argumenty.
Jeśli piszesz o Stankiewicz, to nie jestem w stanie powiedzieć, ile w S2010 było roboty jej a ile Pospieszalskiego, którego zabiegi można śmiało skonfrontować z radzieckimi kronikami.

Cytat:
Kto wie, może zostaniecie dla Marqa symbolami oporu, na równi z Wojewódzkim "et cosortes". Chłopak już dostał wytyczne co ma myśleć.
Nie muszę nikomu imponować przez internet, Twoja dobroduszna buta raczej wywołuje na mojej twarzy uśmiech politowania.

Cytat:
Ja - w odróżnieniu od Ciebie - widzę problem. Tyle, że wy jesteście jedynie symptomami, źródło, które mniej lub bardziej świadomie naśladujecie leży gdzie indziej.
No popatrz, jaki ten świat ułożony. Wszędzie plują w twarz porządnym ludziom o jedynych, słusznych poglądach jak Ty. Bagnet na broń i jazda.

* - achtung! wnimanje! שימו לב! autor powyższego postu używa Josipa W. Stalina jako przykład, co nie oznacza, że nie uważa go za pospolitego mordercę i tyrana, co raczej nie podlega żadnej dyskusji.

Cytat:
Woffy, że Ci się chce. I tak koniec końców dostaniesz riposte, że przecież CBA, że przecież Blida, że seciuritate itp...
Nie jesteś ani trochę zabawny, więc sobie odpuść

------------

Generalnie to ja bym sugerował skończyć tę mętną dyskusję, bo ona do niczego nie prowadzi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 03.05.2010 o godz. 12:21.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów