|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
||||||
robin hood napisał(a):
robin hood napisał(a):
Pretensji o to mieć nie mogę Komorowski wykorzystał sytuację postępując zgodnie z linią swojej partii, zgodnie ze swoimi poglądami (z którymi się nie zgadzam), aczkolwiek widzę tu hipokryzję polityków i osób, które w podobnych sytuacjach oskarżały Lecha Kaczyńskiego o partyjniactwo, natomiast w tej chwili nie tegoż nie dostrzegają. 1q2 napisał(a):
1q2 napisał(a):
![]() Krytyka, krytyką, często się tutaj spieramy, nie zgadzamy, krytykujemy poczynania w Twoim przypadku częściej było Prezydenta i PiSu, w moim częściej rządu i Platformy, ale robimy to do jasnej cholery w sposób kulturalny. Nie wytykając komuś wzrostu, szczeliny w uzębieniu, przekrzywionego krawatu, pomyłki w nazwisku piłkarza. Nie posuwamy się do inwektyw typu kretyn, karzełek czy do gróźb jak "wyginiecie jak dinozaury"... doprawdy sam wiesz że mógłbym tutaj cytować i cytować wypowiedzi Niesiolowskiego, Palikota, Sikorskiego i innych. I żeby nie było nie twierdzę, że to było jednostronne, wypowiedź Jarosława ustawiająca ówczesną opozycję po stronie ZOMO była skandaliczna, ale z tej strony wypowiedzi tego typu było niewspólmiernie mniej. I o ile sobie przypominam Lech Kaczyński do tego typu słownictwa się nie posuwał. Czym było to wszystko Czy telewizja ma pominąć te wypowiedzi, przemilczeć jak było dotychczas Co do kwestii rzekomego zamachu zgadzam się z Tobą, to bzdura. Rosjanie musieli by być durniami żeby przeprowadzić coś takiego na swoim terenie. Poza tym, wszystko wskazywało na to, że Kaczyński nie będzie Prezydentem na drugą kadencję więc te parę m-cy z pewnością by wytrzymali. Jednak jakieś wyrzuty sumienia mieć powinni za próbę (niestety udaną) rozgrywania wzajemnego Premiera i Prezydenta Polski przez zaproszenie jednego i pominięcie drugiego. Czy o tym też mają Ci Ludzie milczeć w ramach politpoprawnosci. Kolejna sprawą jest dotychczasowy chaos informacyjny, który tylko pobudza ludzka fantazję i wyobraźnię. Po 18 dniach nie wiadomo właściwie o której godzinie rozbił się samolot. Przez kilka dni po katastrofie krąży wersja powtarzana przez Rosjan o czterokrotnym podchodzaniu do lądowania, później zmniejsza się ta wersja do dwóch w końcu okazuje się, że było tylko jedno podejście. Ja osobiście słyszałem w sobotę 10 kwietnia, dwie godziny przed wyjściem z domu na mszę na Wawelu, jak na TVN24 podano informację, że trzy ofiary katastrofy ocalały. Z pewnością zdajesz sobie sprawę co przechodziły Rodziny ofiar słysząc taką informację. Czy ktokolwiek do dzisiaj z tej stacji przeprosił za to Mam do Ciebie pytanie jak sądzisz, czy gdyby w tej katastrofie na smoleńskiej ziemi zginęła kanclerz Niemiec wraz z wysokimi niemieckimi politykami i dowódcami wojskowymi, bądź Prezydent Obama wraz z senatorami USA i dowódcami wojskowymi także rosyjska prokuratura prowadzilaby dochodzenie Czy ludzie nie mają prawa do emocji 1q2 napisał(a):
1q2 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.04.2010 o godz. 22:31.
|
|||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To oczywiście tylko mój punkt widzenia, bo tak na prawdę tylko Ci ludzie co to robili - wiedzą jak było.Ciężko mi na prawdę uwierzyć w splot przypadków - to po pierwsze, że w dniu w którym Jarek kandyduje, zaraz po wiadomościach - w największym prajmtajmie, ukazuje się ten program. Po drugie uważam że publiczna jednak nie powinna sobie pozwalać na takie programy - gdyby to był tylko smutek i żal to ok - nawet gorycz ale tu pojechano mixem który gdybym nie miał już dawno temu wykształtowanego poglądu na wiele rzeczy - to odebrał bym ten dokument tak że nie pozostaje nic innego jak zagłosować na Jarosława. Tak w wielkim skrócie i uogólnieniu to dla mnie była taka sytuacja gdzie Janek czy Też Ewa Stankiewicz - z pełną świadomością robią program pt - wy gnoiliście Lecha przez 5 lat więc teraz choćby tak możemy wam się odpłacić - coś jak obrażany piłkarz który w momencie krytycznym jedzie z fakiem do widowni Taka zemsta - może i słuszna ale ja mimo wszystko tego nie popieram. Leni to oczywiście legenda propagandy więc użyłem jej nie ze względu na to dla kogo tylko za kunszt który niewątpliwie miała ![]() A co do wybryku Wojewódzkiego i Figurskiego - o tyle to dla mnie zupełnie inna bajka że oni po pierwsze nie są osobami ze świata polityki, czy dziennikarstwa politycznego - po drugie to zupełnie inna konwencja - nie robienia wyciskacza łez ze szczyptą nienawiści i podejrzliwości , tylko ironiczny komentarz do tego co się dzieje - Oczywiście dla kogoś kto to grubo przeżył i przeżywa nadal , może to być o wiele większe s****ysyństwo niż program w 1ce. Tyle że wg mnie inna sprawa że ktoś w jakieś niszowej stacji coś powie a inna gdy w publicznej, w godzinach szczytu , nadworny dziennikarz TVP zapodaje coś co w ogóle nie można nazwać czymś prześmiewczym/ironicznym. Ale ogólnie zdaje sobie sprawę że cała ta sytuacja 'po smoleńska' musi w dużej mierze zależeć od tego jak kto widział dużo spraw i jak oceniał dane osoby - przed tą katastrofą. Mi do łba nie przyszło że coś takiego może się zdarzyć tak jak do łba mi nie przyszło że autentycznie będę przeżywał śmierć polityków co do których, bez wyjątku miałem krytyczne podejście -włączając w to Kaczyńskiego który nie był moim prezydentem ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Ja tez ich nie lubie, ale jeszcze bardziej drazni mnie bohater tych wypocin, szkoda ze nie moge nazwac go po imieniu juz jedna wypowiedz z tym okresleniem zostala usunieta i tak sie zastanawiam dlaczego tu panuje taka cenzura?
Ostatnio edytowane przez cortezz : 30.04.2010 o godz. 06:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Figurski i Wojewódzki to są takie dwa buraki że szkoda nawet pisać o tych warzywach.Ten kto oglądał jakiś program np.Wojewódzkiego to wie że ten gość zadając pytanie osobie zaproszonej nawet nie czeka na odpowiedź tylko klepie pyskiem dalej.Nic dodać nic ująć dwa buraki!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
1q2
Może na koniec naszej dyskusji, warto byłoby przeczytać co na temat tego filmu i krytyki jaka wobec niego się pojawiła ma do powiedzenia jego autorka Ewa Stankiewicz, z którą wywiad zamieściła dzisiejsza Rzepa. http://www.rp.pl/artykul/469088_Stan..._cenzorem.html Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
jeszcze to , jeszcze to
http://jarekkuzniar.blogspot.com/ Wolę tych dwóch błaznów i Kuźniara , aniżeli tych rozhisteryzowanych 3 dniowo cudownie nawróconych , którzy się idealnie wystawili Ziemkiewiczom , Janeckim , Mazurkom itp. Te pierwsze trio jest przynajmniej konsekwentne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Chyba sobie odpuszcze pisanie na jakis czas tutaj bo ostatnie wydarzenia sciagnely tlum roznych ludzi ktorzy zepchneli rozmowe tutaj na jakies dziwne granice.
Jeden zdziwiony ze w reportazu spod Palacu sie nie znalazl i nikt go nie pytal a byli w nim tacy ktorzy bardzo chcieli cos powiedziec. Drugiemu na widok tego reportazu przypominaja sie "gorsze czasy" bo... wlasciwie nie wiadomo czemu. I gigantyczne manipulacje przeciwnej strony "nie maja znaczenia". Trzeci nazywa Ziemkiewicza i innych dziennikarzy klamcami bez poparcia swoich tez. Klamia na pewno i juz bo mu sie nie podoba co napisali. Kolejny zachwyca sie jakas debilna piosenka dwoch chamow. A na koniec wyjezdza ostatni z Kuzniarem jako jakims autorytetem. A kto to jest Kuzniar i co osiagnal poza tym ze jest sympatyczny i na luzie prowadzi program w tv? To wystarczy dzis zeby byc wyrocznia? Po niektorych reakcjach na Wojewodzkiego chyba faktycznie wystarczy. Tyle rewelacji na jednej tylko stronie. Nie chce mi sie w tym uczestniczyc. Spartan od czasow Sobali nie zauwazylem jakiejs radykalnej zmiany kursu, chyba musze sie uwazniej 3 przyjrzec. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Mam kolejny powód , żeby tak myśleć. Gdzie napisałem coś o Kuźniarze jako jakimś autorytecie ? Podałem przykład osobnika , który również dosyć ostro(co prawda nie aż tak jak błazny w piosence) wypowiada się na temat bieżących wydarzeń związanych mniej lub bardziej z tragedią z 10 kwietnia. Jest to również osobnik , który tak samo jak dwaj pozostali nie odgrywał roli cudownie nawróconego. Wolę takich , aniżeli tych cudownie nawróconych ,którzy 10 kwietnia ,,przejrzeli na oczy'' . Ci drudzy , albo odgrywali swoje role , albo przyznali , że byli idiotami o dosyć niskim poziomie IQ. Nie wiem co gorsze. Wiem ,że w niebie jest większa radość z 1 nawróconego aniżeli z 99 sprawiedliwych , ale ja stąpam po ziemi . (Zresztą nie wiem do końca po co drugi raz napisałem to samo)
Ostatnio edytowane przez Mareq : 30.04.2010 o godz. 12:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Coca-cola wycofała się ze sponsorowania audycji Wojewódzkiego i Figurskiego. Ciekawe czy efekty pójdą dalej czy na tym skończą się wszelkie konsekwencje? Rada etyki może sobie gadać, ale więcej raczej nie zrobi. Sama piosenka - żenująca prowokacja w stylu Wojewódzkiego. Szkoda że Figurski się do niego upodobnił, bo miał zadatki na dobrego dziennikarza muzycznego.
Z drugiej strony, kiedy słuchałem dzisiaj w Trójce o planach włączenia się Marty Kaczyńskiej do kampanii Jarosława, to zacząłem się zastanawiać czy to przypadkiem nie jakiś program satyryczny. Jeśli rzeczywiście do tego dojdzie, uważam że już każdy będzie mógł sobie do woli używać na smoleńskiej katastrofie, a wszelkie żarty z jej powodu stracą swój niesmaczny charakter. Aha, a Trójka była i jest (silniej/słabiej) proPiSowska, co nie przeszkadza mi w słuchaniu jej codziennie od samego rana.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 30.04.2010 o godz. 15:13.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A pro po Trojki ,to odkad pojawil sie w niej Sobala , jest nowa audycja o 15.00 "Trojka po trzeciej" która jest prowadzona na zmiane przez: Janeckiego , Sakiewicza ,Ziemkiewicza czy jak dziś Wildsteina (program o filmie Pospieszalskiego Solidarni 2010) ,wiec nawet PIS upolitycznił tą kultową antene, jedna babka dzwoniac mówiła ,że słucha od 20 lat Trójki ,ale takiego bełkotu jaki zafundował dziś Wildstein to nie słyszała
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I zaczynam myslec ze owych "nawroconych" nie ma w ogole. Jedynie czesc wykazala sie taktem, czesc przemilczala a czesc jak byla zaslepiona nienawiscia tak jest nadal. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Orzeu jak zapowiadasz, że sobie odpuścisz to dotrzymaj proszę słowa. Jak nie rozumiesz dlaczego przypomina gorsze czasy to tym bardziej odpuść
Przy okazji chciałem zapytać ile osób uczestniczyło w marszu poparcia dla IPN? Ktoś wie?
Ostatnio edytowane przez Kowalski : 30.04.2010 o godz. 16:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wez ty sie zajmij czyms pozytecznym a nie sledz co robie bo nie powinno cie to w ogole interesowac.
Ostrzegam ze biore sie po weekendzie ostro za ten temat i wszystkie teksty o "czytaniu ze zrozumieniem" i inne podobne genialne "argumenty" podciagam pod obelgi. Starczy tego ****a, to jest forum kibicow Wisly a nie piaskownica polityczna do wzajemnych wyzwisk. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze kolego ja Cię nie śledzę, nie jesteś pępkiem świata. Ale skoro Ty odniosłeś się do mojej wypowiedzi to i ja zareagowałem "pozytywnie". Skoro jest to forum to jest i wymiana poglądów i każdy może wyrazić swoje zdanie.Jeśli nie lamie zasad forum. Mylę się? No chyba, że obowiązuje jeden jedyny słuszny nurt i nie wolno myśleć inaczej. To że jesteś modem nic nie zmienia w tej kwestii.Natomiast tłum rożnych ludzi którzy zepchnęli rozmowę tutaj na jakieś dziwne granice to zarejestrowani użytkownicy tego forum.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Zajmijmy się poważnymi tematami,których ostanio nie brakowało:
Jak oceniacie decyzje Janukowycza o przedłużenie stacjonowania floty rosyjskiej? Dobry interes biznesowy czy wasalizacja Ukrainy? Komorowski a ustawa o IPN.Czy powinien zawetować dlatego aby ukłonić się w strone zmarłegoLecha Kaczyńskiego jak sugerowała opozycja? ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
możecie rozwinąć - bo to jest ciekawe.
W nomenklaturze bowiem występują 2 pojęcia - pisowski vs niezależny. Pisowski to synonim wiadomo-niewiadomyy - niezależny to synonim napi***a na PIS ile wlezie. Pojecie to odnosi sie do wszystkich dziedzin życia - od sprzątaczki po prokuratora . Podobnie jak to było po 45 - wtedy jednak byli postępowi i reakcja - faszystowska AK. Z logicznego punktu widzenia bowiem pisowski znaczyłoby tyle ile nien***cy na PIS. Dokładnie tak jak jeszcze do 10 IV - pisowski na imprezie był ten kto nie śmiał się z kawałów o Kartoflu. A który to kawał oczywiście w gronie ludzi wyższych sfer kulturowych musiał zawsze uświetnić uroczystość. W kanonie było zacząć od takiego drobnego żarciku. No i skończyć borubarem w najlepszym razie flagą monako Dobrze obrazuje to ta wypowiedź. jeśli bowiem - jeszcze przed 10 IV śmiałeś się do rozpuku w towarzystwie na temat odwróconego szalika z napisem POLSKA trzymanego przez Kartofla. Dziś zaś nie dość że się nie śmiejesz - to jeszcze masz wyrzuty sumienia - to jesteś po prostu DEBILEM z niskim poziomem IQ
Ostatnio edytowane przez sambo : 30.04.2010 o godz. 19:22.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy mi się wydaje czy to jakieś nienormalne, że rodzina bierze udział w kampanii prezydenckiej? Był i taki, co zaraz przed wyborami brał ślub. Kilku redaktorów wieszczących o wyglądzie kampanii przed jej startem z obawami pisało, że przez tragedię PO nie będzie mogła zarzucić PiSowi żadnego argumentu merytorycznego, w obawie, że zostanie to odebrane przez społeczeństwo jako atak na biednych i poszkodowanych. Tymczasem kandydata PiSu w kampanii prezydenckiej nie może poprzeć jego najbliższa rodzina! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodząc z takiego założenia nigdy nie znajdziemy porozumienia. Napisałem wyraźnie, że mam centrowo konserwatywne poglądy (poza karą śmierci i definicje prawicowości i odstępstw od kary śmierci JKM mam w ... wiadomo gdzie) A co do 3...to chętnie posłucham Twojego zdania bo wciągając do dyskusji warto mieć się do czegoś odnieść. Zaczepne "możecie rozwinąć - bo to jest ciekawe" nie uważam za wyrażenie poglądów. Trójka otwarła antenę dla ludzi związanych z prawicą i pozwala im na prowadzenie autorskich programów. A że były mason B. Wildstain (czy z masoństwa się wychodzi) - nie stawiam zarzutów a jedynie stwierdzam obiektywny fakt tak, tak, wiem GW nie czytam ale nikt nie sprostował ani do sadu nie podał - póki co korzysta z wolności wypowiedzi to mamy audycje takie jak dzisiejsza. Dla wymiany poglądów i pokazania spektrum życia politycznego wspaniale. Tylko.... Otóż takich samych audycji w 3 nie ma np. Krytyka polityczna. Jedynie piątkowe audycje Manna i czasami Strzyczkowskiego (chociaż to bardziej obyczajowość niż publicystyka) powodują, że zapraszani są goście o różnych poglądach politycznych lub wywodzący się z redakcji od GW po GP. W przypadku czy to Wildseina czy Sakiewicza oponent jest zakrzykiwany. I cholera już wie czy to ich brak taktu czy poglądy polityczne za tym stoją. Wymień proszę ostatnich dyr. PR3. Czy rzetelnie i obiektywnie możesz stwierdzić, że radio nie sprzyja Pisowi? Czy poglądy Semki czy Karnowskiego, Ziemkiewicza czy Wildsteina nie są prezentowane częściej niż innych? Otóż zapewniam Cię, że są. I nie nawołuję do tego aby ich nie było ale aby mogły być konfrontowane na tej samej antenie. Bo obecnie trójka polemizuje z lewicowymi poglądami wyrażanymi w innych mediach, stacjach, prasie. I dlatego nie jest bezstronna. Co do Sobali to prześledź jego polemikę z Mannem.
Ch....z polityką Wisła przegrała.....
Ostatnio edytowane przez spartan : 30.04.2010 o godz. 22:04.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Akurat ,,wpadłem'' na tą notkę i pasowała mi do schematu. Ta notka podobnie jak piosenka wywołały w różnych miejscach internetu dosyć ostre opinie a zarazem obydwie rzeczy zostały popełnione przez typ ludzi , którzy (owszem zachowali spokój w czasie żałoby) nie doznali cudownego nawrócenia. Szczegóły już wyjaśniłem w poprzednich postach. W żadnym elemencie mojego posta nie sugerowałem , że treść merytoryczna notki Kuźniara jest super ekstra , czysta prawda. Cytat:
|
||
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
ależ chcę. Może mój ton posta jest zaczepno-ofensywny ale chętnie przeczytam, co masz do powiedzenia w tej kwestii.
Do tej pory bowiem nie napisałeś nic o propisowosci - mało tego wpadasz w pewną pułapkę logiczną. Jeśli bowiem dajmy na to ktoś lubi piwo malinowe, to fakt, iż owe piwo produkuje jeden tylko producent X - nie oznacza, że ktoś lubi producenta X. Gdyby bowiem oprócz producenta X był Y - to wtedy miałby wybór - kierując się jednym kryterium - piwem malinowym. Otóż cała hipokryzja debaty publicznej obecnie i zarazem całe przekleństwo Polski polega na tym, że jeśli ktoś uważa, że np. macki SB szkodzą polskiej gospodarce itp itd. to od razu ma przyklejaną łatkę PIS. Nikt nie zastanowi się, czy akurat ten argument jest prawdziwy - ważne, że PIS głosi to samo. Po wtóre - przekleństwo sytuacji polega również na tym, iż pewne poglądy głosi, albo wydaje sie, że głosi jedynie PIS - to tym sposobem, pewne ważne rzeczy, które PIS uznaje za ważne i ważne są. Tak samo jak pewne poglądy PO są ważne dla tej partii i są ważne w rzeczywistości - są sporwadzane to całej połajanki międzypartyjnej. Śmierć Kaczora obnażyła w jakiejs części tę hipokryzję - ludzie zrozumieli, że idiotyzmem było np. wstydzenie się za swoje patriotyczne przekonania tylko dlatego, że te prezentował Kartofel. Zrozumieli, że to droga do nikąd. Włąsnie takie rozumienie pewnych spraw po 10 IV jest największym zagrożeniem dla ośrodków władzy typu GWno - albowiem istnieje niebezpieczeństwo- że faktycznie debata może wymknąć się spod kontroli i przejsć z pułapu partyjnych połajanek na rzeczową dyskusję. najlepiej więc, żeby zostało dalej, jak było i wykrzesać w sobie tę iskrę, która spowoduje, że dalej będziesz się śmiał z Kartofla - będziesz przecież inteligentniejszy no i wykształcony
Ostatnio edytowane przez sambo : 01.05.2010 o godz. 12:30.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą przykład z kartoflem jest z kategorii tych bardziej drastycznych . Już lepiej sięgnąć np do zwykłej oceny prezydentury np. dla pewnej osoby XYZ , 9 kwietnia był złym prezydentem bez doszukiwania się jakichkolwiek cech pozytywnych a po 10 kwietnia stał się wielkim patriotą .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 01.05.2010 o godz. 12:49.
|
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
A tak poważnie - dobrze wiesz - że ci ludzie zzaczeli beczeć nie dlatego, że naraz zrozumieli, że Kartofel był dobrym prezydentem a 9 IV był złym. Tylko dlatego, że 9 IV był jeszcze kartoflem i borubarem a 10 IV naraz dotarło do nich, że to nie Kartofel a Kaczyńśki. Panika wybuchła też na czerskiej - bo ludzie naraz przypomnieli sobie nazwisko Kartofla. Nie bez powodu pojawił sie też teledysk WOjewódzkiego i Figurskiego - jest on po to aby przypomnieć, że Kartofla zakopuje się w ziemi a Borubar istnieje na prawdę. Problem nie sprowadza się do przejrzenia na oczy w kwestii prezydentury - a raczej na przemysiu oczu z mydlin. Przeżyłem to na przykładzie mojego szwagra - platformrersa - z kkażdym kieliszkiem wypitej wódki zawsze wesoły człowiek stawał się coraz bardziej smutny i mówił mi coraz bardziej o wyrzutach sumienia. NIe stwierdził, że Kaczyński to był w sumie spoko kolo a on go uważał za Kartofla - ale wyruty sumienia dręczyły go za to, że nie zrobił NIC aby poznać tego cżłowieka a jego opbraz ukształtowali mu Wojewódzki wraz z Pochanke. I to boli GWno i to jest powodem bezpardonowej ich ofensywy i strachu
Ostatnio edytowane przez sambo : 01.05.2010 o godz. 13:18.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Poszukuję różnych stronek o tematyce wyborczej, na której znajdą się kandydaci, ich programy, wiadomości, aktualności. Nie chodzi mi o to, żeby to wszystko było na jednej stronie, może być kilka stron, każda dotycząca czego innego. Z różnych źródeł. Mogą być serwisy, blogi itp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
spartan,w gruncie rzeczy ten pro-PiS-owski nurt mimo wszystko nie jest taki zły.Przypominieć tylko co działo się na forum za czasów wszechwiedzącego Wilka utożsamiającego patriotyzm z obaleniem demokracji,rozpadem UE i namaszczeniem oderwanego od rzeczywistości Korwina na króla
![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
W sumie domyślam się, dlaczego nikt nie komentuje twojego posta. Zachowam go w cytacie, gdyby przyszło ci kiedyś na myśl go wyedytować (np.mógłbyś tam jeszcze dołożyć Adolfa).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W porządku, rób sobie z nim co chcesz
Co do Adolfa... kiedy obrośnie podobnym, sztucznie napędzanym kultem jak wyżej wymienieni... kto wie?! |
|
|