|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
tez o tym pomyslałem u nas musi byc mega mobilizacja i kazdy z pilkarzy musi byc przekonany na 100% ze Wisla moze obroic tytuł. Wystarczy tylko wygrac 3 mecze. Ten mecz pokaze czy ci pilkarze mają jaja i udowodnia ze porazkiz z Amika ,Legia w Sosnwocu czy w derbach cos ich nauczyly i beda spragnieni rewanzu. jelsli tego nie pokazą przynamniej nie bedzie placzów,na Mistrza wobec tego nie zasluzylismy..... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wojtas......hmmm sama nie wiem czy na mistrza zasłużylismy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Popieram przedmówcę Wojtasa, jakby nie było jesteśmy wciąż liderami rozgrywek. Teraz wszystko w nogach i umysłach naszych zawodników. Limit potknięć został wyczerpany. Prosty rachunek, jeśli wygrają 3 ostatnie (ciężkie) mecze zasługują na mistrza. Jeśli znów im się noga powinie tytułu nie będzie. Nie ma co dogłębnie analizować tematu. Od dłuższego czasu gramy piach...ale nie można wciąż liczyć, że psim swędem da się wszystko osiągnąć. Motywacja powinna być, bo jest o co grać. I jakby na to nie patrzeć to wciąż Lech ma o ten jeden punkt większy problem niż my w drodze do tytułu.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
obejzalem wczoraj mecz lecha ,nic takiego nie pokazali a i tak wygrali 0-3 , cwielag trafil w poprzeczke....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Widać, że pomału Paweł Brożek wraca do formy co może cieszyć
Niestety nasi napastnicy ( Brożek, Boguski) mają wyraźne braki techniczne ( przyjęcie piłki, podanie na 5 metrów). Kolejny problem to nasza bramka, gdzie nadal ta pozycja nie wróży dobrze przed meczem z Legią. Cieszy fakt, że Mucha to już nie ten Mucha z wiosny. Moim zdaniem Piotr Brożek powinien usiąść na ławce, bo to jak ostatnio gra pokazuje, że chyba powinien odpocząć. Pozostaje mieć nadzieje, że Ba będzie wstanie rozegrać 70 minut ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Bo taka prawda , że gra straszną kichę ; ] Ale ostatnio coś się starał, a ostatnio tylko stał
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
z Koroną Broziu chyba nawet nie doszedł do sytuacji bramkowej, więc byłbym ostrożny z powrotem do formy.Już prędzej bym do ataku przesunął Małego albo nawet w drodze rozpaczy Marcelo.Boguski-Mały -tak bym zestawił atak.Pomoc w tej sytuacji Diaz-Sobol,Jirsak-Łobo
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Czyżby Kasperczak chciał zasugerować właścicielowi że dalej nie ma wysokiego napastnika. Pomoc prawie idealna tylko Diaz na obronę a Piotrek Brożek na pomoc. Chyba, że kierujesz się zagęszczeniem środka pola a Diaz miałby taką rolę spełniać |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
W moim odczuciu Brożek ma lepsze dośrodkowania niż Małecki, przesunięcie go na jego macierzystą pozycję sprawdziło się już w meczu z Polonią Bytom, ma ciąg na bramkę a to może być nasza szansa.
Tym by się bardziej kierował przy ustawieniu drużyny ale zobaczymy jak będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Generalnie przed meczem z Koroną myślałem, że obrona mistrzostwa będzie sprawą może nie łatwą, ale zdecydowanie w zasięgu Wisły. Wydawało się wtedy, ze Wisła może sobie pozwolić na jedną porażkę w czterech meczach i być mistrzem, a to jeszcze przy założeniu, ze Lech wygra komplet spotkań, co wcale w kontekście meczarni z Lechią w kolejce wcześniej) nie było takie pewne. Jeżeli Lech nie zdobyłby kompletu punktów, Wisła mogłaby sobie pozwolić nie tylko na jedną porażkę (np. z Legią), ale również na remis, który mógłby po prostu wypaść.
Jak bardzo 90 minut na Suchych Stawach (w połączeniu ze zwycięstwem Lecha na Oporowskiej) zmieniło sposób mojego myślenia, nie potrafię tego pojąć... Wisła przegrała mecz, w którym jej zwycięstwo było obowiązkiem, ale co gorsza styl tej porażki napawa potężnym pesymizmem w kolejnych meczach. Dla mnie opowiadania, że wszystko w nogach Wisły, podobnie jak to, ze Brożkowi wraca forma to mówiąc kolokwialnie dyrdymały i farmazony. Jestem niemal pewien, że Lech od następnej kolejki będzie liderem. Strata ich punktów u siebie z Bytomiem jest niewyobrazalna. Forma Wisły (szczególnie mam tu na mysli formę strzelecką, kreatowność formacji ofensywnej) wypada blado w zestawieniu z akurat solidną defensywą Legii. Ponadto,doświadczenie poprzednich spotkań uczy, że to Legia w meczach z Wisła ma mentalność zwycięzcy, nastawienie pozwalające walczyć o zwycięstwo. Przewiduję, że Biała Gwiazda zremisuje na Łazienkowskiej. Nie wykluczam nawet nudnego 0-0. Trzeba jednak wyjść na boisko i wywalczyć ten remis. Brak zwycięstwa Legii praktycznie oznacza wyrzucenie ich za burtę pucharu UEFA! Oni naprawdę mają o co grać. My również, ale jak już wcześniej napisałem, moje nastawienie, wizja mistrzostwa uległa zmianom po końcowym gwizdku meczu z Koroną. Kolejny mecz to nasze derby i Ruch-Lech. Zakładam, ze do tej kolejki Lech przystąpi jako lider z jednopunktową przrewagą. Uwazam, że Lech nie wygra w Chorzowie. Ruch gra teraz najładniejszą piłkę w Polsce, ponadto walczy o pełną pulę w lidze w kazdym meczu i ma szanse na mistrza. Ucieka równiez Legii. Zwycięstwo Wisły w derbach, oprócz tego, że jest jej obowiązkiem, może przywrócic ją na fotel lidera. Później mecz z Odrą... Nauczyłem się po meczu z Koroną nie dopisywać Wiśle trzech punktów przed meczem, ale tą przeszkodę muszą pokonać sami, nawet kosztem wyrzucenia Odry z ligi. Co do samego meczu z Legią.... W Wiśle nie ma ani jednego napastnika. Mecz z Koroną pokazał, że zawodnicy o ofensywnych inklinacjach są po prostu w słabej formie. Trzeba więc zneutralizować środek Iwański-Rybus-Radovic, zagrać na zero z tyłu ( z Juszczykiem to będzie wyzwanie) i liczyć na stały fragment gry, gdzie albo bezpośrednim strzałem, ale strzałem głowa obrony wypracujemy przewagę bramkową... Ja bym chyba dał Małeckiego do ataku. Para Boguski-Brożek nie gwarantuje nawet strzału na bramkę. Ba i Sobol do środka, Diaz i Pietia na lewej, Kirm i Alvarez na prawej i para naszych żelaznych środkowych obrońców. Problemem jest bramkarz i partner Malego w ataku... Z resztą jakim zestawieniem byśmy nie rozpoczęli, trzeba pamiętac, że Wisła po prostu nie ma formy fizycznej (co widać po wolniej biegających piłkarzach, niedokładnościach, błędach w przyjęciu piłki), co jest poparte brakiem mentalnosci zwycięzcy (słabość psychiczna, negatywne nastawienie po stracie gola, brak szczęścia). Trzeba naprawdę wznieść się na wyżyny zeby ograc tą słabą przecież Legię. Chyba spędzę czas nie na ogladaniu tego meczu, a w kościele na odmiawianiu różańca za zwycięstwo... Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez Adenalix : 03.05.2010 o godz. 10:15.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wracając do tematu... Jeśli Wisła na Łazienkowskiej nie zaatakuje od pierwszej minuty, to nie mamy co liczyć na korzystny rezultat. Przede wszystkim nie możemy sobie pozwolić na zepchnięcie nas na własną połowę, co miało miejsce w meczu na Suchych Stawach z Koroną w pierwszych 45 minutach. Musimy zagrać ofensywną, odważną piłkę, bo jedyna rzecz jaka nam pozostała to postawić wszystko na jedną kartę i nie oglądać się na innych. Faktem jest, że Lech ma spotkanie z Ruchem, w którym bardzo prawdopodobne jest, że może zgubić punkty, ale jak już wcześniej wspomniałem - Wisła nie powinna liczyć na innych. Ostatnie kolejki to ciężka przeprawa - będą błyskiem Białej Gwiazdy, lub całkowicie obnażą wszystkie nasze słabości. Nie pozostało nam nic innego jak wierzyć w drużynę i dobre przygotowanie wyjściowej 11 przez trenera. Będzie dobrze Panowie.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 03.05.2010 o godz. 11:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mecz o wszystko, wiec bedzie sie kopanie po czole jednej i drugiej drużyny.
Dużo fauli, walki, o wiele mniej gry nie mowiac juz o składnych akcjach. Z Lechem nasi bali sie zaryzykowac, bo lepiej pewny remis. Tutaj juz remis nie wchodzi w grę. Czy uda sie wygryzc te punkty w warszawie... Zadecyduje dyspozycja dnia, chociaz ogladajac mecze Legii, graja dla mnie mega pyte z 2 przebłyskami na meczu. No ale ten mecz bedzie inny. Wynik 0-1 ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja podejrzewam, że do będzie coś w stylu mecz z Lechem. Tak jak ktoś napisał, dużo fauli, gra w środku pola. Zadecyduje jedna bramka. Wynik prawdopodobnie 1:0. Nie spodziewajmy się wielkich emocji. Brzydki mecz się zapowiada. Mam nadzieję, jednak że wygramy ten mecz i zmierzymy po Mistrzostwo.
![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Obstawiłem w typerze 1:2!!!
Serce STAREGO WIŚLAKA wciąż wierzy...choć gdzieś tam daleko w duszy pojawia się niepokój...czy uzasadniony? Panowie piłkarze z Białą Gwiazdą na piersi, do Was teraz się zwracam...w jakiej formie i dyspozycji jesteście to wszyscy widzimy...ale mistrzostwo jest jeszcze w naszym zasięgu!!! Trzy mecze...9 punktów...i wszystko jasne!!! Pytaniem jest jak zagramy MY Jeszcze trochę i wszystko będzie jasne... ale to w głowach i nogach naszych gwiazdeczek!!! Bo My Kibice Białej Gwiazdy Nigdy Nie poddamy Się!!! ![]()
WISŁA KRAKÓW – MISTRZ POLSKI…1927, 1928, 1949, 1950, 1978, 1999, 2001, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009, 2011…cdn.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
STARY WIŚLAKU krzepisz serca, jednak zostalismy w tym sezonie tyle razy wystawieni na ciężką próbę w najmniej oczekiwanym momencie (Leviadia, Arka, Bełchatów, Korona) i przegraliśmy wszystko co najbardziej prestiżowe (Lech, Legia, Cracovia), że ciężko o optymizm... Oczywiście my kibice nie poddamy się, ale najwazniejsze, żeby piłkarze Wisełki wzięli przykład z nas - kibiców i wyszli z wiarą w końcowy sukces i co ważne - we własne umiejętności.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=qcymE...eature=related taki bedzie wynik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
jesli mieliby cos obejrzec to,
http://www.youtube.com/watch?v=RyDG5g5ZCmY ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie mają oglądać! Mają wyjść na boisko, nie odstawiać nogi w ŻADNEJ sytuacji i strzelić więcej bramek niż Legia. Mecz ten i z parchami pokaże kto jest godny wychodzić na boisko z BIAŁĄ GWIAZDĄ na piersi,a kogo trzeba po prostu wy****ć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do samego meczu, jakos po wyczynie naszych gwiazdeczek w Chorzowie stracilem cisnienie na ten mecz i w sumie wsio ryba jaki bedzie wynik 8 maja. Jednak napewno zwyciestwo nad Wisla troche mi poprawi humor, wiec licze ze sie gwiazdeczki przedostatni raz w sezonie sie zepną(wypadalo by jeszcze ograc Polonie w derbach) i nie dadzą sie w Warszawie przez Wisle opykac 3:1 dla Legii ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Faktycznie dla Legii mecze z Wisłą to jakieś szczególnie ważne wydarzenia. Jak pamiętam, to zawsze Legia się maxymalnei spinała na te mecze, a nasz gwiazdy ....no cóż raczej kiepsko z tym bywało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
najwyższy czas to zmienić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Niech sobie wyjda skoncentrowani na 70% jak zwykle, a najlepiej niech sie poloza plazowicze. A moze Cupial za malo placi?
50% skladu powinno wyleciec, a moze niech zmienia profesje. Niektorym w Wisle sie wydaje, ze mecz sie zaczyna w 45min i laskawie ruszaja dupy jak juz jest po meczu. Inna sprawa, ze przygotowanie kondycyjne jest zenujace, nie wiem za co niekotrzy zgarniaja po 40tys PLN. Petrescu powiedzial prawde o polskiej lidze, a od jego odejscia kompletnie nic sie nie zmienilo Czekam na Legia, a zwlaszcza derby i zobaczymy ile kto jest NAPRAWDE WART, a nie kto ile potrafi klapac. Kazdy kto sie okaze ciota w tych meczach - rozwiazac kontrakt ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaczekajmy ze spekulacjami i ocenami do sobotniego meczu. Nie pozostaje nic innego jak uwierzyć i Wam też to radzę.
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 03.05.2010 o godz. 15:24.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A no bo o własną opinię to raczej trudno. I tam przed "pozostaje" chyba miało być "nie". ;]
![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|