The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Alexander94
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.05.2010, 20:34
MaG* napisał(a):Wyświetl post
Liga stała się ciekawsza .
Tak, jest to mówione od dwóch sezonów.
Ale wolałbym ,żeby była ciekawsza z powodu polepszenia się drużyn. Wtedy poziom byłby podobny i liga ciekawsza.
Ale powodem stania się ligi ciekawszą jest niestety to, że poziom jest tak mierny, że nikt nie jest w stanie udowodnić swojej wyższości. O wielu decyduje przypadek...
Nie mówię oczywiście o górze tabeli, gdzie Ruch ,który naprawdę gra ostatnio ładną piłkę pokazuje,że może spokojnie walczyć z Wisłą, Legią,czy Lechem.
Jednak wolałbym ,żeby Wisła zdobywała mistrza 3 kolejki przed końcem od ekscytowania się wyrównaną walką w czubie. Teraz jednak tego nie unikniemy, ale wierzę ,że mistrz znowu będzie na ,,Reymonta".
Co do meczu, to tylko zwycięstwo. Jesteśmy jak najbardziej w stanie wygrać.
Nie ma co oglądać się na innych.
,,Tylko najwięksi potrafią wyrzec się zemsty"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2010, 20:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
1:5 było za piczki Liczki Teraz nas tak nie zgromią bo nie mają kata, który zawsze z Wisłą miał dzien konia czyli Włodara.
Grzelak jest
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.05.2010, 20:55
co wy mówicie o jakiś remisach?! ruch wygrał spokojnie, a my jedziemy do Warwy gdzie legia gra słabo "bo ich wygwizdują" i nie damy rady wygrać?

Musimy tam jechać i jak się postawią to wyrwać im te 3 pkt i koniec.

Jak nie wygramy to nie zasługujemy na mistrza bo tak słabej Legi to chyba nigdy nie widziałem.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.05.2010, 20:57
Kiedy ja zobaczę zwycięstwo Wisełki nad Legią albo Lechem. Teraz wygrana się przyda bardzo, bo Warszawiaki stracą LE, a my dostaniemy kopa i możliwe, że tytuł zdobędziemy. Porażka albo remis, przy zwycięstwie Lecha komplikuje mocno sprawy
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 01.05.2010, 20:58
Ruch sie tak rozpędzil że może i z Lechem wygra - a jesli nie to zremisuje

humor mi powrócił
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.05.2010, 21:03
Na ta chwile wyniki ciekawe
Grupa spadkowa zdobyła punkty więc i jest szansa ze Śląsk powalczy z Lechem,wtedy moze ta kolejka nie bedzie taka tragiczna

Byłoby miło...
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 01.05.2010, 21:34
Slask ma bardzo nieciekawych rywali w ostatnich trzech meczach, wyjazd do Piasta, potem do Odry, na koniec u siebie ma Arke i tylko 3 pkt przewagi nad tymi dwoma pierwszymi druzynami, jesli jutro przegra. Powinni gryzc trawe z pyrami, wszystko jest mozliwe, a lech gra bez Stilica, Peszko ma az 11 kartek!! Jutro wypadaloby go jakos sprowokowac, bo jak dostanie dwunasta to pauzuje dwie kolejki!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 01.05.2010, 22:03
0:4 jak nic będzie
i Legia będzie oglądać nasze plecy
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.05.2010, 22:07
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
0:4 jak nic będzie
i Legia będzie oglądać nasze plecy
Mimo wszystko jeszcze jacyś optymiści u nas zostali
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 02.05.2010, 08:18
moim zdaniem jest spora szansa na 4 miejsce i unikniecie kompromiitacji w pucharach wystarczy lanie na łazienkowskiej a ruch i lech wygrywaja swoje mecze i jesteśmy uratowani
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.05.2010, 08:38
Panowie, Legia obecnie jest słabsza od Korony Kielce! Niestety my od niej nie jesteśmy wcale lepsi, choć może zrzućmy to na "szalone" tempo rozgrywek. Siłą Legii są stałe fragmenty, z których zdobywają sporo bramek. Gramy w najlepszym składzie, trzeba ukąsić Muchę inaczej mistrza w Krakowie nie zobaczymy. Chyba, że walka o drugiego frajera roku będzie się toczyła pomiędzy Wisła, a Lechem do ostatniej kolejki. Prawda jest taka, że 1 połowa z Piastem i z Koroną są na poziomie meczów z Arką.

Jeszcze co do Issy Ba, to nie wiem czy nie najkorzystniejsze byłoby go ustawić na pozycji Boguskiego, żeby nie miał zadań defensywnych, wysoki jest, więc jest większa szansa, że coś w górze wygra i z Brożkiem mógłby coś kombinacyjnie zagrać. No i może w końcu zrobiłby coś efektywnego, bo na razie te sztuczki niewiele dają.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.05.2010, 08:41
Będzie remis. Obie drużyny zneutralizują swoje poczynania ofensywne. Tylko czy Lech straci dzisiaj punkty... jakieś punkty. Trzymajmy kciuki za Śląsk.
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Stary 02.05.2010, 08:59
Wujor napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem jest spora szansa na 4 miejsce i unikniecie kompromiitacji w pucharach wystarczy lanie na łazienkowskiej a ruch i lech wygrywaja swoje mecze i jesteśmy uratowani
Nie bylbym tego taki pewien, jesli Ruch zdobedzie puchar polski i zajmie miejsce na podium to 4 miejsce ma zagwarantowane puchary
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 02.05.2010, 10:52
Ravers napisał(a):Wyświetl post
Są jednak plusy porażki z Koroną:

-Wiślacy będą czuć oddech Amiki na plecach(jeśli Amica wygra ze Śląskiem to będą tracić do nas 1 pkt)i zaczną za********* bo będą wiedzieli,że jeśli przegrają to nie mają mistrza(Amica ma łatwiejszy terminarz niż my),
-Będzie większa motywacja(opisane wyżej)

Cóż,pozostaje wierzyć i mieć nadzieję że Cupiał nie sprzeda Wisły,jak nie będzie majstra...

Kolego ,prosze cie...nie używaj tego słowa!!!
O majstra...to walczą w Poznaniu.A ty jak masz ochote,to idź do swojego majstra i poproś go żeby nie pastwił się nad tobą w pracy.Ewentualnie postaw mu browara.Koniecznie tego z zieloną etykietką....
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 02.05.2010, 11:14
Legia gra jeszcze gorzej. To będzie trudny mecz ale to Wisła ma więcej atutów. I to nasz zespół walczy o Mistrza. Legia co najwyżej o puchary.

Czemu większość osób sra przed tym meczem, że przegramy? Założę się, że tak samo się legioniści srają na swoich forach.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.05.2010, 11:34
Krótko i konkretnie. Wygramy 1:0, lub 2:1.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.05.2010, 11:45
ja jedynie sie obawiam, ze mecz z Legia Warszawa moze byc podobny do meczu z Lechem, walka w srodku
jedyna nadzieje na fajny mecz to szybko strzelona bramka
zostaly 3 kolejki i mam nadzieje ze utrzymaja lidera do konca

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 02.05.2010, 11:53
Wujor napisał(a):Wyświetl post
Na taki mecz czekałem. Mają ci marni dorobkiewicze wykazac się wolą walki i przywiązaneim do klubu. Czas na zmazanie upokorzeń z tego sezonu. 6 kompromitacji w lidze plus niesamowite sku...rwienie się w pucharach, to moim zdaniem wystarczy. Jeżeli nie wygrają - Cupiał powinien ich poprostu wypier....dolic na zbity ryj. Co do jednego. Koniec z tolerancją na lenistwo.
ja dla odmiany chcialem uniknac grania tego meczv w tak podbramkowej sytuacji.oby Ślask nam dzis pomogł bo w wawie ciezko liczyc na wiecej niz remis
Odpowiedz cytując
WislakWloszczowa
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.05.2010, 11:54
wie ktoś co z Pawełkiem? Bo z Juszczykiem to raczej nie mamy czego szukac w Warszawie...
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Stary 02.05.2010, 11:58
Kurto zagra ;D
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Stary 02.05.2010, 12:09
Eberk napisał(a):Wyświetl post
Legia gra jeszcze gorzej. To będzie trudny mecz ale to Wisła ma więcej atutów. I to nasz zespół walczy o Mistrza. Legia co najwyżej o puchary.

Czemu większość osób sra przed tym meczem, że przegramy? Założę się, że tak samo się legioniści srają na swoich forach.
Oj nie wiem czy srają puchary mają raczej zapewnione bo nie wierze że Ruch nie wygra PP(chociaż poczekajmy nie wiadomo moża jaga albo pogoń będą nas w LE reprezentować.

Natomiast Legia nie ma nic do stracenia przegrali z Ruchem i muszą się ostro napocić żeby być na 2-3 miejscu.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.05.2010, 12:16
http://demotywatory.pl/1494671/Puma-Wybieram-cie
Nowa myśl Henia na mecz z Legią?
*Eberk* a no "sramy", bo gramy na wyjeździe, bo Wisła nie rozjeżdża wszystkich jak w sezonie 07/08 (choć i wtedy na Łazienkowskiej przegraliśmy). Mało mnie obchodzi to co myślą o tym meczu kibice Legii. Interesuje mnie tylko Wisła, która po ostatnim meczu zmazała mój optymizm.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Adamek21
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.05.2010, 12:17
Ciekawe czy Dikson będzie gotowy ale raczej tak,szkoda ze nikt z zagrożonych zawodników nie dostał kartki było by lepiej,ale wiadomo nie ma co sie oglądać na rywali trzeba grać swoją piłkę mam nadzieję,ze wygramy w Warszawie i zdobędziemy mistrza.
"Można wyjechać za granicę, można też grać całe życie w jednym klubie. Ja wybrałem drugą opcję i jestem z tego dumny" - Arkadiusz Głowacki

"Na jednej z konferencji po zakończeniu przygody z reprezentacją mówiłem, że chciałbym zostać w Wiśle nawet do 40. roku życia...Jeżeli zależałoby to tylko ode mnie, to chciałbym zostać" - Radosław Sobolewski."

"Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub." - Bogusław Cupiał
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.05.2010, 13:18
Chaotycznie grające zespoły z przeciętnymi kopaczami.Każdy wynik możliwy,silenie się na analizę nie ma większego sensu skoro to są ekipy nie trzymające żadnego poziomu. raz grające dobrze a raz padakę. Jedyne racjonalne pytanie przed tym meczem mozna zadać takie. Czy większego babola będzie wrzucał Małecki czy Alvarez?,taki wewnętrzny pojedynek. No i rywalizacja między zespołowa,kto gorszy,Brożek czy Grzelak. I taka nieobsadzona konkurencja,choć z zdecydowanymi liderami, kto więcej razy będzie machał rekoma?,Małecki,Brożki,Grzelak,Iwański,Choto...wym ieniłem faworytów. Tak więc nie jest tak,że ten mecz nie wyzwala we mnie emocji,wszak tyle pytań się rodzi
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.05.2010 o godz. 13:21.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2010, 13:49
Remis po obronie Częstochowy to max co możemy wywieźć ze stolicy. Przy takim poziomie nie-chcenia zdobycia mistrza nie szans na nic więcej. Z grą taką jak w piątek nawet nie zbliżymy się do bramki Muchy. No może po 80. minucie jak już wynik będzie ustalony. Legia gra podobnie słabo jak Wisła ale mimo wszytko widać większe zaangażowanie, większą odpowiedzialność w jej grze. Przykładowo, takie stałe fragmenty we Wiśle, to jest niemal sabotaż. Legia ma tą przewagą, że - na ten moment - wydaję się, że bardziej stanowią drużynę, nie mają tylu pretensji na boisku do siebie nawzajem, do sędziów i całego Świata. Wiślacy grają tak jakby się im ten tytuł należał z urzędu. Niestety nasi traktorzyści po raz szósty zeszli w tym sezonie pokonani i po raz szósty są tym faktem mocno zdziwieni. Niestety wciąż do nich nie dociera, że oni są po prostu bardzo przeciętnymi kopaczami, którzy muszą zapieprzać na boisku. Bez zapieprzania niestety licznik porażek w tym sezonie nie zatrzyma się na "szóstce".
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.05.2010 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.05.2010, 14:08
Cytat:
Remis po obronie Częstochowy to max co możemy wywieźć ze stolicy. Przy takim poziomie nie-chcenia zdobycia mistrza nie szans na nic więcej. Z grą taką jak w piątek nawet nie zbliżymy się do bramki Muchy
a dlaczego swoje teze opierasz na ostatnim meczu z Korona? Mecz meczowi nierowny. Ja moge isc twoim tropem i napisac ze po niezlym meczu z Lechem to rozjebiemy ta Legie w****u.

Cytat:
Legia gra podobnie słabo jak Wisła ale mimo wszytko widać większe zaangażowanie, większą odpowiedzialność w jej grze. Przykładowo, takie stałe fragmenty we Wiśle, to jest niemal sabotaż.
No to nie wiem co za mecze Legii ogladasz bo ja ogladajac ich ostatnie mecze widze jak maja na wszystko wyjebane za to nasi pilkarze chociaz w drugich polowkach sie staraja. Aaaa przepraszam to zaangazowanie Legii to dobrze wykonywane rzuty wolne, no tak jesli patrzec na ten element to oni sie bardzo angazuja w gre a my wcale

Cytat:
wydaję się, że bardziej stanowią drużynę, nie mają tylu pretensji na boisku do siebie nawzajem, do sędziów i całego Świata
A ja odwracam kota ogonem i podaje kontrargument ze nie maja pretensji co siebie i calego swiata bo maja wyjebane na swoja druzyne i Legie bo dla kogo maja grac jak kibice ich wysmiewaja.

Ale oczywiscie ty jako glowny placzek tak sobie zaklałes rzeczywistosc ze wyszlo ze Legia jest na fali, angazuje sie w gre, jest zgrana a Wisla w tej chiwli im do piet nie dorasta. Płacz dalej
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 02.05.2010, 14:21
Zasadniczo trudno przewidzieć wynik.
Nie można powiedzieć, że Wisła jest słaba, bo przegrała z Koroną, a Legia bo przegrała z Ruchem. Wpadki w wielu meczach ze słabszymi nie zdarzają się tylko w naszej ekstraklasie. Wisła będąc kiepsko przygotowana do rundy, potrafiła się podnieść i walczyć jak równy z równym ze świetnie grającym na wiosnę Lechem, wcześniej wygrywając spotkania.
Gramy mecz o mistrzostwo, rok temu była podobna sytuacja i Wisła potrafiła zostawiając zdrowie na boisku wygrać z Legią, co prawda u siebie ale jednak.
Ważne, aby nasi wypoczęli po tym niesamowitym jak na naszą ligę tempie meczowym, a na Łazienkowskiej wyszli pełni woli walki, skupieni i świadomi tego, jaki bój ich czeka. Legia nie da się łatwo, ale jej pokonanie jest w pełni możliwe.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.05.2010, 14:26
@Jaroo1, możesz mnie obrażać i nazywać płaczkiem - nie robi to na mnie wrażenia. Nie dam się sprowokować. To jest moja ocena aktualnej sytuacji a Twoje kontrargumenty są zupełnie nieprzekonujące.

"Po niezłym meczu z Lechem?"
Lech był lepszy w tym meczu od Wisły. Niewiele ale jednak piłkarsko prezentował się solidniej. Na marginesie dodam, że bilans dwumeczu jest korzystny dla Lecha więc ten remis wcale nie był taki zły dla Lecha jak większość sobie to wmawiało.

Z do Legii to nie rozumiem co oznacza "mają wszystko wyjebane" więc nie mów, że jak tak twierdzę. Nie przyglądam się tej drużynie aż tak bardzo bo ani mi to nie sprawia przyjemności ani mnie specjalnie nie interesuje. Z fragmentów jakie widziałem, wnioskuję, że nawet jak im nie idzie to walczą i starają się a nie jest to tylko takie pozorowane jak np.w naszym meczu z Koroną. No dobra ostatnie parę minut cisnęliśmy Kielczan ale pierwsze 80 minut to pozoranctwo zainteresowania grą w piłkę nożną.

To czy Wisła im do pięt nie dorasta to Ty napisałeś, a ja Ci napiszę, że to zweryfikuje boisko. Ja się obawiam, że znowu to Legii będzie bardziej zależało na zwycięstwie a kiedy umiejętności są zbliżone to właśnie zaangażowanie może się okazać decydującym czynnikiem. Na Legii nigdy nie mieliśmy farta. Jak wygrywaliśmy to minimalnie i to nawet będąc zdecydowanie lepszą drużyną.
Ostatnio edytowane przez thechris : 02.05.2010 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.05.2010, 14:34
thechris napisał(a):Wyświetl post
"Po niezłym meczu z Lechem?"
Lech był lepszy w tym meczu od Wisły.
eee?

Cytat:
Wisła - Lokomotiv
sytuacje: 9 - 9
strzały: 7 - 6
strzały celne: 5 - 2
dośrodkowania: 29 - 22
rzuty rożne: 5 - 5
nawet na swoim forum pisali ze jesli mieliby wskazac zwyciezce to jest nia Wisla..

ja nie wiem co gdzie Ty plusy w ich grze widziales.. chyba tylko w ich bramkarzu ktory zremisowal im mecz.. Lewandowski, Peszko i Stilic calkowicie wylaczeni z gry
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 02.05.2010 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.05.2010, 14:42
To jest właśnie ta propaganda kolejarska

A z Legią to żę się zazwyczaj nie udawało to nie znaczy ze się tym razem nie uda. Im dłużej nie możemy wygrać na Legii tym większe prawdopodobieństwo że w końcu nam się to uda (patrząc przez pryzmat bukmacherów)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów