|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jak chcemy normalnej ligi z duzymi stadionami, klubami z tradycjami i tysiącami kibiców to nie ma w niej miejsca dla takich wynalazków jak Sandecja, Odra Wodzisław, Korona Kielce, Bełchatów itp.
Zamiast nich, do ligi muszą wrócić Widzew, Pogoń, ŁKS. Poza tym Sandecja jest przydupasem parchów i to wystarcza, żeby do ekstraklasy nie przyciągnęła za sobą tego smrodu jaki wieje z kałuży. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=555 Wymienione kluby które już coś w kwestii infrastruktry zaczęły (choćby projekt i szukanie pieniędzy unijnych), większość z poza Ekstraklasy. I z takim stadionem zapraszam Sandecje do najwyższej klasy rozgrywkowej z otwartymi ramionami. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
no i cracovia 2:0 w dupe po pierwszej połowie. Trochę za późno ale gdyby nie te karne to by się palił grunt pod nogami.
Wydaje mi się że na Hutniku nie będzie dla Was stanowiła zagrożenia. Myślałem że po takiej passie i z grającym o pietruszkę Bełchatowem coś powalczą ale jednak bez karnych już tak prosto nie idzie;] Choć mimo wszystko tragicznie nie grają ale skuteczność w tym sezonie jest tragiczna i oby tak do końca.
Ostatnio edytowane przez UniaTarnówZKS1928 : 30.04.2010 o godz. 17:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
oglądam Wisła-Korona...
naprawdę musicie poszukać bramkarza na Puchary... |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
bocznych obroncow, pomocnikow srodkowych i skrzydlowych oraz napastnikow tez.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
w sumie... sorki ale to jest moja opinia tylko: macie Marcelo i Głowę, (Alvarez wg mnie też jest całkiem całkiem). macie Sobolewskiego, Małeckiego i Boguskiego (od biedy Brożka jak się obudzi bo albo mu się już nie chce albo nie wiem co)
No troszkę potrzebujecie ale myślę że Cupiał dla Kasperczaka otworzy sakiewkę.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Cytując klasyka:
Liga będzie ciekawsza. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Arka, Amika, CiCoJedząDzieci, Kielce - Polonia z nami tez jechala jak z dziecmi momentami.
Chyba sie skrzykneli na nas :/ Jak Amika wygra we Wroclawiu - kaplica. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dlaczego jak Amika wygra, to kapica?
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Bo potem my mamy mecz z warszawiakami?
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
bo nas dojda na 1 punkt. A to bardzo niedobrze.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
przeciez to liga polska. tu kazdy wygrywa z kazdym.
Lech ze Sląskiem remisuje(w koncu Śląsk musi kiedys zagrac dobry mecz), Legia w pupe i juz spokoj.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 30.04.2010 o godz. 21:21.
![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Śląsku pomóż pojutrze...
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Umiesz liczyć, licz na siebie.
Jak jutro wygra Legia, a w niedziele Lech, to w następnej kolejce możemy znaleźć się na trzeciej pozycji... w pucharach grają dwa pierwsze zespoły... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
tylko ja w nich wierze i nie boje sie meczu z nic nie grającą Legią? ![]()
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ja też wierzę. Ale gramy straszną padakę. Pomimo to liczę, że los się uśmiechnie i wyszarpiemy to Mistrzostwo. Ale do tego jest potrzebna nie tylko wiara kibiców, ale również walka i zaangażowanie piłkarzy. A dziś czegoś zabrakło. Legia gra piach, ale ma szczęscie. Korona grała z nimi lepiej jak z nami, a to Legia ma 3pkt, nie my. |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Wlasciwie to tez mam przeczucie ze przed meczem z Cyrankiewiczovią będziemy liderem, i po też.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wierzymy panowie. Mamy pecha do spotkan piatkowych - z Arka i GKS-em tez gralismy w piatek. To musi byc jakies fatum. Mecz z Lechem tez miał byc taki straszny. Do Warszawy jedziemy po 3 pkt. Jutro jak i Legia tak i Lech moga stracic punkty. Rok temu tez bylismy w trudnej sytuacji, tez Lech miał zdobyc mistrzostwo - a wiemy jak to wszystko sie skonczyło. Co do eurpoejskich pucharów to juz na pewno bedziemy mieli 4 druzyny. Powiedzmy - 1. Wisła 2. Lech 3. Legia. Ruch np wygrywa Puchar Polski i jest 4 druzyna, która zagra w europejskich pucharach.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a My nie mamy szczescia?
Noż kuzwa, od dawien dawna takiego farta nie mielismy.Dziś fart sie skonczył, jak każdy. Myśle ze piłkarze beda walczyc z zaangazowaniem. Premie za mistrzostwo są wieksze niz za inne miejsca. skoro przez caly sezon, druzyna ktora nie zagrała wybitnych 90 minut w zadnym z meczy, jest liderem..To tak musi zostać. edit : fatum nie bierzemy wogóle pod uwage...(Korona - Wisła Maciej Mielcarz dzien konia, tracimy Mistrza...) ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem pewien czy sie skonczyl Wam dzis fart. Jakby sedzia wpadl w szal to mogl dac czerwona Brozkowi i dwa karne dla Korony i w zasadzie kazda decyzja bylaby do obrony. A do tego poprzeczka..
Ogarnijcie sie, bo jeszcze nasz cyrk mistrza wywalczy ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
przykre tylko jest to że jakby kasa zamiast na Hristova poszła na Nowaka to pewno już Mistrza byśmy mieli w kieszeni a do tego jakieś optymistyczne myślenie na przyszłość a tak to ja się obawiam tego że ligę jakimś fartem wygramy ale bez żadnych wzmocnień znowu się położymy w pucharach, pewno osłabiając sprzedaniem Marcelo, bo tak naprawdę przestałem wierzyć że ktoś będzie chciał kupić Pawła, czy innego grajka, może Małego bo młody jest ale czy tak naprawdę była by to dla nas wielka strata. I tak by się to potoczyło osłabienie jakieś głupie zakupy na chama przed ligą i znowu byśmy się ekscytowali naszym bagienkiem na super stadionach jak na warunki naszego kraju, tylko jedno by się nie zmieniło to że na tych super stadionach nadal będą występowali piłkarzy ekstraklasy za ekstra kasę pokazując "ekstra" umiejętności i jeszcze bardziej "ekstra" zaangażowanie
Po prostu nie rozumiem czy nas w tej piłce nie stać na jakiś skok do przodu. I nie mówię tu tylko o Wiśle a o całym naszym środowisku piłkarskim, to jest jedno wielkie bagno który robi się coraz bardziej śmierdzące, a co najgorsze za rok będzie to samo bagno tylko wyperfumowane naszymi stadionami. Bo jeśli my wszyscy widzimy jak lipnie gramy a nadal jesteśmy liderem ( i mam nadzieje że wygramy tego mistrza, bo tak naprawdę jak konkurencja nie potrafi wykorzystać naszych 6 porażek w sezonie to nie jest to konkurencja która na tego Mistrza zasłużyła)
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 30.04.2010 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Panowie wiara musi byc ale zeby byla poparta jakims konkretnymi argumentami.
Dlaczego dzis Wisla wiedzac ze gra tak wazny mecz ,chodzi sobie po boisku przez cała 1 polowe i tu cos nie gra bo pwinno byc inaczej. Wierzyc bede bo mam Wisłe w sercu ale niech pilkarze sami stana przed lustrem dzisiaj i zrobia rachunek sumienia ,czy dzis dali z siebie 100% a przeciez tego my od nich wymagac musimy, ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wisła - Korona 0-1 :/
Kod:
http://hotfile.com/dl/40616670/2fdc251/AG_2010.04.30_Wisla-Korona_0-1.zip.html ![]()
Biała Gwiazda na koszulki! - nie logo SA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No przecież to oczywiste, nagle muszą grać co 3 dni i nie wytrzymują. Papieroski i wódeczka wychodzą
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Zabrali nam 1 miejsce czy jak? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chyba 1 - Liga Mistrzów
2 - Liga Europejska zdobywca Pucharu Polski - Liga Europejska chyba tak jest... ps: sorry, zapomniałem że Polonia też grała w pucharach w tym roku...czyli jest tak jak mówisz, Ogryzek. Przepraszam za zamieszanie i sianie paniki. Sorry.
Ostatnio edytowane przez Proud : 01.05.2010 o godz. 00:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jest teraz:
1 - LM 2 - UEFA 3 - UEFA PP - UEFA (a jak 1-3 to 4- UEFA). Tak było 'zawsze': 1- LM 2- UEFA 3- UEFA PP -UEFA (plus 1-3, wtedy 4) jedno miejsce INTERTOTO. Następnie zabrano nam jedno miejsce z UEFA i 'zawsze' zastąpiono tą wersją: 1 - LM 2- UEFA 3 - Intertoto PP - UEFA (1-2, wtedy 3 - UEFA) - na tej zasadzie np Cracovia grala w Szoligorsku w INTERTOTO jako 4 miejsce. Następnie zlikwidowano INTERTOTO i w zamian dano nam dodatkowe miejsce w UEFIE. I teraz jest tak: 1-LM 2-UEFA 3-UEFA PP - UEFA (chyba, ze 1-3 wtedy 4-UEFA). Tak wiec jeżeli Ruch wygra puchar i bedzie 3 to Legia gra jako 4. Jezeli wygra go Pogoń to 4 nie gra w pucharach. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tu się naprawdę wszystko może zdarzyć. Przy czym nie liczyłbym na jakieś spektakularne pościgi - zobaczymy kto wymęczy więcej punktów Głównie to nam wychodzi genialne przygotowanie kondycyjne Skorży. Chyba, że tylko w Wiśle piją i palą, a reszta ligowców jest "full professional". Wtedy OK - niech się nasi chłopcy uczą od "Pączka", Grzelaka, Nalepy i Kasprzika Starszego jak należy dbać o linię. Ewentualnie - niech zasięgną rady Wawrzyniaka jak zrzucić dziesięć kilo w trzy tygodnie (a potem odpoczywać przez pól roku).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2010 o godz. 02:03.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|