The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2010, 20:57. [28. kolejka] LEGIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 08.05.2010 16:00
Jeden z tych meczów, które zawsze wywołują największe emocje, nawet gdy stawka nie jest najwyższa. Ale i tym razem jest o co grać: Legia traci do Wisły 6 punktów i w przypadku wygranej ich strata zmaleje do 3.
Trenerzy Kasperczak i Białas podjęli pracę po 20. kolejce i poprowadzili swoje zespoły w 7 spotkaniach. Wisła zdobyła 16 punktów, Legia 13.

W pierwszej rundzie w Sosnowcu było fatalnie dla Wisły (porażka 0:1).
O jedną kartkę od zawieszenia są Marcelo i Diaz.

Transmisja z meczu w Canal+ i TVP2.

Historia:
październik 2008 1:2
kwiecień 2008 1:2 (Wisła miała już zapewniony tytuł mistrzowski)
październik 2006 1:1
maj 2006 2:1 (Legia miała już zapewniony tytuł mistrzowski)
maj 2005 1:5 (Legia miała 19 punktów straty w tabeli, mimo to łatwo zdobyła 5 bramek w 50 minut)
wrzesień 2003 1:4
wrzesień 2002 2:3 (pomimo prowadzenia 2:1)

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  27  57  33130
2. Lech   27  56  33133
3. Ruch   27  53  13133
4. Legia  27  51  03330
Lech gości Polonię Bytom, Ruch gra w Białymstoku.
Powód: poprawka tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 02.05.2010 o godz. 17:49.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 30.04.2010, 21:59
niech mi zrobią prezent ślubny i wygrają. !!! FORZA !!!
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.04.2010, 22:17
Wszystkiego najlepszego, musi byc zwyciestwo chyba że Sląsk pokona Amicę to bedzie luzik.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.04.2010, 22:30
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Wszystkiego najlepszego, musi byc zwyciestwo chyba że Sląsk pokona Amicę to bedzie luzik.
Jaki luzik? Jak jutro Legia wygra, a potem jeszcze z nami to Legia jest na pierwszym. Dalej myślisz że luzik?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.04.2010, 22:53
Podobnie my mieliśmy w zeszłym sezonie, też ich u siebie.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 30.04.2010, 22:56
Moze Legia sobie sama cos strzeli...
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.04.2010, 22:58
Czemu wszyscy zakładacie, że przegramy z Legią? Nie mówiąc już o pozostałych meczach? Póki co, jesteśmy liderem i to "nasze plecy oglądają" . Wystarczy wygrać wszystko do końca i mistrza świętujemy
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.04.2010, 23:17
Od dawno bywało tak jak przegrywaliśmy na Legii to mieliśmy Mistrza jak wygrywaliśmy to co najwyżej 2 miejsce i co tu zrobic
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 30.04.2010, 23:53
Cytat:
i co tu zrobic
zmienić tradycję

niestety 1-4 i 1-5 było za Henia i bardzo źle wspominam tamte mecze .
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.05.2010, 01:02
Mareq napisał(a):Wyświetl post
niestety 1-4 i 1-5 było za Henia i bardzo źle wspominam tamte mecze .
No ale to chyba było gdy nasi już mieli mistrza w kieszeni.
S*******ili sobie chłopaki sytuację i teraz najpewniej będą musieli wygrać ,by zdobyć mistrzostwo.

Dla mnie to taki mecz 60/40 dla Legii.Niektórzy z tych ludzi co grają u nas to w ogóle nie powąchali jakiegokolwiek zwycięstwa na wyjeździe w meczu z solidnym przeciwnikiem(Legia,Amica,Angole, Żydzi...Levadia )

Prawda jest tez taka że nadal mają szansę zmazać te wszystkie upokorzenia jakie ostatnimi czasy przeżywaliśmy.
Z Amiką zrobili krok do przodu - nie przegrali, teraz remisem się nie wykpią więc nic tylko zagrać dobrze - dopisać sobie +1 do szacunku wśród kibiców i myśleć jak tu zmazać kolejną plamę czyli derby.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Stary 01.05.2010, 01:19
Cytat:
No ale to chyba było gdy nasi już mieli mistrza w kieszeni.
Raz mieli , raz praktycznie mieli.
Mimo wszystko niesmak wtedy był.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.05.2010, 01:43
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
niech mi zrobią prezent ślubny i wygrają. !!! FORZA !!!
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Co do meczu - moja główna obawa to bramkarz. Nawet nie chcę myśleć, co może się stać z Juszczykiem na bramce.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.05.2010 o godz. 02:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.05.2010, 02:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Co do meczu - moja główna obawa to bramka. Nawet nie chcę myśleć, co może się stać z Juszczykiem na bramce.
E tam , ja oglądając wyczyny Juszczyka mam takie wrażenie że wszystko to już z Pawełkiem widziałem - gdzie faktycznie uczeń wydaje się przebijać mistrza.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 01.05.2010, 07:12
Przy obecnej formie strzeleckiej (bo fizyczna się poprawi do meczu z Legią) to remis będzie maksimum co możemy ugrać w Warszawie. Jeśli Lech gdzieś nie zgubi punktów to będzie to mecz o prestiż a nie o MP. Ja nie spodziewam się cudu. Legia będzie wypoczęta i My i będzie to mecz podobny do tego Wisła Lech. Dużo biegania, walki i tyle.

Trzeba powoli oswajać się z myślą że MP może trafić gdzie indziej.....

Niemniej piłkarze mają walczyć do końca
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 01.05.2010, 08:36
Są jednak plusy porażki z Koroną:

-Wiślacy będą czuć oddech Amiki na plecach(jeśli Amica wygra ze Śląskiem to będą tracić do nas 1 pkt)i zaczną za********* bo będą wiedzieli,że jeśli przegrają to nie mają mistrza(Amica ma łatwiejszy terminarz niż my),
-Będzie większa motywacja(opisane wyżej)

Cóż,pozostaje wierzyć i mieć nadzieję że Cupiał nie sprzeda Wisły,jak nie będzie majstra...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.05.2010, 09:43
Tydzień odpoczynku nasze gwiazdeczki dojdą do siebie i wygrają mecz 3-4 dni to nie jest gra dla naszych piłkarzy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wujor
Member

Od: 05.2008

Stary 01.05.2010, 09:46
Na taki mecz czekałem. Mają ci marni dorobkiewicze wykazac się wolą walki i przywiązaneim do klubu. Czas na zmazanie upokorzeń z tego sezonu. 6 kompromitacji w lidze plus niesamowite sku...rwienie się w pucharach, to moim zdaniem wystarczy. Jeżeli nie wygrają - Cupiał powinien ich poprostu wypier....dolic na zbity ryj. Co do jednego. Koniec z tolerancją na lenistwo.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 01.05.2010, 09:57
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Od dawno bywało tak jak przegrywaliśmy na Legii to mieliśmy Mistrza jak wygrywaliśmy to co najwyżej 2 miejsce i co tu zrobic
Zremisować? Ale pyry oczywiście musiałby zgubić punkty, a my wygrać na Suchy Stawach z starozakonnymi i tak dalej...

A co do samego meczu, to na myśl nasuwa mi się faktycznie, już wyżej wspomniany remis. Legia i Wisła jak dla mnie są obecnie w podobnej formie(raczej przeciętnej), natomiast Lech od początku rozgrywek rundy wiosennej trzyma wysoki poziom, potrafi wygrywać, może nie gra futbolu totalnego, ale nie schodzi poniżej jakiegoś poziomu (co kuchenką zdarzało się na jesieni), a co często zdarza się zarówno nam jaki i stołecznym.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 01.05.2010, 15:43
Dobrze że będzie meczyk w TVP to będzie sobie można komfortowo oglądnąc. Mam nadzieje zesobie odpoczną po tych dwóch tygodniach maratonu piłkarskiego i rozniosą Legię
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 01.05.2010, 15:45
tradycyjnie przewalimy to,nasi maja wyjątkową umiejetnosc dawania sie stłamsić na Łazienkowskiej.
:(((
Odpowiedz cytując
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 01.05.2010, 18:17
Trzeba być dobrej myśli stawiam na remis.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.05.2010, 18:18
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że będzie meczyk w TVP to będzie sobie można komfortowo oglądnąc. Mam nadzieje zesobie odpoczną po tych dwóch tygodniach maratonu piłkarskiego i rozniosą Legię
Fajnie poczytać niepoprawnego optymistę
A tak naprawdę Wisła jest o tyle obliczalna w tym sezonie,że żadnego prestiżowego meczu nie wygrała.
Może tym razem zaskoczą... Może.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.05.2010, 19:13
A ja Wam powiem szczerze, że paradoksalnie, po porażce z Koroną, jestem pozytywnie nastawiony przed meczem z Legią, która przegrała dziś z Ruchem i praktycznie traci szansę na mistrzostwo. Wisła ma tydzień czasu na przygotowanie się. Trener na pewno przeanalizuje dogłębnie grę w spotkaniu z Kielcami i wyciągnie wnioski. W sobotę Wisła zaprezentuje swoje prawdziwe oblicze, bo jest to mecz nie tylko o trzy punkty.

Podejście do spotkania, bądź co bądź, będzie w dużej mierze zależała od tego, czy Lech straci punkty ze Śląskiem, na co liczę
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 01.05.2010 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.05.2010, 19:39
Remis biorę w ciemno. Legia to Legia, nie ma co rozwodzić sie nad jej wyczynami. Zawsze mogą zaskoczyć.

PS - Prober, czy ty za punkt honoru postawiłeś sobie rozpoczynanie każdego wątku dotyczącego następnego meczu Wisły zanim jeszcze Małecki weźmie prysznic ?
Ostatnio edytowane przez felipe : 01.05.2010 o godz. 20:37.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2010, 19:49
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Zremisować? Ale pyry oczywiście musiałby zgubić punkty, a my wygrać na Suchy Stawach z starozakonnymi i tak dalej...
No właśnie nie bardzo. Od wielu lat jest tak, że przegrany w meczu Legia - Wisła zdobywa mistrza. Raz był remis, to mistrz poszedł do innej drużyny, czyli Zagłębia. Czyli niestety remis oznacza mistrza dla majstrów :/
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.05.2010, 20:10
W tej lidze wszystko jest możliwe nawet to ,że wygramy z Legią a przegramy 2 pozostałe mecze.
Trzeba czekać do samego końca. Liga stała się ciekawsza .
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 01.05.2010, 20:19
pawel20 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dlaczego ale w tym meczu przegrywalismy praktycznie każdą główke. A przy takiej liczbie dośrodkowań to aż kuło w oczy :]

nie wiesz dlaczego? To ci powiem: gdyby Boguski wygrywal kazda głowke z przeciwnikiem o 30 cm wyzszym od siebie to juz dawno grałby w koszykowke, a nie sie w pilce marnował.

Z Legią to remis bedzie dobry przy naszej obecnej formie, wazne zeby Lech stracil i jutro i z Ruchem.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.05.2010, 20:21
1:5 było za piczki Liczki Teraz nas tak nie zgromią bo nie mają kata, który zawsze z Wisłą miał dzien konia czyli Włodara.
..
Odpowiedz cytując
cebulka997
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.05.2010, 20:25
jak Ruch wygral z Legia to czemu my nie mozemyP
GURNY
ŚLUNSK
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.05.2010, 20:27
tofik napisał(a):Wyświetl post
1:5 było za piczki Liczki Teraz nas tak nie zgromią bo nie mają kata, który zawsze z Wisłą miał dzien konia czyli Włodara.
Nędza to wysokiej klasy był napastnik patrząc na to co teraz w Legii zostało.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów