|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
przecież dobrze prawi - Inter znakomicie dostosował się do gry Barcelony, zagrał jak rok temu Chelsea i opłaciło się.
Niekiedy za dużo mówi się o taktyce w futbolu, czyli grze w której chodzi o to, żeby posłać piłę na napastnika, a ten napastnik trafił do prostokąta o polu 17.86 m2, ale dziś na prawdę zawezenie pola gry i konsekwenta gra od początku do końca była kluczem do Finału LM |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jakby twoje dziecko miało problem z hormonem wzrostu, to tez byś tak .......ił ?
Bo on miał i pewnie cieszy się, że dociągnął do tych 170cm czy ile tam ma. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Niektórzy to chyba nigdy w piłkę nie grali albo nie wiedzą co to taktyka.To nie jest liga i 4 kolejka żeby sobie grać otwarty futbol w 10 przeciwko 11 mając zaliczkę 2 bramkową .To był PÓŁFINAŁ ligi mistrzów ,ogromna stawka i wcale się nie dziwię że Inter zagrał tak a nie inaczej,a jakbyście nie wiedzieli to dużo trudniej jest się bronić przez cały mecz niż atakować bo jeden błąd kosztuje cię ogromną stratę a jeden niecelny strzał idzie jakoś przeboleć.
Żeby nie było to gol Pique bardzo ładny. ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
to mieli sie w 10 na Barce na ich stadionie rzucic? uhehe pomyslcie czasami zanim cos napiszecie
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
nie, byłbym bardzo smutny i w miare mozliwośc zafundowałbym kuracje hormonem (może dlatego Messi przepycha w walce o piłke dwa razy większych gosci?)
anyway nazywajmy rzeczy po imieniu edit:
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.04.2010 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A ja się zgadzam, że to może być jeden z lepszych finałów. Bayern musi grać ofensywnie bo w obronie STOJĄ Demichelis i Van Buyten. Nie można się bronić z taką defensywą. Inter z kolei nie ma teraz czego bronić, a bramkę strzelić musi. Poza tym ma na prawdę świetnych zawodników.
Co do zakończonego meczu - to co się działo po ostatnim gwizdku to jakiś skandal i paranoja. Gdyby u nas włączono zraszacze kiedy jakiś zespół cieszy się z wygranej, nasz bramkarz chciał pobić trenera rywala, a z trybun leciały dziesiątki butelek to byśmy w pucharach pewnie ze 2 lata nie zagrali... Inter miał 3:1, grał w 10, musiał się bronić. Zrobił to świetnie i zasłużenie awansował do finału. Tyle. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
To sie nazywa dobra taktyka a nie antyfutbol.. zaden frajer nie bedzie pogrywal tak jak chce paru forumowicz z weszlo. com i tego forum..
![]() wielcy znawcy i trenerzy , zalozcie jakas szkolke pilkarska i trenujcie ich po swojemu.. zrobili swoje, poniekad osmieszyli FCB i dobranoc, za 5 lat bedzie sie mowic kto awansowal.. i tylko o tym, a nie jak grali, w ilu i ile bramek padlo tylko to sie zapisuje w historii, cala reszta sie nie liczy
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.04.2010 o godz. 23:00.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ładny mecz, można było się spodziewać dobrej taktyki ze strony Murinho. Normalnie obronna Częstochowy, momentami aż śmieszna, ale wiadomo na Barce tak trzeba
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Świetny mecz Interu.
Geniusz Mourinho dał o sobie znać i to nie po raz pierwszy. Barcelonie życzę tego by przegrała również walkę o mistrza z Realem. Przegrać też trzeba umieć, a to co Valdez odpierniczał to już ludzkie pojęciem przechodzi. Dyskwalifikacja na pare meczy się należy. Zresztą kibice Barcelony pokazali, że to jedna wielka dzicz. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
byłem na meczu i atmosfera na R22 przy 10tys jest kilkukrotnie razy lepsza niż tam przy 60tys buczenie, trąbki, zero zgrania, każdy drze sie co chce, notoryczne gwizdy na pilkarzy jak zle zagraja, pilka odskoczy itp jeśli miałbym zdefiniować pojęcia "kibice sukcesu" odparłbym w dwóch słowach "kibice Fc Barcelony"
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.04.2010 o godz. 23:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Swietny wynik mimo fatalnych pomylek sedziego Inter pokonal faworyzowana Barce i jest w finale gdzie szanse oceniam 50 na 50. Zachowanie niektorych pilkarzy, kibicow i dzialaczy Barcelony zenujace. Puszczenie wody z polewaczek na cieszacych sie pilkarzy Interu tylko pokazalo z jak wiesniackim klubem mamy do czynienia.
A nasi komentatorzy nawet nie zajakneli sie o metrowym spalonym przy golu dla Barcy. Amatorka w pelnym wydaniu. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 28.04.2010 o godz. 23:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
taka atmosfera to juz ogarnela niestety wiekszosc lig zachodnich .... boze miej w nas w opiece zeby u nas tak nigdy nie bylo Liczylem jednak na Barce a tu niespodzianka,nie mozna miec prestensji o antyfutbol do Interu to byl mecz o mega stawke ,Mourinho nic ni obchodzi ze komus sie to pewnie nie podobalo.... ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
nie wiem jak Was ale mnie nudza mecze LM po raz kolejny Barca,MenU, i spolka ,zachwyt nad Messim i Ronaldo , LM powinni grac tylko mistrzowie poszczegolnych krajow to mialo by sens a tak to stali wyjadacze i nic wiecej
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Jest dobrze jak jest, ja bym nic nie zmieniał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
przynajmniej jakies urozmiaicenie a nie to samo w kolko
a tak to jeszcze dlugo nie zobaczysz polskiego klubu w tych rozgrywkach ![]() turniej dla bogatych druzyn
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 28.04.2010 o godz. 23:51.
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
jakies pytania? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
a ja bym takim jebanym symulantom dawał kary zawieszenia na kilka meczow. Jak dostal Motta czerwien to am jakies spiecie było i chyba Busquetsa ktos za kark chwycil, a ten udawaczek zaraz udaje ze mu kregi zmiazdyl, trzyma sie za głowe jakby za chwile miałby mu ja sciac kat. Nic nie mam do Barcy, nie jestem jakims fanem Realu i antyfanem Barcy chodzi o zasady. Jak mozna byc ****a chłopem i jak ostatnia **** oszukiwac, symulowac. To jest frajerstwo w czystej postaci powinno byc to surowo karane, sa kamery, sa powtorki i wszystko widac kto w jakie sytuacji probuje zrobic z sedziow i kibicow idiotow symulujac. Jak ja nie lubie oszustow wrrrr
To tak tez apropos posta Fuksa. Jesli chodzi o zachowania po meczu to oczywiscie jakby sie to dzilo w Polsce to zaraz GW by pisala o nagannym zachowaniu zespolu i szalikowcach na trybunach rzucajacych butelkami z trybun. Ale to jest oczywiscie zachod i tam mozna rzucac przedmiotami na stadion tam mozna bluznic a jak zrobisz to samo w Polsce to jestes jebanym recydywista ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Dobrze, że przereklamowani separatyści zostali zatrzymani. Forza Inter!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I to jest jakiś absurd.Ja nigdy nie przyjmę do wiadomości tłumaczeń, dlaczego nie należy korzystać z powtórek wideo ale do cholery jasnej - jest już od dawna na całym świecie możliwość by tych s****ysynów za takie numery dyscyplinować.
Z zazdrością oglądam NHL gdzie tam koleś dostanie ****e jakiej grajkowi piłkarskiemu się nie marzy, bierze(jeśli może się w garść i gra dalej, bo wie że jeśli przyaktorzy to grozi mu nie dość że wielki wstyd to jeszcze solidna kara.A w piłce...cwaniactwo jest w modzie. Kij z LM - taki Diaz za ten numer w meczu z Amiką to powinien dostać 1 czy 2 mecze dyskwalifikacji , grubą karę finansową i może w przyszłości by się zastanowił czy warto robić z siebie idiotę i próbować wymusić decyzje u sędziego. Bez kitu, ja nie wiem czy grając z którymś z grajków np. w szachy, mógłbym pójść się wylać bez ryzyka że podczas mojej nieobecności na szachownicy zaszły by pewne zmiany ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
w NHL kolesia chroni metr ciuchow, 5 ochraniaczy i kask na glowie .. napierdalanki tam sa codziennoscia, bez tego nie ma hokeja, z prawdziwego zdarzenia
a wiekszosc tych ciosow tworza jedynie show.. bo za nim on sie zbierze z ta lapa to mija 5 min , a jak sprobuje 'wejscie smoka' to fikolka zaliczy, jak zdaza zdjac z deka ciuchow, rekawice, kaski to cos konkretniejszego wyjdzie .. a zeby tak po kazdej sytuacji zatrzymywac mecz i .......ic sie powtorkami to cala gra nei mialaby najmniejszego sensu.. co do tych symulacji nie mam nic przeciwko, cwaniactwo musi byc.. (gwoli scislosci nic mnie nie laczy z FCB czy Interem), wielu najlepszych pilkarzy w historii cwaniaczylo i cwaniaczy a i bramki padaly po kontrowersyjnych akcjach ktore decydowaly o awansie do finalow , zdobytych pucharow ... ale na tym ten sport polega, kto jest wiekszym cwaniakiem to wyjdzie na swoje, kto da z siebie bawola robic to jako bawol bedzie schodzil z boiska.. mozna cwaniaczyc , miec pazur, i leb na karku, ale trzeba tez dobrze grac.. a nie ze sie przewraca 90 min nie potrafiac kopnac pilki do partnera
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.04.2010 o godz. 00:47.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ale to miała tylko dygresja być - co do powtórek - jasne że nie chodzi by powtarzać każdy faul, aut , róg itp.Powtórki tylko w sytuacji gdzie padł gol(czy był spalony czy nie, czy był faul, ręka itp - jeśli jest kontrowersja) , czy był bądź nie karny i być może przy faulach na czerwoną kartkę. Było by tego pewnie max 5 razy na mecz a sam mecz całkiem możliwe że trwał by tyle samo co teraz(bo ile czasu schodzi na kłótnie) Natomiast jeśli popierasz cwaniactwo to powinieneś być za dopingiem w sporcie, korupcją w piłce, bo dlaczego sędzia czy cały zespół nie mają oszukiwać jeśli ten sport ma polegać na tym że ten wygrywa kto jest większym cwaniakiem. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Barcelona grając ponad 60 minut w przewadze jednego zawodnika nie dała rady Interowi to chyba jasne jest kto powinien zagrać w finale.Brawo dla Interu i tyle w temacie.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Nie rozumiem osób, które twierdzą, że gra Interu była żenująca. Choć może rozumiem. Emocje przysłaniają trzeźwy ogląd. W takiej sytuacji, na tym szczeblu rozgrywek LM, przeciw Barcelonie na CN broni się każda drużyna. Bronił się Arsenal, bronił się Inter. Głupotą byłoby grać otwartą piłkę i nie wykorzystać szansy na finał. Nerazzurri zneutralizowali Barcę po mistrzowsku. Do brami strzelonej przez Barcelonę mecz przypominał mi nieco niedawny nasz z Lechem. Zachowując odpowiednie proporcje oczywiście. Uczta dla taktyków. Co do sędziowania - to gdyby nie pomyłki i kontrowersyjne decyzje , to nie byłoby o czym dyskutować ![]() Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że zapis wideo byłby dobrym rozwiązaniem. Włączenie zraszaczy .... chamskie zagranie niestety ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
hohoho widzę że mocno Barcelona wpłynęła na psychikę przez ostatnie dwa lata. Czy zamiast "Forza Inter" nie powinno być "Hala Madrid"
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zasluzony awans Interu. Zmiazdzyli ich w Mediolanie, a teraz na najtrudniejszym terenie w Europie dali rade w "10" przez 66 minut. Powiew swiezosci, Inter-Bayern.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Coś w tym jest. Sama chyba jednak przesadziłam wczoraj z tą żenadą. Ale idealiści mają ciężej. Pozdro dla tych, dla których piękno piłki to dzieciaki z podwórka grające w "kto więcej goli strzeli". Miłośników taktyki i włoskiego catenaccio nie rozumiem, i nie chcę rozumieć. Lepiej się chyba ogląda mecz, w którym obie drużyny atakują, niżby obie się miały bronić?
Oczywiście, że Inter nie mógł zagrać inaczej, ale mnie się to zwyczajnie nie podoba. Taką grę to tylko Wiśle mogą wybaczać .ps. za symulantów to się ostro ktoś powinien wziąć
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 29.04.2010 o godz. 09:32.
![]()
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=S8mzVkVvAOE - tutaj końcówka meczu. I te zraszacze. Pierwszy raz coś takiego widziałem.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 29.04.2010 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Na szczescie Barcelona ma super trenera, który do przegranej potrafi sie przyznac i pogratulowac przeciwnej druzynie. Valdes niestety tego nie potrafi - powinien sie uczyc od trenera. Badz co badz finał Inter - Bayern wcale nie musi byc nieciekawym widowiskiem. Nie lubie zbytnio niemieckich ekip tak wiec bede trzymał kciuki za Inter. Pokonanie Lyonu tak słabo ostatnio sie spisujacego to nie jest jakis wielki wyczyn. 22 maja zobaczymy, czy Bayern bedzie tak mocny jak w meczu z Lyonem.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|