The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 21:46
My to spiewalismy w latach 80-tych na pewno a prawdopodobnie i w 70-tych. Wy zaczeliscie w 90-tych.
Wiec sam sobie odpowiedz kto musial zmieniac tekst :]
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.04.2010, 21:52
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
szkoda wyniku. ale
Paradoksalnie rzecz biorąc moze dla nas wcale nie.Jakby Lechia zremisował,myślę,że nasi bardziej podeszli by na luzie do meczu z Koroną i jak bysmy tu zaliczyli wtopę i w następnym z Legią to mogło by byc po MP...A tak wiedzą ,ze musza z Koroną wygrac,co pomoże ustrzec przed jakimś przypadkiem.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2010, 22:07
Wszystko w naszych rekach i w o wiele lepszej sytuacji jestesmy niz rok temu o tej porze! Mamy 4 pkt przewagi, nie musimy nikogo gonic tylko wystarczy uciekac, a nawet mozemy sobie pozwolic na 1 porazke! Zostały juz tylko 4 mecze. 3 czyli z Korona, Cracovia i Odra powinnismy wygrac tylko niefart spowoduje ze nie wygramy tych meczow - moim zdaniem. A jesli juz dopatrywac sie zdobycia MP w niepowodzeniach rywali to mozna spojrzec na ten dzisiejszy mecz Lecha od tej strony ze Lechia ich mocno wymeczyła dzieki swojej solidnej postawie. Waska kadra Lecha musiala dzis do ostatniej minuty walczyc o wynik, w nastepnym meczu zmeczenie jeszcze bardziej da sie im we znaki
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.04.2010, 22:15
orzeu napisał(a):Wyświetl post
My to spiewalismy w latach 80-tych na pewno a prawdopodobnie i w 70-tych. Wy zaczeliscie w 90-tych.
hehehheeh z całym szacunkiem orzeu..
skad Ty możesz to akurat wiedzieć... Ja mam 37 lat i pamiętam jak ojciec śpiewał mi tę przyśpiewkę z "grzecznych czasów"..
o ile wiem zgodę ze Śląskiem Wisła zawarła pod koniec lat 80tych więc nie wiem skąd Ci się wzięło że przyśpiewkę z WKSem i Wrocławiem w treści śpiewaliście w latach 70tych! ?
więc?
Ostatnio edytowane przez sq : 28.04.2010 o godz. 23:26.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.04.2010, 22:18
ojciec mi mówił że w 1978 też to śpiewano na R22 przynajmniej pierwszą zwrotkę.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2010, 22:19
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Paradoksalnie rzecz biorąc moze dla nas wcale nie.Jakby Lechia zremisował,myślę,że nasi bardziej podeszli by na luzie do meczu z Koroną i jak bysmy tu zaliczyli wtopę i w następnym z Legią to mogło by byc po MP...A tak wiedzą ,ze musza z Koroną wygrac,co pomoże ustrzec przed jakimś przypadkiem.
nie chodzilo mi o nas w kontekscie tego co napisalem. Lechia poprostu zasluzyla na przynajmniej remis za swoja gre i postawe na boisku
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 28.04.2010, 22:28
nie chodzilo mi o nas w kontekscie tego co napisalem. Lechia poprostu zasluzyla na przynajmniej remis za swoja gre i postawe na boisku
Lechia zasłużyła na remis. Lech (w nowym ustawieniu) nie grał NIC. Po przerwie grał lepiej, ale w przekroju całego spotkania Lechia zasłużyła na remis. Jak od kilku lat zresztą grają ładnie (bardzo ładnie) w Poznaniu
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.04.2010, 22:29
Kolego Orzeu, jak Kolegę szanuję tak muszę wypomnieć faux pas.

Otóż owszem, kibice Lecha może i zaczęli to śpiewać w latach 90tych. Ale w 2006 roku skończyli

Od 2006 roku pisana jest nowa historia, historia wielkiego poznańskiego klubu - Amiki.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2010, 22:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Kolego Orzeu, jak Kolegę szanuję tak muszę wypomnieć faux pas.

Otóż owszem, kibice Lecha może i zaczęli to śpiewać w latach 90tych. Ale w 2006 roku skończyli

Od 2006 roku pisana jest nowa historia, historia wielkiego poznańskiego klubu - Amiki.
Ale oficjalnie "kontynuują tradycję" Ś.P. Lecha. Może to wchodzi w zakres "praw niematerialnych"?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Stary 28.04.2010, 22:58
Ale pier***icie, Lech zasłużył, Lech nie zasłużył na zwycięstwo / porażkę. Piłka nożna nie jest grą sprawiedliwą.

A My może zasłużyliścmy na wygraną z Polonią Warszawa?
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 28.04.2010, 23:03
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Ale pier***icie, Lech zasłużył, Lech nie zasłużył na zwycięstwo / porażkę. Piłka nożna nie jest grą sprawiedliwą.

A My może zasłużyliścmy na wygraną z Polonią Warszawa?
tak
10 znaków
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.04.2010, 23:20
Ciekawe jak wygladala by gra Amiki jakby wypadl im np przez jakies urazy Peszko i Lewandowski

lezeli by i kwiczeli

ich glownym problemem jest brak zmiennikow i brak rotacjii skladu,tam tego wlasciwie nie ma

maja jakiegos wielkiego fukas ze omiajaj ich kontuzje i ci lepsi zawodnicy utrzymuja stale wyskoka forme ,bo tak to dawno by z walki o MP odpadli

Szkoda braci z Lechii walczyli dzielnie, to byl mecz na remis a nawet ze skazaniem na Lechie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.04.2010, 09:24
Szkoda wczoraj Lechii bo bardzo fajnie grali. Powinni w koncówce doprowadzic do remisu bo na pewno na niego zasłuzyli.
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak wygladala by gra Amiki jakby wypadl im np przez jakies urazy Peszko i Lewandowski

lezeli by i kwiczeli
W nastepnym sezonie nie bedzie Lewandowskiego, nie bedzie Peszki, nie bedzie zapewne tez i Stilicia - zobaczymy jak sobie wtedy poradz i jak wysoko beda w tabeli.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Stary 29.04.2010, 09:29
info telefoniczne?
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.04.2010, 09:49
sq napisał(a):Wyświetl post
skad Ty możesz to akurat wiedzieć... Ja mam 37 lat i pamiętam jak ojciec śpiewał mi tę przyśpiewkę z "grzecznych czasów"..
o ile wiem zgodę ze Śląskiem Wisła zawarła pod koniec lat 80tych więc nie wiem skąd Ci się wzięło że przyśpiewkę z WKSem i Wrocławiem w treści śpiewaliście w latach 70tych! ?
więc?
Mówisz o odnowieniu zgody. Stąd się wzięło
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.04.2010, 10:00
pchelas napisał(a):Wyświetl post
info telefoniczne?
Sms-owe zapewne.

Amika bez Lewandowskiego więcej straci niż gdyby odszedł Stilić lub Peszko. Wg mnie Stilic będzie w Polsce grał jeszcze długo,bo prawda jest taka,że nasza liga jest w sam raz na jego umiejętności. No wyłączając mecze z nami gdzie taki Sobol go je na śniadanie. Stilic jest przeciętny,do tego gra nierówno,jest słaby fizycznie. Typowy grajek polsko ligowy. Straszyć,że odejdzie to może ale chyba naiwnych. Bo kto kupi zawodnika,który ma proboelmy z utrzymaniem się przy kryciu,zero gry głową itd. Chyba,że na Cypr. Podobnie Peszko. Wiatr robi i tyle. Ani to techniki,ani warunków fizycznych specjlanych,które pozwalałyby mu walczyć z rosłymi obrońcami nie ma. Typowy polski kopacz, z tym,że dość szybki. Ale przy dobrym obrońcy traci walory wszelakie. Na ich tel Lewandowksi prezentuje się solidniej.Ma łatowść w oddawaniu strzałów, dość szybki. Te cechy powoduja,że na nasze warunki ligowe jest dobry,czasami bardzo dobry,ale u nas. Na zachodzie,masywni obrońcy,mocno stojący na nogach,z którymi najpierw trzeba walczyć niemlże wręcz aby dojść do pozycji strzeleckiej odbiora mu ochote do gry raz, dwa. Fajnie,że odhcodzi z Amici,bo wydatnie ją osłabia,ale sam sobie robi na złość. Niemniej bardzo trudno będzie zastapić Lewandowskiego. Bo żeby ktoś dobry przysszedł do naszej ligi trzeba wyłozyć kupę kasy,a każdy inny to pół na pół.Tak więc z radością przyjmuje wiadomosc,że Lewandowki odhcodzi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.04.2010, 10:53
Część bukmacherów (np. bet at home) nie przyjmuje zakładów na mecz Lechia-Piast. Przypominam - 30 kolejka 2008/2009 - bezpieczny już Piast-Lechia 0-2. Co się wydarzy?
A co do Lewego - obiektywnie to powinien odejść coby nie nie stało się z nim to co z Pawłem albo w pewnym stopniu i z Żurawiem. Borussia D. - hmm utrzyma się tam albo i nie - na dwoje babka wróżyła. Z drugiej strony głupi by był jakby nie spróbował-tym bardziej za bańkę euro na rok.
Zaś Amica dostając te 4 czy 5mln euro może się znacząco wzmocnić np. czterema dość konkretnymi grajkami albo może rozwalić ją jak my jakiś czas temu na Kryszałów, Vargi, Baretto itd. itp. Czas pokaże.
Myślę, że Peszko też pójdzie w siną dal jak ma wpisane 500 tys. w kontrakcie. I tu będzie większy problem bo znalezienie takiego skrzydłowego i to najlepiej z Polski za tą kasę łatwe nie będzie. Dlaczego z Polski? Bo wg mnie za dużo obcokrajowców = rozłożona drużyna.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.04.2010 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 29.04.2010, 11:13
Piast sie utrzyma
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.04.2010, 11:29
Piast sie utrzyma
Moim zdaniem większe szanse na utrzymanie ma Odra, a Piast z Arą - out.
No ale będzie ciekawie.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.04.2010, 11:36
Lechia zasłużyła na remis. Lech (w nowym ustawieniu) nie grał NIC. Po przerwie grał lepiej, ale w przekroju całego spotkania Lechia zasłużyła na remis. Jak od kilku lat zresztą grają ładnie (bardzo ładnie) w Poznaniu
Oszalales? Przypomnij sobie mecz z poprzedniej wiosny, gdzie wymeczylismy 1-0 bodajze po bramce Lewandowskiego w drugiej polowie. Od 60 minuty ladna gra Lechii polegala na zwalnianiu kazdego wznowienia gry, umieraniu na boisku, przedluzaniu wyrzutu z autu itd. Wczoraj zaprezentowali sie duzo lepiej i zasluzyli na remis. Z mistrzostwem pozegnalem sie po meczu z Odra, ale ostatnie mecze czolowki utwierdzily mnie w przekonaniu, ze szczytem mozliwosci polskich ekip beda maksymalnie 4 mecze w pucharach.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.04.2010, 11:42
więc?
Więc ja Ci odpowiem. Mam nagrane ok 35 min drugiej połowy meczu Wisła-Brugge rozegranego 27.09.1978 w Krakowie. W około 19 minucie wyraźnie słychać wyżej wymienioną rodowitą Wiślacką pieśń.

Jesli jest tu jakiś specjalista od takich rzeczy, to niech mnie poinformuje jak zgrać ten mecz z dekodera UPC, na komputer, CD lub inny nosnik to chętnie go zgram i udostepnie, gdyż jest tam sporo pieśni spiewanych do dzisiaj, jak i nieco zapomnianych.
Ostatnio edytowane przez gigant : 29.04.2010 o godz. 11:50.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.04.2010, 11:45
Arka:
Odra-Arka (w)
Arka- GKS B. (d)
Arka- Piast (d)
Śląsk-Arka (w)
Piast:
Lechia-Piast (w)
Piast-Śląsk (d)
Arka-Piast (w)
Piast-Cracovia (d)
Odra:
Odra-Arka (d)
Zagłębie-Odra (w)
Odra-Śląsk (d)
Wisła-Odra (w)
Polonia W.:
Polonia-Jaga (d)
Cracovia-Polonia (w)
Polonia-Legia (d)
Polonia B.-Polonia W. (w)
Korona:
Wisła-Korona (w)
Korona-Lechia (d)
Zagłębie-Korona (w)
Korona-Ruch (d)

Moim zdaniem te drużyny mogą spaść z ligi.
Arka i Korona mają ciężkie terminarze.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.04.2010, 11:48
Życzę Warszawce, Arce i Gliwiczanom (będą baraże?)

A w zamian Widzewiacy i każdy z trzech: ( Sandecja, ŁKS, Górnik) to fajne wyjazdy.
Ostatnio edytowane przez Dean : 29.04.2010 o godz. 11:59.

Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 29.04.2010, 11:51
Dwie ostatnie drużyny tylko spadają. Nie ma baraży.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.04.2010, 12:55
Dean napisał(a):Wyświetl post
Życzę Warszawce, Arce i Gliwiczanom (będą baraże?)

A w zamian Widzewiacy i każdy z trzech: ( Sandecja, ŁKS, Górnik) to fajne wyjazdy.
Sandecja, to fajny wyjazd? Nie dość już takich wyjazdów w stylu Wodzisławia, Amici i Groclinu? Mam nadzieję, że nie awansują, bo wolałbym, aby era prowincjonalnych klubów w ekstraklasie powoli się kończyła (nie mam tu na myśli oczywiście wielkości miasta, a "jakość kibiców"). Poza tym- po awansie zaczną się cyrki z licencjami, bo przecież nie mają tam ani oświetlenia, ani, tym bardziej, podgrzewanej murawy i pewnie graliby... na Hutniku, albo na Kałuży. Miejsce klubów typu Sandecja jest max na zapleczu ekstraklasy.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.04.2010, 13:23
http://s24.pl/hit_ekstraklasy_okiem_kobiet-s73005.html
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.04.2010, 13:23
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Sandecja, to fajny wyjazd? Nie dość już takich wyjazdów w stylu Wodzisławia, Amici i Groclinu? Mam nadzieję, że nie awansują, bo wolałbym, aby era prowincjonalnych klubów w ekstraklasie powoli się kończyła (nie mam tu na myśli oczywiście wielkości miasta, a "jakość kibiców"). Poza tym- po awansie zaczną się cyrki z licencjami, bo przecież nie mają tam ani oświetlenia, ani, tym bardziej, podgrzewanej murawy i pewnie graliby... na Hutniku, albo na Kałuży. Miejsce klubów typu Sandecja jest max na zapleczu ekstraklasy.
Dokładnie. A poza tym nie ma co się łudzić. Ekstraklasa dla Sandecji to byłaby egzotyczna wycieczka i podejrzewam, że jakby zdobyli 10 pkt. to max... Może i sobie radzą w 1. lidze, ale Ekstraklasa nie jest przygodą. I w ogóle czy któreś kluby udzieliły by jej stadionu? Różnie mogłoby z tym być. W Tarnowie na pewno nie, a nie wiem, czy im by się tak widziało jeździć (finansowo) na każdy mecz na SS albo Kałużę.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 29.04.2010, 13:24
Co by nie mówić to Wisła ma najtrudniejszy terminarz do końca sezonu:
D - Korona (łatwo nie będzie bo Korona też nie jest pewna utrzymania)
W - Legia (wygrana na Łazienkowskiej raczej mało prawdopodobna)
W - Cracovia (derby ,mogą zadecydować czy utrzymamy sie przed Lechem)
D - Odra ( oby Wodzisław nie grał meczu o życie ,bo też będzie bardzo cięzko)

a Lech ma: Ślaska i Polonie Bytom (ktore sa niemal pewne utrzymania) ,wyjazd na Ruch (oby Chorzowianie mieli jeszcze o co grać w tym meczu) i Zagłębie L. które nie gra o nic
Legia ma: Ruch i Wisłe ,gdzie może potracic punkty ,derby które łatwe nie beda , no i na koniec GKS Belchatow grajacy o pietruszke
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 29.04.2010, 13:28
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. A poza tym nie ma co się łudzić. Ekstraklasa dla Sandecji to byłaby egzotyczna wycieczka i podejrzewam, że jakby zdobyli 10 pkt. to max... Może i sobie radzą w 1. lidze, ale Ekstraklasa nie jest przygodą. I w ogóle czy któreś kluby udzieliły by jej stadionu? Różnie mogłoby z tym być. W Tarnowie na pewno nie, a nie wiem, czy im by się tak widziało jeździć (finansowo) na każdy mecz na SS albo Kałużę.
Piast chyba nie był w lepszej sytuacji, a jakoś ciągnie nadal.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.04.2010, 13:31
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Piast chyba nie był w lepszej sytuacji, a jakoś ciągnie nadal.
Jednak Piast to coś troszkę 'większego' niż Sandecja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów