The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.04.2010, 23:17
Mimo wszystko dobrze się zasypia po 4-1 do przodu.
Pozdrawiam...Moderów też ...mimo wszystko...ludzką rzeczą jest się mylić...boską ...przebaczać...
MISTRZEM POLSKI JEST WISŁA....WISŁA NAJLEPSZA JEST!!!!!!
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 27.04.2010, 23:20
Pierwsza połowa do szybkiego zapomnienia, druga do zapamiętania mając zwłaszcza w głowie ostatnie pól roku. Tak jak wszyscy: urzekła mnie lekkość gry Ba. Świetnie się to ogląda.
Jest jedna rzecz, której nie potrafię zrozumieć za grosz. Czemu gdy na boisku jest Jirsak, rzuty rożne i wolne wykonuje Patryk Małecki? Przy jego stałych fragmentach gry można iść herbatę zaparzyć, wyparzyć cytrynę i wkroić do herbatki. Plus są często niecelne. Chciałbym by to się zmieniło bo za dużo szans na zdobycie gola przez to tracimy.
Kirm, mimo że sporo niedokładności to i tak postęp widzę. Małymi kroczkami zbuduje tę formę na MŚ, pod koniec sezonu będzie czołowym skrzydłowym ligi, a po MŚ stanie się to na co tak wielu liczy, czyli odejdzie z tego klubu. I pójdzie w daleki zachód. Możecie mnie cytować na koniec ligi. Pozwalam.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.04.2010, 23:33
Dla mnie Ba jest wirtuozem piłki w polskiej lidze.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2010, 23:59
Mówcie co chcecie, ale dla mnie Juszczyk broni jak dziewczyna, której koledzy z klasy kazali stać na bramce, bo brakowało im jednego zawodnika. Te jego "zbicia" piłki rękami, pozbawione jakiejkolwiek koordynacji ruchowej... tragedia. :/
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.04.2010, 00:09
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
"Sobolewski, on potrafi uderzyć, aaaaaaaaaa jakie uderzenie marzenie!!!!!!!!!!!!!"

...wybijają...Sobolewski potrafi uderzyć aa taak taaaak uderzył jakie ważne uderzenie marzenie...no teraz się role odmieniły...mówiłem że potrafi uderzyć i cisza na stadionie w Atenach, tylko mój głos gdzieś tu pewnie słychać hehe, bo kibice umilkli i tylko to 200-300 kibiców Wisły szaleje, odżyły nadzieje...mówiliśmy że nie wszystko stracone...no mówiliśmy że przezywają ten kryzys i zaczynają uporządkować grę i to jest oojoj ależ przymierzył Jacek strzał marzenie no to jest... strzał za pare milionów na parę milionów hahahaha może być ha, dopóki piłka w grze mawiał Kazimierz Górski hehe, i pozdrawiamy jeszcze raz pana Kazimierza życząc mu zdrowia...myśle że ucieszył się wraz z kibicami w całym kraju, no będzie ciężko będzie nerwowo, ale teraz Wisła inna, odrodzona

(chyba sie nikt za tą wklejke nie obrazi)
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 00:17
taki spalony ze smiac mi sie chce (Brozek glowa)
Szostek powiedzial zeby nie odgwizdywac takich pseudo spalonych tylko dac pograc pilkarzom.. bo to nie ma najmniejszego sensu jak kto sie pluje teraz od 5 stron bo kawalek palca u stopy bylo na pozycji spalonej
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.04.2010, 00:20
Skipper napisał(a):Wyświetl post
...wybijają...Sobolewski potrafi uderzyć aa taak taaaak uderzył jakie ważne uderzenie marzenie...no teraz się role odmieniły...mówiłem że potrafi uderzyć i cisza na stadionie w Atenach, tylko mój głos gdzieś tu pewnie słychać hehe, bo kibice umilkli i tylko to 200-300 kibiców Wisły szaleje, odżyły nadzieje...mówiliśmy że nie wszystko stracone...no mówiliśmy że przezywają ten kryzys i zaczynają uporządkować grę i to jest oojoj ależ przymierzył Jacek strzał marzenie no to jest... strzał za pare milionów na parę milionów hahahaha może być ha, dopóki piłka w grze mawiał Kazimierz Górski hehe, i pozdrawiamy jeszcze raz pana Kazimierza życząc mu zdrowia...myśle że ucieszył się wraz z kibicami w całym kraju, no będzie ciężko będzie nerwowo, ale teraz Wisła inna, odrodzona

(chyba sie nikt za tą wklejke nie obrazi)

ech...a tych Aten ciągle szkoda..sędzia **** !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.04.2010, 00:35
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Mówcie co chcecie, ale dla mnie Juszczyk broni jak dziewczyna, której koledzy z klasy kazali stać na bramce, bo brakowało im jednego zawodnika. Te jego "zbicia" piłki rękami, pozbawione jakiejkolwiek koordynacji ruchowej... tragedia. :/

tfu tfu
opdpukuje 150 razy w niemalowane

ale ..
...

zeby los sie nas perfidnie nie zemsciil 2 letnim bimbaniem z poszukiwaniem bramkarza ,wstawiajac nam Juszczyka w kierunku ktorego kiedy pilka leci caly drze...(nie mam jednak nic do niego,ale to bramkarz niepasujacy u u nas nawet na pozycje nr 3)..

i zeby jakis jego klops czy dwa nie zalatwily sprawy w mecz z Legia czy co gorsza Cracovia...

niech sie Pawelek kuruje i to szybko.!!!!
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.04.2010, 00:55
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
taki spalony ze smiac mi sie chce (Brozek glowa)
2 minimalny, pierwszy solidny ale nie taki łatwy do zobaczenia(sami gracze Piasta go nie widzieli).Wszystko pięknie ale teraz odwróćmy sytuacje.

Dostajemy 2 takie gole i przegrywamy...o rzesz K mać
Teorii spiskowych było by kilka stron a niektórzy dali by sobie obie ręce, nogi i nie wiem co jeszcze poucinać że to spisek pzpnu - a kolejnym etapem będzie wykartkowanie Marcelo - za nic.

Jeszcze trochę prywaty - Markusie nie skreślaj Alvareza , po pierwsze nie można nikogo skreślić za nawet największy/najgłupszy błąd, po drugie oczywiście chwały mu ta interwencja nie przynosi ale bez przesady - źle obliczył lot piłki, każdemu może się to zdarzyć - byle nie często.

Alvarez to na prawdę jest bardzo dobry zawodnik jak na naszą ligę i nasz zespół - znając realia - on odejdzie i będzie go nam brakowało
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2010, 01:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak na razie mamy więcej szczęścia niż rozumu. Oby tak dalej.

Ja się jednak cieszę przede wszystkim z tego, że wraca stary Sobol On i Głowacki to płuca i serce tej drużyny.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.04.2010, 05:59
Po tym meczu widac że bramkarza nie mamy nawet rezerwowego , za to Sobol , Głowa to zawodnicy nie do przecenienia jeszcze jedno rzucało się w oczy dawno nie widziana gra pressingiem i częste wypady do przodu Alvareza . Reszty obrazu dopełniają szalejący Małecki i ofensywna dwójka Boguski z Brożkiem .
Na duży plus dla Kacpra trzeba zapisac że docenia możliwości Mączyńskiego .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.04.2010, 07:11
Juszczyk nie miał się kiedy popisać, to co puścił było nie do obrony. Dobrze wybijał piłki i wiele więcej z gry nie miał.

Dziwne, że przy pewnym wyniku nie wszedł Christow, ja wiem, że na razie to pokazał tylko kompletne dno ale można było dać mu szansę.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.04.2010, 07:30
Wracając do Pawła, to niestety znów w dogodnych sytuacjach szukał podania zamiast strzelać.
Oczywiście Sobol i Głowa są niezastąpieni jak zawsze, co do Juszczyka to tragedii nie ma.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.04.2010, 09:25
tofik napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co specjalnie kajać za te spalone. Co dzisiaj niechcący dali nie omieszkają zabrać w kolejnych spotkaniach więc miejmy się na baczności
Ale właśnie oddali... Boguskiemu. W tym sezonie, nie pamiętam w jakim meczu, nie uznali Rafałowi prawidłowo zdobytej bramki odgwizdując spalonego.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.04.2010, 09:40
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Ale właśnie oddali... Boguskiemu. W tym sezonie, nie pamiętam w jakim meczu, nie uznali Rafałowi prawidłowo zdobytej bramki odgwizdując spalonego.
To było z Zagłębiem w ostatnim meczu na jesieni. Nie uznali mu pięknej bramki przewrotką ;]
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.04.2010, 09:56
Widział ktoś tego Christowa na treningu ? Jak on się prezentuje ? nie wierzę żeby był większym drewniakiem niż np. taki Radovanović, żeby mu nie dać choć kwadransa na pokazanie się.... .
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 10:03
Mnie w tym meczu najbardziej rozjebał Alvarez w drugiej połowie gdzie praktycznie bez rozbiegu wyrzucił z autu piłkę prawie na 11m pola karnego Piasta. Gość warzy pewnie 60kg w ołowianych butach ale krzepe widać ma. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego pozostania w Wiśle, ale kilka ostatnich meczy w jego wykonaniu pokazuje, że jak chce to potrafi.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.04.2010, 10:11
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Juszczyk nie miał się kiedy popisać, to co puścił było nie do obrony. Dobrze wybijał piłki i wiele więcej z gry nie miał.

Dziwne, że przy pewnym wyniku nie wszedł Christow, ja wiem, że na razie to pokazał tylko kompletne dno ale można było dać mu szansę.
Sęk w tym, że on tych piłek nie wybijał dobrze... A piłki te były spokojnie do złapania.

Zgadzam się co do Christowa - Kasperczak jest do niego urażony najwyraźniej, bo dałby mu chociaż pograć w końcówce. Albo.. już zapadła decyzja, że się z nim żegnamy dlatego woli ogrywać młodych.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2010, 10:13
Tenzen napisał(a):Wyświetl post

Cytując Dawidziuka. Nie wazne jak broni bramkarz,wazne aby nic do siatki nie wpadało. Proponuje teog się trzymać w przypadku Juszczyka. Choć jest szalenie niepewny w tych interwencjach. Mecz do przodu to się liczy. Wiemy przeciez od dawien dawna,że z bramkarzami mamy problem i z nich żadnej mąki nie będzie. Niech odbijają piłkę przed siebie w każdym meczu,byle czym byle jak,byleby nic nie było w siatce.

Zwycięstwo i wzrost formy cieszą. Nic poza tym.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.04.2010, 10:53
Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.Z zaangazowaniem tez moglo byc lepiej ,bo skoro gramy o Mistrza to nie mozna momentami spacerować po boisku.
Na plus Marcelo , Issa Ba - gdybysmy mieli 11 takich piłkarzy w skladzie to można by realnie myslec o sukcesie w Pucharach Europejskich. Issa Ba powinien w Wiśle zostać bo to jedyny materiał z tego co mamy na klasycznego rozgrywajacego ,ktorzy bierze ciezar gry na siebie
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.04.2010, 10:56
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.e
Ale nie masz co się martwić. Wszka będziemy grac przeciwko zespołowi gdzie kopią kopacze mający jeszcze większe problemy z podstawami/ Powinno być dobrze. Niemniej w kontekście gry w kimkolwiek innym z poza naszego grajdołka fatalnie to wygląda.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 28.04.2010, 11:12
Ba - genialne wyczucie piłki. Ech, gdyby nie te kontuzje, byłby to najlepszy zawodnik w polskiej lidze od lat.
Problemem jest Kirm. Miał idealną, niebywałą okazję, by się pokazać. Piast umierał powoli na zawał, miejsca było dużo, okazji strzałowych od groma. A on, niestety, qpa...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2010, 11:54
Cytat:
Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.Z zaangazowaniem tez moglo byc lepiej ,bo skoro gramy o Mistrza to nie mozna momentami spacerować po boisku.
Ty kolego co kolejke nie jestes optymista co do dalszych wynikow czy obecnej gry Wisły. Nie wiemc zy tak trudno ci dogodzic czy po prostu lubisz narzekac, chyba to drugie bo co post to plakanie jacy to my jestesmy slabi, ze z taka gra to ciezko bedzie mistrza zdobyc, ze Lech nas zje Rozumiem mozna ponarzekac czasami ale codziennie... Ty w ogole potrafisz sie usmiechac (?) heh
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 28.04.2010, 12:12
Ja bym tam tym Issa Ba nie zachwycał się na wyrost ..... świetna technika, niesygnalizowane niekonwencjonalne podania i zwody, dobry przegląd pola ale ......
1. najchętniej grałby na stojąco ......
2. ma tendencje do niebezpiecznych strat .....
Rzeczywiście bez tych wad byłby najlepszym piłkarzem w lidze .... ale na to musimy poczekać....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.04.2010, 12:15
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Ja bym tam tym Issa Ba nie zachwycał się na wyrost ..... świetna technika, niesygnalizowane niekonwencjonalne podania i zwody, dobry przegląd pola ale ......
Rzeczywiście bez tych wad byłby najlepszym piłkarzem w lidze .... ale na to musimy poczekać....
On jest po prostu nieograny. cóż on zagrał w Wiśle... pamiętasz, ile się wprowadzał do drużyny Uche i ile osób na niego psioczyło na początku?

Issa musi zostać w drużynie i porządnie przepracować okres przygotowawczy. Mam nadzieję, że Kasperczak, który lubi dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy, będzie miał coś do powiedzenia w tym względzie...
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 28.04.2010, 12:23
Wiecie co.Ale tak na poważnie.Sedzia z Wawy był a ja zauważyłem że od niepamiętnych czasów ktoś jeśli nie gwizdał pod Wisłę to jakoś wyraźnie jej nie przeszkadzał.Może koleś za Polonią? ;-)
Dużo było gadanego że wykartkuje nam Marcelo a tu prosze.Obawiam się, choć chciałbym się mylić że konkret żniwo kartkowe możemy zebrać w meczu z Koroną.Z tego co słyszałem ma nam gwizdać Siejewicz,nie wiem ile w tym prawdy bo to info nieoficjalne.Jakoś nie trawię tego pana,a i on chyba miłością do Wisełki nie pała.A tak na marginesie.
Pamieta ktoś kiedy Wiśle zagwizdał sędzia karnego?Bo ja jak pamięcią sięgam,nie moge sobie przypomnieć.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 28.04.2010, 12:24
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Dodałbym do tego,że Ba wszedł na boisko gdy zawodnicy Piasta opadli z sił ,więc radziłbym trochę przystopować z tymi zachwytami.
Czytałem już na tym forum zachwyty nad grą Kirma .....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.04.2010, 12:40
morgenes napisał(a):Wyświetl post
On jest po prostu nieograny. cóż on zagrał w Wiśle... pamiętasz, ile się wprowadzał do drużyny Uche i ile osób na niego psioczyło na początku?

Issa musi zostać w drużynie i porządnie przepracować okres przygotowawczy. Mam nadzieję, że Kasperczak, który lubi dobrze wyszkolonych technicznie piłkarzy, będzie miał coś do powiedzenia w tym względzie...
To co w parę minut pokazał Ba nie widziałem w tej lidze od lat.
Trzeba zwrócić uwagę też na to ,że gość wraca po kontuzji i dodatkowo jest nowym zawodnikiem.
Ponadto fatalna forma reszty wiślaków i brak ruchu do piłki w pierwszych meczach w jakich grał, poniekąd wymuszała na nim statyczną grę.

Według mnie za wszelką cenę trzeba go zatrzymać bo ten gość będzie rewelacją tej ligi, tak jak Uche .
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.04.2010, 12:45
Nie tylko gola Boguskiego nie uznali sędziowie, bo był spalony.
Pamiętacie gola Diaza w meczu z Polonią,kiedy z woleja walnął pod poprzeczkę? Też gwizdnął Małek spalonego, którego nie było i straciliśmy dwa punkty.
Raz sędziowie mylą się na naszą korzyść, raz na niekorzyść, suma szczęścia zawsze wyniesie 0.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.04.2010, 13:04
palladynTS napisał(a):Wyświetl post
Dużo było gadanego że wykartkuje nam Marcelo a tu prosze.
nie o ta kolejkę chodzi
a o mecz z Koroną, bo następna do golnie jest Legia
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów