The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 12:21
Hmm... a jak wygląda ten mecz? Cracovia tak atakuje że 2 karne miała czy raczej jakieś z dupy? Nie oglądam ale wynik 0-1 i tak robi wrażenie patrząc na rywala żydków ;]

Może się Polonia po tym 2 karnym obudzi ale wygranego meczu przez sąsiadkę nie będę oglądał;]
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2010, 12:24
Dzisiejszy mecz ogłoszony " meczem o Mistrzostwo Polski" praktycznie jest meczem o życie dla Lecha jeśli chce się liczyć dalej a faktycznie dla Wisły każdy wynik nie będzie tragiczny.Nawet jeśli(odpukać) biała gwiazda przegra to i tak dalej będzie liderem tabeli i wystarczy kolejne 5 spotkań zwyciężać choćby jedną bramką a tytuł w kieszeni.Tym bardziej że nie będzie to trudne z takimi "potęgami" jak Piast czy nawet przeżywająca kryzys Legia.

Jednak myśle że ten "czarny" scenariusz nie będzie potrzebny w drodze do MP i dziś Wisła grając na luzie wygra z Lechem,który nastawiony na 3 punkty(bo remis i porażka na jedno wychodzi dla nich) odkryje się co tylko będzie młynem na wode dla ofensywy napastników Wisły.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.04.2010, 12:56
no i niewykorzystany karny się zemścił, craxa do przerwy remisik
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2010, 13:17
Walka o utrzymanie zapowiada sie grubo.

szkoda Piasta, bo po straconej bramce robili z Legia co chcieli.

ale że to piłka, to sie skonczyło jak skonczyło
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 24.04.2010, 13:40
No i cracovia dziś raczej zagwarantowała sobie utrzymanie. Spadek był prawie nie realny ale można się było łudzić.

Teraz to już może spaść tylko teoretycznie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2010, 13:47
No trudno. Ale przynajmniej derby = komplet na trybunach. Jakoś trzeba te 30k zapełnić.
..
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.04.2010, 14:17
UniaTarnówZKS1928 napisał(a):Wyświetl post
No i cracovia dziś raczej zagwarantowała sobie utrzymanie. Spadek był prawie nie realny ale można się było łudzić.

Teraz to już może spaść tylko teoretycznie
i tak był nie realny gdyż wielki profesorek F. by załatwił koszernym pozostanie w lidze
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.04.2010, 14:28
oprócz naszego meczu ważne by Śląsk chociaż jedno oczko Bełchatowowi urwał.
Jadą jeszcze od Lubina, podejmują Lecha, dalej do Wodzisławia a na koniec przyjeżdża do nich Arka.
Tylko Bełchatów i Lubin o nic już nie grają i w tych dwóch meczach te 4 punkty nie zawadziłyby.
Bo w dwu ostatnich potyczkach będzie o śmierć lub życie, jak nie będą mieli odstępu punktowego to może się nieprzyjemnie skończyć.

edytka:
przeoczyłem, jeszcze do Gliwic jadą w 28 kolejce. Też tam miodu dla nich nie będzie
Ostatnio edytowane przez harthausen : 24.04.2010 o godz. 14:34.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.04.2010, 18:21
juz 3 mecze na 0:0 w tej kolejce - widac, ze panny pilkarzyki juz nie wytrzymuja tempa
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.04.2010, 18:45
Bez kitu 3 mecze po 0:0 pod rzad. Jak ktos dzis to wszystko ogladal to wspolczuje :d Ja teraz ogladam Odra : Polonia i mam nadzieje ze nie bedzie po 0.
Czy jest gdzies jakas stronka gdzie moglbym zobaczyc tabele z tamtego sezonu np 5 kolejek przed koncem? Chciałbym sobie porownac jak tamten sezon wygladal w porownaniu z tym na obecnym etapie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 24.04.2010, 19:03
Tez by mi taka stronka pasowała tak wiec czekam razem z Jaroo. Skauci z klubów europejskich chyba nie byli dzisiaj zadowoleni. Dobrze przynajmniej, ze mecz stał na dobrym poziomie - punkty zostaly w Krakowie i to jest najwazniejsze. Przewaga podtrzymana i to sie liczy.
Odpowiedz cytując
Micek14
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.04.2010, 19:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Czy jest gdzies jakas stronka gdzie moglbym zobaczyc tabele z tamtego sezonu np 5 kolejek przed koncem? Chciałbym sobie porownac jak tamten sezon wygladal w porownaniu z tym na obecnym etapie.
Tutaj masz coś takiego:

http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=20805
"Kiedyś to się na takiego Lecha śpiewało, Kolejorz, Kolejorz, wpier(...) dzisioj mosz"
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.04.2010, 19:12
weltfussball.de

polecam tą stronkę - tam znajdziecie spokojnie tabele sprzed roku ze wszystkich niemalże lig świata
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.04.2010, 19:16
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/stats.php?id=3782

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.04.2010, 19:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
juz 3 mecze na 0:0 w tej kolejce - widac, ze panny pilkarzyki juz nie wytrzymuja tempa
Oszczędzają się na wakacyjne balety. W końcu do picia trzeba mieć dobre zdrowie
..
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 24.04.2010, 19:34
Na 90minut.pl macie kolejka po kolejce jak sie komu podoba tylko trzeba odpowiednio wklepać.

Jeśli takim wynikiem by się ten mecz zakończył wydaje się że Polonia ucieka od strefy spadkowej i zostanie "3 chętnych" na 2 miejsca. Odra zaczęła ostro ale spadek już coraz bliżej. Jakieś 28 punktów powinno dać w tym roku utrzymanie. W porywach do 30;]
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 24.04.2010, 20:17
co prawda nie Ekstraklasa, ale prawie: Sandecja poprzednio dokopała Górnikowi, teraz prowadzi w Łodzi z ŁKSem, 0-1, (mogło być 0-2 , sędzia niesłusznie nie uznał) i jak tak dalej będzie szło to wejdzie Widzew oraz kolejni kumple Craxy

Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.04.2010, 20:32
A niezatapialna Odra właśnie wygrała dzięki bramce w 93 minucie mają chłopaki jednak charakter i chęć walki. Swoja drogą Przyrowski się nie popisał zbytnio.....
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 24.04.2010, 20:53
Dzięki temu zwycięstwu sytuacja spadków jednak nie jest taka jasna jak się wydawało;] Teraz czeka ich równie ważny mecz z cracovią i myślę że stać ich na 3 pkt.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.04.2010, 21:02
Brawo Odra Cieszy mnie ta wygrana, wole spadek sledzi, bo pasy sie juz wlasciwie utrzymaly.
DysoN
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 24.04.2010, 21:09
ladek1989 napisał(a):Wyświetl post
A niezatapialna Odra właśnie wygrała dzięki bramce w 93 minucie mają chłopaki jednak charakter i chęć walki. Swoja drogą Przyrowski się nie popisał zbytnio.....
Pytanie dnia: Kiedy ostatni raz Przyrowski się popisał ?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.04.2010, 21:34
Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2010, 23:15
prober napisał(a):Wyświetl post
Cracovia wygrała bardzo ważny mecz. Ma przed sobą jeszcze mecze aż z trzema drużynami z końca tabeli co przy obecnej czteropunktowej zaliczce powinno dać im utrzymanie. I dobrze, będą mieć porządny stadion i perspektywy na ciekawą drużynę wspieraną finansowo przez Filipiaka. Może nie będzie to drużyna większego formatu (np. na puchary europejskie), ale gry w środku tabeli i corocznych derbów z Wisłą bez problemu można się spodziewać.

Tak, tak - wiem, że zostanę zaraz zwymyślany przez forumowych zapaleńców dostających drgawek na dźwięk nazwy klubu lokalnego rywala. Walcie śmiało
Po prostu nic już nie pisz. Na dzisiaj wystarczy. Dobranoc.
the end
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 24.04.2010, 23:24
Tymczasem

http://www.koniec-iti.eu/index.php?o...d=105&Itemid=3

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.04.2010, 23:40
prober napisał(a):Wyświetl post

nie "tak takuj" już tak. Piszesz posty z godziny meczu Wisły, do czego pretensji nie mam, bo możesz być z drugiego końca Polski, ale chyba nigdy nie zrozumiesz tego, że sąsiadce zza Błoń zawsze życzyło się źle na R22.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 25.04.2010, 00:19
Autentycznie, szkoda mi kibiców Legii (nie kiboli). Nie wiem, napiszcie jakąś książkę która pozwoli dogłębnie z analizować genezę i rozwój konfliktu. Czasem się gubię i uważam, że strona kibiców również wykazuje się brakiem chęci jakiegokolwiek porozumienia. Już chyba w latach można liczyć wasz spór i jak na razie sukcesów brak. Jeśli teraz, po wybudowaniu stadionu i sukcesie akcji "nie kupujemy biletów i karnetów" nie wygracie to już wam nic nie pomoże. Walter wychowa sobie nowych "sympatyków", a dotychczasowi buntownicy odejdą w cień albo się "nawrócą".
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?
What's new?

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.04.2010, 01:27
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie koniec ITI, czy ITI spier***. Czy to w ogóle jest realne?
Pewnie że realne.ITI nie wzięło Legii z miłości tylko z interesu więc jak klub będzie cały czas przynosił straty to może s.......ą
Jednak jeśli nie sp. to prędzej czy później(byle nie za późno) kibice będą musieli się dogadać z klubem, bo wg. mnie ten karkołomny pomysł iti wypali.Nie w tym roku, nie w przyszłym ale w końcu stadion może się zapełniać towarzystwem znanym z jakiś itiowskich spędów , typu politycy vs dziennikarze , czy tam artyści vs inni artyści i Legia obudzi się totalnie z ręką w nocniku bo jak będzie frekwencja to nikt nawet z nimi słowa nie zamieni.

A co do ligi
Nasi i Amica doszli do wniosku że liga ma być ciekawsza no i mamy 3 drużyny walczące o mistrza.
Na dole grecka tragedia i beje z kałuży są już niestety bliscy utrzymania więc raczej zdobycie w derbach mistrza i jednoczesne spuszczenie ich do 2 ligi nie wchodzi w rachubę.
Może to i dobrze bo nasza gra nadal pozostawia tyle do życzenia że może lepiej by przed derbami byli już syci utrzymania i nie szaleli tak jak pół roku temu
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 25.04.2010, 09:17
do kibiców Legii

co to za anegdoty Edsona o Miklasie

możecie przytoczyć (dwie, w tym jedna o kubku)
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.04.2010, 09:49
Chyba chodzi o to:
Cytat:
- To już historia. Piękna, ale zamknięta. Z mojego pobytu w Warszawie chcę pamiętać tylko piękne chwile. A było ich wiele: zdobyłem przecież mistrzostwo Polski i inne trofea. Piłka nożna to teraźniejszość. I trzeba myśleć o klubie, w którym się obecnie gra - mówi dyplomatycznie Brazylijczyk.

W zupełnie innym tonie wypowiadał się rok temu. Gdy było wiadomo, że nie przedłuży kontraktu z Legią, stwierdził w wywiadzie dla "Polski The Times": - W tym klubie czuję się jak kubek jednorazowy, który się zużywa i wyrzuca do kosza. To trochę brak szacunku.

Ta wypowiedź wywołała burzę. W dniu, gdy ukazał się wywiad, działacze Legii dzwonili do tłumaczki Brazylijczyka i pytali, czy wypowiedź nie została zmanipulowana. Nie wierzyli, bo Edson znany był raczej z powściągliwości. Zawsze wypowiadał się dyplomatycznie.

Wściekły był zwłaszcza Miklas. Wywiad z Brazylijczykiem przeprowadziliśmy tuż po tym, jak prezes Legii podczas jednego z posiedzeń Ekstraklasy SA został trafiony tortem przez sfrustrowanego kibica. Gdy opowiedzieliśmy o tym zdarzeniu Edsonowi, zapytał: - Dostał tortem? A co, miał urodziny?

Nie pozostawił też suchej nitki na sposobie, w jaki był w Warszawie leczony: - Rozmawiałem z kilkoma lekarzami, którzy powiedzieli, że taki uraz, jaki miałem, można było wyleczyć w ciągu pięciu tygodni. A ja nie grałem pięć miesięcy!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.04.2010, 09:50
Jak ta reklama ma się w ogóle do piłki nożnej? Czy oni w tym ITI są aż tak durni? Ja muszę chyba przetrzeć oczy.

O Dżizys, tego jest więcej

Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.04.2010 o godz. 10:03.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów