The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2010, 17:18. [26. kolejka] PIAST Gliwice - WISŁA Kraków, wtorek 27.04.2010 18:45
24 października w Sosnowcu Wisła wygrała 2:1.

Historia ligowych spotkań w Gliwicach nie jest zbyt bogata. Rok temu był remis 1:1 (wyrównującego gola w 73. minucie strzelił Małecki).

Drużyna pod wodzą Kasperczaka jeszcze nie przegrała, w pięciu meczach zdobyła 13 punktów.

Aktualna tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  25  54  33331
2. Lech   25  50  31331
3. Legia  25  48  13033
4. Ruch   25  47  33131
W poniedziałek Legia gra w Kielcach. W środę Lech podejmuje Lechię, a Ruch Polonię Bytom.
Powód: aktualizacja tabeli
Ostatnio edytowane przez prober : 25.04.2010 o godz. 18:20.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 24.04.2010, 18:44
Nie wyobrażam sobie innego rezultatu niż zwycięstwo Wisły. Po pierwsze dlatego, że z takimi drużynami TRZEBA wygrywać z marszu, po drugie pozostałe 3 drużyny z czołówki są faworytami swoich meczów i powinny je wygrać.Aczkolwiek coś czuję, że Lechia może sprawić niespodziankę No i po trzecie - na tym etapie NIE MOŻNA pozwolić sobie na jakąkolwiek stratę punktów.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.04.2010, 19:00
3 pkt innego scenariuszu nie widzę! Piast zagra bez Nalepy co powinno być naszym atutem zagrać tak jak dzisiaj z Lechem to będzie 0:3 Do składu wraca Głowa i zapewne Issa Ba.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.04.2010, 19:08
Ja mysle ze to powinien byc latwiejszy mecz niz rok temu. Cos mi sie wydaje ze wtedy Piast byl w wyzszej formie. Ale moze byc roznie. Gray teraz co kilka dni, mozemy nie wytrzymac tempa w ktoryms z meczow. Ja bym z tego powodu dał szanse Kirmowi od poczatku meczu i chociazby Hristovowi, niech sie chlopak pokaze bo szczerze mowiac ani Brozio ani Bogus nie wnosza nic specjalnego do ataku... ok rozumiem, trener jest blizej Bułgara, zna lepiej jego dyspozycje ode mnie ale czy zastepujac pilkarza ktory jest w fatalnej formie i wpuszczajac pilkarza ktory jest powiedzmy w takiej samej formie cos ryzykujemy? Raczej niewiele a mozemy sie przekonac czy w meczu rzeczywiscie Hristov bedzie slabszy od Brozka czy Boguskiego
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.04.2010, 19:09
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Piast zagra bez Nalepy co powinno być naszym atutem

albo ten 17latek okaze sie objawieniem..
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.04.2010, 19:12
Nasi podejść skoncentrowani ale z kompletnym luzem psychicznym. Teraz dopóki nie przegrają meczu mogą mówić sobie : Jeśli ten mecz przegramy nic sie nie stanie..... mamy 4 punkty przewagi. Poprostu z agresją i zaangażowaniem ale bez spięcia.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 24.04.2010, 19:12
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
albo ten 17latek okaze sie objawieniem..
Niech będzie, przecież objawienia też puszczają co jakiś czas bramki.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 24.04.2010, 19:15
11 w bramce...
piękny mecz k*** :(
tu będzie potrzebny ktoś kto prosto umie kopnąć
a z formą strzelecką Brożka nadal jest niewesoło
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 24.04.2010, 19:30
Najbliższe dwa mecze to Piast i Korona. Później Legia i Cracovia.

Potencjalni zagrożeni kartkowicze na najważniejsze mecze (liczba żółtych kartek - czwarta kartka skutkuje pauzą w kolejnym meczu):
Jirsak 3
Marcelo 3

Małecki 2
Alvarez 2
Piotr Brożek 2
Diaz 2
Jop 2

Jeśli Jirsak i Marcelo chcą się kartkować... to powinni wybrać Gliwice

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.04.2010, 20:26
A mnie ten mecz martwi bardziej, niż dzisiejszy z Lechem.
Po pierwsze, kompletnie nie mamy kogoś, kto potrafi strzelać bramki, a w tym meczu będziemy atakować.
Po drugie, oby zaangażowanie i pressing były na poziomie podobnym jak dzisiaj.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.04.2010, 20:29
Trzeba pyknąć ich 3-0 i kolejny przestanek w drodze po mistrza za nami
Odpowiedz cytując
OPTIMUS_(konto_usunięte)
Banita

Od: 09.2007

Stary 24.04.2010, 20:47
To co prezentuje Piast to kpina , nie wygrać z nimi wyraźnie to frajerstwo i brak woli walki. Po dzisiejszym meczu myślę że apetyty wszystkim urosły dojdzie Głowa i Issa Ba więc będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.04.2010, 20:48
prober napisał(a):Wyświetl post
Rok temu był remis 1:1 (wyrównującego gola w 73. minucie strzelił Małecki)
Nie Małecki, a Boguski
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.04.2010, 21:13
Przestrzegam przed pochopnym dopisywaniem Wiśle 3 punktów w tym meczu - nie dzielmy skory na niedźwiedziu. To może być bardzo ciężki bój, gdyż Piast właśnie znalazł się w strefie spadkowej i będzie grał o życie, a nasi mogą go po spotkaniu z Lechem po prostu zlekceważyć.

Oby nie. Trzeba zagrać zdecydowanie i szybko zdobyć gole, a potem kontrolować przebieg meczu.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 24.04.2010, 21:16
Sami napisał(a):Wyświetl post
Nie Małecki, a Boguski
Podaj źródło, na oficjalnej stronie internetowej Wisły jak i oficjalnej stronie internetowej Piasta figuruje Małecki jako strzelec bramki.

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.04.2010, 21:19
Sami napisał(a):Wyświetl post
Nie Małecki, a Boguski
Małecki. bardzo dobrze pamiętam ten mecz.

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 24.04.2010, 21:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze to powinien byc latwiejszy mecz niz rok temu.
Ja uważam, że mecz będzie cięższy zważywszy na to że Piast jest w kiepskiej sytuacji zajmuje 15 czy 14 miejsce w ekstraklasie i jak powietrza potrzebuje punktów, ja stawiam na wymęczone 1-0 boisko może lepsze niż w Warszawie na Polonii ale zespół też z nożem na gardle i wątpię w to że się otworzy przed nami i będzie atakował, pewnie się nastawią na grę z kontry i murowanie bramki.

Ciężki mecz i nie ma co już dodawać Wiśle 3 punktów bo różnie bywa w piłce nożnej.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 24.04.2010, 21:56
Ktoś się może orientuje, czy będzie bronił ten 17-letni Kasprzik? Bo to jest chyba trzeci bramkarz, a co z rezerwowym?
Dzięki z góry!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.04.2010, 22:02
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Ktoś się może orientuje, czy będzie bronił ten 17-letni Kasprzik? Bo to jest chyba trzeci bramkarz, a co z rezerwowym?
Dzięki z góry!
Rezerwowy (Kwapisz) podobno lubiał sobie popić i rozwiązali z nim kontrakt dyscyplinarnie. Czy coś w tym stylu

A co do meczu łatwo nie będzie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
grzesiek9000
Member

Od: 03.2010

Stary 24.04.2010, 22:09
Jeśli mamy zdobyć mistrza to takie mecze po prostu musimy wygrywać i tu nie ma dyskusji. Styl jest dla mnie nie ważny - bo w tym sezonie cudownej gry bym nie oczekiwał już.
Jak dla mnie może być wymęczone 1-0, ale stawiam 2-0 do przodu.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.04.2010, 22:37
Piast jest teraz w bardzo słabej dyspozycji, ale w sytuacji w której się znależli będą napewno bardzo zmotywowani. Mecz niestety nie będzie łatwy, ale musi się udać wygrać. Nie możemy stracić tej przewagi w meczach z piastem i koroną bo trzeba mieć jakąś zaliczke punktową nad lechem przed meczem z legią (cracovi nie licze bo nie wyobrażam sobie żebyśmy z nimi teraz nie wygrali). Będzie dobrze. Ciężko ale dobrze
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 25.04.2010, 00:05
o ile pamietam to Boguski nam uratowal remis z pejsami rok temu, ale moge sie mylic, a z piastem to Malecki na stowe.
Odpowiedz cytując
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 25.04.2010, 07:04
stałe fragmenty gry przy tym niedoświadczonym bramkarzu powinny przynieść brameczki
powinniśmy potrenować ten element gry a szczególnie wrzutki
ważne żeby strzelić coś jeszcze w pierwszej połowie a mecz może się fajnie ułożyć
na plus że jest taka krótka przerwa bo Piast się tak szybko nie pozbiera i już pewnie zaczęli kalkulować zdobycze pkt w pozostałych kolejkach
jest to klub chyba z największymi kłopotami finansowymi w tym sezonie i w dodatku z ogromnymi problemami ze stadionem stąd aż takiego przebicia nie mają na pozostanie w naszej piłkarskiej Elicie
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 25.04.2010, 07:37
kolarz90 napisał(a):Wyświetl post
Piast jest teraz w bardzo słabej dyspozycji
A oglądałeś Ich mecz z Legią, że tak uważasz czy tylko po wyniku tak wnoiskujesz
Odpowiedz cytując
glob
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 25.04.2010, 08:42
Z Legią zagrali naprawdę dobrze przynajmniej do momentu kiedy nie stracili zawodnika...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2010, 09:53
rok temu w Gliwicach był tylko remis (1-1) wiec ostrożnie.Piast gra z nożem na gardle i zagra jak o życie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 25.04.2010, 09:55
Piast wcale nie zagrał z Legia tak źle jakby wskazywał wynik. Nie zmienia to faktu, że jeżeli nie wygramy z nimi to będzie frajerstwo. Dzieciak w bramce i beznadziejna reszta w polu. Jedyne czego się boję to syndromu Levadii ( przewaga z której g... wynika) i syndromu "mistrza już mamy". Myślę jednak że nasi dadzą radę. Kasperczak mimo mojej początkowej niechęci do niego jednak coś im do tych łbów wbija powoli. Widać jakieś zalążki taktyki innej niż "świeca" do przodu i się zobaczy plus dosyć przyzwoite zaangażowanie. Może słaby ( w Wiśle) Kirm na ławce, Brozio często motywujący się w rezerwie plus Mączyński który wchodzi na dłużej niż 25 sek. dają innym do myślenia.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 25.04.2010, 10:10
prober napisał(a):Wyświetl post
Podaj źródło, na oficjalnej stronie internetowej Wisły jak i oficjalnej stronie internetowej Piasta figuruje Małecki jako strzelec bramki.
Tak, przepraszam za wprowadzenie zamieszania. Pomylił mi się ten mecz ze spotkaniem z Polonią Bytom, gdzie wyrównał Boguski też w 73. minucie właśnie.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.04.2010, 11:03
jak nie strzelą bramki 17 latkowi to bedzie skandal!!! 3 - 0 spokojnie musi być.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.04.2010, 11:29
Co wy tak cały czas o tym 17latku? Casillas jak wygrywał Puchar Mistrzów miał 18 lat. Więc spokojnie, młodzi bramkarze też mogą zagrać mecz życia. Odrębną sprawą jest fakt, że z Piastem musimy wygrać i co do tego nie ma najmniejszej wątpiliwości. Jak dla mnie może być brzydkie 1:0 bo i ten sezon będzie już do końca stał pod znakiem, delikatnie mówiąc, mało efektownej gry Wisły.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów