|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
ahahahahhaha
poziom tego forum jest wprost proporcjonalny do poziomu naszej ligi :] od momentu kiedy internet stał się popularną masówką i każdy dzieciak może pisać swoje urojenia, wszelkiego rodzaju fora straciły na wartości dlatego też wypowiadam się tutaj sporadycznie bo nie ma z kim gadać, jest paru ludzi, którzy raz na jakiś czas coś napiszą, reszta .... pożal się boże |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
kiedys to... kiedys tamto.. nie, mamy 2010 rok...nie ma tylko Wisly i reszty zacofanych druzyn.. kilka klubow ma juz wieksze budzety, buduja im sie duzo lepsze stadionu i w przyszlosci im sie to odbije na dobre.. to my musimy gonic.. dlatego cieszy ze mimo to nadal zdobywamy MP ![]() ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W zasadzie należy zgodzić się z Markusem. Świetny mecz Sobolewskiego, dobry Pawełka, Jopa, Marcelo i Łobodzińskiego. Tak, Wojtek dzisiaj walczył. Grać w piłkę nadal niezbyt potrafi, ale zaangażowania nie mogę mu odmówić.
Mam jednak kilka dodatkowych uwag. Po pierwsze - Wisła zagrała mądrze taktycznie. Pod względem czysto sportowym Amika była na lepszej pozycji wyjściowej - kwartet Kriwets-Stilić-Lewandowski_peszko jest w świetnej formie i teoretycznie może rozklepać każdą drużynę w naszej lidze. Tymczasem z nami Amika miała tylko dwie dobre sytuacje - Roberta Lewandowskiego w pierwszej połowie oraz Kriwetsa w drugiej (świetne zachowanie Pawełka uchroniło nas przed golem). Diaz i Sobolewski toczyli ciężki bój w środku pola. Grali twardo, mimo to nie złapali żółtych kartek. Podobnie świetny Marcelo z Jopem, którzy skutecznie zniechęcili Lewandowskiego do gry. Po drugie - nasi ofensywni zawodnicy są w bardzo kiepskiej formie, więc ciężko było zawalczyć o zwycięstwo. Paweł Brożek gra dramatycznie, w zasadzie lepiej chyba by było, gdyby kolejny mecz zaczął na ławce. Niewiele lepiej Boguski, ale ten przynajmniej biegał i walczył. Łobodziński 100% zaangażowania, dobry strzał - ale to nie jest nadal zawodnik robiący w ofensywie różnicę. Za mało wygranych pojedynków 1 na 1, szczególnie w kluczowych momentach. Jedynie Małecki jest w formie, ale to za mało by pociągnąć drużynę. A już na pewno nie przeciwko Amice. Kirm, który wszedł na podmęczonego przeciwnika, nie był w stanie minąć Gancarczyka, najsłabszego ogniwa Amiki. Nie bez powodu siedzi na ławce. Remis należy oceniać jako sukces, ale z takimi problemami w ofensywie wcale nie jestem pewien, czy uda się zdobyć komplet punktów do końca sezonu. PS. no i sędzia Małek. Po prostu kiepski. Niekonsekwentny, sędziował po aptekarsku przerywając co chwila i tak marne widowisko. Mnóstwo małych, ale irytujących błędów na naszą niekorzyść. No i dwa większe: Gancarczyk powinien był za pyskowanie dostać drugie żółtko - bez dwóch zdań. W pierwszej połowie była też ręka (Wojtkowiaka?) w polu karnym. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
nie wymagam cudów, a że liga kopie się po czole i zgarnia dużo większe pieniądze niż za Frankowskiego to druga sprawa Levadia nie była przypadkiem
Ostatnio edytowane przez lucekj : 24.04.2010 o godz. 19:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A propos meczu i jego powtórki telewizyjnej przygotowanej przez Canal +. Czy tylko mi się wydaje, że ten komentator pod koniec sugeruje, że Pawełek faulował Kriwieca w polu karnym ( chodzi o sytuację, kiedy obaj leżą na boisku po zderzeniu) ?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Tym postem w 100% pokazałeś jaki jest poziom forum. Brawo! ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Banita
Offline |
|
jak mozna stwierdzić, że Pawełek wybronił nam mecz? nie przypominam sobie robinsonad w jego wykonaniu, ale już tak jest, jak Pawełek zagra poprawnie bez babola to propaganda idzie, ze uratował wynik |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
tak tak na C+ bodajze pan Roslon sugerowal ze Pawelek faulowal Kriwca i ze byc moze karny powinien byc, ze ta sytuacja bedzie w kontrowersjach
niech sie lepiej zastanowia nad zachowanie Gancarczyka, powinien czerwien dostac odrazu bardzo mnie denerwowali komentatorzy Roslon i Mielcarski, zachwycaja sie wszyscy Lechem, Lewandowski a wielki Lewandowski nie strzelil gola bodajze od 3 meczy... wielka gwiazda... ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pozostaje sie zastanawiac co my z taka gra znow ugramy w pucharach ,bo gra byla momentami tragiczna ,szczegolnie przygtowanie techniczne pilkarzy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
E tam - jedno wyjście gdzie przeszył powietrze to miał
.Gdzie zagrał jak na niego bardzo dobrze a ogólnie rzecz biorąc - poprawnie.Zresztą gdzie tu wymagać nie wiadomo jakiego meczu jak przeciwnik oddaje 2 celne strzały![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
a Ty lucek takis Wiślak wierny a tylko krytykujesz wejże przestań sie udzielać .Swojej drużyny sie broni zawsze nawet jak jest bez formy a nie ciagle psioczy. nie pozdrawiam.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dobry taktycznie mec. Balem się, że Peszko będzie szalał po skrzydle, że Lewandowski zamiesza Jopem, a tu bida w poczynaniach lechitów. Remis brałem w ciemno, więc nie rozpaczam, że nie wygraliśmy. Aczkolwiek szkoda, że Kotorowski wybronił ten strzał Łoba.
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
krytykuje a nie psiocze to po pierwsze, po drugie nie jestem sam, po trzecie krytykuje poziom ligi, po czwarte stwierdziłem, że mecz był żenujący w wykonaniu obu drużyn, po piąte nie cieszę się z remisu, ponieważ zostało jeszcze kilka kolejek w których gramy z Legią na wyjeździe i z pejsami, po szóste w przypadku równej liczby punktów Amiki .... no właśnie, po siódme wyć się chce patrząc na grę naszych, po ósme trzeba uświadamiać społeczeństwu głupotę
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Póki co zostaje nam emocjonowanie się polskim klepaniem. Drugi mecz, w którym Pawełek był pozytywnie wyróżniającym się zawodnikiem. Pewne wyjścia do piłki, pewne wznowienia gry i poprawna gra nogą. Zupełnie inny człowiek, niż w meczach z Lechią czy wcześniej, jesienią. Chyba przeszedł metamorfozę. Wynik ok, pozostaje nie przegrać w Warszawie i chyba można będzie powoli myśleć o otwieraniu szampanów... ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Z Lobodzinskiego tez drwiles w trakcie tego meczu jak pajace z '2' ? Opchnac Kirma za siatke do bramki... moze byc potargana
Ostatnio edytowane przez mic : 24.04.2010 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
A co ma pokazać grając 10 minut... Andraż był naszym najlepszym zawodnikiem na początku tej rundy. Potem zagrał słabiej w Białymstoku a Kasperczak go skreślił. Co takiego fenomenalnego zrobił Łobodziński poza tym że przewracał się z każdym dotknięciem przeciwnika ? Raz podał piłkę do Brożka i oddał jedne strzał ? Może rzadko ale Andraż pokazał, że ma większe możliwości niż 90% naszych ligowców. Takiego zawodnika nie trzyma się 80 minut na ławie !. Kasperczak go niszczy zamiast podać mu rękę. Oczywiście będzie to z korzyścią dla Wisły. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
Poza tym, jezeli to taki wielki talent, to przez 10 minut moglby laskawie cos pokazac, chociaz jedno udane zagranie. "Moze rzadko ale pokazal" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Czy uważasz że to ME i czas na ogrywanie "biednego" Andraża kiedy gramy o MP? To jest ten czas? Burliga zaprezentował się lepiej i to ON powinien wchodzić na końcówki a nie Kirm! Ważniejsze ogrywanie Kirma wg Ciebie żeby był w formie na MŚ niż dobro Wisły! Ty jesteś kibicem Wisły czy reprezentacji Słowenii:) Nie gniewaj się ale wg mnie ośmieszasz się takimi tekstami. Jest taki 1 kolega na forum co to obwieścił ze Kasperczak jak został trenerem to będzie skład zaczynał od Kirma i Jirsaka. Dzięki Bogu Kasperczak nie jest ślepy i widzi co kto na dzień dzisiejszy prezentuje. Zaręczam Tobie że jak Andraż zacznie coś prezentować to Heniu da mu szansę. I to nie jedną. Na razie gra gorzej od Burligi. PS Kirm zagrał 1 dobry mecz w tej rundzie z Bełchatowem. Nie koloryzuj i mitologizuj jego gry na początku rundy! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
A ja o tym meczu powiem tak:odbył się.Ale jedno nie podlega dyskusji nasi obrońcy zagrali już kolejny mecz na zero z tyłu i to jest budujące bo zespół buduje się od obrony.Więc pan Kasperczak jednak ma wizję budowy swojej Wisły z nie tak dawnych czasów.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Marcelo jak dla mnie zupełnie inny świat.
Pawełek dostał gromkie brawa – to mówi samo za siebie Diaz i Sobol nie dali się przebić Jop z małymi wyjątkami dał radę Czekamy na Gargułę i Ba po defensywa środka ok. ale do przodu marnie. Przód niestety słabo przy czym Brożek biegał i nie machał rękoma a to plus Lech musiał wygrać my musieliśmy nie przegrać bez względu na to co kto mówił to zawodnicy mieli głęboko gdzieś w świadomości i pod to grali. I końcowy obrazek zawodnicy stoją i śpiewają Lidera mamy a do szatni schodzi Kirm chyba w nowym sezonie go nie zobaczymy ale gdzieś zaczyna mnie wkurzać bo inni mimo że siedzą na ławce do kibiców podchodzą.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.04.2010 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Chciałbym zauważyć,że kolejny świetny występ zanotował Alvarez.Mam nadzieję,że Wisła wykupi go po tym sezonie,bo jest wart co najmniej tych marnych 400 tysięcy euro.Widać,że już się w pełni zaaklimatyzował i zgrał z drużyną oraz jest pewnym punktem zespołu.
Apeluje do włodarzy klubu,aby koniecznie wykupili tego zawodnika |
|
|
|
Banita
Offline |
|
z Łobodzińskiego nie drwiłem, bo mimo braku talentu gonił jak oszalały i tutaj moge go pochwalic jedynie za walke, ale żaden piłkarz nie wyróżnił się aby go chwalić i piać z zachytu, Łobodziński zagrał poprawnie, dla mnie nic więcej, jakby zrobił akcję bramkową czy zdobył ogola to inaczej pisałbym to już nie można skrytykować kopaniny bo znawcy przypną ci łatę kibica sukcesu.. oj człowieku mało wiesz, nie zależy mi na Twojej opinie więc nie będę nic udowadniać, zastanów się nad tym co napisałeś |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Pawełek, Łobodziński, Jop - mega pozytywne zaskoczenie!
Generalnie spoko, chociaż można było się pokusić o zwycięstwo, sytuacje były ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
gdyby Łobodziński był bardziej dynamiczny to by było super, fajnie ze dobrze sie rozumie z Pablo Alvarezem.
Sobol bardzo mi zaimponował. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja się boje, że tym dobrym meczem jak i Pawełek i Jop wywalczyli sobie nowe kontrakty może Jop to przesada ale Pawełek tak.Łobo pewnie też zostanie i będzie najeżdżanie na nich znowu
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To chyba na forum. W poważnym klubie nikt nie ocenia zawodnika po jednym meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i oczywiście do tego Marcelo, Alvarez, Sobol, Diaz - ale to trudno nazwać zaskoczeniem
![]() Szkoda że Brozio tak słabo, widać że kompletne "bezformie"... no i Mały dużo strat, ale nadrabiał zaangażowaniem ![]() ![]()
VLEPKI WISŁA ZŁOCIEŃ - SERIA II
http://img411.imageshack.us/img411/3343/wizualh.jpg Pakiet - 8 PLN Kontakt: Facebook: WISŁA ZŁOCIEŃ / Gadu-Gadu: 44162245 / priv tutaj |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja wiem, czy Brozio tak tragicznie? Walczył, darł o prawie każdą piłkę, biegał, odzyskiwał. Ze dwa razy podczas meczu zebrał oklaski, trzecie, kiedy schodził. Nie było źle, zdaje mi się.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Dokładnie gdybysmy mieli 2 takich pomocników jak Sobolewski to by było świetnie. To jest prawdziwy zawodnik, jeśli każdy by miał tyle zaangażowania co on, to nawet umiejetnosci techniczne by nie wpływały na gre.. i wreszcie by ta LM nastapila .. moze... ![]() ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|