|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Oprawa Bayernu niesamowita.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
a ja przegapiłem... jak znajdziecie jakieś zdjęcia to proszę wrzucić.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ja mimo że lubię Barcę to chyba bym się cieszył jakby popłynęli z Interem. Jak oglądam ich mecze u siebie to odnoszę wrażenie że grają sami dla siebie i dla kasy a nie dla kibiców. Nie ich wina ale moje wrażenie jest takie że kibice mają w d.... Odezwą się ze 3 x w meczu i tyle. Podobno Hiszpanie są emocjonalni - nie wiem to chyba zebrali na trybunach emigrantów. Tacy nowi wymarzeni przez Waltera kibice Legii. W Madrycie chyba jeszce gorzej. Nie lubię Szkopów ale szacun za oprawę. Piłka nożna dla kibiców którzy żyją swoją drużyną a nie dla znudzonych statystów na trybunach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Śmieszy mnie gadka któregoś z forumowiczów, że Barca na finał zasłużyła. NA tę chwilę jak widać absolutnie nie zasłużyła - to Inter zagrał taki futbol, aby zupełnie zgasić Messiego i resztę świty, co więcej, drugi raz widziałem tak odważnie i mocno do przodu grającą drużynę która traci w meczu z Barceloną bramkę (pierwszą był Rubin), po prostu na własnym stadionie Inter rzucił wszystko na jedną kartę i opłaciło się.
Na Camp Nou catenaccio wynik w granicach 0:0 lub 1:0 dla Barcelony i wielkie tezy, że Barcelona to drużyna wszech czasów pójdą do lamusa. Dzisiaj faworytem Bayern, ale Lyon już pokazał w tej edycji LM, że potrafi zagrozić teoretycznie lepszemu rywalowi i to za nich dziś trzymam kciuki. PS. Ribery czerwona - nie wytrzymał chłop ciśnienia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
hymm czyżby Ribery nie wytrzymał presji ? w związku z tym skandalem? czerwo zasłużone
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Za takie zagranie od razu czerwona wejść tak w nogę- to jest nienormalne...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Prawda - na finał zasługuje ta drużyna, która w nim gra , tak samo jak na mistrza zasługuje ta drużyna która go zdobywa. A gadanie że ktoś gra ładnie itd - sorry za wrażenia artystyczne punkty dają w łyżwiarstwie figurowym. Na naszym podwórku Lech gra od 2 lat ładnie i co? jajco ))) Przypuszczałem że Inter ostudzi Barcelonę chociaż nie sądziłem że aż tak. Barca ( zachowując wszystkie proporcje )))) przypominała mi Wisłę w przegranych meczach - czyli dużo szumu, 70 % posiadania piłki i g.... z tego.
A co do Bayern-Lyon: lubię Ribery bo ma jaja ale dzisiaj przesadził. Czerwona bezdyskusyjna. Co do Lyonu to jakoś dziwnie widzę go w finale z Interem. Swoją drogą kto wcześniej stawiał na nich że dojdą do półfinału? )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.04.2010 o godz. 21:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
co w niej takiego niesamowitego?
zwykla kartoniada w dwoch kolorach.. dosc fajna bo duzy stadion, nic poza tym.. poza tym to chyba jest jak na Barcelonie (gdzie przeciez wiele grup ultras sie wycofalo z dzialanosci) i innych stadionach gdzie specjalne firmy robia te oprawy.. ukladaja kartoniki po krzeselkach, i wszyscy przychodza na gotowca.. , nie mylic z ultrasami, ktorzy cos tam doloza od siebie faul jak faul.. rownie dobrze nic mogloby sie nie stac.. nie panikujcie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.04.2010 o godz. 21:05.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pep popelnia bledy, nie rozumiem dlaczego kombinuje ze skladem
po co Maxwell na lewym ataku? to dowodzi ze nie ufa ani Bojanowi ani Henremu mam nadzieje ze za tydzien wyjdzie dobry sklad, Abidal na lewej obronie zagra, Toure zagra w srodku jest 90 minut i sa w stanie wygrac z Interem choc latwo nie bedzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Zresztą ten fragment oprawy z herbem , który był trybunie zajmowanym przez Schickerie , to nie były ,,tylko dwa kolory'' . Bardzo fajna ,,kartoniada'' i tyle . Lyon ma bardzo duże szanse na korzystny wynik przed rewanżem i oby to wykorzystali. edyta: no i wykorzystali przewagę ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
i teraz sie moze okazac ze w finale zagraja Robben i Sneijder, w Realu sie tego nie doczekali(niechciani,niedoceniani), w Bayerni i Interze sa szanowani.
Robben szybko zostal pouczony przez Van Gaala.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.04.2010 o godz. 21:46.
![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ależ ten mecz teraz to pyta jest. Lyon nie umie wymienić dwóch podań, Niemcy umieją tylko nie wiedzą po co.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zachowanie Robbena-dziecinne. Zachowanie piłkarzy Bayernu-żenada. Mecz taki sobie pare szybkich akcji ale nie widze tu zespołu który mógłby pokonac Inter, który liczę wystąpi w finale
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Dlatego ekipa Mourinho w finale zapowiada się obiecująco, prawdziwa piłka nożna jeszcze nie umarła ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
Dziś 1:0, za tydzień jeszcze ciekawszy mecz będzie. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
1. A'propos kartoniady, jak dla mnie fantastyczny efekt dała nawet ta prosta zabawa kolorami plus herb. Nie musisz się ze mną zgadzać. Tak wiem, Ty byś lepiej to zaaranżował. 2. Jeżeli dla Ciebie to zwykły faul to widać, że laik z Ciebie w kwestii piłki nożnej. Jak można tak brutalne i niebezpieczne zagranie nazwać 'faul jak faul'. Kopiesz piłkę amatorsko? To życzę Tobie by nigdy nikt tak Tobie nie wszedł w nogę jak to zrobił Riberry temu Lisandro, bo Jego miałby kto poskładać, a w Polsce nie wiem czy by Tobie lekarze poskładali kulosa. Pozdrawiam. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze Wojtek mówi...
Każdego z grających częściej lub rzadziej w piłkę, widząc takie zagrania nawet przed telewizorem zabolą kości. SpoXster nie mów, że to było normalne wejście w walce o piłkę, Ribery ewidentnie spóźnił się i miażdży chłopowi kostkę jakby trafił pare centymetrów wyżej to być może łamie nogę ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rozumiem, że chcesz powiedzieć - Real ma przepłacane gwiazdy, a Inter to biedacy? Moratti przepuścił na futbol niemal tyle samo, co Florentino Perez. Tyle, że Perez coś przynajmniej odzyskał, Moratti przepuścił wszystko. Do niedawna to Inter nawet o Scudetto mógł pomarzyć. Mourinho dostał gwiazdorski kontrakt i mógł kupić niemal każdego piłkarza, jakiego sobie zamarzył. Nie kwestionuję jego umiejętności, ale to nie jest żadna sensacja przy takich nakładach. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mourinho z Interem zrobił coś, co dla drużyny z Madrytu jest nieosiągalne od dawna, a powinno być normą (!). Na ten moment Real to klub z wielką marką, rozpoznawalną wszędzie na świecie. Głośnymi nazwiskami. Wielkimi pieniędzmi. Ze składem, który gra kilka genialnych meczów w roku. Z tradycją i z rekordami wszech czasów. I tyle, reszta to pasmo niepowodzeń. W klubowej piłce rządzą inni.
Ostatnio edytowane przez prober : 21.04.2010 o godz. 23:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zbyt wybiórczo to potraktowałeś, bo jeżeli za "czasy współczesne" przyjmiemy cały XXI wiek, no to Real sukcesów ma więcej - 4x mistrzostwo Hiszpanii, 3x Superpuchar Hiszpanii, 2x Liga Mistrzów, 1x Puchar Interkontynentany, 1x Superpuchar Europy = 11 trofeów, więc już nie tak katastrofanie mało, a myślę, że właśnie początek XXI, końcówka XX w można uznać za początki budowy nowego, galaktycznego Realu
Ponadto Real odpadał w 1/8, a nie 1/16 w sześciu edycjach z rzędu |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Zachowaj choć odrobinę obiektywizmu człowieku. Wiem, że kochasz Real, wiem też, że nienawidzisz Barcelony, ale zrozum - od 2002 roku Real w "EUROPIE" nie znaczy nic. "EUROPA" = Liga Mistrzów. Nikt tutaj nie kwestionuje wielkich sukcesów Królewskich sprzed lat, ale nie oszukujmy się, od kiedy zaczęto przesadzać ze sprowadzaniem gwiazd - czyli mniej więcej od 2002 roku - Real stracił sportowo. Marketingowo zyskał, oczywiście. Tylko pytanie - co wolisz? Lepszy klub piłkarsko czy marketingowo? Ja wybieram to pierwsze i na ten moment, lepiej piłkarsko prezentuje się Barcelona. A jeśli liczysz trofea z lat 2000-2010: Barcelona: 3x Mistrzostwo Hiszpanii, 2x LM, 1x Superpuchar Europy, 1x Puchar Interkontynentalny, 3x Superpuchar Hiszpanii, 1x Copa del Rey, więc... jak dobrze liczę - też 11 trofeów. ![]() Co do dzisiejszego meczu. Ciekawe spotkanie, wielkie emocje, ładny gol Robbena, czerwone kartki, a więc sporo też tych negatywnych emocji. Rewanże, obydwa, będą bardzo, ale to bardzo pasjonujące. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
W tym zarobione 10 mln w ogólnym rozrachunku.Poza tym nie czarujmy się - Liga włoska jest w kryzysie.To nie ta liga co jeszcze jakiś czas temu i jej atrakcyjność dla wybitnych zawodników nie jest tak duża jak to ma miejsce w Anglii i Hiszpanii więc Mourinho wcale nie jest w tak znakomitej sytuacji.Wd mnie Inter na dziś na słabszy skład niż Chelesea, ManU, Barca i Real i to słabszy dosyć znacznie , oczywiście nie na tyle by nie móc z nimi rywalizować i Inter ma jednak mniejsze pole manewru niż czołowe kluby angielskie i hiszpańskie - jeśli chodzi o transfery. ps i jak już jestem przy Interze - sukces w LM już niewątpliwie jest - może być mega sukces, ale w lidze są o krok od utraty mistrzostwa a zdobywali je przez ostatnie 4 lata co rok.Jak widać coś za coś.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.04.2010 o godz. 00:30.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ma ktoś link do relacji z bayern-lyon w dobrej jakości?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba zostało 65 minut bez większych emocji: Lyon musiałby strzelić trzy bramki aby awansować. Mission impossible przeciwko zdyscyplinowanemu Bayernowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Zapowiada się brzydki, defensywny, taktyczny finał Bayern Inter.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Rozkminy komentatorów na eNce o tym dlaczego Olic po strzeleniu bramki dotknął się w głowę , bezcenne .
Cytat:
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|