The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2010, 19:59
Oprawa Bayernu niesamowita.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.04.2010, 20:02
dokładnie !!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2010, 20:04
a ja przegapiłem... jak znajdziecie jakieś zdjęcia to proszę wrzucić.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.04.2010, 20:20
Ja mimo że lubię Barcę to chyba bym się cieszył jakby popłynęli z Interem. Jak oglądam ich mecze u siebie to odnoszę wrażenie że grają sami dla siebie i dla kasy a nie dla kibiców. Nie ich wina ale moje wrażenie jest takie że kibice mają w d.... Odezwą się ze 3 x w meczu i tyle. Podobno Hiszpanie są emocjonalni - nie wiem to chyba zebrali na trybunach emigrantów. Tacy nowi wymarzeni przez Waltera kibice Legii. W Madrycie chyba jeszce gorzej. Nie lubię Szkopów ale szacun za oprawę. Piłka nożna dla kibiców którzy żyją swoją drużyną a nie dla znudzonych statystów na trybunach.
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.04.2010, 20:40
Śmieszy mnie gadka któregoś z forumowiczów, że Barca na finał zasłużyła. NA tę chwilę jak widać absolutnie nie zasłużyła - to Inter zagrał taki futbol, aby zupełnie zgasić Messiego i resztę świty, co więcej, drugi raz widziałem tak odważnie i mocno do przodu grającą drużynę która traci w meczu z Barceloną bramkę (pierwszą był Rubin), po prostu na własnym stadionie Inter rzucił wszystko na jedną kartę i opłaciło się.

Na Camp Nou catenaccio wynik w granicach 0:0 lub 1:0 dla Barcelony i wielkie tezy, że Barcelona to drużyna wszech czasów pójdą do lamusa.

Dzisiaj faworytem Bayern, ale Lyon już pokazał w tej edycji LM, że potrafi zagrozić teoretycznie lepszemu rywalowi i to za nich dziś trzymam kciuki.

PS. Ribery czerwona - nie wytrzymał chłop ciśnienia...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2010, 20:41
hymm czyżby Ribery nie wytrzymał presji ? w związku z tym skandalem? czerwo zasłużone
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.04.2010, 20:43
Za takie zagranie od razu czerwona wejść tak w nogę- to jest nienormalne...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 21.04.2010, 20:56
banasik napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie gadka któregoś z forumowiczów, że Barca na finał zasłużyła. ...
Prawda - na finał zasługuje ta drużyna, która w nim gra , tak samo jak na mistrza zasługuje ta drużyna która go zdobywa. A gadanie że ktoś gra ładnie itd - sorry za wrażenia artystyczne punkty dają w łyżwiarstwie figurowym. Na naszym podwórku Lech gra od 2 lat ładnie i co? jajco ))) Przypuszczałem że Inter ostudzi Barcelonę chociaż nie sądziłem że aż tak. Barca ( zachowując wszystkie proporcje )))) przypominała mi Wisłę w przegranych meczach - czyli dużo szumu, 70 % posiadania piłki i g.... z tego.

A co do Bayern-Lyon: lubię Ribery bo ma jaja ale dzisiaj przesadził. Czerwona bezdyskusyjna. Co do Lyonu to jakoś dziwnie widzę go w finale z Interem. Swoją drogą kto wcześniej stawiał na nich że dojdą do półfinału? )))
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.04.2010 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.04.2010, 21:02
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Oprawa Bayernu niesamowita.
co w niej takiego niesamowitego?
zwykla kartoniada w dwoch kolorach.. dosc fajna bo duzy stadion, nic poza tym.. poza tym to chyba jest jak na Barcelonie (gdzie przeciez wiele grup ultras sie wycofalo z dzialanosci) i innych stadionach gdzie specjalne firmy robia te oprawy.. ukladaja kartoniki po krzeselkach, i wszyscy przychodza na gotowca.. , nie mylic z ultrasami, ktorzy cos tam doloza od siebie

faul jak faul.. rownie dobrze nic mogloby sie nie stac.. nie panikujcie
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.04.2010 o godz. 21:05.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2010, 21:04
Pep popelnia bledy, nie rozumiem dlaczego kombinuje ze skladem
po co Maxwell na lewym ataku? to dowodzi ze nie ufa ani Bojanowi ani Henremu
mam nadzieje ze za tydzien wyjdzie dobry sklad, Abidal na lewej obronie zagra, Toure zagra w srodku
jest 90 minut i sa w stanie wygrac z Interem choc latwo nie bedzie.

Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2010, 21:13
Cytat:
Ogrom , precyzja i to , że zdecydowana większość(jak mniemam pikników) nie dała dupy i oprawa utrzymała się przez dobrych kilka minut.
Zresztą ten fragment oprawy z herbem , który był trybunie zajmowanym przez Schickerie , to nie były ,,tylko dwa kolory'' .
Bardzo fajna ,,kartoniada'' i tyle .

Lyon ma bardzo duże szanse na korzystny wynik przed rewanżem i oby to wykorzystali.

edyta:

no i wykorzystali przewagę ...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2010, 21:33
i teraz sie moze okazac ze w finale zagraja Robben i Sneijder, w Realu sie tego nie doczekali(niechciani,niedoceniani), w Bayerni i Interze sa szanowani.

Robben szybko zostal pouczony przez Van Gaala.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 21.04.2010 o godz. 21:46.

Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.04.2010, 21:43
Ależ ten mecz teraz to pyta jest. Lyon nie umie wymienić dwóch podań, Niemcy umieją tylko nie wiedzą po co.
Odpowiedz cytując
LuKiTS89
Senior Member

Stary 21.04.2010, 21:47
Zachowanie Robbena-dziecinne. Zachowanie piłkarzy Bayernu-żenada. Mecz taki sobie pare szybkich akcji ale nie widze tu zespołu który mógłby pokonac Inter, który liczę wystąpi w finale
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.04.2010, 21:48
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
i teraz sie moze okazac ze w finale zagraja Robben i Sneijder, w Realu sie tego nie doczekali(niechciani,niedoceniani), w Bayerni i Interze sa szanowani.
Real jest najlepszą drużyną na świecie w marnowaniu swojego potencjału. Raz Zidane uratował ich od klęski, wygrali LM. Poza tym jest trwające już wiele lat pasmo rozczarowań i frustracji. Sam obserwuję to niejako z satysfakcją, bo ich blamaże pokazują, że sport to nie tylko pieniądze i marketing. Bayern to podobna kategoria, choć pewnie z jednym zerem na końcu mniej jeśli chodzi o finanse.
Dlatego ekipa Mourinho w finale zapowiada się obiecująco, prawdziwa piłka nożna jeszcze nie umarła

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.04.2010, 22:03
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
a ja przegapiłem... jak znajdziecie jakieś zdjęcia to proszę wrzucić.
http://img13.abload.de/img/mnchenv2y6.jpg
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.04.2010, 22:06
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ogrom , precyzja i to , że zdecydowana większość(jak mniemam pikników) nie dała dupy i oprawa utrzymała się przez dobrych kilka minut.
Zresztą ten fragment oprawy z herbem , który był trybunie zajmowanym przez Schickerie , to nie były ,,tylko dwa kolory'' .
Bardzo fajna ,,kartoniada'' i tyle .
I właśnie dlatego cieszyłem się że Bayern wszedł do półfinału a nie ManU, kibice w Niemczech zdecydowanie przebijają kibicowaniem zachodnie drużyny, a zawsze będę kibicowanie stawiał wyżej niż najpiękniejszą piłkę.

Dziś 1:0, za tydzień jeszcze ciekawszy mecz będzie.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.04.2010, 22:13
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
zwykla kartoniada w dwoch kolorach.. dosc fajna bo duzy stadion, nic poza tym.. poza tym to chyba jest jak na Barcelonie (gdzie przeciez wiele grup ultras sie wycofalo z dzialanosci) i innych stadionach gdzie specjalne firmy robia te oprawy.. ukladaja kartoniki po krzeselkach, i wszyscy przychodza na gotowca.. , nie mylic z ultrasami, ktorzy cos tam doloza od siebie

faul jak faul.. rownie dobrze nic mogloby sie nie stac.. nie panikujcie

1. A'propos kartoniady, jak dla mnie fantastyczny efekt dała nawet ta prosta zabawa kolorami plus herb. Nie musisz się ze mną zgadzać. Tak wiem, Ty byś lepiej to zaaranżował.

2. Jeżeli dla Ciebie to zwykły faul to widać, że laik z Ciebie w kwestii piłki nożnej. Jak można tak brutalne i niebezpieczne zagranie nazwać 'faul jak faul'. Kopiesz piłkę amatorsko? To życzę Tobie by nigdy nikt tak Tobie nie wszedł w nogę jak to zrobił Riberry temu Lisandro, bo Jego miałby kto poskładać, a w Polsce nie wiem czy by Tobie lekarze poskładali kulosa.

Pozdrawiam.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 21.04.2010, 22:31
Dobrze Wojtek mówi...

Każdego z grających częściej lub rzadziej w piłkę, widząc takie zagrania nawet przed telewizorem zabolą kości.

SpoXster nie mów, że to było normalne wejście w walce o piłkę, Ribery ewidentnie spóźnił się i miażdży chłopowi kostkę jakby trafił pare centymetrów wyżej to być może łamie nogę

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.04.2010, 22:41
prober napisał(a):Wyświetl post
(...)

Rozumiem, że chcesz powiedzieć - Real ma przepłacane gwiazdy, a Inter to biedacy?

Moratti przepuścił na futbol niemal tyle samo, co Florentino Perez. Tyle, że Perez coś przynajmniej odzyskał, Moratti przepuścił wszystko. Do niedawna to Inter nawet o Scudetto mógł pomarzyć.

Mourinho dostał gwiazdorski kontrakt i mógł kupić niemal każdego piłkarza, jakiego sobie zamarzył. Nie kwestionuję jego umiejętności, ale to nie jest żadna sensacja przy takich nakładach.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 21.04.2010, 23:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że chcesz powiedzieć - Real ma przepłacane gwiazdy, a Inter to biedacy?
Nie. Real ma przepłacane gwiazdy. Inter też ma przepłacane gwiazdy. Ale Real ma dużo większy potencjał niż drużyna z Mediolanu i nie wygrywa praktycznie nic. Cofnijmy się 7 lat do tyłu, zacznijmy czasy współczesne od jesieni 2003 roku. Co zdobył Real? 2 mistrzostwa Hiszpanii (na 6 możliwych). Jeden Superpuchar Hiszpanii (na 6). Przez 6 ostatnich lat ani raz madrytczykom nie udało się przejść 1/16 finału LM. 3 trofea w 7 lat, kiedy drużyna tego formatu powinna mieć ich przynajmniej z osiem.

Mourinho z Interem zrobił coś, co dla drużyny z Madrytu jest nieosiągalne od dawna, a powinno być normą (!).

Na ten moment Real to klub z wielką marką, rozpoznawalną wszędzie na świecie. Głośnymi nazwiskami. Wielkimi pieniędzmi. Ze składem, który gra kilka genialnych meczów w roku. Z tradycją i z rekordami wszech czasów. I tyle, reszta to pasmo niepowodzeń. W klubowej piłce rządzą inni.
Ostatnio edytowane przez prober : 21.04.2010 o godz. 23:10.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 21.04.2010, 23:26
Zbyt wybiórczo to potraktowałeś, bo jeżeli za "czasy współczesne" przyjmiemy cały XXI wiek, no to Real sukcesów ma więcej - 4x mistrzostwo Hiszpanii, 3x Superpuchar Hiszpanii, 2x Liga Mistrzów, 1x Puchar Interkontynentany, 1x Superpuchar Europy = 11 trofeów, więc już nie tak katastrofanie mało, a myślę, że właśnie początek XXI, końcówka XX w można uznać za początki budowy nowego, galaktycznego Realu

Ponadto Real odpadał w 1/8, a nie 1/16 w sześciu edycjach z rzędu
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.04.2010, 23:39
banasik napisał(a):Wyświetl post
Zbyt wybiórczo to potraktowałeś, bo jeżeli za "czasy współczesne" przyjmiemy cały XXI wiek, no to Real sukcesów ma więcej - 4x mistrzostwo Hiszpanii, 3x Superpuchar Hiszpanii, 2x Liga Mistrzów, 1x Puchar Interkontynentany, 1x Superpuchar Europy = 11 trofeów, więc już nie tak katastrofanie mało, a myślę, że właśnie początek XXI, końcówka XX w można uznać za początki budowy nowego, galaktycznego Realu

Ponadto Real odpadał w 1/8, a nie 1/16 w sześciu edycjach z rzędu

Zachowaj choć odrobinę obiektywizmu człowieku. Wiem, że kochasz Real, wiem też, że nienawidzisz Barcelony, ale zrozum - od 2002 roku Real w "EUROPIE" nie znaczy nic. "EUROPA" = Liga Mistrzów.
Nikt tutaj nie kwestionuje wielkich sukcesów Królewskich sprzed lat, ale nie oszukujmy się, od kiedy zaczęto przesadzać ze sprowadzaniem gwiazd - czyli mniej więcej od 2002 roku - Real stracił sportowo. Marketingowo zyskał, oczywiście. Tylko pytanie - co wolisz? Lepszy klub piłkarsko czy marketingowo? Ja wybieram to pierwsze i na ten moment, lepiej piłkarsko prezentuje się Barcelona.

A jeśli liczysz trofea z lat 2000-2010:
Barcelona: 3x Mistrzostwo Hiszpanii, 2x LM, 1x Superpuchar Europy, 1x Puchar Interkontynentalny, 3x Superpuchar Hiszpanii, 1x Copa del Rey, więc... jak dobrze liczę - też 11 trofeów.

Co do dzisiejszego meczu. Ciekawe spotkanie, wielkie emocje, ładny gol Robbena, czerwone kartki, a więc sporo też tych negatywnych emocji. Rewanże, obydwa, będą bardzo, ale to bardzo pasjonujące.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.04.2010, 00:27
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Moratti przepuścił na futbol niemal tyle samo, co Florentino Perez. Tyle, że Perez coś przynajmniej odzyskał, Moratti przepuścił wszystko. Do niedawna to Inter nawet o Scudetto mógł pomarzyć.

Mourinho dostał gwiazdorski kontrakt i mógł kupić niemal każdego piłkarza, jakiego sobie zamarzył. Nie kwestionuję jego umiejętności, ale to nie jest żadna sensacja przy takich nakładach.
Biedaki to nie ale jak byś tak dokładnie spojrzał na zakupy po przyjściu Mourinho, to szału one nie robią.W pierwszym wydane 50 mln euro - z tego połowa utopiona totalnie(Quaresma)

W tym zarobione 10 mln w ogólnym rozrachunku.Poza tym nie czarujmy się - Liga włoska jest w kryzysie.To nie ta liga co jeszcze jakiś czas temu i jej atrakcyjność dla wybitnych zawodników nie jest tak duża jak to ma miejsce w Anglii i Hiszpanii więc Mourinho wcale nie jest w tak znakomitej sytuacji.Wd mnie Inter na dziś na słabszy skład niż Chelesea, ManU, Barca i Real i to słabszy dosyć znacznie , oczywiście nie na tyle by nie móc z nimi rywalizować i Inter ma jednak mniejsze pole manewru niż czołowe kluby angielskie i hiszpańskie - jeśli chodzi o transfery.

ps i jak już jestem przy Interze - sukces w LM już niewątpliwie jest - może być mega sukces, ale w lidze są o krok od utraty mistrzostwa a zdobywali je przez ostatnie 4 lata co rok.Jak widać coś za coś.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.04.2010 o godz. 00:30.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Stary 22.04.2010, 19:01
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Zachowaj choć odrobinę obiektywizmu człowieku. Wiem, że kochasz Real, wiem też, że nienawidzisz Barcelony, ale zrozum - od 2002 roku Real w "EUROPIE" nie znaczy nic. "EUROPA" = Liga Mistrzów.
Nikt tutaj nie kwestionuje wielkich sukcesów Królewskich sprzed lat, ale nie oszukujmy się, od kiedy zaczęto przesadzać ze sprowadzaniem gwiazd - czyli mniej więcej od 2002 roku - Real stracił sportowo. Marketingowo zyskał, oczywiście. Tylko pytanie - co wolisz? Lepszy klub piłkarsko czy marketingowo? Ja wybieram to pierwsze i na ten moment, lepiej piłkarsko prezentuje się Barcelona.

A jeśli liczysz trofea z lat 2000-2010:
Barcelona: 3x Mistrzostwo Hiszpanii, 2x LM, 1x Superpuchar Europy, 1x Puchar Interkontynentalny, 3x Superpuchar Hiszpanii, 1x Copa del Rey, więc... jak dobrze liczę - też 11 trofeów.

Co do dzisiejszego meczu. Ciekawe spotkanie, wielkie emocje, ładny gol Robbena, czerwone kartki, a więc sporo też tych negatywnych emocji. Rewanże, obydwa, będą bardzo, ale to bardzo pasjonujące.
Wiem, że Real od dłuższego czasu nie radzi sobie w Europie i nie próbuję nawet na ten temat dyskutować, wiem, że idea budowania klubu za wielkie pieniądze jak na razie w Europie się nie sprawdza (bo w rozgrywkach ligowych jak najbardziej), ale uważam, że kwestią czasu jest zgranie się tej konstelacji gwiazd. Czy to potrwa jeszcze pół roku, czy może cały sezon - nieważne, wierzę w to, że w końcu wypali.
Odpowiedz cytując
Kamil91
Member

Od: 08.2009

Stary 27.04.2010, 20:24
Ma ktoś link do relacji z bayern-lyon w dobrej jakości?
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 27.04.2010, 20:32
Chyba zostało 65 minut bez większych emocji: Lyon musiałby strzelić trzy bramki aby awansować. Mission impossible przeciwko zdyscyplinowanemu Bayernowi.

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.04.2010, 21:16
Zapowiada się brzydki, defensywny, taktyczny finał Bayern Inter.
..
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Stary 27.04.2010, 21:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
ee tam jutro 2-0

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 27.04.2010, 21:39
Rozkminy komentatorów na eNce o tym dlaczego Olic po strzeleniu bramki dotknął się w głowę , bezcenne .

Cytat:
i za kim tu być
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów