|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Do wyborów już blisko, podtapianie PiS-u czas zacząć, tym bardziej że spora część pracy wykonanej przez gadzinówki z powodu żałoby poszła na marne. Same musiały sobie zadać kłam. Na pierwszy ogień poszedł dziadzio Wajda, jako że w żałobie mógł przejść co najwyżej "niepolityczny" "autorytet moralny"(zresztą i tak nie ma nic do stracenia), teraz z kolei zaczną atakować autorytety z przeszłością polityczną. Czekam na jakiś wykwit elokwencji (demencji?) Bartoszewskiego, po jego standardowym pokazie chamstwa i knajactwa będzie już z górki. Moja rada - ponieważ podziwiam szczerość i brak cynizmu - przyzwyczajać się, bo na razie trwa jeszcze badanie nastrojów. Innymi słowy - to tylko gra wstępna. Wcześniej czy później do gry wejdą "Niesioł" i Palikot, a wtedy - kto wie? Oddanie moczu na mogiłę Prezydenta i małżonki na żywo na antenie TVN 24*? Taka mnie refleksja naszła - dawno już nie mieliśmy jakiejś porządnej narodowej zadymy, takiej z palonymi oponami i latającymi w powietrzu hufnalami. Jeszcze trochę "Polski B", a ta z "A" klasy może się poważnie rozczarować. Ziemkiewicz: Żałoba wyostrzyła podziały. _______________________________________________ *Badanie granic wolności słowa/ artystyczna prowokacja.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2010 o godz. 19:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Kto wie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mareq - kiepściutka ironia, kiepściutka. Poczekaj na dyrygentów, podrzucą Ci coś lepszego. Bartoszewski, Palikot i Niesiołowski to ekstremum, dla "środka" też coś się znajdzie. Stawiam na element zdrowo pozytywistyczny, jakaś demitologizacja, odbrązawianie na szybko - podstawy już nakreślono, trzeba jeszcze ustalić znośne dla społeczeństwa proporcje. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to nie była ironia.
To było gdybanie . Tak samo żenujące ze względu na treść , jak to o Niesiołowskim i Palikocie. Cytat:
Nawiązywałem do ustawy o ochronie dobrego imienia Józefa Piłsudskiego .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 19:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak jak napisałem - poczekaj na dyrygentów, oni sami jeszcze sprawdzają w którą stronę należy pójść. Na razie powinieneś skupić się na udowadnianiu, że PO nigdy do czegoś takiego by się nie posunęła. Kto wie - może będziesz miał racje? Byłoby miło. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Przykład z ustawą jest hipotetyczny i w mocno przesadzony sposób nawiązuje do pewnej dziwnej formy uniesienia jaka zapanowała nad dorobkiem/życiem/działalnością byłego Prezydenta i chęcią stworzenia legendy Lecha Kaczyńskiego. Tak samo w mocno przesadzony sposób , jak Twoje pisanie o Palikocie i Niesiołowski , tyle że w drugą stronę . Ty starasz się skierować dyskusję na jakieś inne tory. Nawiązując do niewystarczającej ochrony prawnej godności urzędu Prezydenta za czasów sprawowania tego urzędu przez Lecha Kaczyńskiego. Co to ma do rzeczy ? Cytat:
Gram sam dla siebie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 19:25.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Macie zdrowie..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Reszta jest OK: odbrązawianie, Kaczyński nie był świętym, tylko - w domyśle - wiemy kim. Na razie tego się trzymaj. A jaki to ma związek z tematem politycznym? Taki, jaki ma niestety z polityką, a raczej metodą jej uprawiania przez pewne grupy. Oczywiście, można uznać, że "co było a nie jest", szczególnie jeśli się z kibicowało "przesuwaniu granic debaty". Oczywiście. Można. Tyle, że ja jak gardziłem nimi za to, co sobą prezentowali wówczas, tak gardzę i teraz. Jestem po prostu konsekwentny. Wybacz, nie chciałem Cię obrazić. Nigdy nie sugerowałem, że jesteś ideowcem. Choć przyznaję, można to było tak odczytać ![]() Zaskoczę Cię - mam już tego powyżej...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2010 o godz. 19:41.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi tylko i wyłącznie o styl pisania.
Ale skoro już taki uprawiasz , to jak rozumiem nie powinien Ci przeszkadzać ten radykalizm stosowany przez drugą stronę. Sugerowanie iż powstanie ustawa o ochronie dobrego imienia Lecha Kaczyńskiego , czy wręcz , że istnieją środowiska , które szykują się aby forsować w Watykanie jego beatyfikację. Bo czym to się różni od pisania ,że Niesiołowski i Palikot już mają ustawioną ramówkę w tvn24 by oddać mocz na mogiły pary prezydenckiej , poza tym , że jest pisane z drugiego bieguna politycznego ? Cytat:
. Wyklucza jedynie to , że są mi one narzucane przez bliżej nieokreślonych dyrygentów w sprzeczności do moich własnych przekonań .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 19:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Który doskonale wyraża mój stosunek do opisywanych spraw. To nie jest tak, że jestem nieprzyjemny bez powodu - ja mam w tym jasno określony cel.
Pamiętać.
![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2010 o godz. 19:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Wszystko zależy od kandydata PiS - jeśli Kaczyński to Palikot z Niesiołem będą mogli się "wykazać" jeśli ktoś poważniejszy jak Romaszewski PO może mieć nie lada problem
![]() Odpowiedź Marka Jurka na prośbe Migalskiego http://blog.marekjurek.pl/
Ostatnio edytowane przez Zbychu : 21.04.2010 o godz. 19:44.
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego na początek - odbrązawianie. Mareq przeskoczył kilka postów temu za dużo stopni na raz i wyszło śmiesznie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Palikot owszem, przesadzał dość często z ostrą krytyką wobec Lecha Kaczyńskiego. Ale w ostatnim czasie (gdy Prezydent jeszcze żył) można było zauważyć poprawę zachowania Palikota w stosunku do L.Kaczyńskiego. Poprawa ta miała miejsce mniej więcej od czasu mianowania Władysława Stasiaka na szefa kancelarii prezydenckiej. Odkąd Stasiak wszedł na to stanowisko, wizerunek Prezydenta ulegał poprawie, co zauważył sam Palikot. Kiedyś jadąc samochodem słuchałem w radiu Zet wywiad Moniki Olejnik z Palikotem, w którym to Janusz pochwalił Lecha Kaczyńskiego za poprawę swojego wizerunku itp. Nie miał mu nic do zarzucenia. Więc sądzę, że tym bardziej teraz ze strony członka PO nie ma co liczyć, że zacznie jeździc po zmarłym Prezydencie.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Polacy na defiladzie tuż za Rosjanami http://www.dziennik.pl/wydarzenia/ar...Rosjanami.html
![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To już znamy nasze miejsce. Obama przejdzie do historii jako najbardziej nieudolny prezydent USA ostatniego dwudziestolecia - nie wiem ilu kadencji będzie potrzeba następcom, żeby choćby przywrócić pozycję USA w Europie środkowo - wschodniej do stanu sprzed jego prezydentury. No, ale przynajmniej jest czarny, a z kijem golfowym wygląda prawie jak Tiger Woods Szkoda, że to jedyne podobieństwo do wielkiego mistrza.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2010 o godz. 20:31.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ponoć Bushowi wytykali że gra w golfa w czasie prezydentury (8 lat rządził)
Obama już go pobił pod tym względem http://wiadomosci.onet.pl/2158130,12...razy,item.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
spotkałem sie w telewizji z opinią że Jarosław Kaczyński i Ryszard Kalisz nie chcą wystartowac w Wyborach Prezydenckich bo nie mają żon ani kobiet a to byłoby źle odebrane w naszym społeczeństwie.Więc panowie do roboty !! Tyle wolnych niewiast na świecie a Oni sami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zaczęła się juz kampania prezydencka. W ostatniej głośnym tematem była sprawa dziadka Tuska. Dużo się mówiło i pisało, ale chyba teraz po raz pierwszy (nie wiem dokładnie) pojawiło się zdjęcie (gazeta Nasza Polska, albo Tylko Polska) kolejnego jego dziadka od strony matki niejakiego p. Dawidowskiego. Na pierwszej stronie gazety jest zdjęcie z 1939 r. Dziadek wskazany strzałką, siedzi w samochodzie uśmiechnięty, oczywiście w wiadomym mundurze z furażerką na głowie , a na tylnym siedzeniu rozwaleni kamraci w mundurach i galowych czapkach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepsi tacy niż zakłamańcy zamierzający wziąść ślub dopiero przed kampanią wyborczą z kobietą, z którą mają dorosłe dzieci. Tak pod publikę bo byłoby to właśnie lepiej odebrane. Bo PR-wcy doradzili.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
W czasie kampanii się robi różne rzeczy, np. jeździ do Katynia. Ślub to i tak drobiazg w porównaniu z wykopywaniem dziadków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie wykopuje skoro wnuczek nie startuje w wyborach. Sugerujesz, że Prezydent poleciał do Katynia w związku z wyborami, a nie rocznicą 70-lecia mordu ? W zeszłym roku też był, to już kampania trwała ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
W tym przypadku kwestia jest zupełnie inna aniżeli w przypadku pana prezesa. Cytat:
Amen w tym ,,wątku'' ![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 21:03.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale tym paskudnym argumentem, już się PIS posługiwał. Na uczuciach patriotycznych też często gra PIS, to też PR. Sprawdzę jak będę miał czas czy LK był w Katyniu w ubiegłym roku. Z tego co wiem był tylko raz przed poprzednimi wyborami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczyna sie teoria spiskowa:
http://www.lukaszwarzecha.salon24.pl http://kavkazcenter.com/eng/content/...14/11842.shtml No a autor filmiku telefonem ponoc zostal zabity, ale to na razie wyglada na plotke. Abstrahujac od zamachu, skandalem jest zachowanie (biernosc) strony polskiej w tej sprawie. I jeszcze Petelicki do Tuska: http://www.wprost.pl/ar/193099/Tresc...remiera-Tuska/ ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1) Palikot zajął się ZdRadkiem 2) Palikot nie atakował LK, ponieważ mogłoby to osłabić pozycję Komorry (pamiętamy jaka krytyka spadła na ZdRadka gdy wykrzyczał profetycznie "były prezydent Lech Kaczyński" 3) Palikot nie atakował LK z powodów krótkotrwałej wspólnoty interesów - do momentu gdy ZdRadek pokazał, że ma gorącą głowę to on był uważany za groźniejszego przeciwnika dla LK w wyborach. Już po fakcie niektóre komentarze wskazywały, że to Komorra jest mocniejszy. Ale przez dłuższy czas zarówno Palikot, jak i w gruncie rzeczy otoczenie Prezydenta, chciało wygranej Komorry w prawyborach. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kto wie, taki Napieralski wprost powiedział, że Szmajdziński poleciał się pokazać. Tragiczny dowcip, ale udało mu się.
![]()
There is only one Dennis Bergkamp
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napieralski powiedział tak o kandydacie swojej partii na prezydenta? Poza tym, na działania polityków, jakiekolwiek trzeba patrzyć z niedowierzaniem, ci ludzie na prawdę są często kreowani. Ciekawe czy np. Palikot, za którym nie przepadam, chociaż na PO głosuję jest prywatnie fajnym miłym człowiekiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Przypomniał mi się dialog ze "Strażników": - "He's a vegetarian for christ sakes, never killed anyone in his life!" - "Hitler was a vegetarian." Nie piszę o jego działaniach politycznych, poglądach, bo tych - jak to w PO - albo nie sposób określić, albo kompletnie brak. Wystarczy spojrzeć na efekty działania komisji "Przyjazne państwo", którą kierował. Cóż, przynajmniej niektórzy dobrze się bawili, chociaż z jakichś bliżej nieokreślonych powodów w szanujących się demokracjach klaunów spycha się na margines.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.04.2010 o godz. 22:28.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://www.pardon.pl/artykul/11384/k...o_posla_zobacz
Dobrze napisany artykuł. Widać jak bardzo różni się pogrzeb człowieka związanego z Krakowem, swojego a człowieka który z Krakowem miał tyle wspólnego że aż nic. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|