|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
1. Pare dni od pogrzebu juz minelo, czy ustalono juz czyj to byl pomysl z pochowokiem na Wawelu? Czy ktos juz sie przyznal czy dalej wszysycy mowia "ja tylko przychylilem sie do prosby" i nikt nie wystosowal takiej propozycji?
2. Czytalem na ktoryms z serwisow informacyjnych ze do piatku PiS ma oglosic kto bedzie kandydatem tej partii w wyborach prezydenckich. Jako ze nie slychac nic o jakims innym kandydacie (cos bylo o Ziobrze ale sam to ucial) niz Jaroslaw Kaczynski mozna chyba zastem z bardzo duzym prawdopodobienstwem ze to wlasnie on bedzie kandydatem PiS. 2a. A teraz male zadanie: jesli faktycznie J.Kaczynski zdecyduje o kandydowaniu na urzad prezydenta RP znajdzl w przemowieniu kandydata 10 roznic: "Polacy, szlachetny narodzie! W tej niezmiernie dla mnie trudnej chwili, po tej strasznej tragedii w ktorej zginelo tyle szlachetnych i wspanialych postaci naszego spoleczenstwa, w odpowiedzi na prosbe narodu polskiego podjalem z ciezkim sercem decyzje o ubieganiu o urzad prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Niech tragiczna smierc wielkiego patrioty, prezydenta Lecha Kaczynskiego zostanie nalezycie zapamietana a ja bede mial zaszczyt i honor kontynuowac jego wielkie dzielo." ![]()
DysoN
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A'propos piosenek Sabatonu -
pomijają fakt że lubię ten gatunek muzyki to po prostu nie wypada nie zgodzić się, że zespół odstawa niesamowity kawał dobrej roboty dla nas, Polaków. Rozmawiałem z bardzo wieloma osobami (nie Polakami) z Anglii, Danii, którzy dopiero słuchając tych piosenek dowiadywali się kim naprawdę byliśmy i kim jesteśmy. Szacunek dla grupy ogromny. Żal, że uczucia patriotyzmu wzbudzają w nas kapele zagraniczne a polskie typu Szwadron 97 czy Honor są opluwane w mediach i spychane do poziomu disco polo. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do wyboru stacji tv przez widzow, tvn robi fakty lepiej i przy tym wiadomosci sprzedaje w taki sposob zeby widz "poczul sie lepiej", najlepszym przykladem "sprzedazy" poczucia wyzszosci nad innymi, dowartosciowania i przynaleznosci do elity jest szklo kontaktowe. Mam swoje obserwacje na ten temat ale nie bede wyjezdzal ze swoimi teoriami bo nie jestem socjologiem i moge sie mylic.
Nie robcie z "gdyban" i "jesli" tematow do dyskusji bo co to za rozmowa? Jeden powie "no tak ale jesli poseł XX pusci bąka na antenie to co wtedy powiesz?" i jaka by nie byla odpowiedz rozmowa jest o niczym.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 09:46.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
powiedział co chciał powiedzieć i tyle, zaraz o tym zapomną (ja widziałem tylko dwa zdania z jego wypowiedzi i były OK)
chyba że chodzi Ci o to że on samo z niego męczennika chce zrobić... zobaczymy a może emocje wzięły górę wiadomo, że u nas w Polsce ludziom w czasie tragedii różne mesjanistyczne myśli do głów przychodzą PS. sondaże telefoniczne w Polsce nie są miarodajne ponieważ natężenia aparatami telefonicznymi jest za małe... już nie pamiętam ile powinno wynosić a ile wynosi, ale różnica była coś koło 8-10% musieliby jeździć osobiście do każdego przepytywanego, a to się wiąże z kosztami i czasem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Przeciez cala dyskusja i obiecanki na conajmniej rok przed kazdymi wyborami przyszlej kadencji sejmu czy prezydenta sa niczym wiecej jak gdybaniem, bo przeciez nie wiadomo jaki bedzie wynik wyborow. ![]()
DysoN
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
||||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez MCDave : 21.04.2010 o godz. 11:18.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Skoro jesteśmy przy Piłsudskim.Pomijając zamach majowy ciekawe są według mnie takie aspekty jak plany marszałka wojny prewencyjnej przeciwko Hilerowi - czy coś takiego rzeczywiście było czy to jedynie wymysł "kliki sanacyjnej" będący kolejnym elementem budowanie legendy naczelnego wodza? Druga sprawa uzbrojenie.Śmigły Rydz mianowany następcą Piłsudskiego twierdził że JP miał XIX - wieczne pojęcie o uzbrojeniu wojska gdzie zamiast wojsk pancernych podstawą miała być piechota i jazda konna.Czy wobec powyższego można Piłsudskiego obarczać choćby pośrednią odpowiedzialnością za klęske wrześniową? I sprawa najciekawsza - z kategorii fantastyki naukowej Jak myślicie czy Piłsudski poszedłby z Adolfem na sowiety? W samym środowisku piłsudczykowskich historyków budzi to sprzeczne opinie.Maciej Rosala z rzepy chyba byłby skłonny do tej hipotezy majac w pamięci I wojne,ale zapytany o to Janusz Cisek - bodajże były dyrektor muzeum Józefa Piłsudskiego odpowiedział kategoryczne NIE gdyż marszałek musiałby stać się wasalem Niemiec na co by się na pewno nie zgodził...------------------------------- skipper - mam nadzieje że nie będe zbanowany - ze względu iż jestem "przyjezdny" z województwa śląskiego a nie Krakowa to chyba moge liczyć na taryfe ulgową Mówiąc konkretnie - sympatyzuje z Wisłą.Prawdziwy kibic to dla mnie za wielkie wyróżnienie,ci zdzierają gardło na Rymonta ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
przeczytałem wszystkie ocalałe wpisy od dnia tragedii. Sam przez ten czas się nie wypowiadałem gdyż będąc pod wpływem emocji można z siebie zrobić głupca, wolałem nie ryzykować. Z tego wszystkiego co przeczytałem o katastrofie, miejscu pochówku czy rozpoczęciu kolejnej nagonki na J. Kaczyńskiego, najbardziej (obok oczywiście bliskich mi wypowiedzi Wolfyego czy Framata) podobały mi sie posty Marszałka - dla mnie jesteś wielki i honor dla Ciebie (zamiast debilnego szacunu). Adwersarze róznie się prezentowali - część skończyła na banie, a część przetrwała.
Chciałbym odnieść się do części dyskusji dotyczącej: 1) miejsca pochówku pary prezydenckiej i kto tę decyzję podjął; 2) obrzucania J. Kaczyńskiego błotem w stylu sprzed katastrofy przed pogrzebem pary prezydenckiej. Podejrzewam, że osoby, które tak bardzo przypisywały p. Kaczyńskiemu autorstwo tej decyzji, po Rzepę sięgają rzadko, a czasami warto. Nawet bardzo........ więc polecam: http://www.rp.pl/artykul/9157,464545...wawelskie.html Bez komtarza autora - może Panowie odniesiecie się sami co do pkt 1 i 2...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MCDave niechce mi sie gadac dopoki nie przestaniesz udawac ze nie wiesz o co chodzi (jacy koledzy) i rzucac jakies slogany o "zacofanej prawicowej telewizji".
Zreszta przeczysz sam sobie mowiac raz o pisowskim tvp, a chwile potem o pisie kory dogadal sie z lewica w sprawie telewizji. Dlaczego tvn ma lepsze wyposazenie? Bo ma kase. Dlaczego ma? Bo to czesc wielkiego i bogatego ITI. Pozostaja do odpowiedzi pytania: Skad ITI ma kase? Kiedy powstalo i jak sie dorobilo? Kto jest wlascicielem? Dlaczego akurat tvn dostal koncesje, gdy ubiegalo sie o nia kilka stacji? Po odpowiedzeniu na te pytania wychodzi banalny wniosek: Zadaniem nadrzednym tvn jest nie krzywdzenie ludzi, dzieki ktorym jest tym czym dzisiaj jest. Owych "dawnych kolegow", ktorych udajesz ze nie wiesz kim sa. I przy okazji obrzydzanie politycznych przeciwnikow naszych kolegow. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Relacje z uroczystości pogrzebowych można było śledzić,całość,na euronews oraz na TVMonde. Bez komentarza nawiedzonych, z odpowiedniej chwili ciszą. Nikt niekomu nie każe oglądać TVP z naciągnamym komentarzem ani TVN-z piskliwym i pozbawionym jakiejkolwiek treści merytorycznej jazgotem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.04.2010 o godz. 11:58.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Jest przecież Lao Che i "Powstanie Warszawskie". Jest De Press i "Myśmy Rebelianci" o żołnierzach wyklętych. Jest "Gajcy" są "Twardzi jak stal" o NSZ. P.S. Honor? Chyba nie masz na myśli kapeli, co śpiewała "Narodowy Socjalizm - jedna droga dla kraju" ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Załóżmy wiec, że marszałek Komorowski by się zgodził. Jak więc brzamiałyby jego pierwsze słowa skierowane do narodu? Czy aby nie tak: Cytat:
. Głosowanie w tej sytuacji na kogoś innego będzie ,jak to mówią, obciachem.Jeśli wystartuje J. Kaczyńskie reakcja mediów będzie dokładnie odwrotna. Tych samych mediów, które jeszcze niedawno przyznały, że obraz L. Kaczyńskiego był "nieco" zafałszowany w niektórych środkach masowego przekazu. Piszę to nie dlatego, że jestem jakimś wielkim fanem PISu, można by rzec, że wręcz przeciwnie, ale pewne kwestie obiektywnie umiem dostrzec lub przyjąć do wiadomości. Pzdr |
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Krissu - mam cała płytkę "Muzyczny hołd dla NSZ" - napisałem wyżej jaki jest stosunek u nas do tego rodzaju zespołów:
- nacjonaliści - nietolerancyjni - itp itd w Gazecie nagonka na NSZ była większa niż na kibiców obecnie. Honor miałem na myśli ten: http://www.youtube.com/watch?v=B7mgqGl-bBc - Znak Orła ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Które koncertuje z ukraińską kapelą wielbiącą UPA, a sam Spięty w jednym z wywiadów przyznał, że ma dość patriotycznej otoczki, która powstała wokół Lao Che po "Powstaniu".
|
|
|
|
Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2158469,11...asow,item.html
Ręce opadają jak coś takiego się czyta. :[ http://www.youtube.com/watch?v=hdP-S...layer_embedded powyższy link dla tych co się interesują konfliktem w Kosowie (napisy po angielsku). http://upr.pl/modzie-kontra/70-aoba-nie-aoba-zatopi-upr Zarzucają młodzierzówce UPR, że są "be" to akurat już nie pierszy raz jak chcą się pozbyć Konserwatywnych-Liberałów z tego programu? Co byście zrobili na miejscu "TVP"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na miejscu TVP?Wywalą ich,bo akurat ta artia jest w niesmak PO i PiS. Merytorycznie ośmiesza te dwa ugrupowania. A to,że są atakowani na gruncie młodzieżówek?Jeszcze nie daj Boże ktoś młody podłapie i ich idee. Daj Pan spokój,zdjąć z anteny ich albo cały program. Wolnomyślicieli nam tu nie potrzeba wszak.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
http://www.phalanx.pl/info/pojed/inf...li-bandere//9/ niestety upadli i to bardzo nisko ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zrobi,bo to sa ludzie nie biorący odpowiedzialności za swoje słowa. Inaczej nie byliby tak żenujący jak są.
Jako ciekawostka. Zwróccie uwagę na pozycje miast niemieckich. Hamburg do Warszawy jeśli idzie o powierchnie większy. ludnościowo podobnie ale tak czy siak różnica ogromna. Pokazuje to tylko jak jesteśmy zacofani infrastrukturalnie. Bruksela i Warszawa – najbardziej zakorkowane miasta Europy Na pierwszym miejscu znalazła się Bruksela. W Polsce i Wielkiej Brytanii również utkniemy w korkach. Na najmniejsze utrudnienia w ruchu możemy liczyć w Hiszpanii i krajach skandynawskich. TomTom zrobił listę 59 najbardziej zakorkowanych europejskich metropolii. W pierwszej dwudziestce znalazły się aż 3 polskie miasta. Według analizy , kierowcy ze stolicy Unii Europejskiej, każdego dnia muszą liczyć się z opóźnieniami sięgającymi 37,7% na wszystkich głównych drogach miasta. Bruksela tylko nieznacznie wyprzedziła w tej klasyfikacji Warszawę i Wrocław, które uplasowały się odpowiednio na drugiej i trzeciej pozycji. Wynik badań nie jest także pozytywny dla Wielkiej Brytanii – londyńczycy będą pewnie zdziwieni, że ich miasto znalazło się dopiero na czwartym miejscu. W pierwszej dziesiątce znalazły się również Edynburg i Belfast. Zdecydowanie więcej przyjemności daje podróżowanie po miastach Francji – jeśli przebrniemy przez Paryż i Marsylię, reszta francuskich miast nie powinna sprawiać większych komunikacyjnych problemów. Biorąc pod uwagę Niemcy, najwyraźniej nie tylko ich doskonałe autostrady sprawiają, że podróżowanie u naszych zachodnich sąsiadów jest płynne i przyjemne – Monachium, najbardziej zakorkowane niemieckie miasto, znajduje się dopiero na 28 miejscu zestawienia. Tak duże miasta jak Essen, Hamburg, Stuttgart, Kolonia, Dusseldorf czy Berlin znalazły się dopiero między trzydziestą pierwszą a trzydziestą ósmą pozycją
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.04.2010 o godz. 14:30.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koncesja to faktycznie byl zly przyklad wypisany z rozpedu bo dotyczyl pozniejszego okresu. Zmieniajac melodie. Zgadzam sie w 100% ze slowami ze wiekszy wplyw na nasz slynny "zly wizerunek" w Europie ma Buzek i jego "nic sie nie stalo ze nikt nie przyjechal" i wszelkie te postawy ulegle politykow oraz naszych rodakow, ktorzy sie wstydza Polski zagranica niz Kaczynski, PIS i ich polityka. Najgorsze co mozna zrobic to gdy nas obrazaja dolaczyc do chorku "no tak, Polacy to zlodzieje i pijaki. Banda homofobow, za ktora przepraszamy i w ogole precz z kartoflem!". Jakies filmiki na yt gdzie jakis murzyn mowi "fuck Kaczynski brothers" przynosza Polsce o wiele wiecej szkody nawet niz Lepper z Giertychem razem wzieci podczas ich wycieczek zagranicznych. Porownanie dla kibicow nasuwa sie samo. Wisła vs Lech. Pierwsza z fatalnym pr, wyrobionym glownie przez naszych somsiadow w chalatach i niestety nasze zaniedbanie w tym temacie i dopuszczenie do sytuacji gdzie byle debil nie ma pojecia nie tylko o historii calego klubu od 1906 ale jest swiecie przekonany ze Wisla=zomo i Cracovia leje nas w miescie od zawsze, a w 2 lidze to u nas na stadion przychodzilo po 500 osob i na wyjazdach mielismy same zera (sic!). Z kolei Lech z mistrzowsko przeprowadzona propaganda sukcesu i ostre reakcje ich wszystkich nawet gdy ktos napisze "Leszek" zamiast Lech. Maja niemozliwe przesadzone mniemanie o sobie i momentami jest to smieszne ale dzieki temu maja duzo szacunku do siebie i tym samym maja szacunek u innych, rowniez wrogow. Jeszcze jedno, nie chce rozpetywac na nowo tego ale tutaj wlasnie jest przyklad tego jak swiatli ludzie zapisali sie do wiadomej grupki na facebooku: Cytat:
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 14:47.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Dostałeś już w miarę wyczerpującą odpowiedź na temat ITI i TVN. Ja od siebie dorzucę tylko tyle: Istnieje pewna grupa ludzi, którzy uważają, że jeśli ktoś dorobił się dużych pieniędzy to jest oszustem, kryminalistą albo komuchem. Nadal nie wiem kim są dawni koledzy - czy to Tusk z Gowinem pomogli Walterowi i Wejhertowi w latach 80.? A niby jak? Kto jest tym kolegą? SLD i byłe stowarzyszenie Ordynacka, które w przypadku mediów ma wiele do powiedzenia, czy PO? A może PiS z którym SLD skutecznie radzi sobie w aktualnym zarządzie TVP? Nie twórz może wyimaginowanego wroga, bo to już nie te czasy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
MCDave. A słyszałeś o czymś takim jak afera FOZZ?Tak z ciekawości pytam.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie sobie nadinterpretujesz. Dorobkiewicze z lat 80-tych i wczesniejszych bo o nich mowa a nie o wszystkich ktorzy cos osiagneli to w 99% partyjniacy. Cos w tym jest nieprawdziwego? Zerkinij sobie na liste najbogatszych Forbesa i zadaj sobie odrobine wysilku zeby sprawdzic kiedy zyskali fortune i czy nalezeli wtedy do partii.
I druga sprawa. Tez fajnie ze masz swoj swiatopoglad ale sa tacy ktorzy go nie maja (maloletni, gorzej wyksztalceni) o czym zreszta doskonale wiesz bo co chwile powtarzasz o pisowskiej tvp ale lubisz zapomniec ze tv ma silny wplyw na ludzi gdy chodzi o inne stacje.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 15:32.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Ok. Zakończmy na tym etapie.
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2158797,11...szam,item.html
Cytat:
Nawet patriotyzmu mu odmawia. Czegoś co wydawało się poza dyskusją. Jak się to ma do słów sprzed kilku dni " wybaczam i proszę o wybaczenie" ? Chyba bardzo Wałęsę boli wawelski pochówek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wałęsa "wybaczył" tez Annie Walentynowicz i ubolewał ze "nie starczylo czasu by sobie pewne rzeczy wyjasnic". Ciekawe na co czekal skoro ona miala 80 lat...
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Słowa tak , sensu i dopasowania do kontekstu , nie rozumiem . Widocznie mam spore braki w czytaniu ze zrozumieniem , ale nie wiem jak to się ma do tego , że sugerowanie iż napisanie a przede wszystkim ,,wypuszczenie'' w tej chwili ,,Uprsing'' ma jakiekolwiek związek z tragiczną śmiercią Lech Kaczyńskiego i jest hołdem złożonym przez zespół dla niego , jest żałosne Gdybym nie domyślał się jakie jest Twoje podejście do osoby byłego Prezydenta , to czytając ten fragment o Sabatonie , byłbym przekonany , że po prostu szydzisz z Lecha Kaczyńskiego i tej całej podniosłej mitologizacyjnej otoczki związanej z jego śmiercią . Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 15:43.
|
||
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Wałęsa w ogóle się czegoś nażarł ... http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1a07b Cytat:
![]()
|
||
|