The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2010, 09:02
1. Pare dni od pogrzebu juz minelo, czy ustalono juz czyj to byl pomysl z pochowokiem na Wawelu? Czy ktos juz sie przyznal czy dalej wszysycy mowia "ja tylko przychylilem sie do prosby" i nikt nie wystosowal takiej propozycji?

2. Czytalem na ktoryms z serwisow informacyjnych ze do piatku PiS ma oglosic kto bedzie kandydatem tej partii w wyborach prezydenckich. Jako ze nie slychac nic o jakims innym kandydacie (cos bylo o Ziobrze ale sam to ucial) niz Jaroslaw Kaczynski mozna chyba zastem z bardzo duzym prawdopodobienstwem ze to wlasnie on bedzie kandydatem PiS.

2a.

A teraz male zadanie: jesli faktycznie J.Kaczynski zdecyduje o kandydowaniu na urzad prezydenta RP znajdzl w przemowieniu kandydata 10 roznic:

"Polacy, szlachetny narodzie!

W tej niezmiernie dla mnie trudnej chwili, po tej strasznej tragedii w ktorej zginelo tyle szlachetnych i wspanialych postaci naszego spoleczenstwa, w odpowiedzi na prosbe narodu polskiego podjalem z ciezkim sercem decyzje o ubieganiu o urzad prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Niech tragiczna smierc wielkiego patrioty, prezydenta Lecha Kaczynskiego zostanie nalezycie zapamietana a ja bede mial zaszczyt i honor kontynuowac jego wielkie dzielo."
DysoN
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 21.04.2010, 09:30
A'propos piosenek Sabatonu -

pomijają fakt że lubię ten gatunek muzyki to po prostu nie wypada nie zgodzić się, że zespół odstawa niesamowity kawał dobrej roboty dla nas, Polaków.

Rozmawiałem z bardzo wieloma osobami (nie Polakami) z Anglii, Danii, którzy dopiero słuchając tych piosenek dowiadywali się kim naprawdę byliśmy i kim jesteśmy. Szacunek dla grupy ogromny.

Żal, że uczucia patriotyzmu wzbudzają w nas kapele zagraniczne a polskie typu Szwadron 97 czy Honor są opluwane w mediach i spychane do poziomu disco polo.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2010, 09:41
robin hood napisał(a):Wyświetl post
Pomijając kwestie personalne bo nie posiadam takowych informacji, ale skoro publicznie tak przedstawiasz szefów TVN to widocznie posiadasz na ten temat wiedzę. Chciałbym zapytać być może retorycznie czy aby czasem TV Publiczna nie jest w pewnym stopniu sama sobie winna że została zepchnięta na margines mediów mimo największego zasięgu i największych możliwości. Rynek mediów w Polsce startował od zera i wtedy na starcie TVP była w najlepszej sytuacji posiadając zaplecze, archiwa i możliwości. nie mam zamiaru nikogo bronić każdy ma swój rozum i swoje prawdy zna. Pytanie więc dlaczego tyle ludzi ogląda ta jakże złą telewizję
Nawet na wikipedii jest wzmianka o tym, ze Urban wyznaczyl Waltera na szefa zespolu ds. propagandy.
Co do wyboru stacji tv przez widzow, tvn robi fakty lepiej i przy tym wiadomosci sprzedaje w taki sposob zeby widz "poczul sie lepiej", najlepszym przykladem "sprzedazy" poczucia wyzszosci nad innymi, dowartosciowania i przynaleznosci do elity jest szklo kontaktowe.
Mam swoje obserwacje na ten temat ale nie bede wyjezdzal ze swoimi teoriami bo nie jestem socjologiem i moge sie mylic.

DysoN napisał(a):Wyświetl post
A teraz male zadanie: jesli faktycznie J.Kaczynski zdecyduje o kandydowaniu na urzad prezydenta RP znajdzl w przemowieniu kandydata 10 roznic:

"Polacy, szlachetny narodzie!

W tej niezmiernie dla mnie trudnej chwili, po tej strasznej tragedii w ktorej zginelo tyle szlachetnych i wspanialych postaci naszego spoleczenstwa, w odpowiedzi na prosbe narodu polskiego podjalem z ciezkim sercem decyzje o ubieganiu o urzad prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Niech tragiczna smierc wielkiego patrioty, prezydenta Lecha Kaczynskiego zostanie nalezycie zapamietana a ja bede mial zaszczyt i honor kontynuowac jego wielkie dzielo."
Po raz 10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000.
Nie robcie z "gdyban" i "jesli" tematow do dyskusji bo co to za rozmowa? Jeden powie "no tak ale jesli poseł XX pusci bąka na antenie to co wtedy powiesz?" i jaka by nie byla odpowiedz rozmowa jest o niczym.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 09:46.
WISŁA PANY !!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.04.2010, 09:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Teraz Putra męczennik, należy zadać pytanie co dalej.
powiedział co chciał powiedzieć i tyle, zaraz o tym zapomną (ja widziałem tylko dwa zdania z jego wypowiedzi i były OK)
chyba że chodzi Ci o to że on samo z niego męczennika chce zrobić... zobaczymy
a może emocje wzięły górę
wiadomo, że u nas w Polsce ludziom w czasie tragedii różne mesjanistyczne myśli do głów przychodzą

PS. sondaże telefoniczne w Polsce nie są miarodajne ponieważ natężenia aparatami telefonicznymi jest za małe... już nie pamiętam ile powinno wynosić a ile wynosi, ale różnica była coś koło 8-10%
musieliby jeździć osobiście do każdego przepytywanego, a to się wiąże z kosztami i czasem
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 21.04.2010, 09:57
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Po raz 10000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000.
Nie robcie z "gdyban" i "jesli" tematow do dyskusji bo co to za rozmowa? Jeden powie "no tak ale jesli poseł XX pusci bąka na antenie to co wtedy powiesz?" i jaka by nie byla odpowiedz rozmowa jest o niczym.
Czym zesz wiec jest zajmowanie sie polityka jesli nie przywidywaniem przyszych ruchow na scenie politycznej?
Przeciez cala dyskusja i obiecanki na conajmniej rok przed kazdymi wyborami przyszlej kadencji sejmu czy prezydenta sa niczym wiecej jak gdybaniem, bo przeciez nie wiadomo jaki bedzie wynik wyborow.
DysoN
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 21.04.2010, 11:13
MCDave zastanow sie nad tym jak to mozliwe ze stacja prywatna(tvn) jako jedyna ma wdtep na ddiedziniec palacu prezydenckiego gdy przyjezdza trumna, lepsze nawet niz tv panstwowa!
Ale ja wiem jak to możliwe, tylko czego to dowodzi?

Cytat:
Tvn na dworcach, nawet na transmisji pogrzebu. Gw w pociagach intercity za friko.
Z tego co mi wiadomo to są to prywatne przedsiębiorstwa. Nikt nie broni Naszemu Dziennikowi czy TVP robić tego samego (choć patrząc na nieudolne próby wprowadzenia takiego "milowego unowocześnienia" jak TVP HD czy Info w wersji szerokoekranowej jeszcze długo się nie doczekamy).

Cytat:
Koledzy z dawnych czasow dzis sprzedaja sobie nawzajem uslugi.
Tzn jacy koledzy?

Cytat:
O to chodzi w niezadowoleniu ludzi z czesci mediow, o ich olbrzymia potege i manipulacje.
Nadal Ci tłumaczę, że to media PiSowskie mają największą siłę rażenia. Od mediów publicznych po Radio Maryja. Boli Cię chyba to, że technicznie i merytorycznie media prawicowe są o lata świetlne od takiego TVNu (chodzi mi o programy informacyjne, a nie publicystykę). W związku z tym przypuszczam, że większość osób tak krytykujących TVN większą część żałoby gapiła się w TVN24 bo miała dość nieprofesjonalnego i beznadziejnego przekazu w TV publicznej. Niestety niewiele osób ma dostęp do Polsat News.

Cytat:
Wlasciciel tvn to komunistyczny spec od propagandy
No więc powtarzam - nikt Ci nie karze tego oglądać. Jeśli komuś to nie przeszkadza to nie odmawiaj mu prawa do oglądania sobie TVN24, które o lata świetlne wyprzedza inne telewizje informacyjne pod względem technicznym. Równocześnie jest dostępna jedynie na platformach i w kablówkach w przeciwieństwie do TVP Info które każdy odbiera na 3 kanale z nadajnika naziemnego.

Cytat:
a od niedawna szef panoramy to propagandzidta partyjny ze stanu wohennego
A kto go wybrał? Kto teraz rządzi TVP? Pretensje do PiSu, który wesoło i bez większych problemów dogaduje się z lewicą we władzach telewizji publicznej. Gdyby byli takimi ideowcami to by się sprzeciwiali. Zresztą aferę z Jackiem Skorusem rozpętał bodaj Nasz Dziennik, który przypadkowo dotarł do jakiegoś pojedynczego filmiku na temat Solidarności.

Cytat:
Chcesz takim szujom ufac? Ja nie chce.
Na tyle rozwinąłem zdolność samodzielnego myślenia, że nie stanowi to dla mnie większego problemu. Z otaczającego szumu informacyjnego spokojnie jestem w stanie wybrać te informacje i te opinie, które są dla mnie wiarygodne. Natomiast twierdzenie że wszystkie media zakłamują rzeczywistość, a na prawdę jest zupełnie inaczej, to dla mnie czysta kpina. Gdybym natomiast był średnio zainteresowany i zorientowany w tematach politycznych to ostatnią rzeczą, którą bym zrobił byłoby oglądanie TVN24. Powtarzam, że większa część kraju pozostaje pod wpływem (część nawet wyłącznym) PiSowskiego TVP.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 21.04.2010 o godz. 11:18.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.04.2010, 11:21
robin hood napisał(a):Wyświetl post

Biografia ta bardzo często była krytykowana zwłaszcza w kręgach akademickich. Trzeba przyznać że może nawet więcej niż trochę prawdy w zachowaniu zwolenników bliskiego otoczenia Marszałka w tej publikacji jest. ale jakiejś analogii możemy dopatrywać się w zachowaniu i współczesnych zwolenników partii politycznych.
W takim razie jaką polecasz boigrafie o marszałku? Chodzi mi o coś w miare obiektywnego jeśli takowe istnieje - ani teksty Jędrzeja Giertycha że Piłsudski to narzędzie w rękach niemieckich ani na odwrót apologie typu że np marszałek sam jeden obronił Europe przed bolszewizmem

Skoro jesteśmy przy Piłsudskim.Pomijając zamach majowy ciekawe są według mnie takie aspekty jak plany marszałka wojny prewencyjnej przeciwko Hilerowi - czy coś takiego rzeczywiście było czy to jedynie wymysł "kliki sanacyjnej" będący kolejnym elementem budowanie legendy naczelnego wodza?

Druga sprawa uzbrojenie.Śmigły Rydz mianowany następcą Piłsudskiego twierdził że JP miał XIX - wieczne pojęcie o uzbrojeniu wojska gdzie zamiast wojsk pancernych podstawą miała być piechota i jazda konna.Czy wobec powyższego można Piłsudskiego obarczać choćby pośrednią odpowiedzialnością za klęske wrześniową?

I sprawa najciekawsza - z kategorii fantastyki naukowej Jak myślicie czy Piłsudski poszedłby z Adolfem na sowiety? W samym środowisku piłsudczykowskich historyków budzi to sprzeczne opinie.Maciej Rosala z rzepy chyba byłby skłonny do tej hipotezy majac w pamięci I wojne,ale zapytany o to Janusz Cisek - bodajże były dyrektor muzeum Józefa Piłsudskiego odpowiedział kategoryczne NIE gdyż marszałek musiałby stać się wasalem Niemiec na co by się na pewno nie zgodził...

-------------------------------
skipper - mam nadzieje że nie będe zbanowany - ze względu iż jestem "przyjezdny" z województwa śląskiego a nie Krakowa to chyba moge liczyć na taryfe ulgową
Mówiąc konkretnie - sympatyzuje z Wisłą.Prawdziwy kibic to dla mnie za wielkie wyróżnienie,ci zdzierają gardło na Rymonta
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 21.04.2010, 11:37
przeczytałem wszystkie ocalałe wpisy od dnia tragedii. Sam przez ten czas się nie wypowiadałem gdyż będąc pod wpływem emocji można z siebie zrobić głupca, wolałem nie ryzykować. Z tego wszystkiego co przeczytałem o katastrofie, miejscu pochówku czy rozpoczęciu kolejnej nagonki na J. Kaczyńskiego, najbardziej (obok oczywiście bliskich mi wypowiedzi Wolfyego czy Framata) podobały mi sie posty Marszałka - dla mnie jesteś wielki i honor dla Ciebie (zamiast debilnego szacunu). Adwersarze róznie się prezentowali - część skończyła na banie, a część przetrwała.
Chciałbym odnieść się do części dyskusji dotyczącej:
1) miejsca pochówku pary prezydenckiej i kto tę decyzję podjął;
2) obrzucania J. Kaczyńskiego błotem w stylu sprzed katastrofy przed pogrzebem pary prezydenckiej.
Podejrzewam, że osoby, które tak bardzo przypisywały p. Kaczyńskiemu autorstwo tej decyzji, po Rzepę sięgają rzadko, a czasami warto. Nawet bardzo........
więc polecam: http://www.rp.pl/artykul/9157,464545...wawelskie.html
Bez komtarza autora - może Panowie odniesiecie się sami co do pkt 1 i 2......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
orzeu
Senior Member

Stary 21.04.2010, 11:43
MCDave niechce mi sie gadac dopoki nie przestaniesz udawac ze nie wiesz o co chodzi (jacy koledzy) i rzucac jakies slogany o "zacofanej prawicowej telewizji".
Zreszta przeczysz sam sobie mowiac raz o pisowskim tvp, a chwile potem o pisie kory dogadal sie z lewica w sprawie telewizji.

Dlaczego tvn ma lepsze wyposazenie? Bo ma kase. Dlaczego ma? Bo to czesc wielkiego i bogatego ITI.
Pozostaja do odpowiedzi pytania:
Skad ITI ma kase? Kiedy powstalo i jak sie dorobilo? Kto jest wlascicielem? Dlaczego akurat tvn dostal koncesje, gdy ubiegalo sie o nia kilka stacji? Po odpowiedzeniu na te pytania wychodzi banalny wniosek:
Zadaniem nadrzednym tvn jest nie krzywdzenie ludzi, dzieki ktorym jest tym czym dzisiaj jest. Owych "dawnych kolegow", ktorych udajesz ze nie wiesz kim sa. I przy okazji obrzydzanie politycznych przeciwnikow naszych kolegow.
WISŁA PANY !!
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.04.2010, 11:56
Relacje z uroczystości pogrzebowych można było śledzić,całość,na euronews oraz na TVMonde. Bez komentarza nawiedzonych, z odpowiedniej chwili ciszą. Nikt niekomu nie każe oglądać TVP z naciągnamym komentarzem ani TVN-z piskliwym i pozbawionym jakiejkolwiek treści merytorycznej jazgotem.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.04.2010 o godz. 11:58.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.04.2010, 12:29
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A'propos piosenek Sabatonu -

pomijają fakt że lubię ten gatunek muzyki to po prostu nie wypada nie zgodzić się, że zespół odstawa niesamowity kawał dobrej roboty dla nas, Polaków.

Rozmawiałem z bardzo wieloma osobami (nie Polakami) z Anglii, Danii, którzy dopiero słuchając tych piosenek dowiadywali się kim naprawdę byliśmy i kim jesteśmy. Szacunek dla grupy ogromny.

Żal, że uczucia patriotyzmu wzbudzają w nas kapele zagraniczne a polskie typu Szwadron 97 czy Honor są opluwane w mediach i spychane do poziomu disco polo.
Cudze chwalicie swego nie znacie.

Jest przecież Lao Che i "Powstanie Warszawskie". Jest De Press i "Myśmy Rebelianci" o żołnierzach wyklętych. Jest "Gajcy" są "Twardzi jak stal" o NSZ.

P.S.
Honor? Chyba nie masz na myśli kapeli, co śpiewała "Narodowy Socjalizm - jedna droga dla kraju"
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2010, 12:34
DysoN napisał(a):Wyświetl post
1.
2a.

To teraz odwróćmy nieco sytuacje, mianowicie załóżmy, że po drugiej stronie barykady(w PO) mielibyśmy braci, dajmy na to, Komorowskich, załóżmy dalej, że w katastrofie lotniczej zginąłby prezydent, ale nie Kaczyński a Komorowski. Załóżmy dalej, że w dniu tej tragedii szefem klubu PO byłby obecny marszałek Komorowski, który wtedy w ogóle nie rozważał jeszcze kandydatury prezydenckiej - naturalnym kandydatem obozu PO był przecież jego brat. W tej sytuacji koledzy namówiliby Pana Marszałka na kandydowanie w celu "obrony Polski przed kaczyzmem". Co tu dużo nie mówić cel chwalebny i w ogóle.
Załóżmy wiec, że marszałek Komorowski by się zgodził. Jak więc brzamiałyby jego pierwsze słowa skierowane do narodu? Czy aby nie tak:

Cytat:
W tej niezmiernie dla mnie trudnej chwili, po tej strasznej tragedii w ktorej zginelo tyle szlachetnych i wspanialych postaci naszego spoleczenstwa, w odpowiedzi na prosbe narodu polskiego podjalem z ciezkim sercem decyzje o ubieganiu o urzad prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. Niech tragiczna smierc wielkiego patrioty, prezydenta Jana Komorowskiego zostanie nalezycie zapamietana a ja bede mial zaszczyt i honor kontynuowac jego wielkie dzielo."
Różnica polega na tym, że postawa marszałka zostałaby przyjeta przez media jako wyraz troski o naród. Sam marszałem być może stałby się z miejsca autorytetm moralnym, bo przecież niekażdy człowiek po takiej tragedii byłby w stanie jeszcze myśleć o "losie biednych Polaków", a tu proszę takie poświecenie. Pewnie zaczęły by się "wizyty w szkołach, zakładach pracy" . Głosowanie w tej sytuacji na kogoś innego będzie ,jak to mówią, obciachem.

Jeśli wystartuje J. Kaczyńskie reakcja mediów będzie dokładnie odwrotna. Tych samych mediów, które jeszcze niedawno przyznały, że obraz L. Kaczyńskiego był "nieco" zafałszowany w niektórych środkach masowego przekazu.

Piszę to nie dlatego, że jestem jakimś wielkim fanem PISu, można by rzec, że wręcz przeciwnie, ale pewne kwestie obiektywnie umiem dostrzec lub przyjąć do wiadomości. Pzdr
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2010, 12:40
Krissu - mam cała płytkę "Muzyczny hołd dla NSZ" - napisałem wyżej jaki jest stosunek u nas do tego rodzaju zespołów:

- nacjonaliści
- nietolerancyjni
- itp itd

w Gazecie nagonka na NSZ była większa niż na kibiców obecnie.

Honor miałem na myśli ten:

http://www.youtube.com/watch?v=B7mgqGl-bBc - Znak Orła
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 21.04.2010, 13:00
http://www.youtube.com/watch?v=yZHk0lvaQcc
zrobi to?!

PS. bezwarunkowo!
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.04.2010, 13:07
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jest przecież Lao Che .
Które koncertuje z ukraińską kapelą wielbiącą UPA, a sam Spięty w jednym z wywiadów przyznał, że ma dość patriotycznej otoczki, która powstała wokół Lao Che po "Powstaniu".
Kwasiarz1986
Member

Od: 10.2009

Stary 21.04.2010, 13:09
http://wiadomosci.onet.pl/2158469,11...asow,item.html
Ręce opadają jak coś takiego się czyta. :[
http://www.youtube.com/watch?v=hdP-S...layer_embedded
powyższy link dla tych co się interesują konfliktem w Kosowie (napisy po angielsku).
http://upr.pl/modzie-kontra/70-aoba-nie-aoba-zatopi-upr
Zarzucają młodzierzówce UPR, że są "be" to akurat już nie pierszy raz jak chcą się pozbyć Konserwatywnych-Liberałów z tego programu? Co byście zrobili na miejscu "TVP"?
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.04.2010, 13:14
MCDave niechce mi sie gadac dopoki nie przestaniesz udawac ze nie wiesz o co chodzi (jacy koledzy) i rzucac jakies slogany o "zacofanej prawicowej telewizji".
Zreszta przeczysz sam sobie mowiac raz o pisowskim tvp, a chwile potem o pisie kory dogadal sie z lewica w sprawie telewizji.

Dlaczego tvn ma lepsze wyposazenie? Bo ma kase. Dlaczego ma? Bo to czesc wielkiego i bogatego ITI.
Skad ITI ma kase? Kiedy powstalo i jak sie dorobilo? Kto jest wlascicielem? Dlaczego akurat tvn dostal koncesje, gdy ubiegalo sie o nia kilka stacji? Po odpowiedzeniu na te pytania wychodzi banalny wniosek:
Zadaniem nadrzednym tvn jest nie krzywdzenie ludzi, dzieki ktorym jest tym czym dzisiaj jest. Owych "dawnych kolegow", ktorych udajesz ze nie wiesz kim sa. I przy okazji obrzydzanie politycznych przeciwnikow naszych kolegow.
orzeu spokojnie z tym tvn i ich koncesja. wlasnie z TVN bylo tak ze nie dostali koncesji, dostal ja wtedy Polsat. a tvn musial szukac innej drogi i przejal krakowska tv wisla i dzieki temu zaistniala ta stacja. a kasa na stacje wziela sie od wejcherta i jego kumpla z luzemburga. wejhert zarobil kase legalnie, mial duzy biznes z wujkiem z niemiec, pozniej siec myjni itd. umial robic kase.
Marszałek
Senior Member

Stary 21.04.2010, 13:15
Kwasiarz1986 napisał(a):Wyświetl post
[url]
Zarzucają młodzierzówce UPR, że są "be" to akurat już nie pierszy raz jak chcą się pozbyć Konserwatywnych-Liberałów z tego programu? Co byście zrobili na miejscu "TVP"?
na miejscu TVP?Wywalą ich,bo akurat ta artia jest w niesmak PO i PiS. Merytorycznie ośmiesza te dwa ugrupowania. A to,że są atakowani na gruncie młodzieżówek?Jeszcze nie daj Boże ktoś młody podłapie i ich idee. Daj Pan spokój,zdjąć z anteny ich albo cały program. Wolnomyślicieli nam tu nie potrzeba wszak.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.04.2010, 13:20
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=yZHk0lvaQcc
zrobi to?!

PS. bezwarunkowo!
Głupota dziś nie zna granic. Nawet jak bodajże Żakowski zaprotestował, że Lis ma to zrobić bez względu na choroby i inne rzeczy to Pan Tomuś mądry się zgodził... A teraz? Jak dla mnie to może sobie swoje piękne włosy ściąć
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2010, 13:39
Hamas_kr napisał(a):Wyświetl post
Które koncertuje z ukraińską kapelą wielbiącą UPA, a sam Spięty w jednym z wywiadów przyznał, że ma dość patriotycznej otoczki, która powstała wokół Lao Che po "Powstaniu".
tylko dodam że tu jest o tym obszerniej:

http://www.phalanx.pl/info/pojed/inf...li-bandere//9/

niestety upadli i to bardzo nisko
Marszałek
Senior Member

Stary 21.04.2010, 13:44
Nie zrobi,bo to sa ludzie nie biorący odpowiedzialności za swoje słowa. Inaczej nie byliby tak żenujący jak są.

Jako ciekawostka. Zwróccie uwagę na pozycje miast niemieckich. Hamburg do Warszawy jeśli idzie o powierchnie większy. ludnościowo podobnie ale tak czy siak różnica ogromna. Pokazuje to tylko jak jesteśmy zacofani infrastrukturalnie.

Bruksela i Warszawa – najbardziej zakorkowane miasta Europy

Na pierwszym miejscu znalazła się Bruksela. W Polsce i Wielkiej Brytanii również utkniemy w korkach. Na najmniejsze utrudnienia w ruchu możemy liczyć w Hiszpanii i krajach skandynawskich.

TomTom zrobił listę 59 najbardziej zakorkowanych europejskich metropolii. W pierwszej dwudziestce znalazły się aż 3 polskie miasta.

Według analizy , kierowcy ze stolicy Unii Europejskiej, każdego dnia muszą liczyć się z opóźnieniami sięgającymi 37,7% na wszystkich głównych drogach miasta. Bruksela tylko nieznacznie wyprzedziła w tej klasyfikacji Warszawę i Wrocław, które uplasowały się odpowiednio na drugiej i trzeciej pozycji.

Wynik badań nie jest także pozytywny dla Wielkiej Brytanii – londyńczycy będą pewnie zdziwieni, że ich miasto znalazło się dopiero na czwartym miejscu. W pierwszej dziesiątce znalazły się również Edynburg i Belfast.

Zdecydowanie więcej przyjemności daje podróżowanie po miastach Francji – jeśli przebrniemy przez Paryż i Marsylię, reszta francuskich miast nie powinna sprawiać większych komunikacyjnych problemów. Biorąc pod uwagę Niemcy, najwyraźniej nie tylko ich doskonałe autostrady sprawiają, że podróżowanie u naszych zachodnich sąsiadów jest płynne i przyjemne – Monachium, najbardziej zakorkowane niemieckie miasto, znajduje się dopiero na 28 miejscu zestawienia. Tak duże miasta jak Essen, Hamburg, Stuttgart, Kolonia, Dusseldorf czy Berlin znalazły się dopiero między trzydziestą pierwszą a trzydziestą ósmą pozycją
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.04.2010 o godz. 14:30.
orzeu
Senior Member

Stary 21.04.2010, 14:27
Szpen napisał(a):Wyświetl post
orzeu spokojnie z tym tvn i ich koncesja. wlasnie z TVN bylo tak ze nie dostali koncesji, dostal ja wtedy Polsat. a tvn musial szukac innej drogi i przejal krakowska tv wisla i dzieki temu zaistniala ta stacja. a kasa na stacje wziela sie od wejcherta i jego kumpla z luzemburga. wejhert zarobil kase legalnie, mial duzy biznes z wujkiem z niemiec, pozniej siec myjni itd. umial robic kase.
Nie mowie ze nielegalnie ale robienie interesow na duza skale w latach 80-tych bylo mozliwe tylko majac znajomosci w partii. O to mi chodzilo w calej wypowiedzi.
Koncesja to faktycznie byl zly przyklad wypisany z rozpedu bo dotyczyl pozniejszego okresu.

Zmieniajac melodie. Zgadzam sie w 100% ze slowami ze wiekszy wplyw na nasz slynny "zly wizerunek" w Europie ma Buzek i jego "nic sie nie stalo ze nikt nie przyjechal" i wszelkie te postawy ulegle politykow oraz naszych rodakow, ktorzy sie wstydza Polski zagranica niz Kaczynski, PIS i ich polityka.
Najgorsze co mozna zrobic to gdy nas obrazaja dolaczyc do chorku "no tak, Polacy to zlodzieje i pijaki. Banda homofobow, za ktora przepraszamy i w ogole precz z kartoflem!". Jakies filmiki na yt gdzie jakis murzyn mowi "fuck Kaczynski brothers" przynosza Polsce o wiele wiecej szkody nawet niz Lepper z Giertychem razem wzieci podczas ich wycieczek zagranicznych.
Porownanie dla kibicow nasuwa sie samo. Wisła vs Lech.
Pierwsza z fatalnym pr, wyrobionym glownie przez naszych somsiadow w chalatach i niestety nasze zaniedbanie w tym temacie i dopuszczenie do sytuacji gdzie byle debil nie ma pojecia nie tylko o historii calego klubu od 1906 ale jest swiecie przekonany ze Wisla=zomo i Cracovia leje nas w miescie od zawsze, a w 2 lidze to u nas na stadion przychodzilo po 500 osob i na wyjazdach mielismy same zera (sic!).
Z kolei Lech z mistrzowsko przeprowadzona propaganda sukcesu i ostre reakcje ich wszystkich nawet gdy ktos napisze "Leszek" zamiast Lech. Maja niemozliwe przesadzone mniemanie o sobie i momentami jest to smieszne ale dzieki temu maja duzo szacunku do siebie i tym samym maja szacunek u innych, rowniez wrogow.

Jeszcze jedno, nie chce rozpetywac na nowo tego ale tutaj wlasnie jest przyklad tego jak swiatli ludzie zapisali sie do wiadomej grupki na facebooku:

Cytat:
Tomasz Tomaszuk he did not deserve for this - thats why we against

Alicja Snarska obviously not, but I suppose people are that blinded by a tragedy, that it slowly started becoming to farce, that they don't care. they even started to glorify him (even though i simply cant underteand it.. becuse he died in Russia ?)

Agnieszka Dąbrowska Słuchajcie to jest sprawa Polska więc piszcie/dyskutujcie po polsku Paniat? trele morele jeżeli jesteście POLAKAMI to dyskutujcie PO POLSKU a nie po inglish wdajecie się w dyskusje!!! Powtrzam kto uważa się za Polaka niech mówi/pisze po polsku a nie po łacinie!!!You ar'understend ( )
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 14:47.
WISŁA PANY !!
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 21.04.2010, 14:38

Chyba zachowam ten wpis dla potomnych... Gdzie widzisz konflikt w stwierdzeniu dotyczącym PiSowskiej telewizji? Sprawdź kto aktualnie (zapewne niedługo) rządzi TVP i jak pięknie dogaduje się tam PiS z SLD przy rozdzielaniu stołków. Przeczytałeś gdzieś krzyki i pomstowanie na nowego szefa Panoramy, a nie zadałeś sobie trudu żeby zapoznać się z ogólną sytuacją we władzach TVP. A teraz jeszcze mi zarzucasz że coś przekręcam.

Dostałeś już w miarę wyczerpującą odpowiedź na temat ITI i TVN. Ja od siebie dorzucę tylko tyle: Istnieje pewna grupa ludzi, którzy uważają, że jeśli ktoś dorobił się dużych pieniędzy to jest oszustem, kryminalistą albo komuchem. Nadal nie wiem kim są dawni koledzy - czy to Tusk z Gowinem pomogli Walterowi i Wejhertowi w latach 80.? A niby jak? Kto jest tym kolegą? SLD i byłe stowarzyszenie Ordynacka, które w przypadku mediów ma wiele do powiedzenia, czy PO? A może PiS z którym SLD skutecznie radzi sobie w aktualnym zarządzie TVP?

Nie twórz może wyimaginowanego wroga, bo to już nie te czasy.
Marszałek
Senior Member

Stary 21.04.2010, 14:50
MCDave. A słyszałeś o czymś takim jak afera FOZZ?Tak z ciekawości pytam.
orzeu
Senior Member

Stary 21.04.2010, 14:58
Fajnie sobie nadinterpretujesz. Dorobkiewicze z lat 80-tych i wczesniejszych bo o nich mowa a nie o wszystkich ktorzy cos osiagneli to w 99% partyjniacy. Cos w tym jest nieprawdziwego? Zerkinij sobie na liste najbogatszych Forbesa i zadaj sobie odrobine wysilku zeby sprawdzic kiedy zyskali fortune i czy nalezeli wtedy do partii.
I druga sprawa. Tez fajnie ze masz swoj swiatopoglad ale sa tacy ktorzy go nie maja (maloletni, gorzej wyksztalceni) o czym zreszta doskonale wiesz bo co chwile powtarzasz o pisowskiej tvp ale lubisz zapomniec ze tv ma silny wplyw na ludzi gdy chodzi o inne stacje.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 21.04.2010 o godz. 15:32.
WISŁA PANY !!
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 21.04.2010, 15:01
Fajnie sobie nadinterpretujesz. Dorobkiewicze z lat 80-tych i wczesniejszych bo o nich mowa a nie o wszystkich ktorzy cos osiagneli to w 99% partyjniacy. Cos w tym jest nieprawdziwego?
Ok. Zakończmy na tym etapie.
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 21.04.2010, 15:37
http://wiadomosci.onet.pl/2158797,11...szam,item.html

Cytat:
Politykierstwo w kiepskim wykonaniu panów Kaczyńskich tak się zaczęło i tak się zakończyło. Nie patriotyzm, nie mądrość, nie odpowiedzialność tu leżała u podstaw
Co za mały, podły człowieczek.
Nawet patriotyzmu mu odmawia. Czegoś co wydawało się poza dyskusją.

Jak się to ma do słów sprzed kilku dni " wybaczam i proszę o wybaczenie" ?

Chyba bardzo Wałęsę boli wawelski pochówek.
orzeu
Senior Member

Stary 21.04.2010, 15:40
Wałęsa "wybaczył" tez Annie Walentynowicz i ubolewał ze "nie starczylo czasu by sobie pewne rzeczy wyjasnic". Ciekawe na co czekal skoro ona miala 80 lat...
WISŁA PANY !!
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.04.2010, 15:41
Cytat:
Mareq - żalość nie ma końca, nawet ta szydercza, gdyż i ona działa w każdą stronę personalnie kierowaną, ale żałość może być także, początkiem powrotu do normalności, gdzie za potwarz oddaje się co należne, gdyż czas "milczenia owiec" się zakończył i pora na reakcje wobec samozwańczych recenzentów, rozpoczynających dyskusję od obcojęzycznych słów i ocen innych, typu ......... you are O.K. ( w domyśle logicznego ciągu zdania ) but not enough for me. Parafrazując zawołanie " Bóg,Honor i czysta", środowisko owo, zasługuje na rekolekcje i lekcje pokory.
Nie rozumiem...
Słowa tak , sensu i dopasowania do kontekstu , nie rozumiem .
Widocznie mam spore braki w czytaniu ze zrozumieniem , ale nie wiem jak to się ma do tego , że sugerowanie iż napisanie a przede wszystkim ,,wypuszczenie'' w tej chwili ,,Uprsing'' ma jakiekolwiek związek z tragiczną śmiercią Lech Kaczyńskiego i jest hołdem złożonym przez zespół dla niego , jest żałosne
Gdybym nie domyślał się jakie jest Twoje podejście do osoby byłego Prezydenta , to czytając ten fragment o Sabatonie , byłbym przekonany , że po prostu szydzisz z Lecha Kaczyńskiego i tej całej podniosłej mitologizacyjnej otoczki związanej z jego śmiercią .

Cytat:
Honor miałem na myśli ten:

http://www.youtube.com/watch?v=B7mgqGl-bBc - Znak Orła
o dobra nuta , dawno nie słuchana
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.04.2010 o godz. 15:43.
Kocur
semper fi

Stary 21.04.2010, 18:32
Wałęsa "wybaczył" tez Annie Walentynowicz i ubolewał ze "nie starczylo czasu by sobie pewne rzeczy wyjasnic". Ciekawe na co czekal skoro ona miala 80 lat...

Wałęsa w ogóle się czegoś nażarł ...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1a07b

Cytat:
Wałęsa atakuje: L. Kaczyński nie ma szans jako bohater
Jak na niego to zadziwiająco długo wytrzymał no ale musiał sobie ulżyć ...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów