The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2010, 13:37
Ferguson powinien przede wszystkim kupić 2 zawodników: kreatywnego środkowego pomocnika ala Fabregas, Gurcuff(nie wiem jak sie to pisze). Bez tego ani rusz. Carrick wczoraj zawalił mecz (1 bramka- przepchnal go Olic, 2 idiotyczna strata w srodku pola, spowodowała ten feralny rzut rożny).
2 transerem powinien być napastnik. Czytałem gdzieś, że może Villa, jeżeli tylko byłyby pieniądze to jak najbardziej, ale nie obraziłbym się też np na Hulka. Natomiast moim zdaniem słowa Fergusona o sile składu, są spowodowane niemożnością go uzupełnienia i tu upatrywałbym zasługi panów Glazerów. Dlateog mam nadzieję że ci kretyni jak najszybciej sprzedadzą klub, bo z tą polityką finansową, a w konsekwencji transferową niestety MU zmierza ku przeciętności co potwornie mnie martwi.
Natomiast co do dalszych meczy: Lyon jest w stanie wypunktować Helmutów, bo ich gra obronna przypomina mi Anconę, za sławetnego sezonu. Pokazała to akcja kiedy Evra z Nanim rozprowadzili w 2 akcję mimo asysty 6 esesmanow. Nie wspomnę tu już o Barcy, która pyknęłaby pewnie 2cyfrówe. Co do 2 meczu jedyną nadzieją Interu jest Mourinhio. Ten facet jest w stanie wymyślić taktykę, która zneutralizuje Katalończyków. Jak będzie zobaczymy. Ja typuję finał Barca- Lyon. A w finał rządzi się swoimi prawami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.04.2010, 18:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim, to należy się szacunek dla Bayernu. Piłkarze nie pękli, mimo że 1 bramka w 4 minucie mogła "ustawić mecz". Dostali 2 bramki w 12 minut, potem jeszcze trzecią. A mimo to potrafili się podnieść. Nie odpuszczają, są mocni psychicznie.

No wlasnie ,ten mecz pokazał jak psychika moze wplynac na losy meczu.

Przeciez przegrywac 3;0 na Old Trafford i miec to w glowach ze juz po awansie a tu ta wiara w swoje umiejtnosci i pewnosc siebie odgrywała kluczowa role.

naprawde duzy podziw ale tez tak powinno dzis wygladac nastawienie pilkarzy-co by sie nie dzialo nie tracimy wiary i walczymy do upadlego.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 08.04.2010, 21:38
ma ktos wideo z brameczkami Messiego? na utub wszystko poblokowane
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 08.04.2010, 21:41
massoud napisał(a):Wyświetl post
http://www.soccerstand.com/soccer/en...ona_vs_Arsenal
Jak dla mnie najlepszy livescore, może nie najszybszy ale ze względu na szybkie dodawanie skrótów, najlepszy
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 08.04.2010, 22:29
massoud napisał(a):Wyświetl post
http://www.101greatgoals.com/
bramki z wszystkich najlepszych lig + euro puchary fajna stronka.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.04.2010, 21:26
Inter rozbija Barce 3:1. Jak dla mnie to oni przejdą do finału. Masakrują.
..
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.04.2010, 21:28
Spokojnie jest jeszcze rewanż, a na Camp Nou się może wszystko zdarzyć...
Byle by nie stracili jeszcze jednej, bo będzie po ptokach...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.04.2010, 21:35
Inter prostymi sposobami strzela bramki, obrona Barcelony jakas nie swoja

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.04.2010, 21:40
gdzie obejrze ten mecz?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.04.2010, 21:41
Ci komentatorzy opowiadaja .......y...boze, kretyni.

Przeciez powtorka pokazala, ze nie bylo absolutnie kontaktu.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 20.04.2010 o godz. 21:50.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.04.2010, 21:46
Nieźle sędzia teraz przekręcił Hiszpanów. Alves ścięty z trawą w jedenastce i jeszcze żółć dostaje.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.04.2010, 21:54
Pep Gaurdiola sie pogubil.
Pique i Maxwell w ataku...?;|
za duzo kombinuje ze skladem

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.04.2010, 21:57
Nie ma co się podniecać porażką Barcy, skończy się tak jak w poprzednich fazach. Pierwszy mecz podnieta Barca zagrała słabiej tydzień pieprzenia w stylu "możemy pokonać ich na Camp Nou" , "to tylko ludzie" itp. A skończy się tak samo czyli 4:0 i kolejny mecz życia Messiego.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.04.2010, 22:01
Tzn. porownujesz Inter z takimi "ekipami", jak Stuttgart czy Arsenal? To nie ta klasa i nie ta klasa gry obronnej.

W rewanzu moze zdarzyc sie wszystko, ale watpie zeby Inter roztwonil przewage. Emocji napewno nie zabraknie.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.04.2010, 22:14
Cieszę się, że Inter nieoczekiwanie wygrał z Barceloną dwoma bramkami, rywalizacja w rewanżu będzie dzięki temu ciekawsza. Jeśli jutro Lyon nie przegra więcej niż jedną bramką (lub ugra nawet coś lepszego) to obydwa przyszłotygodniowe rewanże będą zapowiadać się pasjonująco.

Przy okazji, pozwolę sobie wrócić do marcowego postu jednego z "ekspertów".
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Będzie powtórka finału z zeszłego roku, MU - FCB. Innej opcji nie ma. Gdzie Arsenalowi do poziomu Barcelony? Bayern też nie dorasta do pięt MU. Jedyna ekipa, która faktycznie może pokrzyżować szyki MU i FCB to z tego wniosek, że Inter, bo w 1/2 już są, bo chyba nikt nie sądzi, by to CSKA zagrała dalej...
Przestroga dla innych: nie wymądrzajcie się zanadto pozując na wszystkowiedzących, bo będziecie się ośmieszać jak autor powyżej cytowanego posta.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.04.2010, 22:43
a propos meczu - może to 1000 km przejechane w autokarze osłabiło FCB ?

po wtóre- poziom komentarza w n-ce rzeczywiście beznadziejny, no ale cóż - jaki pan ...
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 20.04.2010, 23:54
maro olTSkul napisał(a):Wyświetl post
po wtóre- poziom komentarza w n-ce rzeczywiście beznadziejny, no ale cóż - jaki pan ...
Sergiusz Ryczel jest specyficzny. Dobrze się go słucha za pierwszym razem lub kiedy rzeczywiście na boisku wiele się dzieje. Gorzej, że jego ekscytacja tym co widzi jest zazwyczaj przesadzona.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.04.2010, 00:20
Ale będzie płaczu

Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.04.2010, 06:18
Bądźcie obiektywni kochani,Inter był zdecydowanie lepszy od Barcelony ale jeszcze nie awansował do finału.Tylko śmiem wątpić że nie awansuje.W tym sezonie Inter ma za główny cel wygrać LM a nie mistrzostwo Włoch i to jest ich przewaga nad Barceloną.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.04.2010, 09:37
prober napisał(a):Wyświetl post
Sergiusz Ryczel jest specyficzny. Dobrze się go słucha za pierwszym razem lub kiedy rzeczywiście na boisku wiele się dzieje. Gorzej, że jego ekscytacja tym co widzi jest zazwyczaj przesadzona.
Do czasu. Do komentatorow z Canal+ jeszcze im daleko. Czasami padaja piekne bramki a komentatorzy nawet nie reaguja. Ostatnio sie poprawili co mnie zdziwiło - moze w koncu ich komentarz nie bedzie nudny.
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie Inter ma za główny cel wygrać LM a nie mistrzostwo Włoch i to jest ich przewaga nad Barceloną.
Jaka przewaga - przeciez Barcelona co roku walczy o wszystkie cele. Tak samo LM jest dla nich wazna jak i mistrzostwo Hiszpanii. Wczoraj zagrali sałbo - ale czy zawsze musza grac na 100. Pep troche za duzo kombinuje. Ma dobrze poukładana druzyne to jeszcze robi jakies głupie roszady. Mecz rewanzowy zapowiada sie bardzo emocjonujaco. Moim zdaniem finał bedzie Barcelona - Lyon.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.04.2010, 10:12
Inter musi zagrać swoją padlninę w stylu catenaccio w Hiszpanii i będzie ok. Tylko nie wydaje mi się aby im się to specjalnie udało. Przypadowa bramka dla Barcelony i o wyrafinowanej obronie nie może być mowy. Dlatego uważam,że Inter zaatakuje od pierwszej minuty,coś ukłuje i koniec. Guardiola popadał w samo uwielbienie. Dlatego dokonuje takich dziwnych ruchów kadrowych.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.04.2010, 15:01
Podejrzewam, że Mou będzie się starał zabić grę w rewanżu. Nie jest takim frajerem, by kazać swoim piłkarzom na CN otworzyć się i grać akcja za akcję. Bardziej spodziewam się czegoś na styl Barca Chelsea niż Barca Arsenal.
Z resztą potyczki Mou vs Barca pokazuja, że potrafi z nimi grać i wie jak zneutralizować ofensywną ziga zagę.
..
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Stary 21.04.2010, 15:35
I dobrze, mam nadzieje ,że ktoś tej Barcelonie upi....doli łebek.Co do Interu , w meczu rewanżowym z Chelsea też nie dawano im większych szans, a jednak dali radę.Wierzę,że będzie powtórka jak ze Stamford Bridge.
Ostatnio edytowane przez DevilMayCry : 21.04.2010 o godz. 15:50.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 21.04.2010, 15:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że Mou będzie się starał zabić grę w rewanżu. Nie jest takim frajerem, by kazać swoim piłkarzom na CN otworzyć się i grać akcja za akcję. Bardziej spodziewam się czegoś na styl Barca Chelsea niż Barca Arsenal.
Z resztą potyczki Mou vs Barca pokazuja, że potrafi z nimi grać i wie jak zneutralizować ofensywną ziga zagę.
Bayern w drugim półfinale jest faworytem i w przypadku finału Inter-Bayern mamy rywalizację dwóch zespołów grających futbol oparty na żelaznej organizacji gry, bez ładnej dla oka technicznej gry. W ostatnich latach dużo było triumfów Barcelony, Milanu, Manchesteru. Teraz pora na zmianę i znów, jak w latach 2003-2004, ofensywna fantazja przegrywa z dyscypliną.

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.04.2010, 16:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
No to jest raczej oczywiste. Arsenal musial odrobic straty z pierwszego meczu, Inter takiej potrzeby nie ma.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Suchman
Member

Od: 03.2006

Stary 21.04.2010, 17:19
Inter w rewanżu z Barcą na pewno postawi na zmasowaną obronę. I bardzo dobrze, bo mając przewagę z pierwszego meczu, nie ma co narażac się na otwartą grę z Barceloną. Obrona i niebiezpieczne kontry, tak będzie wyglądała gra mediolańczyków w tym meczu. Mourinho to spec od taktyki obronnej i na pewno bardzo dobrze ustawi swój zespoł w tym elemencie, więc o awans Interu jestem spokojny.
W drugim meczu uważam, że Bayern powinien poradzic sobie z OL. Tylko, że powinien to nie znaczy, że tak uczyni. Przykładem pierwszy mecz półfinałowy
Większośc ludzi przed meczami półfinałowymi stawiała na finał Barcelona-Bayern, ale kto wie czy nie będzie tak, że w finale zobaczymy Inter i Lyon
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.04.2010, 17:47
Powiem szczerze, że jestem załamany tym wczorajszym wynikiem. Barca na finał zasłużyła, nie mówię, że Inter nie zasłużył ale w poprzednich meczach Barca grała fantastyczną piłkę a dwie wygrane Interu z CSKA Moskwa po 1:0 nie robi jakiegoś wielkiego wrażenie. Co do wczorajszego meczu to jednak trzeba im przyznać, że zagrali super i bardzo dobrze wyłączyli z gry Messiego.

Jeżeli już Inter przejdzie (a mam nadzieje, że nie) to niech chociaż dziś nie wygra Bayern z Lyonem.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 21.04.2010, 18:00
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Barca na finał zasłużyła, nie mówię, że Inter nie zasłużył ale w poprzednich meczach Barca grała fantastyczną piłkę a dwie wygrane Interu z CSKA Moskwa po 1:0 nie robi jakiegoś wielkiego wrażenie.
Przecież w piłce nożnej nie chodzi o robienie dobrego wrażenia i zaskarbianie sympatii obserwatorów, tylko o wyniki. Inter miał przejść w 1/4 finału CSKA i zrobił to. Co tamten dwumecz ma do rzeczy?

Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.04.2010, 18:07
Murinho z FC Porto szalal w LM to pewne bylo ze Inter tez sie pokaze z dobrej strony. Po prostu chlop zna sie na swoim fachu.
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.04.2010, 19:39
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, że jestem załamany tym wczorajszym wynikiem. Barca na finał zasłużyła
Jak dla mnie to zamiast załamki, powinieneś się cieszyć(chyba że popłynąłeś na kasę) - 3-1 to Barca może odrobić w 10 minut spokojnie i tu żaden Mourinho ze swoją rozkminą nie pomoże.
Tak więc nie dość że zapowiada się pasjonujący mecz(być może brzydki ale emocji nie zabraknie), to także właśnie ten mecz będzie odpowiedzią na to czy zasłużyli czy też nie.

A tak w ogóle to wielkie gratulacje dla Interu i trenera za ten mecz.Mourinho mimo wrednego charakteru(a może dlatego) to wielki trener.Pomijając puchary to on ostatni mecz w rozgrywkach krajowych - u siebie - przegrał chyba w 2002 roku i ma serie ponad 160 meczów bez porażki
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów