|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Oczywiście o ile sobie tego życzysz. |
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Komorowski. Czy to ten co powiedział,że wycofa sięz polityki jak wyssane z palca okażą się zarzuty stawiane swemu czasu Szeremetiewowi?Czy się myle,i on nic takiego nie powiedział. Czlowiek honoru na miarę swojej partii.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.04.2010 o godz. 13:47.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Są dowody ? |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O podejście pierwszoligowej Europy do nas, jako kraju. Kaczyńskiego podałem tylko w nawiasie, gdyż ciężko gdybać, ale mimo wszystko podejrzewam, że dla części zachodnich przywódców to jednak on był jakims tam "balastem", "rywalem". Każdy kij ma bowiem dwa końce - przykładowo spontaniczna podróż do Tbilisi w 2008 skutkowała (używając bliskiej nam terminologii ) zgodą z Saakashwilim, ale jednoczesnie kosą z Putinem. Ten sam Putin z kolei raz po raz klepie się po plecach z Tuskiem, podpisał z jego rządem korzystną umowę gazową... Polska jako tako mu zatem generalnie leży, ale Kaczyński już nie... To tylko przykład, nie wykluczone że jest ich więcej, np. wśród decydentów unijnych, którym tacy politycy jak L.K. czy V. Klaus niejednokrotnie wadzili tak czy inaczej. Walka "o pierwiastek", wymuszenie "kompromisu z Joaniny" czy też przeciaganie ratyfikacji TL - to wszystko sprawiało, że dla UE nasz prezydent wygodny (co za tym idzie - lubiany) nie był. Teraz sobie odbiją... Aha - i nie mówię o tym jako "przeciwnik LK", wręcz przeciwnie! Co do ostatniego zdania - ma to sens, mnie tez zawsze pociagała np. idea panslawizmu, bo umówmy się - "bratem" prędzej nazwać możemy Słoweńca czy Litwina, niż jakiegoś Francuza czy Włocha. Problem jednak w tym, że Unia zawładnęła już 2/3 Europy, w kolejce czekają juz Chorwaci, Serbowie tez negocjują... Integracja z "małymi" inna niż w UE ma już niestety bardzo małe szanse bytu, gdyż w wielu miejscach jesteśmy związani tzw. "Wspólną polityką". A sami sobie nie poradzimy - zresztą nawet Norwegowie/Szwajcarzy (jedyne znaczące kraje europejskie z poza UE) sa z nią odpowiednio stowarzyszone, no po prostu inaczej sie nie da. Koniec końćów zatem wszystko rozbija sie o dobre stosunki z możnymi tego świata. I koło sie zamyka. Niestety. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tutaj przyklad jezyka agresji: Jan Widacki: "Polsce grozi realne niebezpieczeństwo, że prezydentem zostanie Jarosław Kaczyński" W wolnym tlumaczeniu: "Polsce grozi niebezpieczenstwo ze z powodu zasad demokracji spoleczenstwo dokona wyboru innego niz ja bym chcial". W ogole Widacki ostatnio ma jakies parcie na szklo. W czasie zaloby blysnal wypowiedzia iz "spoleczenstwa Krakowa opowiedzialo sie przeciw honorowemu obywatelstwu Krakowa". Ktore spoleczenstwo? Caly blisko milion ludzi? Fajnie jest wypowiadac sie w imieniu miliona osob nie majac do tego najmniejszego prawa. I to wlasnie u takich ludzi jak Widacki irytuje najbardziej. Uzurpowanie sobie prawa do posiadania jedynie slusznej racji i przypisywanie wlasnych pogladow calemu spoleczenstwu. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moim zdaniem duże szanse miałaby kandydatura prof. Kleibera. Osoba ta nie jest dobrze znana - nie budzi kontrowersji. Ale jej główna zaleta to możliwość jej poparcia przez SLD, ponieważ Kleiber wcześniej współpracował z lewicą, w czasach gdy rządzili. I cała akcja "promocyjna" idzie w gwizdek pt. "kandydata ponadpartyjnego", "zgody narodowej" itp. Nawet Gowin mówił o nim w pierwszej chwili. A o możliwym poparciu przez SLD jakaś gazeta już pisała. Ale główna zaleta takiej wspólnej kandydatury, na płaszczyźnie politycznej, to pierwsza oficjalna i publiczna współpraca PiSu i SLD (TVP nie liczę, bo nie jest to współpraca publiczna). I to współpraca, której zwolennicy tych dwóch partii w ogromnej większości nie odebrali by skrajnie źle. To otwiera ogromne możliwości polityczne na przyszłość, tj. w razie gdyby PiS i SLD miały większość w sejmie jest możliwość powołania wspólnie, na fali poprzedniego wspólnego poparcia Kleibera, także rządu "fachowców" z "apolitycznym" premierem. Nie piszę tego jako zwolennik takiego rozwiązania, rysuję tylko ciekawą możliwość. http://www.rp.pl/artykul/463957_SLD_...kandydata.html
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 19.04.2010 o godz. 14:28.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdybys byl odrobine zorientowany "koleżko" w temacie to bys wiedzial ze w zaden sposob nie jestem zwiazany z PiSem. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
piszą o tym dzisiaj
http://www.rp.pl/artykul/406464,4636...klopot_PO.html http://www.tvn24.pl/-1,1652708,0,1,w...wiadomosc.html - tu też o PiS i SLD oraz Kleiberze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z przyjemnością nie będę zwracał na ciebie uwagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
też to zauważyłem
nie uciekając daleko, od Tuska co najmniej poziom niżej pytanie tylko czy PO potrzebny jest ktoś więcej niż pan klepiący ich ustawy moim zdaniem nie, a wygrana innego kandydata spowoduje zamieszanie i znowu nie będziemy wiedzieć kto i jak rządzi... bo prezydent co rusz mówi NIE jak mówiłem dla mnie czarnym koniem będzie kandydat lewicy, jeżeli wybiorą z sensem (żeby to czasem nie był Olechowski :| ) jeżeli wystartuje Jarosław, to jedyne co będzie mógł robić to... nie wychylać się, nie mieszać w dyskusje... ... zaraz mu wypomną że brat postąpił by inaczej, plus podział na dobrego-zmarłego i złego-żyjącego i ma szanse przy założeniu że Komorowski gaf nie popełni dlatego w jego wygraną jako kandydata PiSu nie wierzę pytanie kto teraz jest niezagospodarowanym elektoratem i jak go zdobyć? Ci ze wsi, mieszczuchy? klasa średnia, najuboższa? wierni, niewierni?... a może każdy bardziej emocjonalny pogrążony w żałobie?z jednej strony wybory o tyle będą ciekawsze, że będą inne i choć trochę bardziej umiarkowane... ... ale z drugiej strony kandydaci nawet Ci domniemani są tacy, że pożal się... wniosek: czeka nas wzmacnianie roli premiera, in Tusk we trust ;-)--- Zalewski i Mazurek dobrze napisali Komorowski w Platformie nie może nic, zostanie prezydentem i nadal nie będzie mógł NIC
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 19.04.2010 o godz. 14:39.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zdrada Państwa czy szczyt głupoty
Cytat:
Jeśli ktoś jest zoorientowany lepiej to prośba niech wyjaśni o co w tym chodzi bo ja chyba śnie drugi raz już w ciągu ostatnich 10 dni Przy okazji taka rada dla niektórych, zanim się coś napiszę o jakiejś opcji politycznej warto czasem zastanowić się co dany polityk/ugrupowanie zrobiło dla zasobności mojego portfela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Moja krytyka PiSu nie ma celu wyładowywać się,znęcać się nad "ciemnogrodem" itp.Po prostu chce aby ta partia lepiej funkcjonowała więc należy się konstruktywna krytyka.Zdaje sobie sprawe że scena polityczna jest obecnie zabetonowana i ciężko będzie jakiejś nowej centroprawicowej partii się przebić. Gdyby problemu w PiSie nie było to by ci wszyscy posłowie co wymieniłem dalej byli w formacji Jarosława Kaczyńskiego,a PiS miał o wiele większe poparcie - teraz gdy ma najwięcej do powiedzenia w TVP,gdy PO może kompromituje się aferami i nieróbstwem - w takich warunkach normalna partia opozycyjna raczej na pewno wykorzystałaby okazje i cieszyła sie o większym poparciem w społeczeństwie,ale ludzie już tak są niechętnie nastawieni do PISu że już zdają się platformie każde niepowodzenia wybaczyć. Gdyby było OK to nie dochodziłoby do takich przypadków.Na pewno sporo zasługi mają w tym ludzie od wizerunku w PO,ale PiS też wcale nie jest bez winy.Kaczyński powinien zrozumieć że nie jest autorytarnym Piłsudskim ale demokratycznym prezesem partii politycznej,żyjemy w XXI wieku a nie w dwudziestoleciu międzywojennym i czasem trzeba iść na ustępstwa,posłuchać także co inni mają do powiedzenia.Skoro jednak już wybrał element "twardej ręki" niech się go trzyma konsekwentnie - jeśli z jednej strony uważa się za antykomuniste z drugiej wchodzi w sojusze z postkomunistami i zaprasza generała Jaruzelskiego do samolotu no to sory... Owszem demokracja - demokracją ale jest pewien non possumus.Nawet "niezależna" Gazeta Polska & Wildstain ganili za to PiS co chyba jest ewenementem Dlatego moje wcześniejsze uwagi aby JarKacz zrezygnował.Taka okazja jest wyśmienita,kiedy indziej zostałby oskarżony o tchórzostwo,kapitulacje a teraz żałoba po śmierci brata jest idealnym powodem aby udać się do Sulejówka *z tym sulejówkiem to nie mój pomysł.Kilka miesięcy ten pomysł podchwyciła tzw.gazeta partyjna PiSu czyli ,,Rzeczpospolita" - nawet oni uważają że Kaczyński powinien odpocząć od polityki ![]() ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Jak ustaliła Rz" "ocenia polityk z władz Platformy" "Inny tłumaczy" - HIT! "mówi Rz wysoki rangą polityk PO" Nie przykładam wagi do takich artykułów Taki sam styl bełkotu jak w GW, z tym, że tamci szukaliby spisków w PiS. Wydźwięk jednak ten sam jak dla mnie - ochłap nie warty uwagi, majacy na celu podburzenie ekipy wroga.Kiedyś już pisałem - B.K.to pionek, nie zmienią go. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pierwsze słuszę aby polskie firmy miały technologię do wiercenia gazu łupkowego. Sam słyszałem wypowiedź gościa z Orlenu,który powiedział,że tak owych nie mają. Poza tym koncesja jest na odwierty próbne.Lotos tak wierci w Norwegi. A Amerykanie mają taki ciąg,że głowa mała, widac są przekonani,że coś tam jest.Jeszcze istniała ewentualność kupna technologi od Amerykanów,pytanie tylko ile by sobie zażądali. A mówimy póki co o niewiadomej. 50/50. Żadnej polskiej firmy nie byłoby stać na takie inwestycje bez pewności,ze coś tam jest. Więc nie dramatyzujmy w tym temacie. Ważną kwestią będzie póżniej eksploatacja tych wyrobisk,choć znając życie nie będzie dla nas opłacalna,wszak mamy na 30 lat gaz z Rosji. Jak ktoś tak umowy podpisuje to później ciężko oczekiwac aby coś innego podpisał, korzystnego. Zresztą,nie ma co gdybać, zależy tak naprawde co zadecydują w Moskwie i Waszyngtonie.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.04.2010 o godz. 15:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlaczego? Ponieważ chcieli mieć większy wpływ na partię, niż ich środowisko miało faktycznego wpływu. Bardzo szanuję Gowina za to, że kilkukrotnie nagabywany przez dziennikarzy w kontekście różnych możliwych kroków PO odpowiadał - z takich powodów nie odchodzi się z partii. Uważam, że te osoby, które odchodziły z PiSu robiły kardynalny błąd - lepiej być częścią dużej partii i w jej ramach tworzyć pewne środowisko, które będą wywierać wpływ na działalność partii. Polityka dużej partii to suma kompromisów środowisk i osób w niej się znajdujących. Problem tkwi w tym, by tworzyć szerokie poparcie dla swoich koncepcji we współpracy z różnymi środowiskami w ramach partii. W/w osoby tego nie rozumiały, uważając, że ich wpływ na linię partii powinien być większy. Rzeczywistość zweryfikowała ich pozycję. Co do Sulejówka - to był wyraz pewnej bezsilności, która dopadła niektórych sympatyków PiSu, dzisiaj nikt nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Jeśli chodzi o Jaruzelskiego - sprawa sprowadza się do charakteru wyborców i sympatyków prawicy, a przede wszystkim do polityków. Prawica ma to do siebie, że każdy ma swoją rację, która jest "najmojsza". Wystarczy, że ktoś ma nieco inny pogląd np. w kwestii aborcji, a już jest przez część prawicy uważany za wroga. Ja też nie jestem miłośnikiem Jaruzelskiego, ale mam świadomość, że jak LK wziąłby Kaczyńskiego, to byłby to grzech śmiertelny i czyn niegodny prawicy, ale jakby go nie wziął, to byłby "człowiekiem małostkowym", "małym" itp. A w tym czasie kampania byłaby w toku i to oczywiście byłoby wykorzystane przeciwko niemu. Trzeba więc sobie zdawać sprawę, że LK nie stałby się nagle sympatykiem Spawacza, tylko zwyczajnie uprawiał politykę. Na marginesie, ta cecha polskiej prawicy (tzn. że każdy ma swoje zdanie i ono jest jedyne nieomylne) pokazuje, jak fałszywy był obraz obu Kaczyńskich wykreowany przez ich przeciwników. Umiejętność zebrania tak wielu środowisk prawicowych w jednej partii (przypomnę, że prawie UPR się załapało) świadczy o tym, że LK był, a JK jest, osobami rozumiejącymi kompromis polityczny, oczywiście w pewnym zakresie. Myślę, że to jest właśnie to, co trzyma w PiSie np. Macierewicza, który przecież jest osobą o poglądach w dużym stopniu odmiennych od poglądów obu Kaczyńskich, ale który doświadczył rozbijania prawicy (konwent św. Katarzyny) i okazał się znacznie bardziej dojrzalszy niż Ujazdowski czy Jurek. Wreszcie trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że jest to co prawda znaczne uproszczenie, ale zależność jest dość prosta - im bardziej przeciwnicy PiSu "dobrze życząc" sugerują wycofanie się JK do Sulejówka, tym bardziej PiS nie powinien tego robić. ps. w pierwszym odruchu też mnie te informacje co do gazu łupkowego zdziwiły, ale ktoś słusznie na frondzie zauważył koincydencję czasową z przylotem Niedźwiedzia i wcześniejszymi informacjami o katastrofie dla Gazpromu, jeśli te informacje o złożach gazu się potwierdzą. Prawdopodobnie (choć niczego nie wykluczam) jest to więc zwykła wrzutka.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 19.04.2010 o godz. 15:21.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Widzę ,że historia faktycznie potrafi układać ciekawe narracje. Ja myślałem , że odszedł bo mu podłożono świnię , żeby przypadkiem Konrad Szymański nie miał problemów z dostaniem się do PE . A co do teoretycznego kandydata PiS-SLDowskiego , to miałeś Sędzio kiedyś taką fajną grafikę w podpisie . Szkoda że już jej nie ma . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() mam swojego kandydata, wyzwolmy Kraków edit niestety :( http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ydenta_RP.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 19.04.2010 o godz. 15:49.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaś co do Libickiego - być może była to świnia, ale fakt jest taki, że odszedł gdy zdecydowano, że nie będzie kandydatem. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Cimoszewicz jako kandydat lewicy to jedyny dobry wybór. PiS wystawi Kaczyńskiego to niemal pewne ale sam zainteresowany będzie się wahał. Jarek to silny człowiek z charyzmą z osobowością przywódczą.
Teraz to kwestia rozegrania kampanii wyborczej. Moim zdaniem PiS powinno w sondażach znacznie podskoczyć w górę w granicach 40%. PO musiała zmieniać kampanię wyborczą a Palikot i Niesiołowski mają pewnie zakaz udzielania się w mediach przez najbliższy czas. A jak wiadomo to głównie Palikot ,,robię partii połowę elektoratu antyPiSowskiego,, . PO straci bardzo dużo na rzecz stonowanej kampanii wyborczej zyskać może PiS jak to dobrze rozegra. W drugiej turze widzę Cimoszewicza i Kaczyńskiego. PS. Może nie polityczne, ale zgadujcie kto to ? ![]()
Ostatnio edytowane przez harimata : 19.04.2010 o godz. 16:08.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak na moje oko zona Komorowskiego.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
http://wyborcza.pl/1,76842,7778019,_...molenska_.html Ale ciekawa jest jedna teza z tego tematu, jako że nikt poważny na uroczystości nie przyjechał, oznacza to że polityka PO spych nas do pozimu nic nie znaczącego kraju. Gdy zapowiadano przyjazd wszystkich delegacji była to oznaka wielkiego poszanowania dla pary prezydenckiej. Rozdwojenie jaźni, zaburzenia emocjonalne? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Zresztą nie sposób nie zauważyć że dwójka polityków z którymi się przyjaźnił to była taka przyjaźń poglądów - Saakaszwili jeden z większych wrogów Rosji , Klaus - połączyła ich niechęć do traktatu i ogólnie Unii. Druga kwestia to na ile ta większość wykorzystała tą aferę z wulkanem a na ile były to jednak względy bezpieczeństwa. Ja tak sobie myślę że trochę nie na miejscu jest lansować tezę pt. 'kto chciał to przyleciał', wiedząc w jaki sposób zginął Prezydent.Odrzucając na chwilę teorie spiskowe, to jednak na dziś najbardziej prawdopodobne jest to że 'nasi' chcieli(lądować) a nie powinni. Na ile ten cały pył zagraża nie wiemy ale jest faktem że prawie cała latająca Europa stoi.Odwołano tysiące lotów, jak czytam to i Formuła została uziemiona w Chinach , nato podaje że jakieś awarie spotkały F16 - innych przykładów na paraliż jest mnóstwo więc ja mam do tego dystans szczególnie że jeszcze chwilę temu , gdy podawane były reakcje wielu krajów, wielu osób oraz składy delegacji to sporo osób mówiło - teraz widzicie jak obraz Kaczyńskiego z którym nie liczy się Europa i Świat - jest nie prawdziwy.Wystarczył wybuch wulkanu ,odwołanie większości delegacji a ci sami mówią zupełnie coś odwrotnego czyli jak wielcy tego świata olali Kaczyńskiego i nasz kraj. Prawda pewnie gdzieś leży po środku a dla mnie osobiście jest to tak samo nie warte kłótni czy jakiś wielkich analiz jak to czy słusznie pochowano go na Wawelu czy nie. Przez tą katastrofę mamy o wiele ważniejsze problemy ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
Teoretycznie masz rację. Z drugiej strony ja bym bardziej zwrócił uwagę na to, co pisał Sędzia. Moim zdaniem on nie ma wyboru w tej chwili. Kampania będzie krótka i rozpocznie się niebawem. Nie ma czasu na kreowanie nowego kandydata, a żaden z aktualnych nie ma większych szans. Jeśli PiS przegra wybory prezydenckie to skazuje się na polityczny margines. Niestety, w katastrofie nie zginął tylko i wyłącznie prezydent, ale najbliższe partyjne otoczenie Jarosława Kaczyńskiego. PiSowi zabraknie kadr i struktur do walki z PO. Nie zapominajmy, że Gęsicka i Natalli-Świat były kreowane na twarze partii. Wasserman, Putra i Gosiewski to przyboczni. Teraz jest trójka Bielan, Kurski, Kamiński którzy nie znoszą się nawzajem, Ziobro, który mocno ochłodził stosunki z prezesem, bezbarwna Gilowska i zabawna Rokita. Z tego punktu widzenia PiS musi mieć prezydenta. ![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Romaszewski odszedł z zupełnie innego powodu - akurat w jego wypadku to on sam pojechał po bandzie przedkładając kolesiostwo nad wizerunek własnej partii.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Pis jest w kropce - naturalnym kandydatem wydaje się być Ziobro.Zawsze fascynował mnie ten człowiek którego wprost nie znoszę a który ma ogromne jak na człowieka Pisu - poparcie.
Tyle że on ponoć jest skonfliktowany. Start Jarka , przy wygranej to bezkrólewie w Pisie - z drugiej strony nie wiedział bym co o nim myśleć, gdy w sytuacji śmierci brata, matki w bardzo ciężkim stanie - on jedzie z kampanią, co jednak wiąże się z podróżami, spotkaniami, wiecami.Chyba że jego celem było by wziąć wszystkich na litość, ale tak jak mówię - wydaje mi się to mało prawdopodobne by kandydował. Ja tu co dziwne w pełni zgadzam się z Sedzią że Gilowska mogła by być najlepszym kandydatem.To jest na prawdę konkretna baba która potrafi mówić, potrafi być stanowcza, solidnie ripostuje.Nie czarujmy się - wizerunek będzie tu grał rolę a jak tak słucham Komorowskiego i te jego przemowy mówione takim tonem jak by to dziecko z podstawówki czytało, to mam wrażenie że on przerżnie te wybory i z Jarkiem i z Gilowską i z Cimoszewiczem, gdyby startował a jeśli nie to można nawet z Olechowskim.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.04.2010 o godz. 17:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|