The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.04.2010, 18:16
Zbychu napisał(a):Wyświetl post
Niedawno czytałem w rzepie że Jarosław Kaczyński ma najniższe zaufanie w społeczeństwie wśród polityków.Nie wydaje mi się aby miał duże szanse na wygraną.

Ideologicznie PiS to patriotyczna,przywiązana do tradycji, antysalonowa partia.Niestety jest źle zarządzana.Myśle że jest dobry moment aby Jarosław Kaczyński wycofał się z polityki i oddał przywództwo komuś mniej krzykliwemu a bardziej merytorycznemu.

Osobiście wolałbym aby Prawo i Sprawiedliwość pogodziło się i poparło w wyborach Marka Jurka aczkolwiek wiem że to raczej nierealne...
Marek Jurek nie ma najmniejszych szans na wygranie czegokolwiek. On nie ma tego czegoś, co pozwala za sobą pociągnąć tłumy.

Zaś co do tego wycofania się z polityki - cała PO i GW marzą by tak się stało. Takie dobre rady padają zawsze z ust zadeklarowanych przeciwników PiSu. Ci ludzie nie życzą PiSowi dobrze, a zatem to nie jest dobra rada.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2010, 18:28
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Marek Jurek wycofał się już z wyborów.
Jakieś potwierdzenie? Nigdzie tego nie mogę znaleźć
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 15.04.2010, 18:31
Staram się chłodnym okiem patrzeć na to wszystko.
Coś jest w nas Polakach żłego jednak.....Tragedia, wielka traggedia a poprez decyzje o pochówku skaczemy sobie do oczu.
Według mnie, pochówek na Wawelu TAK, ale tylko jako wyraz szacunku dla wszystkich ofiar katastrowy a nie jako uznanie zasług Prezydenta.
Taki "pomnik"WSZYSTKICH ofiar w tym jakże ważnym miejscu....
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 15.04.2010, 18:32
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Ale mnie nie interesuje co ty zdzierzysz a czego nie Niemniej jednak zaprzeczanie faktom, potwierdzonym wielokrotnie i przez wiele roznych osob (i przez sądy) ociera sie chyba o problemy psychiczne.

http://wyborcza.pl/1,76842,6045290,N...pieniedzy.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...3,2735743.html
Mam do Ciebie jedno pytanie, czy poza lekturą Wybiórczej czytasz jeszcze jakieś książki Bo jeżeli swoją wiedzę historyczną opierasz na wiadomościach pozyskanych z tej gazety to serdecznie współczuję.

Wiele różnych, czyli zeznania SB-eków, którzy dzisiaj niczego nie pamiętają, tudzież nigdy nikogo nie zwerbowali są dla Ciebie rzecz jasna najbardziej wiarygodne, bardziej od dokumentów przedstawionych w książce. Powtarzam dokumentów wewnętrznych, czyli takich, których SB-ecja na zewnątrz nigdy nie ukazała bo samo ich ujawnienie byłoby dla opozycji niewiarygodne tj. raporty operacyjne, księgi ewidencyjne itp.). Fałszowane mogły być tak jak wspomniał nawet SB-ek w pierwszym przez Ciebie przytoczonym artykule (z posta nr 5832), że zacytuję
"[...] Od kierownictwa przychodziły gotowe teksty, które przepisywaliśmy jako teksty Wałęsy. Nikt nie pytał, skąd są te teksty. Przychodziły z góry, i już. Były wymyślone w gabinetach generałów.[...]

Maraszkiewicz np. napisał odezwę Wałęsy z internowania wzywającą do przestrzegania praw stanu wojennego. Na próbę rozkolportowaliśmy to w Częstochowie i była z tego wielka kompromitacja, bo nikt nie uwierzył.[...]

Jakie dokumenty wytwarzaliście?

- Od donosów z różnych lat, pokwitowań przez oświadczenia do fałszywych grypsów. Pamiętam np. zobowiązanie do współpracy podpisane rzekomo w trakcie internowania. Większość na bieżąco była niszczona jako nieudana. Zadowalających zostało ok. 11 dokumentów.[...]"

To jedna sprawa, kolejna to wiarygodność tegoż anonimowego świadka, pamiętam jazdę GieWu po Zyzaku, czyż to nie jakaś hipokryzja, że "Nasz anonim, dobry anonim, cudzy anonim, a fuj" tym bardziej, że anonimowi rozmówcy Zyzaka koniec, końców się ujawnili i potwierdzili informacje przekazane w książce.

Aha i jeszcze jedna kwestia wiarygodności tegoż artykułu, zacytuję
"Pierwszy etap działań polegał na "przedłużeniu działalności" TW ps. Bolek, tj. Lecha Wałęsy, o minimum dziesięć lat (ostatnie doniesienie "Bolka" pochodziło z 1970 r.).[...]"
Otóż Lech Wałęsa jako tw. ps. "Bolek" został zarejestrowany 29 grudnia, więc według redaktora z GieWu, ostatnie jego doniesienie pochodziło z dni pomiędzy 30 a 31 grudnia 1970. Doprawdy krótka byłaby ta współpraca. Według autorów książki "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii” współpraca Lecha Wałęsy z SB jako tw o ps. "Bolek" trwała w latach 1970-1976. Stąd można sobie książkę ściągnąć
http://www.permedium.pl/lech-wa-sa/s...biografii.html

A tak już na koniec potwierdzeniem współpracy Wałęsy z SB i jego matactwa, jest Jego działalność po 1992 r., kradzież i zniszczenie dokumentów ze swojej teczki. Jego tysiąc wersji na temat kontaktów z SB nie jest przekonujące nawet dla Jego apologetów.

PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
A teczka Jaroslawa Kaczynskiego nie byla wedlug niego i jego zwolennikow sfalszowana?
Teczka Jarosława, a właściwie tzw. deklaracja lojalności została sfałszowana przez UOP a nie przez SB. O inwigilacji prawicy w latach 1992-1995 coś słyszałeś
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 15.04.2010 o godz. 18:39.
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2010, 18:44
Abstrahując już od tematu Wawelu, bo...
Dzisiaj przeszedłem się popołudniem po Rynku, Starym Mieście, okolicach dworca głównego i tak sie zastanawiam. Ten pan, który życzył innym żeby nie zeszli na psy, tak się cieszy z niedzielnych uroczystości, może te w jakiś sposób wypromują miasto, ale:
- Rynek, tam gdzie ma się odbyć jedna z części uroczystości. Sukiennice w (wiecznym) remoncie, wszystko pozasłaniane rusztowaniami, miejscami jakieś folie i prowizoryczne ogrodzenia, kontenery robotników. Od strony "Adasia" pseudo-foliowa maskownica zejścia do podziemi. Ogólnie jakoś tak NIEWYJŚCIOWO -a przecież wiemy jak ta część miasta jest piękna, gdy nie jest (wiecznie) rozkopana...
- Kraków czeka na nie tylko VIPów, ale też na masę turystów. Okolice Dworca Gł.: pełno pijaków i ogólny brud. W tunelach dworcowych dominującym zapachem jest zapach moczu...
- Ciekawe czy Kraków, ostrzeże potencjalnych turystów, że w okolicach dworca czają się na nich pseudo-taksówkarze (szeroko opisywani w lokalnych mediach).

Żeby tylko Jacuś nie wypalił i nie zmienił patrona naszego stadionu...
Sędzia
Senior Member

Stary 15.04.2010, 18:55
http://www.youtube.com/watch?v=HLO7DjlTSY4

Jak to wyciągną na Komorrę w kampanii, to poparcie poleci w dół...
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.04.2010, 19:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tematu by nie było ale trza Kwachowi oddać że mimo iż jest niewierzącym to z kościołem utrzymywał zawsze bardzo przyjazne stosunki i przez część hierarchii był także szanowany a nawet lubiany.
Który z przywódców SLD przyjaznych stosunków z Kościołem nie utrzymywał? Choćby oficjalnie? Od zbierania antykościelnych i antyklerykalnych elementów są harcownicy, od nich w razie gdyby przegięli zawsze można się odciąć. Taki Olejniczak to się deklaruje jako katolik nawet.

Z tym lubieniem Kwaśniewskiego przez hierarchię - nic mi na ten temat nie wiadomo. A podejrzewam, że jestem znacznie bliżej Kościoła niż Ty. To, że był szanowany - jako prezydent i człowiek. Mimo swojej daleko idącej niechęci do niego nigdy nie posunąłbym się tak daleko, jak posuwają się obecni "krytycy" PiS-u. Kwestia przyzwoitości.

Na koniec: czy Kwaśniewski jest obecnie niewierzący - nie wiem. Swego czasu różne na ten temat docierały opinie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 15.04.2010, 19:15
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Protesty nastolatków, czerwonych i popaprańców utwierdzają mnie w przekonaniu o słuszności tego wyboru.
A mnie w przekonaniu że powinno się usunąć Twoją wypowiedź.

Cytat:
Jarek pewnie nie ma głowy do walki
Dobrze, że niektórych nie opuszcza poczucie humoru...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.04.2010, 19:15
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Marek Jurek nie ma najmniejszych szans na wygranie czegokolwiek. On nie ma tego czegoś, co pozwala za sobą pociągnąć tłumy.

.
Przynajmniej ma jakieś zasady,którymi się w życiu kieruje.Nie jest katolikiem na pokaz jak co niektórzy.

Wogóle dziwne to ciągłe poparcie części kościoła(RM,Rydzyk i reszta) dla PiSu.Kiedy przyszła próba zabrakło poparcia dla zmiany konstytucji - ochrona życia poczętego.

Odnośnie PiSu.Myśle że potrzebna tam jest pewna zmiana.Innaczej coraz częściej będziemy oglądać przypadki odchodzenia czołowych postaci jak Jurek czy ostatnio Libicki,Romaszewski...

Nawet zawładnięcie TVP nie bardzo przekłada się na poparcie dla tej formacji.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
AS82
Banita

Stary 15.04.2010, 19:19
Dobrze ze to w koncu ktos szczerze przyznal ,ze TVP to tuba propagandowa PISu
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.04.2010, 19:20

uhhhu o ja cię kręcę <szok> Rzeczywiście minus 30% jak nic.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2010, 19:28
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że niektórych nie opuszcza poczucie humoru...
Fakt, stracił tylko brata w katastrofie i ma ciężko chorą matkę w szpitalu, która nie wie nawet jeszcze o tej całej tragedii. Na pewno o niczym innym nie myśli jak tylko o wyborach. W końcu jeżeli czegoś nauczyła nas lektura "Gazety Wyborczej" to tego, że Jarosław Kaczyński na miano człowieka nie zasługuje.

Jesteś tak żałosny, że do tej chwili Cię ignorowałem, ale nad tym jednym nie potrafiłem przejść do porządku dziennego. Ich polityczni konkurenci potrafią zachować się godnie (nawet jeżeli robią to tylko na pokaz, w co nie wierzę - też są ludźmi), więc mógłbyś spróbować wziąć z nich przykład. Przynajmniej do czasu pogrzebu.
Bardzo rzadko zdarza się, że ktoś może wziąć przykład kultury i taktu od naszych czynnych polityków, co samo w sobie dużo mówi o Twojej osobie. Masz okazję - wykorzystaj ją.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.04.2010, 19:32
http://wiadomosci.onet.pl/2155674,12...rofe,item.html

Cytat:
– Wiadomo kto za to odpowiada. Winny czy niewinny, ty jesteś pierwszą osobą (prezydentem) i ty za to odpowiadasz. I dlatego mówienie, że winę ponoszą piloci, że oni zadecydowali o lądowaniu jest niewłaściwe – powiedział dziennikarzom prezydent Aleksander Łukaszenka po sobotniej katastrofie w Smoleńsku. O sprawie pisze tvp.info. powołując się na belsat.eu, portal telewizji Belsat TV.
Zdaniem Łukaszenki, gdy pojawia się problemy podczas lotu prezydenckiego samolotu, dowódca lotu informuje o tym prezydenta.

– Prezydent pyta, czy możliwe jest lądowanie i ostatnie słowo i tak należy do niego, a pilot musi się podporządkować – powiedział Łukaszenka.

Przypomniał też o sytuacji z lotem prezydenta Kaczyńskiego do Gruzji w sierpniu 2008.

– Dla mnie i takich jak ja, to bardzo ważna lekcja. My prezydenci powinniśmy pamiętać, że w samolocie znajduje się jeszcze 100 osób, które mają rodziny – powiedział białoruski prezydent. – Z techniką było wszystko w porządku. Niewłaściwa była decyzja głównego człowieka – podkreślił.

Białoruski prezydent wyraził też swój żal, że "zginął prezydent oraz i inni urzędnicy przyjacielskiego kraju". Białoruś podczas uroczystości pogrzebowych w Krakowie będzie reprezentował Borys Batura – szef izby wyższej białoruskiego Zgromadzenia Narodowego.

on to jednak w innym świecie żyje
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 15.04.2010, 19:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Fakt, stracił tylko brata w katastrofie i ma ciężko chorą matkę w szpitalu, która nie wie nawet jeszcze o tej całej tragedii. Na pewno o niczym innym nie myśli jak tylko o wyborach. W końcu jeżeli czegoś nauczyła nas lektura "Gazety Wyborczej" to tego, że Jarosław Kaczyński na miano człowieka nie zasługuje.

Jesteś tak żałosny, że do tej chwili Cię ignorowałem, ale nad tym jednym nie potrafiłem przejść do porządku dziennego. Ich polityczni konkurenci potrafią zachować się godnie (nawet jeżeli robią to tylko na pokaz, w co nie wierzę - też są ludźmi), więc mógłbyś spróbować wziąć z nich przykład. Przynajmniej do czasu pogrzebu.
Bardzo rzadko zdarza się, że ktoś może wziąć przykład kultury i taktu od naszych czynnych polityków, co samo w sobie dużo mówi o Twojej osobie. Masz okazję - wykorzystaj ją.
Zasadniczo różnimy się w postrzeganiu pewnej osoby. Zróbmy więc tak, że wrócimy do tej kwestii dokładnie za miesiąc na PW.
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.04.2010, 19:55
Jarosław Samo Zło może wszystko i na pewno nie jest człowiekiem, nie wiedziałeś Wolfy?

A powaznie. Najbardziej mnie rozbawia jak widze 'elite' wyszydzajac stare babcie które widza w Tusku szatana. A rozbawia mnie dlatego, ze ta sama 'elita' widzi dokładnie to samo w Kaczyńskim.

Siebie warci.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.04.2010, 19:57
http://wiadomosci.onet.pl/2155946,12,item.html

Trzeba przyznać że robi wrażenie. Gdzie Sarkozy?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
wolfy
Senior Member

Stary 15.04.2010, 19:58
Zasadniczo różnimy się w postrzeganiu pewnej osoby. Zróbmy więc tak, że wrócimy do tej kwestii dokładnie za miesiąc na PW.
Myślę, że nie ma do czego wracać i jestem pewien, że nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, również na PW.

0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jarosław Samo Zło może wszystko i na pewno nie jest człowiekiem, nie wiedziałeś Wolfy?

A powaznie. Najbardziej mnie rozbawia jak widze 'elite' wyszydzajac stare babcie które widza w Tusku szatana. A rozbawia mnie dlatego, ze ta sama 'elita' widzi dokładnie to samo w Kaczyńskim.

Siebie warci.
Są pewne granice. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby nie potrafić uszanować bólu rodziny?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2010 o godz. 20:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 15.04.2010, 20:05
Mierzi mnie gdy widzę to polskie piekiełko. W okresie żałoby narodowej. Po Prezydencie Rzeczypospolitej Polskiej. Lubianym lub nie ale Prezydencie.

Wawel to był tylko pretekst. Prędzej czy później musiało się rozpętać.

Piłsudski to jednak rację miał.

Naród wielki, tylko ludzie ****y.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 15.04.2010, 20:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Są pewne granice. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby nie potrafić uszanować bólu rodziny?
No nie, teraz to przesadziłeś. Gdzie ja nie uszanowałem bólu rodziny? W którym momencie? Mało to razy podkreślałem ogrom tragedii i współczucie? Mało to razy pisałem o szacunku dla zmarłego prezydenta, bo był również moim prezydentem? Zacznij chłopie czytać ze zrozumieniem, a jeśli nie podobają Ci się opinie innych to zamknij temat albo idź ochłonąć.
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.04.2010, 20:17
No nie, teraz to przesadziłeś. Gdzie ja nie uszanowałem bólu rodziny? W którym momencie? Mało to razy podkreślałem ogrom tragedii i współczucie? Mało to razy pisałem o szacunku dla zmarłego prezydenta, bo był również moim prezydentem? Zacznij chłopie czytać ze zrozumieniem, a jeśli nie podobają Ci się opinie innych to zamknij temat albo idź ochłonąć.
Jak na moje oko cytat odnosi się do 0 22 a nie do Ciebie akurat w tym wypadku.
Sorry za wtrącenie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.04.2010, 20:18
Spokojnie, nędzna grupka wszarzy podjarana jest tym, że się o nich mówi. Z jednej strony setki tysiący ludzi od tygodnia stoją w kolejce by pożegnać prezydenta, a tu kilkusetosobowa grupa łachmytów zorganizowana przez działaczy PO próbuje zawrócić kijem Wisłę. Puszczają im zwieracze bo polski naród pokazuje im wała. Tyle kłamstw, obelg, błota wylanych na prezydenta, a oni mają to głeboko w dupie i....stoją w kolejce. Nie dość tego, to jeszcze cały świat polityczny i koronowany przylatuje aby pożegnać tego co podobno (wg. peoctwa) był przez ten świat był wyśmiewany.
Na nic wasze TVN, Polsaty i inne G.Wna (to do wyznawców tych merdiów). JUż koronowali Komorowskiego, a teraz mają pełno w gaciach.
Sędzia
Senior Member

Stary 15.04.2010, 20:21
Przynajmniej ma jakieś zasady,którymi się w życiu kieruje.Nie jest katolikiem na pokaz jak co niektórzy.

Wogóle dziwne to ciągłe poparcie części kościoła(RM,Rydzyk i reszta) dla PiSu.Kiedy przyszła próba zabrakło poparcia dla zmiany konstytucji - ochrona życia poczętego.

Odnośnie PiSu.Myśle że potrzebna tam jest pewna zmiana.Innaczej coraz częściej będziemy oglądać przypadki odchodzenia czołowych postaci jak Jurek czy ostatnio Libicki,Romaszewski...

Nie neguję że ma zasady, twierdzę tylko, że nie potrafi za sobą porwać tłumów.

Poparcie dla PiSu jest oczywiste - jeśli Rydzyk może poprzeć kogoś kto może zyskać maks 5% w wyborach (Prawica RP), kto w razie zwycięstwa będzie w 100% realizował politykę zgodną z poglądami Rydzyka czy RM, albo poprzeć kogoś kto ma szansę wygrać wybory (powiedzmy ok. 35%) i zrealizować 30% (lub 50%, nie mam pojęcia jaką wartość wstawić) tego, co jest zgodne z poglądami Rydzyka czy RM, to oczywiście bardziej wymierne korzyści przynosi poparcie tego, kto ma szansę wygrać.

To jest fakt, którego w pewnym momencie nie zrozumiał właśnie Marek Jurek. Odszedł z powodów ideowych i teraz nie ma żadnego wpływu na PiS. A gdyby nie odszedł, to mógłby wpłynąć znacznie na rezultat głosowania nad traktatem z Lizbony (przypominam że i tak bardzo dużo PiSu głosowało przeciw), a tym bardziej dzisiaj, gdy PiS potracił w katastrofie ważne osobistości, to Jurek mógłby wzmocnić swoją pozycję.

Po prostu niektórzy nie rozumieją tego, co rozumie np. Gowin - z partii się nie odchodzi, w partii się zostaje i próbuje się zmienić jej kurs. Jurek tego nie zrozumiał.

Libicki odszedł, bo mu nie dano stołka w PE. Romaszewski był tylko w klubie, nie był członkiem partii.
Raul TS
Member

Stary 15.04.2010, 20:22

Sędzia Ty tak naprawde poważnie ?

Szkoda bo rozmieniasz sie strasznie
Pozdrawiam
robertos
Member

Od: 01.2009

Stary 15.04.2010, 20:23
Dlaczego tak póżno dowiedzieliśmy się jaki naprawdę był prezydent - takie pytania zadają ludzie (można zobaczyć w tv) ,ja uważam jedno pewne media kreowały taki a nie inny obraz prezydenta ,przecież wszyscy widzieli jak z niego drwiono ,szczególnie Palikot ,Niesiołowski ten ostatnie podczas żałoby (TVP 3 - jak znajdę to wrzuce) ,osobiście uważam że po tej tragedi należy wyciągnąć wnioski ,szczególnie media .
To że bedzie pochowany na Wawelu to jest dobra decyzja a czas określi czy właściwa .
Sędzia
Senior Member

Stary 15.04.2010, 20:29
Raul TS napisał(a):Wyświetl post
Sędzia Ty tak naprawde poważnie ?

Szkoda bo rozmieniasz sie strasznie
Ja tylko twierdzę, że można z tej wypowiedzi zrobić niesamowity "klip", nic więcej.

http://przemyslawbabiarz.bloog.pl/id...l?ticaid=59fec

"Na Wawelu!
Podziel się: czwartek, 15 kwietnia 2010 9:31 Skocz do komentarzy

Spór o miejsce pochówku Pary Prezydenckiej jest bolesnym ukłuciem, którego doznajemy w czasie smutnym lecz niezwykłym, w czasie wielkiej defalsyfikacji naszego życia publicznego.

Protest tych, którzy uważają, że Prezydent Lech Kaczyński nie jest godzien spocząć na Wawelu dowodzi, że owa defalsyfikacja nie stała się udziałem wszystkich. Nic w tym dziwnego. Przecież ktoś owej falsyfikacji dokonywał, ktoś ją inspirował, ktoś jej sprzyjał.

Było to grono może niezbyt liczne, ale nader wpływowe. Narracja narzucona przez to grono przedstawiała Prezydenta Kaczyńskiego jako człowieka niegodnego swojego urzędu, nieudacznika, pozbawionego kwalifikacji by reprezentować Polskę. Tragiczna katastrofa pod Smoleńskiem ruszyła jednak z posad bryłę medialnego świata. Zasłona opadła. O Prezydencie Lechu Kaczyńskim zaczęto mówić prawdę. Prawdę o jego patriotyzmie, zaangażowaniu w sprawy Polski, o jego inteligencji, wykształceniu i kompetencji. Celem Lecha Kaczyńskiego, celem jego pracy, którą traktował jako służbę dla Ojczyzny było przywrócenie Polakom dumy ze swojej historii i tradycji. Bez tej dumy i poczucia godności nie możemy stanąć jak równoprawny partner dużych narodów Europy. To z jego inicjatywy, jeszcze jako prezydenta Warszawy, powstało tak oblegane przez młodzież Muzeum Powstania Warszawskiego. To on nie zawahał się przyjść z pomocą osamotnionej wobec rosyjskiej agresji Gruzji. Inicjatywa dyplomatyczna jaką wtedy podjął uczyniła na pewien z czas z Polski prawdziwego lidera regionu. To on w swoim przemówieniu w 2009 roku na Westerplatte przeciwstawił się arogancji premiera Rosji. Bolesne i znaczące było jego ówczesne osamotnienie. To on zachował solidarność z Irlandią, wobec której potęgi europejskie zastosowały niedopuszczalny nacisk w sprawie podpisania Traktatu Lizbońskiego. Trzeba było nie lada odwagi i mocnego charakteru, aby nie ulec presji często pochodzącej również z własnego kraju. To on wreszcie walczył o prawdę o Katyniu. Walczył z uporem. Walczył do końca.

I choć w tej walce poległ, odniósł symboliczne zwycięstwo. Tragedia smoleńska rozgłosiła na cały świat ludobójstwo katyńskie skuteczniej niż wszelkie przemówienia czy gesty.

To nie jest oczywiście pełny rejestr dokonań Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To tylko zarys, który pozostał w pamięci takiego zwykłego Polaka jak ja.

Nie mam złudzeń, że zdołam przekonać tych, którym bliższy jest obraz świata proponowany przez media tzw. głównego nurtu. W jednym punkcie zgadzam się z tym co napisał Andrzej Wajda - pochowanie Pary Prezydenckiej na Wawelu podzieli Polskę. Tylko, że Polska jest podzielona od dawna. A ostatnie wydarzenia pozwoliły tylko nieco głośniej przemówić tym, którzy nie odnajdowali w przekazie większości mediów swojego widzenia rzeczywistości. Nie ma powodów, abyśmy znów siedzieli cicho."
WILU TS
Banita

Stary 15.04.2010, 20:30
Ostatnia nadzieja w tej chmurze z nad Islandii...
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.04.2010, 20:30
do Gwiaździsty:

ochłoń chłopie, takim gadaniem niczym się od tych gówniarzy nie różnisz.
A od poniedziałku już będzie można , wtedy prowadź kampanię wyborczą.
Do niedzieli lepiej będzie ciszej , z powagą i godnością nad trumnami. Dla każdej ze stron.
Pan prezydent na pewno sobie na wrzaski przeciw sobie i za sobą nie zasłużył.

AS82
Banita

Stary 15.04.2010, 20:37
Po wypowiedzi Gwaździstego mozna stwierdzic ze czesc polskiej prawicy to skrajne oszołomstwo...żal czytać takie opinie
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.04.2010, 20:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, nędzna grupka wszarzy podjarana jest tym, że się o nich mówi. Z jednej strony setki tysiący ludzi od tygodnia stoją w kolejce by pożegnać prezydenta, a tu kilkusetosobowa grupa łachmytów zorganizowana przez działaczy PO próbuje zawrócić kijem Wisłę. Puszczają im zwieracze bo polski naród pokazuje im wała. Tyle kłamstw, obelg, błota wylanych na prezydenta, a oni mają to głeboko w dupie i....stoją w kolejce. Nie dość tego, to jeszcze cały świat polityczny i koronowany przylatuje aby pożegnać tego co podobno (wg. peoctwa) był przez ten świat był wyśmiewany.
Na nic wasze TVN, Polsaty i inne G.Wna (to do wyznawców tych merdiów). JUż koronowali Komorowskiego, a teraz mają pełno w gaciach.
Lol, za to twoje zwieracze najwyraźniej mogłyby kruszyć skały
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.04.2010, 20:39
harthausen napisał(a):Wyświetl post
do Gwiaździsty:

ochłoń chłopie, takim gadaniem niczym się od tych gówniarzy nie różnisz.
A od poniedziałku już będzie można , wtedy prowadź kampanię wyborczą.
Do niedzieli lepiej będzie ciszej , z powagą i godnością nad trumnami. Dla każdej ze stron.
Pan prezydent na pewno sobie na wrzaski przeciw sobie i za sobą nie zasłużył.
Wróciłeś już spod Kurii ? Twoi idole tej ciszy nie potrafią zachować, więc ja nie będę milczał. Za dużo ludzi w Polsce milczało gdy obrażano ich Prezydenta. Ale to się skończyło na szczęście.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów