|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
oglądałem uroczystości w tv i raziły mnie oklaski jak przejeżdżała trumna oraz późniejsze okrzyki "Lech Kaczyński dziękujemy" nie oddaje to w moim poczuciu powagi wydarzeniu jakim jest pogrzeb
![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Przyznam szczerze, że nie byłem na pogrzebie, oglądałem część w telewizji. Chciałbym natomiast żeby ktoś wytłumaczył mi to: ![]() Orzeu ja Ci to mogę obiecać. Jeśli Jarosław Kaczyński nie wystartuje w wyborach mogę tą samą drogą przeprosić za bezpodstawne zarzuty i zmyślone teorie, jak to określiłeś.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 19.04.2010 o godz. 11:38.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie chodzi orzeu o moje domysły. Już pojawiają się głosy czołowych polityków PISu, że to Jarek będzie stawał w konkury o urząd prezydenta. Więc proszę nie pisz nieprawdy, że te fakty biorę z rękawa.
Jacek Kurski napisał(a):
Jeśli Jarosław Kaczyński wycofa się z życia politycznego po tej tragedii to gwarantuję Ci, że publicznie przeproszę za moje "pomówienia". Ale orzeu sam wiesz, że tak się nie stanie ![]() Pan Dudi z kolei zaczyna przerzucać się ze mną argumentami kto gdzie był i co widział.. A fiordy to mi z ręki jadły.. Byłem na Rynku, byłem w okolicach Wawelu i widziałem co najmniej kilka flag i kilkanaście znaczków w klapach z kampanii PiSu. To że Ty nic nie widziałeś to nie znaczy, że tak nie było. Albo widzieć nie chciałeś, albo zwyczajnie nie zauważyłeś. Mniej agresji Dudi.. Nigdzie nie napisałem, że przemówienie Komorowskiego przypadło mi do gustu. Szczerze to o wiele bardziej "podobają" mi się przemówienia Tuska z ostatnich dni. Ale nie o tym jest ta dyskusja. Komorowski wg Ciebie "pieprzył o pierdołach: UE i Bóg wie o czym". Mnie natomiast nie podobało się polityczne wystąpienie Śniadka. Bo każde dziecko w Polsce wie, że Solidarność, na której czele stoi Śniadek wspiera PiS. Chyba nie zaprzeczysz.. Więc Śniadek na pogrzebie był POLITYCZNY. I to mnie boli. A Komorowski w najgorszym wypadku jest "słabym mówcą". Z dwojga złego wolę to drugie rozwiązanie Do tekstów Dudiego o pani z warzywniaka się nawet nie odnoszę bo nie chce mi się zniżać do tego poziomu. Kręgosłup mnie boli... Na POGRZEBIE okrzyki "Lech Kaczyński"... może dla Was jest to normalnie. Wg mnie to początek kampanii. Ot co.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie wiem czy dobrze to rozumiem ,ale wydaję mi się, że to ironiczne nawiązanie do słów Komorowskiego po wizycie Lecha Kaczyśkiego w Gruzji. Sądzę, że to miało ukazać hipokryzję marszałka. Ale to tylko moje domysły...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co Wy ludzie z tym zamachem
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja nadal nie wiem jak to rozumieć. Jeśli tak jak piszesz, to coś mi się wydaje że ten pogrzeb i chwila zadumy został przerobiony w manifestację polityczną. I to nie przez przeciwników pochowania prezydenta na Wawelu... Wydaje mi się że z tego mogą wyjść tylko kłopoty, a co do tej spokojniejszej polityki zapowiadanej w trakcie żałoby, to może być dokładnie odwrotnie...
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
I już niech Cie to nie boli. ![]() |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
||
Pan Józef z Halinką to w ogóle wyszli śmieci wyrzucić, a że akurat jechała trumna prezydenta to się na chwilę zatrzymali.
PS: Jeszcze jedno! Najwięcej do powiedzenia o pogrzebie mają na forum ci, którzy MIELI GO W DUPIE. Nagle wielcy obrońcy spokoju świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego, urażeni okrzykami czy transparentami.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.04.2010 o godz. 12:14.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Nie rozumiem również tej dyskusji na temat tego, czy Kaczyński będzie kandydował na prezydenta. PIS chyba nie ma innego wyjścia, bo nikt nie liczy, że Ziobro ma jakiekolwiek szanse. I myślę, że wcale nie będzie to źle postrzeganie, bo niby dlaczego miałoby być. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ironiczny transparent na pogrzebie.. czemu miał niby służyć?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Transparent wiadomo ze odnosil sie do slow Komorowskiego ale jego wystawienie na pogrzebie bylo delikatnie mowiac niefajne. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.zw.com.pl/artykul/466169_...ion_ludzi.html "– Szacujemy, że na trasie niedzielnego konduktu przewożącego ciało prezydenta zgromadziło się nawet 700 – 800 tysięcy osób – mówi Ewa Gawor, szefowa miejskiego Biura Bezpieczeństwa. " Pożegnało przed trumną ok. 180 tys. Na placu Piłsudskiego miało być ponoć 100 tys. Na pogrzebie było ponoć 150 tys., choć Rzepa (chyba) podawała wczoraj 200 tys. Byłem na Rynku i z tego co zauważyłem, to mnóstwo ludzi było tylko na chwilę, 10-15 minut, a potem odchodziła, Także jeśli liczyć że naraz było 150 tys., to łącznie choć przez chwilę musiało uczestniczyć znacznie więcej. Piszę w obu przypadkach "ponoć", bo "W sobotnim nabożeństwie żałobnym na Placu Piłsudskiego może wziąć udział nawet milion osób." i to samo jeśli chodzi o pogrzeb w Krakowie. W przypadku Placu Piłsudskiego warto odnotować że "W 2005 roku w trakcie mszy żałobnych po śmierci Jana Pawła II na placu zgromadziło się ponad 250 tys. wiernych. Rok później w trakcie wizyty papieża Benedykta XVI w uroczystościach religijnych uczestniczyło 300 tys. osób." A przecież teraz też Plac był wypełniony w podobny sposób. Mam ograniczone zaufanie co do "szacunków". Gdyby media podawały duże liczby to by się to zbytnio wpisywało w powszechność żałoby, co od momentu ogłoszenia pogrzebu na Wawelu jest w "pewnych środowiskach" bardzo niemile widziane.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 19.04.2010 o godz. 12:28.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Dla wyborców PO będzie źle postrzegane. Bo jak to? Dopiero co zmarł mu brat? Nie dotrze do nich, że w PiSie nie ma teraz lepszego kandydata i jest to jak najbardziej logiczne posunięcie. A tak naprawdę w tej krytyce chodzi tylko o to, że J.Kaczyński jest jedyną alternatywą i tylko on ma szanse coś zawalczyć z Komorowskim - więc interesownym już skacze gul na myśl, jakby jakimś cudem znów prezydentem został by ktoś z PiSu.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.04.2010 o godz. 12:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Predzej sugerujacy czynne uczestnictwo osob trzecich w tej katastrofie, anizeli majacy charakter ironiczny.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zwykle wspomnienie dawnych lat i podziekowanie za zaslugi no ale skoro nie chcesz tego widziec to ok.. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jedno mnie zastanawia, po kiego grzyba w ogóle są te "rozkminki" czy Jarosław będzie kandydował, czy też nie ze strony jak mniemam jego przeciwników politycznych
Trzeba było widzieć twarz Jarosława Kaczyńskiego, kiedy był na miejscu katastrofy, trzeba było widzieć Jego twarz wczoraj kiedy szedł za trumną swojego Brata. Niezależnie czy będzie kandydował, czy też nie część Jego umarła pod Smoleńskiem i Wasze rozkiminki są tutaj cholernie nie na miejscu, ale cóż jak to rzecze klasyk "mówię do Was święte słowa, a Wy do mnie moja krowa"... i tak każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Żartujesz prawda? Jeśli uważasz, że pan Śniadek jest apolityczny to pozwól, że sparafrazuje: "nikt cię nie przekona, że białe jest białe.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To niech nie będzie apolityczny. Ale Twoje wypowiedzi i zarzucanie mu agitacji politycznej nad grobem przyjaciela, świadczą tylko o Tobie. To Ciebie nikt nie przekona, że czasami trzeba być człowiekiem i spojrzeć na wszystko jak człowiek a nie nienawidzący całej reszty fanatyk jednego słusznego kierunku. Chłop mówił o Solidarności, od której wszystko się dla nich zaczęło, a Ty mu zarzucasz agitację wyborczą. Mądry jesteś?
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pozostaly 1% robi inne rzeczy. Albo opowiada kawaly, albo podrywa jego zone albo probuje wykorzystac smierc do wlasnych celow. Ja naleze do tych 99%, sadze ze Sniadek tez. A ty? ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli dotarło do Ciebie, że palnołes bzdurę i zmieniłeś temat. Jak widać PiS dalej dzieli ludzi ty jesteś w tych 99% którzy z pogrzebu robią wiec wyborczy ja jestem w tym 1 % dla których pogrzeb to smutne wydarzenie i wolą powiedzieć mniej niż przesadzić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Co do wypowiedzi Komorowskiego to strategia Tuska jak i całej Platformy jak widać bez zmian.
Ktoś na nas pluje, więc udajemy że deszcz pada. Odnoszę się do słów które wypowiedział w przemówieniu a mianowicie że zapamiętamy oznaki solidaryzmu Obamy ( miał wtedy powiedzieć że w tych chwilach wszyscy jesteśmy polakami. ) Nie wiem jak reszta ale ja zapamiętam że miał być a go nie było wolał wtedy w golfa grać ( tak opisuje "The Washington Times") ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie zrozumiales kompletnie co napisalem. Trzy razy czytalem i nie widze zwiazku miedzy tym co piszesz a tym co cytujesz. Co wiecej, jesli juz jest jakis zwiazek to jest on odwrotny o 180 stopni.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie rozumiem ska ta teoria?jakieś przełanki na to wskazują,czy takie podejście zyczeniowe. Jak dla mnie to Tusk ma już porobione do końca,i nikt uczciwy na niego nie zerknie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
yeah, żałoba skończona - pojednanie też.
nie pobijcie się tylko... ps. oby ludzie przejrzeli na oczy i na Bronka nie głosowali.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tylko kto wtedy byłby pierwszą damą jakby Jarek wygrał Wybory ? A ma teraz spore szanse
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.04.2010 o godz. 13:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czy Jaroslaw Kaczynki bedzie kandydowac czy nie ale osobiscie zyczylbym sobie tego. To bedzie spektakularna klapa!
Do wyborow autentyczne wspolczucie zamieni sie u wiekszosci ludzi w poczucie ze ktos ich chce w ten sposob wykorzystac, odejda emocje i wybory moga sie juz skonczyc w pierwszej turze wygrana Komorowskiego.![]()
DysoN
|
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Jak dla mnie JK nie wystartuje. Pominę spekulacje na temat jego stanu psychicznego. Według mnie jeśli JK wystartuje, i ewentualnie wygra, nie będzie miał z kogo zrobić szefa partii.
Ciekawa sprawa z Hrabią Wąsem. Jego przemówienie na pogrzebie pokazało, że ma charyzmę drewnianej deski. Nie dziwię się, że w PO pojawiły się glosy, żeby jednak go nie wystawiać. Donek może i by miał ochotę Bronisława wycyckać, ale wie, że po medialnej szopce pod tytułem "prawybory" byłoby to samobójstwo. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|