The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.04.2010, 11:35
oglądałem uroczystości w tv i raziły mnie oklaski jak przejeżdżała trumna oraz późniejsze okrzyki "Lech Kaczyński dziękujemy" nie oddaje to w moim poczuciu powagi wydarzeniu jakim jest pogrzeb
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 19.04.2010, 11:35
Cytat:
To jest niezwykle twardy człowiek. Na pierwszym po tragedii posiedzeniu klubu parlamentarnego powiedział, że jesteśmy winni kontynuować naszą walkę - w imię hołdu tym którzy zginęli - powiedział europoseł PiS.
To powiedział Kurski, więc ani to plotka, ani wyssane z palca. Całość dostępna w zapisach dzisiejszego kontrwywiadu. Ktoś swego czasu utrzymywał, że po takiej tragedii Kaczyński na pewno nie myśli o polityce. Moim zdaniem przeciwnie.

Przyznam szczerze, że nie byłem na pogrzebie, oglądałem część w telewizji. Chciałbym natomiast żeby ktoś wytłumaczył mi to:

Orzeu ja Ci to mogę obiecać. Jeśli Jarosław Kaczyński nie wystartuje w wyborach mogę tą samą drogą przeprosić za bezpodstawne zarzuty i zmyślone teorie, jak to określiłeś.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 19.04.2010 o godz. 11:38.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.04.2010, 11:55
Nie chodzi orzeu o moje domysły. Już pojawiają się głosy czołowych polityków PISu, że to Jarek będzie stawał w konkury o urząd prezydenta. Więc proszę nie pisz nieprawdy, że te fakty biorę z rękawa.

Jacek Kurski napisał(a):
"Nastrój wśród szerokiego obozu PiS i poza obozem - wśród osób, które przeżywają tę tragedię w Smoleńsku - jest taki,aby Jarosław Kaczyński kandydował na prezydenta. Ale to jest jego decyzja. To jest niezwykle twardy człowiek. Na pierwszym po tragedii posiedzeniu klubu parlamentarnego powiedział, że jesteśmy winni kontynuować naszą walkę - w imię hołdu tym którzy zginęli"
Tak jak pisałem, już pojawiają się głosy "dla dobra Polski, w imię hołdu zmarłym w tragedii, Jarosław jest w stanie zdobyć się na taki wielki gest..."

Jeśli Jarosław Kaczyński wycofa się z życia politycznego po tej tragedii to gwarantuję Ci, że publicznie przeproszę za moje "pomówienia". Ale orzeu sam wiesz, że tak się nie stanie

Pan Dudi z kolei zaczyna przerzucać się ze mną argumentami kto gdzie był i co widział.. A fiordy to mi z ręki jadły.. Byłem na Rynku, byłem w okolicach Wawelu i widziałem co najmniej kilka flag i kilkanaście znaczków w klapach z kampanii PiSu. To że Ty nic nie widziałeś to nie znaczy, że tak nie było. Albo widzieć nie chciałeś, albo zwyczajnie nie zauważyłeś. Mniej agresji Dudi..

Nigdzie nie napisałem, że przemówienie Komorowskiego przypadło mi do gustu. Szczerze to o wiele bardziej "podobają" mi się przemówienia Tuska z ostatnich dni. Ale nie o tym jest ta dyskusja. Komorowski wg Ciebie "pieprzył o pierdołach: UE i Bóg wie o czym". Mnie natomiast nie podobało się polityczne wystąpienie Śniadka. Bo każde dziecko w Polsce wie, że Solidarność, na której czele stoi Śniadek wspiera PiS. Chyba nie zaprzeczysz.. Więc Śniadek na pogrzebie był POLITYCZNY. I to mnie boli. A Komorowski w najgorszym wypadku jest "słabym mówcą". Z dwojga złego wolę to drugie rozwiązanie

Do tekstów Dudiego o pani z warzywniaka się nawet nie odnoszę bo nie chce mi się zniżać do tego poziomu. Kręgosłup mnie boli...

Na POGRZEBIE okrzyki "Lech Kaczyński"... może dla Was jest to normalnie. Wg mnie to początek kampanii. Ot co..
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 19.04.2010, 11:55
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Orzeu ja Ci to mogę obiecać. Jeśli Jarosław Kaczyński nie wystartuje w wyborach mogę tą samą drogą przeprosić za bezpodstawne zarzuty i zmyślone teorie, jak to określiłeś.
Nie wiem czy dobrze to rozumiem ,ale wydaję mi się, że to ironiczne nawiązanie do słów Komorowskiego po wizycie Lecha Kaczyśkiego w Gruzji. Sądzę, że to miało ukazać hipokryzję marszałka. Ale to tylko moje domysły...
QBAS
Senior Member

Stary 19.04.2010, 11:57
I co Wy ludzie z tym zamachem Żadnego zamachu nie było. To był wypadek. Katastrofa lotnicza. W której nota bene zginęło 96 osób. A nie tylko prezydencka para i parlamentarzyści jak to media przedstawiają...
MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 19.04.2010, 12:01
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dobrze to rozumiem ,ale wydaję mi się, że to ironiczne nawiązanie do słów Komorowskiego po wizycie Lecha Kaczyśkiego w Gruzji. Sądzę, że to miało ukazać hipokryzję marszałka. Ale to tylko moje domysły...
Ja nadal nie wiem jak to rozumieć. Jeśli tak jak piszesz, to coś mi się wydaje że ten pogrzeb i chwila zadumy został przerobiony w manifestację polityczną. I to nie przez przeciwników pochowania prezydenta na Wawelu... Wydaje mi się że z tego mogą wyjść tylko kłopoty, a co do tej spokojniejszej polityki zapowiadanej w trakcie żałoby, to może być dokładnie odwrotnie...
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 19.04.2010, 12:08
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie napisałem, że przemówienie Komorowskiego przypadło mi do gustu. Szczerze to o wiele bardziej "podobają" mi się przemówienia Tuska z ostatnich dni. Ale nie o tym jest ta dyskusja. Komorowski wg Ciebie "pieprzył o pierdołach: UE i Bóg wie o czym". Mnie natomiast nie podobało się polityczne wystąpienie Śniadka. Bo każde dziecko w Polsce wie, że Solidarność, na której czele stoi Śniadek wspiera PiS. Chyba nie zaprzeczysz.. Więc Śniadek na pogrzebie był POLITYCZNY. I to mnie boli. A Komorowski w najgorszym wypadku jest "słabym mówcą". Z dwojga złego wolę to drugie rozwiązanie
Pomyśl sobie- przez całe życie jesteś kibicem Wisły, działasz dla niej, ponosisz nie zawsze pozytywne konsekwencje tej działalności i zadajesz sobie dużo trudu, żeby "to jakoś było". Mija kilka lat, zmieniasz tryb życia, ale od kibicowania nigdy się nie odcinasz, aż pewnego dnia, nagle, giniesz tragicznie, zostawiając za sobą wielu przyjaciół, z którymi "z nie jednego drzewa jabłka kradłeś" i w końcu taki przyjaciel na Twoim pogrzebie wygłasza mowę. Ma prawo wspomnieć o starych, kibicowskich czasach, które Was połączyły i do których często wspólnie wracaliście wspomnieniami?

I już niech Cie to nie boli.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.04.2010, 12:09

I jeszcze jedno. Moim zdaniem nie ma co się podniecać ile było osób na uroczystościach w naszym Krakowie. Po pierwsze bo nikt dokładnej liczby podać nie potrafi. Po drugie podejrzewam, że wiele osób było "w centrum" nie z powodu wielkiego poparcia dla p.Kaczyńskiego, ale zwyczajnie by uczcić symbolicznie pamięć wszystkich zmarłych w katastrofie i być w miejscu, gdzie "dzieje się historia".
Zastanawiam się do jakich jeszcze sztuczek ludzie się posuną tylko po to by "umniejszyć" wydarzeniu.
Pan Józef z Halinką to w ogóle wyszli śmieci wyrzucić, a że akurat jechała trumna prezydenta to się na chwilę zatrzymali.

Co za porażająca logika! Nie pomyślałeś może, że jest zupełnie na odwrót to Kaczyński wspierał tą Solidarność i stąd właśnie takie, a nie inne przemówienie pana Śniadka?

Na POGRZEBIE okrzyki "Lech Kaczyński"... może dla Was jest to normalnie. Wg mnie to początek kampanii. Ot co..
Początek kampanii to nam już zaproponowała pani Róża Thun kilka dni wcześniej organizując protesty przeciwko pochówku na Wawelu, pomimo tego, że klamka już zapadła.

PS: Jeszcze jedno! Najwięcej do powiedzenia o pogrzebie mają na forum ci, którzy MIELI GO W DUPIE. Nagle wielcy obrońcy spokoju świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego, urażeni okrzykami czy transparentami.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.04.2010 o godz. 12:14.
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 19.04.2010, 12:14
Ja nadal nie wiem jak to rozumieć. Jeśli tak jak piszesz, to coś mi się wydaje że ten pogrzeb i chwila zadumy został przerobiony w manifestację polityczną. I to nie przez przeciwników pochowania prezydenta na Wawelu... Wydaje mi się że z tego mogą wyjść tylko kłopoty, a co do tej spokojniejszej polityki zapowiadanej w trakcie żałoby, to może być dokładnie odwrotnie...
A ja nie rozumiem dlaczego uważasz ten transparent za manifestację polityczną. Tak jak napisał grzechu1991 było to ironiczne nawiązanie do słów Komorowskiego. Ja tu nic politycznego nie widzę.

Nie rozumiem również tej dyskusji na temat tego, czy Kaczyński będzie kandydował na prezydenta. PIS chyba nie ma innego wyjścia, bo nikt nie liczy, że Ziobro ma jakiekolwiek szanse. I myślę, że wcale nie będzie to źle postrzeganie, bo niby dlaczego miałoby być.
joshi
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:16
ironiczny transparent na pogrzebie.. czemu miał niby służyć?
orzeu
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:17
Nie chodzi orzeu o moje domysły. Już pojawiają się głosy czołowych polityków PISu, że to Jarek będzie stawał w konkury o urząd prezydenta. Więc proszę nie pisz nieprawdy, że te fakty biorę z rękawa.

Tak jak pisałem, już pojawiają się głosy "dla dobra Polski, w imię hołdu zmarłym w tragedii, Jarosław jest w stanie zdobyć się na taki wielki gest..."

Jeśli Jarosław Kaczyński wycofa się z życia politycznego po tej tragedii to gwarantuję Ci, że publicznie przeproszę za moje "pomówienia". Ale orzeu sam wiesz, że tak się nie stanie

Pan Dudi z kolei zaczyna przerzucać się ze mną argumentami kto gdzie był i co widział.. A fiordy to mi z ręki jadły.. Byłem na Rynku, byłem w okolicach Wawelu i widziałem co najmniej kilka flag i kilkanaście znaczków w klapach z kampanii PiSu. To że Ty nic nie widziałeś to nie znaczy, że tak nie było. Albo widzieć nie chciałeś, albo zwyczajnie nie zauważyłeś. Mniej agresji Dudi..

Do tekstów Dudiego o pani z warzywniaka się nawet nie odnoszę bo nie chce mi się zniżać do tego poziomu. Kręgosłup mnie boli...

Slowa Sniadka byly raczej nawiazaniem do przeszlosci, do dzialalnosci Kaczynskiego w Solidarnosci, ktory w latach 80-tych byl uwazany przez Walese za swojego nastepce a wiec byl on druga osoba w Solidarnosci.

Transparent wiadomo ze odnosil sie do slow Komorowskiego ale jego wystawienie na pogrzebie bylo delikatnie mowiac niefajne.
WISŁA PANY !!
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.04.2010, 12:18
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Pomyśl sobie- przez całe życie jesteś kibicem Wisły, działasz dla niej, ponosisz nie zawsze pozytywne konsekwencje tej działalności i zadajesz sobie dużo trudu, żeby "to jakoś było". Mija kilka lat, zmieniasz tryb życia, ale od kibicowania nigdy się nie odcinasz, aż pewnego dnia, nagle, giniesz tragicznie, zostawiając za sobą wielu przyjaciół, z którymi "z nie jednego drzewa jabłka kradłeś" i w końcu taki przyjaciel na Twoim pogrzebie wygłasza mowę. Ma prawo wspomnieć o starych, kibicowskich czasach, które Was połączyły i do których często wspólnie wracaliście wspomnieniami?

I już niech Cie to nie boli.
No nie przesadzaj. Ty to tak odebrałeś, natomiast wielu ludzi w tym ja odebrałem to podobnie jak koledzy wyżej jako przemówienie polityczne. i umiej to uszanować.
Sędzia
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:19
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ale do tych 150 tys dodaj wszystkich z Warszawy z trasy, sprzed palacu i pl. Pilsudskiego i juz masz pol miliona. Dalej malo? To porownaj z awanturnikami i masz zestawienie jak 500 do jednego.
Ludzi na trasie od lotniska do Pałacu było od 700-800 tys.

http://www.zw.com.pl/artykul/466169_...ion_ludzi.html

"– Szacujemy, że na trasie niedzielnego konduktu przewożącego ciało prezydenta zgromadziło się nawet 700 – 800 tysięcy osób – mówi Ewa Gawor, szefowa miejskiego Biura Bezpieczeństwa. "

Pożegnało przed trumną ok. 180 tys.

Na placu Piłsudskiego miało być ponoć 100 tys.

Na pogrzebie było ponoć 150 tys., choć Rzepa (chyba) podawała wczoraj 200 tys.

Byłem na Rynku i z tego co zauważyłem, to mnóstwo ludzi było tylko na chwilę, 10-15 minut, a potem odchodziła, Także jeśli liczyć że naraz było 150 tys., to łącznie choć przez chwilę musiało uczestniczyć znacznie więcej.

Piszę w obu przypadkach "ponoć", bo "W sobotnim nabożeństwie żałobnym na Placu Piłsudskiego może wziąć udział nawet milion osób." i to samo jeśli chodzi o pogrzeb w Krakowie.

W przypadku Placu Piłsudskiego warto odnotować że "W 2005 roku w trakcie mszy żałobnych po śmierci Jana Pawła II na placu zgromadziło się ponad 250 tys. wiernych. Rok później w trakcie wizyty papieża Benedykta XVI w uroczystościach religijnych uczestniczyło 300 tys. osób." A przecież teraz też Plac był wypełniony w podobny sposób. Mam ograniczone zaufanie co do "szacunków". Gdyby media podawały duże liczby to by się to zbytnio wpisywało w powszechność żałoby, co od momentu ogłoszenia pogrzebu na Wawelu jest w "pewnych środowiskach" bardzo niemile widziane.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 19.04.2010 o godz. 12:28.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 19.04.2010, 12:20
rabi86 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem również tej dyskusji na temat tego, czy Kaczyński będzie kandydował na prezydenta. PIS chyba nie ma innego wyjścia, bo nikt nie liczy, że Ziobro ma jakiekolwiek szanse. I myślę, że wcale nie będzie to źle postrzeganie, bo niby dlaczego miałoby być.
Dla wyborców PO będzie źle postrzegane. Bo jak to? Dopiero co zmarł mu brat? Nie dotrze do nich, że w PiSie nie ma teraz lepszego kandydata i jest to jak najbardziej logiczne posunięcie. A tak naprawdę w tej krytyce chodzi tylko o to, że J.Kaczyński jest jedyną alternatywą i tylko on ma szanse coś zawalczyć z Komorowskim - więc interesownym już skacze gul na myśl, jakby jakimś cudem znów prezydentem został by ktoś z PiSu.
Ostatnio edytowane przez Snow : 19.04.2010 o godz. 12:32.
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.04.2010, 12:20
Predzej sugerujacy czynne uczestnictwo osob trzecich w tej katastrofie, anizeli majacy charakter ironiczny.
orzeu
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:23
Boleck napisał(a):Wyświetl post
No nie przesadzaj. Ty to tak odebrałeś, natomiast wielu ludzi w tym ja odebrałem to podobnie jak koledzy wyżej jako przemówienie polityczne. i umiej to uszanować.
Skoro tak odebraales to zastanow sie jaki interes polityczny moglby miec w tym Sniadek skoro nie jest w zadnej partii.
Zwykle wspomnienie dawnych lat i podziekowanie za zaslugi no ale skoro nie chcesz tego widziec to ok..
WISŁA PANY !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.04.2010, 12:27
Jedno mnie zastanawia, po kiego grzyba w ogóle są te "rozkminki" czy Jarosław będzie kandydował, czy też nie ze strony jak mniemam jego przeciwników politycznych Skoro nie Jesteście wyborcami PiSu i Kaczyńskiego, to nie rozumiem sensu przekomarzania się w tej kwestii, bowiem tak czy inaczej Was to nie dotyczy skoro głosować będziecie na Komorowskiego, czy też kogokolwiek z innych kandydatów. A jeżeli próbujecie "udowadnić" w ten sposób jaki to niby cyniczny nie jest Jarosław Kaczyński, że nic Go śmierć Brata nie obeszła tylko już próbuje wykorzystywać sytuację do przekucia tego na wynik wyborczy, to doprawdy puści Jesteście i beznadziejni, jak tych kilkudziesięciu typków z Youtuba przerabiających jeden filmik na tysiąc możliwości i próbujący w ten sposób "udowadniać", iż był to rosyjski zamach.
Trzeba było widzieć twarz Jarosława Kaczyńskiego, kiedy był na miejscu katastrofy, trzeba było widzieć Jego twarz wczoraj kiedy szedł za trumną swojego Brata. Niezależnie czy będzie kandydował, czy też nie część Jego umarła pod Smoleńskiem i Wasze rozkiminki są tutaj cholernie nie na miejscu, ale cóż jak to rzecze klasyk "mówię do Was święte słowa, a Wy do mnie moja krowa"... i tak każdy z nas pozostanie przy swoim zdaniu.
Boleck
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:46
Skoro tak odebraales to zastanow sie jaki interes polityczny moglby miec w tym Sniadek skoro nie jest w zadnej partii.
Zwykle wspomnienie dawnych lat i podziekowanie za zaslugi no ale skoro nie chcesz tego widziec to ok..
Żartujesz prawda? Jeśli uważasz, że pan Śniadek jest apolityczny to pozwól, że sparafrazuje: "nikt cię nie przekona, że białe jest białe.
pan Dudi
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:53
To niech nie będzie apolityczny. Ale Twoje wypowiedzi i zarzucanie mu agitacji politycznej nad grobem przyjaciela, świadczą tylko o Tobie. To Ciebie nikt nie przekona, że czasami trzeba być człowiekiem i spojrzeć na wszystko jak człowiek a nie nienawidzący całej reszty fanatyk jednego słusznego kierunku. Chłop mówił o Solidarności, od której wszystko się dla nich zaczęło, a Ty mu zarzucasz agitację wyborczą. Mądry jesteś?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
arti
Guest

Stary 19.04.2010, 12:54
Zgadzam się z Tobą, że zapewne będzie ostro. Ale tj. koniec PIS-u, a przynajmniej takiego PIS-u jakie dotąd znaliśmy. JK może wystartować w wyborach prezydenckich albo nie - dni jego koniunktury politycznej i tak są już policzone.
orzeu
Senior Member

Stary 19.04.2010, 12:57
Żartujesz prawda? Jeśli uważasz, że pan Śniadek jest apolityczny to pozwól, że sparafrazuje: "nikt cię nie przekona, że białe jest białe.
Wg mnie jakies 99% ludzi na pogrzebie kolegi wspomina jego dokonania, to kim byl, co dla nich znaczyl.
Pozostaly 1% robi inne rzeczy. Albo opowiada kawaly, albo podrywa jego zone albo probuje wykorzystac smierc do wlasnych celow.
Ja naleze do tych 99%, sadze ze Sniadek tez. A ty?
WISŁA PANY !!
Boleck
Senior Member

Stary 19.04.2010, 13:03
Wg mnie jakies 99% ludzi na pogrzebie kolegi wspomina jego dokonania, to kim byl, co dla nich znaczyl.
Pozostaly 1% robi inne rzeczy. Albo opowiada kawaly, albo podrywa jego zone albo probuje wykorzystac smierc do wlasnych celow.
Ja naleze do tych 99%, sadze ze Sniadek tez. A ty?
Czyli dotarło do Ciebie, że palnołes bzdurę i zmieniłeś temat. Jak widać PiS dalej dzieli ludzi ty jesteś w tych 99% którzy z pogrzebu robią wiec wyborczy ja jestem w tym 1 % dla których pogrzeb to smutne wydarzenie i wolą powiedzieć mniej niż przesadzić.
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 19.04.2010, 13:18
Co do wypowiedzi Komorowskiego to strategia Tuska jak i całej Platformy jak widać bez zmian.
Ktoś na nas pluje, więc udajemy że deszcz pada.
Odnoszę się do słów które wypowiedział w przemówieniu a mianowicie że zapamiętamy oznaki solidaryzmu Obamy ( miał wtedy powiedzieć że w tych chwilach wszyscy jesteśmy polakami. )

Nie wiem jak reszta ale ja zapamiętam że miał być a go nie było wolał wtedy w golfa grać ( tak opisuje "The Washington Times")
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

orzeu
Senior Member

Stary 19.04.2010, 13:24
Czyli dotarło do Ciebie, że palnołes bzdurę i zmieniłeś temat. Jak widać PiS dalej dzieli ludzi ty jesteś w tych 99% którzy z pogrzebu robią wiec wyborczy ja jestem w tym 1 % dla których pogrzeb to smutne wydarzenie i wolą powiedzieć mniej niż przesadzić.
Chyba nie zrozumiales kompletnie co napisalem. Trzy razy czytalem i nie widze zwiazku miedzy tym co piszesz a tym co cytujesz. Co wiecej, jesli juz jest jakis zwiazek to jest on odwrotny o 180 stopni.
WISŁA PANY !!
Marszałek
Senior Member

Stary 19.04.2010, 13:26
arti napisał(a):Wyświetl post
JK może wystartować w wyborach prezydenckich albo nie - dni jego koniunktury politycznej i tak są już policzone.
Nie rozumiem ska ta teoria?jakieś przełanki na to wskazują,czy takie podejście zyczeniowe. Jak dla mnie to Tusk ma już porobione do końca,i nikt uczciwy na niego nie zerknie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Boleck
Senior Member

Stary 19.04.2010, 13:33
Chyba nie zrozumiales kompletnie co napisalem. Trzy razy czytalem i nie widze zwiazku miedzy tym co piszesz a tym co cytujesz. Co wiecej, jesli juz jest jakis zwiazek to jest on odwrotny o 180 stopni.
Tak, zrozumiałem Śniadek jest apolityczny i tylko wspominał, - wierzysz w to co wypisujesz?

Cytat:
Jak dla mnie to Tusk ma już porobione do końca,i nikt uczciwy na niego nie zerknie.
Na czym opierasz te brednie?
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.04.2010, 13:38
yeah, żałoba skończona - pojednanie też. wojnę polityczną czas zacząć!

nie pobijcie się tylko...

ps. oby ludzie przejrzeli na oczy i na Bronka nie głosowali..
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.04.2010, 13:38
Tylko kto wtedy byłby pierwszą damą jakby Jarek wygrał Wybory ? A ma teraz spore szanse
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.04.2010 o godz. 13:42.
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.04.2010, 13:39
Nie wiem czy Jaroslaw Kaczynki bedzie kandydowac czy nie ale osobiscie zyczylbym sobie tego. To bedzie spektakularna klapa! Do wyborow autentyczne wspolczucie zamieni sie u wiekszosci ludzi w poczucie ze ktos ich chce w ten sposob wykorzystac, odejda emocje i wybory moga sie juz skonczyc w pierwszej turze wygrana Komorowskiego.
DysoN
Krissu
Militaris

Stary 19.04.2010, 13:39
Jak dla mnie JK nie wystartuje. Pominę spekulacje na temat jego stanu psychicznego. Według mnie jeśli JK wystartuje, i ewentualnie wygra, nie będzie miał z kogo zrobić szefa partii.

Ciekawa sprawa z Hrabią Wąsem. Jego przemówienie na pogrzebie pokazało, że ma charyzmę drewnianej deski. Nie dziwię się, że w PO pojawiły się glosy, żeby jednak go nie wystawiać. Donek może i by miał ochotę Bronisława wycyckać, ale wie, że po medialnej szopce pod tytułem "prawybory" byłoby to samobójstwo.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów