|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie wystarczy.
Protestować z decyzją która już się "wykona" czyt. po żałobie i pogrzebie to jak np strajkować przeciw zwolnieniach grupowych gdy się już jest zwolniony... Może porównanie mało trafne ale wygląda to tak że zwolennicy naciągają zbytnio zasługi i chociażby decyzję o pogrzebie na Wawelu a przeciwnicy robią to samo w drugą stronę. A wystarczyło pochować ich na Powązkach i byłoby po problemie. Naród byłby zjednoczony a para prezydencka spoczywałaby w mieście im bliskim. EDIT: ja sobie zdaję sprawę że decyzja nie będzie zmieniona ale to trochę jak za komuny. Wtedy też zwykły człowiek nie miał wpływu na decyzje podjęte "u góry" i też kazali siedzieć cicho. A już nagłe remontowanie trasy, którą przejeżdżać będzie kondukt jest dla mnie odzwierciedleniem działań komunistycznych. Jeszcze tylko trawa na zielono....
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 16.04.2010 o godz. 11:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Czy naprawde mozemy porównywac postać Generała Sikorskiego do prezydenta Kaczynskiego? Uscisle czy rozbicie sie Sikorskiego bylo jedynym argumentem za pochowaniem go na Wawelu? Oczywiscie NIE. Niestety w przypadku Kaczynskiego tak wlasnie jest. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tym ze teraz nie rozmawiamy o miejscu pochowku a o protestach ulicznych.
Fajnie by bylo gdybys dodawal "moim zdaniem". ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Negowanie zasług i osiągnięć bo ktoś ma podobne a ktoś większe. Jeszcze tylko odniosę się do wypowiedzi sugerującej klamstwo Jaroslawa Kaczyńskiego w sprawie miejsca spoczynku brata. Chcialam zauważyć, że do tej pory Jarosław nie wypowiedział się publicznie ani raz, w żadnej sprawie. Jedyne jego słowa, które były cytowane to te ze Smoleńska " moje życie się skończyło"... To obecnie zdruzgotany, nieszczęśliwy człowiek. Proszę - dajcie mu spokój. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywa obecnie będąc na dodatek zmuszony do ukrywania prawdy przed własną matką. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moja wypowiedz odnosila sie do odpowiedzi gooro33.
Ale mam pytanie kto z forumowiczow byl pod kuria aby samemy przekonac sie ile osob przychodzi?kto przychodzi? co krzycza? dlaczego? Nie mowie aby brac udzial ale stanac obok i poobserwowac a nie tylko opierac sie na przekazach medialnych. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odnośnie J.Kaczynskiego-nie wiem czy mowisz o mnie odnosnie klamstwa? Którym zdaniem zasugerowalem ze Jaroslaw klamie i w jakiej sprawie? Przepraszam za 2 posty pod soba ale chcialem szybko odpowiedziec przedmówcy. I co oznacza zebym dodawal "moim zdaniem"?
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 16.04.2010 o godz. 11:09.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy ze przychodzi. Kto i co krzyczy to juz nie jest istotne. Jedyna w miare wazna informacja to jest liczba i nic poza tym. Niech sobie krzycza ze 'Jaruzelski tez', niech krzycza 'nie dla kartofla', niech wznosza stonowane transparenty i liste argumentow przeciw, niech sobie spiewaja nawet "bialego misia". Wszystkim to wisi co oni robia. Wazny jest fakt ze w ogole tam przychodza choc wiedza ze nie ma po co.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Więc wymieniłam - tak jak ja to widzę. Cytat:
To odnosiło się do wypowiedzi Lizzy'ego. |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Zawsze będą szukać teorii spiskowych itp. A wygadywanie że Prezes Kaczyński niedawno rozpoczął kampanie wyborczą jest po prostu śmieszne. Ale ja mam cichą nadzieje że wbrew tym wszystkim i mimo wszystko Kaczyński wystartuje w wyborach bo w mojej opinii to jedyny sensowny kandydat na tą chwilę. ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Gdzie ja porównuje Sikorskiego do Kaczyńskiego Dwa razy już cytowałem Twoja wypowiedz. Cytat:
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak tak dalej tym protestującym będzie "gul skakać" to zaraz usłyszymy pewnie "Kartofla do Wora, Wór do jeziora", czy coś podobnego.
Wislak86 - wybitni? Korybut Wisniowiecki, Aleksander Waza, Olbracht Jagiellończyk, August II, Jan Kazimierz - wybitne jednostki. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dziwne podejscie szczególnie jak na kibica-podobno wierzymy w Wisłę do konca tak samo ci ludzie wierza ze jeszcze mozna to odkrecic.
A jak górnicy przyjezdzaja do Warszawy protestowac skoro wiedza ze i tak nic nie zdzaialaja to jest OK? Polska jest demokratycznym krajem. Nie mozna zabronic protestowac(bez wzgledu na to czy czy przyniesie to jakis skutek czy nie). Czy byles i widziales co krzycza ze piszesz o Jaruzelskim? ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kaczyński za bardzo dzielił Polaków (dobrzy PiS-źli cała reszta),pozatym za bardzo był pod wpływem brata Jarosława.Nie uważam go za jednostke wybitną i nie powinien spoczywac koło Piłsudskiego na Wawelu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2010 o godz. 11:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Górnicy po zadymach w Warszawie wywalczyli dla siebie bardzo dużo. Po co podawać argumenty jak sam kiedyś napisałeś '' nie znasz się na historii'' ? Po co wyciągać górników jak nie masz pojęcia po co tam pojechali i co wywalczyli? Widzisz masz swoje poglądy ja je szanuje ale nie możesz naciągać faktów.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 16.04.2010 o godz. 11:23.
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak to sobie wyobrażasz, przylatuje Obama do Polski w Niedziele i mówią mu: "Eee sorry Mista President, funreal Kacyński is not hier, bekołs ałer piple nie zgodaaa for Łowel Hil. Ju hew tu goł to Powązkii in Warszawa, łocz ałt for mad" Nikt im nie zabrania, jak widać. Nikt ich nie rozgonił (a powinien)... prawo do protestu mają, nie zmienia to faktu że są moralnie uznawani za wyzbytych z uczuć frajerów krzyczących nad trumną. Widziałem co kryczą o Jaruzelskim, kolejny argument który trafia w nich samych... edit: Piłsuckiego Ciekaw jestem, czy Ci którzy tak szafują na lewo i prawo o tym, że Kaczyński dzielił Polaków, że nie powinien spoczywać koło Piłsudskiego (który oczywiście Polaków nie dzielił, miał same zasługi i ogólnie spoko był), wiedzą cokolwiek o Marszałku i pochowanych na Wawelu...
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 16.04.2010 o godz. 11:23.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
Wystarczy przejrzeć kilka stron tego tematu by zobaczyć że nie tylko protestującym "gul skacze". A już Twoje domniemania co i kto będzie krzyczał pozostawię bez komentarza. Babrajcie się dalej w wzajemnych oskarżeniach, licytowaniach kto lepszy a kto "patałach" Przecież to takie polskie. Pozdrawiam serdecznie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
1. Wierzyles w mistrza koszykarek po przegranej z Gorzowem? 2. Gornicy nie raz i nie dwa protestami wywalczyli swoje postulaty. 3. Nikt nikomu nie zabrania, jedynie komentujemy zachowanie tych ludzi, ktore wielu z nas uwaza za nie w porzadku. 4. Napisalem ze mi wisi co krzycza, ale skoro pytasz to zobacz na wrzucona fotke ze dwie strony wczesniej. PS-w poscie powyzej "Piłsucki". Bez komentarza. Widac ze sporo o nim wiesz! :/
- nakazie ladowania przez Kaczynskiego - starcie kampanii wyborczej Jaroslawa - gdybajacych zartach w stylu "obok Pilsudskiego? moze jeszcze zamiast?" i wielu innych gdybaniach przedstawianych jako fakty, ktore za zycia Kaczynskiego byly norma.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2010 o godz. 11:25.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnosnie protestujacych gornikow mam swoje zdanie na temat ich protestu. Wiem co zamierzali osiagnac i co osiagneli.W tej sprawie jestem akurat bardzo krytyczny w stosunku do nich ale nie o tym nasza dyskusja.
Napisalem ze nie znam sie na historii zwiazanej z Sikorskim(nie jestem osoba ktora napredce zaczyna szukac w internecie zaslug i ciekawostek aby za 2 min. chwalic sie nimi na forum) wiem tyle ile pamietam ze szkoly. ![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
||||||||
Cytat:
Znów pytam: Tak trudno było zrobić pogrzeb w Warszawie, a po zakończeniu rodzinnej żałoby przedyskutować kwestię przeniesienia zwłok? Z tego co kojarzę tylko Piłsudski był od razu pochowany w krypcie. Tą akcją akurat bym się nie chwalił. Ani to widocznych efektów nie dało, a poparcie dla Saakashwilego również - moim zdaniem - chluby nie przynosi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie myślę, że dyskusja i z jednej i z drugiej strony na temat zasług prezydenta w trakcie tygodniowej żałoby jest zupełnie bezsensowna i nie na miejscu. Nie chodzi tylko o fakt, że o zmarłych nie powinno się źle mówić, ale też o absolutny brak obiektywizmu jednych (patrz retoryka TVN od dnia katastrofy) i konieczność właśnie mówienia niepochlebnie o zmarłym u drugich. Jeszcze raz powtórzę: szkoda że ktoś naród podzielił akurat teraz. Można było tego uniknąć.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 16.04.2010 o godz. 11:55.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|||||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja juz koncze bo i po co... ![]() ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad4. widzialem zdjecia, dla uscislenia obserwowalem 2 dni te protesty(wtorek sroda) od razu rozwiewam wszelkie watpliwosci-nie uczestnicze w protescie po zadnej ze stron mam swoje zdanie na temat miejsca spoczynku ktore wyrazilem tutaj na forum. jestem przeciwny wykrzykiwaniu podczas zaloby jednak rozumiem protestujacych. wydaje mi sie ze wystarczajaco juz powiedzialem nt. protestu. nikogo nie zmuszam do popierania mojedo zdania w tej kwsti.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 16.04.2010 o godz. 11:53.
![]()
Dumny po zwycięstwie
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potepiam gdy ktos awanturuje sie gdy trwa zaloba narodowa. Cytat:
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.rp.pl/artykul/462478.html
"Według źródeł kościelnych w tej sprawie kontaktowali się z krakowską kurią ważni warszawscy politycy PO, a Jarosław Kaczyński był jedną z ostatnich osób, które o tym ze stroną kościelną rozmawiały. " ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Sędzio, to kto kłamie? Bo Dziwisz dzisiaj mówi tak: Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Argument na poziomie: Nie byloby tych ludzi - nie byloby tego protestu.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
Bynajmniej. Nikt mi nie wmówi że podejmując decyzję osoby władne nie miały świadomości kontrowersji. Szczególnie że patrząc na opinie i komentarze w mediach, większość jednak jest przeciw. Kardynał Dziwisz, prezydent Majchrowski i - de facto - nie wiadomo kto (bo nikt się nie przyznaje) nie żyją przecież w próżni. Bodziec - reakcja. Tak jest świat skonstruowany.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, że spodziewasz się wypowiedzi w stylu: "Odpowiadając na prośbę (przykładowo) Grzegorza Schetyny, zgodziłem się na pochówek na Wawelu"... x.X ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
ok wystarczy
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Postawa Saakaszwiliego budzi mój ogromny szacunek.
Zreszta to bylo widac nawet jak sie spotykali z prezydentem Kaczynskim ,byla w tym jakas taka ludzka wież,serdecznosc ,naprawde to byla przyjazn. Dzis podobo lecial do Portugalii, stamtąd udał się do Włoch, potem do Turcji, do Bułgarii, a później do Rumunii. Dopiero stamtad do Polski. Ciekawe ze z Wloch Berlusconi sie z nim nie zabral.Tak zawsze odwazny .Reszta zachodniej Europy jakby w sobote rano wsiadla do pociagow to na niedziele byla by w Krakowie.Samochdami jako VIPy tez jechali by duuzo szbciej niz normalni ludzi. Saakaszwili osmieszyl cala tą smietanke ktora lubi wygody wiec pociagami czy samochodami tłuc sie nie bedzie. Widac ze to byl prawdziwy przyjaciel naszego Prezydenta i za wszelka cene chcial dzis go ostatni raz pozegnac.I to mu sie udało . Szacunek!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.04.2010 o godz. 22:57.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Byłem na Rynku na uroczystościach pogrzebowych. Moje zdumienie budziło masowe przyczepianie przez przybyłych niedużych flag z emblematem powstańczej Polski Walczącej (stylizowane połączenie litery P i kotwicy). Nie widze żadnego związku tego typu stylistyki z uroczystościami pogrzebowymi a raczej nieudolną chęć zamanifestowania uczuć patriotycznych. W chwili osobistej refleksji skojarzyłem ten tok myślenia z sytuacją, z którą zetknąłem sie w tym roku podczas wakacyjnego pobytu w Holandii. Odwiedziłem mianowicie park miniatur w Hadze - Madurodam, gdzie odwzorowanych jest ponad 400 najważniejszych budowli w Holandii. Ponieważ ostatnio byłem w tym miejscu prawie 20 lat temu, stwierdziłem że w międzyczesie pojawiło się ok. 200 nowych budowli. Pamiętam komentarz przewodnika, że Holendrzy bardzo sie chwałą tym co zbudowali, ludzie którzy zaprojektowali i budowali znane budowle są w Holandii uznawani za patriotów, a w Polsce za takowych uznawani są ludzie którzy gdzieś tam walczyli, siedzieli w więzieniu, nastawiali tyłka za nie wiadomo co.
Przyczepianie sobie tych flag ze stylistyką powstańczą mające symbolizować patriotyzm budziło moja niechęć i zdumienie |
|
|