The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2010, 10:56
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Nie, żałoba narodowa. Wystarczy
Nie wystarczy.
Protestować z decyzją która już się "wykona" czyt. po żałobie i pogrzebie to jak np strajkować przeciw zwolnieniach grupowych gdy się już jest zwolniony...
Może porównanie mało trafne ale wygląda to tak że zwolennicy naciągają zbytnio zasługi i chociażby decyzję o pogrzebie na Wawelu a przeciwnicy robią to samo w drugą stronę. A wystarczyło pochować ich na Powązkach i byłoby po problemie. Naród byłby zjednoczony a para prezydencka spoczywałaby w mieście im bliskim.

EDIT: ja sobie zdaję sprawę że decyzja nie będzie zmieniona ale to trochę jak za komuny. Wtedy też zwykły człowiek nie miał wpływu na decyzje podjęte "u góry" i też kazali siedzieć cicho. A już nagłe remontowanie trasy, którą przejeżdżać będzie kondukt jest dla mnie odzwierciedleniem działań komunistycznych. Jeszcze tylko trawa na zielono....
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 16.04.2010 o godz. 11:00.
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.04.2010, 10:58
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Tak ale ja się odnosiłem do tej wypowiedzi:

A w wypadku Sikorskiego sposób śmierci wpłynął. A ja jestem dumny z tego ze tak uczczono pamięć generała.

Czy naprawde mozemy porównywac postać Generała Sikorskiego do prezydenta Kaczynskiego?
Uscisle czy rozbicie sie Sikorskiego bylo jedynym argumentem za pochowaniem go na Wawelu? Oczywiscie NIE. Niestety w przypadku Kaczynskiego tak wlasnie jest.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.04.2010, 11:00
Z tym ze teraz nie rozmawiamy o miejscu pochowku a o protestach ulicznych.

wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Czy naprawde mozemy porównywac postać Generała Sikorskiego do prezydenta Kaczynskiego?
Uscisle czy rozbicie sie Sikorskiego bylo jedynym argumentem za pochowaniem go na Wawelu? Oczywiscie NIE. Niestety w przypadku Kaczynskiego tak wlasnie jest.
Fajnie by bylo gdybys dodawal "moim zdaniem".
WISŁA PANY !!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.04.2010, 11:01

Ad1. Tak szczegolnie ze rosjanie prawie zajeli stolice. Oczywiscie nie przecze ze wstawil sie za Gruzja jednak konflikt na lini Gruzja-Rosja nie jest taki prosty do wytlumaczenia-zli rosjanie zaatakowali gruzinow.
Ad2. Subiektywne odczucie ja byłem tak samo dumny z Polski jak prezydentem byl Kwasniewski czy Walesa(z Walesa to oczywiscie jak na swoj wiek)
Ad3.Tak umocnienie kontaktow z mniejszymi panstawami kosztem ochlodzenia z Rosja.
Ad4.Joanina wcale nie jest zadnym kompromisem. Tracimy glosy w UE a to czy to jest teraz czy za 10 lat nie ma zadnego znaczenia.
Ad5.Jest duzo wiecej osob bardziej zasluzonych w walce z komuna niz prezydent
Ad6.Wybacz ale to strasznie dziwny argument. a czy jak byl Kwasniewski prezydentem to w Polsce strzelalismy do zydow?
Ad8.W jaki sposob? O ile dobrze pamietam rosjanie wiekszy krok zrobili za czasow Jelcyna.
Dziwne podejście.
Negowanie zasług i osiągnięć bo ktoś ma podobne a ktoś większe.

Jeszcze tylko odniosę się do wypowiedzi sugerującej klamstwo Jaroslawa Kaczyńskiego w sprawie miejsca spoczynku brata.
Chcialam zauważyć, że do tej pory Jarosław nie wypowiedział się publicznie ani raz, w żadnej sprawie.
Jedyne jego słowa, które były cytowane to te ze Smoleńska " moje życie się skończyło"...
To obecnie zdruzgotany, nieszczęśliwy człowiek.
Proszę - dajcie mu spokój.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywa obecnie będąc na dodatek zmuszony do ukrywania prawdy przed własną matką.
wiślak 86
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:03
Moja wypowiedz odnosila sie do odpowiedzi gooro33.

Ale mam pytanie kto z forumowiczow byl pod kuria aby samemy przekonac sie ile osob przychodzi?kto przychodzi? co krzycza? dlaczego?

Nie mowie aby brac udzial ale stanac obok i poobserwowac a nie tylko opierac sie na przekazach medialnych.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
wiślak 86
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:07
Ela napisał(a):Wyświetl post
Dziwne podejście.
Negowanie zasług i osiągnięć bo ktoś ma podobne a ktoś większe.

Jeszcze tylko odniosę się do wypowiedzi sugerującej klamstwo Jaroslawa Kaczyńskiego w sprawie miejsca spoczynku brata.
Chcialam zauważyć, że do tej pory Jarosław nie wypowiedział się publicznie ani raz, w żadnej sprawie.
Jedyne jego słowa, które były cytowane to te ze Smoleńska " moje życie się skończyło"...
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywa obecnie będąc na dodatek zmuszony do ukrywania prawdy przed własną matką.
Dziwne? nie bardzo rozumiem. jezeli sama twierdzisz ze ktos mial wieksze osiagniecia znaczy ze te prezydenta wcale nie sa wybitne. a przeciez tylko tacy ludzie moga spoczywac na Wawelu.

Odnośnie J.Kaczynskiego-nie wiem czy mowisz o mnie odnosnie klamstwa? Którym zdaniem zasugerowalem ze Jaroslaw klamie i w jakiej sprawie?

Przepraszam za 2 posty pod soba ale chcialem szybko odpowiedziec przedmówcy. I co oznacza zebym dodawal "moim zdaniem"?
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 16.04.2010 o godz. 11:09.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:08
Wystarczy ze przychodzi. Kto i co krzyczy to juz nie jest istotne. Jedyna w miare wazna informacja to jest liczba i nic poza tym. Niech sobie krzycza ze 'Jaruzelski tez', niech krzycza 'nie dla kartofla', niech wznosza stonowane transparenty i liste argumentow przeciw, niech sobie spiewaja nawet "bialego misia". Wszystkim to wisi co oni robia. Wazny jest fakt ze w ogole tam przychodza choc wiedza ze nie ma po co.
WISŁA PANY !!
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 16.04.2010, 11:11
Dziwne? nie bardzo rozumiem. jezeli sama twierdzisz ze ktos mial wieksze osiagniecia znaczy ze te prezydenta wcale nie sa wybitne. a przeciez tylko tacy ludzie moga spoczywac na Wawelu.
Nie pisalam w kontekście " czy może za zasługi leżeć na Wawelu czy nie " tylko odpowiadalam na post mówiący : " wszyscy mówią o zasługach Lecha Kaczyńskiego a nikt nie może ich wymienić ".
Więc wymieniłam - tak jak ja to widzę.
Cytat:
Odnośnie J.Kaczynskiego-nie wiem czy mowisz o mnie odnosnie klamstwa? Którym zdaniem zasugerowalem ze Jaroslaw klamie i w jakiej sprawie?
Nie do Ciebie.
To odnosiło się do wypowiedzi Lizzy'ego.
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.04.2010, 11:13
Fakt, ale niestety to za mało żeby hieny które pastwią się czyimś nieszczęściem dały sobie spokój.
Zawsze będą szukać teorii spiskowych itp.
A wygadywanie że Prezes Kaczyński niedawno rozpoczął kampanie wyborczą jest po prostu śmieszne.
Ale ja mam cichą nadzieje że wbrew tym wszystkim i mimo wszystko Kaczyński wystartuje w wyborach bo w mojej opinii to jedyny sensowny kandydat na tą chwilę.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.04.2010, 11:13

Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?
Gdzie ja porównuje Sikorskiego do Kaczyńskiego?
Dwa razy już cytowałem Twoja wypowiedz.
Cytat:
Wyraźnie napisałem sposób śmierci nie moze wplywac na decyzje
Wiec jeszcze raz pisze. MOŻE Wpłynąć. Tyle, do całej reszty się nie odnoszę i niczego nie popieram.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.04.2010, 11:15
Jak tak dalej tym protestującym będzie "gul skakać" to zaraz usłyszymy pewnie "Kartofla do Wora, Wór do jeziora", czy coś podobnego.

Wislak86 - wybitni? Korybut Wisniowiecki, Aleksander Waza, Olbracht Jagiellończyk, August II, Jan Kazimierz - wybitne jednostki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
wiślak 86
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:15
Dziwne podejscie szczególnie jak na kibica-podobno wierzymy w Wisłę do konca tak samo ci ludzie wierza ze jeszcze mozna to odkrecic.
A jak górnicy przyjezdzaja do Warszawy protestowac skoro wiedza ze i tak nic nie zdzaialaja to jest OK?
Polska jest demokratycznym krajem. Nie mozna zabronic protestowac(bez wzgledu na to czy czy przyniesie to jakis skutek czy nie).
Czy byles i widziales co krzycza ze piszesz o Jaruzelskim?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

AYALA
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:17
Kaczyński za bardzo dzielił Polaków (dobrzy PiS-źli cała reszta),pozatym za bardzo był pod wpływem brata Jarosława.Nie uważam go za jednostke wybitną i nie powinien spoczywac koło Piłsudskiego na Wawelu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.04.2010 o godz. 11:25.
gooro33
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:20
A jak górnicy przyjezdzaja do Warszawy protestowac skoro wiedza ze i tak nic nie zdzaialaja to jest OK?
Polska jest demokratycznym krajem. Nie mozna zabronic protestowac(bez wzgledu na to czy czy przyniesie ?
I kolejny raz piszesz coś nie mając racji.
Górnicy po zadymach w Warszawie wywalczyli dla siebie bardzo dużo.
Po co podawać argumenty jak sam kiedyś napisałeś '' nie znasz się na historii'' ?
Po co wyciągać górników jak nie masz pojęcia po co tam pojechali i co wywalczyli?
Widzisz masz swoje poglądy ja je szanuje ale nie możesz naciągać faktów.
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 16.04.2010 o godz. 11:23.

dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:21
Dziwne podejscie szczególnie jak na kibica-podobno wierzymy w Wisłę do konca tak samo ci ludzie wierza ze jeszcze mozna to odkrecic.
Polska jest demokratycznym krajem. Nie mozna zabronic protestowac(bez wzgledu na to czy czy przyniesie to jakis skutek czy nie).
Widać, że nie bardzo wiesz o czym piszesz... więc dyskusja z Tobą chyba jest zbędna.

Jak to sobie wyobrażasz, przylatuje Obama do Polski w Niedziele i mówią mu: "Eee sorry Mista President, funreal Kacyński is not hier, bekołs ałer piple nie zgodaaa for Łowel Hil. Ju hew tu goł to Powązkii in Warszawa, łocz ałt for mad"

Nikt im nie zabrania, jak widać. Nikt ich nie rozgonił (a powinien)... prawo do protestu mają, nie zmienia to faktu że są moralnie uznawani za wyzbytych z uczuć frajerów krzyczących nad trumną.

Widziałem co kryczą o Jaruzelskim, kolejny argument który trafia w nich samych...

edit: Piłsuckiego Ciekaw jestem, czy Ci którzy tak szafują na lewo i prawo o tym, że Kaczyński dzielił Polaków, że nie powinien spoczywać koło Piłsudskiego (który oczywiście Polaków nie dzielił, miał same zasługi i ogólnie spoko był), wiedzą cokolwiek o Marszałku i pochowanych na Wawelu...
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 16.04.2010 o godz. 11:23.
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 16.04.2010, 11:21
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak tak dalej tym protestującym będzie "gul skakać" to zaraz usłyszymy pewnie "Kartofla do Wora, Wór do jeziora", czy coś podobnego.

Wislak86 - wybitni? Korybut Wisniowiecki, Aleksander Waza, Olbracht Jagiellończyk, August II, Jan Kazimierz - wybitne jednostki.
Mój ostatni wpis w tym temacie.
Wystarczy przejrzeć kilka stron tego tematu by zobaczyć że nie tylko protestującym "gul skacze". A już Twoje domniemania co i kto będzie krzyczał pozostawię bez komentarza.
Babrajcie się dalej w wzajemnych oskarżeniach, licytowaniach kto lepszy a kto "patałach" Przecież to takie polskie.
Pozdrawiam serdecznie.
orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:22
Bez urazy ale kazde zdanie bez sensu.
1. Wierzyles w mistrza koszykarek po przegranej z Gorzowem?
2. Gornicy nie raz i nie dwa protestami wywalczyli swoje postulaty.
3. Nikt nikomu nie zabrania, jedynie komentujemy zachowanie tych ludzi, ktore wielu z nas uwaza za nie w porzadku.
4. Napisalem ze mi wisi co krzycza, ale skoro pytasz to zobacz na wrzucona fotke ze dwie strony wczesniej.

PS-w poscie powyzej "Piłsucki". Bez komentarza. Widac ze sporo o nim wiesz! :/

ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Mój ostatni wpis w tym temacie.
Wystarczy przejrzeć kilka stron tego tematu by zobaczyć że nie tylko protestującym "gul skacze". A już Twoje domniemania co i kto będzie krzyczał pozostawię bez komentarza.
Babrajcie się dalej w wzajemnych oskarżeniach, licytowaniach kto lepszy a kto "patałach" Przecież to takie polskie.
Pozdrawiam serdecznie.
Mam tylko nadzieje ja_ka ze z takim samym niesmakiem zareagowales na insynuacje o:
- nakazie ladowania przez Kaczynskiego
- starcie kampanii wyborczej Jaroslawa
- gdybajacych zartach w stylu "obok Pilsudskiego? moze jeszcze zamiast?"
i wielu innych gdybaniach przedstawianych jako fakty, ktore za zycia Kaczynskiego byly norma.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 16.04.2010 o godz. 11:25.
WISŁA PANY !!
wiślak 86
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:29
Odnosnie protestujacych gornikow mam swoje zdanie na temat ich protestu. Wiem co zamierzali osiagnac i co osiagneli.W tej sprawie jestem akurat bardzo krytyczny w stosunku do nich ale nie o tym nasza dyskusja.
Napisalem ze nie znam sie na historii zwiazanej z Sikorskim(nie jestem osoba ktora napredce zaczyna szukac w internecie zaslug i ciekawostek aby za 2 min. chwalic sie nimi na forum) wiem tyle ile pamietam ze szkoly.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

MCDave
Звезда изнад свега

Od: 07.2005

Stary 16.04.2010, 11:39
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Z dwoch tysiecy (ponoc) osob pokazujesz zdjecie dwoch kobitek. Czego to ma dowiesc?
a) tego ze sa to dawne partyjniaczki? kobiety pokroju Senyszyn?
b) doszedles do wniosku ze skoro "starsza" i w dodatku "kobieta" to na pewno madra i ma racje, zatem uznales rownoczesnie iz "zastepy moherowych beretow" nie moga sie mylic!
Widzę, że nie dajesz za wygraną... Ano ma dowieść tego, że opowiadacie dyrdymały na temat składu manifestacji bo daliście się zmanipulować TVN. Tyle i aż tyle.

Cytat:
Manifestujaca Polska - podsumowanie:
pare tysiecy osob przeciw na ulicach kilku miast - setki tysiecy oddajacych hold w samej Warszawie.
Ty kompletnie nie rozumiesz istoty protestu. Ja należę zarówno do grupy popierającej protest, jak i oddającej hołd. Przykro mi że jedna decyzja (coraz bardziej utwierdzam się w tym że polityczna) zakłóciła nastrój żałoby ludziom, którzy na prawdę współczują rodzinom i bliskim ofiar ale nie mogą się pogodzić na niszczenie (ich zdaniem) dobra narodowego jakim jest Wawel i katedra na Wawelu.

Znów pytam: Tak trudno było zrobić pogrzeb w Warszawie, a po zakończeniu rodzinnej żałoby przedyskutować kwestię przeniesienia zwłok? Z tego co kojarzę tylko Piłsudski był od razu pochowany w krypcie.

1. Akcja w Gruzji - w efekcie wstrzymanie agresji Rosyjskiej.
Tą akcją akurat bym się nie chwalił. Ani to widocznych efektów nie dało, a poparcie dla Saakashwilego również - moim zdaniem - chluby nie przynosi.
Cytat:
2. Umocnienie polskiej tożsamosci i dumy narodowej
A to tylko on umacniał? Jakieś widoczne efekty akurat jego działalności na tym polu?
Cytat:
3. Konsekwentna polityka budowania porozumienia z mniejszymi panstwami Europy środkowo wschodniej.
Przykład? (poza przyjaźnią osobistą z Klausem)
Cytat:
4. Skuteczna walka o polskie interesy w UE (przedłużenie Nicejskiego systemu glosownia o 10 lat potem kompromis Joaniny)
Bez przesady. Nie wszystko co dzieje się za kadencji prezydenta jest jego zasługą.
Cytat:
5. Walka z komuna od Solidarności, przez walke z ukladem okraglostolowym
Do pierwszej części odnosi się biografia kilkudziesięciu tysięcy Polaków. Druga część jest dyskusyjna i polityczna, dla jednych to plus, dla innych minus.
Cytat:
6. Dobre relacje z Izraelem skutkujące weryfikacją mitu o polskim antysemityzmie.
A to też dopiero za jego kadencji i tylko on?
Cytat:
7. Polityka medalowa ( pamięć i tożsamość )
Rozdawał tyle medali, że nawet Jaruzelskiemu dał bo nie panował nad listą obdarowanych.
Cytat:
8. Zmusił swiat do uznania zbrodni popełnionej na Polsce w Katyniu. Skłonił Rosjan do zmierzenia sie z wlasna przeszłoscia.
No to już kwiatek ostatnich dni. Jeśli masz na myśli przyznanie się Rosji do tej zbrodni, to zrobiła to dużo wcześniej, a wpływ Kaczyńskiego był znikomy. Tydzień przed katastrofą Putin wygłosił przemówienie wraz z Tuskiem i - de facto - stanowisko władz rosyjskich się w tej sprawie nie zmieniło. Jeśli natomiast chodzi Ci o propagowanie kwestii katyńskiej to znów wracamy do punktu wyjścia: czy przypadkowa śmierć to zasługa?

Tak sobie myślę, że dyskusja i z jednej i z drugiej strony na temat zasług prezydenta w trakcie tygodniowej żałoby jest zupełnie bezsensowna i nie na miejscu. Nie chodzi tylko o fakt, że o zmarłych nie powinno się źle mówić, ale też o absolutny brak obiektywizmu jednych (patrz retoryka TVN od dnia katastrofy) i konieczność właśnie mówienia niepochlebnie o zmarłym u drugich. Jeszcze raz powtórzę: szkoda że ktoś naród podzielił akurat teraz. Można było tego uniknąć.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 16.04.2010 o godz. 11:55.
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
gooro33
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:43
Odnosnie protestujacych gornikow mam swoje zdanie na temat ich protestu. Wiem co zamierzali osiagnac i co osiagneli.W tej sprawie jestem akurat bardzo krytyczny w stosunku do nich ale nie o tym nasza dyskusja.
Napisalem ze nie znam sie na historii zwiazanej z Sikorskim(nie jestem osoba ktora napredce zaczyna szukac w internecie zaslug i ciekawostek aby za 2 min. chwalic sie nimi na forum) wiem tyle ile pamietam ze szkoly.

Ja juz koncze bo i po co...

wiślak 86
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:43
Bez urazy ale kazde zdanie bez sensu.
1. Wierzyles w mistrza koszykarek po przegranej z Gorzowem?
2. Gornicy nie raz i nie dwa protestami wywalczyli swoje postulaty.
3. Nikt nikomu nie zabrania, jedynie komentujemy zachowanie tych ludzi, ktore wielu z nas uwaza za nie w porzadku.
4. Napisalem ze mi wisi co krzycza, ale skoro pytasz to zobacz na wrzucona fotke ze dwie strony wczesniej.

Ad2. czyli sobie sam odpowiedziales na pytanie-ludzie przed kuria tez tak mysleli(czas przeszly bo o ile we wtorek i ewentualnie w srode byla jakas niewielka szansa to juz wczoraj zadnej).
Ad4. widzialem zdjecia, dla uscislenia obserwowalem 2 dni te protesty(wtorek sroda) od razu rozwiewam wszelkie watpliwosci-nie uczestnicze w protescie po zadnej ze stron mam swoje zdanie na temat miejsca spoczynku ktore wyrazilem tutaj na forum. jestem przeciwny wykrzykiwaniu podczas zaloby jednak rozumiem protestujacych.

wydaje mi sie ze wystarczajaco juz powiedzialem nt. protestu. nikogo nie zmuszam do popierania mojedo zdania w tej kwsti.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 16.04.2010 o godz. 11:53.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2010, 11:55
MCDave napisał(a):Wyświetl post
Ty kompletnie nie rozumiesz istoty protestu. Ja należę zarówno do grupy popierającej protest, jak i oddającej hołd. Przykro mi że jedna decyzja (coraz bardziej utwierdzam się w tym że polityczna) zakłóciła nastrój żałoby ludziom, którzy na prawdę współczują rodzinom i bliskim ofiar ale nie mogą się pogodzić na niszczenie (ich zdaniem) dobra narodowego jakim jest Wawel i katedra na Wawelu.
Masz racje. Nie rozumiem ludzi, ktorzy ida pokrzyczec w celu... bez zadnego celu.
Potepiam gdy ktos awanturuje sie gdy trwa zaloba narodowa.

Cytat:
Znów pytam: Tak trudno było zrobić pogrzeb w Warszawie, a po zakończeniu rodzinnej żałoby przedyskutować kwestię przeniesienia zwłok? Z tego co kojarzę tylko Piłsudski był od razu pochowany w krypcie.
Po raz kolejny pisze ze nie rozmawiamy od jakiegos czasu o miejscu pogrzebu, bo sporo ludzi tez uwaza Warszawe za lepsze miejsce tylko o owym protescie, ktory jest niepotrzebny.
WISŁA PANY !!
Sędzia
Senior Member

Stary 16.04.2010, 12:00
http://www.rp.pl/artykul/462478.html

"Według źródeł kościelnych w tej sprawie kontaktowali się z krakowską kurią ważni warszawscy politycy PO, a Jarosław Kaczyński był jedną z ostatnich osób, które o tym ze stroną kościelną rozmawiały. "
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 16.04.2010, 12:08
Po raz kolejny pisze ze nie rozmawiamy od jakiegos czasu o miejscu pogrzebu, bo sporo ludzi tez uwaza Warszawe za lepsze miejsce tylko o owym protescie, ktory jest niepotrzebny.
Ale protest jest wypadkową decyzji. Nie ma decyzji - nie ma protestu.

Sędzio, to kto kłamie? Bo Dziwisz dzisiaj mówi tak:

Cytat:
- Pozytywnie odpowiadając na prośbę rodziny Kaczyńskich inspirowałem się tym, co powiedział najwyższy reprezentant władz instytucjonalnych Polski, czyli tymczasowy prezydenta (Bronisław Komorowski), który natychmiast po tragedii wezwał Polaków do jedności i zgody narodowej, ponad różnicami politycznymi i ideologicznymi. I tak było - powiedział kardynał Dziwisz.
Albo Rzepa ma złe źródła, albo Dziwisz mija się z prawdą, albo ktoś chce coś ukryć albo żyjemy w Matriksie.
orzeu
Senior Member

Stary 16.04.2010, 12:10
Argument na poziomie: Nie byloby tych ludzi - nie byloby tego protestu.
WISŁA PANY !!
MCDave
Звезда изнад свега

Stary 16.04.2010, 12:14
Argument na poziomie: Nie byloby tych ludzi - nie byloby tego protestu.
Bynajmniej. Nikt mi nie wmówi że podejmując decyzję osoby władne nie miały świadomości kontrowersji. Szczególnie że patrząc na opinie i komentarze w mediach, większość jednak jest przeciw. Kardynał Dziwisz, prezydent Majchrowski i - de facto - nie wiadomo kto (bo nikt się nie przyznaje) nie żyją przecież w próżni. Bodziec - reakcja. Tak jest świat skonstruowany.
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.04.2010, 12:18

Sędzio, to kto kłamie? Bo Dziwisz dzisiaj mówi tak:

Albo Rzepa ma złe źródła, albo Dziwisz mija się z prawdą, albo ktoś chce coś ukryć albo żyjemy w Matriksie.
Nikt się nie mija z prawdą... ciężko to zrozumieć, że ostateczna decyzja należała do rodziny Kaczyńskich? I to tylko i wyłacznie na ICH PROŚBĘ mógł odpowiedzieć kard. Dziwisz. Co nie wyklucza, że było to wszystko dyskutowane pomiędzy różnymi osobami i przekonywanymi (nie przekonującymi!) byli zarówno Kaczyńscy, jak i kard. Dziwisz?

Chyba, że spodziewasz się wypowiedzi w stylu: "Odpowiadając na prośbę (przykładowo) Grzegorza Schetyny, zgodziłem się na pochówek na Wawelu"... x.X
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.04.2010, 12:19
ok wystarczy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.04.2010, 22:47
Postawa Saakaszwiliego budzi mój ogromny szacunek.

Zreszta to bylo widac nawet jak sie spotykali z prezydentem Kaczynskim ,byla w tym jakas taka ludzka wież,serdecznosc ,naprawde to byla przyjazn.
Dzis podobo lecial do Portugalii, stamtąd udał się do Włoch, potem do Turcji, do Bułgarii, a później do Rumunii. Dopiero stamtad do Polski.

Ciekawe ze z Wloch Berlusconi sie z nim nie zabral.Tak zawsze odwazny .Reszta zachodniej Europy jakby w sobote rano wsiadla do pociagow to na niedziele byla by w Krakowie.Samochdami jako VIPy tez jechali by duuzo szbciej niz normalni ludzi.
Saakaszwili osmieszyl cala tą smietanke ktora lubi wygody wiec pociagami czy samochodami tłuc sie nie bedzie.

Widac ze to byl prawdziwy przyjaciel naszego Prezydenta i za wszelka cene chcial dzis go ostatni raz pozegnac.I to mu sie udało .

Szacunek!!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.04.2010 o godz. 22:57.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 18.04.2010, 23:14
Byłem na Rynku na uroczystościach pogrzebowych. Moje zdumienie budziło masowe przyczepianie przez przybyłych niedużych flag z emblematem powstańczej Polski Walczącej (stylizowane połączenie litery P i kotwicy). Nie widze żadnego związku tego typu stylistyki z uroczystościami pogrzebowymi a raczej nieudolną chęć zamanifestowania uczuć patriotycznych. W chwili osobistej refleksji skojarzyłem ten tok myślenia z sytuacją, z którą zetknąłem sie w tym roku podczas wakacyjnego pobytu w Holandii. Odwiedziłem mianowicie park miniatur w Hadze - Madurodam, gdzie odwzorowanych jest ponad 400 najważniejszych budowli w Holandii. Ponieważ ostatnio byłem w tym miejscu prawie 20 lat temu, stwierdziłem że w międzyczesie pojawiło się ok. 200 nowych budowli. Pamiętam komentarz przewodnika, że Holendrzy bardzo sie chwałą tym co zbudowali, ludzie którzy zaprojektowali i budowali znane budowle są w Holandii uznawani za patriotów, a w Polsce za takowych uznawani są ludzie którzy gdzieś tam walczyli, siedzieli w więzieniu, nastawiali tyłka za nie wiadomo co.
Przyczepianie sobie tych flag ze stylistyką powstańczą mające symbolizować patriotyzm budziło moja niechęć i zdumienie

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów