|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A niby z jakiej paki do mnie? Tzn do mnie, ale nie na moje słowa.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Btw, bardzo dobry wywiad z Normanem Davisem na TVNie. ![]()
the end
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Proponuję zamknąć temat do końca żałoby, może niektórzy ochłoną trochę.
Nie czas na kłótnie. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
I to jest właśnie największe zagrożenie dla naszych jelity - im więcej "oszołomów" jak ten chłopak na końcu nagrania, który ma nadzieję na przebaczenie - tym gorzej dla jelit.
To faktycznie może przerodzić się w coś, czego nie będą mogli opanować Z tego punktu widzenia akcje protestacyjne urządzane przez Thun Różyczkę Wyborczą i resztę mają bardzo ważne znaczenie http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...osc_video.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Weźcie zamknijcie ten temat do końca żałoby bo to urąga przyzwoitości co się tu czyta.
Swoją drogą kłótnie jakie zaczną się w naszym ukochanym kraju po żałobie to w porównaniu z nimi to co było do tej pory to pikuś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
nie ma co zamykać. W każdej sprawie, w każdym kraju społeczeństwa podzielone. To niby dlaczego u nas miałoby być inaczej.
Jedyna obowiązująca i słuszna doktryna istniała tylko w bolszewizmie i faszyzmie. A w takich dniach jak ostatnie nie zawadziłoby ważyć słowa. Przez każdego. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Ale sposób w jaki się to robi w takiej chwili na tym forum zwyczajnie nie przystoi dniom zadumy jakimi powinny być dni żałoby. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ludziom jak kierowcom - nie wystarczy ciągła linia, trzeba muru.
a userom forum - moderatora. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przepraszam a z jakiego powodu? Wielce szlachetny pan Widacki jest niewątpliwie czerwony, reszta to dzieci w towarzystwie paru radnych PO wiec gdzie się pomyliłem? Że niby forma wypowiedzi nie taka? Dopasowana do formy protestu i tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Będzie niesamowity klip , np najpierw zdjęcia tłumów pod pałacem prezydenckim , płaczącej córki a później przeniesienie akcji do krypt i delikatne zbliżanie kamery na sarkofag a w tle ta wypowiedź Komorowskiego. Protestujący przeciwko pochówkowi na Wawelu to czerwone wuje w przeciwieństwie , do tego oczywiście niesamowitego pomysłu. |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Nie mam już siły na tę dyskusję, jak macie zamiar nadal obrażać ludzi, którzy myślą inaczej to powodzenia.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 15.04.2010 o godz. 22:07.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Realistami to mogliśmy być w perspektywie narodowego pojednania.
Natomiast w tym przypadku nie wiemy tego na pewno , bo jest bardzo duże przypuszczenie , że politycy będą się bali a) reakcji ludu na wyciąganie tego typu spraw w kontekście specyficzności tej kampanii b) efektu domina . Jak by puścili klip w tym stylu , to puste lodówki z 2005 r które były przyczynkiem do wojny PiSowsko POwskiej (a przynajmniej na gruncie kampanii) , wydały by się tylko niewinną zabawą. Polityczna wojna totalna na noże stała by się faktem i to 2 mc po tej tragicznej śmierci . Zresztą realizm i chłodne spojrzenie rzeczywistości nie usprawiedliwia poglądów o niesamowitości tego typu zagrywki.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 15.04.2010 o godz. 22:22.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie mam zamiaru nikogo obrażać. Sam czuję się obrażony jako mieszkaniec Krakowa od urodzenia i od wielu pokoleń. Osoby które protestują robią mi wstyd i tyle. Nawet jeżeli nie podoba im się Kaczyński na Wawelu to są bardziej wyrafinowane formy protestu niż wydzieranie się ( niejednokrotnie ubliżając zmarłemu ) pod Kurią. A że skład taki a nie inny, inicjatorzy tacy a nie inni to już nie moja wina. Dwie babcie ( czy więcej ) niczego tu nie zmieniają. Jeżeli 80% protestujących spełnia kryteria mojego opisu to mam prawo tak a nie inaczej napisać. Trudno chyba zaprzeczyć że większość grupy stanowili młodzi ( za młodzi?) ludzie. Parę wypowiedzi w/w też słyszałem i jakoś ciężko mi się na szacunek do nich zdobyć. Dzieci, które dzisiaj protestują przeciwko pogrzebowi, jutro zaprotestują przeciwko podnoszeniu do góry Szkieletora a kiedy indziej przeciwko samochodom w mieście. Skoro wywołałeś homoseksualistów - proszę bardzo : nie wątpię, że część z nich przemaszeruje w paradzie wolności. W końcu ważne żeby się pokazać w TV(N) i zaprotestować przeciwko czemukolwiek.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.04.2010 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie przesadzałbym. Równie dobrze można napisać, że przyczynkiem była różnica co do oceny haka PO na Cimoszewicza.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Tak a'propo szczucia na Lecha Kaczyńskiego, J. Urban który już w 1984 r. zaszczuł księdza Popiełuszkę, jak widać bezkarność rozzuchwala
http://www.rp.pl/artykul/462088_Prze..._i_Mitow_.html a jeśli chodzi o szacunek, to obowiązuje on obie strony, a ci którzy podczas żałoby narodowej urządzają sobie cyrk na Franciszkańskiej na ten szacunek po prostu nie zasłużyli. Jak ktoś mi pluje w twarz nie będę mówił, że to tylko deszcz pada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jest jeszcze jakiś sens próbować tę żółć ukrywać, skoro już się rozlała?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2010 o godz. 22:36.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
A jakoś pokazywać tych w Warszawie( do których maja najbliżej) czy tez ludzi w innych miastach nie chcieli.. Lepiej pokazuje sie jak w Warszawie stoi piękna kolejka a w Krakowie awantura... I to pokazani bez żadnych konkretnych argumentów... tylko jakieś ''yyy..eee... Katedra sw. Andrzeja tak?..'' albo ''Panie mnie tam pochowajcie..'' Ręce opadają... Ale niektórym jest tak Kraków wygodniej pokazywać... I nie chodzi mi juz o to ze ktos protestuje tylko o to jaki obraz sie przekazuje... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Cyprian Kamil Norwid |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() Ponoć to był teatr wyreżyserowany przez Saakaszwiliego, ale nie zmienia to faktu że było to bezmyślne.Szczególnie że przecież ochrona została pozbawiona jakiegokolwiek kontaktu z prezydentem. W ogóle jeśli chodzi o taką odwrotną nagonkę, na tych co mieli na pieńku z Kaczyńskim i wypowiadali się o nim często po chamsku, to w większości to były dawne wojenki i ciosy szły w obie strony.Mam tu na myśli Wałęsę,Niesiołowskiego czy Sikorskiego. A Palikot...do sprawdzenia za czas jakiś ale mam takie wrażenie że ta śmierć to punkt zwrotny w jego karierze.Oczywiście za czas jakiś ktoś w jego stylu będzie PO potrzebny ale myślę że akurat on będzie odsuwany na boczny tor, bo za nim długo się będzie ciągnęło nawet nie to że był nadwornym krytykantem Kaczyńskiego a że jechał po nim jak po burej suce. Dla PO zdecydowaniej będzie się opłacało go odstrzelić. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Napisz mi prosze w którym momencie protestujący obrazili prezydenta? http://www.tvn24.pl/-2,1652102,0,1,w...wiadomosc.html Jezeli głównym argumentem ma byc to ze prezydent mial marzenia to przepraszam bardzo ale takimi wypowiedziami pani profesor obraza prezydenta! Jak? Sugerujac ze jego kadencja byla bezwartosciowa bo niczego nie osiagnal. "jest to bardzo dobra decyzja nie ze wzgledu na dokonania prezydenta ale ze wzgledu na jego marzenia". i wczesniejsze zdania ze przegrywal dyskusje. Pojawiaja sie tez argumenty ze jego smierc powiedziała prawde o Katyniu na całym świecie. Jednak czy naprawde mozna zasłużyc tym aby spocząć wsród mężów stanu? Przeciez to sugerowanie ze wybitną postacią zostaje sie przez przypadek(bo jak inaczej nazwac rozbicie sie samolotu). Sposób w jaki się umiera nie powinien być ŻADNYM argumentem. o wielkości czlowieka swiadczy jego zycie i osiagniecia. Do dnia dzisiejszego ja osobiście nie uslyszalem ani jednego.(tylko takie ktore graja na emocjach ludzi np. ze byl patriota-ja nie uwazam sie za mniejszego od prezydenta choc oczywiscie nie osiagnalem ulamka tego co on). Czy w sprawie Wawelu mogą wypowiadac sie tylko mieszkancy Krakowa? Pewnie ze NIE. Wawel jest dobrem NARODOWYM czyli nalezy do wszystkich i kazdy ma prawo do wyrazania opini bez wzgledu czy przyjechał tu na studia i jes tylko 2 lat czy mieszka tu od urodzenia. ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1) był prezydentem RP który fakt przypadkowo ( tez w sumie pewnie nigdy się do końca nie dowiemy) ale zginął w bardzo symbolicznych okolicznościach- wymiar tej śmierci prawdopodobnie będzie można docenić dopiero po latach 2) zginął podczas pełnienia służby państwowej 3) był dobrym prezydentem, nie medialnym ale dobrym - walczył o interes Polski na arenie międzynarodowej ( wbrew niektórym mediom) 4) był prawdziwym patriotą ( co pośród naszych elit politycznych jest bardzo rzadkie) 5) za komuny był w opozycji i walczył o niepodległą Polskę 6) i parę innych ale w/w uważam za kluczowe. I na koniec - tak w sprawie Wawelu mogą się wypowiadać wszyscy ale nie w imieniu mieszkańców Krakowa jako ogółu ale w swoim własnym. Ktoś kto tu przyjechał na studia ( bardzo chwalebne) niech najpierw te studia ukończy zanim zacznie się publicznie wypowiadać na jakiekolwiek tematy nie dotyczące tychże studiów.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 15.04.2010 o godz. 23:12.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba nie zrozumiałeś. Ja pisze o świetle w jakim nasze miasto jest pokazywane. Nie wiem dlaczego nie pokazuje sie protestów w innych miastach. Łatwiej puścić do masowego przekazu Warszawie która jest z zadumie i żalu i skontrastować to z Krakowem po ktorym biega banda idiotow a przynajmniej to wynika z wypowiedzi jakie w TV sie pojawiły. Ktoś pięknie sobie to wymyślił... ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dla mnie Palikot tez wlasciwie pojdzie w odstawke.On przebijał wszytskie standardy i teraz sam pewnie zaczyna to rozumiec.Watpie zeby ktos zreszta chcial go ogladac. Co do Niesilowskiego czy Sikorskiego to tez niezle aparaty są ,zobaczymy jak beda dalej wojowac i jak dlugo. I zastanwiam sie co poczna teraz inni krytykanci nie zwiazani w polityką. Figurski,Majewski,Wojewodzki-ich programy istnialy wlasciwie po ty by popularyzowac mode na szyderstwa z Prezydenta zwlaszcza ze ogladali je gl ludzie mlodzi.Takie pranie mozgow,i tworzenie kłamliwego obrazu tego czlowieka.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.04.2010 o godz. 23:20.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Ad2 Tak jak wyzej zbieg okoliczności(jezeli by leciał za rok jako byly prezydent na uroczystosci i by zginął czy wtedy również powinien byc pochowany na Wawelu?) Ad3subiektywne odczycie wiekszosc spoleczenstwa go za takiego nie uwazala i mow co chcesz ale ostatnie sondaze o tym swiadcza (poparcie w granicach 26%) Ad4i5 Za komuny znak kilkanascie osob ktore duzo bardziej walczyly z komuna niz on(co nie oznacza ze nie robil nic) co do tego ze byl patriota nie chce dyskutowac(mialem napisac ze znam wiekszych od niego ale uswiadomilem sobie ze nie znam miary jaka mozna mierzyc patriotyzm gdyz takiej nie ma!) ad6 poniewaz zadne powyzsze nie bylo merytoryczne podaj nastepne. Ludzie pod kuria nie wystepuja jako mieszkancy Krakowa tylko OBYWATELE Polski. I nie rozumiem argumentu ze ktos na 2 roku studiow nie moze protestowac! Czy do tego jest potrzebne ich skonczenie? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
W pozostałych miastach wylazły chyba jakieś jednostki.To w ogóle jest sytuacja ciężka do wyjścia bo najlepiej by było w ogóle to olać i co najwyżej podać liczby ale wtedy o cenzurę by podejrzewali
![]() Ja w ogóle uważam że wszystko jest ok a te lamenty że znów się żremy to chyba już jakieś samobiczowanie. Wśród ludzi zdania są podzielone i to normalne, protestują totalne jednostki, politycy zachowują się w zdecydowanej większość bardzo przyzwoicie - nawet jeśli są przeciw to w ogóle tego nie nakręcają. W sobotę i w niedziele będą tłumy a my się biczujemy - dziwne to.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myslisz ze tragiczna smierc gen Sikorskiego na decyzje pochowania go na Wawelu nie wpłynęła? ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
|
|