|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zaś co do tego wycofania się z polityki - cała PO i GW marzą by tak się stało. Takie dobre rady padają zawsze z ust zadeklarowanych przeciwników PiSu. Ci ludzie nie życzą PiSowi dobrze, a zatem to nie jest dobra rada. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakieś potwierdzenie? Nigdzie tego nie mogę znaleźć
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Staram się chłodnym okiem patrzeć na to wszystko.
Coś jest w nas Polakach żłego jednak.....Tragedia, wielka traggedia a poprez decyzje o pochówku skaczemy sobie do oczu. Według mnie, pochówek na Wawelu TAK, ale tylko jako wyraz szacunku dla wszystkich ofiar katastrowy a nie jako uznanie zasług Prezydenta. Taki "pomnik"WSZYSTKICH ofiar w tym jakże ważnym miejscu.... |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wiele różnych, czyli zeznania SB-eków, którzy dzisiaj niczego nie pamiętają, tudzież nigdy nikogo nie zwerbowali są dla Ciebie rzecz jasna najbardziej wiarygodne, bardziej od dokumentów przedstawionych w książce. Powtarzam dokumentów wewnętrznych, czyli takich, których SB-ecja na zewnątrz nigdy nie ukazała bo samo ich ujawnienie byłoby dla opozycji niewiarygodne tj. raporty operacyjne, księgi ewidencyjne itp.). Fałszowane mogły być tak jak wspomniał nawet SB-ek w pierwszym przez Ciebie przytoczonym artykule (z posta nr 5832), że zacytuję "[...] Od kierownictwa przychodziły gotowe teksty, które przepisywaliśmy jako teksty Wałęsy. Nikt nie pytał, skąd są te teksty. Przychodziły z góry, i już. Były wymyślone w gabinetach generałów.[...] Maraszkiewicz np. napisał odezwę Wałęsy z internowania wzywającą do przestrzegania praw stanu wojennego. Na próbę rozkolportowaliśmy to w Częstochowie i była z tego wielka kompromitacja, bo nikt nie uwierzył.[...] Jakie dokumenty wytwarzaliście? - Od donosów z różnych lat, pokwitowań przez oświadczenia do fałszywych grypsów. Pamiętam np. zobowiązanie do współpracy podpisane rzekomo w trakcie internowania. Większość na bieżąco była niszczona jako nieudana. Zadowalających zostało ok. 11 dokumentów.[...]" To jedna sprawa, kolejna to wiarygodność tegoż anonimowego świadka, pamiętam jazdę GieWu po Zyzaku, czyż to nie jakaś hipokryzja, że "Nasz anonim, dobry anonim, cudzy anonim, a fuj" tym bardziej, że anonimowi rozmówcy Zyzaka koniec, końców się ujawnili i potwierdzili informacje przekazane w książce.Aha i jeszcze jedna kwestia wiarygodności tegoż artykułu, zacytuję "Pierwszy etap działań polegał na "przedłużeniu działalności" TW ps. Bolek, tj. Lecha Wałęsy, o minimum dziesięć lat (ostatnie doniesienie "Bolka" pochodziło z 1970 r.).[...]" Otóż Lech Wałęsa jako tw. ps. "Bolek" został zarejestrowany 29 grudnia, więc według redaktora z GieWu, ostatnie jego doniesienie pochodziło z dni pomiędzy 30 a 31 grudnia 1970 . Doprawdy krótka byłaby ta współpraca. Według autorów książki "SB a Lech Wałęsa. Przyczynek do biografii” współpraca Lecha Wałęsy z SB jako tw o ps. "Bolek" trwała w latach 1970-1976. Stąd można sobie książkę ściągnąćhttp://www.permedium.pl/lech-wa-sa/s...biografii.html A tak już na koniec potwierdzeniem współpracy Wałęsy z SB i jego matactwa, jest Jego działalność po 1992 r., kradzież i zniszczenie dokumentów ze swojej teczki. Jego tysiąc wersji na temat kontaktów z SB nie jest przekonujące nawet dla Jego apologetów.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 15.04.2010 o godz. 18:39.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Abstrahując już od tematu Wawelu, bo...
Dzisiaj przeszedłem się popołudniem po Rynku, Starym Mieście, okolicach dworca głównego i tak sie zastanawiam. Ten pan, który życzył innym żeby nie zeszli na psy, tak się cieszy z niedzielnych uroczystości, może te w jakiś sposób wypromują miasto, ale: - Rynek, tam gdzie ma się odbyć jedna z części uroczystości. Sukiennice w (wiecznym) remoncie, wszystko pozasłaniane rusztowaniami, miejscami jakieś folie i prowizoryczne ogrodzenia, kontenery robotników. Od strony "Adasia" pseudo-foliowa maskownica zejścia do podziemi. Ogólnie jakoś tak NIEWYJŚCIOWO -a przecież wiemy jak ta część miasta jest piękna, gdy nie jest (wiecznie) rozkopana... - Kraków czeka na nie tylko VIPów, ale też na masę turystów. Okolice Dworca Gł.: pełno pijaków i ogólny brud. W tunelach dworcowych dominującym zapachem jest zapach moczu... - Ciekawe czy Kraków, ostrzeże potencjalnych turystów, że w okolicach dworca czają się na nich pseudo-taksówkarze (szeroko opisywani w lokalnych mediach). Żeby tylko Jacuś nie wypalił i nie zmienił patrona naszego stadionu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=HLO7DjlTSY4
Jak to wyciągną na Komorrę w kampanii, to poparcie poleci w dół... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z tym lubieniem Kwaśniewskiego przez hierarchię - nic mi na ten temat nie wiadomo. A podejrzewam, że jestem znacznie bliżej Kościoła niż Ty. To, że był szanowany - jako prezydent i człowiek. Mimo swojej daleko idącej niechęci do niego nigdy nie posunąłbym się tak daleko, jak posuwają się obecni "krytycy" PiS-u. Kwestia przyzwoitości. Na koniec: czy Kwaśniewski jest obecnie niewierzący - nie wiem. Swego czasu różne na ten temat docierały opinie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Wogóle dziwne to ciągłe poparcie części kościoła(RM,Rydzyk i reszta) dla PiSu.Kiedy przyszła próba zabrakło poparcia dla zmiany konstytucji - ochrona życia poczętego. Odnośnie PiSu.Myśle że potrzebna tam jest pewna zmiana.Innaczej coraz częściej będziemy oglądać przypadki odchodzenia czołowych postaci jak Jurek czy ostatnio Libicki,Romaszewski... Nawet zawładnięcie TVP nie bardzo przekłada się na poparcie dla tej formacji. ![]()
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
uhhhu o ja cię kręcę <szok> Rzeczywiście minus 30% jak nic. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt, stracił tylko brata w katastrofie i ma ciężko chorą matkę w szpitalu, która nie wie nawet jeszcze o tej całej tragedii. Na pewno o niczym innym nie myśli jak tylko o wyborach. W końcu jeżeli czegoś nauczyła nas lektura "Gazety Wyborczej" to tego, że Jarosław Kaczyński na miano człowieka nie zasługuje.
Jesteś tak żałosny, że do tej chwili Cię ignorowałem, ale nad tym jednym nie potrafiłem przejść do porządku dziennego. Ich polityczni konkurenci potrafią zachować się godnie (nawet jeżeli robią to tylko na pokaz, w co nie wierzę - też są ludźmi), więc mógłbyś spróbować wziąć z nich przykład. Przynajmniej do czasu pogrzebu. Bardzo rzadko zdarza się, że ktoś może wziąć przykład kultury i taktu od naszych czynnych polityków, co samo w sobie dużo mówi o Twojej osobie. Masz okazję - wykorzystaj ją. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/2155674,12...rofe,item.html
Cytat:
![]() on to jednak w innym świecie żyje ![]()
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jarosław Samo Zło może wszystko i na pewno nie jest człowiekiem, nie wiedziałeś Wolfy?
A powaznie. Najbardziej mnie rozbawia jak widze 'elite' wyszydzajac stare babcie które widza w Tusku szatana. A rozbawia mnie dlatego, ze ta sama 'elita' widzi dokładnie to samo w Kaczyńskim. Siebie warci. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.04.2010 o godz. 20:03.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mierzi mnie gdy widzę to polskie piekiełko. W okresie żałoby narodowej. Po Prezydencie Rzeczypospolitej Polskiej. Lubianym lub nie ale Prezydencie.
Wawel to był tylko pretekst. Prędzej czy później musiało się rozpętać. Piłsudski to jednak rację miał. Naród wielki, tylko ludzie ****y. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Звезда изнад свега
Offline |
|
|
No nie, teraz to przesadziłeś. Gdzie ja nie uszanowałem bólu rodziny? W którym momencie? Mało to razy podkreślałem ogrom tragedii i współczucie? Mało to razy pisałem o szacunku dla zmarłego prezydenta, bo był również moim prezydentem? Zacznij chłopie czytać ze zrozumieniem, a jeśli nie podobają Ci się opinie innych to zamknij temat albo idź ochłonąć.
![]()
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Sorry za wtrącenie. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Spokojnie, nędzna grupka wszarzy podjarana jest tym, że się o nich mówi. Z jednej strony setki tysiący ludzi od tygodnia stoją w kolejce by pożegnać prezydenta, a tu kilkusetosobowa grupa łachmytów zorganizowana przez działaczy PO próbuje zawrócić kijem Wisłę. Puszczają im zwieracze bo polski naród pokazuje im wała. Tyle kłamstw, obelg, błota wylanych na prezydenta, a oni mają to głeboko w dupie i....stoją w kolejce. Nie dość tego, to jeszcze cały świat polityczny i koronowany przylatuje aby pożegnać tego co podobno (wg. peoctwa) był przez ten świat był wyśmiewany.
Na nic wasze TVN, Polsaty i inne G.Wna (to do wyznawców tych merdiów). JUż koronowali Komorowskiego, a teraz mają pełno w gaciach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poparcie dla PiSu jest oczywiste - jeśli Rydzyk może poprzeć kogoś kto może zyskać maks 5% w wyborach (Prawica RP), kto w razie zwycięstwa będzie w 100% realizował politykę zgodną z poglądami Rydzyka czy RM, albo poprzeć kogoś kto ma szansę wygrać wybory (powiedzmy ok. 35%) i zrealizować 30% (lub 50%, nie mam pojęcia jaką wartość wstawić) tego, co jest zgodne z poglądami Rydzyka czy RM, to oczywiście bardziej wymierne korzyści przynosi poparcie tego, kto ma szansę wygrać. To jest fakt, którego w pewnym momencie nie zrozumiał właśnie Marek Jurek. Odszedł z powodów ideowych i teraz nie ma żadnego wpływu na PiS. A gdyby nie odszedł, to mógłby wpłynąć znacznie na rezultat głosowania nad traktatem z Lizbony (przypominam że i tak bardzo dużo PiSu głosowało przeciw), a tym bardziej dzisiaj, gdy PiS potracił w katastrofie ważne osobistości, to Jurek mógłby wzmocnić swoją pozycję. Po prostu niektórzy nie rozumieją tego, co rozumie np. Gowin - z partii się nie odchodzi, w partii się zostaje i próbuje się zmienić jej kurs. Jurek tego nie zrozumiał. Libicki odszedł, bo mu nie dano stołka w PE. Romaszewski był tylko w klubie, nie był członkiem partii. ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Sędzia Ty tak naprawde poważnie ? Szkoda bo rozmieniasz sie strasznie ![]()
Pozdrawiam
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dlaczego tak póżno dowiedzieliśmy się jaki naprawdę był prezydent - takie pytania zadają ludzie (można zobaczyć w tv) ,ja uważam jedno pewne media kreowały taki a nie inny obraz prezydenta ,przecież wszyscy widzieli jak z niego drwiono ,szczególnie Palikot ,Niesiołowski ten ostatnie podczas żałoby (TVP 3 - jak znajdę to wrzuce) ,osobiście uważam że po tej tragedi należy wyciągnąć wnioski ,szczególnie media .
To że bedzie pochowany na Wawelu to jest dobra decyzja a czas określi czy właściwa . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko twierdzę, że można z tej wypowiedzi zrobić niesamowity "klip", nic więcej.
http://przemyslawbabiarz.bloog.pl/id...l?ticaid=59fec "Na Wawelu! Podziel się: czwartek, 15 kwietnia 2010 9:31 Skocz do komentarzy Spór o miejsce pochówku Pary Prezydenckiej jest bolesnym ukłuciem, którego doznajemy w czasie smutnym lecz niezwykłym, w czasie wielkiej defalsyfikacji naszego życia publicznego. Protest tych, którzy uważają, że Prezydent Lech Kaczyński nie jest godzien spocząć na Wawelu dowodzi, że owa defalsyfikacja nie stała się udziałem wszystkich. Nic w tym dziwnego. Przecież ktoś owej falsyfikacji dokonywał, ktoś ją inspirował, ktoś jej sprzyjał. Było to grono może niezbyt liczne, ale nader wpływowe. Narracja narzucona przez to grono przedstawiała Prezydenta Kaczyńskiego jako człowieka niegodnego swojego urzędu, nieudacznika, pozbawionego kwalifikacji by reprezentować Polskę. Tragiczna katastrofa pod Smoleńskiem ruszyła jednak z posad bryłę medialnego świata. Zasłona opadła. O Prezydencie Lechu Kaczyńskim zaczęto mówić prawdę. Prawdę o jego patriotyzmie, zaangażowaniu w sprawy Polski, o jego inteligencji, wykształceniu i kompetencji. Celem Lecha Kaczyńskiego, celem jego pracy, którą traktował jako służbę dla Ojczyzny było przywrócenie Polakom dumy ze swojej historii i tradycji. Bez tej dumy i poczucia godności nie możemy stanąć jak równoprawny partner dużych narodów Europy. To z jego inicjatywy, jeszcze jako prezydenta Warszawy, powstało tak oblegane przez młodzież Muzeum Powstania Warszawskiego. To on nie zawahał się przyjść z pomocą osamotnionej wobec rosyjskiej agresji Gruzji. Inicjatywa dyplomatyczna jaką wtedy podjął uczyniła na pewien z czas z Polski prawdziwego lidera regionu. To on w swoim przemówieniu w 2009 roku na Westerplatte przeciwstawił się arogancji premiera Rosji. Bolesne i znaczące było jego ówczesne osamotnienie. To on zachował solidarność z Irlandią, wobec której potęgi europejskie zastosowały niedopuszczalny nacisk w sprawie podpisania Traktatu Lizbońskiego. Trzeba było nie lada odwagi i mocnego charakteru, aby nie ulec presji często pochodzącej również z własnego kraju. To on wreszcie walczył o prawdę o Katyniu. Walczył z uporem. Walczył do końca. I choć w tej walce poległ, odniósł symboliczne zwycięstwo. Tragedia smoleńska rozgłosiła na cały świat ludobójstwo katyńskie skuteczniej niż wszelkie przemówienia czy gesty. To nie jest oczywiście pełny rejestr dokonań Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. To tylko zarys, który pozostał w pamięci takiego zwykłego Polaka jak ja. Nie mam złudzeń, że zdołam przekonać tych, którym bliższy jest obraz świata proponowany przez media tzw. głównego nurtu. W jednym punkcie zgadzam się z tym co napisał Andrzej Wajda - pochowanie Pary Prezydenckiej na Wawelu podzieli Polskę. Tylko, że Polska jest podzielona od dawna. A ostatnie wydarzenia pozwoliły tylko nieco głośniej przemówić tym, którzy nie odnajdowali w przekazie większości mediów swojego widzenia rzeczywistości. Nie ma powodów, abyśmy znów siedzieli cicho." ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ostatnia nadzieja w tej chmurze z nad Islandii...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
do Gwiaździsty:
ochłoń chłopie, takim gadaniem niczym się od tych gówniarzy nie różnisz. A od poniedziałku już będzie można , wtedy prowadź kampanię wyborczą. Do niedzieli lepiej będzie ciszej , z powagą i godnością nad trumnami. Dla każdej ze stron. Pan prezydent na pewno sobie na wrzaski przeciw sobie i za sobą nie zasłużył. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Po wypowiedzi Gwaździstego mozna stwierdzic ze czesc polskiej prawicy to skrajne oszołomstwo...żal czytać takie opinie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() ![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|