|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() Belgijski dziennik kpi z katastrofy i polskich symboli Rysunek satyryczny przedstawiający roztrzaskanego o ziemię orła, w tle z biało-czerwoną flagą i napisem "Orzeł wylądował" został opublikowany w belgijskiej gazecie "Gazet van Antwerpen". http://www.gva.be/ Polska ambsada zaprotestowała przeciwko tej publikacji, jednak gazeta nie zamierza przepraszać. - Co do interpretacji należy zgłaszać się do karykaturzysty - powiedział p. Pascal Kerkhove, redaktor naczelny "Gazet van Antwerpen" i podkreślił, że "rola redakcji ogranicza się do sprawdzenia, czy rysunek nie zawiera treści rasistowskich lub nie narusza dóbra osób prywatnych". JEDZIEMY PO NICH !! - [email protected] |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bóg ich jeszcze za to pokara
jeszcze my z ich tragedii będziemy się śmiać ![]() |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Jak nie zamierza przepraszać skoro już przeprosiła...
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...ure,nId,272668 troszke spokoju... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
chyba właśnie nie o to chodzi, żenujące jest wyśmiewanie tragedii, każdej....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
pewnie gazeta pokroju faktu chce zwiększyć sprzedaż w kiepski sposób żerując na tragedii
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To pół ****** z Belgii wiedzą jak wygląda polskie godło,że karykatura odniosła skutek?Zaskoczyliście mnie.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Cóż... Belgia zawsze mi się dziwnym krajem wydawała i nigdy belgów nie lubiłam, a teraz... Pokazali po prostu jak bardzo są żałośni. I do tego jeszcze czarny orzeł.. ?! WTF? *Marszałek*- czytam twojego posta i nie mogę zrozumieć... OK. Może i wiedzą, ale skojarzyć nie trudno. A to czy się pośmiali czy poczuli żenująco- tego nie wiadomo. Ja bym się cholernie wstydziła gdyby z mojego kraju coś takiego wyszło (na temat innego państwa oczywiście).
Ostatnio edytowane przez masterlag : 15.04.2010 o godz. 12:50.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyrażam zdumienie i podaje w wątpliwość to ,że przeciętny Belg wie jak wygląda polskie godło,i że taka karykatura odniosła jakikolwiek skutek. Oni tego nawet nie zrozumieli w większości.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
to pokaz mi to na stronie tego brukowca |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
co tu duzo mowic: **** im w dupe.
Niektorzy sa tacy tepi ze nie rozumieja co to znaczy niepowodzenie, porazka, tragedia. I mozna to przelozyc na kibicowanie. Smiejesz sie ze Wisła przegrala z Levadia, poczekaja chwile zaraz twoj klub X czy Y przegra z takim samym leszczem. Tak samo te barany. Jak w ogole mozna taka karykature zrobic :(( ale jak kiedys temu cwelowi ktos z rodziny umrze w wypadku to moze zrozumie ze zle zrobil ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy jest jakas stronka tego dziennika albo inna na ktorej mozna im zostawic mily komentarzyk?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a pierwszego posta czytałeś?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 15.04.2010 o godz. 15:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciężko byłoby mi się wyśmiewać z jakiejśkolwiek tragedii, lecz smutne jest to gdy ktoś wyśmiewa się z mego kraju i to z takiej tragedii. Zdań jest wiele. Troche mnie zagotowało i ten post wczesniejszy w tym temacie jest troszku nie na miejscu. Sorry Winetou..
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
czekam na przeprosiny po belgijsku na stronie glownej tego szmatławca
i to im piszcie w mailach - ktos to moze tu przetłumaczyc po belgijsku? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niestety nie ma języka belgijskiego.... jest co najwyżej flamandzki, nederlandzki i francuski i którymś z nich przeważnie posługują sie Belgowie...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ik wacht op een verontschuldiging in het Pools op de voorpagina - cisniemy na maila [email protected]
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Nie po to 1 dywizja pancerna gen. Maczka ich wyzwalała, nie po to polscy żołnierze przelewali za nich krew, żeby teraz robić karykaturę z godła państwowego Polski. Buraki i tyle w temacie.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
A jakiej narodowości jest redaktor naczelny tego szmatławca ? Bo jeśli się okaże, że jest rodakiem np. Michnika to wcale nie bedzie dziwne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|