The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 17:28
wislak1986 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński żył w innych czasach niż Piłsudski i Sikorski i innego rodzaju heroizmu i poświecenia w naszych czasach się wymaga.

Człowiek, który walczył o pamięć i oddał za nią życie, wielki patriota, zależało Mu na pozycji Polski, nie uginał pod wpływami z zewnątrz. Miał odwagę iść pod prąd. Przez 5 lat był systematycznie opluwany, wyśmiewany, poniżany i oskarżany o zaściankowość- co zakrawa o męczeństwo naszych czasów.

Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. Jeśli On nie zasługuje na pochówek na Wawelu to kto ?
Jesli nie on to znaczy ze musi byc ktos inny? Odpowiedz prosta: nikt poki co . Nikt sie nie zasluzyl aby spoczac poki co na Wawelu. Zginac w katastrofie to jednak zbyt malo by byc pochowanym obok krolow .
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 13.04.2010, 17:29
wislak1986 napisał(a):Wyświetl post
Kaczyński żył w innych czasach niż Piłsudski i Sikorski i innego rodzaju heroizmu i poświecenia w naszych czasach się wymaga.

Człowiek, który walczył o pamięć i oddał za nią życie, wielki patriota, zależało Mu na pozycji Polski, nie uginał pod wpływami z zewnątrz. Miał odwagę iść pod prąd. Przez 5 lat był systematycznie opluwany, wyśmiewany, poniżany i oskarżany o zaściankowość- co zakrawa o męczeństwo naszych czasów.

Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. Jeśli On nie zasługuje na pochówek na Wawelu to kto ?
ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% !

Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Niestety jeżeli ktoś wyraża opinię o nie trafionym pomyśle z pochowaniem pary prezydenckiej na Wawelu wmawia mu się nienawiść względem Kaczyńskich , całęgo PiS itp. Brakuje jeszcze określeń komuszki , czerwona świnia itp . Świadczy to o nienawiści ale tych zazwyczaj sympatyzujących z PiSem . Ludzie nikt tutaj nie mówi o Prezydencie Kaczyńskim , mowa tutaj jedynie o pochówku .
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

no coż pewnie ich pochowają w Krypcie pod Wieżą Srebrnych Dzwonów

bedzie w towarzystwie lekko pisząc kontrowersyjnym

wislak1986 napisał(a):

ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% !

a ja pisze Nikt .......... tutaj powinien być pochówek raz na 50-100 lat i wystarczy...

JP2 jedynie w ostatnim wieku zasłużył na to.
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 13.04.2010 o godz. 17:34.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 17:31
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Bronex...Ale ja nie zartowalem z tym bromem! Zazyj i idz spac to moze ochloniesz do jutra
O Panie Jotka ale brom to chyba jest na ograniczenie popędu ...;-)

Ja zawsze mówię , jest demokracja. Róbta co chceta jak mawia klasyk. Zebrać się ,transparenty , pod kurię i hop. Jak Marszałek Komorowski powiedział "RAZEM" ...

wislak1986- KTO? DONALD TUSK....
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:34.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 17:31
Nie wiem czy ktoś przesłuchał tą rozmowę Ziemkiewicza z Janeckim którą podlinkowałem, więc może nieco skrótowo:

Lech Kaczyński w ramach zabiegania o interes narodowy Polski hołdował koncepcji "koalicji słabych", uznając, że Polska może realizować swój interes na arenie UE jedynie w ramach przewodzenia małym państwom rejonu Europy środkowo-wschodniej. Słusznie (moim zdaniem) uznawał, że Polska nie ma szans na osiągnięcie wymiernych korzyści politycznych jeśli będzie się "trzymać" z silnymi państwami - Niemcami, Francją, Wielką Brytanią, czy Włochami, bo one mają swoje własne - odmienne od naszych - interesy, wreszcie dlatego, że mogą realizować swoje interesy bez uwzględniania polskiego stanowiska.

Tego właśnie nie rozumie Platforma Obywatelska i Donald Tusk, którzy wolą bardziej spolegliwą politykę nazwaną w Polsce "poklepywaniem Tuska po plecach".

To stąd tak bardzo Kaczyński dbał o wzajemne relacje Polski z Litwą (i innymi państwami Bałtyckimi), z Czechami, czy wreszcie - czekając na porażkę lewicy na Węgrzech (co miało miejsce w weekend) za pośrednictwem klubu PiS - z Fideszem (czyli obecnie partią która zdobyła ponad 50% głosów). W ten zamysł Kaczyńskiego wpisywało się także dążenie do wprowadzenia w pewnej perspektywie czasowej do UE Ukrainy, co w zdecydowanym stopniu umniejszyłoby znaczenie państw europy zachodniej, w szczególności Niemiec. Stąd też Kaczyński opowiedział się za członkostwem Turcji w UE (czym na tym forum wzbudził pewne kontrowersje).

Wszystko to, co wyżej opisałem jest dobrze rozumiane w państwach europy środkowo-wschodniej, stąd - a nie tylko z sympatii do Polski - wprowadzono u tak wielu naszych sąsiadów żałobę narodową, a w stolicy Litwy i Gruzji będzie ulica im. Lecha Kaczyńskiego.

Także kwestia bezpieczeństwa energetycznego Europy (a tym samym Polski) była jednym z głównych priorytetów Lecha Kaczyńskiego, i to dzięki niemu stała się jednym z głównych obszarów działania Unii Europejskiej - wcześniej ten temat praktycznie nie istniał. To Lech Kaczyński uparcie dążył do zapewnienia dostaw surowców do Europy (i Polski) z pominięciem Rosji.

Na pewno bardzo ucieszyły go informacje o możliwych pokładach gazu łupkowego w Polsce.

To tak w skrócie o tym, o czym rozmawiali Ziemkiewicz z Janeckim (ale nie tylko o tym). Myślę, że to jest oczywiste abecadło polskiej polityki zagranicznej, które każdy polityk w Polsce powinien znać i realizować.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2010, 17:32
No to rozbicie sie samolotem daje przepustke do pochowania na Wawel. Ciekawe kto nastepny.
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.04.2010, 17:35
Mareq napisał(a):Wyświetl post
A musi ktoś zasługiwać ?
Nikt z obecnie żyjących polityków nie zasłużył na to.
Dziwisz liczy , że to będzie zjednoczenie społeczeństwa , ale bardzo niestety się myli.
A co ma Dziwisz powiedzieć? że się nie zgadza?
wtedy to dopiero by się burza rozpętała. Umywa od tego ręce. Nie chce konfliktów. Oczywiście jest to mój punkt widzenia.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 17:36
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Nie był ani wielkim patriotą ni tym bardziej wielkim Polakiem. I nie zasluguje, zeby tutaj lezec.
To jak Dziwisz nie jest dla Ciebie autorytetem, to może jest dla Ciebie nim Adam Michnik, który powiedział, że Lech Kaczyński był zawsze dla niego Wielkim Polskim Patriotą.

A jeśli Michnik Ci nie odpowiada, to może o patriotyzm Prezydenta zapytasz Radka Sikorskiego "Różniliśmy się z Prezydentem,nigdy nie wątpiłem w Jego patriotyzm i szczerość w polityce historycznej.Oddał za nią życie.Cześć Jego Pamięci!"

ps.

"Najbardziej godnym miejscem spoczynku jest Wawel - mówi kardynał Stanisław Dziwisz."

"Zostaną pochowani w krypcie z marszałkiem Piłsudskim - powiedział kard. Dziwisz o pogrzebie pary prezydenckiej"

Proud napisał(a):Wyświetl post
wtedy to dopiero by się burza rozpętała. Umywa od tego ręce. Nie chce konfliktów. Oczywiście jest to mój punkt widzenia.
Jakby nie chciał, ale musiał, to by używał innych słów. A i Kaczyński by się nie zastanawiał, tylko naciskał na Dziwisza.
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 17:38
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy ktoś przesłuchał tą rozmowę Ziemkiewicza z Janeckim którą podlinkowałem, więc może nieco skrótowo:

Lech Kaczyński w ramach zabiegania o interes narodowy Polski hołdował koncepcji "koalicji słabych", uznając, że Polska może realizować swój interes na arenie UE jedynie w ramach przewodzenia małym państwom rejonu Europy środkowo-wschodniej. Słusznie (moim zdaniem) uznawał, że Polska nie ma szans na osiągnięcie wymiernych korzyści politycznych jeśli będzie się "trzymać" z silnymi państwami - Niemcami, Francją, Wielką Brytanią, czy Włochami, bo one mają swoje własne - odmienne od naszych - interesy, wreszcie dlatego, że mogą realizować swoje interesy bez uwzględniania polskiego stanowiska.

Tego właśnie nie rozumie Platforma Obywatelska i Donald Tusk, którzy wolą bardziej spolegliwą politykę nazwaną w Polsce "poklepywaniem Tuska po plecach".

To stąd tak bardzo Kaczyński dbał o wzajemne relacje Polski z Litwą (i innymi państwami Bałtyckimi), z Czechami, czy wreszcie - czekając na porażkę lewicy na Węgrzech (co miało miejsce w weekend) za pośrednictwem klubu PiS - z Fideszem (czyli obecnie partią która zdobyła ponad 50% głosów). W ten zamysł Kaczyńskiego wpisywało się także dążenie do wprowadzenia w pewnej perspektywie czasowej do UE Ukrainy, co w zdecydowanym stopniu umniejszyłoby znaczenie państw europy zachodniej, w szczególności Niemiec. Stąd też Kaczyński opowiedział się za członkostwem Turcji w UE (czym na tym forum wzbudził pewne kontrowersje).

Wszystko to, co wyżej opisałem jest dobrze rozumiane w państwach europy środkowo-wschodniej, stąd - a nie tylko z sympatii do Polski - wprowadzono u tak wielu naszych sąsiadów żałobę narodową, a w stolicy Litwy i Gruzji będzie ulica im. Lecha Kaczyńskiego.

Także kwestia bezpieczeństwa energetycznego Europy (a tym samym Polski) była jednym z głównych priorytetów Lecha Kaczyńskiego, i to dzięki niemu stała się jednym z głównych obszarów działania Unii Europejskiej - wcześniej ten temat praktycznie nie istniał. To Lech Kaczyński uparcie dążył do zapewnienia dostaw surowców do Europy (i Polski) z pominięciem Rosji.

Na pewno bardzo ucieszyły go informacje o możliwych pokładach gazu łupkowego w Polsce.

To tak w skrócie o tym, o czym rozmawiali Ziemkiewicz z Janeckim (ale nie tylko o tym). Myślę, że to jest oczywiste abecadło polskiej polityki zagranicznej, które każdy polityk w Polsce powinien znać i realizować.
zajebiście napisane... Nawet Jezus Chrystus wykształciuchów ,Adam Michnik powiedział ,że Lech Kaczyński był wielkim polskim patriotą .... Może to do niektórych przemówi... No chyba ,że zakładacie ,że wasz guru zawsze kłamie...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:43.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 17:40
Cytat:
Tak powiedzieć , że się nie zgadza i wyjaśnić dlaczego .
Tylko nie do dziennikarzy w tv , ale rodzinie i myślę , że by wtedy zrozumieli.

Gdybym napisał przed 10 kwietnia , że Prezydent Lech Kaczyński po zakończonej kadencji , kiedy umrze , zasługuje na pochówek na Wawelu , to myślę , że nawet jego zwolennicy kazali by mi się puknąć w łeb.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 17:43.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 17:41
Prezydent Kaczyński nie zostanie pochowany na Wawelu, dlatego że zginął w katastrofie lotniczej, tylko dlatego że zginął w niej wypełniając obowiązek wobec Ojczyzny. Prawdziwy Bohater, Oddany Patriota,
Cześć Jego Pamięci!
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.04.2010, 17:42
Bronex napisał(a):Wyświetl post
O Panie Jotka ale brom to chyba jest na ograniczenie popędu ...;-)
.
Raczej na ograniczenie produkcji testosteronu. A ciebie wyraznie "nosi" ;-)
Wasiu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 17:42
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Prezydent Kaczyński nie zostanie pochowany na Wawelu, dlatego że zginął w katastrofie lotniczej, tylko dlatego że zginął w niej wypełniając obowiązek wobec Ojczyzny. Prawdziwy Bohater, Oddany Patriota,
Cześć Jego Pamięci!
Takie sam obowiązek wypełniała pozostała 94 ofiar. Też byli wielkimi bohaterami i wielkimi patriotami. Serdecznie zapraszamy na Wawelu, stworzymy nową "Airplane Komnatę" specjalnie na te uroczystosc.
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.04.2010, 17:44
jedna z opiń:

W katedrze leżą królowie, królowe, ale nie ma prezydenta. Prezydenci są chowani w stolicy, a stolica została przeniesiona do Warszawy i to jest naturalne miejsce spoczynku prezydenta - uważa bp Pieronek.
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.04.2010, 17:47
Podzielam zdanie ,że pogrzeb Kaczyńskiego powinien odbyć się w W-wie.GW nie czytam,wiadomości nie oglądam (żadnych),do tego jestem od urodzenia rodowitym Krakusem -a i tak dla poniektórych tutaj ludzi zapewne mam mózg wyprany, przez "sowiecką indoktrynacje mediów",albo jestem nowokrakusem.Boże ogarnijcie się troszeczkę,bo zaczynam się zastanawiać którzy ludzie mają tak naprawdę "wyprane mózgi".Ci którzy oglądają TVN ,czytają GW, czy Ci, którzy tak gorliwie wmawiają, że w/w to "warzywka umysłowe",których rozkazodawcą jest Michnik.

Zastanawialiśmy się ostatnio z żoną jak długo Polacy wytrzymają bez awantur.Okazało się-patrząc na ten temat-,że naprawdę bardzo krótko.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2010, 17:48
A moze to powtorka?Medal dla pilota, co Lecha Kaczyńskiego się nie bał
Srebrny medal za zasługi dla obronności dostał od szefa MON pilot
kpt. Grzegorz Pietruczuk, który nie wykonał rozkazu prezydenta
Kaczyńskiego w drodze do Tbilisi
Pilot właśnie wyszedł z depresji - powiedział wczoraj Bogdan Klich w
Radiu ZET. Szef MON odznaczył go za "przestrzeganie procedur i
poczucie odpowiedzialności za bezpieczeństwo czterech prezydentów na
pokładzie". Chodzi o lot 12 sierpnia prezydenckim tu 154 do Gruzji,
kilka dni po wybuchu konfliktu między Gruzją i Rosją. Lech Kaczyński
leciał z misją wsparcia prezydenta Gruzji Micheila Sakaaszwilego
razem z prezydentami Estonii, Litwy i Łotwy. W Symferpolu dosiadł
się prezydent Ukrainy.
Planowo samolot miał lądować w Azerbejdżanie, w Ganji. Ale szef BBN
Władysław Stasiak i szef gabinetu prezydenta RP Maciej Łopiński
poprosili pilota o rozważenie lądowania w Tbilisi. Pilot
skontaktował się z dowódcą swojego pułku płk. Andrzejem Pietrzakiem.
Dostał rozkaz, by lecieć zgodnie z planem. - Na podstawie posiadanej
wiedzy na temat sytuacji w Gruzji uznałem, że lot do Tbilisi będzie
zbyt niebezpieczny dla prezydentów i pozostałych pasażerów (w sumie
74 osoby) - napisał pilot w meldunku dla szefa MON. Podał dziewięć
przyczyn odmowy lądowania w stolicy Gruzji, m.in.: • musiałby
lecieć nad rejonem konfliktu zbrojnego, • nie miał wiedzy o stanie
lotniska w Tbilisi po jego zbombardowaniu,• było zagrożenie ze
strony gruzińskiej, która nie wiedziała o przylocie polskiego
samolotu, • tu 154 nie jest przystosowany do latania w strefie
konfliktu zbrojnego.

Płk Pietruczuk poinformował o swojej decyzji Stasiaka i
Łopińskiego. - Po tym pan prezydent przyszedł do kabiny pilotów i
osobiście jako zwierzchnik sił zbrojnych polecił mi lecieć do
Tbilisi - pisze w meldunku pilot. Wcześniej najbliżsi
współpracownicy prezydenta, np. Adam Bielan, twierdzili, że
Kaczyński nie kontaktował się z pilotem. A prezydent w wywiadzie dla
Polskiego Radia twierdził: - Ja nie wydawałem rozkazu, ja tylko
wydałem polecenia różnym dużo wyższym niż pilot oficerom Wojska
Polskiego. I oni zrealizowali moje polecenia i wydali pilotowi
rozkaz na piśmie. I pilot nie usłuchał.
Kaczyński jeszcze w czasie lotu mówił dziennikarzom, że "jeśli ktoś
decyduje się być oficerem, to nie powinien być lękliwy". Po
wylądowaniu w Azerbejdżanie zapowiedział, że "po powrocie do kraju
wprowadzimy porządek w tej sprawie".
Ale szef BBN przyznał potem, że pilot miał formalnie prawo do
podjęcia takiej decyzji.

Źródło: Gazeta Wyborcza

--------------------------------------------------

A teraz wróćmy do tematu pana K. na Wawelu..
Czy ten koleś co dzielił za życia ma dzielić ludzi po śmierci?
czym zasłużył Kaczyński by leżeć na Wawelu!
Jeżeli on ma leżeć, to w takim razie gdzie ma leżeć Kaczorowski - w Watykanie? w końcu Kaczorowski jest zasłużony dla Polski 100 x bardziej!
Wawel nie jest miejscem , dla każdego kto zginie w katastrofie lotniczej? BEZ JAJ!
Kaczyński był mierny, może był patriotą - ALE NA PEWNO NIE BYŁ WYBITNY! - a Wawel to jest miejsce dla WYBITNYCH POLAKÓW!...Poza tym skąd taki pośpiech z tym Wawelem? niech sprawdzą czarne skrzynki, bo jeszcze się okaże, że trudny charakter Kaczyńskiego doprowadził do katastrofy (podobny scenariusz do artykułu powyżej)..
Kraków schodzi na psy...Pamiętacie jak były protesty by Kaczor nie został honorowym obywatelem miasta? widać wystarczy się rozpieprzyć ruskim samolotem by dostać awans i wylądować bezpośrednio na WAWELU - gratuluje!!!!!!!!!!!!!
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

matssman napisał(a):Wyświetl post
Chyba na odwrot bo inaczej by nie wygral wyborów.

P.S. Skad w Was tyle zawisci, naprawde juz macie tak wyprane łby przez ITI ze nie potraficie sobie przyswoic faktu, ze śp. Lech Kaczyński był wielkim patriotą i wybitnym Polakiem?

Moim zdaniem to nikt nie odbiera Lechowi Kaczyńskiemu tego że był wielkim patriotą kochającym ojczyznę, bo to nawet jego polityczni przeciwnicy i ludzie którzy na niego nie głosowali (tacy jak ja) doskonale wiedzą, chodzi o robienie czegoś w stylu sacrum z tej całej sytuacji, my Polacy jako naród nie wiem czemu zawsze szukamy w tego typu sytuacjach pewnego rodzaju świętości w osoboach które zginęły w tragicznych okolicznościach, a umówmy się że sam prezydent do świętych raczej też nie należał i też potrafił w niewybredny sposób dogryźć innemu politykowi czy przeciwnikowi (np. sławne spieprzaj dziadu czy też wyśmiewanie mówiącego po angielsku Tuska), a pochówek na Wawelu wśród królów tylko jeszcze bardziej podzieli na powrót ludzi.
Dlatego pomimo że o zmarłych powinno się mówić tylko dobrze chciałem to przypomnieć bo na wielu forach w tym na tym zaczyna się w pewien sposób przesadzać, zmarł wybitny Polak, patriota kochający swój kraj, ale jak każdy człowiek miał swoje wady o których też należy pamiętać, bo przecież nikt nie jest doskonały.
Bronex
Senior Member

Prawda jest taka ,że michnikoidzi podnieśli larum bo chodzi o Kaczyńskiego , gdyby chodziło o Tuska to GW pierwsza by wyszła z pomysłem pochowania na Wawelu... I Piłsudski miał wady , i Sikorski miał wady ... O wszystkim pisaliśmy parę stron wcześniej , Jan Kazimierz miał wady , Korybut Wiśnowiecki miał wady... Wszyscy mieli , mają i będą mieli wady... Poza Tuskiem oczywiście ...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:50.
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 17:50
Ludzie nie wmawiajcie innym słów, które nie padły !!! Czy ktoś mówił, że tragiczna śmierć otwiera drogę na Wawel ? NIE !!! Ta śmierć była ukoronowaniem pięknego życia poświęconego Polsce, a to wg mnie otwiera drogę na Wawel.

Kto tutaj napisał, że na Wawelu powinno się chować ludzi raz na 50-100 lat (sic!) Czyli zakładamy, że jak się pojawią wybitne jednostki żyjące w tym samym czasie to na to nie zasługują ?

Cała ta dyskusja jest dla mnie najlepszym dowodem, że Ś.P. Prezydent Lech Kaczyński zasługuje na Wawel.

"Tylko zera są niekontrowersyjne"jak napisał Dariusz Karłowicz (proszę tego nie wyrywać z kontekstu- pełna treść- [na:] http://www.teologiapolityczna.pl/ind...16&Itemid=113).

Prezydent budził kontrowersje, i będzie je nadal budził bo wartości, które głosił i świadczył o nich całym życiem są dzisiaj niepopularne i "kontrowersyjne", ale są bardzo potrzebne (patriotyzm, pamięć, tradycja, wiara, poświęcenie).
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Wasiu
Senior Member

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka ,że michnikoidzi podnieśli larum bo chodzi o Kaczyńskiego , gdyby chodziło o Tuska to GW pierwsza by wyszła z pomysłem pochowania na Wawelu...
To juz nie jest zacietrzewienie. To jest uposledzienie. Krytyczny przypadek.
Sędzia
Senior Member

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Takie sam obowiązek wypełniała pozostała 94 ofiar. Też byli wielkimi bohaterami i wielkimi patriotami. Serdecznie zapraszamy na Wawelu, stworzymy nową "Airplane Komnatę" specjalnie na te uroczystosc.
Ale Prezydent jest "Pierwszym Obywatelem RP", a pozostali nie.

ps. Jarosław Kaczyński nie ma możliwości zmuszenia Dziwisza do wydania zgody. Jeśli Dziwisz uważałby, że to nie jest dobry pomysł, to wystarczyło proste "nie, bo nie".
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.04.2010 o godz. 17:52.
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Tak powiedzieć , że się nie zgadza i wyjaśnić dlaczego .
Tylko nie do dziennikarzy w tv , ale rodzinie i myślę , że by wtedy zrozumieli
Taaa, szczególnie Jarek Jego megalomania i chęć odegrania się na Krakowie i pokazania kto jest górą w końcu znalazła skuteczne ujście. Szkoda że przy takiej okazji.

Pieronek mądry człowiek.
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 13.04.2010, 17:51
Myślę, że wszyscy kibice Wisły Kraków, którzy czują się patriotami i kochają swoją Ojczyznę są zgodni, że Nasz Prezydent powinien zostać pochowany na Wawelu. Zawsze walczył o dobro Polski nigdy o dobro prywatne. Był dobrym i mądrym cżłowiekiem. Media go atakowały, młodzi szydzili z wyglądu. Ale to się nie liczy bo Polacy i tak czują, że tyle co on nie zrobił dawno żaden polityk. Chwała Mu i czesc!

Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2010, 17:53
Myślę, że wszyscy kibice Wisły Kraków, którzy czują się patriotami i kochają swoją Ojczyznę są zgodni, że Nasz Prezydent powinien zostać pochowany na Wawelu. Zawsze walczył o dobro Polski nigdy o dobro prywatne. Był dobrym i mądrym cżłowiekiem. Media go atakowały, młodzi szydzili z wyglądu. Ale to się nie liczy bo Polacy i tak czują, że tyle co on nie zrobił dawno żaden polityk. Chwała Mu i czesc!

Chłopcze..., ty będziesz wybierał kto jest patriotą i kibicem Wisły?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 13.04.2010 o godz. 18:16.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2007

Stary 13.04.2010, 17:54

O właśnie i to jest w pewnym sensie szantaż, jak ktoś się nie zgadza to nie jest patriotą i nie kocha swojego kraju...proste, czyż nie ?
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 17:55
Cytat:
Prawda jest taka ,że michnikoidzi podnieśli larum bo chodzi o Kaczyńskiego , gdyby chodziło o Tuska to GW pierwsza by wyszła z pomysłem pochowania na Wawelu... I Piłsudski miał wady , i Sikorski miał wady ... O wszystkim pisaliśmy parę stron wcześniej , Jan Kazimierz miał wady , Korybut Wiśnowiecki miał wady... Wszyscy mieli , mają i będą mieli wady... Poza Tuskiem oczywiście ...
Wyobrażam sobie , że mieszkasz w pokoju obklejonym wycinkami z gazet dotyczącymi Tuska
serio.
Vasquez
Member

Od: 08.2003

Stary 13.04.2010, 17:55
"Myślę, że wszyscy kibice Wisły Kraków, którzy czują się patriotami i kochają swoją Ojczyznę są zgodni, że Nasz Prezydent powinien zostać pochowany na Wawelu. Zawsze walczył o dobro Polski nigdy o dobro prywatne. Był dobrym i mądrym cżłowiekiem. Media go atakowały, młodzi szydzili z wyglądu. Ale to się nie liczy bo Polacy i tak czują, że tyle co on nie zrobił dawno żaden polityk. Chwała Mu i czesc!"
myslę, że po prostu bredzisz...Kraków to miasto królów, a nie prezydentów...Kaczyński POD ŻADNYM WZGLĘDEM WYBITNY NIE BYŁ....
-------------------
-> Only Wisla <-
-------------------
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 13.04.2010, 17:56
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Chłopcze..., ty będziesz wybierał kto jest patryjotą i kibicem Wisły?
Proszę czytać ze zrozumieniem. Jeśli nie posiadłeś takiej umiejętności to zamilcz.

Gość napisał "kibice Wisły, którzy czują się patriotami"

Nie każdy kibic Wisły to patriota. Jednym z przejawów patriotyzmu jest szacunek dla państwa i jego instytucji.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 17:56
Cytat:
Ja mówiąc wprost-należałem do tej większości , która jego wyborcami nie była. I dlatego jego działalnoścoceniam negatywnie.
Tymi dwoma zdaniami pokazales dwa ciekawe zjawiska.
Pierwsze - nie rozumiesz zasad demokracji belkoczac cos o wiekszosci.
Drugie - jak juz raz sobie wymyslisz to nie ma sily zebys zmienil zdanie, bo paranoja jest "nie glosowalem wiec to co robil przez nastepne 5 lat oceniam zle". Trzeba byc zwyczajnie uprzedzonym.

Vasquez powiedz no mi moj drogi w jakiz to sposob Kaczynski "dzielil ludzi" za zycia? Podaj chociaz 5 przykladow, po jednym na rok prezydentury. Powinienes znalezc bez problemu skoro tak straznie on nas "podzielil". Zreszta gadasz jakies dyrdymaly. "pod zadnym wzgledem wybitny nie byl". A moze byl wybitnym profesorem prawa, albo wybitnym ze wzgledu ze wygral wybory pomimo nieprzychylnosci mediow co w XXI wieku wydaje sie byc wrecz niemozliwe.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.04.2010 o godz. 17:59.
WISŁA PANY !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów