|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jeśli chodzi o szczyt - nie uważam, żeby to była kłótliwość, tylko reakcja na próbę umniejszania znaczenia prezydentury (jako instytucji) - czyli najwyższego urzędu w Państwie - przez Tuska i Platformę. Na marginesie zaznaczam, że uważam to całe zajście za duży błąd wizerunkowy LK (ale tylko w tym zakresie). ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ciężko odpowiedzieć? Najpierw piszesz że dlatego że był prezydentem to tak, później że żone kochał to też, to jedziemy dalej.
Dla mnie jest to tak nieodpowidzialna decyzja aby ten pogrzeb odbył się tutaj że brak mi słów, nie wiem czyj to pomysł ale naprawdę bardzo kiepski. Zamiast tego na czym wszystkim powinno zależeć, czyli zbudowaniu jakiegoś wspólnego rozwiązania, rozpętuje się małą wojenkę. Gratulacje dla pomysłodawcy! ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Kaczyński miał w narodzie swoich zwolenników jak i przeciwników przy czym tych drugich 2 razy więcej. Dla jednych był wybitnym Polakiem i Prezydentem dla drugich nie.
Myśle że większość naszych rodaków i ja podobnie uważa że jednak nie zasłużył sobie na takie miejsce spoczynku. Zdanie to wyrobione zostało przez 5 lat prezydentury i jeszcze dłuższy okres działalności politycznej Pana prezydenta. I to że zginoł w tragicznych okolicznościach i że nie bardzo wypada teraz wypowiadać się o nim krytycznie przez szacunek dla zmarłego, nie znaczy że zmieniła się jego ocena. Zreszta myśle że jako Warszawiak wolałby leżeć w Warszawie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
W sumie na początku też ( pomimo że byłem zwolennikiem Kaczyńskiego) uznałem pomysł z Wawelem za dziwny ale po namyśle uznałem, że właściwie czemu nie. Pomijając ocenę jego prezydentury ( dla jednych na plus dla innych na minus) to jest to pierwszy pogrzeb prezydenta po II wojnie światowej. Bierutów i innych z przyczyn chyba oczywistych nie liczę. Prezydent jest jakby spadkobiercą majestatu królewskiego wiec Wawel jest dla niego miejscem spoczynku. Dodatkowo dochodzi wymiar okoliczności śmierci - bardziej miejsca. Zginął podczas służby jadąc oddać hołd tym którzy zginęli za ojczyznę. Sumując - po namyśle uważam pomysł z dobry.
Dodatkowo patrząc już tylko i wyłącznie przez patriotyzm lokalny - to wielka promocja dla Krakowa. Wiem, że brzmi to jak brzmi ale miasto ma darmową reklamę na całym świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
rafkur mi miejsce pochówku nie przeszkadza kompletnie, chociaż na Lecha Kaczyńskiego nie głosowałem i nie głosowałbym, ale stwarza to pewien precedens, wcześniej było 3 rezydentów: Jaruzelski, Wałęsa i Kwaśniewski. Biorąc pod uwagę szacunek dla urzędu prezydenta, a nie akceptację dla czyichś poglądów ci poprzednicy Lecha Kaczyńskiego też mają prawo tam leżeć.
Ostatnio edytowane przez Boleck : 13.04.2010 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ci co nie głosowali nie są ani zwolennikami, ani przeciwnikami. Toteż trudno pisać, tak jak to napisał Pan Jotka, że jest w większości tych, którzy go nie popierają. Nie można też napisać, że większość w wyborach była przeciw niemu. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Moim zdaniem na Wawelu powinny być chowane postacie naprawdę wybitne. Jeśli pochowamy tam Lecha Kaczyńskiego, to za jakiś czas staniemy przed problemem co z innymi prezydentami? Kwaśniewski, Wałęsa też mają przecież zasługi dla Polski. A moim zdaniem byłaby to przesada. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jednak większości, bo jakoś nie PiS wygrał wybory 3 lata temu i nie Kaczyński wygrywał sondaże przedwyborcze obecnie. A prezydentem został 5 lat temu i od tamtej pory tylko tracił w sondażach. No chyba, że znowu okaże sie ze wszystkie media kłamały i ośrodki badań publicznych także, a prezydent miał szanse na reelekcje.... Nie piszmy kolego historii na nowo.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
No GW już rozpoczyna atak , już mobilizuje... Tak jak napisałem jak by go pochowali jak psa to by się badziewny naród cieszył.. a że to jest tylko jakiś gówniany Prezydent RP... to tylko na ten psi dół w oczach "patriotów" zasługuje... Na Boga my nie mówimy o tym ,żeby pochować na Wawelu Lecha Kaczyńskiego tylko PREZYDENTA RP LECHA KACZYŃSKIEGO, który zginął w tragicznych okolicznościach wraz z delegacją .... Tylko dół jak dla psa... To jest ****a , czas to jest miejsce , to jest Polska.... Wawel dla Donka
W ogóle to ,że jest taki opór świadczy o tym jak gardzimy tym krajemy i jakie michnikowszczyzna dokonuje spustoszenie w społeczeństwie i jego elicie... Przez ostatnie dwie strony tego tematu ukazano ,że Sikorski , Piłsudski to bohaterowie naszego narodu ale bohaterowie niejednowymiarowi. W normalnym kraju każde miasto mając szansę pochówku głowy państwa czuło by się co najmniej wyróżnione... A tutaj pikiety demonstracje... głupota już pojawiło się na stronie GW wpis redakcyjny ,że "internauty" nie chcą pochówku prezydenta na Wawelu. Teraz gdzieś ten news wcięło. Pojawia się hasło Wawel+Kaczyński a Michnik już ogłosił intifadę.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ot cała prawda - nie dla wszystkich jednak zrozumiała !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Bo większość miała wybory w duupie i nie głosowała.. a zresztą poruszamy sie ze skrajnośći w skrajność... Nie zdziwiłbym sie gdym nasz były prezydent wydał polecenie lądowania.. już raz tak zrobił .. pilot odmówił i co przenosiny i zwolnienie... Notabene pilot ten jak i Ci zgineli z okolic Olkusza..byli.
Ostatnio edytowane przez fan1906 : 13.04.2010 o godz. 17:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Znajcie miarę ludzie. Trzeba być strasznie zaślepionym nienawiścią by tak pluć nawet w takiej chwili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie dziwi was, że Ruscy już kilka wersji podali co do komunikacji wieży z pilotami i ostatnich momentów tego lotu: 1) poinformowali o mgle 2) nie mogli się porozumieć (czyli nie poinformowali) 3) zrobił 4 próby 4) zrobił dwie próby 5 zrobił jedną próbę 6) zahaczył o drzewa 7) zahaczył o budynek Dziwne to wszystko jak dla mnie. Nie wiem może się za dużo filmów naoglądałem ale mocno to dla mnie dziwne. Jeszce co do Wawelu - jak ktoś wyżej napisał, dyskutujemy o pochówku PREZYDENTA RP - nie Lecha Kaczyńskiego tylko PREZYDENTA. Ok wielu polityków i dziennikarzy długo i skutecznie pracowało na obniżenie rangi tego stanowiska ale wciąż to jest najważniejsza osoba w państwie. Czy Kaczyński lubił Kraków czy nie - nie wiem, raczej nie lubił Majchrowskiego ale rozmawiajmy o jego pogrzebie jak o pogrzebie osoby pełniącej najważniejszą funkcję w państwie a nie człowieka którego ktoś lubił a ktoś inny nie.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 13.04.2010 o godz. 17:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Mówcie sobie co chcecie, ale ja jako Polak wybieram się z rodziną w niedzielę do Krakowa złożyć Prezydentowi ostatni hołd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bronex...Zarzuć chłopie sobie bromu, bo ty jesteś w jakimś amoku chyba. Pretensje jakieś wylewasz. GW itd.
Poczytaj sobie to moze otrzeźwiejesz: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7...na_wskros.html Chcą z chłopa zrobić kogoś kim nie był. Ja rozumiem, że PIS stanął w obliczu mega klęski, gdyż liderów sie nie da wylansować w tydzień, ale jednak warto dac sobie chwilę na wstrzymanie. Zamiast dać rodzinie możliwość pochowania go to zaczynają jego ciało"wozić" po Polsce. Przyznam, że to co powiedzieli Hartmann z Bratkowskim najbardziej oddaje to co myślę. Niezależnie czy należę do MNIEJSZOŚCI czy WIĘKSZOŚCI. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Panie Jotka - Bratkowski , Hartman no śmiech warte kim ci ludzie są ... Posłuchaj co mówi Dziwisz...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
napisałem nie zdziwiłbym sie,,,
pilot czy z powodów ambicionalnych czy innych podjął taką a nie inną decyzje....tego sie nie dowiemy. Doskonale wiedział iż się wszyscy śpieszą...... a z tymi teoriami to sami dziennikarzyni taki bajzel robią... każdy chce sie popisać jakąś nową informacją, a w rzeczywistośći tylko dezinformują. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo przesadzasz, a teksty o Donku są już na prawdę przegięciem.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
P.S. Skad w Was tyle zawisci, naprawde juz macie tak wyprane łby przez ITI ze nie potraficie sobie przyswoic faktu, ze śp. Lech Kaczyński był wielkim patriotą i wybitnym Polakiem? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Ty tak samo plujesz na Donka, jak ci których krytykujesz pluli na Kaczyńskiego. Hipokryzją mi tu zalatuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Nie był ani wielkim patriotą ni tym bardziej wielkim Polakiem. I nie zasluguje, zeby tutaj lezec.
A ty Bronex juz przekroczyles wszystkie mozliwe granice. To, ze dla ciebie Dziwisz jest jakims wielkim autorytetem moralnym nie znaczy, ze dla wszystkich jest. I nie ma prawa sie wypowiadac w imieniu wszystkich Krakusow co bedzie dla nich dobre. I bardzo wierze, ze Marta Kaczynska zachowa resztki rozsadku i pochowa Ojca w Warszawie, gdzie jego miejsce. Bo na drugiego kurdupla nie ma co liczyc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Dziwisz potwierdził.
Chce dobrze , ale jest naiwny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Minęło parę dni i już to samo . Wyborcza nie mogłaby się na chwile zamknąć .Już jest szczucie , podpuszczanie gawiedzi, atakowanie. O co tu chodzi? Gdyby Donald Tusk był dzisiaj na miejscu Lecha Kaczyńskiego to pewnie (jak tutaj ktoś żartował) Watykan , Jerozolima to i tak byłoby za mało... Góra Ararat .... A że to jest tylko Prezydent RP Kaczyński .... No wiadomo Żyrandol...nic więcej..
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 17:27.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Kaczyński żył w innych czasach niż Piłsudski i Sikorski i innego rodzaju heroizmu i poświecenia w naszych czasach się wymaga.
Człowiek, który walczył o pamięć i oddał za nią życie, wielki patriota, zależało Mu na pozycji Polski, nie uginał pod wpływami z zewnątrz. Miał odwagę iść pod prąd. Przez 5 lat był systematycznie opluwany, wyśmiewany, poniżany i oskarżany o zaściankowość- co zakrawa o męczeństwo naszych czasów. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. Jeśli On nie zasługuje na pochówek na Wawelu to kto ? ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bronex...Ale ja nie zartowalem z tym bromem! Zazyj i idz spac to moze ochloniesz do jutra
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No to jest skandal. Dla mnie najwiekszy w moim zyciu. Krakow naprawde upadl.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Nikt z obecnie żyjących polityków nie zasłużył na to. Dziwisz liczy , że to będzie zjednoczenie społeczeństwa , ale bardzo niestety się myli. |
|
|