The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bnn
Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 14:15
na początku myślałem że to jakiś koszmarny żart GW, z tym Wawelem...

z Piłsudskim był spór "medialny" czy ma być na Wawelu czy nie, a tu polityka partyjnego, po decyzji brata (!!!) - prezesa tejże partii, bo nie wierzę że córka Marta nie wolałaby mieć rodziców w "swoim" mieście, na Powązkach... tylko dlatego że zginął tragicznie? Ludzie, co on zrobił WIELKIEGO żeby ktokolwiek mógł pomyśleć o Wawelu? że był internowany? 100 tys ludzi było. Jak bezczelnym i cynicznym trzeba być aby coś takiego zaproponować?

Następnie proponuję kanonizację Santo Subito i relikwie na Jasną Górę.

żal ludzi, wielka strata dla Polski, ale na litość boską trochę umiaru!!! my Polacy lubujemy się w tej swojej martyrologii, naród uciemiężony, kochający palić znicze i opłakiwać w TV, godzić się publicznie na 7 dni (bo 8 to już nie trzeba).
There is only one Dennis Bergkamp
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2010, 14:18
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Powiem szczerze, że nie wiem dlaczego np. gen. Sikorski miałby być w czymś lepszy od Lecha Kaczyńskiego.

l
Takie są skutki jak uciekało się z lekcji historii w szkole .Z całym szacunkiem dla zmarłych i ich rodzin ale wykładanie prawa pracy stoczniowcom przy dokonaniach Władysława Sikorskiego wygląda blado .Niemniej jednak szacunek parze prezydenckiej należy się .
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.04.2010, 14:19
to byłby żart historii gdyby kiedyś obok siebie leżeli Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński...
Marszałek
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
To są kpiny z Wawelu, świętego miejsca dla Polski. Miejsca, gdzie chowano królów i najwybitniejszych mężów stanu.

Kaczyński ma być stawiany na równi z Jagiełło, Piłsudzkim

j.
Wyjdzie ,że to inicjatywa wyszła od kogoś innego i będzie co niektórym głupio,albo i nie. A jesli już tak rozpatrujemy to z jakiej paki Piłsudski lezy na Waweliu?W dowód uznania za zachmach stanu czy za Bereze Kartuską?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2010, 14:22
joshi napisał(a):Wyświetl post
to byłby żart historii gdyby kiedyś obok siebie leżeli Wałęsa, Kwaśniewski, Kaczyński...
Ale w zaistniałej sytuacji innego wyjścia nie widzę bo dlaczego Kaczyński tak a np Wałęsa czy Kwaśniewski nie?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
joshi
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:22
Marszałek dlatego, nie powinno się powtarzać błędów.
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.04.2010, 14:23
Buzersky napisał(a):Wyświetl post
Według mnie Wawel jest dla królów, a mimo wpółczucia dla rodziny prezydenta on nim nie był... Piłsudski i Sikorki wygrali wojne z bolszewikami, bracia toczyli ja z reszta Państwa.
Jakby zyli w dzisiejszych czasach to też POprawni POlitycznie by ich niecierpieli.

Piękną piane toczycie, do Jarosława wąty, idiotyzmy na temat pychy...

Pewnie Jarosław wpadł z wrzaskiem, że ma być Wawel i już.

A co do pychy, to zastanów się czy gdyby np ktoś przyszedł do Ciebie po smierci kogoś z Twoich bliskich i powiedział, że wg niego zasługuje na wyróżnienie, to pewnie byś odmówił.

Co nie zmienia faktu, że póki co rozmowa bezprzedmiotowa
fan1906
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:23
żartem historii jest sam fakt ich miejsca śmierci..
Co do miejsca spoczynku..
Widze że nasz były prezydent i po śmierci dzieli rodaków...
kolejny pewnie żart historii...
A Wawel powinien łączyć.. i takie moje zdanie.
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 14:27
Wszyscy piszą że Wawel to miejsce pochówku królów, i że to nie "ta liga' itp., miejsce "najwybitniejszych ludzi".

I naprawdę nikt z Was z historii nie pamięta, że większość naszych królów była zwyczajnie beznadziejna, mało rozumna itp itd., a w szczególności nie była wcale wybitna.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.04.2010, 14:28
A ja mam taką refleksję, że niestety tak to u nas w Polsce jest, że i w krytyce i w uwielbieniu umiaru nie mamy.
Dla mnie osobiście decyzja niezrozumiała z wielu względów.

Najrozsądniejszym wydawał się pochówek Na Powązkach, m.in. dlatego, że umożliwiał wszystkim chcącym odwiedzić grób prezydenta na swobodny dostęp.
joshi
Senior Member

fan1906 czyli teraz mamy się ze sobą we wszystkim zgadzać? Rozmawiamy tutaj o tym czy Wawel jest odpowiednim miejscem dla Lecha Kaczyńskiego. Moim zdaniem nie, a Twoim tak. Więc kto komu ma ustapić, żeby było miło i w duchu narodowego pojedniania?
Szanujmy się a nie łączmy na siłę...
rav
Socios Wisła Kraków

Generalnie ludzie "jadą" po tym pomyśle. Na onecie wyłączyli komentarze do informacji o miejscu pochówku. To o czymś świadczy.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.04.2010, 14:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Wyjdzie ,że to inicjatywa wyszła od kogoś innego i będzie co niektórym głupio,albo i nie. A jesli już tak rozpatrujemy to z jakiej paki Piłsudski lezy na Waweliu?W dowód uznania za zachmach stanu czy za Bereze Kartuską?
Przegapiłeś 1 wojnę światową i bolszewicką

A co do Prezydenta i Wawelu...niestety trąci to niezłą szopką.
94 - Allah Akbar!!
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.04.2010, 14:31
Powiedzmy sobie szczerze dwie rzeczy:
1 )gdyby zginął Tusk-czego mu życzył w homilii patafian przemyski to ta część, która teraz chcę nam wcisnąć legendę o wielkim polaku Lechu Kaczyńskim pisała by to samo co my teraz. Jednym słowem co do Wawelu i pochówku : żenada
2) nazwanie stadionu im.Lecha Kaczyńskiego to wręcz komiczne w sytuacji, gdy nie znał ani jednego piłkarza. Rozumiem, że należało wsadzić Kazia Góskiego do samolotu i go "skatastrofować", aby człowiek legenda polskiej piłki,który poświęcił dla futbolu wszystko, zasłużyl w końcu na nazwanie jego imieniem przyszłej Mekki polskiego futbolu
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:32
joshi historia w ostatnich dniach pokazala ze lubi ponure zarty...
rav gazete nazwalem scierwiasta za to co robi od dawna a nie za tego niusa, chocby za wymyslony wywiad rafala romanowskiego z Terleckim czy "reportaze" o stanie wojennym, np. anonimowego radzieckiego zolnierza. Pomylilem sie z ocena tego niusa bo wydalo mi sie to nieprawdopodobne ze wzgledu na sama rodzine Kaczynskich, ktora zwiazana byla przeciez z Warszawa.

Nie jestem zwolennikiem tego pomyslu ale jestem w stanie zrozumiec ten pochowek na Wawelu ze wzgledu na smierc glowy panstwa na sluzbie oddajacej hold ofiarom 2 WŚ.

Jeszcze slowko o mediach. Kazdy na pewno slyszal o marszu zywych. A czy ktos z was wczesniej slyszal o marszu cieni? Polskie media bardziej dbaja o przekaz z relacji upamietniajacych ofiary zydowskie niz polskie. Bez komentarza.
WISŁA PANY !!
fan1906
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:33
fan1906 czyli teraz mamy się ze sobą we wszystkim zgadzać? Rozmawiamy tutaj o tym czy Wawel jest odpowiednim miejscem dla Lecha Kaczyńskiego. Moim zdaniem nie, a Twoim tak. Więc kto komu ma ustapić, żeby było miło i w duchu narodowego pojedniania?
Szanujmy się a nie łączmy na siłę...

tu mnie na opak zrozumiałeś też jestem przeciw ponieważ osaba zmarłego prezydenta bardziej dzieliła niż łączyła,,i do tego ten post..
Królowie pochowani są bo byli królami.... takimi czy innymi..
Czy ktoś chowa premierów Egiptów w piramidach czy dolinie królów....
Umiaru ludzie....
Marszałek
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:34
Marszałek dlatego, nie powinno się powtarzać błędów.
Na szczęsie dla Prezydenta nie widzę wspólnej nici z Piłsudskim.

Śmieszne jest sugerowanie,że to Jarosław zarządał aby brat był pochowany na Wawelu,podczas gdy wyraźnie jest napisane,że to ze strony rządu zostały przedstawione opcje. Teraz wychodzi,że to podobno sam Dziwisz wyszedł z tym pomysłem. Nie zmienia to faktu,ze co neiktórzy mają tak wyprane mózgi,że zarzucają już wszytkoPIS owi i Kaczyńskiemu,nie będąc w 100 % pewnych jak to naprawdę jest,że to Jarosław poszedł i wyżerbał miejsce dla brata. Że jeszcze nie powstała teoria,że to Jarosław nakazał gazetom od Oamnu po Brazylię na pierwszje stonie informowac o smierci brata. A zapewne tak było,bo wynika to przeciej z jego buty i małostkowości.

To sa arugmenty używame przez zakompleksionych,małostkowych i wystaraszoncyh ludzi. Do takich trafiał argumenty o niskim wzroście i wadach wymowyy Prezydenta. Teraz sami już je produkują, i co głupszy je podłapuje. Taki system argentyński dla maluczkich intelektulanie.

Ig2,nie nie przegapiłem tylko pominałem milczeniem,bo nieładnie jest przypisywać sobie nie swoich zasług. Niemniej nie ma co porównywać faceta co miał na rekach krew Polaków, zamach stanu i lezy w tym oto świętym miejscu,do faceta,który był nie lepszym ani nie gorszym prezydentem. I skoro już mówimy o dokonaniach,kto za co,to uważam,że bardziej na to załsuguje Prezydent niż tenże Marszałek. Idąć dalej moznaby w słuszność poddać obecność tam niektórych głów królewskich o czym Sędzia wspomniał już wczesniej i wyszloby nba to,że wcale nie jest to aż takie cudowne miejsce do oddawania czci. No ale najpierw trzeba by odmitologizowac wiele rzeczy i spraw,a to nie każdy by zrozumiał.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.04.2010 o godz. 14:43.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:35
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
wykładanie prawa pracy stoczniowcom przy dokonaniach Władysława Sikorskiego wygląda blado
A takie są skutki braku znajomości historii współczesnej. O działalności Kaczyńskiego możesz posłuchać sobie o czym mówił Wujec w audycji w tok.fm, jeśli do niej dotrzesz, powinna być online.

Gen. Sikorski miał swoje zasługi, ale np. w porównaniu do Piłsudskiego te zasługi w moim odczuciu w żaden sposób ciężarem gatunkowym nie nawiązują.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 14:36
Mówicie , że Jarek chciał. A skąd wiecie czy Dziwisz z Majchrowskim nie wyszli z takim pomysłem... Kaczyńscy całe życie związani ze stolicą Polski , Warszawą, by sobie dupę zawracali Krakowem dajcie spokój... Były dwie propozycje doszła trzecia teraz rozważają co lepsze... Na Wawelu to se Ziobro pochowacie...

RAV to tylko świadczy ,że naród jest zaczadzony propagandą i za parę lat znowu się obudzi rano i trzeba będzie iść walczyć w jakimś powstaniu bo się Ojczyzny nie szanuje jak jest...

Sikorski zasługi Hahahaha jego jedyną zasługą było to ,że go Polacy od Andersa odpalili na Gibraltarze i wrzucili do wody.... Polityk z niego żaden ... Anders to był ktoś , Maczek, Sosabowski , Sosnkowski ...

Mi się wydaje ,że znowu media zrobiły krzywdę Lechowi Kaczyńskiemu najpierw go przez pięć lat jebały , potem zginął na fali tego tragizmu go utopiono w lukrze.A gdzie jest prawda o tym człowieku ale zrównoważona argumentami... Dzisiaj ludzie czują dezorientację ... No jak to przez pięć lat był diabłem to nam wmawiali , a teraz piszą ,że dobry człowiek , patriota , erudyta, człowiek szanowany doceniany na Zachodzi i nie tylko , odznaczany, lubiany .... Coś jest nie tak... I ludzie to czują... W mojej skromnej ocenie problem polega na tym ,że za życia Kaczyński pomimo jego wielu zalet był skrzętnie niszczony i zamilczany... Teraz się okazuje ,że pojawiają się różne wspomnienia i ten obraz już nie jest tak niejednoznaczny.... Powiem więcej w równie fałszywy obraz kreują media w stosunku do Donalda Tuska... Tylko w jego wypadku starają się przedobrzyć... Przyjdzie moment ,że prawda o Donaldzie Tusku też wyjdzie na jaw i ludzie będą go chcieli powiesić na suchej gałęzi...
Wspomnicie moje słowa... Teraz PO będzie miała pełnie władzy i zobaczycie czy tak wielce zmodernizuje ten kraj... Bardzo na to liczę.... Chciałbym ,żeby dysponując takimi możliwościami Donald Tusk zrobił coś dobrego dla tego kraju bo jest co robić, co reformować... Nie ma opozycji , media ma po swojej stronie... Żyć nie umierać... Będzie rządził pewnie jak PRI w Meksyku z 30 lat teraz...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 14:54.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:39
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
2) nazwanie stadionu im.Lecha Kaczyńskiego to wręcz komiczne w sytuacji, gdy nie znał ani jednego piłkarza. Rozumiem, że należało wsadzić Kazia Góskiego do samolotu i go "skatastrofować", aby człowiek legenda polskiej piłki,który poświęcił dla futbolu wszystko, zasłużyl w końcu na nazwanie jego imieniem przyszłej Mekki polskiego futbolu
To przykład minięcia się z rzeczywistością

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Ro...wiadomosc.html

"- Wbrew temu, co się mówiło, prezydent okazał się znakomitym znawcą piłki nożnej. Wspominał mecze, mówił o niektórych piłkarzach, przypominał nawet konkretne wyniki. "

Kaczyński miał niebywałą pamięć i potrafił zaskakiwać rozmową na temat futbolu podając dokładne wyniki spotkań, które odbyły się x lat temu.

ps. ostatnia informacja z gw "Kard. Dziwisz powiedział, że jeśli Lech Kaczyński będzie pochowany na Wawelu, zjednoczyłoby to Polaków. Ostateczna decyzja ma być podjęta dziś wieczorem."

Wraz z informacją że JK prosi o czas do namysłu, można się spodziewać, że taka opcja została przedstawiona przez Dziwisza i jest rozpatrywana, ale nie była propozycją JK (skoro się musi teraz namyślać)
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.04.2010 o godz. 14:52.
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2010, 14:41
Myslalem, ze padne jak uslyszalem o tym Wawelu.
To jest najwiekszy w historii Krakowa skandal. Kaczor nie zasluguje zeby spoczac obok takich wybitnych osob. mam nadzieje, ze to nie wypali.
fan1906
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:42
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Mówicie , że Jarek chciał. A skąd wiecie czy Dziwisz z Majchrowskim nie wyszli z takim pomysłem... Kaczyńscy całe życie związani ze stolicą Polski , Warszawą by sobie dupę zawracali Krakowem dajcie spokój... Były dwie propozycje doszła trzecia teraz rozważają co lepsze... Na Wawelu to se Ziobro pochowacie...

RAV to tylko świadczy ,że naród jest zaczadzony propagandą i za parę lat znowu się obudzi rano i trzeba będzie iść walczyć w jakimś powstaniu bo się Ojczyzny nie szanuje jak jest...
no oczywiśćie kto nie jest po mojej /naszej myśli jest pod wpływem propagandy, oj oj gebelsem pachnie....dobrze zastanowiłeś sie i TY także co napisałeś? myślisz że większość to idioci?
LoRd
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:46
Czy ktoś tu jeszcze potrafi samodzielnie myśleć ? Wawel nie jest tylko krakowski ale polski. To, że nic dobrego o Prezydencje RP nie usłyszeliście to nie znaczy, że nic dobrego nie zrobił. Pora szukać informacji gdzie indziej. Skoro waszym zdaniem Prezydent RP był zaściankowy i zacofany bo tak wam powiedzieli to gdzie wy dziś jesteście uzurpując sobie prawo do wszystkiego i nie dając miejsca w przestrzeni publicznej innym poglądom ? rzekomo propozycja pochówku wyszła od przedstawicieli rządu. Nikomu nie przyszło na myśl, że skoro mają odwagę bezpośrednio po tragedii wpuścić swoich do pałacu żeby materiały WSI wymiatać jeszcze w sobotę, że skoro od razu próbują się do IPNu wepchnąć każdą możliwą szczeliną to i puszczenie takiej propozycji nie wzięło się z nikąd. Jakbyście nie wiedzieli co teraz trzeba zrobić to podpowiem. Trzeba chwilę pomyśleć.
Ostatnio edytowane przez LoRd : 13.04.2010 o godz. 14:56.
-> Prawda jest jak du*a, każdy ma swoją ...
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 14:47
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Myslalem, ze padne jak uslyszalem o tym Wawelu.
To jest najwiekszy w historii Krakowa skandal. Kaczor nie zasluguje zeby spoczac obok takich wybitnych osob. mam nadzieje, ze to nie wypali.
Moment, moment... Prezydent Kaczyski, jeśli już, choćby ze względu na tragedię, która się wydarzyła. Dlal mnie pomysł pochówku na Wawelu jest bardzo zły, ale zachowajmy odpowiednią formę tej dyskusji. Przypominam, że mamy żalobę narodowa.
rrr
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 14:50
Cytat:
- Zbyt wiele osób czuje się gospodarzami w tej sprawie. A gospodarz jest tylko jeden - metropolita krakowski. I wiem, że jeśli taka będzie wola rodziny, to kardynał Stanisław Dziwisz się zgodzi. Ale rodzina poprosiła jeszcze o czas do namysłu - mówił z kolei w RMF FM Majchrowsk
Jeżeli rodzina poprosiła o czas do namysłu , to czuje , że będzie dobrze.
Muszą wiedzieć jakie nastroje zapanowały po przeciekach o tej decyzji . Z pewnością będą chcieli , żeby nad trumną przede wszystkim górował szacunek i zaduma a nie kłótnie do których niewątpliwie dojdzie a biorąc pod uwagę historię konfliktu wawelskiego , będą to kłótnie niezwykle mocne i dzielące naród.

Nie wiem czy nie napiszę teraz za dużo , ale wydaje mi się , że sam Lech Kaczyński nie chciał by , żeby jego pochówek i debatowanie na temat jego działalności politycznej zostało przytłoczone dyskusją na temat czegoś takiego o czym ożywczo dyskutujemy(nawet Sędziego to wyrwało do dyskusji co znaczy , że temat musi być niezwykłej wagi) tutaj , ale biorąc pod uwagę natężenie dyskusji , to i pewnie w wielu miejscach w całej Polsce , równie mocno .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 14:53.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.04.2010, 14:50
Sędzia napisał(a):Wyświetl post
To przykład minięcia się z rzeczywistością

http://sport.wp.pl/kat,1728,title,Ro...,wiadomosc.htm

"- Wbrew temu, co się mówiło, prezydent okazał się znakomitym znawcą piłki nożnej. Wspominał mecze, mówił o niektórych piłkarzach, przypominał nawet konkretne wyniki. "

Kaczyński miał niebywałą pamięć i potrafił zaskakiwać rozmową na temat futbolu podając dokładne wyniki spotkań, które odbyły się x lat temul
Po pierwsze link nieaktywny. Po drugie rozumiem, że Roger Perreiro nabrał takiego zdania po tym jak pogadał z Kaczyńskim minutę. Po trzecie czekam, aż okaże się, że był wielką nadzieja Legii, niestety zły trener nie dał mu szansy.
i odniosę sie do twojego wpisu nt. królów polski. Jasne, że wielu było fatalnych, niezbyt lotnych i kiepskich. Ale na Wawlu pochowali akurat Jagiełłę czy Władysława IV więc twój wpis ma na celu chyba zaciemnienie szczególnego miejsca jakim jest Wawel dla Polaków. I wracając do osoby zmarłego prezydenta-właśnie ze względu na pewne przynmioty względem jego osby i fakt, iż jako gowa państwa zanotował jedne z najgorszych ocen swej działalności w historii i był całkowicie pozbawiony szans na reelekcje--niech spocznie w Aleii Zasłużonych na Powązkach, bo po to tak aleja tam jest.
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:54
Cytat:
I wracając do osoby zmarłego prezydenta-właśnie ze względu na pewne przynmioty względem jego osby i fakt, iż jako gowa państwa zanotował jedne z najgorszych ocen swej działalności w historii i był całkowicie pozbawiony szans na reelekcje
Rozwin to bo jak na razie to najwyrazniej nie dotarlo do ciebie to co od paru dni tutaj ludzie pisza ze jego wizerunek byl falszywy.
Czekam na "pewne przymioty" i "ocene" (musze dodawac ze obiektywna i nie twoja tylko historykow/politologow?).
WISŁA PANY !!
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.04.2010, 14:55
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Moment, moment... Prezydent Kaczyski, jeśli już, choćby ze względu na tragedię, która się wydarzyła. Dlal mnie pomysł pochówku na Wawelu jest bardzo zły, ale zachowajmy odpowiednią formę tej dyskusji. Przypominam, że mamy żalobę narodowa.
Ale zaloba nie moze przyslonic obiektywnego spojrzenia na sprawe. W czasie swojego zycia, Kaczynski, zrobil duzo dobrego, to fakt, ale jest wiele innych osob, ktore zrobily wiecej od niego, a o takiej opcji jak pochowek na Wawelu nikt sie nawet nie zajaknie. Byly prezydent byl kontrowersyjny i tego rowniez nie da sie ukryc. Moim zdaniem mial wiecej przeciwnikow niz zwolennikow. A argument ze nalezy sie za smierc w katastrofie jest denny. W takim razie, zaszalejmy i pochowajmy wszystkie 96 ofiar.
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.04.2010, 15:00
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Ale zaloba nie moze przyslonic obiektywnego spojrzenia na sprawe. W czasie swojego zycia, Kaczynski, zrobil duzo dobrego, to fakt, ale jest wiele innych osob, ktore zrobily wiecej od niego, a o takiej opcji jak pochowek na Wawelu nikt sie nawet nie zajaknie. Byly prezydent byl kontrowersyjny i tego rowniez nie da sie ukryc. Moim zdaniem mial wiecej przeciwnikow niz zwolennikow. A argument ze nalezy sie za smierc w katastrofie jest denny. W takim razie, zaszalejmy i pochowajmy wszystkie 96 ofiar.
Przecież napisałem, że jestem przeciwny temu pomysłowi. Chodziło mi o to, że użyłeś w poście przezwiska.
rrr
Bronex
Senior Member

Stary 13.04.2010, 15:01
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Rozwin to bo jak na razie to najwyrazniej nie dotarlo do ciebie to co od paru dni tutaj ludzie pisza ze jego wizerunek byl falszywy.
Czekam na "pewne przymioty" i "ocene" (musze dodawac ze obiektywna i nie twoja tylko historykow/politologow?).
Dzisiaj słuchałem wypowiedzi jednego dziennikarza w radio ,który powiedział ,że dostał swego czasu informację od Sławomira Skrzypka , który był na tym forum ekonomicznym w Davos. Media w Polsce obśmiały oczywiście Kaczyńskiego o byle co. Ale okazało się ,że prawda o wystąpieniu panelowym Kaczyńskiego była zupełnie inna. Skrzypek miał bardzo trudny start w NBP i wielu zarzucało mu brak kompetencji. To zaznaczam dla oponentów. Wracając ad rem. Po wystąpieniu Kaczyńskiego , bez kartki , pełnego danych statystycznych , w języku angielskim prawdopodobnie. Prezydenci innych państw , urzędnicy podchodzili do szefa NBP i mówili ,że facet który jest waszym prezydentem jest niesamowity... Albo ten wykład który dał w Izraelu .... Ludzie słuchali go z otwartymi ustami... Dlaczego dopiero teraz dowiadujemy się o takich rzeczach z mediów ,które wcześniej o tym milczały... Albo sprawa Gruzji ... Pewnie że Sakaszwili troszkę przykozaczył i dał pretekst sowietom do bitki ale gdyby Kaczyński nie zmobilizował głów państw (Litwa, Ukraina) i nie poleciał do Tibilisi i czekał aż Sarkozy spije kawę z Medwiediewem to sowieci zajęliby całą Gruzję bez oglądania się na USA... Które przecież wojny z Rosją by o Gruzję nie zaczęły..
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 15:05.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów