The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.04.2010, 13:05
jedyny plus taki ze transmisja na swiat bedzie z Krakowa... bo innych nie widzę,
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.04.2010, 13:09
palikot napisał(a):Wyświetl post
jedyny plus taki ze transmisja na swiat bedzie z Krakowa... bo innych nie widzę,
No widziesz,po śmierci nawet zrobi coś dobrego dla Krakowa a Ty nawet za życia 1/10 tego nie dokonasz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.04.2010, 13:09
Cytat:
Słuchajcie! To ,że śp. Prezydent RP Lech Kaczyński wraz małżonką będą pochowani na Wawelu jest wysoce nieprawdopodobne. Rodzina sobie może chcieć ale zachowajmy umiar w tym kraju jeszcze Adam i Gazeta coś mają do powiedzenia. Nie nie to jest niemożliwe... Kto to w ogóle na tak durny pomysł wpadł !!! Nic tylko Polaków dzielić... Jeszcze z zaświatów...
Aha...
Eh ten Adam i Gazeta.
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.04.2010, 13:22
Porażka z tym Wawelem....
Teraz każdy chętny, choćby nie wiem jak słabo sprawował urząd, powinien się pod koniec kadencji rozbić samolotem....
O zmarłych się mówi dobrze, albo wcale, więc wypada tylko wyraźić żal nad tymi, którzy tą szopkę wymyślili, żeby dać zadość swoim ambicjom. Kulturalni ludzie nie oponują przez wzgląd na szacunek dla zmarłych.... ale niesmak pozostanie na długo...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
joshi
Senior Member

Stary 13.04.2010, 13:23
arth_ur zgadzam się z Tobą w 100%, uważam że to co teraz się dzieje, jest po prostu symbolem naszych czasów. Medialne show gdzie ludzie zamiast w skupieniu to komórkami i aparatami oddają hołd zmarłym, gdzie zakłamani dziennikarze nagle na potrzeby chwili stali się delikatni i wrażliwi.
Dla mnie również Lech Kaczyński był nijakim prezydentem, którego na dodatek nie darzyłem sympatią. Nie mogę się też nigdzie dopatrzeć tego o czym piszą tutaj niektórzy czyli jego wielkości. Szacunek mu się należy tak jak każdej innej osobie z tych tragicznie zmarłych 96.
Ostatnio edytowane przez joshi : 13.04.2010 o godz. 13:27.
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 13.04.2010, 13:24
A ja nie mam nic przeciwko. Być może śmierć Lecha Kaczyńskiego stanie się symbolem odnowienia stosunków polsko- rosyjskich, a poza tym nie uważam tego człowieka, który od najmłodszych lat walczył o wolną Polskę, za kogoś niegodnego spoczynku na Wawelu.
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.04.2010, 13:26
orzeu napisał(a):Wyświetl post
To nie najlepszy pomysl wg mnie ale zobaczcie jakim prostym trikiem wyborcza wzbudza niechec do tego wydarzenia. Jak zwykle maja "anonimowe zrodlo" niepotwierdzone z ktorego sie potem banalnie mozna wycofac.
Jesli ten nius okaze sie nieprawdziwy to ta scierwiasta gazeta po raz kolejny manipulacja i klamstwem osiagnie jakis swoj cel. Dlatego zanim zostanie to potwierdzone proponowalbym powstrzymac sie od komentarzy.
Jak widać mieli dobre źródło. A skoro tak - to jak mieli to napisać, żeby było nieścierwiaście...?

Dla mnie decyzja niestosowna. Zero wspólnego z Krakowem, chyba że liczyć te środki na zabytki (które dawał i Kwaśniewski) oraz... szczyt klimatyczny czy ostatnia szopka z honorowym obywatelstwem. Urodzony w Warszawie, z tym miastem związany. Niezrozumiałe...

Jedyne co mogłoby tłumaczyć tą decyzję, to jakiś znaczący sentyment do Krakowa Pary Prezydenckiej, o którym mówiło się w domu Kaczyńskich... Co szczególnie skłoniłoby do podjęcia takiej decyzji ich córkę.
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 13.04.2010, 13:30
informację o pogrzebie potwierdziła pap
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.04.2010, 13:31
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Porażka z tym Wawelem....
Teraz każdy chętny, choćby nie wiem jak słabo sprawował urząd, powinien się pod koniec kadencji rozbić samolotem....
O zmarłych się mówi dobrze, albo wcale, więc wypada tylko wyraźić żal nad tymi, którzy tą szopkę wymyślili, żeby dać zadość swoim ambicjom. Kulturalni ludzie nie oponują przez wzgląd na szacunek dla zmarłych.... ale niesmak pozostanie na długo...
Dokladnie. Wypada sie nie odzywac ale mi ten pomysl sie nie podoba.
Chyba w Warszawie nie brakuje miejsc gdzie spoczywaja zacne osoby tym bardziej,
ze prezydent byl warszawiakiem od urodzenia.
Puchar jest na5z!
dymion9
Member

Od: 04.2007

Stary 13.04.2010, 13:33
Tragedia ogromna ale nie jest to powód moim zdaniem by Prezydenta pogrzeb odbył się na Wawelu. Nie wiem kto mógł wpaść na taki pomysł.
joshi
Senior Member

Stary 13.04.2010, 13:34
grzechu1991 połowa sejmu i senatu to ludzie którzy walczyli o wolną Polskę, a do tego można dodać jeszcze setki jeśli nie tysiące, które tworzyło Solidarność działały w KOR i innych organizacjach antykomunistycznych. Siedzieli w więzieniach, tracili pracę, byli szykanowani i prześladowani. Taka jest historia naszego kraju. Kaczyński w tym temacie nie był jakiś wyjątkow na skalę Polski. Wieć to nie jest najlepszy argument.
Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 13:36
Ja liczyłem , że dzięki(głupie słowo w tym kontekście) tej tragedii , chociaż większa część społeczeństwa zrozumie , że nie należy polityków oceniać przez pryzmat wzrostu , czy wady wymowy. Że szczególny szacunek należy się Prezydentowi(kimkolwiek by on nie był) z powodu wagi i powagi pełnionej przez niego funkcji.
Niestety według mnie ta decyzja przekreśla te nadzieje.
Z dołów już płyną głosy o niesmaku , szopce itd itp a nawet jeżeli media i reszta wytrzymają do dnia pogrzebu , to później i tak się zacznie.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 13.04.2010 o godz. 13:38.
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.04.2010, 13:38
Rowniez uwazam, ze para prezydencka nie powinna byc pochowana na Wawelu, ale jesli do tego dojdzie, to uszanuje ta decyzje i nie bede o to sie plul jadem jak co poniektorzy.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.04.2010, 13:39
Szczerze mówiąc pierwsza myśl jaka mi przyszła kiedy zaczęły sie spekulacje o miejscu pochowku byl Wawel. Tu chowano królów i tu powinni byc prezydenci.Takie jedno miejsce powinno być w Polsce.Nie każdy na innym cmentarzu.
P.S.1.Prezydent jest wszystkich Polaków albo przynajmniej większości która na niego głosowała.Jest Prezydentem a nie panem ze spożywczego żeby ktoś sobie go nie życzył np.na Wawelu
P.S.2.Mam nadzieje że niektórzy tutaj żartują najażdzając na niego- do tego po śmierci - jak nie to znaczy że GW i TVN osiagnęło swój cel i kompletnie wyprało mózgi co poniektórym- z nieodwracalnym zresztą skutkiem.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.04.2010, 13:51
Arapaho

Domagasz się szacunku dla innych? Sam też szanuj odmienne zdanie.

Zadaj sobie trud i sprawdź, kto jest pogrzebany na Wawelu, przeczytaj wszystkie nazwiska, może to Cię przekona, że to "nie ta liga"

Twoim zdaniem po śmierci Kwaśniewski i Jaruzelski też powinni spocząć na Wawelu? Może jeszcze Bieruta uroczyście tu przeniesiemy?

Dla jasności- Kaczyński to też "nie ta liga" co pozostali wymienieni, żebyś czasem nie pomyślał, że ich zrównuję.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 13:55
Majchrowski już powiedział ,że nic nie jest przesądzone więc darujmy sobie te przekomarzanki. Trudno ,żeby po pięciu latach prania mózgów ktokolwiek w tym kraju ze strony platfusów zachował jakiś umiar w ocenach.. Dla całej bandy ignorantów ta tragiczna śmierć nic nie zmienia . Jak byli obojętni i dawali się manipulować tak będą dalej... Dla nich jedynym piewcą prawdy objawionej jest Donald Tusk i front mediów ,który za nim stoi... Teatr jest najważniejszy... Obojętnie kim teraz by nie był Kaczyński , obojętnie ile w sensie realnym by dla tego kraju nie zrobił to i tak ubrany jest w percepcji wykształciuchów w gumiaki wieśniaka , prymitywa, nieudacznika , kartofla , kurdupla co tam jeszcze jest w tej gamie... Pytanie jest innej natury czy Kraków zasługuje na to ,żeby człowiek tak wielkiego formatu został pochowany w tym mieście... Może rzeczywiście Warszawa by była lepsza . Tam się urodził , tam się wychował ,był prezydentem tego miasta... Po co teraz po jego śmierci mają krakowianie na nim leczyć swoje zaściankowe kompleksy... Zresztą ktoś już zauważył to wcześniej decydując podczas wyłaniania miast gospodarzy przy okazji EURO2012 . Ranga Krakowa na tle innych ośrodków miejskich maleje i ta tendencja się za szybko nie odwróci....

Salek piszesz nie ta liga... OK może i to jest argument ... Ale bierzesz pod uwagę coś takiego jak epoka historyczna... No to kogo chcesz teraz na Wawelu pochować... Tuska, Michnika, Wałęsę (ubeckiego agenta , który nawet nie miał odwagi się przed Polakami przyznać do swojego haniebnego czynu) może Jaruzelskiego... Weź pod uwagę ,że Ci ludzie którzy spoczywają na Wawelu w swoich epokach też mieli oponentów (Piłsudski , Sikorski chociażby ... ba Sikorski został zabity rękami samych Polaków ,którzy byli święcie przekonani ,że oddają Ojczyźnie tym sposobem wielką przysługę). Wagę tego wszystkiego dopiero nabieramy z perspektywy czasu... Argumentacja wrogów Kaczyńskiego przypomina mi jak kiedyś powiedział jeden z apologetów Jaruzelskiego i Kiszczaka ,że ich zasługą jest to ,że przyczynili do procesu beatyfikacyjnego Popiełuszki...

Flamengista pisze ,że Jarek kompleks niższości leczy , a może Marta córka chciała aby JEJ RODZICE (LECH + MARIA) byli pochowani na Wawelu.... Zawsze jest tylko Jarek , Jarek... Ludzie jak Wam się nie podoba to jest demokracja zorganizujcie się połaźcie po mieście ,pokrzyczcie przecież to jest Wasze miasto , co Wam będzie Majchrowski , Dziwisz czy inni rządzić...

To co próbuję przekazać ,to fakt ,że jakbyśmy przenieśli się w czasie to gwarantuje Wam ,że znaleźli by się ludzie (ba nawet nie mało) w okrasach życia tych wielkich pochowanych na Wawelu ,którzy tak samo kontestowaliby pewne pomysły. Po wielu latach pewni historyczni bohaterowie są nie do ruszenia. Dla jednych Piłsudski to twórca niepodległości , zręczny dowódca wojskowy ,który obronił Polskę i Europę przed bolszewikami. To jedno . Inny przyjdzie i powie ,że Piłsudski to zamachowiec, który podniósł rękę na parlamentaryzm , przyczynek dla tworzenia się kultu jednostki , człowiek przez którego krew bratnia lała się na ulicach Warszawy w przewrocie majowym, człowiek ,który zainstalował w Polsce model rządów prawie ,że faszyzujących...Mało tego za sanacji ludzie o odmiennych poglądach politycznych siedzieli w więzieniach realnie a nie tak jak za kaczyzmu... wielkiego kur.wa reżimu wirtualnie.. Podobnej analizy moglibyśmy dokonać na osobie gen . Sikorskiego... ,który np. miał strasznie na pieńku z gen. Andersem na przykład. Piłsudski , Sikorski też dzielili Polaków i co teraz są wielkimi bohaterami... A może się okazać ,że po kilku latach rządów platfusów Kaczyński będzie punktem w historii do którego przyszłe pokolenia patrząc chłodnym spojrzeniem będą wracać bardziej życzliwie...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 13.04.2010 o godz. 14:28.
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 13.04.2010, 13:57
To są kpiny z Wawelu, świętego miejsca dla Polski. Miejsca, gdzie chowano królów i najwybitniejszych mężów stanu.

Kaczyński ma być stawiany na równi z Jagiełło, Piłsudzkim czy Kościuszką? To jakiś ponury żart, kpiny z polskiego panteonu narodowego.

Lecha Kaczyńskiego można i należy porównywać z tragicznie zmarłym Gabrielem Narutowiczem. Też zginął pełniąc misję publiczną, jako głowa państwa. Można nazwać jego imieniem szkoły, ulice, ba - nawet Stadion Narodowy.

Ale krypta zasłużonych na Wawelu?

Jako Polak czuję się osobiście obrażony. Brat zmarłego prezydenta pokazał "klasę". Takie zadufania w siebie i megalomanii trudno szukać nawet wśród współczesnych polityków.

Choć, biorąc pod uwagę jego zdolności, Jarosław i tak zachował umiar. Mógł przecież zażądać od Benedykta pochówku brata w Kaplicy Sykstyńskiej.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.04.2010, 14:00
no cóż decyzja podjęta, raczej,,, trudno,, Nie odmawia sie rodzinie zmarłego prezydenta,, ,
Tylko kto wyskoczył z tą propozycją? czy aby nie nasz ... tfu nie mój i większość z nas P. Majchrowski?
Brutus_
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 13.04.2010, 14:04
Dobrze że Taki człowiek bedzie pochowany w miejscu godnym jego stanowiska i osoby.
rav
Socios Wisła Kraków

Coś się jeszcze wycofują, ok 18 ma być ostateczna decyzja.
Buzersky
Junior Member

Od: 12.2002

Według mnie Wawel jest dla królów, a mimo wpółczucia dla rodziny prezydenta on nim nie był... Piłsudski i Sikorki wygrali wojne z bolszewikami, bracia toczyli ja z reszta Państwa.
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Bronex napisał(a):Wyświetl post
Majchrowski już powiedział ,że nic nie jest przesądzone więc darujmy sobie te przekomarzanki. Trudno ,żeby po pięciu latach prania mózgów ktokolwiek w tym kraju ze strony platfusów zachował jakiś umiar w ocenach.. Dla całej bandy ignorantów ta tragiczna śmierć nic nie zmienia . Jak byli obojętni i dawali się manipulować tak będą dalej... Dla nich jedynym piewcą prawdy objawionej jest Donald Tusk i front mediów ,który za nim stoi... Teatr jest najważniejszy... Obojętnie kim teraz by nie był Kaczyński , obojętnie ile w sensie realnym by dla tego kraju nie zrobił to i tak ubrany jest w percepcji wykształciuchów w gumiaki wieśniaka , prymitywa, nieudacznika , kartofla , kurdupla co tam jeszcze jest w tej gamie... Pytanie jest innej natury czy Kraków zasługuje na to ,żeby człowiek tak wielkiego formatu został pochowany w tym mieście... Może rzeczywiście Warszawa by była lepsza . Tam się urodził , tam się wychował ,był prezydentem tego miasta... Po co teraz po jego śmierci mają krakowianie na nim leczyć swoje zaściankowe kompleksy... Z resztą ktoś już zauważył to wcześniej decydując podczas wyłaniania miast gospodarzy przy okazji EURO2012

Salek piszesz nie ta liga... OK może i to jest argument ... Ale bierzesz pod uwagę coś takiego jak epoka historyczna... No to kogo chcesz teraz na Wawelu pochować... Tuska, Michnika, Wałęsę (ubeckiego agenta , który nawet nie miał odwagi się przed Polakami przyznać do swojego haniebnego czynu) może Jaruzelskiego... Weź pod uwagę ,że Ci ludzie którzy spoczywają na Wawelu w swoich epokach też mieli oponentów (Piłsudski , Sikorski chociażby) Wagi tego wszystko dopiera nabieramy z perspektywy czasu... Argumentacja wrogów Kaczyńskiego przypomina mi jak kiedyś powiedział jeden z apologetów Jaruzelskiego i Kiszczaka ,że ich zasługą jest to ,że przyczynili do procesu beatyfikacyjnego Popiełuszki...
Zamilcz .Bardziej idiotycznego posta dawno nie uświadczyłem . Jak ktoś twierdzi , że Prezydent Kaczyński nie powinien być pochowany na Wawelu to od razu darcie japy i te utarte slogany o TVN i GW. Idz posłuchaj lepiej audycji Rydzyka i przypomnij sobie jaki miał szacunek dla pani Kaczyńskiej. Od razu zaznaczam , że PO to nie moja bajka .
Coglin
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:05
Brutus_ napisał(a):Wyświetl post
Dobrze że Taki człowiek bedzie pochowany w miejscu godnym jego stanowiska i osoby.
dla mnie to pycha a nie godnosc.
Wisła Kraków
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.04.2010, 14:10
Dziwisz mówi że jeszcze ostatecznie nie jest to przesądzone. Że będzie to zaszczyt, że ostatecznie decyzja rodziny.

Ja na ich miejscu zaczekał bym do odsłuchania tych czarnych skrzynek, żeby nie okazało się że na Wawelu spocznie ktoś kto do tego doprowadził, a niestety na dzień dzisiejszy nie można tego wykluczyć, oby tak nie było.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Sędzia
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:11
Ja zaś byłbym bardzo zadowolony, gdyby to był Wawel - będę mógł wziąć udział w pogrzebie.

Powiem szczerze, że nie wiem dlaczego np. gen. Sikorski miałby być w czymś lepszy od Lecha Kaczyńskiego.

Moim zdaniem jedynym argumentem przeciwko jest to, że Lech Kaczyński nie był w zbyt dużym stopniu związany z Krakowem, a z Warszawą owszem. I dlatego powinien być pochowany w Warszawie.

Natomiast na polskatimes.pl podaje, że miejsce pochówku zaproponował Abp Stanisław Dziwisz.

http://www.polskatimes.pl/stronaglow...le-o,id,t.html

ps. do MatMario - po pierwsze, nawet gdyby Prezydent podkreślał, że musi wylądować w Katyniu, to i tak zawsze i nieodwołalnie decyzję podejmuje pilot i tylko on odpowiada za to, że dał, lub nie dał posłuch naciskom.

po drugie - Prokurator Generalny wypowiedział się, że jak na razie brak jest jakichkolwiek podstaw do twierdzenia, że ktoś wywierał nacisk na pilota

po trzecie - najpewniej sam pilot czuł presję wewnętrzną, bo wiedział ile i jakie osoby i gdzie wiezie i wiedział, że nie może się spóźnić (a więc wylądować gdzie indziej)

ps 2.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...o_namyslu.html

"Brat zmarłego Lecha Kaczyńskiego, Jarosław, prezes PiS, prosił o czas do namysłu."

"Prezydent Krakowa dodał, że jego zdaniem pogrzeb Lecha Kaczyńskiego i jego żony powinien odbyć się na Wawelu. "
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 13.04.2010 o godz. 14:19.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
TSNH
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:12
Majchorwski nawet przeciwników politycznych będzie na Wawelu chował - byle by tylko zaistnieć i sobie przypisać sukces
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 13.04.2010, 14:12
Boję się że następnym pomysłem może byc odezwa do narodu o usypanie kopca.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.04.2010, 14:13
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
Zamilcz .Bardziej idiotycznego posta dawno nie uświadczyłem . Jak ktoś twierdzi , że Prezydent Kaczyński nie powinien być pochowany na Wawelu to od razu darcie japy i te utarte slogany o TVN i GW. Idz posłuchaj lepiej audycji Rydzyka i przypomnij sobie jaki miał szacunek dla pani Kaczyńskiej. Od razu zaznaczam , że PO to nie moja bajka .
od razu zaznaczam ,że sram na prymitywa Rydzyka i na jego rozgłośnię , ten człowiek tylko PiS-owi i Prezydentowi szkodził ....
Mareq
Senior Member

Stary 13.04.2010, 14:13
Cytat:
Coś się jeszcze wycofują, ok 18 ma być ostateczna decyzja.
To widzę , że Wojewoda coś nad pobudzony , skoro do mediów lata z niepotwierdzonymi wiadomościami.

Cytat:
No to kogo chcesz teraz na Wawelu pochować...
najlepiej NIKOGO
Jeżeli chodzi o świat polityki , to Wawel jest pradawną siedzibą i miejscem spoczynku KRÓLÓW POLSKI , to że przez 100 lat udało się tam ,,dostać'' dwóm osobom ze świata polityki , przy czym sprawa pochowania tam Piłsudskiego wywołała olbrzymie emocje , świadczy , że temat spoczynku na tym zasłużonym , czy wręcz legendarnym miejscem dla Polaków , jest dosyć drażliwy.
Może jeszcze nadejdzie czas bohaterów(bo już raczej nie królów) godnych tego miejsca.
Ale ja tam ani dla Kwaśniewskiego ani dla Wałęsy (ani dla żadnego innego obecnego polityka polskiego) miejsca nie widzę a jak rozumiem było by to konsekwencją tej decyzji .
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.04.2010, 14:15
Również moim zdaniem przesadzili z tym Wawelem. Rozumiem, straszna tragedia, nieszczęście ale Wawel nie powinien być "nagrodą pocieszenia"(wiem, brzmi nie za dobrze) bo to miejsce najwybitniejszych naszych ludzi. Jest jeszcze wiele godnych miejsc do pochowania Prezydenta.
Ale my tu nie mamy za dużo gadania, zobaczymy jaka będzie ostateczna decyzja.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów