The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2010, 15:50
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To niestety też jest pokłosie tych cyrków z samolotami.Gdyby było kilka sprawnych maszyn to pewnie było by to jakoś podzielone - tak, upchnięto wszystkich do jednej.
Niestety to jeden z totalnych absurdów naszego kraju.Miliardy są marnowane a od lat nikt nie zdecydował się na oczywistość czyli zakup floty dla rządzących.
Zresztą jak był ten cyrk o miejsce w samolocie i krzesło, też nikt nie zająknął się że podróżowanie prezydenta i premiera jednym samolotem jest nieodpowiedzialne.
Nie wiem kto to powiedział po jednej z licznych awarii naszych samolotów rządowych (pamięć podpowiada mi Millera jako autora), że nowe zostaną zakupione pewnie dopiero po tym, jak ktoś zginie. Typowa polska bezmyślność która w końcu doprowadziła do tragedii - a sygnałów ostrzegawczych było dość.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.04.2010 o godz. 16:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.04.2010, 16:00
dla mnie to szok...
najbardziej mnie irytuje zachowanie dziennikarzy co nie których, którzy zawsze krytykowali, śmiali sie z polityków...a teraz mówią ze to byli wielcy ludzie, świetni...totalne zakłamanie

haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.04.2010, 16:01
Widzę, że co poniektórzy nie rozróżniają tutaj krytykowania partii/osób z nienawiścią... Jak to mówią - nie mierz innych swoją miarą. To, że nie głosowałem na tego prezydenta, nie popierałem go w żaden sposób, czy wytykałem mu błędy nie oznacza, że smutek z powodu jego tragicznej śmierci jest fałszywy...
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
wolfy
Senior Member

Stary 10.04.2010, 16:14
Dopiero po przeczytaniu pełnej listy ofiar dotarła do mnie skala tej tragedii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 10.04.2010, 16:18
dla mnie to jakiś horor, nie dociera wciąż do mnie
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.04.2010, 16:18
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
dla mnie to szok...
najbardziej mnie irytuje zachowanie dziennikarzy co nie których, którzy zawsze krytykowali, śmiali sie z polityków...a teraz mówią ze to byli wielcy ludzie, świetni...totalne zakłamanie
A w szczególności w tym przodowała(nie wiem jak się ta koza nazywa) prezenterka Polsatu. Aktorstwo marne, ale te sztuczne westchnięcia budziły u mnie po prostu politowanie.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2010, 16:25
Dla mnie to jest jakieś trefne fatum; jak zauważyła Gronkiewicz-Waltz to już druga tragedia wydarzająca się w przeddzień Niedzieli Bożego Miłosierdzia. Dla mnie to jest strasznie dziwne..
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.04.2010, 16:27
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
A w szczególności w tym przodowała(nie wiem jak się ta koza nazywa) prezenterka Polsatu. Aktorstwo marne, ale te sztuczne westchnięcia budziły u mnie po prostu politowanie.
O to najlepszy pocisk to dzisiaj był w Radiu Zet jak wszystkie karne mrówki pod dowództwem Moniki "Stokrotki" Olejnik nagle zaczęły uwijać się jak w ukropie szukając potwierdzenia na frapujące , rozdzierające serce obawą , pytanie "A Jaruzelski!!! , Jaruzelski!!! Żyje czy cały Na miłość boską co z Generałem?" Idioci ... Dopiero ktoś rozsądny zauważył ,że Wojciech miał jechać z Prezydentem ale 9 maja do Moskwy na defiladę. Tak Jaruzelski i Katyń. ...

Wiadomo ,że zginęli ludzie i każdego mi żal i to bardzo . Nie ukrywajmy , czołówka PiS-owców poległa....Wasserman, Gosiewski , Gęsicka, Natalii-Świat ...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.04.2010 o godz. 16:37.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.04.2010, 16:30
Wolfy zgadzam sie z toba ja dopiero widzac zdjecia tych ludzi zobaczylem ogrom tego co dotknelo nie tylko Polska polityke, a takze ogrom tragedii narodowej.
wolfy
Senior Member

Stary 10.04.2010, 16:39
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo ,że zginęli ludzie i każdego mi żal i to bardzo . Nie ukrywajmy , czołówka PiS-owców poległa....Wasserman, Gosiewski , Gęsicka, Natalii-Świat ...
Rzecznik praw obywatelskich, Prezes NBP i Prezes RPP, Prezes PKOL, kilku generałów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.04.2010, 16:43
Zastanówcie się kilka razy zanim napiszecie coś o PIS'owcach czy innych politykach ...

Wystawiacie o sobie i o Nas kibicach Wisły jak najgorszą opinię.

Cały kraj jest dotknięty tragedią jakiej nie zaznało żadne państwo w nowożytnej historii a Wy piszecie takie bzdety.

Minęło tyle godzin a sam czytam dziesiąty raz listę ofiar i ciągle nie mogę uwierzyć :(
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Daja`n
Senior Member

Stary 10.04.2010, 16:52
Ale smutny jest ten dzień.Niby obcy ludzie a łza kręci się w oku.Jednego możemy być pewni że gdy umierali na tej Katyńskiej ziemi to nie byli sami bo tysiące rodaków pomagało im w przejściu na drugą stronę życia.Tak nie byli sami.....[*]
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 10.04.2010, 16:54
Wypadek tego samolotu to bezsprzecznie najwieksza, majaca polityczny oddzwiek, katastrofa w historii Polski. Scena polityczna w jednej chwili ulegla diamteralnej zmianie, silna opozycja stracila swojego najwiekszego oredownika - Prezydenta. Ponadto strata Marszalkow Sejmu, Senatu, polowy Kancelarii, Prezesa NBP, generalow, historykow, osob zasluzonych bedzie brzemienna bedzie w konsekwencje nie tylko polityczne, ale tez spoleczno-gospodarcze.

Dzisiaj na ulicach Moskwy plakali ludzie, jednoczyli sie ze Slowianami z "Polszy". Oby smierc Kaczynskiego, nota bene, symboliczna na ziemiach, w ktorych spoczywaja prochy kwiatu polskiej, wojennej inteligencji, nie poszla na marne i zapoczatkowala nowa ere w polsko-rosyjskiej polityce.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.04.2010, 16:54
Nie byłem zagorzałym zwolennikiem PiSu ale jestem patriotą. To był Nasz rząd i Nasz Prezydent.
Wielka tragedia. Ciężka do ogarnięcia patrząc na jej rozmiar.
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
konrad
Senior Member

Stary 10.04.2010, 16:57
Prezydent RP
Dowódca Operacyjny Sił Zbrojnych RP
Dowódca Sił Powietrznych RP
Dowódca Sił Lądowych RP
Dowódca Wojsk Specjalnych RP
Dowódca Marynarki Wojennej RP.
__________________________________________________ ______
Dziwią mnie przepychanki polityczne między Wami, w obliczu katastrofy.
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
wierny
Senior Member

Stary 10.04.2010, 16:59
http://www.realmadrid.com/cs/Satelli..._in_Russia.htm

Bardzo piękny gest ze strony Hiszpanów.
massoud
Banita

Stary 10.04.2010, 17:04
35 tysiecy ludzi na Wawelu
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.04.2010, 17:04
W TVN24 transmisja z Wawelu, było widać między innymi naszego trenera, H. Kasperczaka
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.04.2010, 17:09
Bronex napisał(a):Wyświetl post
W umysłach wielu platfusów dziś kołacze się straszna myśl. Boże z kim będziemy teraz walczyć , z kogo będziemy szydzić , z kogo będziemy żartować , kim będziemy gardzić ? Lech Kaczyński ,Prezydent RP (2005-2010) zginął wraz żoną w katastrofie lotniczej. Jak teraz żyć zadają sobie pytanie luminarze GW, WSI24, TOK FM. Płacze z rozpaczy Tomasz Wołek , Jacek Żakowski , Monika Olejnik , Janina Parandowska . Na Czerskiej po chwilowej euforii , huk strzelających korków od szampana zaczęły tłumić obawy... Bez PiS-u nie ma Platformy.... Z kogo teraz będziemy sobie robić jaja... Kim będziemy straszyć dzieci.? Ostał się tylko jeden bliźniak... Jeszcze jeden... jeszcze jeden .... Krzyczą zastępy propagandystów rządu...
Współczuje
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 10.04.2010, 17:10
Jestem w szoku i głęboko współczuje rodzinom zmarłych, gdyż sam wiem co to nagła śmierć najbliższych. A nasze państwo, podobnie do tych rodzin, także będzie sobie musiało z tym problemem poradzić. Ponieważ samolot prezydencki spłonął doszczętnie, więc wreszcie trzeba będzie kupić nowy, bo po śmierci Prezydenta Kaczyńskiego, już chyba urzędu prezydenckiego nikt nie będzie chciał likwidować. Optymistów możliwej normalności w naszym kraju, nie dalej na drugi dzień po żałobie, najprawdopodobniej obudzą ze snu Niesiołowskie i inne Palikoty przy pomocy kulturalnej Moniki Olejnik itp. To jest pewne, tak jak i to, że znajdą się kolejni chętni, żeby sikać na groby katyńskie i to z jeszcze większą satysfakcją prawdopodobnie, niż inny prezydent naszego kraju. Hipokryzja niektórych polityków, dziennikarzy czy wyborców nie ma granic.

Przepraszam, ale takie widzę wnioski z tej kolejnej, Boskiej lekcji pokory dla polskiego narodu.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
ajasz
Member

Od: 08.2008

Stary 10.04.2010, 17:27
Niestety minie kilka dni zadumy i wojna PISiorków z resztą Polaków rozgorzeje na nowo!Jarek K. jest przerażony, nie dlatego,że zginął mu brat,ale dlatego,że kandydatem na prezydenta zostanie Zbigniew "czekista" Ziobro,co niedługo doprowadzi do odsunięcia Jarka od rządzenia Pis.
Polskie piekiełko rozgorzeje na nowo!
Jest to wielka tragedia dla rodzin osób,którzy zginęli,ale na pewno nie dla Polski!!
Prezydent Kaczyński miał 12-14 procentowe poparcie,a teraz niektórzy najchętniej wystawili by go na ołtarze razem z Papierzem JPII
Ale tak już jest,Jackson,Presley czy 2Pack też najwięcej płyt sprzedali po swojej śmierci!!
Bronex
Senior Member

Stary 10.04.2010, 17:30
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Potrafisz czytać w umysłach ludzi? Weź chociaż dzisiaj daj sobie siana i nie pier... głupot.
... Ty sobie też daj siana ... Mogę sobie pisać co chcę... a co do sądu mnie podasz za myślozbrodnię... Co Tuskiem mnie poszczujesz.... Podoba mi się konsekwencja Kolegi powyżej... Lepsze to niż plaga obłudy i dwulicowości prezentowanej przez pożal się Boże niektórych pracowników mediów i nawróconych platfusów ,którym odezwało się coś co było kiedyś sumieniem... Teraz wielce Kaczyński , Kaczyński , Nasz Prezydent.... A jak był cały i zdrowy . To było tylko obciachowy , alkoholik ,nikczemnego wzrostu , po prostu Polska wieś tańczy i śpiewa...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.04.2010 o godz. 17:33.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.04.2010, 17:30
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Podobno Donek płakał gdy się dowiedział o śmierci prezydenta... chyba ****a ze szczęścia. Nie wiem, czy to ja za mało wieżę w ludzi, czy też ludzie są zbyt tępi, żeby dostrzec oczywistości.
Brak mi słów na takie posty.Ty na prawdę w to wierzysz, czy Cię tylko tak naszło na takie 'złote myśli'?
Czemu miałby płakać z radości - wytłumacz mi.
nie jesteś w stanie pojąć że większość z tej całej politycznej wojenki toczy się tylko gdy zapali się czerwona lampka bądź włączą mikrofon?Zbyt ciężko zrozumieć że większość polityków to prywatnie w miarę normalni ludzie, często lepsi bądź gorsi znajomi?

Ogarnij się bo zdecydowanie za mało wierzysz w ludzi - to nie czas i miejsce by takie bzdury pisać.Idąc Twoim tokiem rozumowania to powinienem szampana otwierać a do teraz nie mogę się ogarnąć i uwierz mi, tak ma zdecydowana większość.

Bronex - Ty widzę że też za swój cel , postawiłeś sobie pojeździć po 'platformersach'.Żal mi Ciebie bo patrząc co piszesz to nie zdziwił bym się, że gdyby to spadł samolot 3 dni temu - z inną ekipą, to pewnie radości Twojej nie było by końca.Jesteś śmiesznym człowieczkiem i tyle.

ps - z mojej strony koniec dyskusji, przynajmniej wiem z kim w ogóle nie należy rozmawiać.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.04.2010 o godz. 17:33.
94 - Allah Akbar!!
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 10.04.2010, 17:36
Bronex, daj sobie teraz spokój...zachowujesz się jak zawistny człowiek. Niech sobie mówią i myślą co chcą. Zostaną rozliczeni...ale nie przez nas.
Wielka tragedia, a Ty urządzasz jakieś gierki polityczne teraz.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
teh42eem00
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 10.04.2010, 17:39
Szok.
Boli fakt, że czasem po śmierci dopiero się docenia ludzi. Pamiętam tak samo było z Jacksonem. Najpierw oczerniany, potem, po śmierci wielki człowiek i bohater. Ja osobiście nie byłem wielkim fanem prezydenta, aczkolwiek dużo dobrego dla polski zrobił, chwała mu za to i niech spoczywa w pokoju...
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.04.2010, 17:40
Współczuje Ci Bronex musisz mieć bardzo smutne życie...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 10.04.2010, 17:41
Jak Wam nie wstyd......
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.04.2010, 17:44
Moze dajcie sobie spokoj z tym wzajemnym opluwaniem. Nie tak dawno rozmawialem z gen. Bukiem, bylem odznaczany przez prezydenta. Mimo ze nie lubie tej opcji politycznej, czuje sie cholernie zle po tej tragedii. Elita wojska, polityki i spoleczenstwa zginela na tych ziemiach, gdzie spoczywa kwiat narodu Polskiego...smutne...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.04.2010, 17:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dopiero po przeczytaniu pełnej listy ofiar dotarła do mnie skala tej tragedii.
Słuchałem kilka minut temu na RMFie listy zmarłych czytanej na Wawelu.
To poraża.
Przecież to była nasza elita. Ludzie wykształceni, inteligentni, budujący naszą Rzeczpospolitą...
Trudno wstrzymywać łzy.
Bronex
Senior Member

Stary 10.04.2010, 17:52
airborne4009 napisał(a):Wyświetl post
Moze dajcie sobie spokoj z tym wzajemnym opluwaniem. Nie tak dawno rozmawialem z gen. Bukiem, bylem odznaczany przez prezydenta. Mimo ze nie lubie tej opcji politycznej, czuje sie cholernie zle po tej tragedii. Elita wojska, polityki i spoleczenstwa zginela na tych ziemiach, gdzie spoczywa kwiat narodu Polskiego...smutne...
Ja Buka pamiętam z 25 BKPow

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów