The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2010, 13:39
Zlatan93 napisał(a):Wyświetl post
Idziemy na mszę w szalach i koszulkach Wisły?
Napisz se jeszcze na czole adres do swieczki wirtualnej.
Pablo dobrze podsumowal szopke.

Przyjmijcie zasade, jak zamierzam napisac cos glupiego to lepiej zebym w ogole nie napisal.
Tragedia jest nieziemska, najwieksza politycznie od lat. Zginelo wielu wspanialych ludzi i albo oddajcie im czesc albo zamliczcie na ten czas.
WISŁA PANY !!
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.04.2010, 13:40
Niesamowicie mi żal wszystkich w tym samolocie. Nikt nie zasłużył na taką śmierć. Szkoda wszystkich, a mnie w szczególności pani Walentynowicz i Janusza Kurtyki. Naród długo będzie odczuwał braki w życiu politycznym. Zabraknie sporego potencjału wielu partiom, a w szczególności PiS'owi. Poza tym nie wiem, czy da się od tak, zastąpić wszystkich tych głównodowodzących naszymi siłami zbrojnymi. Długo będziemy uzupełniać braki, bądź co bądź doświadczonych polityków. Aż się dziś przejdę do kruchty pomodlić za spokój ich dusz.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.04.2010, 13:52
Drugi raz Polska elita zginęła w tym samym prawie miejscu. To jest coś szok, dramat.
Jechali uczić zamordowanych a sami zginęli...
Dla mnie to jest niepojęte, że tyle ważnych ludzi poleciało jednym samolotem.
Obyśmy się podnieśli po tej tragedii. Polacy mają taką cechę, że w razie dramatu społecznego potrafimy zebrać się do kupy i razem działać. Oby było tak i teraz.
Przeżyjmy godnie tą żałobę [*]
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 10.04.2010, 13:53
http://allegro.pl/item992359450_lech...lka_meska.html

Coraz bardziej sie utwierdzam ze nasz narod jest po.......ony...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.04.2010, 13:54
Się porobiło...Jak sporej części polityczne nie trawiłem, tak jest mi ich cholernie szkoda.Brak słów po prostu...
94 - Allah Akbar!!
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 10.04.2010, 13:59
Niewyobrażalna tragedia. Wycięło w pień dowództw Sił Zbrojnych RP, nie wspominając już o Prezydencie i pani Marii Kaczyńskiej. Wielki dramat i chyba największa katastrofa w historii Rzeczpospolitej. Olbrzymia strata.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.04.2010, 14:01
tak sie tworzy historia i jak często bywa historia bolesna.
Czy podczas waszego życia wiecej było historii za które potomkowie będą nas chwalić, czy tych za które ganić i o których wspominać żalem? taka refleksja jest smutna, trzeba wziąc się do roboty
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 10.04.2010, 14:08
killzone napisał(a):Wyświetl post
http://allegro.pl/item992359450_lech...lka_meska.html

Coraz bardziej sie utwierdzam ze nasz narod jest po.......ony...
Boże ale z ludzi są hieny z ludzkiej tragedii robić interes. Ten co to wystawił powinien dostać niezły w....... !!!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.04.2010, 14:09
Wielka tragedia, ale szczególnie dla bliskich tych, którzy zginęli. Również, niewątpliwie wielka strata dla polskiego wojska.

Ale jednak za dużo w tym wszystkim patosu. Wszędzie te pytania "co z nami będzie?". Żyjemy! Więc żyjmy. W przeszłości Polski było wiele dramatów, po których zawsze się podnosiliśmy, ale właśnie - podnosiliśmy się. Czy tak na dobrą sprawę dziś upadliśmy...? Śmiem wątpić. Kraj jest bezpieczny, a tragedia ma wymiar jedynie emocjonalny.
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.04.2010, 14:14
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Się porobiło...Jak sporej części polityczne nie trawiłem, tak jest mi ich cholernie szkoda.Brak słów po prostu...
Nie byłem zwolennikiem prezydenta, ale to był NASZ prezydent... Dramat. Mam nadzieję, że tak jak było w przeszłości ta katastrofa nas zjednoczy.
Co do informacji jakoby pilot był informowany o tym, ze powinien lądować w Mińsku to nie biorę ją pod uwagę, to uważam to za brednie, gdyby wiedział, że są fatalne warunki, to z pewnością by podjął decyzje o lądowaniu gdzie indziej. Nie takie przekręty robili na świecie. Jeżeli ktoś jeszcze nie wie jak świat jest podły to powinien obejrzeć film: "11 wrześniea niewiarygodne fakty" jest zamieszczony na youtube dostępny z polski lektorem http://www.youtube.com/watch?v=JUpLVnzMsog
A tak z innej beczki, ostatnio doszliśmy z kumplami do pewnej oczywistej rzeczy: Z jakiego powodu ateiści maja wolne w święta kościelne... Albo kościół albo do roboty. W sobotę można im dać wolne ale w niedziele do roboty, to samo Wielkanoc, Boże narodzenie... Zaniżają tylko nasze PKB
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.04.2010, 14:16
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
A tak z innej beczki, ostatnio doszliśmy z kumplami do pewnej oczywistej rzeczy: Z jakiego powodu ateiści maja wolne w święta kościelne... Albo kościół albo do roboty. W sobotę można im dać wolne ale w niedziele do roboty, to samo Wielkanoc, Boże narodzenie... Zaniżają tylko nasze PKB
Ciekawe czy doszliscie tez do oczywistej rzeczy,dlaczego ateisci musza placic podatki na fundusz koscielny w Polsce ?
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 10.04.2010, 14:20
Dla mnie to jest wielka osobista tragedia zawsze bardzo szanowałem Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Ta sytuacja mnie przerasta i chyba nie tylko mnie. Jest mi strasznie smutno. Ta straszna tragedia odciśnie wielkie piętno na percepcji nas wszystkich. Przykro to napisać ale odnoszę wrażenie ,że wielu kontestatorów polityki Pana Prezydenta tej śmierci mu życzyło. Patrząc na to wszystko szerzej jest to hekatomba na scenie politycznej w naszym kraju. Przemek Gosiewski był obiektem drwin , szyderstw teraz już go nie ma...Na kim się będzie teraz wyżywał Miecugow, z czego będą teraz lali apologeci "szkła kontaktowego".... ? Obiekt nad którym pastwiły się "postępowe" media już odszedł na zawsze.... Czołowe postaci PiS-u leżą w trumnach.... Co teraz zrobią takie osoby jak Michnik , Żakowski ,Olejnik i cała zgraja sępów.... Chyba tylko wyrażą swój fałszywy żal i pożywią się jak sępy ścierwem prawych patriotów ...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.04.2010 o godz. 14:23.
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2010, 14:21
Chyba jednak trzeba zamknąć ten temat bo nie sądzę by się komuś chciało tu siedzieć non stop i kasować kwiatki, typu post kubywiślaka.
Dajcie linka do '..śpieszmy się kochać..' i tyle, po jak zaczyna się od świąt dla ateistów i 11 września niewiarygodne fakty, to zaraz możemy przejść do pilota terrorysty-samobójcy, co zresztą ktoś na głównej sugerował.

Bronex - ale nie myl drwin czy szyderstw do życzenia komuś śmierci...Sami drwimy z naszych grajków i nie naszych, z trenerów itp ale tak to już jest.Nie sądzę by ktokolwiek w miarę normalny cieszył się dziś - pewnie są tacy co to mają w dupie ale to ich prawo.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 10.04.2010 o godz. 14:24.
94 - Allah Akbar!!
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 10.04.2010, 14:27
Tragizmu tego wydarzenia nie da się opisać, katastrofa. Odszedł Nasz Prezydent, nasi generałowie i nasze warstwy rządzące, bez względu na partię polityczną. Historia zatoczyła koło 10 IV 1940- 10 IV 2010.
Bronex
Senior Member

Stary 10.04.2010, 14:28
Chyba jednak trzeba zamknąć ten temat bo nie sądzę by się komuś chciało tu siedzieć non stop i kasować kwiatki, typu post kubywiślaka.
Dajcie linka do '..śpieszmy się kochać..' i tyle, po jak zaczyna się od świąt dla ateistów i 11 września niewiarygodne fakty, to zaraz możemy przejść do pilota terrorysty-samobójcy, co zresztą ktoś na głównej sugerował.

Bronex - ale nie myl drwin czy szyderstw do życzenia komuś śmierci...Sami drwimy z naszych grajków i nie naszych, z trenerów itp ale tak to już jest.Nie sądzę by ktokolwiek w miarę normalny cieszył się dziś - pewnie są tacy co to mają w dupie ale to ich prawo.
Przepraszam Cię bardzo szanowny kolego ale tekst pt. "nienawidzę Kaczki , niech kaczka stara rura zdechnie" albo "niech ci ****o ta ręka która głosowała na tego kurdupla uschnie" sorry ale to nie są misiowe drwiny między grupą sympatyków... Albo "jaki prezydent , taki zamach" albo "szkoda ,że nie trafili"...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 10.04.2010 o godz. 14:31.
matssman
Junior Member

Od: 02.2010

Stary 10.04.2010, 14:34
Chodźmy wszyscy w ramach oddania hołdu poległym w dzisiejszej katastrofie na Wawel - masza święta o godzinie 17.30. Każdy Wiślak, który uważa się za patriote i kocha Polske powinien tam być. Pomodlimy się wspólnie za ich dusze.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 10.04.2010, 14:36
Cytat:
Katastrofa prezydenckiego samolotu to wielki cios także dla polskiej armii. Zginęli w niej najwyżsi rangą dowódcy polskich sił zbrojnych.

- Na pokładzie samolotu byli najwyżsi dowódcy polskiego wojska, w tym szef sztabu generalnego oraz dowódcy poszczególnych rodzajów sił zbrojnych – powiedział Tomas Valasek, dyrektor Instytutu Bezpieczeństwa Światowego w Brukseli. – Jeśli potwierdza się te informacje, to oznacza to w praktyce ścięcie głowy polskiej armii – ocenił ekspert.
Dalej nie jestem w stanie zrozumieć , jak nawet sami dowódcy pozwolili sobie na coś takiego , żeby znaleźć się w jednym momencie w tym samym samolocie .
Z pragmatycznego punktu widzenia , to jest największa tragedia dzisiejszej katastrofy.
Dla laika patrzącego z boku , coś nie prawdopodobnego.
Bronex
Senior Member

Stary 10.04.2010, 14:39
Jest to typowe zachowanie w Polsce. Zgraja ignorantów ,żeby na chwilę poddać się refleksji na sprawami kraju potrzebuje trupów. Jak zmarł Jan Paweł Wielki to też było dużo pitolenia o przemianach i co to dało w sensie ogólnym a jednostkowym. Teraz też zginęło kilkadziesiąt osób. Też jest czarna rozpacz ale czy to nas skłoni do jakościowej zmiany. Do konstruktywizmu , obiektywizmu, dziennikarze nagle staną się bezstronni i będą stali po stronie obywateli.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.04.2010, 14:44
matssman napisał(a):Wyświetl post
Chodźmy wszyscy w ramach oddania hołdu poległym w dzisiejszej katastrofie na Wawel - masza święta o godzinie 17.30. Każdy Wiślak, który uważa się za patriote i kocha Polske powinien tam być. Pomodlimy się wspólnie za ich dusze.
A jak w niedzielę pójdę do swojego koscioła to będę zdrajcą?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 10.04.2010, 14:59
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Dalej nie jestem w stanie zrozumieć , jak nawet sami dowódcy pozwolili sobie na coś takiego , żeby znaleźć się w jednym momencie w tym samym samolocie .
Z pragmatycznego punktu widzenia , to jest największa tragedia dzisiejszej katastrofy.
Dla laika patrzącego z boku , coś nie prawdopodobnego.
To niestety też jest pokłosie tych cyrków z samolotami.Gdyby było kilka sprawnych maszyn to pewnie było by to jakoś podzielone - tak, upchnięto wszystkich do jednej.
Niestety to jeden z totalnych absurdów naszego kraju.Miliardy są marnowane a od lat nikt nie zdecydował się na oczywistość czyli zakup floty dla rządzących.
Zresztą jak był ten cyrk o miejsce w samolocie i krzesło, też nikt nie zająknął się że podróżowanie prezydenta i premiera jednym samolotem jest nieodpowiedzialne.
94 - Allah Akbar!!
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 10.04.2010, 15:02
Wielka tragedia... od rana nie mogę ochłonąć. Wyrazy współczucia dla rodzin i dla wszystkich Polaków...
Po żałobie należy usiąść i pomyśleć nad przyszłością Polski i nas wszystkich, zapewne po żałobie zostanie ogłoszony nowy termin wyborów prezydenckich..
oraz jak się ma sprawa z Posłami RP którzy zgineli w katastrofie ? ktoś inny zajmie ich miejsce czy też sejm przetrwa do wyborów czy też będą nowe wybory do sejmu i senatu?
co za tragedia !! Najważniejszi ludzie w państwie odeszli... boli, bardzo boli ta wiadomość[*]
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 10.04.2010, 15:08
Tragedia narodowa. W ułamek sekundy zginął Kwiat Polskiej Inteligencji. Nie wyobrażam sobie dalszego funkcjonowania państwa bez silnej opozycji. Pogrążam się w smutku i zadumie z rodzinami ofiar i obywatelami Polski.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 10.04.2010, 15:13
marian3a napisał(a):Wyświetl post
oraz jak się ma sprawa z Posłami RP którzy zgineli w katastrofie ? ktoś inny zajmie ich miejsce czy też sejm przetrwa do wyborów czy też będą nowe wybory do sejmu i senatu?
Ich miejsce zajmą następni w kolejności z wyborów.
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 10.04.2010, 15:23
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest wielka osobista tragedia zawsze bardzo szanowałem Pana Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Ta sytuacja mnie przerasta i chyba nie tylko mnie. Jest mi strasznie smutno. Ta straszna tragedia odciśnie wielkie piętno na percepcji nas wszystkich. Przykro to napisać ale odnoszę wrażenie ,że wielu kontestatorów polityki Pana Prezydenta tej śmierci mu życzyło. Patrząc na to wszystko szerzej jest to hekatomba na scenie politycznej w naszym kraju. Przemek Gosiewski był obiektem drwin , szyderstw teraz już go nie ma...Na kim się będzie teraz wyżywał Miecugow, z czego będą teraz lali apologeci "szkła kontaktowego".... ? Obiekt nad którym pastwiły się "postępowe" media już odszedł na zawsze.... Czołowe postaci PiS-u leżą w trumnach.... Co teraz zrobią takie osoby jak Michnik , Żakowski ,Olejnik i cała zgraja sępów.... Chyba tylko wyrażą swój fałszywy żal i pożywią się jak sępy ścierwem prawych patriotów ...
Też się nad tym zastanawiałem. Czy całej zgrai ludzi a priori wyszydzających, nienawidzących rezydenta i myśli przez niego reprezentowanych będzie miało łatwiej, czy trudniej i jak się zachowają wobec odejścia z tego świata tylu PiS'owców(choć, oczywiście nie tylko oni poginęli). Aż pierwszy raz od baaardzo długiego czasu udałem się na stronę Wybiórczej i.. jak się domyślałem szopka. Bicie się w pierś i pierwsi w ławce żałobnej! Będzie cyrk jak z Wojtyłą. A we mnie będzie tylko wzrastać w****ienie z powodu hipokryzji naszych "elit".
Podobno Donek płakał gdy się dowiedział o śmierci prezydenta... chyba ****a ze szczęścia. Nie wiem, czy to ja za mało wieżę w ludzi, czy też ludzie są zbyt tępi, żeby dostrzec oczywistości.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.04.2010, 15:29
Wieczne odpoczywanie racz im dac panie...
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.04.2010, 15:31
Łzy się cisną z oczu, pomyślcie szczególnie o tych, których tagicznie zmarli osierocili. Krzysztof Putra na ten przykład osierocił 8 dzieci... Pan Prezydent, I Dama, prezes IPN, NBP, najważniejsi dowódcy, generałowie, Rzecznik praw OBywatela... Anna Walentynowicz, Przemysław Gosiewski, Jerzy Szmajdziński, Sebastian Karpiniuk, Zbigniew Wassermann, Prezydent Kaczorowski...Aleksandra Natalii-Swiat.. I wielu, wielu innych.. Spoczywajcie w pokoju...
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.04.2010, 15:34
Nie sugeruje, ze pilot był samobójcą, wręcz wykluczam taką możliwość, podałem ten link, aby podkreślić tylko tezę, że świat jest zakłamany. I to, ze Rosjanie mówią jakoby zalecali pilotowi lądowanie w Mińsku, a ten mając na plecach najważniejsze osoby w państwie stwierdził, że mimo fatalnych warunków, może zapewnić spokojne lądowanie na fatalnym lotnisku... To jest dla mnie nie do pojęcia, bo z takimi osobami latają najlepsi piloci w kraju!
Bronex
Senior Member

Stary 10.04.2010, 15:41
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Też się nad tym zastanawiałem. Czy całej zgrai ludzi a priori wyszydzających, nienawidzących rezydenta i myśli przez niego reprezentowanych będzie miało łatwiej, czy trudniej i jak się zachowają wobec odejścia z tego świata tylu PiS'owców(choć, oczywiście nie tylko oni poginęli). Aż pierwszy raz od baaardzo długiego czasu udałem się na stronę Wybiórczej i.. jak się domyślałem szopka. Bicie się w pierś i pierwsi w ławce żałobnej! Będzie cyrk jak z Wojtyłą. A we mnie będzie tylko wzrastać w****ienie z powodu hipokryzji naszych "elit".
Podobno Donek płakał gdy się dowiedział o śmierci prezydenta... chyba ****a ze szczęścia. Nie wiem, czy to ja za mało wieżę w ludzi, czy też ludzie są zbyt tępi, żeby dostrzec oczywistości.
Mnie to strasznie w****ia. Najpierw jeden z drugim jeździ po Prezydencie jak burej suce za przeproszeniem bo mu się słuchawki krzywo na uszy założyło a teraz wielkie mi ****a "ODSZEDŁ NASZ PRZYJACIEL". Jak dzisiaj posłuchałem sobie Moniki Olejnik to mnie ciarki przeszły. Jak można być tak cholernie dwulicowym. A pean Adama Michnika w skrócie "żegnaj najdroższy przyjacielu" rzygać się chce na obłudnika.
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.04.2010, 15:42
kubawislak, tak, tak wierz we wszystkie teorie spiskowe, a nie wyjdziesz wkrótce z domu.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.04.2010, 15:47
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Mnie to strasznie w****ia. Najpierw jeden z drugim jeździ po Prezydencie jak burej suce za przeproszeniem bo mu się słuchawki krzywo na uszy założyło a teraz wielkie mi ****a "ODSZEDŁ NASZ PRZYJACIEL". Jak dzisiaj posłuchałem sobie Moniki Olejnik to mnie ciarki przeszły. Jak można być tak cholernie dwulicowym. A pean Adama Michnika w skrócie "żegnaj najdroższy przyjacielu" rzygać się chce na obłudnika.
Niestety to ty się mylisz. Cała ta elita polityczna kręci się wokól tych samych ukladów i kontaktów. Oni na ekranie będa sie kłocić , wychodza i idą na wódkę! Wiem jacy ludzie ze sobą trzymali w Sejmie kilka lat temu, jak opowiadali w TV jedno a w "Sejmowej" siedzieli i rozmawlai na zasadzie: Leszke nie gadaj, Krzysiek nie mów. Taka jest polityka. Dlatego takie Macierewicze nie maja przyjaciół politycznych bo nie sa w stanie nabrac dystansu do polityki.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów