|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ale Cetnarski nie jest złym rozgrywającym... duzo widzi i jest młody.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No, i jeszcze Nowakowi kończy się umowa i myślę, że jego transfer Wisły jest niemal pewny.
![]() Cetnarski, właśnie Nowak, Kosowski, Białkowski --> byłby powód do radości ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ja też dużo widzę i jestem młody. Ale to nie powód do transferu.Cetnarski nie zagrał jeszcze ani jednej dobrej rundy/serii meczów w Bełchatowie. Czasem jakieś przebłyski ma tylko |
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Cetnarski? Okey. Ale najpierw pozbądźmy się cały czas kontuzjowanego Guły (bardzo lubię tego piłkarza, ale przyszedł nie w miejsce Szymka, a Dawidowskiego...) i Jirsaka, któremu nie idzie wgl (tez chłopaka lubię, ale ile mozna? Co ma jakiś przebłysk, to zaraz dół). Nie mówiąc o tym, że mamy Krzysia Mączyńskiego i może pasuje mu dac w końcu szanse oraz sprowadzony Issa Ba, który sobie radzi bardzo dobrze jak na to co widzimy teraz.
Mi tez nie pasowało takie pozbycie się Niedzielana. Co do Ba i Guły- nie wiem, ja takiego wrażenia nie odnoszę i mam nadzieję, że Issa będzie hasał w środku pola dalej (czasem tylko szybciej). A Garguła- jak wyzdrowieje, to pewnie wejdzie (bo przecież nie "wróci") do składu. Na razie to ja chcę by Łukasz wyzdrowiał w pełni w końcu.
Ostatnio edytowane przez fanKA92 : 02.04.2010 o godz. 20:01.
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Mam dziwne wrażenie, że Kasperczak zrobi z Ba prawoskrzydłowego, wtedy Garguła - daj Boże, żeby wrócił do formy - grałby środkowego razem z Sobolem. Sobol spokojnie jeszcze ze 2-3 lata pociągnie, z jego płucami jak miechy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Cytat:
http://transfermarkt.de/de/michael-d...er_110906.html piłkarz, który rok temu miał podobny dorobek w 2. holenderskiej gra teraz w CSKA Moskwa, Keisuke Honda
Ostatnio edytowane przez Sancezz : 03.04.2010 o godz. 08:29.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jestem ciekaw czy 2 liga holenderska jest słabsza od naszej buraczanej "ekstraklasy" bo w tamtym sezonie ten zawodnik http://transfermarkt.de/de//leistung...eler_5021.html strzelał bramkę za bramką, dokładnie 25 trafień... w tym sezonie w Eredivisie strzelił jak do tej pory 8 bramek co i tak jest świetnym wynikiem... w czerwcu kończy mu się kontrakt, ciekawe czy skusił by się ofertą z mistrza polski i okazją gry w lidze mistrzów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tu bym w tych Reprezentantów do lat 15 zainwestował, za 3-4 lata kilku z nich napewno sie przebije do seniorskiej piłki i .Tak robi Wenger w Arsenalu od lat.Skoro nie ma wielkich pieniędzy na transfery to trzeba inwestowac w młodzież.http://www.90minut.pl/news/119/news1...-Bialorus.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jak dla mnie zakontraktowanie Szeteli było by prawdopodobnie jednym z największych transferów Wisły, ale bądźmy realistami czy zawodnik o takich predyspozycjach chciałby przyjść do naszej buraczanej ligi szczerze wątpię przecież jakby on zobaczył nasze boiska treningowe to by dostał ataku śmiechu i mógłby zejść z wyczerpania
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
nie wiem kto to jest, ale kupujcie tego Messego
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arsenal ma akademie piłkarską, Barcelona, Bayern, Ajax, PSV i wiele wiele innych klubów ją posiada. W Polsce tego nie ma... nie ma też co biadolić, bo dużo piłkarzy z tych klubów nie przebija się do pierwszych składów swoich druzyn i duzej części z nich kończą się kontrakty i odchodzą za DARMO...
To jest tak jak z chęcią posiadania dziecka. Zrobisz sobie swoje zdrowe i się cieszysz, jestes dumny... ale niektórzy nie moga mieć dziecka z rożnych losowych biologicznych przyczyn.. wtedy wyjściem jest adopcja.. do you know what i mean? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
PS. Wpisujacy sie uzytkownicy INNi niz sancezz niech takze to maja na uwadze! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
LISTA MŁODYCH I BRAMKOSTRZELNYCH ZAWODNIKÓW Z (NIEKONIECZNIE) SŁABSZYCH LIG
Milos Lacny - Słowacja, MFK Ružomberok, 22 lata, 184 cm, napastnik, 12 goli w słowackiej ekstraklasie Fernando Uribe Himcapie - Kolumbia, Once Caldas, 22 lata, 181 cm, napastnik, 7 goli w kolumbijskiej ekstraklasie (system wiosna - jesień) Javier Hernández Balcazar - Meksyk, Deportivo Guadalajara, 21 lat, 173 cm, napastnik , 10 goli w meksykańskiej ekstraklasie, na dzisiaj król strzelców Pablo Daniel Zeballos Ocampos - Paragwaj, Cerro Porteño, 24 lata, 178 cm, napastnik, 8 goli w paragwajskiej ekstraklasie w 2010, na dzisiaj król strzelców Diego Tardelli Martins - Brazylia, Flamengo RJ, 25 lat, 179 cm, napastnik, 19 goli w brazylijskiej ekstraklasie, król strzelców w 2009 Henrikh Mkhitaryan - Armenia, Metalurg Donetsk (Ukraina), 21 lat, napastnik, 9 goli ukraińskiej ekstraklasie, strzelec nr. 4 w obecnym sezonie Andriy Yarmolenko - Ukraina, Dinamo Kijów, 20 lat, 187 cm, napastnik, 7 goli w ukraińskiej ekstraklasie Alexander Gerndt - Szwecja, Gefle IF, 24 lata, napastnik, 5 goli w szwedzkiej ekstraklasie, jak narazie król strzelców Vladimir Sergeevich Dyadyun - Rosja, Spartak Nalchik, 21 lat, 180 cm, napastnik, 4 gole, strzelec nr 2 w rosyjskiej ekstraklasie Marius Silviu Alexe - Rumunia, Dinamo Bukareszt, 20 lat, pomocnik, 6 goli w rumuńskiej ekstraklasie Liviu Adrian Ganea - Rumunia, Astra Ploiesti, 176 cm, 22 lata, napastnik, 11 goli w rumuńskiej ekstraklasie, jak narazie wice-król strzelców JEST SPORO WISIENIEK DO WYBORU - HENIU, ZDZISIU, DZIAŁACZE, PRZYJRZYJCIE SIĘ I NIECH WRESZCIE DO WAS DOTRZE, ŻE W WIŚLE NIE MA NAPASTNIKA. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To może być transferowy hit - Wisła i Legia walczą o wybitnego reprezentanta Polski
Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html i się zaczeło ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twoja radosna twórczość, czyli coś w stylu kopiuj i wklej bez zastanowienia mnie przeraża.... większość z tych zawodników których wymieniłeś leje na Wisłę zimnym moczem... a już podanie króla strzelców ligi brazylijskiej to jakaś kpina... weź się ogarnij. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła powinna postarać się o Tomasa Micole z Banika Ostrava, jakiegoś bramkarza, któremu również kończy się kontrakt np. Carlos z Rio Ave. I mając nadzieję, że Garguła, Paweł Brożek i Boguski dojdą do optymalnej formy, to taki skład powinien wystarczyć na osiągnięcie jakiegoś sukcesu. Oczywiście pozyskując pewną liczbę zawodników, trzeba się też z taką liczbą pożegnać...
Oczywiście pozyskanie Artura Sobiecha, było by świetnym ruchem, ale na to nie liczę |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A ja uważam, że powinniśmy ponownie się postarać o Urugwajczyka Stuaniego, który miał przyjść w pakiecie z Alvarezem. Pewnie nie jest zainteresowany grą w 2 lidze włoskiej. Dodatkowo dobre słowo od samego Alvareza mogłoby zdzialać dużo. Obecnie jest najlepszym strzelcem Segunda Division z 15 golami.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja Wam powiem że chce żeby do Wisły w lecie przyszło 2, 3 zawodników którzy będą w stanie niemal od razu wejść do pierwszej 11 ;] i jeszcze najlepiej żeby to byli Polacy... Edit: a ten Stuani to faktycznie niezły pomysł...
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 16.04.2010 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/michael-d...er_110906.html
bardzo ciekawa propozycja napastnik lub prawy pomocnik. tego potrzebujemy. wiem, że to niemożliwe sciagnac króla strzelców 2 holenderskiej, no ale nie takie gwiazdy mozna wyciagnac z tej ligi (Tschibamba).
Ostatnio edytowane przez HEDu : 16.04.2010 o godz. 19:38.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Stuani to teraz jest poza naszym zasięgiem, trzeba było go razem z Alvarezem sprowadzić, teraz to już za późno
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dlaczego za późno ?
Równie dobrze on przejdzie gdzieś na zasadzie wolnego transferu. Na pewno z ciekawością sprawdzę, jak się losy tego gracza potoczą po tym sezonie.
http://transfermarkt.de/en/glynor-pl...ler_80073.html Jak to śpiewają w Polsacie, wystarczy chcieć Bo u nas może by kasa się znalazła, ale zarządzają takie betony(odnoszę się do całej ligi), że głowa boli. Dupska im się nie chce ruszyć i poszukać kogokolwiek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.04.2010 o godz. 21:05.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ściągnięcie tej dwójki (Plet, de Leeuw) staje się powoli mało realne, a to dlatego, że z roku na rok potwierdzają swoje nieprzeciętne umiejętności i skauci z różnych lig w tym holenderskiej ekstraklasy śledzą z uwagą ich poczynania i zapewne zaproponują im dobre kontrakty w lecie, które bądźmy szczerzy my nie mamy szans im zaproponować, trzeba było się wcześniej zastanowić nad ich ściągnięciem, a nie teraz jak są gwiazdami 2 ligi holenderskiej, która jak już wcześniej napisałem jest nieustannie penetrowana przez mocniejsze kluby niż Wisła.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja uważam, że jak się złoży konkretną ofertę de Leeuw'owi, Plet'owi czy Micoli i Proschwitz'owi (moim zdaniem 4 najlepszych zagranicznych kandydatów do gry w Wiśle), to jest szansa na zakontraktowanie, ale to trzeba już teraz dać im do zrozumienia, że są potrzebni w tym klubie.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Za co ich sprowadzisz skoro nie ma nawet 200 tys. euro na bramkarza i napastnika.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|