The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2010, 21:12
A Radom może stać się nową Mekką, gdzie miłośnicy Maciusia obu klubów mogą spotykać się u niego przed domem na kawie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.04.2010, 21:14
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Widze ze deliberujecie tutaj nad tym ktory z dwojki Jelen - Lewandowski jest lepszy. Ja odpowiem krotko i obiektywnie. Moim zdaniem o wiele lepszy jest Irek Jelen.
To że na dzień dzisiejszy Jeleń jest lepszym zawodnikiem to nie ma dwóch zdań, tyle że Jeleń jest bliżej końca kariery a Lewandowski de facto ją dopiero zaczyna więc jak czytam tekst np Kamila 'kto to jest Lewandowski i co osiągnął', to nie wiem czy przemawia przez niego zwykła złośliwość czy ma problem z myśleniem, bo to możemy się tak bawić i odwrócić sytuacje pytając a kim był Jeleń w wieku 22 lat i co osiągnął.

Sam Lewandowski mnie do końca nie przekonuje, ma spore problemy z techniką i nie wiem czy 22 lata to już nie za dużo by to nadrobić. natomiast oczywistym jest że jak ma ambicje i ma zamiar zapierdalać na 100% to musi z Polski wyjechać w nadchodzącym okienku.
Bo każdy dalszy rok tu spędzony to rok stracony gdzie oczywistym jest że jemu zajmie minimum rok, by nadrobić braki kondycyjne, które przy takim systemie i tak małej ilości grania jak u nas , są oczywiste.

ps a co do Jelenia - jedna z większych pozytywnych niespodzianek jak dla mnie, boje się jedynie że będzie to tak jak z naszymi zazwyczaj, czyli duży awans sportowy/finansowy i po chwili ława
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.04.2010 o godz. 21:17.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.04.2010, 21:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak Skorża, to i pewnie Terziotti, Janas Jr i może Łaciak/Kazimierski("yes, yes, yes!"). Szczególnie liczę na to ostatnie - położenie w Legii szkolenia bramkarzy byłoby mistrzostwem (dla nas).

Może być i tak, że zatęsknicie za Urbanem i Szulem
To jeszcze trzeba ulokować Ździcha Kapkę w Lechu jako skauta i mamy spokój
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.04.2010, 21:19
Eternit napisał(a):Wyświetl post
To jeszcze trzeba ulokować Ździcha Kapkę w Lechu jako skauta i mamy spokój
Kapkę i Rogalę.

O tak.

Ale na to szans niestety nie ma...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2010, 21:26
Najwięcej będzie zależało od tego jak w praktyce będzie wyglądała ta rewolucja w Legii

Jak będzie kasa i odpowiedni ludzie od jej wydania(czyli nie nasz ex trener), to Skorża może mieć konkretny start , tak jak to było u nas.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.04.2010, 21:33
No, to juz Ci mówie, ze nie bedzie 'konkretnego' startu

P.S. Oczywiscie do 31 sierpnia pojawi sie około miliarda artykułów prasowych przeczacych temu stwierdzeniu (juz widze te nazwiska od Vrodlajka do np Ariela Ortegii ) . A potem one sie skończa, a KP dalej bedzei KP
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.04.2010, 21:34
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak będzie kasa i odpowiedni ludzie od jej wydania(czyli nie nasz ex trener), to Skorża może mieć konkretny start , tak jak to było u nas.
Praktyka życiowa nakazuje się spodziewać więcej tego samego - szkoda Trzeciaka, ale i tak jego pozycja w klubie była słaba, pod nowym DS Skorża będzie musiał kopać dłużej.

Być może uda mu się zbudować dobrą atmosferę i coś na tym ugrać, ale na dłuższą metę myślę, że skończy się to o wiele gorzej niż u nas - w Legii Skorża nie dostanie poparcia kibiców a piłkarze są wyjątkowo słabi mentalnie. Nie ma tam nikogo pokroju Głowackiego czy Sobola, lub choćby nawet takiego Małeckiego albo Brożków - prawie same homogenizowane produkty piłkarskie w typie Gizy cz Iwańskiego.
Do tego jest szansa, że Skorża zatrzyma Grzelaka
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.04.2010 o godz. 21:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.04.2010, 21:35
HEDu napisał(a):Wyświetl post
A teraz gra w słabym Auxerre gdzie beniaminek Montepellier jest chyba wiceliderem bo tam taki scisk w górze, taki poziom tych najlepszych
Tekst roku. To forum jest coraz lepsze.

Dwie ekipy z tej bandy słabeuszy grają w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, o ile dobrze pamiętam jedna po drodze klepnęła Real Madryt.
I Ty narzekasz na ich poziom?

the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2010, 21:37
Kandzior napisał(a):Wyświetl post
Z Konwiktorskiej wywieźliśmy 3 pkt. Spokojnie. Jeszcze kilka kolejek zostało damy radę, a to fakt, że nie dobrze że w Warszawie tak wygraliśmy bo jeśli będą eliminacje do LM albo innego pucharu w Europie to tam już raczej nie będzie krzywej murawy z kępkami. Aha a Wy zazdrościcie, że kępka nam pomogła? Tak bywa, choć wiadomo, że Was to może boleć.
Ale do 92 minuty remisowaliscie, wiec wirtualnie mozna bylo dopisac 1 pkt. Potem znakomita akcje przeprowadzila kepa trawy i zyskaliscie 2 pkt 1+2=3. Nie musze niczego zazdroscic. Taki jest futbol i bramki padaja w rozny, czasami kuriozalny sposob. Mnie osobiscie nie emocjonuja trafienia rywalizujacych klubow (procz tych, strzelonych z pomoca sedziego), jednakowoz wiem, ze nasze gole strzelane w koncowkach mocno podnosza cisnienie, co zostalo empirycznie stwierdzone jesienia 2008. Slowa fart-fuks-szczescie byly wtedy, delikatnie mowiac, nadmiernie uzywane

Wlaczajac sie do tej fantastycznej dyskusji o napastnikach dodam tylko, ze 7 lat temu, gdy Jelen byl w wieku Lewandowskiego, zadebiutowal w ekstraklasie strzelajac dla Wisly Plock 8 bramek w 26 meczach. Lewy przygode z ekstraklasa rozpoczal rok wczesniej i mial nieco lepsze statystyki 14/30,a do tego wywalczyl PP. Poczekajmy ze 2-3 lata, wtedy bedzie mozna ocenic jego dorobek i gre. Jak na razie wzieliscie sie za porownanie doswiadczonego napastnika, z pilkarzem, ktory gra w Ekstraklasie dopiero drugi sezon.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.04.2010, 21:48
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, to juz Ci mówie, ze nie bedzie 'konkretnego' startu

P.S. Oczywiscie do 31 sierpnia pojawi sie około miliarda artykułów prasowych przeczacych temu stwierdzeniu (juz widze te nazwiska od Vrodlajka do np Ariela Ortegii ) . A potem one sie skończa, a KP dalej bedzei KP
O tyle nie jestem tego taki pewien że Walter będzie jednak chciał zapełnić stadion - sama wojna z kibolami i dilerami narkotyków jak widać przyniosła taki skutek że nikt praktycznie nie chodzi, więc jedyna deska ratunku to rewolucja w składzie bo na tych patałachów co teraz macie to nawet za darmo , chętnych by zbyt wielu nie było.
Ale oczywiście może być tak jak piszesz, czyli dajmy na to Skorża i kosmetyczne zmiany
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.04.2010, 21:53
Co do ligi francuskiej to poziom rzeczywiscie słaby. Jedna z 5 najlepszych lig Europy (dla mnie plasuja sie razem z Niemcami na 4 miejscu). Francuska liga jest zajebista pod kazdym wzgledem. Choc nie ogladałem wiele meczy z tej ligi to wiem ze tam jest wysoki poziom, mozna zobaczyc super mecze nie odstajace poziomem od tych meczow z Anglii czy Hiszpanii. Do tego jak sie ktos sprawdzi w tej lidze to mysle ze ma papiery na to zeby wyjechac do Anglii, Wloch lub Hiszpanii i cos zdziałac. Osobiscie jestem ciekawy czy Jelen by sobie poradzil wlasnie w ktorejs z tych 3 lig

Cytat:
kto to jest lewandowski? i co on osiagnal? bo poki co rozumiem ze jest liderem w klasyfickacji strzelcow w polskiej lidze
prze **** na plaskie dachy
No narazie strzela na polskich boiskach. Jelen tez zanim nie odszedl z Wisły to był kopaczem z Polski a teraz jestem pilkarzem niezłego kalibru. Grac we Francji i to z powodzeniem to juz jest cos. Mozna mowic o jakiejs karierze tego chlopaka a nie kopaniu sie po czole cale zycie w polskiej lidze czy tez grzaniu lawy za granica. Szacunek dla niego bo jak jeden z niewielu Polakow robi kariere obecnie. To samo moze byc z Lewandowskim. I ja mu tego zycze bo brakuje nam pilkarzy w reprezentacji. A fajnie by było widziec w kadrze Lewego, Jelenia, Kube, Obraniaka, Murawskiego, Majewskiego (?) - no no no sam sie dziwie. Jakby te chlopy byli w formie to naprawde fajna kadra. Szkoda ze defensywy nie mamy. Ale troche sie rozpisalem, morał jest taki ze zanim nie wyjedzie za granice to oczywiscie takie teksty jak Twoj sa prawdziwe lecz niesprawiedliwe.

A co do obrazania tutaj na forum Skorzy. A raczej wysmiewania sie z niego. Szkoda ze chlop zdobywa z nami 2 MP, odchodzi zostawiajac druzyne na fotelu lidera a kibice Wisły z niego szydza. Wiem, wiem byly porazki z Levadiami, Lechami, Legiami, racoviami ale ogolny obraz jest tez taki ze przez te niecale 3 lata jesli chodzi o Ekstraklase to sprawdzil sie w 100%. Ba to z nim pokonalismy Barcelone. Troche szacunku by sie nalezało. Mozna było lzyc jak był u nas, zaraz jak odszedl ale teraz kiedy juz ochlonelismy nadal na niego jechac. Ale rozumiem nie ma to jak samemu nic nie osiagnac a sie dowartosciowywac i jechac po kims co cos osiagnal. Nie jestem zacieklym obronca Macieja, nie mam klapek na oczach, wiem ze popelnial błedy, nie jestem zacieklym obronca naszego obecnego stylu gry, wiem ze gramy piach ale jak ****a czytam takie posty jakis s****ysynow ktorzy potrafia tylko krytykowac i nasmiewac sie z mojej Wisły i ludzi dzieki ktorym przezywałem, przezywalismy tyle pieknych momentow to noz mi sie w kieszeni otwiera i czasem wstydze sie ze jestem Wislakiem. Dobranoc. Smiejscie sie dalej z Macka bo on tylko zdobyl z nami 2 MP, pokonał Barcelone, wtedy 40 tys ludzi krzyczało Maciek Skorza a teraz sobie polowa z nich krzyczy Maciek cioto - to raczej wystawia wam nieciekawa laurke a nie trenerowi ;/
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.04.2010, 22:01
1q2 napisał(a):Wyświetl post
O tyle nie jestem tego taki pewien że Walter będzie jednak chciał zapełnić stadion - sama wojna z kibolami i dilerami narkotyków jak widać przyniosła taki skutek że nikt praktycznie nie chodzi, więc jedyna deska ratunku to rewolucja w składzie bo na tych patałachów co teraz macie to nawet za darmo , chętnych by zbyt wielu nie było.
Ale zmiany na lepsze wymagają porządnej inwestycji finansowej - wbrew pozorom Grzelak, Iwański i Giza to były naprawdę kosztowne transfery. W Polskiej lidze nie ma kogo kupić za rozsądne pieniądze, a żeby ściągnąć kogoś z zagranicy potrzeba fachowców, których oczywiście w Legii brak. A tacy fachowcy raz, że kosztują, dwa - potrzebują czasu.
Wariant realistyczny - Skorża dostanie kilkaset tysięcy euro i wolną rękę. A przecież wymiany wymaga praktycznie cały skład, może za wyjątkiem Chinyamy i pary stoperów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.04.2010, 10:11
Na forum nie wchodziłem parę dni.Przed zniknięciem, rozmowa się toczyła o Lewandowskim i stylu gry Lecha, wracam po paru dniach a tu dalej się toczą rozważania...
Ludzie, czasami się zastanawiam, czy Wy dowartościowujecie się deprecjonujac jakąkolwiek drużynę będącą na "fali".
Porównywanie jego i Brożka jest nie na miejscu, bo my od czasów Żurawkiego i Kuźby porządnego napastnika nie mieliśmy.Paweł B jest tylko namiastką napastnika, który strzela na pałe lub dokłada nogę.W jego strzałach nie ma pewności, w przeciwieństwie do Lewandowskiego.
Robert pojedzie na zachód i jeśli dostanię pare szans ma szanse stać się najlepszym polskim napastnikiem od paru lat i tu płacze tego nie zmienią.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.04.2010 o godz. 13:10.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.04.2010, 10:39
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Paweł B jest tylko namiastką napastnika, który strzela na pałe lub dokłada nogę.W jego strzałach nie ma pewności, w przeciwieństwie do Lewandowskiego.
Ta “namiastka napastnika” strzelila ponad 70 ligowych goli.
Wez sie zastanow zanim cos rownie idiotycznego znow napiszesz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.04.2010, 10:57
Co niektórych zjadają kompleksy,cisną Amica Amica a zdania bez tej nazwy sklecić nie potrafią,więcej piszecie o Amice niż ich kibice a to już świadczy o czymś niestety.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.04.2010, 10:59
jak nie Skorża to Probierz w Legii.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Mucha uważa że Wisły już nikt nie dogoni, bo jest zbyt doświadczoną drużyną żeby stracic Mistrzostwo
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan...999,1,721.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.04.2010 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 06.04.2010, 11:41
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak nie Skorża to Probierz w Legii.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Mucha uważa że Wisły już nikt nie dogoni, bo jest zbyt doświadczoną drużyną żeby stracic Mistrzostwo
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jan...999,1,721.html
Jak wspomniałem gool.pl to strona związan z Osuchem, a ten potrafi wiele gadać, a niekniecznie ma to przełożenie na prawdziwość informacji. Skorża, Probierz, Janas, Okuka...To ja sobie dorzuce jeszcze Schafera. A co tam . Jutro napisze jakaś gazeta, że będąc w Polsce lądował na lotnisku w Warszawie zatem NA PEWNO toczy rozmowy z Walterem i brakuje mu do dopięcia szczegółów naprawdę NIEWIELE. Ech te pismaki......
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.04.2010, 11:45
Nie jest jeszcze tak zle, myslalem ze forma u konkurencji spadla ale wrecz przeciwnie:

Cytat:
K****, czy ta liga jest na powaznie, czy czasami sobie zartujemy? Autodestrukcja i uklady! Mamy jedyny godny zespol na Europe i wszyscy pracuja by to zniweczyc.
Cytat:
Gdyby nie ewidentne błędy dwóch zawodników Polonii Warszawa w doliczonym czasie gry przewaga Wisły stopniałaby do dwóch punktów. Oczywiście wszystko można wyjaśnić jako zwykły błąd. Ale wg mnie to właśnie nie był taki zupełnie zwykły błąd.
Rozumiem oczywiste komentarze mowiace o tym, ze Wisła aktualnie jest w duzo slabszej dyspozycji - to kazdy widzi. Jednak zeby doszukiwac sie spisku, przy samoboju w Warszawie? Ile lat to jeszcze potrwa...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.04.2010, 11:50
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Co niektórych zjadają kompleksy,cisną Amica Amica a zdania bez tej nazwy sklecić nie potrafią,więcej piszecie o Amice niż ich kibice a to już świadczy o czymś niestety.
Nie bardzo wiem czemu to Cię dziwi. Jest Amica głównym naszym rywalem do tytułu, to się pisze o nich. Jak głównym rywalem bedzie Dolcan Ząbki, staniemy się forum stomatologicznym. Normalne, o głównym rywalu pisze się więcej.
Śmieszne jest tylko deprecjonowanie Lewandowskiego czy Brożka, ale to temat na inne opowiadanie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.04.2010, 11:53
Wy tu gadu gadu,wyśmiewacie się i szydzicie a nasza Ekstraklasa jest 10 w Europie jeśli idzie o sumy płacone przez TV za jej pokazywanie. Przewidywania są takie,że przy nastepnym przetargu na prawa pokazywania naszych ułomnych kopaczy ligowych wyprzedzimy Portugalię Już teraz aby oglądać Bytomie,Wodzisławie,Kielce ,Legię i Amicę oraz nas trzeba zapłacić więcej niż za to samo w lidze szkockiej. Wdać kompromitacje z Levadią czy inne podobne wypadki naszych ligowców w Europie nie zniechęcają do ładowania konkretnych sum w tą ligę. Jak się okazuje kasa nie idzie w parze z rezultatami. Więc tak na dobrą sprawę po co się silić na cokowliek więcej ponad to co jest gdy kasa i tak duża płynie za samą ligę.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 06.04.2010 o godz. 11:57.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.04.2010, 11:55
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Nie jest jeszcze tak zle, myslalem ze forma u konkurencji spadla ale wrecz przeciwnie:
Cytat:
K****, czy ta liga jest na powaznie, czy czasami sobie zartujemy? Autodestrukcja i uklady! Mamy jedyny godny zespol na Europe i wszyscy pracuja by to zniweczyc.
Im chodzi o wyslanie tpilkarzy na koncert zespolu Europe.
Do Szwecji.

Nikt nie chce blamazu na koncercie. Zapalniczki juz zsynchronizowane, fryzury zamowione, a tu jakies ligowe antysemickie wilki wtykaja zydom szpilki.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 06.04.2010, 12:06
Nie no tekst ze to nie byl taki zwykły bład jest boski.

Przekupili goscia od murawy, wyszedł w przerwie, i pokombinował z trawą w polu karnym , potem podał dokładne koordynaty temu co to podawał do bramkarza, a ten , mimo swoich marnych umiejetnosci piłkarskich idealnie trafił w wyznaczone miejsce.

Przyrowski pokazał ze posiada niebagatelne umiejetnosci aktorskie, ze niby chce to wykopac, trafił w moment co do setnych sekundy, zeby piłka przeskoczyła nad stopą no i wpadło.

Pomijam juz fakt, ze musieli poinformowac obie druzyny, zmiennikow jak i samego sędziego, zeby przypadkiem przez te 45 minut drugiej połowy nikt nieopatrznie nie stanął na tej przygotowanej kępce trawy, i nie zmienił jej profilu, bo wtedy dupa a nie bramka by wpadła...
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.04.2010, 12:16
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Ale on ma całkowitą rację. Sam Brożek mówi, że jest słaby.

Dlatego u Ciebie pojawia się zresztą czas przeszły "strzeliła". Na tę chwilę Brożek to cień samego siebie sprzed sezonu, dwóch i nie ma co zakłamywać rzeczywistości - ostatnio jest tylko "namiastką" napastnika i przy niezbyt cudownym Lewandowskim wypada bardzo blado. Niemniej trzeba mieć nadzieję, że ten dół przejdzie jak najszybciej, choć obawiam się niestety, że już nie w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.04.2010, 12:22
Cytat:
Szymon Pawłowski, Mateusz Cetnarski, Artur Sobiech, Grzegorz Sandomierski, Bruno, Ivica Vrdoljak, Siergiej Kislak, Georgi Sarmow - te nazwiska publikuje Przegląd Sportowy w kontekście zakupów Legii Warszawa przed nowym sezonem. Z kolei w Gazecie Wyborczej Leszek Miklas mówi o "nowej Legii, na nowym stadionie".

Legia, jeżeli zakwalifikuje się do Ligi Europy, może wydać na transfery ok. 2,5 mln euro (10 mln złotych). Piłkarze nie mają obecnie przewidzianych premii za drugie lub trzecie miejsce, więc 4 mln złotych pozostanie w klubowej kasie.

Prezes Legii zapowiada, że do klubu przyszłoby 2-3 zawodników, gdyby żaden nie odszedł. "Ale dziewięciu zawodnikom kończą się kontrakty i nie ze wszystkimi je przedłużymy. Jeśli okaże się, że odchodzi pięciu, przyjdzie kolejnych pięciu" - mówi w rozmowie z GW Miklas.

"Do końca sezonu przekonamy się, gdzie są najsłabsze ogniwa i na które pozycje potrzeba wzmocnień. Zespół wymaga głębokiej przebudowy, aby znowu skutecznie walczyć o najwyższe miejsce w lidze i konkurować z drużynami w Europie. Obiecuję, że latem będą transfery do linii defensywnej i środkowej. Ale atak to rzeczywiście nasz najsłabszy punkt" - zapowiada Leszek Miklas.

Krzysztof Dowhań widziałby na Łazienkowskiej Grzegorza Sandomierskiego jako następcę Jana Muchy. Marek Jóźwiak obserwuje także zawodników z Brazylii i Afryki.

W kółko wymienia się nazwiska "zagrożonych" obecnych graczy. Jan Mucha już odszedł do Evertonu. Na nową umowę może liczyć Sebastian Szałachowski.

Sytuacja Marcina Mięciela wygląda tak, że piłkarz musi rozegrać 1500 minut w meczach ligowych aby umowa została przedłużona automatycznie. Szanse na to są żadne, bo do tej pory rozegrał 845 minut, a do rozegrania pozostało 630 minut.

W nieco lepszej sytuacji jest Tomasz Jarzębowski, który musi zagrać co najmniej 900 minut. Do tej pory rozegrał 445 minut, więc brakuje mu 455 minut, czyli 5 z 7 pozostałych spotkań. Biorąc pod uwagę to, że od momentu przejęcia drużyny przez Stefana Białasa "Jarza" został podstawowym zawodnikiem szanse jego wzrosły.

Sytuację pozostałych krótko opisuje Przegląd Sportowy: "Pod znakiem zapytania stoi sprawa Tomasza Kiełbowicza. Wojciech Szala wróci na Śląsk, Bartłomiej Grzelak zapewne wyjedzie za granicę, Jarzębowski może także pójdzie w jego ślady, Marcin Smoliński zostanie w kraju, ale nie w Legii."
Za rok to tą lige rozniesiemy
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.04.2010, 12:30
Cytat:
Bartłomiej Grzelak zapewne wyjedzie za granicę
Pewnie do Anglii, tylko wczesniej zeby mu znajomi robote zaklepali.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.04.2010, 12:32
Pisze tu o Brożku w kontekscie Europy. Ile strzelił Brożek bramek w europejskich pucharach?Tak jest, strzelił 70 goli w lidze, ale ile w niej gra już lat? Ile zmarnował setek lub nie strzelił do bramki z dosłownie 3 metrów?Taki ktoś poradził by sobie na zachodzie?
Zobacz, aktualne nie za bardzo funkcjonuje pomoc, więc nie ma Brożek podań, by wepchnąć piłkę do bramki a taki Żurawski potrafił minąć paru, zrobić przewagę, podać lub urżnąć w "okienko".A Brożek?
Zazwyczaj jego gole do dobitk lubi strzały na " pałę".Przykład, który to świetnie ilustruje, to ostatni mecz z Polonią, gdzie dostaje piłkę na polu karnym i z zamkniętymi oczyma wali na bramę zamiast przełożyć piłkę na drugą nogę lub zrobić balans ciałem.(Wiem wiem, łatwo się piszę, ale mam prawo wymagać tego, od rzekomo najlepszego napastnika ligi)
Nie chcę mi się wierzyć, że to wina kontuzji, czy nie w pełni przepracowanego okresu treningowego.To chłop, który gra w piłkę pewnie z 20 lat, więc jak to jest możliwe, że nagle zatraca czucie piłki?
Jak dla mnie to jeden z najbardziej przereklamowanych piłkarzy ligi.

Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.04.2010, 12:37
Cytat:
Ile strzelił Brożek bramek w europejskich pucharach?
Troche tego sie nazbierało - strzelał bramki przeciwko NK Primorje, Panathinaikosowi, Nancy, Bazylei (dwie), Feyenordowi, Beitarowi (dwie) i Tottenhamowi. I o ile dobrze pamiętam to niewiel z tych bramek polegało na wbiciu piłki z 3 metrów do pustej bramki Paweł w od lata 2007 do początku wiosny 2009 byl moim zdaniemł najlepszym polskim napastnkiem - nie była to klasa Żurawskiego, ale potrafił dochodzić do sytuacji strzeleckich i całkiem sporo z nich wykorzystywać. W tamtym czasie na pewno nie był przereklamowany i pozostaje mieć nadzieje, że kiedyś jeszcze wróci do takiej formy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.04.2010, 12:40
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Ale on ma całkowitą rację. Sam Brożek mówi, że jest słaby.

Dlatego u Ciebie pojawia się zresztą czas przeszły "strzeliła". Na tę chwilę Brożek to cień samego siebie sprzed sezonu, dwóch i nie ma co zakłamywać rzeczywistości - ostatnio jest tylko "namiastką" napastnika i przy niezbyt cudownym Lewandowskim wypada bardzo blado. Niemniej trzeba mieć nadzieję, że ten dół przejdzie jak najszybciej, choć obawiam się niestety, że już nie w tym sezonie.
Slaby napastnik nie strzela 70 czy 75 goli. To co, ze Brozek przechodzi slabszy okres - kazdy przechodzi wczesniej czy pozniej.
Nazywanie go “namiastka napastnika” to jak nazywane Boruca beznadziejnym bramkarzem, po wtopie z Belfastu.

Miejmy nadzieje ze juz go nic nie boli, wyleczyl sie do konca. Jesli przepracuje pelny okres w lecie, i nie odejdzie nigdzie, jestem przekonany ze 20 goli w przyszlym sezonie strzeli.

A juz pisanie ze strzela na pale, i doklada noge... no ludzie...

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Pisze tu o Brożku w kontekscie Europy. Ile strzelił Brożek bramek w europejskich pucharach?Tak jest, strzelił 70 goli w lidze, ale ile w niej gra już lat? Ile zmarnował setek lub nie strzelił do bramki z dosłownie 3 metrów?Taki ktoś poradził by sobie na zachodzie?
Zobacz, aktualne nie za bardzo funkcjonuje pomoc, więc nie ma Brożek podań, by wepchnąć piłkę do bramki a taki Żurawski potrafił minąć paru, zrobić przewagę, podać lub urżnąć w "okienko".A Brożek?
Zazwyczaj jego gole do dobitk lubi strzały na " pałę".Przykład, który to świetnie ilustruje, to ostatni mecz z Polonią, gdzie dostaje piłkę na polu karnym i z zamkniętymi oczyma wali na bramę zamiast przełożyć piłkę na drugą nogę lub zrobić balans ciałem.(Wiem wiem, łatwo się piszę, ale mam prawo wymagać tego, od rzekomo najlepszego napastnika ligi)
Nie chcę mi się wierzyć, że to wina kontuzji, czy nie w pełni przepracowanego okresu treningowego.To chłop, który gra w piłkę pewnie z 20 lat, więc jak to jest możliwe, że nagle zatraca czucie piłki?
Jak dla mnie to jeden z najbardziej przereklamowanych piłkarzy ligi.
Okej, rozumiem Twoje spojrzenie na Brozka.
Ale skoro “Europa”ma weryfikowac umiejetnosci pilkarzy, to nie mamy w Polsce zadnego. Bo nawet chwalony Lewandowski czy Peszko graja pyte na arenie miedzynarodowej.
Brozek wciaz jest jednym z najlpeszych w Polsce.
W zeszlym roku strzelal na zwolanie, w tym nie idzie.

Gdy jest w formie - jest najlepszy w kraju.
Teraz chodzi juz tylko o to zeby ta forme mu znow znalezc.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.04.2010, 12:59

Okej, rozumiem Twoje spojrzenie na Brozka.
Ale skoro “Europa”ma weryfikowac umiejetnosci pilkarzy, to nie mamy w Polsce zadnego. Bo nawet chwalony Lewandowski czy Peszko graja pyte na arenie miedzynarodowej.
Brozek wciaz jest jednym z najlpeszych w Polsce.
W zeszlym roku strzelal na zwolanie, w tym nie idzie.

Gdy jest w formie - jest najlepszy w kraju.
Teraz chodzi juz tylko o to zeby ta forme mu znow znalezc.
OK, ale według Ciebie lepiej jest "modlić się" o to i żyć nadzieją, że wkońcu wróci do formy (napastnik nie strzelił gola od PAŹDZIERNIKA!!), czy znaleźć jakiegoś innego napastnika, który po prostu wykorzystuje sytuacje?
Jak na moje ignoranckie oko, takim zawodnikiem mógł by być Traore lub Micanski (bardziej ten pierwszy).
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.04.2010 o godz. 13:38.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2010, 13:11
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Nie no tekst ze to nie byl taki zwykły bład jest boski.

Przekupili goscia od murawy, wyszedł w przerwie, i pokombinował z trawą w polu karnym , potem podał dokładne koordynaty temu co to podawał do bramkarza, a ten , mimo swoich marnych umiejetnosci piłkarskich idealnie trafił w wyznaczone miejsce.

Przyrowski pokazał ze posiada niebagatelne umiejetnosci aktorskie, ze niby chce to wykopac, trafił w moment co do setnych sekundy, zeby piłka przeskoczyła nad stopą no i wpadło.

Pomijam juz fakt, ze musieli poinformowac obie druzyny, zmiennikow jak i samego sędziego, zeby przypadkiem przez te 45 minut drugiej połowy nikt nieopatrznie nie stanął na tej przygotowanej kępce trawy, i nie zmienił jej profilu, bo wtedy dupa a nie bramka by wpadła...
+ wypowiedz sqallpl'a

Poczytajcie sobie ten temat po mecz GKS Bełchatów - Legia 0-1.

P.S. Wczoraj piszac, ze pojawi sie miliard artykułów na temat nowych transferów Legii nie wiedziałem, ze faktycznie bedzie ofensywa pseudoprezesa i wypociny jakiegos dziennikarza. No, prosze. A nie mowilem ? Zaczyna sie.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów